Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ*

5 χρόνια κάνει λευκή απεργία* και τα ΜΜΕ ούτε που του δίνουν σημασία. Αυτή είναι η διαφορά των μπλογκς με τα ΜΜΕ.
*λευκή απεργία = μορφή απεργίας κατά την οποία οι απεργοί προσέρχονται στον τόπο εργασίας, αλλά απέχουν από κάθε εργασιακή απασχόληση.

ΚΑΛΕΣΜΑ - Θ.ΤΕΝΕΖΟΣ

Οι Κρητικοί θα επιβεβαιώσουν τη δημοκρατικότητά τους; Να δούμε… πόσες Παλαιστινιακές σημαίες θα μετρήσουμε στο "Παγκρήτιο Στάδιο";




Μιας και το Ισραήλ είναι Ευρώπη για τα’ αφεντικά του πλανήτη.Μιας και γι’ εμάς είναι απλώς ένα ναζιστικό καθεστώς.Μήπως κάτι πρέπει να κάνουμε την Τετάρτη 1 Απρίλη στο "Παγκρήτιο Στάδιο", για να μάθουν πως ο ελληνικός λαός δεν συνδιαλέγεται με δολοφόνους;
Ελλάδα-Ισραήλ την Τετάρτη 1 Απρίλης 2009 και ώρα 21:30 στο "Παγκρήτιο Στάδιο".

Αφήστε τον ήσυχο...

ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ

Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα επισκευτεί το νησι μας ο Κωσταντίνος Καραμανλής. Βέβαια για να μην ξαναγίνει το φιάσκο της προηγούμενης επίσκεψής του στο νησί μας ακούγεται ότι η τοπικη οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας ναυλώνει πούλμαν για να φέρει κόσμο από την Πελοπόνησο και από την Αθήνα. Κύριοι συμπατριώτες ασ του θυμίσουμε και ότι εδώ και πολλά χρόνια περιμένουμε το καινούργιο νοσοκομείο, την μαρίνα και πολλα άλλα έργα υποδομής για το νησί μας.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ: ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ

Στην ετήσια έκθεσή της για τη θανατική ποινή, η Διεθνής Αμνηστία σημειώνει με κάποια υπερηφάνεια ότι το 2008 εκτελέσεις έγιναν μόνο σε 26 χώρες. Και το 93% αυτών περιορίστηκε σε πέντε κράτη: Κίνα, Ιράν, Σαουδική Αραβία (102), ΗΠΑ (37) και Πακιστάν (36). «Η καλή είδηση», δήλωσε η Ιρένε Χαν, γενική γραμματέας της οργάνωσης, «είναι πως μόνο σε λίγες χώρες εκτελούνται κρατούμενοι και αυτό δείχνει πως βαδίζουμε προς έναν κόσμο χωρίς εκτελέσεις. Στον 21ο αιώνα δεν υπάρχει θέση για απαγχονισμούς, λιθοβολισμούς και τα παρόμοια».
Η θανατική ποινή εξακολουθεί να ισχύει σε 59 χώρες, αλλά πολλές δεν την εφαρμόζουν πλέον. Η Λευκορωσία (4 εκτελέσεις το 2008) είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που εξακολουθεί να τη χρησιμοποιεί. Όμως ο δρόμος προς την κατάργηση της θανατικής ποινής είναι ακόμη μακρύς. Πέρυσι, ο αριθμός των προσώπων που στάλθηκαν στον θάνατο σχεδόν διπλασιάστηκε σε σχέση με το 2007- ήταν 2.390, δηλαδή 1.138 περισσότερα. Οι θανατικές καταδίκες υπερδιπλασιάστηκαν- από 3.347 το 2007, στις 8.864 το 2008.

(ΠΟΣΔΕΠ): ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Τις γέφυρες διαλόγου με όλους τους παράγοντες της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που είχαν κοπεί από την προηγούμενη ηγεσία των πανεπιστημιακών, ξαναστήνει με ταχύ ρυθμό η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΣΔΕΠ). Παράλληλα, η αλλαγή συσχετισμών στην ΠΟΣΔΕΠ, η οποία στο εξής θα διεκδικεί τροποποιήσεις στον νόμο-πλαίσιο προκειμένου να λειτουργήσει καλύτερα και δεν θα αρνείται να τον εφαρμόσει όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, φαίνεται πως έγινε και σε καίρια χρονική συγκυρία. Αυτό καθώς προχθές το Συμβούλιο της Επικρατείας (το Γ΄ Τμήμα του με την 32/2009 απόφασή του) έκρινε σύμφωνες με το Σύνταγμα ορισμένες διατάξεις του νόμου, απορρίπτοντας σχετική προσφυγή αντισυνταγματικότητας που είχε καταθέσει η προηγούμενη ηγεσία των πανεπιστημιακών.

"ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ" - 1.000.000 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, αυτήν τη φορά με τους παράνομα κλειστούς ημιυπαίθριους. Οι ιδιοκτήτες είναι και πάλι σε στάση αναμονής για να πληρώσουν ένα χαράτσι και να τακτοποιήσουν την υπόθεσή τους, ενώ το κράτος αναμένει τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ για τη μαύρη τρύπα των δημοσίων εσόδων. Κι αν επί Τρίτση υπήρχε η πρόθεση να λήξει το θέμα των αυθαιρέτων, αλλά το θέμα κόλλησε- κυρίως στις πολεοδομικές μελέτες- με συνέπεια τα αυθαίρετα να έχουν φθάσει το 1 εκατομμύριο σε όλη τη χώρα, με τους ημιυπαίθριους είναι ξεκάθαρο- το διευκρίνισε και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς- ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νομιμοποίηση.

«Με λένε Στέλλα» (Stella-Leora Barbara)

Ταινιάρες σκάνε από κάθε γωνιά της γης, πλην της ελληνικής. Παράδειγμα; «Με λένε Στέλλα» (Stella). Αυτό το δεκατετράχρονο κορίτσι με το όνομα Λεορά Μπαρμπαρά θα σας πάρει τα μυαλά. «Τα 400 χτυπήματα» δεν είναι μακριά. Στέλλα, σ΄ έχω βάλει στην καρδιά μου οριστικά! Μόλις στα δεκαπέντε είναι ο πιτσιρικάς- πρωταγωνιστής, Ζαν Πιερ Λεό. Μόλις στα δεκατέσσερα η Μπαρμπαρά. Ένα το κρατούμενο λοιπόν. Η μεταπολεμική Γαλλία είναι το σκηνικό στο αριστούργημα του Τριφό. Η μετα-Μαγιάτικη (του ΄68) εποχή είναι το κοινωνικό φόντο της «Στέλλας» της Σιλβί Βερχέιντε. Δεύτερο κρατούμενο. Αυτοβιογραφικό- έτσι πιστεύεις, γιατί είναι εντελώς βιωματικός ο γκρίζος Γολγοθάς του μικρού Αντουάν Ντουανέλ. Το ίδιο και της Στέλλας. Η σκηνοθέτιδα- κόβω τον λαιμό μου γι΄ αυτό- εμφύσησε αισθήματα, συγκίνηση, σκέψεις και οργή γιατί τα έζησε έτσι ακριβώς από μικρό παιδί. Τρίτο το κρατούμενο. Και τέλος, η διαφορετικότητα ανάμεσα στις δύο αποκλίνουσες πορείες.

BIG BROTHER is watching you...

Τον Μεγάλο Αδελφό θέλει να επαναφέρει η κυβέρνηση στο κέντρο της πρωτεύουσας με πρόσχημα την καλύτερη αστυνόμευση της Αθήνας. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρ. Μαρκογιαννάκης με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Χρ. Γεραρή θα δημοσιοποιήσει την πρόθεση της κυβέρνησης να επιτραπεί η λειτουργία ορισμένου αριθμού καμερών ασφαλείας όλο το 24ωρο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το υπουργείο θα ζητήσει να λειτουργούν συνεχώς οι κάμερες που βρίσκονται στο Σύνταγμα, κατά μήκος των οδών Ακαδημίας, Πανεπιστημίου και Σταδίου και σε συγκεκριμένα τμήματα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και της οδού Πατησίων. Ουσιαστικά δημιουργείται ένα δίχτυ γύρω από τις περιοχές όπου δρουν οι κουκουλοφόροι και το υπουργείο προτάσσει την ανάγκη καταπολέμησης του φαινομένου.

«Τρίγωνο των... ανεμοστρόβιλων»

Το ελληνικό «Τρίγωνο των... ανεμοστρόβιλων» αποτελεί η περιοχή της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου, καθώς μια φορά τον χρόνο δημιουργείται εκεί ένας πανίσχυρος ανεμοστρόβιλος σπέρνοντας την καταστροφή στο πέρασμά του. O χθεσινός ανεμοστρόβιλος που δημιουργήθηκε μέσα από ένα καταιγιδοφόρο νέφος ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς που καταγράφηκαν στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Τη στιγμή που χθες το πρωί τα μαύρα σύννεφα είχαν πυκνώσει πάνω από την Ηλεία, μεγάλες αέριες μάζες συσσωρεύονταν στον ουρανό της Νέας Μανωλάδας. Ο ανεμοστρόβιλος εκδηλώθηκε σε ύψος περίπου 2 χιλιομέτρων και οι αέριες μάζες που άρχισαν με ταχύτητα να περιδινίζονται εφόρμησαν από τη βάση του σύννεφου προς το έδαφος, αποκτώντας μορφή σιφωνιού.

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΚΟΠΩΣΗΣ ΣΤΗ Ν.Δ

Διαλυτικές καταστάσεις προκαλεί στη Ν.Δ. η «κόπωση» του κ. Καραμανλή και η συζήτηση που έχει φουντώσει στο κυβερνητικό στρατόπεδο για τις μελλοντικές κινήσεις του και το ενδεχόμενο της αποχώρησής του μετά τις εκλογές. Βουλευτές και κομματικά στελέχη που ανήκουν στο λεγόμενο καραμανλικό μπλοκ και κινούνται στον χώρο της λαϊκής Δεξιάς βρίσκονται σε κατάσταση πανικού και προτρέπουν τον Πρωθυπουργό να βάλει τέλος στα σχετικά σενάρια, ενώ οι δελφίνοι της Ν.Δ. δίνουν πλέον καθημερινά ηχηρό «παρών», με προφανή στόχο να μη βρεθούν απροετοίμαστοι μπροστά στις όποιες εξελίξεις. Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη δεν έκρυβαν χθες την ανησυχία τους ότι το με κλίμα αυτό θα φτάσει η Ν.Δ. έως τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, οι οποίες αποκτούν ζωτική σημασία για την κυβέρνηση. Κι αυτό, όπως εκτιμούσαν, γιατί μια μεγάλη ήττα θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και θα φέρει στην πρώτη γραμμή τη συζήτηση για την «επόμενη ημέρα» στη Ν.Δ., δημιουργώντας ένα πεδίο πίεσης προσωπικά για τον κ. Καραμανλή. Το βαρύ κλίμα που επικρατεί σε κυβέρνηση και κόμμα έχει οδηγήσει συνεργάτες του κ. Καραμανλή να εισηγούνται στον Πρωθυπουργό να προχωρήσει σε μια παρέμβαση στη σημερινή Κυβερνητική Επιτροπή για θέματα τουρισμού. Ο κ. Καραμανλής δεχόταν εισηγήσεις να διαμηνύσει ότι «είναι και θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή» και, με τη διαρροή μιας τέτοιας δήλωσης, να επιχειρήσει να βάλει τέλος και στη διαδοχολοχία και να εμψυχώσει τη γαλάζια κομματική βάση.

ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 65 ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Καμπάνα μέσω Βρυξελλών με αυξήσεις στα όρια συνταξιοδότησης από 5 έως 15 έτη για 140.000 γυναίκες που απασχολούνται στο Δημόσιο, τον Στρατό και τα Σώματα Ασφαλείας, αναμένεται με την απόφαση που θα εκδώσει σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Η απόφαση θα προβλέπει την εξομοίωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο, την οποία θα εκτελέσει η κυβέρνηση με πιθανότερο σενάριο η εξίσωση να γίνει σταδιακά και σε βάθος χρόνου, αρχίζοντας το 2013. Η αναμενόμενη καταδικαστική απόφαση οδηγεί σε πλήρη ανατροπή του ασφαλιστικού καθεστώτος για τις κατηγορίες γυναικών στο Δημόσιο που συνταξιοδοτούνται πρόωρα και προκαλεί έντονες αντιδράσεις. Η ΑΔΕΔΥ μάλιστα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν υπερασπίστηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το εγχώριο καθεστώς για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών, αναζητώντας έτσι άλλοθι για νέο άνοιγμα του Ασφαλιστικού.