Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΜΑΣ...ΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Σ'ΕΚΕΙΝΟΥΣ...

Ο πλανήτης μας νοσεί… Εδώ και πολλές δεκαετίες τον «βασανίζουμε» καθημερινά αγνοώντας τη λαϊκή ρήση η οποία αναφέρει ότι η «φύση εκδικείται»… Έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση όσον αφορά τις κλιματικές αλλαγές και την έλλειψη ενέργειας η οποία και μπορεί να προσφέρει ο πλανήτης…
Με μείζονος σημασίας θέμα προς συζήτηση ο Ο. Η. Ε. πραγματοποίησε Σύνοδο στην Κοπεγχάγη ώστε να υπάρξει συμφωνία των χωρών μελών, συμφωνία η οποία θα προσφέρει ολοκληρωμένη αντιμετώπιση όσον αφορά την κλιματική αλλαγή. Η εν λόγω συμφωνία θα αντικαταστήσει το Πρωτόκολλο του Κιότο, το οποίο λήγει το 2012.
Οι επιστήμονες της κλιματικής αλλαγής προειδοποιούν ότι θα πρέπει να μειωθούν σημαντικά οι εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου, για να μην αυξηθεί η παγκόσμια θερμοκρασία του πλανήτη κατά 2 βαθμούς Κελσίου δηλ. θα πρέπει να μειωθούν κατά 25%-40% κάτω από τα επίπεδα του 1990.
Είναι ένα κρίσιμο ζήτημα, καθώς τα βιομηχανοποιημένα κράτη, όπως οι Η. Π. Α., η Μεγάλη Βρετανία, η Ιαπωνία, ανήκουν στις χώρες που ρυπαίνουν περισσότερο τον πλανήτη και θα πρέπει να μειώσουν κατά πολύ τις εκπομπές ρύπων, σύμφωνα με τους επιστήμονες.
Την ίδια στιγμή οι αναπτυσσόμενες οικονομίες, όπως η Κίνα και η Ινδία συνεχίζουν να ρυπαίνουν τον πλανήτη και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για τα ποσοστά των εκπομπών ρύπων.
Το κλειδί των διαπραγματεύσεων είναι να βρεθεί μια δίκαιη λύση αναφορικά με τις υποχρεώσεις και τις μειώσεις που πρέπει να επιβληθούν σε κάθε χώρα αλλά… αλλά…
Φρόντισαν κάποιοι με τη στάση τους να υπενθυμίσουν σε όλους τους λαούς του πλανήτη μας ότι κάποιες νοοτροπίες, κάποιες αλαζονικές συμπεριφορές και ορισμένες κατεστημένες «συγκυρίες» δεν αλλάζουν…
Το αδιέξοδο στο οποίο και κατέληξαν ήδη «σιγοψιθυριζόταν» από την προπαρασκευαστική σύνοδο στη Βαρκελώνη για τις κλιματικές αλλαγές, όπου ορισμένοι ηγέτες κρατών-μελών του Ο. Η. Ε. πίστευαν ότι θα κατέληγε σε αδιέξοδο.
Εκείνος, λοιπόν, ο οποίος μας «βοήθησε» να απομυθοποιήσουμε την έννοια της αλλαγής, στη γλώσσα του CHANGE, όπως έλεγε - προεκλογικά πάντοτε - συνεχώς… δεν ήταν άλλος… ο συνήθης ύποπτος… ο πρόεδρος των Η. Π. Α. Μπάρακ Ομπάμα… Συνεπώς, το μόνο που υπέστη «αλλαγή» ήταν το χρώμα… Σκληρό… αλλά έτσι είναι…
Βέβαια, κι όσον αφορά τα «φωνητικά», τη «δεύτερη»-βοηθητική φωνή, κατά τη διάρκεια της συνόδου, στην καταγραφή του δεδομένου χάσματος μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών έκανε ο πρωθυπουργός της Κίνας Γουέν Τζιαμπάο.

Όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης…
Ντροπή σε όλους μας λοιπόν…
Μα πιο πολύ σ’ εκείνους…

ΚΟΥΤΡΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ Τ.Α.Β. Ι.Π.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
nkoutras1@yahoo.gr

Σώστε το pc σας από τον firefox

Ενα πολύ όμορφο tip από τον φίλο μου Βαγγέλη aka kazal, ξέρουν οι γνωρίζοντες, να εγκαταστήσετε το firefox ultimate optimiser γιατί απλά μειώνει την χρησιμοποίηση πόρων από το σύστημα κατά 95%. Αν δηλαδή ο firefox όταν ανοίγετε κάποια παράθυρα σας καταλαμβάνει 300kb από μνήμη, αμέσως μετά την εγκατάσταση και με τα ίδια παράθυρα θα θέλει ΜΟΝΟ 5kb. Είναι δοκιμασμένο ακόμα και στον 3.6 beta6 του firefox που έχω εγώ. Δουλεύει άψογα. Στην εικόνα έχω ανοικτά 5 tabs στον firefox!!!

http://www.cybereddie.gr/

Μέχρι και σε οδηγούς TAXI χρωστάει ο ΕΟΤ!

Mε τίτλο " Ένας θωρακοχειρουργός στο Υπ.Τουρισμού ! " η Παραπολιτική είχε κατακρίνει την επιλογή του Κώστα Καραμανλή να αναθέσει το συγκεκριμένο Υπουργείο στον Κώστα Μαρκόπουλο στον ανασχηματισμό του περασμένου Ιανουαρίου.

Δυστυχώς δικαιωθήκαμε :


http://www.parapolitiki.com/

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΜΑΡΑ...

Καποδίστριας 2 και εκλογικός νόμος: Τα μεγάλα στοιχήματα

Γιάννης Ραγκούσης κρατάει στα χέρια του τις ελπίδες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για βαθιές μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα και στην κοινωνία με δύο χαρτιά: τον εκλογικό νόμο και τον «Καποδίστρια 2». Εχουν ήδη υπάρξει διαρροές για το περιεχόμενο του νέου εκλογικού νόμου, αλλά μάλλον είναι μακριά από την τελική μορφή που θα αποκτήσει. Για τον «Καποδίστρια 2» είναι γνωστά ακόμη λιγότερα, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα χρησιμοποιηθεί η μελέτη και ο «χάρτης» με τα όρια περιφερειών και δήμων που έχει ήδη επεξεργαστεί η ΚΕΔΚΕ και έτσι δεν υπάρχει η ανάγκη για νέες διαβουλεύσεις. Αλλωστε, είναι μια ώριμη μεταρρύθμιση την οποία απλώς φοβήθηκε και ανέβαλε η κυβέρνηση της Ν.Δ. Τα δύο ζητήματα συνδέονται, καθώς έχουν ως κοινό σημείο τις περιφέρειες στις οποίες θα χωρίζεται η χώρα, είτε για τα εκλογικά αποτελέσματα είτε για τους εκλεγμένους περιφερειάρχες. Να και το πρώτο ερώτημα: θα τολμήσει το ΠΑΣΟΚ και θα προλάβει ή θα βρει ως δικαιολογία το ότι δεν προλαβαίνει τις δημοτικές εκλογές του 2010 και θα αφήσει για αργότερα τη μεταρρύθμιση;



Το ζητούμενο με τον «Καποδίστρια 2»...

Σημαντικότερο από τα δύο για την ανάπτυξη της χώρας, της οικονομίας και της κοινωνίας είναι ο «Καποδίστριας 2», καθώς θα δημιουργηθούν δήμοι που θα είναι πλέον όλοι οικονομικά βιώσιμοι, αλλά και μητροπολιτικοί δήμοι που θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα προβλήματα των τεράστιων οικοδομικών συγκροτημάτων της πρωτεύουσας και της Θεσσαλονίκης. Το ερώτημα είναι αν οι μητροπολιτικοί δήμοι θα δημιουργηθούν με κυρίαρχο κριτήριο απλώς και μόνον τους εκλογικούς συνδυασμούς και την επιρροή των κομμάτων ή αν το κυρίαρχο κριτήριο θα είναι η αναπτυξιακή πορεία τους και το μέλλον. Για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει μέσα στα όρια των μητροπολιτικών δήμων να περιλαμβάνονται όχι μόνο χώροι κατοικίας, αλλά και οι χώροι οικονομικής δραστηριότητας των πολιτών (περιλαμβανομένης και της βιομηχανίας) καθώς και οι χώροι εξοχικής κατοικίας των πολιτών. Ιστορικά αυτές οι μεταρρυθμίσεις των δήμων (της Αττικής και όλης της Ελλάδας) ήταν που έδωσαν ώθηση και στην οικονομική τους ευρωστία, με αποτέλεσμα μερικές πόλεις της αρχαιότητας να γίνουν κράτη ή και αυτοκρατορίες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, η Αθήνα, η Σπάρτη, η Θήβα ή και η Ρώμη. Σε έναν αιώνα, οι πολιτικές μεταρρυθμίσεις είχαν κάνει το θαύμα τους και είχαν δημιουργήσει υπερδυνάμεις. Ο εκλογικός νόμος δεν έχει τις ίδιες μεγάλες φιλοδοξίες αλλά αποτελεί συστατικό του πολιτεύματος, κυρίως για τον τρόπο που βοηθάει να λύνονται οι (ταξικές) διαφορές και να λαμβάνονται οι αποφάσεις. Η φυσιολογική εξέλιξη της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας στην κεντρική Ευρώπη έχει δημιουργήσει ένα καθεστώς πολυκομματικών κυβερνήσεων, καθώς τα κόμματα συνεργάζονται χωρίς ταμπού ή δημιουργούνται ρευστές πλειοψηφίες ανάλογα με το περιεχόμενο των νομοσχεδίων, όπου έχουμε προεδρικό σύστημα. Οι πολυκομματικές κυβερνήσεις διαδέχθηκαν τον δικομματισμό που μάλλον εξήντλησε τα περιθώρια προσφοράς του, αλλά δεν αποκλείστηκε από το μέλλον, απλώς χρειάζεται πλέον θηριώδη ποσοστά για να επιτευχθεί.


...Και τον εκλογικό νόμο


Το κύριο ερώτημα είναι αν για να σχηματιστεί κυβέρνηση θα απαιτείται η πλειοψηφία των πολιτών (το 50% συν μία ψήφος) ή αν θα μπορεί να κυβερνά μια μειοψηφία του 40% ή του 42%. Στην Ελλάδα οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις μιας μεγάλης μειοψηφίας έχουν νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των πολιτών, όχι μόνον επειδή το θέλουν και συμφέρει τα δύο μεγάλα κόμματα, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, αλλά επειδή συμφωνεί και το μονίμως τρίτο κόμμα, δηλαδή το ΚΚΕ. Αποκλείοντας τη δική του συμμετοχή σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, νομιμοποιεί πολιτικά τις κυβερνήσεις μειοψηφίας στον λαό ώστε να εξασφαλίσει την ιδιότυπη δική του προστασία των κεκτημένων. Ενώ δηλαδή έχει χαρακτηριστικά μάλλον ενός καλά οργανωμένου συνδικάτου, δεν επιθυμεί να καταλάβει την εξουσία (ή να συμμετέχει), πράγμα που είναι η επιδίωξη κάθε κόμματος. Αλλιώς δεν θα είχε ιδρυθεί. Το ΚΚΕ, και ειδικά η Αλέκα Παπαρήγα, θύμωσε όταν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χρησιμοποίησε τη φράση «μουσειακό είδος» για να το χαρακτηρίσει. Η αλήθεια είναι πως αν δεν είχε πίσω του την ιστορία που κουβαλάει από την ίδρυσή του, δηλαδή αν δεν ήταν στο παρελθόν το «μοναδικό» κόμμα της εργατικής τάξης που αναγνώριζε στην Ελλάδα η Τρίτη Διεθνής (η οποία εν τω μεταξύ διαλύθηκε), αμφιβάλλω αν θα σκέφτονταν οι σύγχρονοι κομμουνιστές να το ιδρύσουν. Είναι δηλαδή μάλλον ιστορική επιβίωση των διεθνών αναγκών του άλλοτε αντικαπιταλιστικού κινήματος του 20ού αιώνα, παρά εξυπηρετεί τις ανάγκες του 21ου αιώνα που διανύουμε. Εδώ ακριβώς εμφανίζεται και η υστέρηση της πολιτικής. Ενώ οι πολίτες επιθυμούν τις κυβερνήσεις συνεργασίας (και αυτό θα δοκιμαστεί στις δημοτικές εκλογές του 2010), τα τρία μεγαλύτερα κόμματα προβληματίζονται μεν αλλά προτιμούν να διατηρήσουν το εκλογικό σύστημα του περασμένου αιώνα: το δικομματικό. Ο Ραγκούσης μπορεί να εισηγηθεί τη μεταρρύθμιση ή θα διστάσει να σουτάρει;

http://www.madata.gr

"Ακύρωση εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου (H1N1) εξετάζει η Ελλάδα"

"Στα αζήτητα... οδεύουν εκατομμύρια δόσεις του πανδημικού εμβολίου που αγόρασε η χώρα μας για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης. Κι αυτό διότι καθημερινά λιγοστεύουν οι Ελληνες που δέχονται να υποβληθούν στη διαδικασία εμβολιασμού. Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά το τριήμερο 19 με 21 Δεκεμβρίου εμβολιάστηκαν μόλις 5.151 άτομα, αριθμός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ από την ημέρα έναρξης εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού. Συνολικά, 345.677 άτομα έχουν κάνει το εμβόλιο. Επόμενο ήταν το υπουργείο Υγείας να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις φαρμακευτικές εταιρείες για... την ολική ή μερική ακύρωση παραγγελίας οκτώ εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου. Οι επιστήμονες όμως προειδοποιούν ότι η νέα γρίπη είναι απρόβλεπτη και τονίζουν πως ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει. Σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες, οι ειδικοί επισήμαναν ότι το χειμερινό πανδημικό κύμα μπορεί να είναι μικρότερο, αλλά πιο φονικό από το φθινοπωρινό και υποστήριξαν ότι η εξέλιξή του θα εξαρτηθεί από την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος. Μάλιστα, ο καθηγητής Παιδιατρικής Δημήτρης Καφετζής απάντησε στο ερώτημα «Γιατί να κάνουμε το εμβόλιο αφού η γρίπη είναι ήπια;» τονίζοντας:
α) Ολος ο πληθυσμός είναι επίνοσος στον ιό,
β) το εμβόλιο είναι ο μοναδικός τρόπος προφύλαξης από τη νόσο και τους θανάτους και
γ) μεγάλο επιδημικό κύμα σημαίνει ασφυξία στα νοσοκομεία."

http://dinatos.blogspot.com

Οθόνες αφής θα μπορούν σύντομα να χρησιμοποιήσουν οι Linuxάδες

Παρότι οι περισσότεροι χρήστες δεν χρησιμοποιούν και δεν διαθέτουν μια οθόνη αφής στον υπολογιστή τους, το μέλλον σίγουρα βαδίζει προς αυτή την κατεύθυνση. Οι κάτοχοι υπολογιστών που τρέχουν Windows 7 (όλων των εκδόσεων, εκτός απο την Starter) έχουν το προνόμιο να μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια οθόνη αφής. Μπορεί οι περισσότεροι να μην έχουν μια τέτοια, αλλά τουλάχιστον αν είχαν θα μπορούσαν να την χρησιμοποιήσουν. Κάτι στο οποίο δεν μπορούν να υπολογίζουν οι χρήστες του Linux. Μέχρι σήμερα όμως. Η γαλλική ENAC Interactive Computing Lab δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται η χρήση ενός υπολογιστή μέσω multitouch. Υπολογιστής τρέχει Fedora 12 ενώ η οθόνη φαίνεται πως είναι μια touch των 10 ιντσών. Το βίντεο αυτό μπορείς να δεις παρακάτω. Για να πάρεις αυτά τα αποτελέσματα, θα χρειαστεί να χρησιμοποιείς τον kernel 2.6.31, μια τροποποιημένη έκδοση του X.org 1.7 καθώς και συμβατά drivers και hardware. Παρότι δεν μπορούμε να πούμε ακόμα πως Linux και touch οθόνες έγιναν ένα, είμαστε πολύ κοντά σε αυτό.

«Άχρηστα» τα φτερά των αγγέλων

Ακόμα και αν υπάρχουν οι άγγελοι, μάλλον θα μετακινούνται με κάποιο άλλο τρόπο και όχι με τα φτερά τους. Και αυτό διότι η ανατομία του σώματός τους δεν θα επέτρεπε να πετάξουν, ούτε τώρα, ούτε ποτέ στο μακρινό παρελθόν, σύμφωνα με την πρωτότυπη μελέτη ενός βρετανού βιολόγου. Ο καθηγητής Ρότζερ Γουότον του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου (UCL), σε εργασία του στο περιοδικό "Opticon" του πανεπιστημίου, σύμφωνα με τη βρετανική "Τέλεγκραφ", σύγκρινε τη φυσιολογία όλων των ειδών που πετάνε, με τις γνώριμες αναπαραστάσεις των φτερωτών αγγέλων και νεράιδων που απεικονίζονται, εδώ και αιώνες, να φέρνουν βόλτες στους ουρανούς. Το συμπέρασμά του είναι ότι, από ανατομική-φυσιολογική πλευρά, οι άγγελοι με τα ανθρώπινα χέρια και τις μεγάλες φτερούγες στην πλάτη ποτέ δεν θα μπορούσαν να κάνουν τέτοιες πτήσεις, ούτε καν να απογειωθούν από το έδαφος. Κακώς πολλοί νομίζουν ότι οι άγγελοι είναι παραμύθια για μικρά παιδιά. Η ύπαρξή τους αποτελεί κεντρική πίστη στις τρεις μεγάλες μονοθεϊστικές θρησκείες (χριστιανική, ιουδαϊκή, ισλαμική) και μια περυσινή έρευνα από τον γνωστό οργανισμό Pew έδειξε ότι, στην εποχή μας, πάνω από δύο στους τρεις (68%) Αμερικανούς πιστεύουν ότι οι άγγελοι βρίσκονται επί το έργον γύρω μας ανά πάσα ώρα και στιγμή. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι φτερούγες των πουλιών εξελίχτηκαν από τα αντιβράχια (τους πήχεις) των προγόνων τους και σταδιακά όλο τους το σώμα απέκτησε αεροδυναμικό σχήμα και καλύφτηκε με φτερά, ενώ ο σκελετός τους έγινε πιο ελαφρύς αλλά στερεός. Τίποτε από αυτά δεν συμβαίνει στην περίπτωση των αγγέλων και των άλλων ιπτάμενων πλασμάτων της μυθολογίας, συν το γεγονός ότι οι άγγελοι δεν φαίνεται να έχουν το δυνατό μυικό σύστημα που θα τους επέτρεπε να κτυπάνε τις φτερούγες τους στον αέρα. Ανάλογα ανατομικά προβλήματα υπάρχουν και στην περίπτωση των νεράιδων, οι οποίες συνήθως απεικονίζονται με φτερά κάποιου εντόμου (π.χ. πεταλούδας). Τελικά, κάτι ήξερε ο πιο "προσγειωμένος" Άγιος Βασίλης, ο οποίος εξ αρχής χρησιμοποίησε ζώα (τους συμπαθείς ιπτάμενους τάρανδους) για να τραβάνε το έλκηθρό του, αντί να βγάλει ο ίδιος φτερούγες και να κάνει μόνος του την δουλειά του!
ΤΑ ΝΕΑ

Μια ριψοκίνδυνη γιαγιά.

Ένα ακόμα παράδειγμα, του γιατί δεν πρέπει να αφήνουμε τα ηλικιωμένα άτομα που αντιμετωπίζουν κάποιο 'διανοητικό πρόβλημα', μόνα τους.

http://www.psaxtiria.com

Τι δουλεια εχει ο Αρχιεπισκοπος στο Υπουργικο Συμβουλιο;

http://asimonis.wordpress.com/

ΜΑΤ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ !...

Στη διαδικασία υλοποίησης μιας ξεκάθαρης προεκλογικής εξαγγελίας και δέσμευσης, την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες δεύτερης γενιάς και την παροχή δικαιώματος ψήφου στους νόμιμους μετανάστες, ο Γ. Παπανδρέου, έκανε μια κίνηση, που όχι μόνο στρίμωξε, τα διάφορα φασιστόμουτρα της πολιτικής και της παραπολιτικής πιάτσας, καθώς και τους χρεοκοπημένους εμποράκους της «εθνικοφροσύνης», αλλά κυριολεκτικά, τους ξεβράκωσε. Πήρε μαζί του, σύμφωνο με τις θέσεις του, τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος !...
Τι να πουν τώρα οι «γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί» ; Πως θα κρώξουν και πως θα σκοταδίσουν, επικαλούμενοι τα ιερά και τα όσια ;
Γαντζωμένοι στο αραχνιασμένο άρμα του άκρατου, ρατσιστικού εθνικισμού, επικαλούμενοι συνέχεια τους αγώνες του έθνους, στους οποίους, όμως, αυτοί, ποτέ δεν ήταν παρόντες, αυτοχρισμένοι θεματοφύλακες της καθαρότητας της φυλής και του γένους, έχουν πιστέψει στη νοσηρή φαντασία τους, πως μπορούν, τάχα, να καθορίσουν την πορεία της χώρας στον 21ο αιώνα. Μια ακόμα κατηγορία ηλιθίων, που μοστράρονται, ως εκφραστές του ελληνικού λαού…

Τσουβαλιάζουν, επίτηδες και μεθοδευμένα, τους νόμιμους, μακροχρόνιους και ενσωματωμένους στον παραγωγικό ιστό, μετανάστες, με τους λαθρομετανάστες, αλλά και κάθε είδους κακοποιό στοιχείο, που ενσκήπτει, παράνομα και ανεξέλεγκτα, από την αλλοδαπή και ωρύονται «έξω οι ξένοι απ΄ την Ελλάδα» ! Με έωλα, έως αφοριστικά επιχειρήματα, βγαλμένα από την ρατσιστική ιδεολογία τους κι όχι από τις παραδόσεις και τα ήθη του ελληνικού λαού, έχουν μετατρέψει «τους ξένους» στην αιτία, τάχα, των προβλημάτων της χώρας, αποδίδοντάς τους κάθε δυσμενή εξέλιξη.
Την ίδια ώρα, αν τους ψάξεις, είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται, τους μετανάστες, χρησιμοποιώντας τους στις δουλειές τους, χωρίς ασφάλιση και με μεροκάματα πείνας…
Στις πολυπολιτισμικές κοινωνίες της εποχής μας, καθήκον της πολιτικής εξουσίας, είναι να διαμορφώσει τους όρους και τις συνθήκες ομαλής και δημιουργικής συμβίωσης και συνεργασίας, όλων των κατοικούντων και εργαζομένων στη χώρα, για να υπάρξει πρόοδος και ανάπτυξη. Η θεσμοθέτηση κανόνων με υποχρεώσεις, είναι απαραίτητη, πλην όμως ατελέσφορη, αν δεν συνοδεύεται και από την αναγνώριση δικαιωμάτων.
Αυτή η αρχή καθοδηγεί την κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν έχει καμιά ανάγκη ψήφους από τους μετανάστες για νάναι πρώτο, στη συνείδηση του λαού. Ούτε, βέβαια, πτοείται, από τους κουτσαβακισμούς των φασιστοειδών, κάθε μορφής, είδους και προέλευσης…
Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η κυβέρνηση και κινείται σωστά, αλλά και έξυπνα !...
http://logoplokies.blogspot.com

Windows 7: προβλήματα με τους μεγάλους σκληρούς δίσκους SATA

Η Microsoft έχει προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι μπορεί να εμφανιστούν προβλήματα στα Windows 7, όταν χρησιμοποιούνται σκληροί δίσκοι SATA μεγάλης χωρητικότητας. Τα οποία εμφανίζονται κατά την επαναλειτουργία του δίσκου μετά από μια κατάσταση ηρεμίας. Όπως εξηγεί η Microsoft σε μια καταχώρηση της βάσης δεδομένων της τεχνικής της υποστήριξης, το πρόβλημα μπορεί να εμφανιστεί όταν κάποιος - στα Windows 7 και στα Windows Server 2008 R2 - επιχειρήσει να επαναφέρει ένα σκληρό δίσκο SATA χωρητικότητας μεγαλύτερης του 1TB από την κατάσταση stand-by ή τη κατάσταση ηρεμίας. Αιτία γι' αυτό είναι ότι ο SATA driver προϋποθέτει ότι για την επαναλειτουργία του δίσκου από την κατάσταση ηρεμίας θα πρέπει αυτός να μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα σε 10 δευτερόλεπτα. Σε μερικές περιπτώσεις, όπως σε μεγάλους δίσκους, ο χρόνος επαναφοράς μπορεί να ξεπεράσει τα 10 δευτερόλεπτα, κάτι που οδηγεί σε ένα είδος "time out" της διαδικασίας ενεργοποίησης. Η Microsoft ερεύνησε διεξοδικά το πρόβλημα το οποίο και αντιμετώπισε με ένα hotfix, συνιστώντας σε όλους όσους έχουν το πρόβλημα να το κατεβάσουν και να το εγκαταστήσουν. Δεν είναι ανάγκη να το εγκαταστήσουν όσοι δεν επηρεάζονται από το πρόβλημα, οι οποίοι μπορούν να περιμένουν μέχρι την κυκλοφορία του Service Pack 1 για τα Windows 7 (που θα περιέχει αυτό το hotfix).

http://pcnea.blogspot.com

90.000 ΕΥΡΩ σε 6 μήνες είχε βγάλει η ρόζ φοιτήτρια!

ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ!

Τραπεζικές καταθέσεις που έφταναν τις 90.000 ευρώ είχε στην κατοχή της η μια απο τις δύο φοιτητριες που εμπλέκονται στο ροζ κύκλωμα μέσω διαδικτύου, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Η πελατεία των δυο φοιτητριών που εμπλέκονται στο ροζ κυκλωμα ήταν τόσο μεγάλη, που τον τραπεζικό λογαριασμό της μιας και μόνο κοπέλας θα τον ζήλευε και ο καλύτερος επιχειρηματίας. Μόνο μέσα σε έξι μήνες, είχε αποταμιεύσει 90.000 ευρώ. Το κύκλωμα αποκαλύφθηκε πριν απο περίπου δυο μήνες. Μάλιστα, η μια φοιτήτρια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ενω οι αστυνομικοί αναζητούν τον 45χρονο μαστρωπό. Οπως έγινε γνωστό, το απλό ραντεβού με μια φοιτήτρια ξεκινουσε απο 400 και εφτανε μεχρι τις 3.000 ευρω την ώρα, ανάλογα με τα γούστα του εύπορου πελάτη...
http://trelospapagalos.blogspot.com

Τα ψυχολογικά προβλήματα του Santa

http://www.mediasoup.gr/sites/default/files/images/Sinedria11.jpg
http://www.mediasoup.gr

Τα φτωχαδάκια της ΕΡΤ

http://i45.tinypic.com/2w3dpft.gif
http://24gr.blogspot.com

Tο ποντίκι που... γράφει



Η Ψηφιακή Πένα & Mouse Quest είναι μία πρωτότυπη και έξυπνη συσκευή που λειτουργεί ως συμβατικό ποντίκι, στυλό διαρκείας (με standard ανταλλακτικά ballpoint) και ψηφιακή πένα, επιτρέποντας στον χρήστη να δει στην οθόνη του υπολογιστή και βέβαια να αποθηκεύσει ή να μοιραστεί με τρίτους ό,τι σημειώνει στο χαρτί. Ετσι, σημειώσεις, σχέδια, σκίτσα, σχόλια ή διορθώσεις, μπορούν να γίνουν ψηφιακά, ενώ επιπλέον τα χειρόγραφα αγγλικά κείμενα μετατρέπονται σε επεξεργάσιμα. Η ψηφιακή πένα κοστίζει 25 ευρώ.
http://rc-cafe.blogspot.com/

The Infinity Mirror.

Ένα εκπληκτικό τρικ, δημιουργημένο από τον Christopher Belleau στο οποίο χάρης την χρήση 2 καθρεφτών, δημιουργείται αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα.


http://www.psaxtiria.com

Η1Ν1: Στα 60 τα θύματα με νέα γρίπη

Τα 60 φτάνουν τα θύματα της νέας γρίπης στη χώρα μας, μετά το θάνατο, σήμερα, 57χρονης με υποκείμενο νόσημα. Οι νεκροί από επιπλοκές της νέας γρίπης ανέρχονται σε 60. Πάντως, το πανδημικό κύμα της νόσου φαίνεται να έχει μπει σε φάση ύφεσης. Δεν αποκλείεται ωστόσο, να υπάρξει και δεύτερο ή ακόμη και τρίτο κύμα στη διάρκεια του χειμώνα αλλά και στις αρχές της άνοιξης. Την τελευταία εβδομάδα τα πιστοποιημένα εργαστήρια επιβεβαίωσαν 1.336 επιπλέον κρούσματα της νέας γρίπης. Έτσι, ο συνολικός αριθμός φτάνει πλέον τα 13.899. Από το σύνολο των δειγμάτων που ανέλυσαν τα εργαστήρια, το 48,2% ήταν θετικά στον ιό Η1Ν1 της νέας γρίπης.

Απέτυχε τρομοκρατική επίθεση σε αεροπλάνο της Northwest

Ένας Νιγηριανός, ο οποίος δηλώνει πράκτορας της Αλ Κάιντα, επιχείρησε να ανατινάξει με αυτοσχέδιο μηχανισμό αεροπλάνο της Northwest Airlines, λίγο πριν την προσγείωσή του στο Ντιτρόιτ χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδας). Η απόπειρα απέτυχε επειδή, σύμφωνα με το Associated Press, δεν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος ήταν ένα μείγμα σκόνης και υγρού, που είχε δεμένο στα πόδια του ο Νιγηριανός επιβάτης Ουμάρ Φαρούκ Αμπτούλ Μουταλάμπ. Ο άνδρας που προσπάθησε να προκαλέσει έκρηξη κατά την διάρκεια πτήσης από το Αμστερνταμ προς το Ντιτρόιτ επιβιβάστηκε στο Λάγος της Νιγηρίας και είχε «έγκυρη» αμερικανική βίζα, ανακοίνωσαν οι ολλανδικές αρχές. «Ο άνδρας έφτασε από το Λάγος στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Αμστερνταμ και επιβιβάστηκε στην ανταπόκριση για το Ντιτρόιτ», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι υπηρεσίες του εθνικού συντονιστικού κέντρου κατά της τρομοκρατίας (NCTB). «Ο Νιγηριανός που συνελήφθη είχε στην κατοχή του έγκυρη αμερικανική βίζα», προστίθεται στην ανακοίνωση. Το επεισόδιο συνέβη όταν το αεροσκάφος, ένα Airbus 330, που εκτελούσε πτήση από το Άμστερνταμ προς το Ντιτρόιτ των ΗΠΑ, με 278 επιβάτες και εντεκαμελές πλήρωμα, άρχισε τη διαδικασία προσγείωσης. Το αεροσκάφος είχε ξεκινήσει από το Λάγος της Νιγηρίας και στο Άμστερνταμ παρέλαβε νέους επιβάτες. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των επιβατών, 20 λεπτά πριν την προσγείωση, ακούστηκε ένας κρότος, σα βεγγαλικό, και βγήκε καπνός από τη θέση του Νιγηριανού. Ένας από τους επιβάτες, που καθόταν απέναντί του, πήδηξε πάνω από άλλους επιβάτες, του επιτέθηκε και τον ακινητοποίησε. Ο Νιγηριανός δράστης της αποτυχημένης επίθεσης μεταφέρθηκε στο μπροστινό μέρος του αεροπλάνου με σκισμένο παντελόνι και εγκαύματα στα πόδια. Το πλήρωμα ειδοποίησε τις αρχές, οι οποίες τον συνέλαβαν στο αεροδρόμιο του Ντιτρόιτ, όπου προσγειώθηκε το αεροπλάνο χωρίς προβλήματα. Ένα ακόμα άτομο, ενδεχομένως ο επιβάτης που ακινητοποίησε τον Νιγηριανό, μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο νοσοκομείο και τρία ακόμα τραυματίστηκαν ελαφρύτερα. Ο Αμπτούλ Μουταλάμοπ δήλωσε ότι ενεργούσε για λογαριασμό της Αλ Κάιντα, όμως το FBI δεν εχει επιβεβαιώσει ακόμα αυτή την πληροφορία. Το όνομα του Νιγηριανού πάντως, ήταν στις λίστες των υπόπτων των αμερικανικών αρχών.
tanea