Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΑΠΟ PUBLIC ISSUE ΚΑΙ FOCUS


Οι χθεσινές δημοσκοπήσεις απο Focus & Public Issue για τις εφημερίδες, Καθημερινή και Real News.
Δείτε προηγούμενες δημοσκοπήσεις για συγκρίσεις εδώ εδώ , εδώ και εδώ και εδώ και εδώ.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤO ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ : Ξανά μπροστά η Νέα Δημοκρατία

Νέα Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρία Oneiron Analysis για λογαριασμό του hakis-hakis.blogspot.com,φέρνει σαν πρώτο κόμμα τη Νέα Δημοκρατία που υπολείπεται από το ΠΑΣΟΚ με 6 μονάδες, και βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.Στην Δημοσκόπηση συμμετείχαν 10.000 προβατάκια,και η διάρκειά της ήταν one night stunt.Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως τη δημοσκόπηση την παρουσίασε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στους συνεργάτες του στη Ριγηλής,οι οποίοι ακόμη ψάχνονται που την βρήκε.Εμείς λοιπόν σας δείχνουμε την απάντηση με στοιχεία!

Μόνο η παράκαμψη Σπριπερού στην πρώτη φάση του ΕΣΠΑ

Την έναρξη της υλοποίησης των έργων υποδομής του 4ου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Περιφερειάρχης Σωτήρης Βόσδου. Το μοναδικό έργο που εντάσσεται στην Κέρκυρα από το πρώτο μέτρο του προγράμματος με αντικείμενο τις υποδομές και υπηρεσίες προσπελασιμότητας Ιονίων Νήσων, είναι η παράκαμψη Σκριπερού, προϋπολογισμού 7 εκ. ευρώ. Τα υπόλοιπα έργα που είχαν υποβληθεί από φορείς της Κέρκυρας αλλά αξιολογήθηκαν αρνητικά, είναι η βελτίωση του δρόμου από τη γέφυρα των Γιατρών μέχρι το Σκριπερό και η παράκαμψη Αργυράδων, τα οποία προς στιγμή δεν εντάσσονται στο ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, οι προτάσεις που αξιολογήθηκαν αρνητικά είναι δυνατόν είτε να κατατεθούν εκ νέου βελτιωμένες με την έναρξη του δευτέρου κύκλου αξιολόγησης στο αμέσως προσεχές διάστημα, είτε στο πλαίσιο άλλης πρόσκλησης στο μέλλον.

Διαπιστώσεις …

Από τη επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού στο Αγρίνιο.


http://greki-gr.blogspot.com

M.Jackson vs E.Θώδη

CISM: 3 ΜΕΤΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τρία μετάλλια κέρδισαν οι Έλληνες αθλητές στο 1ο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Κύπελλο Κλειστού Στίβου που έγινε το Σάββατο στην Παιανία, με τη συμμετοχή 120 αθλητών από 17 χώρες. Ειδικότερα ο Γιώργος Αντινίου στη σφαιροβολία πήρε το ασημένιο μετάλλιο, ο Μιχάλης Μερτζανίδης στο μήκος κατέκτησε το χάλκινο και η ομάδα 4Χ400 μ. επίσης το χάλκινο μετάλλιο με τους Ανυφαντή, Κυριακίδη, Παπαδόπουλο και Μελαχροινούδη.

ΙΡΤV: Τηλεόραση μέσω Ίντερνετ

Απλώνεται μέσω του γρήγορου Ίντερνετ η... νέα τηλεόραση, η οποία πλέον θα φτάνει στο σαλόνι των τηλεθεατών όχι μέσω των κλασικών κεραιώνεπίγειων ή δορυφορικών- αλλά μέσω της γραμμής του τηλεφώνου! Οι νέες υπηρεσίες τηλεόρασης μέσω του Ίντερνετ (ΙΡΤV) επιτρέπουν στον συνδρομητή να μην είναι απλά παθητικός τηλεθεατής, αλλά να επιλέγει ο ίδιος πότε θα δει ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα, πόσες φορές θα το δει, να αγοράσει μια κινηματογραφική ταινία χωρίς να βγει από το σπίτι του, ακόμα και να κάνει μόνος του όσες επαναλήψεις (replay) επιθυμεί σε δύσκολες φάσεις ποδοσφαρικών αγώνων! Σε σχέση με την παραδοσιακή τηλεόραση, το πλεονέκτημα του ΙΡΤV είναι αφενός η δυνατότητα για μετάδοση πολύ περισσότερων καναλιών και αφετέρου η υπηρεσία «video on demand», δηλαδή, η δυνατότητα του συνδρομητή να βλέπει ανά πάσα στιγμή κάποια ταινία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ: 5 - 0

5 - 0

«Καταιγίδα» ξέσπασε στο Νέο Φάληρο στο τελευταίο ημίωρο και ο Ολυμπιακός -μετά από ένα μάλλον άσχημο α' μέρος- νίκησε 5-0 τον Ηρακλή.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ

Ογδόντα καταστήματα και 37 αυτοκίνητα, ο απολογισμός των ζημιών που προκάλεσαν οι ομάδες κουκουλοφόρων στο Κολωνάκι. Η Αστυνομία έχει στην κατοχή της διάφορα βίντεο από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων οι οποίες έχουν καταγράψει τους νεαρούς κατά τη διάρκεια των βανδαλισμών, με την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσουν στην αναγνώριση και στον εντοπισμό κάποιων από αυτούς. Είχαμε επίσης και τραυματισμό τριών πολιτών στην προσπάθεια τους να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Κοντά στην αυτοδυναμία το ΠΑΣΟΚ

Εγγύτερα στο στόχο της αυτοδυναμίας εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ νέα σφυγμομέτρηση της Public Issue. Η εκλογική επιρροή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέρχεται σε 40%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 148 έδρες, αν η Βουλή παραμείνει πεντακομματική.