Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ν.ΠΑΣΟΚ στην πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας


Αντιπροσωπεία της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Ηπειρώτη Γραμματέα της Εθνικής Αντιπροσωπείας, Κώστα Πανταζή και με τη συμμετοχή του μέλους της Ε.Α.,Γεράσιμου Αγγελετάκη, επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 15 Μαρτίου, κατόπιν προσκλήσεως, την πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και συναντήθηκε με τον πρέσβη, Rodrigo Oswaldo Chaves Samudio.Ο πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας ενημέρωσε την Νεολαία ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις στη χώρα του και την κάλεσε να συμβάλει στη συνεργασία των λαών και των νέων ανθρώπων μεταξύ των δύο χωρών.Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, με τη σειρά της, υπογράμμισε τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της φιλίας μεταξύ των λαών και το ρολό που καλούνται να διαδραματίσουν οι πολιτικές νεολαίες των δύο κρατών στη σύσφιξη των σχέσεων του λαού της Βενεζουέλας με τον ελληνικό λαό.  
epirusgate

Ο Σημίτης και ο...Μεσσίας!


Αυτοί που σήμερα μας προτείνουν τον Αλέκο Παπαδόπουλο ως Μεσσία, δεν ήταν οι ίδιοι που υποστήριζαν ότι το ΠΑΣΟΚ θα χάσει το μεσαίο χώρο μετά την άρνηση του Γ.Παπανδρέου να τον επιλέξει στην πρώτη θέση του Επικρατείας;
Δεν είχαν κυκλοφορήσει και κάτι δημοσκοπήσεις που έδειχναν το ΠΑΣΟΚ να χάνει ψήφους εξαιτίας της συγκεκριμένης εξέλιξης; Τι από όλα αυτά συνέβη; Σε ποιον λείπει σήμερα ο Σημίτης; Και μιας και το έφερε η κουβέντα... 
Γιατί δεν εμφανίζεται πουθενά ο πρώην πρωθυπουργός; Τόσα και τόσα έχουν ακουστεί για τα πεπραγμένα της εποχής του! Γιατί δεν βγαίνει να υπερασπιστεί το έργο του; 
parapolitiki

Το gamato.info, το youtube και το αφορολόγητο!


Κατάθλιψη έχει πιάσει τους περισσότερους Έλληνες χρήστες το κλείσιμο του γνωστού torrent-site "gamato.info", ένα site που αποτελούσε την αγαπημένη συνήθεια όσων δεν θέλουν (ή δεν μπορούν) να πληρώσουν για μια ταινία ή ένα μουσικό cd.
Μάλιστα, εκτός του... συγκεκριμένου site, ξαφνικά έχουν εξαφανιστεί πολλά αντίστοιχα, προφανώς υπό τον φόβο διώξεων.

Έχω την εντύπωση πάντως ότι αργά ή γρήγορα θα εμφανιστούν άλλα παρόμοια, όπως γίνεται και στο εξωτερικό.
Δεν είναι τόσο εύκολο να εντοπίσεις όλα τα "παράνομα" site που ανοίγουν.

Διάβασα χτες στην Ελευθεροτυπία πως από τότε που έκλεισε το "gamato" μειώθηκε η κίνηση στις ελληνικές ιστοσελίδες κατά 70% (!), ενώ ταυτόχρονα αυξήθηκε η επισκεψιμότητα σε διεθνείς διασυνδέσεις.

Αυτό αποδεικνύει πως πολλοί είναι "μυημένοι" στα κόλπα του downloading και μπορούν να βρουν αυτό που θέλουν αν ψάξουν λίγο παραπάνω.
http://mediasoup.gr/node/10968

Έπαιξαν καρεκλιές στην ΟΝΝΕΔ!...

Έν μέσω επεισοδίων, μεγαλύτερων από αυτά που σημειώθηκαν πριν από τις 29 Νοεμβρίου στη ΝΔ κατά τη διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού, έγινε το έκτακτο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου μίλησε και ο Αντώνης Σαμαράς υποσχόμενος "αυτοκάθαρση" στη ΝΔ (διαβάστε εδώ). Υποστηρικές των αντίπαλων στρατοπέδων για την ηγεσία της Νεολαίας της ΝΔ, έπαιξαν μάλιστα και καρεκλιές...
Συγκεκριμένα, λίγο πριν αρχίσει το συνέδριο μία καρέκλα που εκτοξεύθηκε βρήκε στο κεφάλι έναν από τους ΟΝΝΕΔδίτες που μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε ένα από τα ασθενοφόρα που ήταν ήδη εκεί για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ το κλίμα έντασης διαρηρήθηκε σε όλη τη διάρκεια του συνεδρίου!
http://press-gr.blogspot.com

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗΣ – ΗΠΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !

Κι όμως το ταξίδι του Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ δεν ήταν και τόσο καθαρά «ελληνικό», καθώς αποκαλύπτεται, πως είχε να κάνει και με την υποβόσκουσα κόντρα Βρυξελλών – Ουάσινγκτον, ακριβώς γι αυτά, που ο έλληνας πρωθυπουργός καταγγέλλει ως υπεύθυνα για τα κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας, αλλά και γενικά χωρών με οικονομικά προβλήματα, δηλαδή τα Hedge Funds, τα CDS και τα λοιπά παράγωγα.
Οι θέσεις των χωρών της ευρωζώνης, που μετέφερε, ως ειδικός απεσταλμένος, ο Παπανδρέου, δεν έγιναν αποδεκτές από τους αμερικάνους, όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα, που ακολούθησαν.

Ακριβώς με το τέλος της επίσκεψης, εκδηλώθηκε η «πρωτοβουλία των 4», (Σαρκοζί, Μέρκελ, Γιούνγκερ, Παπανδρέου), με το αίτημα προς την Κομισιόν, για τη λήψη μέτρων περιορισμού της ασυδοσίας, που υπάρχει, στη διαχείριση των παραγώγων επενδυτικών προϊόντων και κυρίως των CDS.
Καπάκι ήρθε η επιστολή του αμερικάνου υπουργού Οικονομικών Γκαϊτνερ, προς την ίδια, δηλαδή την Κομισιόν, με την οποία εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την προωθούμενη κοινοτική νομοθεσία για τα παράγωγα, θεωρώντας ότι είναι πολύ αυστηρή και δημιουργεί έντονα προβλήματα στις αμερικανικές επενδυτικές εταιρείες. Η άμεση απάντηση του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πως τα μέτρα κατά της κερδοσκοπίας θα προχωρήσουν, έδειξε πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα… >>>Διαβάστε τη συνέχεια...

Την ίδια στιγμή ο Σαρκοζί με τον Μπράουν στο Λονδίνο, συμφώνησαν πως διαφωνούν κάθετα στο όλο ζήτημα, μιας και η, εκτός του Ευρώ, Βρετανία στεγάζει και κανακεύει κάμποσες από τις μεγαλύτερες χρηματοπιστωτικές εταιρείες, που ειδικεύονται στη διαχείριση των παραγώγων, αυτών δηλαδή, που κυνηγά η Ευρωζώνη !

Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες, καθώς στα όργανα της Ε.Ε. θα συζητηθεί η επιστολή – πρωτοβουλία των 4 ηγετών κι όλα δείχνουν, πως η ΄Ενωση θα το τραβήξει κι έτσι δεν αποκλείεται η κόντρα με τις ΗΠΑ να μετεξελιχθεί σε πόλεμο !

Για το πόσο, τέλος, επηρέασε τις εξελίξεις η δράση και οι παρεμβάσεις του Γ. Παπανδρέου, είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Προέδρου Μπαρόζο, πως «…η Κομισιόν προωθεί περισσότερους φραγμούς στα CDS, (τα ασφάλιστρα έναντι πτώχευσης), με σκοπό την κατάργηση των ακάλυπτων πωλήσεων των εν λόγω προϊόντων θεωρώντας ότι οι κερδοσκοπικές αγοραπωλησίες τους επιδείνωσαν τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας…».
 

Από 300 να γίνουν 200 οι βουλευτές...

...προτείνει ο Δημ. Ρέππας
Μια πρόταση που μόνο ακροθιγώς έχει τεθεί μέχρι σήμερα, διατυπώνει με σημερινή συνέντευξή του ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας. Εισηγείται μεταξύ άλλων να γίνει "περιορισμός των βουλευτών, από 300 σε 200" και "περιορισμοί θητείας σε πολιτικές θέσεις" , με το σκεπτικό ότι "στην περίοδο που έχουμε εισέλθει, καλό θα είναι καλό το πολιτικό σύστημα να αντιληφθεί ότι ο ζωτικός χώρος της πολιτικής περιορίζεται. Θα έλεγα λοιπόν ότι πρέπει να σκεφτούμε δραστικές παρεμβάσεις που τις επιτρέπει το Σύνταγμα..."
Σημειώνεται ότι το Σύνταγμα αναφέρει ότι ο αριθμός των βουλευτών μπορεί να κυμαίνεται από 200 έως 300.
http://press-gr.blogspot.com

Μια ανάσα από τον τίτλο ο ΠΑΟ

Ο Παναθηναικός νίκησε 1-0 στην Τρίπολη τον Αστέρα με το γκολ του Λουκά Βύντρα και απολαμβάνει την κορυφή στην βαθμολογία της Σούπερ Λίγκα, με διαφορά  πέντε βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ! Ολα αυτά, τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος!
Ο Αρης με σούπερ πρωταγωνιστή τον Κάμπορα ο οποίος σημείωσε δύο γκολ, νίκησε 2-0 στο «Κλ. Βικελίδης» τον ΠΑΟΚ και «έσπρωξε» τον Παναθηναικό στον τίτλο.
Το Σάββατο, στο «Γ. Καραισκάκης» ο μαχητικός ΠΑΣ Γιάννενα, απέσπασε ισοπαλία από τον Ολυμπιακό (2-2) ο οποίος έμεινε επτά βαθμούς πίσω από τον Παναθηναικό.
Μάχη γίνεται και για την παραμονή στην κατηγορία.  Αστέρας Τρίπολης, Εργοτέλης και Λάρισα έχουν από 30 βαθμούς. Ο Λεβαδειακός 27, Ξάνθη και ΠΑΣ Γιάννενα από 25, ενώ ο Πανθρακικός είναι στην τελευταία θέση (έχει αποχαιρετήσει την Σούπερ Λίγκα») με 12 βαθμούς.
Τα αποτελέσματα: Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννενα 2-2, Ατρόμητος-Ηρακλής 2-1, ΑΕΚ-Καβάλα 3-0, Πανθρακικός-Πανιώνιος 0-1, Λεβαδειακός-Ξάνθη 2-1, Λάρισα-Εργοτέλης 1-0, Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναικός 0-1, Αρης-ΠΑΟΚ 2-0.
http://www.tanea.gr/

Το νέο σήμα των πρατηρίων βενζίνης...


Ψαλίδι στις συντάξεις δικαστών, στρατιωτικών και αστυνομικών

pict20060120pht04552af2.jpg
Αλυσίδα περικοπών και στις πολιτικές συντάξεις του Δημοσίου, των δικαστών, των στρατιωτικών και των αστυνομικών προκαλεί το «ψαλίδισμα» των αποδοχών στους εν ενεργεία υπαλλήλους. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, από την εφαρμογή του νόμου για τις μειώσεις των επιδομάτων προκύπτουν μειώσεις και στις καταβαλλόμενες συντάξεις του Δημοσίου. Πρόκειται για τις περιπτώσεις εκείνες όπου στις συντάξιμες αποδοχές είχαν συνυπολογισθεί επιδόματα, όπως το επίδομα θέσης, τα οποία εισέπρατταν όταν οι σημερινοί συνταξιούχοι ήταν γενικοί διευθυντές, διευθυντές ή τμηματάρχες στα υπουργεία. Το επίδομα αυτό, που είναι 120 ευρώ για τη θέση του διευθυντή, κόβεται κατά 12% (15 ευρώ τον μήνα) στους εν ενεργεία υπαλλήλους και αυτόματα κατά 12% και στους συνταξιούχους. Επίσης, «ψαλιδίζονται» τα αντίστοιχα επιδόματα που εισπράττουν πανεπιστημιακοί και μετά τη συνταξιοδότηση, όπως το επίδομα βιβλιοθήκης, δικαστές, στρατιωτικοί και αστυνομικοί. Οι απώλειες για τους συνταξιούχους δικαστικούς από το συγκεκριμένο επίδομα ανέρχονται σε 76 ευρώ τον μήνα. Πέραν τούτων θα γίνουν περικοπές και σε άλλα ειδικά επιδόματα που συνυπολογίζονται ως σήμερα στη σύνταξη και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ο κάθε συνταξιούχος του Δημοσίου.

Γαλλία: Νίκη Σοσιαλιστών στις τοπικές εκλογές

Το κεντροδεξιό κόμμα του προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ηττήθηκε στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών από τους Σοσιαλιστές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ινστιτούτων δημοσκοπήσεων που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά κανάλια αμέσως μόλις έκλεισαν οι κάλπες.
Το UMP έρχεται δεύτερο, σε εθνικό επίπεδο, λαμβάνοντας ποσοστό 26,7% σύμφωνα με το ινστιτούτο TNS Sofres, ενώ το OpinionWay του δίνει ποσοστό 27,3%.
Οι Σοσιαλιστές προηγούνται με ποσοστό μεταξύ 29,1-30% και επιπλέον θα μπορέσουν να συμμαχήσουν στο δεύτερο γύρο με τους Πράσινους που λαμβάνουν ποσοστό 13,1%.
Η κεντροαριστερά, που σήμερα ελέγχει τις 24 από τις 26 περιφέρειες, ελπίζει ότι θα καταφέρει να επικρατήσει παντού.
Έκπληξη στον πρώτο γύρο ήταν το σχετικά υψηλό ποσοστό, περίπου 10%, που λαμβάνει η ακροδεξιά του Ζαν-Μαρί Λε Πεν.
Το ποσοστό της αποχής φτάνει στο 52%, ποσοστό-ρεκόρ για περιφερειακές εκλογές.
Ο δεύτερος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί στις 21 Μαρτίου......
Ο Νικολά Σαρκοζί επιχείρησε να υποβαθμίσει τη σημασία της ψηφοφορίας, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να έχει αντίκτυπο στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί.
Πολιτικοί παρατηρητές σχολίασαν ότι οι εκλογείς έστειλαν ένα μήνυμα στον πρόεδρο Σαρκοζί ότι δεν εμπιστεύουνται πλέον την οικονομική του πολιτική.
Υπό όρους, μόνον την Κορσική και την Αλσατία θα διατηρήσει ο κυβερνητικός συνασπισμός μετά τον δεύτερο γύρο των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή, δηλαδή μόνο δύο από τις 26 περιφέρειες της Γαλλίας.
«Αρνηθήκαμε την διαιρεμένη Γαλλία», δήλωσε περιχαρής η ηγέτης των Σοσιαλιστών, Μαρτίν Ομπρί, σχολιάζοντας το 30% του κόμματός της, ενώ στις τελευταίες ευρωεκλογές το εκλογικό της ποσοστό ήταν σχεδόν 17% .
Η γαλλική Αριστερά σε όλο της το φάσμα συγκέντρωσε 50,5% των ψήφων, επισημαίνουν οι πολιτικοί παρατηρητές.
http://ostria-gr.blogspot.com/

15 Μάρτη Ημέρα Καταναλωτή ΕΛΛΑΔΑ: Πρωταθλήτρια στην ακρίβεια, ουραγός στην αγοραστική δύναμη


Με αφορμή την Ημέρα Καταναλωτή το ΕΛΚΕΚΑ σμειώνει "Η φετινή παγκόσμια ημέρα καταναλωτή βρίσκει τους Έλληνες καταναλωτές, κύρια μισθωτούς, συνταξιούχους και νέους στα όρια της απόγνωσης, βλέποντας τους οικογενειακούς τους προϋπολογισμούς στο κόκκινο , λόγω αύξησης του ΦΠΑ σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και μείωση της αγοραστική τους δύναμη λόγω μη πραγματική αύξηση των αποδοχών τους.
Βασικές αιτίες: ή ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία, η προβληματική λειτουργία του ανταγωνισμού, τα καρτέλ που αλωνίζουν , η θεοποίηση της αγοράς και η αντιλαϊκή εισοδηματική πολιτική.
Η Χώρα μας έρχεται πρώτη στη αύξηση των τιμών σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και ουραγός στην αγοραστική δύναμη των καταναλωτών στην Ε.Ε
Χαρακτηριστική είναι η έρευνα που πραγματοποίησε το ΕΛΚΕΚΑ στις Χώρες της Ευρωζώνης και αφορά την βενζίνη μετά τις τελευταίες αυξήσεις:...
Ο Έλληνας καταναλωτής με κατώτατο μισθό(739 ευρώ)
Με 1 ώρα εργασίας αγοράζει 2,956946223 λίτρα βενζίνη (τιμ. 1,42 λίτρο)
Ο Ισπανός καταναλωτής με κατώτατο μισθό(700 ευρώ)
Με 1 ώρα εργασίας αγοράζει 3,615702479 λίτρα βενζίνη (τιμ. 1,10 λίτρο)
Ο Γερμανός καταναλωτής με κατώτατο μισθό(1730 ευρώ)
Με 1 ώρα εργασίας αγοράζει 7,446625344 λίτρα βενζίνη ( τιμ. 1,32 λίτρο)
Ο Δανός καταναλωτής με κατώτατο μισθό(1924 ευρώ)
Με 1 ώρα εργασίας αγοράζει 7,698463508 λίτρα βενζίνη ( τιμ. 1,42λίτρο)
Ο Γάλλος καταναλωτής με κατώτατο μισθό(1280 ευρώ)
Με 1 ώρα εργασίας αγοράζει 5,509641873 λίτρα βενζίνη ( τιμ.1,32 λίτρο)
Ο Βέλγος καταναλωτής με κατώτατο μισθό(1309,6 ευρώ)
Με 1 ώρα εργασίας αγοράζει 5,637052342 λίτρα βενζίνη ( τιμ. 1,32 λίτρο)
Ο Ιταλός καταναλωτής με κατώτατο μισθό(1400 ευρώ)
Με 1 ώρα εργασίας αγοράζει 6,026170799 λίτρα βενζίνη( τιμ. 1,32 λίτρο)
Ο Ολλανδός καταναλωτής με κατώτατο μισθό(1335 ευρώ)
Με 1 ώρα εργασίας αγοράζει 5,056818182 λίτρα βενζίνη ( τιμ. 1,50λίτρο)
http://kosmosnews.blogspot.com