Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Η ΠΙΝ, από της ιδρύσεώς της μέχρι σήμερα, λειτουργεί με την δομή της κρατικής διοίκησης, δηλαδή με διορισμένο από την εκάστοτε κυβέρνηση Περιφερειάρχη. Αντιλαμβανόμαστε όλοι μας ότι το μέτρο της συλλογικότητας και αλληλεγγύης είναι διαφορετικό στην αιρετή Περιφέρεια που προβλέπεται από το σχέδιο “Καλλικράτης”
Με το σχέδιο “Καλλικράτης” μας δίνεται η ευκαιρία όχι μόνο να αυτοδιοικηθούμε, αλλά –αυτό προσωπικά θεωρώ μεγαλύτερης αξίας- να αυτοδιαχειριστούμε τον παραγόμενο πλούτο μας.

Μια ζωη τουριστας……..

Σταματήστε την επανίδρυση , να κατέβω!

Απόσπασμα από την επιστολή Σαμαρά στα μέλη της Ν.Δ με αφορμή το προσεχές συνέδριο :

1. Μετά από 5,5 χρόνια Νέας Δημοκρατίας, η Ελλάδα χρειάζεται και πάλι να ξαναφτιαχτεί;

2. Ποια είναι αυτά που οδήγησαν τον τόπο σε αδιέξοδα Αντώνη μου;


Όχι άλλη "Επανίδρυση του Κράτους" ! 

Η Aegean απορροφαει την Olympic Air...

Εκλεισε η συμφωνια συγχωνευσης της Aegean με την Olympic Air! Η Aegean απορροφαει την Olympic, η MIG περνει μετοχικο πακετο ισο με τις μετοχες της οικογενειας Βασιλακη! Δεν εχει ανακοινωθει ακομα ποιος θα ειναι προεδρος, αλλα μαλλον απο την πλευρα της ΑΕΕ θα ειναι. Επισημη ανακοινωση και λεπτομεριες αναμενονται αυριο Παρασκευη ή τη Δευτερα, ενω η συμφωνια θα πρεπει να επικυρωθει και απο την Ελληνικη αλλα και Ευρωπαϊκη Επιτροπη Ανταγωνισμου. Τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί η συγχώνευση της Olympic Air με την Aegean Airlines. Η εισηγμένη Aegean θα απορροφήσει την Olympic Air και η MIG θα πάρει μετοχές ίσου περίπου αριθμού με τις μετοχές που θα έχει η οικογένεια Βασιλάκη.

Europa League: Παναθηναϊκός-Ρόμα 3-2

Παναθηναϊκός-Ρόμα 3-2
Σ' ένα ματς που έσπασε "καρδιές", ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-2 την Ρόμα στο φινάλε του ματς με γκολ του Σισέ. Οι "πράσινοι" που βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ είχαν απαντήσεις στους Ρωμαίους. Τα γκολ των Βούτσινιτς και Πιζάρο, ισοφάρισαν οι "χρυσές" αλλαγές του Νιόπλια, Σαλπιγγίδης και Χριστοδουλόπουλος με τον Γάλλο στο 89' να "λυτρώνει" την ομάδα του "τριφυλλιού" και να ξεσηκώνει τους 60.000 οπαδούς του που ζητούσαν πρόκριση αλλά και πρωτάθημα.
http://www.sport24.gr

Και όμως, υπάρχουν ελπίδες για την Ελλάδα

http://pbworks.com/?file=FT.jpgΠερπατώντας στους δρόμους της Αθήνας θα δείτε την επιγραφή «Εκπτώσεις» σχεδόν σε κάθε βιτρίνα. Προσφέρονται τεράστιες εκπτώσεις σε ρούχα και εσώρουχα και λίγο μικρότερες, στα παπούτσια και τις τσάντες. Πολλοί καταστηματάρχες μοιάζουν πανικόβλητοι, καθώς φοβούνται ότι αυτόν τον χρόνο, η κατανάλωση θα περιοριστεί περαιτέρω, μετά τις ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης για γενναίες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και μέτρα κατά της φοροδιαφυγής.
Αισθάνομαι ότι η διάθεση του κόσμου εδώ έχει αλλάξει σημαντικά, σε σχέση με την τελευταία μου επίσκεψη τον περασμένο Δεκέμβριο. Στην αρχή της οικονομικής κρίσης, όταν γνωστοποιήθηκαν τα στοιχεία του δημοσιονομικού ελλείμματος, οι περισσότεροι Ελληνες συνομιλητές μου ήταν έξαλλοι με τους πολιτικούς. Ενιωθαν ότι οι πολιτικές ελίτ τούς είχαν εξαπατήσει - χωρίς όμως οι ίδιοι να συνειδητοποιούν πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση. Ηταν έτοιμοι να δώσουν μάχες, ανεξαρτήτως των σχεδίων της κυβέρνησης. Οι απασχολούμενοι στα προγράμματα stage ήταν οι πρώτοι που κατέβηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν, την ίδια στιγμή που η απεργία των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας του δήμου είχε ως αποτέλεσμα να πνιγεί η Αθήνα στα σκουπίδια.