Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ...

Υπάρχει μια κατηγορία λαμογιών που «δουλεύ-ουν» ως δημοσιογράφοι, γράφουν κατά παραγ-γελία και καθ΄ υπαγό-ρευση, με το αζημίωτο και παραπληροφορούν κοινό, επενδυτές και αγορά, μεταφέροντας τις υπα-γορεύσεις των χρηματοδο-τών τους…Στα χρόνια, που πέρασαν το φαινόμενο, ξέφυγε από κάθε όριο και τα λαμόγια της δημοσιογραφίας οργίασαν !Από τους επιφανείς χρηματοδότες αυτών των ξεφτιλισμένων κονδυλοφόρων, οι τραπεζίτες και οι μηχανισμοί τους : πολλά τα λεφτά, μεγάλη η βρωμιά !...Τόσο σε ιστοσελίδες, όσο και στον τύπο, αλλά ακόμα στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, οι διεκπεραιωτές «αποστολών παραπληροφόρησης» έδωσαν τα ρέστα τους, αλλά δεν έχουν σταματήσει… Συνεχίζουν !Ακόμα και τώρα, που ορισμένα από τ΄ αφεντικά τους παίρνουν δρόμο, αυτοί επιμένουν στην πεπατημένοι – σίγουρα όχι τζάμπα – δημιουργώντας φανταστικά ρεπορτάζ και δημοσιοποιώντας ψεύτικες ειδήσεις…Τελευταίο αηδιαστικό φαινόμενο, η απόπειρα να παρουσιαστούν οι διοικητές των υπό κρατικό έλεγχο ή επηρεασμό, Τραπεζών, στη …θέση τους ! «Παγώνουν οι αλλαγές στις Τράπεζες…», θριαμβολογούσαν οι τρόφιμοι, των πιο αποτυχημένων και για σωρό αδικημάτων διωκομένων, στελεχών του γαλάζιου συναπαντήματος.«…Ο κ. Μηλιάκος υπέβαλλε την παραίτησή του, αλλά δεν έγινε αποδεκτή…» επικοινώνησαν τα λαμόγια και ξεσήκωσαν το χώρο της Αγροτικής στο πόδι για το ενδεχόμενο ανοσιούργημα…Η λωποδύτικη δημοσιογραφία τους κράτησε, μόλις, ένα τρίωρο, ως προς την διάψευσή της στα λόγια κι ένα 24ωρο, ως το κουρέλιασμά της στην πράξη : δεκτές οι παραιτήσεις, όσων έχουν υποβάλει (Μηλιάκος) και έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις για την αντικατάσταση των υπόλοιπων ! (9-10-2009/ώρα 18.30).

Ένας είναι ο αρχηγός!


ΤΙ ΖΗΤΑΕΙ Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 700€, ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

Στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου, προσωπικά, κατάφεραν μια συντριπτική ήττα στη ΝΔ και τον κ. Κ. Καραμανλή. Ο ελληνικός λαός τιμώρησε με ιστορικά χαμηλά ποσοστά τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολιτευτικής περιόδου.
Ταυτόχρονα, για πολλοστή φορά τα τελευταία 35 χρόνια, οι Έλληνες πολίτες προικοδότησαν μια νέα κυβέρνηση με ένα τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο, μια καθαρή και ισχυρή εντολή για ριζικές αλλαγές στο οικονομικό και θεσμικό τοπίο.
Είναι αυτονόητο ότι η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πρέπει να απορρίψει κάθε δεύτερη σκέψη για θεωρίες καμένης γης και να προχωρήσει άμεσα και αποφασιστικά α) στην εύρεση κεφαλαίων για τόνωση της ανάπτυξης με ταυτόχρονη εξισορρόπηση του δημοσιονομικού, β) στην αλλαγή μοντέλου ανάπτυξης με όχημα την πράσινη οικονομία και έμφαση στην αξιοποίηση των εργατών γνώσης, γ) θεσμική αναδιάρθρωση για μεγαλύτερη διαφάνεια και περισσότερη αποκέντρωση, δ) εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα για ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας του κράτους, ε) ενίσχυση της εσωτερικής ασφάλειας.
Παράλληλα, πρέπει να σκύψει με ειλικρίνεια και διάθεση επίτευξης χειροπιαστών αποτελεσμάτων στο μείζον ζήτημα της γενιάς των 700 ευρώ. Των νέων με τα κομμένα φτερά που βλέπουν τα παλιά δεδομένα της εργασιακής ανασφάλειας να επιστρέφουν -χαμηλές αμοιβές, υπερεργασία, πολυαπασχόληση, μαύρη εργασία-, τους μηχανισμούς κοινωνικής και οικονομικής ανόδου να έχουν φρακάρει, και τη διαγενεακή ανισότητα να αυξάνεται μέσα από τη δημόσια υπερχρέωση και τη διεύρυνση του οικολογικού ελλείμματος.
Σαν G700 θα θέλαμε να δούμε να συμβαίνουν τα εξής πράγματα από τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Στο επίπεδο των θεσμών :
1. Να ανοίξει τη διαδικασία διαβούλευσης εντάσσοντας σ' αυτή την Κοινωνία των Πολιτών: οργανώσεις, άτυπες ομάδες και κινήσεις πολιτών από τη γειτονιά και τον πολιτισμό μέχρι την εργασία, grassroot ή netroot διαδικτυακές ομάδες. Δεν μπορεί τα νομοσχέδια, τα σχέδια νόμου και οι προτάσεις νόμου που συζητιούνται στη Βουλή, να τα κουβεντιάζουν μόνο τα κόμματα, τα συνδικάτα και οι εκπρόσωποι της αγοράς, με την πλειοψηφία της κοινωνίας να μένει απέξω. Αμέτοχη, χωρίς φωνή πετώντας πέτρες από τα blogs ή το πεζοδρόμιο. Δεν μπορεί να μην επιτρέπεται στις οργανώσεις πολιτών να συμμετέχουν ενεργά στη διαβούλευση πάνω σε θέματα και κυβερνητικές πρωτοβουλίες που τους αφορούν. Στην κατεύθυνση αυτή, δηλαδή της θεσμικής κατοχύρωσης της συμμετοχής της ΚτΠ στη διαβούλευση, μπορεί να δημιουργηθεί Εθνικό Μητρώο Εκπροσώπων Συμφερόντων στα πρότυπα του Ευρωπαϊκού Μητρώου Εκπροσώπων Συμφερόντων με δυνατότητα των εγγεγραμμένων ομάδων ή φορέων να καταγράφουν την άποψή τους και υποχρέωση του κράτους να τη δημοσιεύει στο διαδίκτυο σε ειδική ιστοσελίδα μαζί με τις επίσημες απόψεις όλων των φορέων, αλλά και προαιρετική πρόσκληση των ομάδων αυτών σε ακρόαση από την αρμόδια κάθε φορά Επιτροπή της Βουλής.
2. Να κατοχυρωθεί θεσμικά η έννοια της διαγενεακής δικαιοσύνης. Να δημιουργηθεί καταρχάς Συνήγορος των μελλοντικών γενεών, υπό τη μορφή ανεξάρτητης αρχής ή ειδικής διακομματικής επιτροπής της Βουλής με κατοχυρωμένη όμως συμμετοχή και εκπροσώπων από την ΚτΠ, με αντικείμενο την αξιολόγηση των δημοσιονομικών και οικολογικών επιπτώσεων των πολιτικών της εκάστοτε κυβέρνησης. Δεύτερον, να κατοχυρωθεί η αρχή της διαγενεακής δικαιοσύνης στο Σύνταγμα.
3. Να δημιουργηθεί γνωμοδοτικός διαγενεακός προϋπολογισμός, όπου θα αποτυπώνονται οι υποχρεώσεις του κράτους έναντι των πολιτών σε βάθος τριανταετίας, τόσο στο ασφαλιστικό όσο και στους υπόλοιπους τομείς, και θα υπολογίζεται το καθαρό δημοσιονομικό βάρος (fiscal burden) που αφήνει η μία γενιά στην άλλη καθώς και το καθαρό ποσοστό του εισοδήματος που θα πρέπει η μία γενιά να πληρώσει κατά τη διάρκεια της ζωής της ως φόρο (life time net tax rate) ή ως χρέος για να καλύψει τις υποχρεώσεις αυτές.
Στο επίπεδο των πολιτικών :
1. Να προωθηθεί ένα New Deal για νέους. Το ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευτεί για κατάργηση των stage από το Δημόσιο και επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των νέων σαν κίνητρο για πιο εύκολη ένταξη στην αγορά εργασίας. Έχουμε προτείνει ένα πιο ολοκληρωμένο πακέτο στήριξης των νέων στα πρώτα τους εργασιακά βήματα. Με ένα πριμ απασχόλησης της τάξης των 30 λεπτών για κάθε ευρώ εισοδήματος πάνω από τα 300 και μέχρι τα 700 ευρώ και κίνητρα για αγορά πρώτης κατοικίας ή ενοικίασης κατοικίας. Το πακέτο θα αφορά σε νέους που διανύουν τα τρία πρώτα χρόνια του εργασιακού τους βίου.
2. Να ανοίξει η κουβέντα για το ασφαλιστικό στη λογική ότι πρέπει να μεταβούμε σ' ένα νέο κοινωνικά δίκαιο και οικονομικά βιώσιμο συνταξιοδοτικό σύστημα. Δεδομένων των πιέσεων που θέτει στο συνταξιοδοτικό μας σύστημα η διαδικασία πληθυσμιακής γήρανσης, πρέπει να βρούμε τρόπους να χρηματοδοτήσουμε τις μελλοντικές υποχρεώσεις χωρίς να ξεζουμίζουμε τους εργαζόμενους και ειδικά τους νέους και τις μελλοντικές γενιές. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε προτείνει ένα μικτό ασφαλιστικό σύστημα με έναν πυλώνα βασικής σύνταξης αναδιανεμητικής λογικής (αλληλεγγύης των γενεών) και έναν πυλώνα προσωπικής αποταμίευσης κεφαλαιοποιητικής λογικής.
Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καλείται να καινοτολμήσει. Με μία τόσο ευρεία νίκη, ένα τόσο μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο, και δεδομένου του προφίλ του Γιώργου Παπανδρέου, δεν υπάρχουν δικαιολογίες για αμφιταλαντεύσεις, ναι μεν αλλά, ήξεις αφίξεις, τετριμμένα πράγματα, και στρογγυλό κυβερνητικό λόγο. Για τη γενιά των 700 ευρώ μια τολμηρή και καινοτόμα ταυτόχρονα κυβέρνηση θα είναι αυτή που θα σκύψει με ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση του διαγενεακού ζητήματος. Αν αδιαφορήσει, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα είναι μία απ' τα ίδια και η κατάληξή της θα είναι η αναμενόμενη. Γρήγορη παρακμή, κοινωνική γκρίνια και τελικά πτώση.

Πώς θα γίνει η αξιολόγηση των γενικών και ειδικών γραμματέων υπουργείων και περιφερειών

Στις 5.000 αναμένεται να φτάσουν οι αιτήσεις των υποψηφίων για την κάλυψη των συνολικά 88 θέσεων γενικών και ειδικών γραμματέων υπουργείων και γενικών γραμματέων περιφερειών που προκήρυξε η κυβέρνηση το βράδυ της Πέμπτης μέσω ανοιχτού διαγωνισμού. Οι υποψήφιοι που μπήκαν έως και χθες το μεσημέρι στο link www. opengov. gr και συμπλήρωσαν τη σχετική φόρμουλα- αίτηση για την πλήρωση των θέσεων είχαν ξεπεράσει τους 1.100. Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει την ερχόμενη Τρίτη 13 Οκτωβρίου, ενώ η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων θα γίνει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Τα ονόματα των υποψηφίων δεν θα αναρτηθούν στο Διαδίκτυο για λόγους εχεμύθειας. Σύμφωνα με τον συνεργάτη του Πρωθυπουργού και υπεύθυνο για τον όλο χειρισμό της διαδικασίας προσλήψεων στον δημόσιο τομέα μέσω των ανοιχτών διαγωνισμών κ. Νότη Παρασκευόπουλο, «έγινε μεγάλη συζήτηση για το εάν θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των υποψηφίων για λόγους διαφάνειας. Ωστόσο αυτή η σκέψη εγκαταλείφθηκε, διότι οι αιτούντες μπορεί να συναντούσαν προβλήματα από τους σημερινούς τους εργοδότες». Η διαδικασία για τον διαγωνισμό περιγράφεται ως εξής: Η προθεσμία λήγει στις 13 Οκτωβρίου. Μία πολυμελής επιτροπή θα συλλέξει όλες τις αιτήσεις- οι οποίες υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω του Διαδικτύου- προκειμένου να κάνει μία αρχική αξιολόγηση και στο τέλος να καταλήξει με μία πρόταση 3-5 υποψηφίων που θα προωθηθεί στον Πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό, οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα θα κάνουν και την τελική επιλογή. Έως το τέλος του χρόνου θα αρχίσει παρόμοια διαδικασία για τις διοικήσεις οργανισμών και νοσοκομείων.

Μ.Χρυσοχοΐδης: «Τέλος στην ανοχή για βανδάλους - χούλιγκαν»

«Έχω φίλους αντιεξουσιαστές, έχω φίλους αναρχικούς και συνομιλώ μαζί τους. Είμαι όμως κατά των βανδάλων και των χούλιγκαν». Το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει έδωσε χθες με αυτήν τη φράση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα συνεχείς αστυνομικές επιχειρήσεις στις γειτονιές της Αθήνας, προκειμένου να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. O κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε πως από τον Ιανουάριο θα επανέλθει ο θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς, ενώ αναφερόμενος στις αστυνομικές επιχειρήσεις που έγιναν τη νύχτα της Πέμπτης και χθες το πρωί στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων επεσήμανε ότι στο εξής η παρουσία της Αστυνομίας θα είναι καθημερινή σε όλες τις γειτονιές. Ο κ. Χρυσοχοΐδης πάντως έκανε σαφές ότι δεν θα είναι ανεκτό κανένα φαινόμενο διαφθοράς στην Αστυνομία και προσδιόρισε τους τομείς στους οποίους θα δοθεί προτεραιότητα. Οι βασικοί τομείς στην Αστυνομία: αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, συστηματική δουλειά και ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου. Θα καταρτιστεί χάρτης με τις εγκληματογόνες περιοχές του Λεκανοπεδίου και ποια μορφή εγκληματικότητας αντιμετωπίζουν ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Για την τρομοκρατία ο υπουργός ανέφερε ότι θα υπάρχει επανασχεδιασμός εκ βάθρων επειδή είναι πολύ ευαίσθητο ζήτημα ενώ τόνισε ότι θα διευρυνθεί και θα αναπτυχθεί η υπηρεσία αντιμετώπισης οργανωμένου ηλεκτρονικού εγκλήματος. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι επίκειται η αντικατάσταση του κ. Παπαγγελόπουλου στην ηγεσία ΕΥΠ. Με ιδιαίτερη πικρία ο υπουργός αναφέρθηκε στην κατάσταση που βρήκε ιδιαίτερα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, λέγοντας χαρακτηριστικά «πάλι καλά που κάηκε μόνο η Ανατολική Αττική».
http://www.tanea.gr

Στο 12% του ΑΕΠ το έλλειμμα !

Πρόβλεψη σοκ για εκτίναξη του ταμειακού ελλείμματος του προϋπολογισμού στο 12% του ΑΕΠ διατύπωσε χθες ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος, ενώ η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή επείγουσα επιχείρηση συγκέντρωσης φόρων και περικοπής των δαπανών για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού αυτού εφιάλτη. Η πρόβλεψη του κ. Προβόπουλου έγινε μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και τον υφυπουργό κ. Φ. Σαχινίδη και αποκαλύπτει το μέγεθος των δυσκολιών, με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπη η κυβέρνηση, προκειμένου να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, αλλά και να εξασφαλίσει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γι΄ αυτό.

Κρυφή συμφωνία Καραμανλή-Ντόρας...

Συνέδριο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της Ντόρας Μπακογιάννη. Έτσι ερμηνεύονται ακόμη και στην τελευταία τοπική οργάνωση της Ν.Δ. οι κινήσεις του Κώστα Καραμανλή. Για κάποιους στον κομματικό μηχανισμό, μάλιστα, ήταν μια απόδειξη ότι έχει ήδη δώσει το δαχτυλίδι- έστω κι αν καμία πλευρά δεν αποδέχεται ότι υπάρχουν συμφωνίες- κάτω από το τραπέζι. Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές στη Ν.Δ. και το κόμμα μοιάζει με καζάνι έτοιμο να εκραγεί. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έσπευσε στη Ρηγίλλης, καλώντας τον Κώστα Καραμανλή να αλλάξει άμεσα τη διαδικασία εκλογής του νέου ηγέτη. Ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε θέμα αδιάβλητων διαδικασιών, ενώ ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, που επίσης διαφώνησε ανοικτά με τη σπουδή του πρώην πρωθυπουργού, τού έδειξε την έξοδο από τη Ρηγίλλης χωρίς άλλη καθυστέρηση. Συγκεκριμένα, προτείνει να προχωρήσει άμεσα η Κεντρική Επιτροπή στην εκλογή νέου γραμματέα, ακόμη και μεταβατικού χαρακτήρα, ο οποίος θα αναλάβει την εκπροσώπηση του κόμματος «στη Βουλή και οπουδήποτε άλλου». Εν ολίγοις, ο Κ. Καραμανλής να μην εκπροσωπήσει τη Ν.Δ. ούτε στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης την προσεχή εβδομάδα. Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, από την πλευρά της, έσπευσε να στηρίξει τις κινήσεις του απερχόμενου προέδρου, λέγοντας ότι το καταστατικό του κόμματος «δεν είναι κουρελόχαρτο», αλλά εμφανίστηκε θετική για οποιαδήποτε συμφωνία που «θα διευρύνει το εκλεκτορικό σώμα». Κορυφαία στελέχη που παρακολουθούν με ανησυχία όσα διαδραματίζονται θεωρούν ότι τέσσερις κινήσεις του κ. Καραμανλή το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης έχουν οδηγήσει τη Ν.Δ. σε μια νέα δίνη, προκαλώντας ακόμη και δημόσιες εκρήξεις στελεχών που έκαναν εμμέσως πλην σαφώς λόγο για «στημένες διαδικασίες».

Όχι στο ρεβανσισμό...ναι στο ξεκαθάρισμα!

Toυ Νίκου Γίστου
Πολλές φορές διάβασα ότι θα υπάρξει ρεβανσισμός από το ΠΑΣΟΚ, ότι θα κυνηγηθούν Νεοδημοκράτες και ότι γαλάζιες εταιρίες θα αντικατασταθούν από πράσινες. Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι ο Παπανδρέου θα επιτρέψει κάτι τέτοιο γιατί είναι εντελώς εκτός του ήθους και ύφους του. Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ χρωστάει σε μεγάλο βαθμό τη μεγάλη του νίκη στα blogs τα οποία δεν σταμάτησαν να καταγγέλλουν τα σκάνδαλα και τις ατασθαλίες στελεχών της απελθούσης κυβέρνησης...
Ο καιρός που κάποιος μπορούσε να τα έχει καλά με τα ΜΜΕ και να κινείται αόρατα έχει περάσει, και κάθε ρεβανσιστική κίνηση θα αποκαλυφθεί. Εντούτοις, ο μη ρεβανσισμός προς τον πολίτη που υποστηρίζει τη Νέα Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραμείνουν όσοι λυμαίνονταν δημόσιο χρήμα επειδή είχαν καλές σχέσεις με στελέχη της κυβέρνησης. Αν συνεχίσουν να υπάρχουν λαμόγια είτε μπλε είτε πράσινα δεν θα μπορέσουμε ποτέ να πάμε μπροστά. Ήδη αποκαλύφθηκαν από τα blogs ο τρόπος που έπαιρναν φωτογραφικούς διαγωνισμούς εταιρίες όπως η V+O του Βαρβιτσιώτη και η CITIVAS του Φλέσσα. Διαβάζουμε για Siemens, RTL, deutshce telecom μεταξύ άλλων. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κινηθεί με διαφάνεια στο έργο του, κάνοντας διαγωνισμούς και οι πρώην υμέτεροι να ελεγχθούν για τον τρόπο που έλαβαν τόσο δημόσιο χρήμα.
http://www.epikairo.gr

Την πάτησε ο Αβραμόπουλος

Αφού όλοι οι υποψήφιοι θέλουν διευρυμένη βάση για την ψηφοφορία όπου θα αναδειχτεί ο νέος αρχηγός της ΝΔ γιατί το κάνουν θέμα; Σε διαμάχη να βρισκόμαστε; Ο Αβραμόπουλος επισκέφτηκε τον επίτιμο. Βρήκαμε τον πρώτο που δεν έχει ελπίδα εκλογής. Ο Μητσοτάκης του ευχήθηκε «Καλή επιτυχία». Ο Μεϊμαράκης ενδιαφέρεται για την φανέλα. Άλλη μια πολιτική θέση του επίδοξου αρχηγού. Είτε η ΝΔ είναι κυβέρνηση, είτε αντιπολίτευση μα αυτήν ασχολούμαστε. Είναι και αυτό μια επιτυχία. Πολλοί νεοδημοκράτες θέλουν να μην γίνει ένα συνέδριο μιας μέρας που θα εκλέξει αρχηγό, αλλά να δοθεί χρόνος ώστε η εκλογή να γίνει από τα μέλη και τους φίλους. Όμως ο κουρασμένος στις 7 Νοέμβρη θα φύγει. Οι υπόλοιποι ας κόψουν το λαιμό τους.Με αίσθημα ευθύνης θα τους αφήσει στην τύχη τους. Αρκετά τον κούρασαν. Μέχρι και τον πρωθυπουργό έκανε για χάρη τους. Ο Παπαθανασίου είπε ότι πήρε ένα laptop του υπουργείου γιατί είχε μέσα προσωπικά του δεδομένα. Θεωρούσε δηλαδή ότι θα έμενε για πάντα σε αυτό το υπουργείο και χρησιμοποίησε το laptop για προσωπική του χρήση ή του έλειπαν λίγες εκατοντάδες ευρώ και δεν μπορούσε να αγοράσει έναν δικό του; Πήραν και τις γλάστρες κάποιοι πρώην υπουργοί της ΝΔ. Για να έχουν κάποιον που δεν θατους βρίζει. Τα φυτά είναι συνήθως σιωπηλά.
http://www.mediasoup.gr