Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΕΝΑ «ΜΑΞΙΛΑΡΑΚΙ» ΑΞΙΑΣ 5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !...

Ο στόχος για μείωση του ελλείμματος κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες, μέσα στο 2010, προκειμένου να επιτευχθεί, απαιτεί την εξοικονόμηση 11 με 12 δις €, από τον περιορισμό των δαπανών και την αύξηση των εσόδων του Δημοσίου.
Το σύνολο των μέτρων, που έχουν ανακοινωθεί ως τώρα, σε τρεις δόσεις, ( στο πρόγραμμα σταθερότητας κι ανάπτυξης, στο διάγγελμα του πρωθυπουργού στις 2/2 και στις ανακοινώσεις Πεταλωτή, 3/3), υπολογίζεται πως θα αποφέρουν 16,5 δις €, δηλαδή γύρω στα 5 δις €, επί πλέον !

Στην κυβέρνηση, αποδεχόμενοι τη λογική των ευρωπαίων επιτηρητών, μιλούν για «μαξιλαράκι», που είναι αναγκαίο, προκειμένου να διασφαλιστεί σε κάθε περίπτωση η επίτευξη του στόχου για τη μείωση του ελλείμματος.
Μπορεί νάναι κι έτσι, αλλά μάλλον για «μαξιλάρα» πρέπει να μιλάμε κι όχι για «μαξιλαράκι», αν θέλουμε νάμαστε ακριβείς κι επίσης, νάχουμε υπ΄ όψη μας, πως αυτό το …προσκέφαλο, είναι, ακριβώς, η ωφέλεια για το κράτος, (κόστος για την κοινωνία…), από τα μέτρα του τελευταίου και σκληρότερου πακέτου.


Ταυτόχρονα, όμως, σκέψεις και υπόνοιες, δημιουργούνται, από τις εξελίξεις, όπως π.χ., από την διαμόρφωση του επιτοκίου, που πληρώσαμε, μόλις χθες, για να δανειστούμε 5 δις €, με 10ετή ομόλογα, και το οποίο επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 6,25% !

Τι είδους ερωτηματικό δημιουργείται ; Είναι απλό : μήπως η «μαξιλάρα» χρειάζεται και την επιδιώξαμε, (αφού μας την επέβαλλαν), για να έχουμε να ταϊζουμε τα αδηφάγα στόματα των διεθνών κερδοσκόπων - τοκογλύφων ; Κι αν είναι έτσι, τι είδους στήριξη και βοήθεια προσφέρουν οι εταίροι και προς τι, οι τόσοι τεμενάδες μας ;
Απ΄ ό, τι φαίνεται, οσονούπω κι ο …Θεός θα μας διαμηνύσει, ότι το «κύριε ελέησον» μας, έχει παρατραβήξει και πως τόχει, ήδη, βαρεθεί !
 

Ερχεται το νέο, ηλεκτρονικό σχολείο

Νέο εξεταστικό σύστημα θα εφαρμοστεί τη σχολική χρονιά 2013- 2014, με τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ σε ρόλο πρωταγωνιστή. Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας αντικαθίσταται από «τράπεζα θεμάτων», την οποία θα ανανεώνουν τακτικά εκπρόσωποι των πανεπιστημίων, αλλά και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Από αυτήν θα βγαίνουν κάθε χρόνο τα θέματα στα οποία θα διαγωνίζονται οι υποψήφιοι. Τα πανεπιστήμια θα έχουν ενεργή παρουσία και στον καθορισμό του αριθμού των εισακτέων στα προγράμματά τους.

Παράλληλα, αναμορφώνεται πλήρως το πρόγραμμα των δύο τελευταίων τάξεων του λυκείου, καταργούνται τα πέντε επιστημονικά πεδία που ισχύουν σήμερα, ενώ τα μαθήματα μειώνονται και χωρίζονται σε μαθήματα «κορμού» και «επιλογής», χωρίς να αποκλείονται τα δεύτερα από την εξέταση σε εθνικό επίπεδο για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Πάντως, η εξεταστική διαδικασία θα γίνεται μία φορά τον χρόνο, σε εθνικό επίπεδο. Οι αλλαγές αυτές θα επηρεάσουν τους μαθητές οι οποίοι φοιτούν τώρα στην τελευταία τάξη του γυμνασίου.

Τα παραπάνω μέτρα περιλαμβάνονται στην 38σέλιδη εισήγηση της υπουργού Παιδείας κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου προς το...

...Υπουργικό Συμβούλιο, στην οποία και περιγράφεται το γιγαντιαίο και μεγαλόπνοο σχέδιο του «νέου σχολείου». Υπολογιστές σε κάθε μαθητικό θρανίο, διαδραστικοί πίνακες σε κάθε τάξη, πιλοτική χρήση του e-book, νέα προγράμματα σπουδών, μέχρι και αξιολόγηση εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικού έργου μέσω Ιnternet περιλαμβάνει ο σχεδιασμός. Πρόκειται για επένδυση που φτάνει το 1,5 δισ. ευρώ, η οποία καλύπτεται στο μεγαλύτερο μέρος της από κονδύλια του Δ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και μόνο κατά ένα μέρος από εθνικούς πόρους.

Με το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας ξεκινά και η αξιολόγηση εκπαιδευτικών, στους οποίους προσφέρεται σε πρώτη φάση το εναλλακτικό χαρτί της «αυτοαξιολόγησης» των σχολικών μονάδων με τη συμμετοχή και της τοπικής κοινωνίας. Για τους εκπαιδευτικούς ξεκινά και μεγάλο πρόγραμμα επιμόρφωσης, το οποίο συνδέεται με τις προαγωγές τους. Αλλάζει και ο τρόπος των αποσπάσεών τους και πλέον οι θέσεις θα προκηρύσσονται αμέσως μετά τις μεταθέσεις. (Πηγή: Το ΒΗΜΑ)

Σχόλιο Παραπολιτικής: Είναι ισως η πρώτη φορά που μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση αλλάζει τόσα πολλά πράγματα στο υπάρχον σύστημα. Είναι νωρίς ακόμα για να την αξιολογήσουμε καθώς όλα βρίσκονται υπό μορφή εισήγησης.

Μακάρι πάντως να τολμήσουν και να αναβαθμίσουν τη Δημόσια Παιδεία... 

Η νέα γενιά μπροστά στο αδιέξοδο…..

Τα οικονομικά μέτρα που από σήμερα γίνονται νόμος του κράτους σίγουρα αποτελούν πλήγμα για όλους τους Ελλήνες…Το να διορθώνεις τα λάθη σου δεν είναι κακό …Το να πληρώνεις όμως λάθη άλλων γενεών όμως, είναι το λιγότερο απογοητευτικό..Το UDemand αφιερώνει το παράκατω κείμενο στη γενιά των 80s(και γενικά σε όλους τους νέους),μιας γενιάς που ενώ δεν έφταιξε, θα σηκώσει μεγάλο βαρός της οικονομικής κρίσης...
Έχει γίνει πια φανερό ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας έχει φτάσει στον πάτο. Πως φτάσαμε στον πάτο; Η οικονομική πολιτική των δεκαετιών του ΄80 και του ΄90 έφερε την χώρα μας στα σημερινά αδιέξοδα. Η λεγόμενη γενιά του ΄74 είναι αυτή που τα σάρωσε όλα. Δεν άφησαν τίποτα όρθιο! Κατασπατάλησαν τον πλούτο της χώρας, με αλόγιστες σπατάλες και επιδοτήσεις.

Η πλειονότητα των επενδύσεων δεν είχαν αναπτυξιακό χαρακτήρα και όλα γίνονταν στα πλαίσια κομματικών σκοπιμοτήτων. Η ποιότητα ζωής όλων των Ελλήνων πολιτών χειροτέρευσε, ειδικά των κατοίκων της Αττικής, που αποτελεί τον πολυπληθέστερο νομό της χώρας. Δεν υπήρξε καμία μελέτη για την επέκταση του οικιστικού ιστού της Αττικής.

Η αλόγιστη τσιμεντοποίηση των πάντων επέφερε δραματική μείωση του επιπέδου ζωής. Οι χώροι πρασίνου μειώθηκαν δραστικά και όλες οι γειτονιές γέμισαν με τεράστια τσιμεντένια κουτιά, αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων. Η ελπίδα που γέννησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες για άμβλυνση πολλών προβλημάτων της καθημερινότητας ήταν μάταιη.

Όσοι όμως δραστηριοποιήθηκαν τις δεκαετίες αυτές απέκτησαν σημαντικά κέρδη. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της χώρας ήταν (και είναι ακόμα) ανύπαρκτοι, οπότε το μαύρο χρήμα κυκλοφορούσε συνεχώς και πολλαπλασιαζόταν. Η γενιά του ΄50 και του ΄60, οι οποίοι είχαν ζήσει πραγματικά δύσκολες στιγμές, όπως φτώχεια και πείνα, διψούσαν για χρήμα και κέρδος, ανεξαρτήτως κόστους.

Η σημερινή λοιπόν κρίση, δεν τους αγγίζει και τόσο. Δεδομένου ότι όλοι αυτοί είναι πλέον γύρω στα 60 και έχουν κάνει το κουμάντο για το μέλλον τους. Οι περισσότεροι έχουν το δικό τους σπίτι και εξοχικό, κάνουν αρκετά ταξίδια στο εσωτερικό της χώρας για αναψυχή και διαθέτουν, τουλάχιστον, ένα μεσαίου κυβισμού αυτοκίνητο.

Τα δύσκολα είναι για την γενιά του ΄80!!!! Αυτοί που τώρα γύρω στα 30, προσπαθούν να μπουν με αξιώσεις στην εργασιακή ζωή της χώρας. Πολλοί εξ αυτών με μεταπτυχιακά και σπουδές αξιοζήλευτες, ψάχνουν να βρουν εργασία αντάξια των προσδοκιών τους. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο, που πολλοί εξ αυτών μετά τις σπουδές τους στο εξωτερικό, προσπαθούν αν βρουν εργασία εκτός Ελλάδος. Γνωρίζουν τον εργασιακό μεσαίωνα της χώρας τους και την έλλειψη ανταγωνιστικών θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα (μην μιλήσουμε για τον δημόσιο..).

Λύση σίγουρα υπάρχει, ωστόσο θα πρέπει ο καθένας να πάρει τις δικές του αποφάσεις. Να σταθμίσει τις επιλογές του και τις δυνατότητές του, έτσι ώστε να λάβει την πιο σωστή απόφαση. Το σίγουρο πάντως είναι ότι θα πρέπει να ξεκολλήσουν από τις καφετέριες, στις οποίες συχνάζουν πίνοντας φρέντο και διαβάζοντας αθλητικές εφημερίδες, Θα πρέπει να γίνουν πιο δραστήριοι συμμετέχοντας σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής, πολικής και οικονομικής ζωής της χώρας.

Η γνώση είναι δύναμη και σε συνδυασμό με την ισχύ των ηλεκτρονικών μέσων, μακάρι να κινητοποιήσει μία γενιά, η οποία ξεκινάει από τον πάτο. Το σίγουρο είναι ότι έχει καλύτερα ‘όπλα’ από τις προηγούμενες γενιές. Κάθε κρίση επιφυλάσσει μία νέα αλλαγή, ίδωμεν… 

Οχι στου Γουδή,στον Κορυδαλλό

ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΕΝΟΧΟ
Γράφει ο Ορέστης Ατρείδης
Χρόνια τώρα, μας έχετε ρίξει στα Τάρταρα. Διαλύσατε τα πάντα αλλά πάνω απ΄όλα διαλύσατε τις ζωές μας και τις ελπίδες μας, χαραμίσατε τους κόπους των γονιών μας ξεφτιλίσατε τις θυσίες των παππούδων μας. Σχεδόν έναν αιώνα τώρα οι ίδιοι και οι ίδιο την πληρώνουμε, οι δικοί μας παππούδες πείνασαν και έχασαν παιδιά στους πολέμους, οι δικοί μας γονείς περπάτησαν ξυπόλυτοι από καμένα χωριά σε άδικες μεγαλουπόλεις. Οι δικοί τους γενιά προσπάθησε, δούλεψε, έχτισε, δημιούργησε, πλήρωσε και ξαναπλήρωσε για να γίνει αυτή η χώρα, για να θρέψει εμάς τα παιδιά της, να μας μεγαλώσουν, να μας σπουδάσουν και ταυτόχρονα να πληρώνουν, να θρέφουν, να μεγαλώνουν και να σπουδάζουν και σας. «Οι μανάδες μας βύζαιναν στο ένα στήθος εμάς και στο άλλο εσάς». 
Και τώρα τι; Πάλι οι δικές μας οικογένειες να καταστραφούν, πάλι τα δικά μας όνειρα να παγώσουν, πάλι εμείς να παλέψουμε να επιβιώσουμε και σεις να ζείτε, να δοξάζεστε, να μένετε στην ιστορία και μείς στην ανυπαρξία!!! Πάλι εσείς να κάνετε όνειρα και οικογένειες και μείς υπομονή και ελπίδα!!! Δεν μπορούμε άλλο, δεν μπορούμε έτσι!!Και σεις εκεί, να διαλύετε τα πάντα και να μας φωνάζετε να τα ξαναχτίσουμε εμείς και να μας κουνάτε και το «βούρδουλα απειλητικά»!! Κάθε φορά που η χώρα καταφέρνει κάτι, εσείς να βγαίνετε μπροστά, να κοκορεύεστε και να φουσκώνετε σαν τα παγώνια και κάθε φορά που από δικά σας λάθη η χώρα πάει για «φούντο» να τρώμε όλοι μαζί την ξευτίλα και την διαπόμπευσή, όλοι μαζί και κυρίως εμείς να νοιώθουμε φταίχτες και να πληρώνουμε σαν εγκληματίες. Και σεις σαν τις θλιμμένες «χήρες» να κλαίτε με κροκοδείλια δάκρυα πάνω από τις ταφόπλακες των ζωών μας και των ψυχών μας.
Δεν αντέχουμε άλλο και όχι μόνο οικονομικά αλλά και ψυχολογικά! Διαλύσατε τα πάντα αλλά πάνω απ΄όλα διαλύσατε τις ζωές και τις ελπίδες μας. Μας έχετε τρομοκρατήσει τις ψυχές, μας έχετε παγώσει τις ζωές κυριολεκτικά και μεταφορικά. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα: να πουλήσουμε, να αγοράσουμε, να δουλέψουμε, να απεργήσουμε, να ανοίξουμε μαγαζί, να βάλουμε λουκέτο, να χωρίσουμε, να παντρευτούμε,, να προχωρήσουμε, να γυρίσουμε, να σταματήσουμε στη μέση του δρόμου και να βάλουμε τις φωνές. Μας κόψατε, μας κάψατε, μας καταστρέψατε τους δρόμους, το μόνο που ξέρετε να φτιάχνετε είναι αδιέξοδα: Κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά, ιδεολογικά και ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ!
Χρόνια τώρα σας βλέπουμε να τρώτε, να καταληστεύετε το δημόσιο χρήμα και να μας κάνετε και συνενόχους, με την ανοχή μας, σε αυτό το έγκλημα. Χρόνια τώρα ανεχόμαστε τους άχρηστους να μας λένε τεμπέληδες και κλέφτες. 
Δεν γίνετε άλλο κάποιοι ευθύνονται και μείς πιο πολύ που σας ανεχτήκαμε, που αποκοιμηθήκαμε στο μαξιλάρι του νεοπλουτισμού του ΄90 και στης αποχαύνωσης της τηλε-δημοκρατίας του 2000. Αλλά εμείς τις ευθύνες μας τις πήραμε και ξεχρεώσαμε. Χρόνια τώρα «μαστουρώσαμε στην ανυπαρξία μας», γίναμε τηλεθεατές της σαπουνόπεράς σας.
 Μάθαμε να ζούμε με τους «Δράκους» των επιχειρήσεων και των κομμάτων. 
Τώρα πρέπει να πληρώσετε και σεις. Έστω κάποιοι από σας. Έτσι, για να μου ικανοποιηθεί και μένα μια ανάγκη. Έτσι από άχτι. Έτσι σαν την τελευταία επιθυμία του μελλοθάνατου. Αφού θα πεθάνω εγώ, η αξιοπρέπεια μου, η ελπίδα μου, θέλω «να πάρω και κάποιον άλλο μαζί μου στον κατήφορο». Δεν με νοιάζει αν θα τιμωρηθούν λίγοι ή πολλοί, αν ανάμεσά τους βρεθεί και κάποιος αθώος, γιατί ο ίδιος μπορεί να μην έκλεψε αλλά το χέρι που έκλεβε το είδε και δεν είπε τίποτε. Όπως δεν έλεγα και εγώ όταν έβλεπα τους συνδικαλησταράδες του δημοσίου να κανονίζουν τις επιτροπές με τους δικούς τους, όπως δεν ζήτησα να δω ποιοι ήταν αυτοί που έπαιρναν τα εκτός έδρας όπως είδα και δεν μίλησα να κλέβουν τον μικρομεσαίο οι μεγάλες πολυεθνικές και δεν είπα τίποτα όταν είδα την γυναίκα υπουργού να παίρνει τρεις μισθούς, είδα και την γυναίκα του πρώην πρωθυπουργού να γίνεται γιατρός σε μια νύχτα και δεν μίλησα, να φεύγουν τα λεφτά για τις ΜΚΟ και πάλι το βούλωσα, ανέχτηκα και έδωσα φακελάκι σε γιατρό, ανέχτηκα να ζητιανεύω από μια νοσοκόμα καθαρό σεντόνι για τον άρρωστο ανέχτηκα, είδα, το βούλωσα, σιώπησα και απομονώθηκα.
Αποξενώθηκα από την κοινωνική και πολιτική μόρφωση, αποξενώθηκα από τον εαυτό μου, κάλυψα την ανάγκη μου για κοινωνική δικαιοσύνη με μια βόλτα στην αγορά και την ελπίδα μου για μια καλύτερη ζωή σε μια νίκη της εθνικής, την ανάγκη μου για καλή μουσική και τέχνη στη δόξα της Παπαρίζου.
Τώρα εγώ πληρώνω και θέλω να πληρώσετε και σεις μαζί μου, κ.κ. πρώην Πρωθυπουργοί, υπουργοί των οικονομικών και υπουργοί παιδείας (γιατί παθαίνουμε όλα αυτά που παθαίνουμε επειδή στόχος σας είναι να μας κρατάτε εξειδικευμένους - αμόρφωτους). Θέλω να τους καθίσετε στο σκαμνί τώρα, να τους βάλετε να απολογηθούν σε όλο τον ελληνικό λαό, να τους πάρετε πίσω συντάξεις και μισθούς και έδρες στα πανεπιστήμια όσοι έχουν. Θέλω να δω κάποιον από αυτούς που έφταιξε να πληρώσει σε χρήμα και σε αξιοπρέπεια. 
Το ξέρω η τιμωρία κάποιων δεν θα μου λύσει τα προβλήματα μου αλλά ίσως αν δω κάποιον απ΄αυτούς να καταρρέει, σταματήσω να αισθάνομαι τόσο ΚΟΡΟΙΔΟ. Στο κάτω κάτω της γραφής και στην Μικρασιατική καταστροφή έφταιξαν πολλοί και την πλήρωσαν μόνο οι έξι στο Γουδί. Μπορεί, σχεδόν 90 χρόνια μετά, να λέμε πως η εκτέλεση ήταν άδικη, σκληρή, κ.λ.π κ.λ.π όμως για την εποχή της ήταν απαραίτητη. Τώρα θέλω και γω το δικό μου Γουδί. Δεν θέλω εκτέλεση, θέλω δίκη και φυλάκιση. Θέλω να απολογηθούν δημόσια όλοι οι πρώην εν ζωή, πρωθυπουργοί και υπουργοί οικονομικών. 
Δεν θέλω τυφλή εκδίκηση, θέλω τιμωρία των ενόχων!
Θέλω επιτέλους κάποιοι να τρυγήσουν τα «σταφύλια της οργής»!!!! 
zeidoron

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ (ΠΟΛΥΠΑΘΗ) ΕΤΑ;

ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ!

Σφάζονται οι ΠΑΣΟΚοι μεταξύ τους και νικητής είναι ακόμα ο εκλεκτός του Κώστα Μαρκόπουλου (άκουσον άκουσον!) με την παρέα του! Οι διευθυντές ακόμα καρπώνονται τους παχυλούς μισθούς άσχετα αν οι μισοί από αυτούς είναι παράνομα προσληφθέντες... Ο Διευθύνων μετά... το αλληθώρισμα με το βαθύ ΠΑΣΟΚ είναι ακόμα στο τιμόνι της εταιρείας και το οδηγεί σίγουρα σε.... βραχονησίδα ,το δε ΕΣΠΑ ... «τρέχει». Επιτέλους κ. Γερουλάνο κάντε κάτι. Μα δεν υπάρχει ένας άξιος , έντιμος και δικής σας εμπιστοσύνης που θα αναλάβει την ηγεσία της ΕΤΑ; Ή μήπως βολεύει κάποιους αυτή η κατάσταση; Κρίμα πάντως. Σε εποχές που πρέπει να μαζευτεί χρήμα στα ταμεία του κράτους να υπάρχει μια εταιρεία που γι αυτό το σκοπό έχει ιδρυθεί και να απαξιώνεται με αυτόν τον τρόπο… fimotro

Η υποχρέωση του Γ. Παπανδρέου στους Έλληνες πολίτες

Tου Γρηγόρη Νικολόπουλου
http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/9/3/5/202935/papandreou2.jpgΤα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι περιορισμένης εμβέλειας, δεν λύνουν το πρόβλημα του δημοσιονομικού χάους και επιβαρρύνουν δικαίως και αδίκως όλους τους πολίτες και περισσότερο τους μισθωτούς.  Τα μέτρα αυτά επιβλήθηκαν απο τους πιστωτές μας και τους εκπροσώπους τους δηλαδή την ευρωπαική Επιτροπή την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και αποσκοπούν στο να εξασφαλισθεί η δυνατότητα μας να αποπληρώνουμε τα δάνεια που μας έχουν δώσει. Όμως θα προκαλέσουν ύφεση στην οικονομία και θα είναι πολύ περιορισμένου ή και μηδενικού αποτελέσματος εξαιτίας ακριβώς των επιπτώσεων που θα έχει η ύφεση και η μείωση της κατανάλωσης στα φορολογικά έσοδα.
Εν πάσει περιπτώσει, αυτά τα μέτρα ήθελαν οι πιστωτές, αυτά αναγκάστηκε να πάρει η κυβέρνηση. Όμως αφού ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ξεμπέρδεψε με τις υποχρεώσεις μας έναντι των πιστωτών, τώρα πρέπει να θυμηθεί οτι έχει και υποχρέωση έναντι των Ελλήνων πολιτών. Και μάλιστα πολύ μεγάλη υποχρέωση. Διότι ο λαός τον ψήφισε και του έδωσε 11 μονάδες διαφορά απο τη ΝΔ για να αναθερμάνει την οικονομία. Και με τα μέτρα που αναγκάστηκε να πάρει, το αντίθετο αποτέλεσμα θα πετύχει.
Αναπτυξιακά μέτρα
Σκοπός τώρα είναι να ληφθούν μέτρα αναθέρμανσης της οικονομίας. Η δουλειά της κυβέρνησης τώρα αρχίζει. Πρέπει αμέσως να ξεκινήσουν τα δημόσια έργα με δάνεια απο αναπτυξιακές τράπεζες και με συγχρηματοδότηση απο τον ιδιωτικό τομέα. Η επέκταση της Αττικής οδού, οι επενδύσεις της ΕΥΔΑΠ για αποχετεύσεις και βιολογικούς καθαρισμούς, το έργο του αεροδρομίου του Ηρακλείου Κρήτης είναι τρία απλά παραδείγματα έργων που έχουν σταματήσει. Αυτά και πολλά άλλα πρέπει να ξεκινήσουν αμέσως ώστε να κινηθεί ο κλάδος των κατασκευών που καλύπτει το 15% του ΑΕΠ και να κινηθεί η αγορά για να αποφύγουμε το βάθος και τη διάρκεια της ύφεσης. Παράλληλα πρέπει να διευκολυνθούν οι επενδύσεις με την άμεση «εξαφάνιση» της γραφειοκρατίας του δημοσίου απο τις εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις ακόμη και της παραμικρής ιδιωτικής μικροεπένδυσης. Οι εγκρίσεις αυτές δίνονται μόνο έναντι λαδώματος. Όσον αφορά στις επενδύσεις μεγάλης κλίμακας, πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο της ενεργειακής πολιτικής (κανένας υπουργός σήμερα δεν γνωρίζει τα ενεργειακά, τώρα εκπαιδεύεται ο κ. Μανιάτης)  και να προσδιοριστούν μέτρα ενίσχυσης του τουρισμού που φέρνει άμεσα χρήμα στην χώρα. Με το ξεπάγωμα των έργων θα μπορέσουμε να απορροφήσουμε και τα 25 δις ευρώ που μας απομένουν ώς κοινοτική συμμετοχή απο τα ευρωπαικά προγράμματα.
Η σπατάλη και η ρεμούλα
Παράλληλα με τα μέτρα αναθέρμανσης πρέπει να ληφθούν και άλλα που θα εξασφαλίσουν οτι οι θυσίες των πολιτών δεν θα πάνε χαμένες. Διότι ακόμη και αν επιτύχουμε μείωση του ελλείμματος φέτος και του χρόνου, οι μηχανισμοί σπατάλης και ρεμούλας του δημοσίου χρήματος θα συνεχίσουν την καταστροφή της οικονομίας και θα οδηγήσουν σε νεά ελείμματα πολύ σύντομα.
Ποιά μέτρα μπορεί να είναι αυτά; Πρώτον ενα ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των δημοσίων δαπανών. Η σπατάλη και οι μίζες κρύβονται στις δαπάνες. Και ενώ υπάρχει το Taxis για την παρακολούθηση των εσόδων, δεν υπάρχει αντίστοιχο σύστημα για την παρακολούθηση των δαπανών. Το υπουργείο Οικονομικών δεν γνωρίζει τι ξοδεύουν τα άλλα υπουργεία και οι δημόσιοι φορείς. Όλα αυτά πρέπει να ελεγχθούν κεντρικά. Σημειώνω οτι το μηχανογραφικό αυτό σύστημα δεν είναι τίποτα πολύ σπουδαίο. Υπάρχουν ήδη συστήματα τέτοια με τα οποία παρακολουθούν οι τράπεζες τις υπηρεσίες τους. Συνεπώς η τοποθέτηση ενός τέτοιου συστήματος μπορεί να γίνει άμεσα και το αποτέλεσμα να το δούμε ήδη απο τον επόμενο χρόνο.
Ταυτόχρονα πρέπει να επιβληθεί σε όλους τους φορείς του δημοσίου και στην τοπική αυτοδιοίκηση – κυρίως σε αυτούς τους απατεώνες – να δημοσιεύουν ισολογισμούς κάθε χρόνο ώστε να μπορούν να ελεγχθούν. Η ρεμούλα στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι χειρότερη απο αυτή του δημοσίου.
Μια άλλη άμεσης ανάγκης κίνηση είναι να μπεί σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης των παραγγελιών των νοσοκομείων (αναλώσιμων και φαρμάκων). Τη στιγμή αυτή, κάποιοι επιτήδειοι γιατροί σε συνεργασία με τους προμηθευτές των νοσοκομείων και με την ανοχή αν οχι την συνεργασία υπηρεσιών του ΙΚΑ, χρεώνουν τον προυπολογισμό και τα ασφαλιστικά ταμεία με δισεκατομμύρια, παραγγέλνοντας αναλώσιμα που πληρώνονται μεν αλλά δεν παραλαμβάνονται ή που δεν χρειάζονται και με φάρμακα που όχι μόνο άχρηστα είναι αλλά και επιζήμια για τους ασθενείς.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση πρέπει να δεί πώς θα αξιοποιήσει την περιουσία του δημοσίου η αξία της οποίας εκτιμάται σε 250 με 300 δις ευρώ. Η αξιοποίηση της περιουσίας και η υλοποίηση ενός έξυπνου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων θα αποδώσουν σημαντικά έσοδα για την μείωση του δημοσίου χρέους.
Η φοροδιαφυγή
Τέλος υπάρχουν και άλλα μέτρα, φορολογικά τα οποία πρέπει να λάβει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή. Για παράδειγμα, στις αγοραπωλησίες ακινήτων το κράτος έχει σχεδόν νομιμοποιήσει τη φοροδιαφυγή. Η διαφορά μεταξύ αντικειμενικής και πραγματικής αξίας του ακινήτου, καταλήγει ώς «μαύρα» στην τσέπη του πωλητή, μέσω ενός δανείου που παίρνει ο αγοραστής απο την τράπεζα και το οποίο βαφτίζεται ώς «επισκευαστικό». Για να συλλάβει αυτή την σχεδόν «νόμιμη» φοροδιαφυγή το κράτος πρέπει να απαιτήσει απο τις τράπεζες να χορηγούν επισκευαστικά δάνεια μόνο έναντι αποδείξεων. Έτσι θα σταματήσει αυτή η βιομηχανία μαύρου χρήματος και θα συλληφθεί και η φοροδιαφυγή των μαστόρων στις περιπτώσεις των αληθινών επισκευαστικών.
Ένα άλλο μέτρο που πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα αποσκοπεί στην εξαφάνιση των εικονικών τιμολογίων. Η εφορία δεν πρέπει να αποδέχεται ώς δαπάνη τα τιμολόγια που πληρώνονται με μετρητά, αλλά μόνο αυτά που πληρώνονται μέσω τραπεζικών λογαριασμών. Δυστυχώς η κυβέρνηση ανακοίνωσε μεν οτι θα πάρει αυτό το μέτρο, αλλά έβαλε ένα ανούσιο πλαφόν στα 1.500 ευρώ. Αυτό είναι μεγάλο λάθος διότι τα λαμόγια θα δημιουργήσουν μια βιομηχανία εικονικών τιμολογίων ύψους μέχρι 1.500 ευρώ. Το παλφόν πρέπει να καταργηθεί ή να περιοριστεί σε μικροποσά όπως 100 ευρώ για παράδειγμα.
Ταυτόχρονα θα πρέπει να επιβληθεί και στα ομολογιακά δάνεια ο φόρος του νόμου 128 που είναι 0,60%. Ο φόρος αυτός επιβάλλεται σε όλα τα άλλα δάνεια εκτός των ομολογιακών τα οποία παίρνουν οι μεγάλες επιχειρήσεις. Η εξαίρεση αυτή, εκτός της απώλειας φορολογικών εσόδων, δημιουργεί και στρέβλωση στον ανταγωνισμό διότι δίνει τη δυνατότητα στις μεγάλες επιχειρήσεις να δανείζονται με χαμηλότερο επιτόκιο απο τις μικρότερες επιχειρήσεις.
Όλα αυτά τα μέτρα θα εξασφαλίσουν πρώτον οτι δεν θα ξαναδημιουργηθούν τα ελλείμματα και δεύτερον θα αποκαταστήσουν στοιχειωδώς την κοινωνική δικαιοσύνη και θα απαλύνουν τα άδικα βάρη που σηκώνουν σήμερα μόνο οι μισθωτοί και οχι αυτοί που πράγματι κλέβουν το δημόσιο χρήμα.
http://www.reporter.gr/

Η ΕΕ αντιδρά για το Google Street View

Image Η χαρτογράφηση του πλανήτη για τη λειτουργία του Google Street View είναι γεγονός. Η εφαρμογή αυτή στο Google Maps και στο Google Earth καλύπτει περίπου 100 πόλεις σε όλο τον κόσμο και προβάλλει φωτογραφίες που έχουν ληφθεί από το επίπεδο του δρόμου. Προκειμένου να καθησυχάσει τις ανησυχίες για παραβίαση της ιδιωτικότητας, η Google θολώνει τα πρόσωπα, τις πινακίδες κυκλοφορίας και τους αριθμούς των σπιτιών στις εικόνες του Street View. Παρ’ όλα αυτά, στην Ευρώπη πολλές χώρες θεωρούν ότι... η φωτογράφηση προσώπων και δημόσιων χώρων θα μπορούσε να παραβιάζει τη νομοθεσία για το απόρρητο της ιδιωτικής ζωής. Σε αυτό το πλαίσιο η Ομάδα Εργασίας της ΕΕ που εκπροσωπεί τις επιμέρους αρχές προστασίας δεδομένων ζητά από τη Google να ενημερώνει το κοινό, μέσω του δικτυακού τόπου της ή μέσω του τοπικού Τύπου, για το ποιες περιοχές πρόκειται να φωτογραφήσουν τα αυτοκίνητά της. Απαντώντας, η Google αναφέρει ότι ήδη ενημερώνει μέσω του δικτυακού τόπου της για τις περιοχές που φωτογραφίζουν τα κινητά συνεργεία του Street View.

Στο site πάντως δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για το τι γίνεται στην Αθήνα. 

Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου

Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Για όσα φυσικά και νομικά πρόσωπα εμπλέκονται στην υπόθεση.
Το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για φυσικά και νομικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου διατάσσει η Εφέτης Ανακριτής κ. Ειρήνη Καλού. Η ανακρίτρια ζητά άνοιγμα των λογαριασμών μεταξύ άλλων Μοναχών αλλά και της ίδιας της Μονής αλλά και άλλων εμπλεκομένων προσώπων, για την περίοδο 1998 έως 2005 διάστημα για το οποίο δεν είχε ζητηθεί άρση τραπεζικού απορρήτου. Παράλληλα με αίτημα δικαστικής συνδρομής προς την Κύπρο ζητά από τις αρμόδιες αρχές της χώρας ανάλογα στοιχεία για όσους από τους εμπλεκόμενους -φυσικά και νομικά πρόσωπα- ανέπτυξαν εκεί οικονομική δραστηριότητα. Τα στοιχεία από το άνοιγμα των λογαριασμών θα διαβιβαστούν και στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που τα έχει ζητήσει. 
http://www.kathimerini.gr/

Να πουλήσει νησιά για να πληρώσει το χρέος της καλούν την Ελλάδα Γερμανοί βουλευτές

«Σας δίνουμε χρήμα, μας δίνετε την Κέρκυρα»

Γερμανοί βουλευτές κάλεσαν την Ελλάδα να πουλήσει νησιά για να χρηματοδοτήσει το χρέος της, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της εφημερίδας Bild, η οποία συνοψίζει την ιδέα ως εξής: «Σας δίνουμε χρήμα, μας δίνετε την Κέρκυρα». «Το ελληνικό κράτος πρέπει να σταματήσει τη συμμετοχή του σε επιχειρήσεις και να πουλήσει κτηματική περιουσία, όπως για παράδειγμα ακατοίκητα νησιά», δήλωσε στην εφημερίδα ο βουλευτής του Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών Φρανκ Σέφλερ. Επίσης, ο βουλευτής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης Μάρκο Βάντερβιτς δήλωσε ότι «εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση και άρα και η Γερμανία βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα, αυτή θα πρέπει να δώσει εγγυήσεις σε αντάλλαγμα. Λίγα νησιά μπορούν να κάνουν τη δουλειά». Ο Έλληνας αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος ερωτήθηκε για το δημοσίευμα, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD: «Ακουσα επίσης τη συμβουλή ότι πρέπει να πουλήσουμε την Ακρόπολη. Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να επικεντρώσουμε στα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση. Δεν χρειάζονται άλλου είδους προτάσεις». Η Bild επισημαίνει ότι ιδιωτική εταιρεία με έδρα το Αμβούργο επιδιώκει την πώληση ελληνικού ακατοίκητου νησιού προς 45 εκατομμύρια ευρώ. Το 1993 πολλοί γερμανοί βουλευτές είχαν προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση με την Ισπανία, προτείνοντας την αγορά από το Βερολίνο το νησί της Μαγιόρκα, τουριστικού προορισμού των Γερμανών.
in.gr

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ...Vient a Paris

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε αγχωμένος το ματς, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Βάσκοι και κατάφεραν να ανεβάσουν νωρίς τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (18-8). Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κακοί σε άμυνα και επίθεση και έτσι οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν είχαν κανένα πρόβλημα να έχουν διαφορά ασφαλείας για το 31-22.

Όσο περνούσε η ώρα, όμως, οι Κυπελλούχοι Ελλάδος άρχισαν να βγάζουν τις επιθετικές τους αρετές στο παρκέ και με συνεχόμενους πόντους των Σχορτσανίτη και Τεόντοσιτς πέρασαν μπροστά 41-40 κάνοντας σερί 10-0. Το ημίχρονο τελείωσε με την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη να προηγείται 49-45 στο πρώτο ημίχρονο.

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν φουριόζοι το δεύτερο ημίχρονο και αποφασισμένοι να…καθαρίσουν νωρίς την μπουγάδα, δείχνοντας στην Κάχα Λαμποράλ ποιος είναι το αφεντικό της αναμέτρησης. Με επιμέρους σκορ 18-5 στο πρώτο τετράλεπτο, η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη προηγήθηκε με 67-50 και ουσιαστικά τελείωσε την υπόθεση νίκη.

Οι «ερυθρόλευκοι» χαλάρωσαν, όμως, ανεξήγητα στο τέλος της τρίτης περιόδου, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η Κάχα και με επιμέρους σκορ 11-5 μείωσε σε 72-61. Το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με τον Ολυμπιακό να έχει διαφορά 19 πόντους 80-61 με τους Πειραιώτες να κάνουν έναν 8-0 στο τελευταίο ενάμιση λεπτό. Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Οι Πειραιώτες έκαναν το «πέντε στα πέντε», παραμένοντας η μοναδική αήττητη ομάδα στο ΤΟΠ-16 της Ευρωλίγκας.

Δεκάλεπτα: 22-29, 49-45, 80-61, 102-85

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 6, Πεν, Τσίλντρες 20, Βούισιτς 14, Χαλπερίν, Κλέιζα 17, Μαυροκεφαλίδης 4, Βασιλόπουλος 2, Μπέβερλι 6, Τεόντοσιτς 14, Σχορτσανίτης 19.

Κάχα Λαμποράλ (Ιβάνοβιτς): Ρίμπας 3, Σίνγκλεταρι 2, Χουέρτας 6, Ελιάχου 4, Τελέτοβιτς 25, Σαν Εμετέριο 11, Ίνγκλις 14, Όλεσον 2, Χέρμαν 7, Μπάρατς 11. 
http://www.sport-fm.gr

ΠΑΣΟΚ.Ερώτηση-βόμβα για Cosmote-Γερμανό στην Βουλή!

cosmote22Νέα δεδομένα στη δικαστική έρευνα για την υπόθεση της εξαγοράς της Γερμανός από την Cosmote δημιουργεί ερώτηση-βόμβα προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή από δέκα βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Λίγο πριν παραδοθεί από τους πραγματογνώμονες στον αρμόδιο ανακριτή το κρίσιμο πόρισμα, το οποίο σε μεγάλο βαθμό θα επηρεάσει τις τελικές αποφάσεις για παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων στο εδώλιο, οι δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Θανάσης Οικονόμου, Γιάννης Δριβελέγκας, Νίκος Τσώνης, Πάρης Κουκουλόπουλος, Μιχάλης Τιμοσίδης, Τάκης Δημητρόπουλος, Βασίλης Κεγκέρογλου, Άγγελος Τόλκας, Ηλίας Θεοδωρίδης, Βασίλης Γιουματζίδης) εκφράζουν, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην ερώτηση «σοβαρές αμφιβολίες για την αξιοπιστία της διενεργούμενης πραγματογνωμοσύνης, για τον προσδιορισμό της εύλογης αξίας της εταιρείας Γερμανός, κατά το χρόνο εξαγοράς της από την Cosmote».

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές αναφέρουν τα εξής:

Σειρά δημοσιευμάτων στον Τύπο από το καλοκαίρι του προηγούμενου έτους δημιουργούν σοβαρές αμφιβολίες για την αξιοπιστία της διενεργούμενης από ορκωτούς ελεγκτές πραγματογνωμοσύνης, για τον προσδιορισμό της εύλογης αξίας της εταιρείας Γερμανός κατά το χρόνο της σκανδαλώδους εξαγοράς της από την Cosmote.

Η διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης ανατέθηκε αρχικά στις 30 Ιουνίου από τον αρμόδιο ανακριτή και το πόρισμά της θα έχει καθοριστική σημασία στην τελική απόφαση που θα εκδοθεί από το δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα κληθεί να κρίνει αν οι κατηγορούμενοι για πέντε κακουργήματα θα παραπεμφθούν στο ακροατήριο, ή θα τεθεί η σχετική δικογραφία στο αρχείο.

Τονίζεται, ότι η υπόθεση εξαγοράς της Γερμανός αποτελεί μία από τις σοβαρότερες υποθέσεις σκανδάλων, για τις οποίες το ΠΑΣΟΚ έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ενώ έχει ήδη ζητηθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.

Οι πληροφορίες σχετικά με την πραγματογνωμοσύνη που έχουν δει ως τώρα το φως της δημοσιότητας γεννούν σοβαρά ερωτήματα για το κύρος της πραγματογνωμοσύνης, καθώς:

- Η διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης ανατέθηκε αρχικά το περασμένο καλοκαίρι σε δύο μεγάλους οίκους ελεγκτών. Τελικά, όμως, και οι δύο οίκοι αρνήθηκαν την ανάθεση. Για τον ένα εκ των δύο οίκων τέθηκε ζήτημα ασυμβίβαστου, καθώς αποκαλύφθηκε από τον Τύπο, ότι κατά το παρελθόν είχε λάβει επί σειρά ετών αμοιβές από την Γερμανός για τον έλεγχο των ισολογισμών της.

- Μεταγενέστερα δημοσιεύματα αποκάλυψαν ότι όλοι οι μεγάλοι οίκοι ορκωτών ελεγκτών της χώρας, οι οποίοι κλήθηκαν από τον ανακριτή να διενεργήσουν την πραγματογνωμοσύνη επίσης αρνήθηκαν την εντολή. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε, ότι την πραγματογνωμοσύνη θα διενεργήσουν δύο από τις μικρότερες εταιρείες ορκωτών ελεγκτών της ελληνικής αγοράς.

- Επιπλέον, σε δημοσιεύματα αναφέρθηκε ότι ο ένας εκ των δύο ελεγκτών που ορκίσθηκαν ενώπιον του ανακριτή είχε κατά το παρελθόν εργασθεί σε εταιρεία (BKR Πρότυπος Ελεγκτική) που από το 1994 είχε ελέγξει, λαμβάνοντας αμοιβές, ισολογισμούς της Γερμανός. Για τον ίδιο ελεγκτή αναφέρθηκε επίσης, ότι έχουν κινηθεί εναντίον του πειθαρχικές διαδικασίες στο αρμόδιο συμβούλιο. Μέχρι τώρα, πάντως, οι δύο ελεγκτικές εταιρείες που ανέλαβαν την πραγματογνωμοσύνη συνεχίζουν το έργο τους και έχουν λάβει προθεσμία από τον ανακριτή για την παράδοση του πορίσματός τους εντός του Μαρτίου.

Επιπλέον, όμως, αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει, ότι ο ένας εκ των δύο ελεγκτών που έχουν αναλάβει την κρίσιμη πραγματογνωμοσύνη υπήρξε στενός συνεργάτης και συνεταίρος κατά το παρελθόν στην εταιρεία BKR Πρότυπος Ελεγκτική του κ. Παναγιώτη Δαμηλάκου, πρώην προέδρου της ΟΚΕ Οικονομολόγων της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Δαμηλάκος ήταν ορκωτός ελεγκτής της Γραμμής Α.Ε. για τις χρήσεις 1985, 1986 και 1987, δηλαδή, ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στην υπόθεση Κοσκωτά. Στη χρήση του 1987, ενώ είχε προσυπογράψει τα βιβλία της Γραμμής που εμφάνιζαν κέρδη ύψους 62 εκατομμυρίων δραχμών, έλεγχος του Σώματος Ορκωτών Λογιστών που πραγματοποιήθηκε μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, αποκάλυψε ζημίες άνω των 500 εκατομμυρίων δραχμών. Για την υπόθεση αυτή είχε παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη, αλλά αθωώθηκε. Ωστόσο, του είχε επιβληθεί αργία τεσσάρων μηνών από το Εποπτικό Συμβούλιο του Σώματος Ορκωτών Λογιστών.

Κατά τη διάρκεια της διερεύνησης του σκανδάλου Κοσκωτά, ο κ. Δαμηλάκος είχε καταθέσει στην σχετική Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και είχε παραδεχθεί ότι πριν από το ξέσπασμα του σκανδάλου είχε παρέμβει στην τότε ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας για την απόσυρση ερώτησης βουλευτή του κόμματος που αφορούσε στον Κοσκωτά!

Ενόψει των παραπάνω και επειδή αποτελεί ύψιστο καθήκον της Ελληνικής Δικαιοσύνης να ολοκληρώσει χωρίς την παραμικρή αμφισβήτηση το έργο της, στη διερεύνηση μιας από τις σοβαρότερες σκανδαλώδεις υποθέσεις της πολιτικής ζωής των τελευταίων ετών,

Ερωτάσθε:

1. Είναι αληθές, ότι όλοι οι μεγάλοι οίκοι ορκωτών ελεγκτών της ελληνικής αγοράς αρνήθηκαν να αναλάβουν τη διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης;

2. Είναι αληθές, ότι ένας από τους οίκους στους οποίους αρχικά ανατέθηκε η πραγματογνωμοσύνη τελικά επέστρεψε την εντολή επειδή είχε λάβει κατά το παρελθόν αμοιβές από την εταιρεία Γερμανός;

3. Είναι αληθές, ότι ανατέθηκε η πραγματογνωμοσύνη σε ελεγκτή, για τον οποίο έχει ζητηθεί κατά το παρελθόν ο πειθαρχικός του έλεγχος από το αρμόδιο συμβούλιο, που εποπτεύεται από τον Υπουργό Οικονομικών;

4. Είναι αληθές, ότι ο ίδιος ελεγκτής έχει ασκήσει κατά το παρελθόν το λειτούργημά του σε οίκο (BKR Πρότυπος Ελεγκτική) που είχε ελέγξει, λαμβάνοντας αμοιβές, ισολογισμούς της Γερμανός; Πώς είναι δυνατόν να έχουν παραιτηθεί από την πραγματογνωμοσύνη άλλοι ορκωτοί που έλαβαν αμοιβές στο παρελθόν από την Γερμανός, αλλά ο συγκεκριμένος ορκωτός να συνεχίζει κανονικά το έργο του, παραβλέποντας το προφανές ασυμβίβαστο;

5. Είναι αληθές, ότι ο ίδιος ελεγκτής υπήρξε συνεργάτης και συνεταίρος του Π. Δαμηλάκου;

6. Θεωρείτε ότι η επιλογή του συγκεκριμένου ορκωτού ελεγκτή ως πραγματογνώμονα διασφαλίζει επαρκώς το αδιάβλητο της πραγματογνωμοσύνης;
http://www.sofokleous10.gr

...και μανούρα μεταξύ Αλκ. Μπουνιά - Αντζ. Δημητρίου...

http://img18.imageshack.us/img18/8839/zamanfou.jpg

Οι 10 καλύτερες ατάκες για το βίντεο της Τζούλιας

Όλοι το είδαμε, όλοι το σχόλιασαμε...Οι 10 καλύτερες ατάκες που διαβάσαμε στο twitter για το κύριο θέμα των ημερών!

Οι 10 καλύτερες ατάκες για το βίντεο της Τζούλιας 
1.Τζούλιαααααααα έλααααααα! Θα βάλουμε Σαμπάνιααααααα!!!

2.Το κάμα σούτρα θα ξαναγραφτεί για να συμπεριλάβει την στάση σαμπανάτο.

3.Νέες φράσεις θα δημιουργηθούν πχ πάμε για ένα μπουκάλι σαμπάνια;;;;

4.Αγαπημένο παιχνίδι της Τζούλιας στο σχολείο; Η "μπουκάλα"...

5.Έκτακτη Είδηση: Η Τζούλια προσφέρει τα ποσοστά της στο ταμείο στήριξης της Ελλάδας. Για την Ελλάδα ρε γαμώτο

6.Αγαπημένος τραγουδιστής της Τζούλιας;;; – Σαμπάνης!

7.Μετά το αγγούρι τώρα και η σαμπάνια: "Άλλος την πίνει και δροσίζεται, άλλος την... πίνει και ζορίζεται.

8.Τζούλια άσε την σαμπάνια και πιασε μια "Μαλαματίνα" !

9.Ο κατασκευαστικός κλάδος έδειξε χθες τα πρώτα σοβαρά σημάδια ανάκαμψης. Η μισή Ελλάδα το έριξε στο ..σοβάτισμα!

10.Αν η ταινία κάνει διεθνή καριέρα, θα φτιάξει το ελληνικό ισοζύγιο;
http://www.men24.gr