Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ

Ένα από τα πιο αξιόλογα ροκ γκρουπ της δεκαετίας του ΄90, τα Διάφανα Κρίνα, ανακοίνωσαν χθες μέσω της ιστοσελίδας τους τη διάλυσή τους. Τα Διάφανα Κρίνα, το πιο λυρικό και ποιητικό συγκρότημα των τελευταίων 20 χρόνων, εμφανίστηκαν στη δισκογραφία το 1994 με τον δίσκο «Λειώνοντας μόνος/ Κάτω απ΄ το ηφαίστειο» και από τότε κυκλοφόρησαν ακόμα οκτώ άλμπουμ και συμμετείχαν σε πολλά άλλα. Τελευταίο CD τους είναι «Κι η αγάπη πάλι θα καλεί» που περιέχει 12 τραγούδια (σε σύνθεση του γκρουπ και στίχους των Θάνου Ανεστόπουλου, Παντελή Ροδοστόγλου, συν έναν στίχο του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη).

Air France: Άκαρπες οι έρευνες για το αεροσκάφος

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους Airbus της Air France, το οποίο εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στη μέση του Ατλαντικού, ενώ πραγματοποιούσε πτήση από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Παρίσι, με 228 επιβάτες και πλήρωμα. Δύο αεροπλάνα της βραζιλιάνικης πολεμικής αεροπορίας, με ηλεκτρονικά βοηθήματα και ραντάρ επιχειρούσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας να βρουν κάποιο ίχνος του αεροσκάφους σε απόσταση 1.100 χιλιομέτρων από τις ακτές της Βραζιλίας. Ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, παραδέχτηκε ότι οι πιθανότητες να εντοπιστούν επιζώντες είναι «μηδαμινές». Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών της Γαλλίας, στο αεροσκάφος επέβαιναν άτομα από 32 χώρες. Μεταξύ αυτών 73 Γάλλοι (61 επιβάτες και 12 μέλη του πληρώματος), 58 Βραζιλιάνοι και 26 Γερμανοί. Ανάμεσά τους βρισκόταν και απόγονος του τελευταίου αυτοκράτορα της Βραζιλίας Δομ Πέντρο ΙΙ.

Στη Villareal ο Ernesto Valverde

Στον πάγκο της Βιγιαρεάλ θα κάθεται τη νέα σεζόν ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού ήρθε σε συμφωνία με τη διοίκηση της ισπανικής ομάδας και θα διαδεχθεί στο τιμόνι του «κίτρινου υποβρυχίου» τον Μανουέλ Πελεγκρίνι, ο οποίος ανέλαβε τη Ρεάλ Μαδρίτης. Σημειώνεται ότι τη νέα σεζόν η Βιγιαρεάλ θα αγωνίζεται στο Europa League, τη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ ΑΡΧΗΓΟΣ...

Με νέα μισόλογα για την τύχη των λεγόμενων Βατοπεδινών βουλευτών και των λοπών στελεχών που έχουν εμπλακεί σε σκανδαλώδεις υποθέσεις απαντά ο Κ. Καραμανλής, ενώ ξεκαθαρίζει στο εσωκομματικό πεδίο ότι εκείνος θα δώσει τη μάχη των επόμενων εθνικών εκλογών, ακόμη και αν ηττηθεί με μεγάλη διαφορά στις ευρωεκλογές. «Πρόθεσή μου δεν είναι να φύγω, είναι να συνεχίσω να είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή. Αλλά, βεβαίως, αυτό εξαρτάται από πολλούς άλλους παράγοντες, ο κυριότερος των οποίων είναι να σε θέλουν και οι άλλοι...» δήλωσε ο Πρωθυπουργός, προκαλώντας σύγχυση ακόμη και σε κορυφαίους υπουργούς.

Κακοποίηση ελέφαντα σε τσίρκο στην Ελλάδα

Με αφορμή το ερασιτεχνικό video που έφτασε στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ (παρασκήνια από το τσίρκο MASSIMO, Φλώρινα, 2 Μαΐου, o εκπαιδευτής χτυπάει τον ελέφαντα που έκανε το λάθος να πεινάσει και του πληγιάζει το πίσω μέρος του αυτιού με γάντζο), ως καταγγελία για την κακοποίηση ζώων σε επιχειρήσεις τσίρκο που περιοδεύουν στη χώρα μας, επανερχόμαστε στο αίτημά μας για ΕΛΛΑΔΑ, χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα. Συνεχίζουμε, με τη βοήθειά σας, να πιέζουμε την πολιτεία.


[υπογράψτε ενάντια στα τσίρκο με ζώα, στέλνοντας ένα e-mail με το όνομα και την περιοχή σας στο subscribe@arcturos.gr]
http://arcturos.wordpress.com/

ΔΙΑΜΑΧΗ ΔΕΝΔΙΑ-ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Ενδοκυβερνητικό εμφύλιο και πανικό στη Ν.Δ. προκαλεί η φυγή του πρώην οικονομικού διευθυντή της Ζίμενς κ. Χρ. Καραβέλα, ενώ ο Πρωθυπουργός αποποιείται κάθε ευθύνη για τα αργά ανακλαστικά της κυβέρνησης και επιχειρεί να υποβαθμίσει την υπόθεση, δηλώνοντας ότι «δεν ενημερώνεται για διαδικαστικές πράξεις». Λίγες ώρες νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ν. Δένδιας «κάρφωνε» την Ντόρα Μπακογιάννη, διαψεύδοντας επισήμως τον ισχυρισμό του υπουργείου Εξωτερικών ως προς την ημέρα άφιξης στο υπουργείο Δικαιοσύνης του προειδοποιητικού τηλεγραφήματος του πρεσβευτή της Ελλάδας στην Ουρουγουάη, για τη φυγή του Χρ. Καραβέλα στο εξωτερικό. Από το χρονικό που ανέφερε η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ- σε συνδυασμό με την αρχική δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης- προέκυπτε ότι ο κ. Δένδιας κράτησε το τηλεγράφημα δύο ημέρες (από την Τρίτη έως την Πέμπτη) χωρίς να προβεί σε καμιά ενέργεια και κατόπιν ενημέρωσε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά. Ο ίδιος ωστόσο δηλώνει ρητά πως έλαβε το τηλεγράφημα Τετάρτη, 27 Μαΐου, στις 14.30 και όχι την Τρίτη. Η ανακοίνωση- διάψευση που εκδόθηκε χθες από το υπουργείο Δικαιοσύνης υποδηλώνει ανοιχτή ρήξη μεταξύ των δύο στελεχών της κυβέρνησης, ενώ προδίδει και τον πανικό που έχει καταλάβει το κυβερνητικό επιτελείο. Πάντως λίγες ώρες μετά η υπουργός Εξωτερικών κ. Μπακογιάννη ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την καθυστέρηση, από την Κρήτη όπου βρίσκεται.

ΧΑΘΗΚΕ AIRBUS A330 - AIR FRANCE

Συλλυπητήρια στις οικογένειες των 228 επιβαινόντων εξέφρασε η Air France, καθιστώντας σαφές πως δεν αναμένει να βρεθούν επιζώντες από το αεροσκάφος, τύπου Airbus A330, το οποίο χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ στα ανοιχτά της Βραζιλίας.Το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση Ρίο ντε Τζανέιρο-Παρίσι και πιθανολογείται ότι χτυπήθηκε από κεραυνό. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 216 άτομα και 12 μέλη του πληρώματος. Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν ένα βρέφος, επτά παιδιά, 82 γυναίκες και 126 άντρες. Εκτός από Γάλλοι (περίπου 70) και Βραζιλιάνοι(80 στον αριθμό), μεταξύ των επιβατών αναφέρθηκαν Βρετανοί, Ιταλοί, Κινέζοι, Αμερικανοί, Ισπανοί και Γερμανοί. Σύμφωνα με το Reuters, τέσσερις ώρες μετά την απογείωση, στη 01.00 ώρα Ελλάδος, το αεροσκάφος εξέπεμψε αυτόματο μήνυμα ότι παρουσιάστηκε βραχυκύκλωμα έπειτα από ισχυρές αναταράξεις. Μισή ώρα νωρίτερα, το αεροσκάφος είχε εξαφανιστεί από τα ραντάρ. Η τελευταία γνωστή θέση του αεροσκάφους δεν έχει διευκρινιστεί και σύμφωνα με τις αρχές της Βραζιλίας, δεν υπήρχε επικοινωνία από τις 04.33 ώρα Ελλάδος.

Τέλος εποχής για την General Motors

Αίτηση προστασίας από τους πιστωτές υπέβαλε η General Motors ξεκινώντας τη διαδικασία για την κήρυξη πτώχευσης, με την υποστήριξη της κυβέρνησης Ομπάμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος επισήμανε πως η χρεοκοπία της GM αποτελεί μέρος ενός «βιώσιμου σχεδίου που είναι δυνατόν να εφαρμοστεί» και το οποίο θα δώσει την ευκαρία στην εταιρία να αναδυθεί ξανά. Πρόκειται πάντως για τη μεγαλύτερη αποτυχία στην ιστορία της αμερικανικής βιομηχανίας.

Ο ΠΑΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 2009

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 94-81 τον Ολυμπιακό, στον τέταρτο τελικό στο ΟΑΚΑ και αναδείχτηκε πρωταθλητής για 7η συνεχόμενη χρονιά. Παράλληλα, οι «πράσινοι» κατέκτησαν για δεύτερη φορά σε τρία χρόνια, το «τριπλ-κράουν» με πρωτάθλημα, κύπελλο και ευρωπαϊκό! Για να φτάσουν στις τρεις κουπες, οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, νίκησαν και στις τρεις διοργανώσεις τον Ολυμπιακό. Στον τελικό του κυπέλλου, στον ημιτελικό του φάϊναλ -φορ στο Βερολίνο και στους τελικούς των πλέϊ-οφ, με 3-1 νίκες. Κι ας μην είχαν το πλεονέκτημα έδρας στην κανονική περίοδο. Συνολικά, ο Παναθηναϊκός είχε 6 νίκες-2 ήττες επί του «αιωνίου» αντιπαλου.Ετσι έφτασε στο «τριμπλ-κράουν» και στο 30ο πρωτάθλημα στην ιστορία του.

Εντάλματα σύλληψης εις βάρος των παδιών και της συζύγου του πρώην στελέχους της Siemens εξέδωσε ο ανακριτής

Σε εκδικητικά -κατά γενική ομολογία του νομικού κόσμου- εντάλματα σύλληψης για τα παιδιά και τη σύζυγο του φυγόδικου πρώην οικονομικού διευθυντή της Siemens Χρήστου Καραβέλα προχώρησε χθες αιφνιδιαστικά ο 4ος ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός που ερευνά την υπόθεση για τα μαύρα ταμεία της γερμανικής εταιρείας. Τέσσερις μέρες μετά τη φυγή του βασικού κατηγορουμένου, ο δικαστικός λειτουργός θεώρησε συλλήβδην ύποπτες φυγής τις τρεις κόρες και τη σύζυγο του Χρ. Καραβέλα εις βάρος των οποίων, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Γιάννη Μαρκουλάκο, εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για συνέργεια σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η είδηση για τη σύλληψη της 22χρονης κόρης του Χρ. Καραβέλα την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι της στην Εκάλη έπεσε σαν βόμβα, καθώς η ανακριτική αυτή κίνηση είναι μεν καθ' όλα νόμιμη -όπως με έμφαση λένε εισαγγελικές πηγές- αλλά πρωτόγνωρη για τα δικαστικά χρονικά της χώρας μας.