Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Τα δέντρα γίνονται τέχνη όταν …γεράσουν


Πολλά δέντρα στην περιοχή Craig του Κολοράντο, έπτεπε να κοπούν καθώς ήταν πλέον …γερασμένα και επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών. Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ενέκρινε μια έξυπνη ιδέα, διοργανώνοντας ένα διαγωνισμό ξυλογλυπτικής στο πάρκο, προσφέροντας μάλιστα και βραβείο.
Έτσι οι κορμοί των γέρικων δέντρων μετατράπηκαν σε έργα τέχνης.



















Κι όμως, δεν μπλοφάρουν

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRgkOFv6me_cIOLx4gUk3D8bQR33pJJfv2KsanIpzDqHVaqsVmLΕίναι δικαίωμα και καθήκον των κομμάτων της Αριστεράς, όταν κατεδαφίζονται δικαιώματα των εργαζομένων και όταν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έχουν γονατίσει στο κατώφλι της φτώχειας, να αντιδρούν με εκκωφαντικό θόρυβο. Είναι επίσης χρέος τους να δίνουν μάχες εντός κι εκτός Βουλής ώστε να αποτρέψουν χαράτσια για τους οικονομικά ασθενείς. Οφείλουν όμως ταυτόχρονα να λένε την αλήθεια στους απελπισμένους με απλό και ξεκάθαρο τρόπο. Ο καταγγελτικός λόγος είναι εύκολος. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο όταν στρέφεσαι εναντίον της τρόικας και των κακών συνοδοιπόρων της μέσα κι έξω από τη χώρα, βρίσκεις μεγάλο ακροατήριο. Το δύσκολο είναι η καταγγελία να συνοδεύεται με ρεαλιστική πρόταση για έξοδο από την κρίση χωρίς να ματώσουν άλλο οι ανήμποροι.

Η πρόταση της γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα - η οποία συνήθως μετράει τα λόγια της - για οργανωμένη προσπάθεια παρεμπόδισης των μέτρων της κυβέρνησης, ξεπερνάει τα εσκαμμένα. Γιατί εδώ που φτάσαμε εάν τα μέτρα αποτύχουν και δεν πληρωθούν τα άδικα για μεγάλη κατηγορία πολιτών χαράτσια, η χρεοκοπία με στάση πληρωμών είναι θέμα λίγου χρόνου. Στον ίδιο ολισθηρό δρόμο οδηγεί με ταχύτητα ο ακατανόητος εκφοβισμός του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα προς τους υποψήφιους επενδυτές να μην πλησιάσουν στη χώρα μας. Η ψηφοθηρία είναι κατανοητή, δεν είναι όμως ώρα γι' αυτά. Ολοι γνωρίζουμε καλά πλέον ότι οι δανειστές μας δυστυχώς δεν μπλοφάρουν. Αντίθετα κάποιοι απ' αυτούς αναζητούν προσχήματα να μας κλωτσήσουν από την αυλή τους. Και σε αυτή την περίπτωση εκείνοι που θα υποφέρουν περισσότερο θα είναι οι φτωχοί και οι ανήμποροι.
tanea.gr

Με τον Τσίπρα πρωθυπουργό...

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRAq28OcDf1PpNywCzwZVPLp2nU7L-m6_mP-9bYPyYThygCvgGSΕυτυχώς που μέσα σ' αυτό το κλίμα φόβου και γενικής μιζέριας που κυριαρχεί, υπάρχει και ένα κόμμα που έχει τη μαγική συνταγή για να βγούμε από την κρίση. Πρόκειται για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο του, που από τη Θεσσαλονίκη ξεκαθάρισε καταρχήν ότι η κυβέρνηση όχι απλώς πρέπει να φύγει μέσα από εκλογές, αλλά να ανατραπεί το συντομότερο από ένα λαϊκό ξεσηκωμό, που όχι απλώς θα τη διώξει αλλά θα αποτελέσει επιπλέον και το έναυσμα για να σώσουμε και την υπόλοιπη Ευρώπη αφού θα αποτελέσουμε παράδειγμα προς μίμηση...

Δεν έχει καμιά σημασία βέβαια για τον κ.Τσίπρα, που ο συνασπισμός εξουσίας που προτείνει απορρίπτεται από τους υποψηφίους εν δυνάμει συμμάχους, δηλαδή το ΚΚΕ την Δημ. Αριστερά και λοιπούς συμπαρομαρτούντες. Αρκεί που υπάρχει η αισιοδοξία της βούλησης, όπως έλεγαν και οι παλιοί αριστεροί, όσο για την πράξη έχει ο θεός... Μαρξ.

Όμως η πιο... ρεαλιστική πρόταση του κ.Τσίπρα έχει να κάνει με την εναλλακτική πρόταση για έξοδο από την κρίση. Αφού μας διαβεβαίωσε ότι ξέρει πολύ καλά πως δεν υπάρχει περίπτωση να μας διώξουν από το ευρώ και ας φωνάζουν οι Κασσάνδρες πρότεινε φυσικά να απαλλαγούμε από το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο και να προχωρήσουμε σε μια ριζική αναδιανομή του πλούτου.

Προφανώς δεν εννοεί τους 3-4000 Έλληνες που δηλώνουν εισόδημα πάνω από 100.000 ευρώ αλλά έχει τη συνταγή που ψάχνουν όλες οι κυβερνήσεις εδώ και χρόνια για να εντοπίσει τους φοροφυγάδες που απομυζούν το αίμα του λαού. Ετσι θα φτάσει σε πρωτογενή πλεονάσματα θα μειώσει το ΦΠΑ και θα καταργήσει όλα τα χαράτσια. Αμέσως θα διαγράψει μεγάλο μέρος του χρέους και θα εξασφαλίσει ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής του υπολοίπου ανάλογα με τους ρυθμούς ανάπτυξης. Και βέβαια θα κοινωνικοποιήσει τις τράπεζες που τους έχουμε δανείσει 108 δις. Ότι τα περισσότερα τα έχει δώσει η ΕΚΤ μικρή σημασία έχει...

Το πώς θα γίνουν όλα αυτά βέβαια, όταν δεν είμαστε σε θέση να διαπραγματευτούμε το παραμικρό, ελάχιστη σημασία έχει για τον κ.Τσίπρα. Θα προβάλλει τα στήθη του και τη λαϊκή κατακραυγή στους Ευρωπαίους και αυτοί θα σπεύσουν γονατιστοί να υποκύψουν για να μην γκρεμίσουμε όλη την Ευρώπη. Για να επιστρέψουμε στην παλιά καλή εποχή του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου που τόσο νοσταλγεί ο κ.Τσίπρας...

Για να ζήσουμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα, όπως λένε και τα παραμύθια...
tovima.gr
 

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΟΛΚΕ


Την παραίτηση τους στη διάθεση του Υπουργού θέτουν ο προέδρος Χρήστος Τζουβελέκης και τα μέλη του ΔΣ του ΟΛΚΕ με επιστολή την οποία δημοσιεύουν σήμερα.
Παραιτούνται καταγγέλοντας τον Διευθύνοντα σύμβουλο Σπ. Στάλια, διότι όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, από τον Ιανουάριο του 2011 και μετά, αντιληφθήκαν ότι εκτελούνται εργασίες στη ...
...λιμενική ζώνη που δεν είχαν περάσει από Δ.Σ, δεν υπήρχαν συμβάσεις και δεν είχε προηγηθεί κανένας διαγωνισμός. Παράλληλα καταγγέλλουν ότι δεν εφαρμόζεται το σύστημα «Διαύγεια». Επίσης δηλώνουν ότι αναγκάζονται να καταφύγουν στην παραίτηση διότι από την πλευρά του Υπουργείου δεν υπάρχει καμία αντίδραση στις αλλεπάλληλες καταγγελίες ενώ αντίθετα, στο μεταξύ διάστημα ο Διευθύνων σύμβουλος, αναφέρουν ότι έχει επιδοθεί σε έντονη προσπάθεια προσωπικής διαφήμισης με στόχο να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις για το Δ.Σ. Τα μέλη του Δ.Σ., του ΟΛΚΕ που υπογράφουν την επιστολή παραίτησης είναι: 
Χρήστος Τζουβελέκης, Μαθηματικός, Πρόεδρος Δ.Σ. 
Γεώργιος Χονδρογιάννης, Οικονομολόγος, Πρόεδρος Εμπορικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας
Αικατερίνη Αθανασίου, Πρόεδρος Ναυτιλιακών Πρακτόρων Κέρκυρας
Αθηνά Κουλούρη Οικονομολόγος
Ιωάννης Μπάνος, Δ/ντης AlphaBank
Αλκίνοος Μπαλατσινός, Πολιτικός Μηχανικός
Χρήστος Σιμώνης, Πολιτικός Μηχανικός
corfunewsit 

Άστεγοι, η νέα "γενιά" των Ελλήνων

Δεν έχουν "που την κεφαλήν κλίναι" οι νέες γενιές στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα όπου σύμφωνα με το Reuters οι άστεγοι αυξάνονται δραματικά.
Το δημοσίευμα παρουσιάζει εκτενές ρεπορτάζ, με ιστορίες συμπολιτών μας οι οποίοι είδαν από τη μια στιγμή στην άλλη να αλλάζει άρδην η ζωή τους.
Ο Πέτρος Παπαδόπουλος είναι ένας από αυτούς. Ο 40χρονος,  μέχρι πρότινος ήταν σεφ και έχει μαγειρέψει επί 18 χρόνια μουσακά και άλλα παραδοσιακά εδέσματα της χώρας μας σε πολλά εστιατόρια της Ελλάδας. Τώρα μαγειρεύει για 50 άτομα σε ένα καταφύγιο αστέγων.
Το όνομα που έδωσε στο πρακτορείο ειδήσεων, όπως τονίζει, είναι ψεύτικο καθώς δε θέλει συγγενείς και φίλοι του να μάθουν σε τι κατάσταση βρίσκεται.
Ο 40χρονος το 2010 απολύθηκε και μη μπορώντας να αποπληρώσει ένα δάνειο που είχε πάρει, έχασε και το σπίτι του και κατέληξε να γυρνά στους δρόμους.
"Ένιωσα σαν να πρωταγωνιστώ σε ταινία", δήλωσε, προσθέτοντας πως η ζωή του πήρε στροφή 180 μοιρών.

 
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των αστέγων στην Ελλάδα έχει αυξηθεί 20-25% τα τελευταία  δύο χρόνια, σε μια χώρα που το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων, τονίζει το Reuters, μένει ακόμα με τους γονείς του και συνήθως οι συντάξεις των παππούδων στηρίζουν τις νέες οικογένειες.
"Δεν περίμενα ποτέ πως κάτι τέτοιο θα συμβεί σε μένα", σημειώνει ο 40χρονος, λέγοντας πως αργότερα κατάλαβε πως το να περάσεις στην απέναντι όχθη μπορεί ανά πάσα στιγμή να συμβεί στον καθένα.
"Ο πληθυσμός των αστέγων έχει αλλάξει", δήλωσε ο Άρης Βιολαντζής, ψυχολόγος στην  ΜΚΟ Κλίμακα. "Είναι συνήθως μεσήλικες, στην παραγωγική τους ηλικία, που σκέφτονταν ότι  όλα πήγαιναν καλά και έκαναν τις σωστές κινήσεις".
Η Κλίμακα υπολογίζει ότι ο πληθυσμός που ζει στους δρόμους στην Ελλάδα έχει αυξηθεί 17.000-20.000 άτομα τα τελευταία δύο χρόνια. Η υπηρεσία του δήμου Αθηναίων για τους αστέγους, όπου δεκάδες σχηματίζουν ουρά κάθε μέρα για ένα γεύμα, επίσης αναφέρει μια άνοδο της τάξης του 15-20%.
Η φτώχεια έχει αυξηθεί αισθητά στους δρόμους της πρωτεύουσας, όπου οι άνθρωποι κοιμούνται σε υπνόσακους, σε σοκάκια και ψάχνουν στα σκουπίδια για τρόφιμα. Με την ανεργία να φτάνει στο 16%, οι νέοι άστεγοι προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα.
"Η οικογένεια και η κοινωνική αλληλεγγύη είναι που συνολικά υποφέρουν... δεν έχω δει ποτέ κάτι παρόμοιο στο παρελθόν, είναι σαν κάθε άνθρωπος να είναι μόνος του", λέει χαρακτηριστικά ο κ. Βιολαντζής.
news247.gr