Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

ΒΟΥΒΑΖΕΛΑΣ !...

Η Ελλάδα διώχνει τα παιδιά της

Σε «εφιάλτη» τείνει να μετατραπεί το μέχρι πρότινος όνειρο για την ελληνική κοινωνία, περί ανάληψης μιας θέσης στο δημόσιο, αφού 1 στους 2 νέους, πλέον, γυρίζει την πλάτη στον χώρο, καθώς δείχνει έντονα επηρεασμένος από τα απανωτά «χτυπήματα» που δέχθηκαν το τελευταίο διάστημα οι δημόσιοι υπάλληλοι στο μισθολογικό επίπεδο. Οι νέοι εμφανίζονται να μην έχουν προσδοκίες για το μέλλον τους στην Ελλάδα και στρέφονται στο εξωτερικό, ως λύση, για την αναζήτηση της επαγγελματικής τους αποκατάστασης. «Δεν αντέχει ο τόπος να χάνει τους νέους του και τις ευκαιρίες που του δίδονται. Αν δεν προσέξουμε θα χάσουμε 10ετίες, στην προσπάθειά μας να ανακάμψουμε», προειδοποίησε ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα στοιχεία δημοσκοπικής έρευνας που δείχνουν ότι το 46,9% των νέων της πόλης δηλώνουν ότι είναι απογοητευμένοι και θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό. Το 48,6% των νέων μεταξύ 18 και 32 ετών δεν ενδιαφέρονται για θέση στο δημόσιο, έναντι του 32,8%. Το 54,2% των 590 νέων του δείγματος, οι οποίοι δεν θέλουν να ασκήσουν κάποια δραστηριότητα σε κλάδο της παραδοσιακής οικονομίας, ακόμη κι αν έχουν τη βοήθεια του κράτους, ενώ το 72,2% αρνείται να ακολουθήσει την επαγγελματική σταδιοδρομία του γονέα. Το ενθαρρυντικό, ίσως, είναι ότι το 49,4% επιθυμεί να ξεκινήσει μόνος του μια επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ το 42,3% προτιμά να εργαστεί ως υπάλληλος σε κάποια επιχείρηση.
astrofegia

Θα μπορούσε να λέει...


-Ακούς εκεί να θέλει να γίνει και Περιφερειάρχης...Μήπως τώρα που καθόμαστε, είναι πιο εύκολο να του βάλω καμιά τρικλοποδιά για να του πάρω και τη θέση του δημάρχου Πειραιά;

Δια την αντιγραφήν
Ο Ταχυδρόμος

Τα κορίτσια του Μουντιάλ ! (αφιέρωμα)


Κάθε 4 χρόνια η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου, το Μουντιάλ, διοργανώνεται και ανθρωποι από όλες τις χώρες του κόσμου σπεύδουν στην διοργανώτρια χώρα για να το παρακολουθήσουν και να πάρουν μέρος σε αυτήν την μεγάλη γιορτή... Ανάμεσα σ' αυτούς και εκλεκτές παρουσίες που... κλέβουν την παράσταση... Δείτε το αφιέρωμα που ετοίμασε ειδικά το Γλέντι για εσάς... Τα κορίτσια του Μουντιάλ!
































Οι πρώτες αχτίδες φωτός για την ελληνική οικονομία

Από πού προκύπτει η αισιοδοξία του κ.Γ.Παπακωνσταντίνου 
και γιατί αιφνιδιάστηκε από τη Moody’s
Τελικώς, η ύφεση της ελληνικής οικονομίας φέτος, ενδεχομένως να μην φτάσει στο -4%, όπως ήταν η αρχική πρόβλεψη. Ακόμα και το οικονομικό ινστιτούτο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) παραδέχθηκε χθες ότι οι εκτιμήσεις για υψηλό έλλειμμα και χρέος, φέτος, δεν θα επαληθευτούν στο αρχικό τους ύψος, όπερ σημαίνει ότι οι εξελίξεις αναμένονται θετικότερες.
Στο συμπέρασμα αυτό συνηγορούν και τα πρώτα απολογιστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, αναφορικά με την ελληνική οικονομία το 2010, ενώ αργά αλλά σταθερά πληθαίνουν οι φωνές που κάνουν λόγο για την πιθανότητα, τελικώς, η ύφεση να μην ξεπεράσει το -2,5%. Το γεγονός έρχεται να ενισχύσει ένα γενικότερο αισιόδοξο κλίμα που καλλιεργείται τελευταία από το οικονομικό επιτελείο αναφορικά με την πορεία της εθνικής οικονομίας έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Είναι το ίδιο κλίμα που επέτρεψε προχθές το βράδυ στον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου να δηλώσει αισιόδοξος για το μέλλον της οικονομίας, με έναν κάπως αινιγματικό τρόπο. Και να δηλώσει επίσης ακόμα περισσότερο ξαφνιασμένος από την απόφαση της Moody’s να προχωρήσει στην τετραπλή υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, ενώ, όπως υποστήριξε, είχε υπόψη της κι αυτή τις πληροφορίες σχετικά με τη βελτίωση βασικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας.
Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε το γεγονός ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια - τόσο από τις Βρυξέλλες όσο κι από την Αθήνα - να βελτιωθεί η εικόνα της ελληνικής οικονομίας προς τα έξω.

Η πιο καταχρεωμένη χώρα: η Γερμανία

Εύλογα θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι η Βρετανία παίρνει το βραβείο της πιο καταχρεωμένης χώρας στην Ευρώπη όταν πρόκειται για τα νοικοκυριά. Όμως, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Telegraph, η απάντηση θα εκπλήξει τους πάντες αφού τα πιο καταχρεωμένα νοικοκυριά είναι τα γερμανικά! Χρωστάνε δηλαδή τα περισσότερα χρήματα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στους γείτονές τους. Η πληροφορία αυτή μπορεί να τη βρει κανείς αν ρίξει μια ματιά στη έκθεση της Ευρωβουλής, σύμφωνα με το newstime. Aν κάποιος συγκρίνει το χρέος των νοικοκυριών με το εισόδημα δεν καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Γερμανία είναι και οσία παρθένα συνεχίζει το δημοσίευμα. Η Ισπανία έχει τον υψηλότερο δείκτη στα νοικοκυριά με την μεγαλύτερη έκθεση σε χρέος της τάξεως του 90% του διαθέσιμου εισοδήματος και ακολουθεί η Βρετανία με 75%. Όμως είναι εντυπωσιακό ότι τα νοικοκυριά της Γερμανίας είναι πιο εκτεθειμένα από ότι αυτά της Ελλάδας παρόλο που η χώρα ανακάμπτει σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Προφανώς και είναι δεδομένο ότι τόσο η Βρετανία όσο και η Ισπανία έχουν πολύ πιο αυξημένα δημοσιονομικά χρέη ενώ η Γερμανία δεν έχει τέτοιο δημοσιονομικό πρόβλημα. Επίσης, λόγω των εξαγωγών της, δεν έχει ανάγκη από ξένα κεφάλαια. Όμως καλό θα είναι να θυμόμαστε ότι την επόμενη φορά που κάποιος θα ισχυριστεί ότι η Βρετανία, η Ισπανία και οι λοιπές χώρες είναι οι μεγαλύτεροι παραβάτες όταν πρόκειται για χρέη νοικοκυριών, θα πρέπει να του υποδείξουμε ότι ακόμα και οι Γερμανοί μας γείτονες δεν είναι αθώες περιστερές.
fimotro
24newslines