Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Πανεύκολα !!!


Όταν είσαι κόρη βουλευτή η πρόσληψη ως μετακλητός υπάλληλος, ο διορισμός στη βουλή, η μετάταξη στο Πανεπιστήμιο, ο διορισμός στο Δήμο Αθηναίων και στο τέλος παραίτηση από την προηγούμενη θέση στο Πανεπιστήμιο είναι πολύ εύκολο να γίνουν.

Oπως το βλεπει κανεις!

ΑΣΗΜΩΝΗΣ

Ο αγνοούμενος Μεϊμαράκης


Ανέκαθεν στην πολιτική σκηνή υπήρχαν μυστήρια. Αινιγματικές καταστάσεις, κυρίως γύρω από πρόσωπα. Με σασπένς πολύ κοντά σε ταινίες της παγκόσμιας κινηματογραφικής βιομηχανίας του τύπου «Ο αγνοούμενος». Από αυτήν την άποψη το πιο αξιοπρόσεκτο μυστήριο της τρέχουσας πολιτικής έχει ονοματεπώνυμο: Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Πού- και κυρίως γιατί- χάθηκε ο μακράν καλύτερος αγκιτάτορας του πολιτικού συστήματος; Γιατί αποφεύγει την πλατεία ένα κομματικό στέλεχος με επάρκεια δημόσιας παρουσίας; Τι περίμενε και δεν του βγήκε ή τι περιμένει και δεν εκτίθεται; Τι συμβαίνει με ένα στέλεχος που υπήρξε ο πιο ισχυρός παράγοντας μετά τον Καραμανλή στην κυβερνητική πενταετία της Ν.Δ. και κατάφερε να βγει εντελώς αλώβητος; Ερωτήματα σαν κι αυτά υπάρχουν πολλά - απαντήσεις δεν υπάρχουν. Το μυστήριο της εξαφάνισης παραμένει. Κάποιοι λένε ότι δεν πάτησε το πόδι του ούτε στο Συνέδριο. Άλλοι ισχυρίζονται ότι τον είδαν για ένα δεκάλεπτο, αν και μπορεί να είδαν απλώς το φάντασμά του.
Στην εσωκομματική αναμέτρηση του Νοεμβρίου ο Μεϊμαράκης είχε ταχθεί υπέρ της Ντόρας, αν και αρκετοί διάβασαν τη στάση του ως εναντίωση στον Σαμαρά περισσότερο. Όταν ο Μεσσήνιος αρνήθηκε να τον συναντήσει κατ΄ ιδίαν, ο Βαγγέλης μίλησε για «το δάκρυ του Εθνάρχη» προκειμένου να του θυμίσει τα «οικεία κακά». Το χάσμα ανάμεσά τους ήταν μεγάλο- λόγω κομματικής προέλευσης και προσωπικής στόφας. Κι έτσι έμεινε, μέχρι σήμερα, που τα στοιχήματα για το μέλλον του ανεβαίνουν στη Ρηγίλλης.
Για κάποιους είναι ο κρυφός άσος της Ντόρας Μπακογιάννη- ίσως ο μόνος που μπορεί να την κάνει αληθινή αρχηγό κόμματος. Ο «Βαγγέλας» δεν είναι «Κινγκ»- μπορεί όμως να διαπρέπει ως «Κινγκ μέικερ». Άλλοι βλέπουν μια σκληρή εσωκομματική διαπραγμάτευση με την καινούργια τάξη πραγμάτων. Ο Σαμαράς όμως δεν έχει να του δώσει τίποτε, πάρεξ το Ινστιτούτο Καραμανλή που μένει χωρίς μνηστήρα μετά το χουνέρι που έπαθε ο Ζαγορίτης. Υπάρχει και ένα ακόμη ενδεχόμενο. Στην κούρσα που τώρα αρχίζει στην ευρύτερη Κεντροδεξιά, να ποντάρει στο άλογο «Καραμανλής»- τουτέστιν σε μια άλλη ιπποδρομία.
Ο πρώην γραμματέας ως βουλευτής είναι και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου. Αλλά στην πρώτη συνεδρίαση μετά το Συνέδριο δεν ήταν εκεί. Ορισμένοι θυμήθηκαν μια ατάκα του Μαρκ Τουέιν: «Δεν παρέστην στην κηδεία, αλλά έστειλα ένα γράμμα που έλεγε ότι την εγκρίνω». 
ΤΑ ΝΕΑ
pelasgia

Μήπως για τη χρεοκοπία ευθυνόμαστε όλοι;

http://2.bp.blogspot.com/_l8w7RmIymxk/SwgCCIIHqRI/AAAAAAAACfk/0N57lQMy2DA/s400/Image.ashx.jpgΤΟ ίδιο παραμύθι συνεχίζεται – και θα συνεχίζεται για πολύ ακόμα: Η οικονομική κρίση έως χρεοκοπία της χώρας οφείλεται στους πολιτικούς – λαμόγια, που κατέκλεψαν τα πάντα!!!
Έτσι απλά… Ούτε το σπάταλο και παρασιτικό κράτος ευθύνεται, ούτε η κακή και ανεύθυνη διοίκηση. Μόνο οι «κλέφτες πολιτικοί» φταίνε!..
***
ΠΟΣΕΣ φορές κι αν δεν έγραψα ότι ευθύνες βαριές για το σημερινό κατάντημα έχουν και οι πολίτες αυτού του ταλαίπωρου τόπου…
…Οχι βέβαια ότι δεν υπάρχουν κλέφτες πολιτικοί αλλά και «νταβατζήδες». Αυτοί όμως αποτελούν μια κατηγορία της δημόσιας ζωής. Και σίγουρα δεν είναι κλέφτες όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί…
***
ΓΙΑ τη σημερινή ελληνική κατάντια –διάλυση του κράτους, χρέος 300 δισ. ευρώ, διαφθορά και ρεμούλα– ευθύνονται κατά το ήμισυ και οι πολίτες αυτού του τόπου. Και επειδή σε βλέπω, αναγνώστη, να δυσανασχετείς, θα αποδείξω τον ισχυρισμό μου με στοιχεία:
ΠΡΩΤΟΝ: Εσύ ψηφίζεις τους πολιτικούς κι εσύ τους εμπιστεύεσαι να διαχειρισθούν τα κοινά, μέχρι και την περιουσία σου. Και αυτό βέβαια είναι το λιγότερο…
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Εσύ, ο πολίτης, τους πιέζεις κατάφωρα να σου δίνουν τα πάντα, πέρα από τις στοιχειώδεις δυνατότητες που έχει αυτό το κράτος… Ετσι ο πολιτικός, με τον λαϊκισμό που τον διακρίνει, άρχισε τους δανεισμούς ανεξέλεγκτα και ανεύθυνα…
***
ΤΡΙΤΟΝ: Ο πολίτης πολλές φορές συναγωνίζεται σε απάτη και λαμογιά τον διεφθαρμένο πολιτικό. Θέλετε την πιο κραυγαλέα περίπτωση;
Οι μισοί Ελληνες συνταξιούχοι έγιναν συνταξιούχοι με απάτη! Έτσι έχουμε σήμερα χιλιάδες συνταξιούχους δήθεν αναπήρους, που είναι υγιέστατοι!.. Συνταξιούχους δήθεν «αντιστασιακούς», συνταξιούχους δήθεν «ναυτικούς», που δεν είδαν στη ζωή τους θάλασσα και άλλους!..
Ολοι αυτοί δεν έχουν ευθύνη για την απάτη που γονατίζει οικονομικά το κράτος;
***
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και λαός λοιπόν έχουμε όλοι ευθύνες για την εθνική μας χρεοκοπία…
…Και ένιωσα ικανοποίηση καθώς, ύστερα από πολλά δικά μου σχετικά άρθρα, διάβασα και στα «Νέα» σχετικό άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη με την ίδια άποψη και με τον τίτλο «Πού πήγαν τα λεφτά;». Γράφει, μεταξύ άλλων:
«…Μήπως τα λεφτά δεν τα έφαγε τόσο η διαφθορά και η διαπλοκή των ολίγων όσο η φαυλότητα των πολλών;».
***
Και επισημαίνει ο φιλοκυβερνητικός αρθρογράφος:
«Πριν από μερικούς μήνες, όταν η χώρα άρχισε να συνειδητοποιεί ότι χρεοκόπησε, πολλοί προσπάθησαν να καταλάβουν τι συνέβη και τι πήγε στραβά.
Διάφοροι τσαρλατάνοι βρήκαν την εύκολη εξήγηση. Η χώρα, αποφάνθηκαν, έπεσε έξω επειδή “κάποιοι έκλεψαν τα λεφτά!”. Ποιοι “τα έκλεψαν”; Στοιχειώδες! Τα έκλεψαν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και οι επιτήδειοι της διαπλοκής.
Η εξήγηση μπορεί να έμοιαζε βλακώδης αλλά ήταν βολική. Εμπεριείχε ταυτοχρόνως έναν θύτη και ένα θύμα. Στον ρόλο του θύματος: ο αγνός και άσπιλος ελληνικός λαός που δεν είχε καμία ευθύνη, ούτε καμία συμμετοχή στη χρεοκοπία της χώρας, αλλά τώρα καλείται να πληρώσει τα σπασμένα…».
Και παραθέτει εύστοχη ρήση του Πάγκαλου:
«Τα λεφτά τα φάγαμε όλοι μαζί σε μισθούς, επιδόματα και φακελάκια»!..
adesmeytos.gr

Η οικονομική κρίση μας κάνει πιο μαλάκες...


Ένας στους δύο Έλληνες... αυνανίζεται καθημερινά ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης σύμφωνα με έρευνα της Εταιρείας Σεξουαλικότητας.

περισσότερα εδώ: http://www.sigmalive.com/lifestyle/health/276852
stigmatismenoi 

Ενώ η Κέρκυρα καταγράφει μείωση η Ρόδος κατακλύζεται από τουρίστες Δ. Χαρίτος: ''Δε μας σώζει το last minute''

Ενώ οι αφίξεις του Ιουνίου στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας σημείωσαν αισθητή κάμψη (9,3%)την ίδια στιγμή στη Ρόδο-ανταγωνιστικό για την Κέρκυρα προορισμό- το αντίστοιχο διάστημα υπήρξε άνοδος του 3,8%.
Στα αξιοσημείωτα, που θα πρέπει να προβληματίσουν τους ιθύνοντες του τουρισμού στην Κέρκυρα είναι ότι περισσότεροι τουρίστες, που έφθασαν στη Ρόδο τον Ιούνιο, ήταν Άγγλοι και Γερμανοί, αλλά εντυπωσιακή ήταν η αύξηση που σημείωσαν οι Ρώσοι (87,4%), οι Σουηδοί (18,4%) και οι Γάλλοι (70,3%) επισκέπτες...


Ο Δ. Χαρίτος
Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή ο πρόεδρος του συνδέσμου τουριστικών πρακτόρων Κέρκυρας Δημ. Χαρίτος επισημαίνει ότι αν γίνει μια βαθύτερη ανάλυση των στοιχείων διαπιστωνεται ότι η Μεγ. Βρετανία κινεί μικρότερο αριθμό τουριστών από την Κέρκυρα, και  καταγράφει αύξηση του 12%.
Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι οι αφίξεις Ρώσων στη Ρόδο, είναι ήδη περισσότερες από όσες είχαμε πέρυσι στην Κέρκυρα όλη τη σεζόν.
« Η Ρόδος διαθέτει ποιοτικά καταλύματα, είναι ποιοτικό νησί. Εχει πάνω από 100.000 κρεββάτια σε πολυτελή και πρώτης κατηγορίας ξενοδοχεία, έχει ειδικές προσφορές. Εχει σωστή διαφήμιση κλπ.»

Το last minute δε μας σώζει
Αναμενόμενη χαρακτηρίζεται η πτώση της κίνησης από τον κ. Χαρίτο, από τη στιγμή που οι tour operators  είχαν υπογράψει περυσι λιγότερα συμβόλαια κάτι που αναμένεται και για το 2011.
«Οι απεργίες, το ΦΠΑ, οι φόροι επιβαρύνουν την κατάσταση», τόνισε χαρακτηριστικά ενώ εκτίμησε ότι κρατήσεις του last minute περιμένουν όλοι οι προορισμοί στη Μεσόγειο,επομένως  θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει από τη νέα σεζόν και πως θα σταθεροποιηθεί η εικόνα της Κέρκυρας στη διεθνή τουριστική αγορά.
http://www.corfutime.gr
kerkyraikialepou

ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ, ΦΥΓΕΤΕ!


ΣΕΒΑΣΤΗΤΕ ΜΑΣ! ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ!
« Οι μετανάστες, και όχι οι Έλληνες, είναι αυτοί που πρέπει να προσαρμοστούν। Έτσι είναι, και άμα τους αρέσει! Βαρέθηκα να ανησυχούμε σε αυτή τη χώρα μήπως προσβάλουμε ένα άτομο ή την κουλτούρα του.

Οι περισσότεροι Έλληνες πιστεύουν στον Θεό. Είναι γεγονός: χριστιανοί, άντρες και γυναίκες, με χριστιανικές αρχές, αποτελούν τον λαό αυτής της χώρας, και αυτό είναι γνωστό στους πάντες. Με το δικό τους αίμα για την πίστη και την ελευθερία. Αρμόζει λοιπόν να το δείχνουμε πάνω στους τοίχους των σχολείων μας, και στους ναούς μας και όπου αλλού θέλουμε στην χώρα μας.

Αν ο Θεός σάς προσβάλλει, σας προτείνω να βρείτε άλλο μέρος του κόσμου για να ζήσετε, διότι εμάς ο Θεός είναι μέρος του πολιτισμού μας και της ζωής μας.

Θα δεχτούμε αυτά που πιστεύετε χωρίς ερωτήσεις. Αυτό που ζητάμε είναι να δεχθείτε κι εσείς αυτό που πιστεύουμε εμείς και να ζήσετε μαζί μας με αρμονία, χαρά και ειρήνη.

Αυτή είναι η δική μας χώρα, η δική μας γη και ο δικός μας τρόπος ζωής και θα σας προσφέρουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε κι εσείς. Όμως μόλις χορτάσετε και παραπονιέστε, και αρχίσετε να γκρινιάζετε και να μουρμουρίζετε για τη σημαία μας, τον όρκο πίστης στη χώρα μας που κι εσείς δίνετε όταν παίρνετε την υπηκοότητα, τα χριστιανικά μας πιστεύω και τον τρόπο ζωής μας, να ξέρετε ότι μπορείτε να εκμεταλλευτείτε και άλλη μία μεγάλη ελευθερία της Ελλάδος, το δικαίωμα να φύγετε!

Αν δεν είστε ευχαριστημένοι, τότε φύγετε! Δεν σας φέραμε εδώ με το ζόρι. Εσείς διαλέξατε να έρθετε. Οπότε, ή δεχθείτε τη χώρα που εσείς διαλέξατε ή φύγετε!».

Να οι μπατηρο-τουρίστες της Γκερέκου!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Οι υπουργοί Τουρισμού συνηθίζουν να καμαρώνουν για το έργο τους, ανακοινώνοντας του εντυπωσιακούς αριθμούς των καλοκαιρινών επισκεπτών στη χώρας μας.
Βέβαια δεν θα σας πουν ότι ένα μεγάλο μέρος των τουριστών φθάνοντας παντοιοτρόπως στη χώρα μας, κάνουν το σκατό τους παξιμάδι, και αυτό είναι τελικά που μας μένει αντί για συνάλλαγμα. Αριστερά η Ευρωπαία με το κότερο ετοιμάζει σε λεκάνες φαγητό για 10, στη μέση η Βαλκανική οικογένεια έχει μετατρέψει το πορτμπαγκάζ σε κουζίνα, και δεξιά, οι ξένοι φοιτητές πήραν το πρωινό τους από το περίπτερο, ενώ σακουλώνουν το κωλόχαρτο που "δανείστηκαν" , για την δύσκολη ώρα της "κατάθεσης" σε κανένα πάρκο.
Θα τα κονομήσουμε και φέτος...
 http://adena-gr.blogspot.com
listonplace 

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ !...

Μην τολμήσετε..!

Χωρίς πολλά λόγια..:
Ό,τι ακίνητο στη χώρα ( κτίριο, οικόπεδο, αιγιαλός, ποτάμια, πλατείες, βουνά κ.λ.π.) δεν ανήκει σε ιδιώτες, ανήκει στο δημόσιο. Δηλαδή σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό.
Ακούω, ότι προτίθεσθε, να ενώσετε την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, την Εταιρεία Ολυμπιακών Ακινήτων και την Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων. Πολύ καλά προτίθεσθε. Όλη η δημόσια περιουσία σε ένα φορέα..!
Ακούω όμως, ότι προτίθεσθε, αυτήν την νέα εταιρεία του δημοσίου, που θα προκύψει από την συγχώνευση των τριών προηγουμένων, να την εισάγετε στο Χρηματιστήριο..!
Συγγνώμη αλλά τι θα βάλετε στο Χηματιστήριο ; Την περιουσία του ελληνικού λαού ;
Αν αυτή είναι η πρόθεσή σας, ζητώ, παρακαλώ και εν τέλει απαιτώ : Μην τολμήσετε..! Ξέρετε εσείς ή οφείλετε να ξέρετε, γιατί..!
Εγώ ξαναλέω : Μην τολμήσετε, εάν και όσοι το σκέπτεσθε. Όποιων κομμάτων...
Θα επανέλθω, εξηγώντας το γιατί. Αλλά ξαναλέω, τρίτη φορά :
Μην τολμήσετε..! 
giobazolias.gr

To μπλουζακι του φετινου καλοκαιριου!