Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΕΚΛΟΓΕΣ 2009: Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ

(Φωτο από Η Κέρκυρα Σήμερα)
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη σημερινή δύσκολη εθνική συγκυρία, παρουσιάζεται ενώπιον του Ελληνικού Λαού με σαφές κυβερνητικό πρόγραμμα και καθαρές δεσμεύσεις, για έξοδο της πατρίδας μας από την πολύπλευρη κρίση, κρίση οικονομική, κρίση κοινωνική, κρίση πολιτική.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κέρκυρας με αίσθημα ευθύνης και αισιοδοξίας, παρουσιάζει σήμερα του υποψηφίους του, ζητώντας από όλες τις Κερκυραίες και όλους τους Κερκυραίους, την ισχυρή τους υποστήριξη με την ψήφο τους στις εθνικές εκλογές της 4 του Οκτώβρη, για να βγάλουμε όλοι μαζί τον τόπο μας από την οπισθοδρόμηση και την παρακμή των τελευταίων χρόνων.
Απέναντι μας έχουμε την συντήρηση.
Τη συντήρηση, που στον τόπο μας εκφράζεται από τις ηγεσίες δύο πόλων.
Αυτών που συνδιαλέγονται μεταξύ τους, κάνουν συμφωνίες, τα «βρίσκουν» σε κοινοβουλευτικό, τοπικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο.
Οι ηγεσίες των δυο αυτών συντηρητικών πόλων που συμφωνούν μεταξύ τους ότι … φταίει το «κακό ΠΑ.ΣΟ.Κ.» έστω και αν τα τελευταία πεντέμισι πέτρινα χρόνια κυβερνά η Ν.Δ.!
Θα μας δοθεί η ευκαιρία σε όλο τον προεκλογικό μας αγώνα να ξεσκεπάσουμε την συμπαιγνία των δύο αυτών συντηρητικών πόλων εξουσίας σε βάρος των Κερκυραϊκών συμφερόντων.
Εξάλλου, είμαστε βέβαιοι ότι αυτά τα «παιχνίδια» έχουν γίνει απολύτως κατανοητά από όλο τον Κερκυραϊκό Λαό.
Καλούμε τους δημοκράτες πολίτες αυτού του τόπου να απαντήσουν στην πολιτική αυτή απάτη με την ψήφο τους στις 4 του Οκτώβρη με ισχυρή στήριξη του ψηφοδελτίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., με δύο βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Κέρκυρα.
Με πρόγραμμα για την ανάκαμψη και την προκοπή του τόπου μας, με δεσμεύσεις για την υλοποίηση του, ζητούμε από τον Κερκυραϊκό Λαό την υπερψήφιση των υποψηφίων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. , ώστε η χώρα να αποκτήσει αξιόπιστη, ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση και η Κέρκυρα δυο βουλευτές ΠΑ.ΣΟ.Κ., ώστε όλοι μαζί να εργαστούμε σκληρά τα επόμενα χρονιά για να ανθίσει ξανά το χαμόγελο της αισιοδοξίας σε κάθε Κερκυραία και σε κάθε Κερκυραίο, για να προκόψει ο τόπος μας που το αξίζει και δικαιούται.
Το ψηφοδέλτιό μας, ισχυρό, πολιτικά και κοινωνικά, αξιόπιστο, ανανεωμένο, εξυπηρετεί τα πολιτικά συμφέροντα του τόπους μας απαρτίζεται από:

Γκερέκου Άντζελα,
Δραγανίγο Αντώνη,
Καλούδη Γιώργο,
Πλασκοβίτη Λευτέρη και
Πουλημένο Σάββα.
Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Νέο ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟ ειδησεογραφικό PORTAL ! ! !

Tο πρώτο ολοκληρωμένο ειδησεογραφικό portal της Κέρκυρας με ειδήσεις από την τοπική επικαιρότητα , τη γύρω περιοχή, τους απόδημους Κερκυραίους και όχι μόνο.
Καλή του επιτυχία.

Το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς στη Βολίδα

Η συλλογή τροπαίων συνεχίζεται και τη φετινή σαιζόν για τη Βολίδα. Η κάτοχος του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της νέας αγωνιστικής περιόδου αφού επικράτησε της ΑΕ Λευκίμμης με 3-1 στον τελικό του Σούπερ Καπ της ΕΠΣ Κέρκυρας που διεξήχθη στο γήπεδο της Ένωσης στο Κανόνι.
http://www.corfupress.com

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: 9% κάτω οι αφίξεις και τον Αύγουστο

Σημαντική αναμένεται να είναι φέτος η πτώση τζίρου για τα ελληνικά ξενοδοχεία, με τη μείωση των εσόδων για τον κλάδο να κυμαίνεται μεταξύ 16% και 18%, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ). Παράλληλα, οι τελευταίες αρνητικές εξελίξεις, όσον αφορά τις τουριστικές αφίξεις του Αυγούστου, όπου καταγράφεται μείωση 9% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, συνηγορούν στις εκτιμήσεις για κλείσιμο της φετινής χρονιάς με μείωση του τουριστικού μας ρεύματος κατά 9% με 10%. Oπως επισημαίνει το ΙΤΕΠ, η μείωση του τζίρου των ξενοδοχείων στη χώρα μας οφείλεται σε τέσσερις βασικούς λόγους: στις μειωμένες αφίξεις, στη μικρότερη διάρκεια διαμονής των ξένων τουριστών, στον περιορισμό των δαπανών των τουριστών και στις χαμηλότερες τιμές που προσέφεραν τα ξενοδοχεία. Το ποσοστό της μείωσης των εσόδων, όπως εκτιμά το ΙΤΕΠ, γεννά ανησυχίες, καθώς θεωρείται πολύ υψηλό και κρίσιμο για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα όσων βρίσκονται σε οριακή θέση. Στο μεταξύ, οι αφίξεις τουριστών στα σημαντικότερα αεροδρόμια της χώρας τον Αύγουστο σημείωσαν μεγαλύτερη πτώση, ποσοστό 9%, από αυτή που σημειώθηκε τον Ιούλιο (-6%). Αυτό συνεπάγεται ότι οι αφίξεις την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2009 μειώθηκαν κατά -8,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η τουριστική περίοδος για τη χώρα μας θα κλείσει ουσιαστικά τον Σεπτέμβριο, ο οποίος, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, είναι πολύ πιθανόν να είναι χειρότερος από το δίμηνο Ιουλίου -Αυγούστου.

Ψάχνοντας για υποψήφιους...


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: bye bye Timur ! ! !

Αντίστροφη μέτρηση για τον Τιμούρ Κετσπάγια στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο Γεωργιανός τεχνικός βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί και ο προπονητής της ομάδας νέων Αλέξης Αλεξανδρής ετοιμάζεται να προωθηθεί στην πρώτη ομάδα. Πιθανότατα νέο ρόλο στο ποδοσφαιρικό τμήμα να πάρουν οι Σέρβοι Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Το κλίμα είναι βαρύ στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού, ύστερα από το 0-0 με την Καβάλα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο κόσμος του Ολυμπιακού αποδοκιμάζει, θυμάται τον Ερνέστο Βαλβέρδε και περιμένει στη γωνία τον Κετσπάγια. Άλλωστε από την πρώτη στιγμή υπήρξε αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Γεωργιανού τεχνικού. Ο μεθαυριανός αγώνας με την Άλκμααρ στο φαληρικό γήπεδο στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ θα αποτελέσει κριτήριο για την παραμονή του Κετσπάγια στους «ερυθρολεύκους».

ΗΠΑ: Διαδήλωση κατά του σχεδίου Obama

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο έξω από το Καπιτώλιο, στην Ουάσιγκτον, εναντίον του «υπερτροφικού», «πολυδάπανου», «παρεμβατικού» κράτους που πρεσβεύει και προωθεί, κατά την άποψή τους, ο Μπαράκ Ομπάμα. «Το σχέδιο Ομπάμα για την υγεία με αρρωσταίνει», έγραφε ένα πανό. «Δεν είμαι το ΑΤΜ σου», ένα άλλο. «Γεννημένος ελεύθερος, χρεωμένος μέχρι τον θάνατο», έγραφε το πλακάτ που κρατούσε ένα μικρό αγόρι στη μέση της λεωφόρου Πενσυλβάνια. Τη διαδήλωση διοργάνωσε το Ίδρυμα FreedomWorks, μια συντηρητική οργάνωση με επικεφαλής τον Ρεπουμπλικανό Ντικ Άρμι. Την ίδια ώρα, ωστόσο, περίπου 15.000 άνθρωποι χειροκροτούσαν θερμά στη Μινεάπολη της Μινεσότας τον Αμερικανό πρόεδρο σε μία από τις πολλές ομιλίες που έχει προγραμματίσει ανά τις ΗΠΑ, προκειμένου να κερδίσει τη στήριξη των Αμερικανών προς τη φιλόδοξη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας την οποία προωθεί.

Νέο μήνυμα του Οσάμα Μπιν Λάντεν προς τον Λευκό Οίκο

Προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς για τις στενές σχέσεις της κυβέρνησής τους με το Ισραήλ, στέλνει ο Οσάμα μπιν Λάντεν σε νέο του ηχογραφημένο μήνυμα που δημοσιοποιήθηκε σε ισλαμιστική ιστοσελίδα τη Δευτέρα.«Ήρθε ο καιρός να ελευθερωθείτε από τον φόβο και την ιδεολογική τρομοκρατία των νεο-συντηρητικών και του ισραηλινού λόμπι» επισημαίνει ο αρχηγός της Α Κάιντα, δηλώνοντας πως «ο λόγος της διαμάχης μας είναι η υποστήριξή σας προς το σύμμαχό σας Ισραήλ που έχει καταλάβει τη γη μας στην Παλαιστίνη» συνεχίζει. Στο νέο μήνυμά του, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν αναφέρεται επίσης και στις αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν. «Αν σταματήσετε τον πόλεμο, τότε έχει καλώς. Αλλιώς δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να συνεχίσουμε τον πόλεμο σε όλα τα μέτωπα» υπογραμμίζει.«Μόνο το πρόσωπα άλλαξαν στον Λευκό Οίκο. Ο Ομπάμα είναι ένας αποδυναμωμένος άνθρωπος. Δεν έχει την ικανότητα να σταματήσει τον πόλεμο» τονίζει.Το μήνυμα έχει τίτλο «Επιστολή προς τον Αμερικανικό Λαό» και διαρκεί περίπου 11 λεπτά.
http://www.tanea.gr

Επί τάπητος οι όροι διεξαγωγής των δύο τηλεμαχιών

Για τους όρους διεξαγωγής των δύο τηλεμαχιών εν όψει των εθνικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου θα συζητήσουν σήμερα, Δευτέρα, τα μέλη της Διακομματικής Επιτροπής και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις λεπτομέρειες για το debate μεταξύ του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει ήδη λόγο για «συμφωνία όρων που επιτρέπουν τον άμεσο διάλογο, τη συμμετοχή των πολιτών και την αναβάθμιση της ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης». Η Ιπποκράτους αναμένεται να ζητήσει για την τηλεοπτική αναμέτρηση με τον πρωθυπουργό να μπορεί να απευθυνθεί ο ένας πολιτικός αρχηγός με τον άλλο και να μην γίνονται μονόλογοι. Επίσης, να υπάρχει κοινό στο στούντιο ή και να υποβάλλονται ερωτήσει μέσω Internet.

Έχασε στα σημεία η Angela Merkel

Κανένας από τους δύο κύριους αντιπάλους στις γερμανικές εκλογές δεν θυμίζει εκείνους τους χαρισματικούς ρήτορες που συνεγείρουν τα πλήθη. Ωστόσο, η χθεσινή τηλεοπτική μονομαχία ανάμεσα στην Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ θα παίξει τον ρόλο της στην έκβαση μιας αναμέτρησης, που μόνο απλή υπόθεση δεν είναι πλέον για την καγκελάριο. Η ιστορία έχει καταγράψει ότι οι τηλεοπτικές αναμετρήσεις στη Γερμανία ήταν αποφασιστικής σημασίας για το εκλογικό αποτέλεσμα- τουλάχιστον στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις. Το 2002 ο καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ κέρδισε τον συντηρητικό αντίπαλό του Έντμουντ Στόιμπερ με μόλις 6.000 ψήφους διαφορά χάρη στην πολύ καλή παρουσία του στο ντιμπέιτ απέναντι στον Βαυαρό πολιτικό, ο οποίος δεν διακρίθηκε ποτέ για τη ρητορική του δεινότητα. Τρία χρόνια αργότερα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο Σρέντερ κατάφερε να κινητοποιήσει περισσότερους από 2 εκατ. αναποφάσιστους ψηφοφόρους του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας, κυρίως επειδή κατατρόπωσε την Άνγκελα Μέρκελ στην τηλεοπτική αναμέτρησή τους. Παρότι η Μέρκελ κέρδισε τις εκλογές, υποχρεώθηκε να μοιραστεί την εξουσία με τους Σοσιαλδημοκράτες.
http://www.tanea.gr

ΛΕΤΟ ΓΙΑ ΦΙΛΗΜΑ...

Ασταμάτητος είναι ο Παναθηναϊκός και εύκολα ή δύσκολα παίρνει αυτό που θέλει όπου και να αγωνίστηκε μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Με ηγέτη και σκόρερ τον Σεμπάστιαν Λέτο οι «πράσινοι» πέρασαν νικηφόρα (1-0) και από την Κομοτηνή και πέτυχαν την τρίτη νίκη σε ισάριθμα ματς στη Σούπερ Λίγκα, παραμένοντας στην κορυφή. Ο Πανθρακικός πάλεψε με νύχια και με δόντια απέναντι σε έναν ανούσιο στο πρώτο ημίχρονο Παναθηναϊκό, ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο πίεσε τους γηπεδούχους και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες. Λύγισε όμως, αφού έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές λόγω σωστής αποβολής του Κανωτίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 55΄ (κτύπησε από πίσω τον Νίνη που έκανε επέλαση). Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν μάλιστα να είχαν μείνει με 9 ποδοσφαιριστές, αλλά ο Καλόπουλος έκανε τα στραβά μάτια σε συνεχόμενα κτυπήματα του Ενγκάμπι που είχε μπει ως αλλαγή στον Σωτήρη Νίνη (εκτός φάσης αγκωνιά στο πρόσωπο και σε άλλη φάση λίγο αργότερα με αντικανονικό μαρκάρισμα τον σήκωσε στον... αέρα). Ο ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού πήρε τελικά την πρώτη κίτρινη κάρτα στο 83΄ όταν έκανε πολύ σκληρό φάουλ στον Λέτο!
ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΕΣ ΠΡΟΕΔΡΕ, ΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΛΕΤΟ ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΝ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ. ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΟΥ...

ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΕΘ...


Σημάδια κατάρρευσης στη Ν.Δ.

Στα πρόθυρα κατάρρευσης, ψυχολογικής και δημοσκοπικής, βρίσκεται η Ν.Δ., ενώ στο παρασκήνιο φουντώνει η γκρίνια υπουργών, βουλευτών και στελεχών για την ετοιμότητα του κομματικού μηχανισμού να υλοποιήσει επαρκώς το σχέδιο του Κων. Καραμανλή για επίσπευση των εκλογών. Το κλίμα ηττοπάθειας διαχέεται πλέον σε όλη την κομματική πυραμίδα, ενώ κορυφαία κυβερνητικά στελέχη δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι η Ν.Δ. μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη στις 4 Οκτωβρίου με μια εκλογική συντριβή. Σήμερα αναμένεται η εκλογική επιτροπή της Ρηγίλλης, υπό τον κ. Καραμανλή, να εγκρίνει τα γαλάζια ψηφοδέλτια, πλην της λίστας Επικρατείας που πιθανότατα θα δημοσιοποιηθεί την Τετάρτη. Αλλά στους επιτελείς του κόμματος είναι κοινό μυστικό ότι οι συνδυασμοί σε αρκετές περιφέρειες της χώρας κλείνουν άρον άρον, με την επιστράτευση κομματικών μελών που απλώς συμπληρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό των υποψηφίων. Παρά τις έντονες πιέσεις της Ρηγίλλης, δεκάδες στελέχη με κύρος στην περιοχή τους, τα οποία θα μπορούσαν να προσελκύσουν ψηφοφόρους, αρνήθηκαν πεισματικά να εκτεθούν, ενώ αρκετές ήταν και οι περιπτώσεις προβεβλημένων στελεχών που απέσυραν την υποψηφιότητά τους.

Γ.Παπανδρέου: Με αέρα Πρωθυπουργού

Με τον αέρα του βέβαιου νικητή των εκλογών και αυριανού πρωθυπουργού της χώρας, ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη αποφασισμένος να συγκρουστεί με τα συμφέροντα αλλά και με όσα λειτουργούν ανασχετικά για την ανασυγκρότηση της χώρας και της οικονομίας. Ήρεμος, συγκροτημένος και με αυτοπεποίθηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι θα υλοποιήσει το «σχέδιο εθνικής ανάτασης» για την έξοδο της χώρας από την κρίση ανεξάρτητα από τις αντιδράσεις που θα συναντήσει. Ο κ. Παπανδρέου, που εμφανίστηκε έτοιμος να εφαρμόσει «πρόγραμμα 100 ημερών» με την κατάθεση 5 έτοιμων νομοσχεδίων για την οικονομία, τον κρατικό μηχανισμό και το κοινωνικό κράτος, έδωσε απαντήσεις εφ΄ όλης της ύλης με έμφαση στην οικονομία. Η πρόταση αυτή έγινε δεκτή με ιδιαίτερα θετικά σχόλια από τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων που είχαν κατακλύσει το Σάββατο το βράδυ το Βελλίδειο, για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό, αριθμητικά και “ποιοτικά”, από τότε που ο κ. Παπανδρέου ανέλαβε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.