Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

DISKO PARTIZANI ! Παναθηναϊκός-Παρτίζαν: 59-64


Μπορεί στο ΟΑΚΑ να μαζεύτηκε 10.000 κόσμος, για να δει τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα του Top-16, αλλά και το ντεμπούτο του Μάρκους Χάισλιπ. Μόνο που στο παρκέ εμφανίστηκε και η Παρτίζαν. Οι Σέρβοι έδειξαν ότι δεν σταματoούν ποτέ να παλεύουν, έπαιξαν καταπληκτική άμυνα και με το τελικό 64-59, έβαλαν μεγάλα προβλήματα στην "πράσινη" πορεία προς τα πλέι οφ.Ο Παναθηναϊκός είχε εξάρσεις, ήταν καλός μόνο στο πρώτο ημίχρονο και μπλοκαρίστηκε από την καταπληκτική άμυνα της Παρτίζαν και τα μακριά χέρια του "δεινόσαυρου" Βράνες. Εκτός από τα χαμένα ριμπάουντ, οι "πράσινοι" είχαν κολλήσει και στη ζώνη του Βουγιόσεβιτς με αποτέλεσμα στο τελευταίο δεκάλεπτο να σημειώσουν στα πρώτα δύο λεπτά 5 πόντους με τον Χάισλιπ και στη συνέχεια να μην ξαναβάλουν καλάθι εντός πεδιάς και να σκοράρουν μόνο 2 πόντους ακόμα με βολές του Σπανούλη. Όλα τα παραπάνω έφεραν το ξεκίνημα με το... αριστερό στο Top-16 που δυσχεραίνει το έργο της ομάδας του Ομπράντοβιτς, που ως αντικειμενικό στόχο θα πρέπει να έχει πλέον τη δεύτερη θέση του ομίλου.
sport24,gr

Η επιστολή Καραμανλή στη Στέλλα Μπεζαντάκου!



Η αρχή με τις επιστολές, έγινε από τη Στέλλα Μπεζαντάκου στον Καραμανλή.
Μετά ο Καραμανλής έστειλε επιστολή στο Χριστοφοράκο.
Ο οποίος Χριστοφοράκος είχε στείλει επιστολή στον Παπανδρέου.
(Μάλλον στο Ραγκούση, όταν το ΠΑΣΟΚ τού είχε ζητήσει να αναφερθεί πιο ανοικτά και λεπτομερώς στις κατηγορίες που είχε εξαπολύσει από τη Γερμανία)
Και τέλος ο Παπανδρέου έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Ομπάμα.
Το μόνο που μένει είναι να στείλει επιστολή ο Ομπάμα στην Μπεζαντάκου…
Το Mediasoup εξασφάλισε αποκλειστικά για εσάς, την απαντητική επιστολή του πρώην πρωθυπουργού στην καλλίφωνη super star της πίστας.
ΥΓ. Ζητώ συγγνώμη για τον χαρακτηρισμό «πρωθυπουργός».


ξξξ


Τσου ρε Λάκη

lazopoulo

Όλοι στο ζωή μας τραβάμε μια γραμμή, που όταν την περάσουμε δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω, ούτε να ξαναγίνουμε αυτό που ήμασταν πριν. Ο Λαζόπουλος τη δικιά του γραμμή την έχει διαβεί προ πολλού. Η γνωστή καραμέλα περί σάτιρας, τέχνης και Αριστοφάνη, από το πολύ γλείψιμο έχει χάσει τη γεύση της, από τη στιγμή που ο ίδιος ο "καλλιτέχνης", εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία, ακόμα και αν τα κίνητρα του είναι αμιγώς εμπορικά.....
 Δεν μπορεί ένας κατά τεκμήριο ευφυής άνθρωπος, απόδειξη τούτου είναι το γεγονός ότι τον προτιμά η καλή κοινωνία ως γελωτοποιό της, να μη βρήκε τίποτε επί 5 χρόνια να σατιρίσει στον χειρότερο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης, παρά μόνο λίγο πριν πέσει και αντιθέτως να λοιδωρεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Έξυπνος ων, έγινε ο μεγαλέμπορος της ιδεολογίας του τίποτα, του μηδέν που κυριευει τα τελευταία χρόνια την ελληνική κοινωνία, αφήνοντας στο απυρόβλητο τις αδυναμίες και τους χορηγούς του (εξάλλου και ο Αριστοφάνης τρόφιμος του κράτους ήταν). Εξαργύρωσε τα τελευταία 20 χρόνια την επιτυχία του και κατόρθωσε να γινει τιμητής μιας κοινωνίας, ξεστομίζοντας απίθανες αρλούμπες και μεγαλοστομίες, παριστάνοντας τον απολίτικο και τον ανένταχτο, παρά το γεγονός όταν σιτιζόταν ανέκαθεν στο πρυτανείο της εξουσίας, θαυμάζοντας πχ την πνευματική οντότητα της Μιμής. Βγάζει το μεροκάματο του κοροϊδεύοντας τους σακάτηδες και παλαβούς του χωριού, κρύβοντας επιμελώς τις δικές του ιδιαιτερότητες. Κρίμα να ανγκάζεσαι να γίνεις τόσο λίγος, για να πουλήσεις θεαματικότητες, μα τόσο λίγος...

Στο 85% η ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων στη Μεσσηνία

Οι javascript:void(0)διαδικασίες για την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων της Μεσσηνίας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, προκειμένου οι αγρότες να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα με την καταβολή των κοινοτικών επιδοτήσεων στα προϊόντα τους. Οι εργασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 31 Ιανουαρίου και τα καταστήματα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών δέχονται τους αγρότες κάθε μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ, ενώ όλα τα καταστήματα εργάζονται πλέον και με... νυχτερινή βάρδια από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 4 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με παράγοντες της Ένωσης, η διαδικασία της ψηφιοποίησης στη Μεσσηνία, έχει ξεπεράσει στο 85% του συνόλου των αγροτεμαχίων.
http://realcorfu.blogspot.com 

ΚΥΡΙΕ ΜΑΝΔΥΛΑ ΑΚΟΥΣΑΤΕΕΕΕ...85% Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ!  ΕΜΕΙΣ ΠΟΣΟΟΟΟΟΟΟ;;;

Ίσα ρε Λάκη...


Ο Λάκης Λαζόπουλος έγινε Στάθης Ψάλτης, που θέλει να γίνει Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος θέλει να γίνει Αριστοφάνης, στη θέση του Αριστοφάνη.


Θεωρεί πως υπάρχουν πολλοί τρόποι να το πετύχει αυτό, και τους προβάλλει ανελλιπώς στις εκπομπές του, όπως χθες βράδυ, που έβαλε κωλοδάχτυλο στον Πρωθυπουργό με ένα κακοφτιαγμένο βιντεάκι.
Και κωλοδάχτυλο και προχειροδουλειά.

Προχειροδουλειά, γιατί έχει και το θέατρο που απορροφά τον χρόνο του, μια και είναι άνθρωπος της τέχνης.
Ή μήπως είναι άνθρωπος του χρόνου που απορροφά την τέχνη;
Πάντως, δεν προλαβαίνει.

Νομπελίστας υπέρ Ελλάδας και Γ.Παπανδρέου



Άμεση στήριξη στην ελληνική οικονομία προσφέρει ο νομπελίστας οικονομολόγος Γιόσεφ Στίγκλιτς με άρθρο του που δημοσιεύθηκε στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Guardian.
Στο άρθρο του, ο βραβευμένος οικονομολόγος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ζαν Κλωντ Τρισέ αγνοεί το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά, ανάμεσα στους ισχυρούς και στους ασθενείς της Ευρωζώνης. Τονίζει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι, όταν το έλλειμμα της Γαλλίας ξεπέρασε το όριο του 3% επί του ΑΕΠ, έγιναν μόνο φραστικές επιπλήξεις.
Ο κ.Στίγκλιτς κατηγορεί εμμέσως τους ευρωπαίους ηγέτες, επειδή αντί να υποστηρίξουν την Ελλάδα, ενίσχυσαν τα προβλήματά της, στέλνοντας στα ύψη το κόστος χρήματος και δυσχεραίνοντας περαιτέρω τη μείωση του ελλείμματος.
Ο νομπελίστας οικονομολόγος ζητά από τους Ευρωπαίους να υποστηρίξουν τη νέα κυβέρνηση, την οποία και επαινεί για την ειλικρίνεια της, σε αντίθεση με τους προκατόχους της. Μάλιστα, συγκρίνει τον Γιώργο Παπανδρέου με το Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας ότι καλείται να διαχειριστεί μια οικονομική κατάσταση για την οποία δεν είναι υπαίτιος.
Τέλος ολοκληρώνει το σχόλιό του τονίζοντας ότι η Ευρώπη θα πρέπει να υποστηρίξει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες του Γ. Παπανδρέου και να μην γυρίσει την πλάτη της στον ελληνικό λαό.
http://www.newsit.gr

ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

koutras1Είμαστε ευρωπαίοι πολίτες και αποτελούμε κράτος-μέλος της «γηραιάς» ηπείρου. Από την ένταξη μας μέχρι και σήμερα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, υιοθετούμε ανά έτος τις γνωστές υπερεθνικές οδηγίες οι οποίες, σε ποσοστό 75%, ενσωματώνονται στις εγχώριες. Βέβαια, το υπόλοιποι 25% παραμένει υπό διαμόρφωση ελληνική και ως ενδεικτικό του παράρτημα πολύ εύκολα δύναται να εξετασθεί ο τρόπος διαμόρφωσης των εθνικών συλλογικών συμβάσεων και κατ’ επέκταση η ελληνική μισθοδοσία η οποία «πατώνει» ακόμα και ευρωπαϊκά. Πιο συγκεκριμένα, ο μέσος χαμηλότατος ελληνικός μισθός αντιπροσωπεύει το 50% του μέσου χαμηλότατου ευρωπαϊκού… Ας συνεχίσω να κάνω λόγο για το προαναφερθέν 25ρακι όμως, διότι θα κουράσω, θα στεναχωρήσω και λογικά θα εκνευρίσω…
Η «ευρωπαϊκή οικογένεια» κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης, την οποία και βιώνουμε εδώ και αρκετό καιρό, είναι βαθύτατα «λαβωμένη». Η χρηματοπιστωτική κρίση, που επέφερε και την προαναφερθείσα κρίση, προκάλεσε ανυπαρξία ρευστότητας και υψηλά δημόσια ελλείμματα σε χώρες όπως Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, και αρκετές ακόμα.Όταν, λοιπόν, μία εξ αυτών είναι και η χώρα μας, η οποία παράλληλα κατέχει και τη 2η θέση μετά τη Ρουμανία σε ποσοστό (κοντά στο 20%) ανθρώπων που βιώνουν σε επίπεδα φτώχειας αναρωτιέμαι κατά πόσο ικανοποιούνται για αυτούς τους συμπατριώτες μας οι φυσιολογικές και καθημερινές ανάγκες.Το συγκεκριμένο ερώτημα προέκυψε όταν συνειδητοποίησα ότι ο γνωστός αμερικανός ψυχολόγος Abraham Maslow, το 1943 σε μονογραφία του έκανε λόγο για τη θεωρία των ανθρώπινων κινήτρων και πιο συγκεκριμένα διαμόρφωσε και τη γνωστή πυραμίδα των αναγκών. Στην πρώτη βαθμίδα είναι οι Φυσιολογικές/Βασικές Ανάγκες (φαγητό, νερό, αέρας).Είναι ανάγκες επιβίωσής που για τον καθένα μας είναι απαραίτητες.
Ανεβαίνοντας στην Πυραμίδα είναι οι Ανάγκες Ασφαλείας, η ανάγκη δηλαδή της στέγης, της υγείας και της προστασίας γενικότερα.Στις Ανάγκες Κοινωνικής Αποδοχής βρίσκονται οι κοινωνικές μας σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους, η ανάγκη μας να έχουμε φίλους, να ερωτευθούμε και να είμαστε κοινωνικά αποδεκτοί.Στις Ανάγκες Αυτοεκτίμησης ανήκουν οι ανάγκες μας εκείνες όπου ο άνθρωπος αποζητά την προβολή της ατομικότητας του, των δικών του αξιών κι αρχών και την αυτονομία του.Τέλος, στις Ανάγκες Αυτοπραγμάτωσης ανήκουν όλες εκείνες οι ανάγκες οι οποίες κάνουν το άτομο να νιώθει πλήρης, πραγματωμένος κι ευτυχισμένος.Για να ανέβει κάποιος μια βαθμίδα στην Πυραμίδα θα πρέπει να έχει ικανοποιήσει τις Ανάγκες της προηγούμενης βαθμίδας. Όσο πιο χαμηλά βρισκόμαστε τόσο πιο εύκολο είναι να πετύχουμε τις ανάγκες μας. Οποίος βρίσκετε σε μια οποιαδήποτε βαθμίδα πλην της πρώτης μπορεί να ανέβει ή να κατέβει βαθμίδα, ενώ αυτός που βρίσκετε στην πρώτη μπορεί μονό να ανέβει.Αλήθεια, πόσες από αυτές τις ανάγκες δύναται να ικανοποιηθούν σήμερα; Κατά πόσο η ευρωπαϊκή πραγματικότητα, όπως και η ελληνική προσφέρουν «θεμέλια» ικανοποίησης των όσων αναγράφονται στην προαναφερθείσα πυραμίδα…;Ποια η κατάσταση, ή μάλλον οι άνθρωποι οι οποίοι βιώνουν υπό συνθήκες φτώχειας έχουν ανέβει στο πρώτο σκαλοπάτι της πυραμίδας…; Προφανώς και την αγναντεύουν.Ελπίζουμε σε καλύτερες ημέρες για όλους… ανεξαιρέτως…
ΚΟΥΤΡΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ
 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ Τ.Α.Β. ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
 nkoutras1@yahoo.gr

Το Google Chrome 4 επιτέλους διαθέσιμο

Google Chrome Extensions

Το Google Chrome εξελίσσεται και έχει φτάσει πλέον και επίσημα στην έκδοση 4. Η έκδοση αυτή μπορεί να θεωρηθεί σταθμός για τον ταχύτερο browser των τελευταίων 100 ετών αφού πλέον υποστηρίζονται και extensions που σκοπό έχουν να κάνουν την ζωή ευκολότερη. Η συλλογή των extensions αριθμεί ήδη τις 1500 αφού δεκάδες developers εκμεταλλεύτηκαν το beta channel για να τις δημιουργήσουν και να τις κάνουν διαθέσιμες για την έκδοση 4. Εκτός από το σημαντικότατο χαρακτηριστικό των extension που θα κάνει ακόμα και τους φανατικούς του Firefox να γλυκοκοιτάξουν το Chrome, υπάρχει και η επιπλέον δυνατότητα του Bookmark Sync όπου τα bookmarks που έχετε αποθηκεύσει σε κάθε υπολογιστή γίνονται διαθέσιμα σε κάθε υπολογιστή που χρησιμοποιείται με ένα μόνο κλικ. Τυχεράκηδες!

http://www.akouseto.gr/

ΚΑΛΑ ΡΕ ΛΟΒΕΡΔΕ, ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ;

΄Εχεις ξεφύγει τελείως ; Πας και διαμορφώνεις νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις ακολουθώντας, κατά γράμμα, το πρόγραμμα και τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ ;
Μα καλά, δεν άκουσες τον κύριο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορηματικά γνωμάτευσε, πως η κυβέρνηση αθέτησε, καθ΄ όλοκληρίαν, τις προεκλογικές δεσμεύσεις της ; Δεν πας καλά !
Δεν είναι μέρες, τώρα, για μέτρα υπέρ των ανέργων και την προστασία της απασχόλησης, ούτε, πολύ περισσότερο, όταν αντιμετωπίζονται, χρονίζοντες, απαράδεκτες καταστάσεις, όπως τα «μπλοκάκια». Θα φέρεις σε δύσκολη θέση τον κ. Τσίπρα μας και θα δυσχεράνεις το έργο του στο εσωτερικό του κλυδωνιζόμενου φορέα – θεματοφύλακα, της ανανεωτικής αριστεράς…
Αμ, αυτή η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, από τον ΟΑΕΔ, για την πρόσληψη νέων εργαζόμενων και η θεσμοθέτηση αντικινήτρων για την παραβίαση του πενθήμερου ; Μα καλά, δεν έχεις ακούσει τους αξιότιμους εκπροσώπους του φορέα – θεματοφύλακα των συμφερόντων της εργατικής τάξης, (της κας Παπαρήγα, του κ. Μαϊλη…), πως όλ΄ αυτά είναι αντεργατικές ρυθμίσεις, μιας αντιλαϊκής κυβέρνησης ; Ποιος σου είπε, πως αποτελεί προοδευτικό μέτρο η δημιουργία των συνθηκών και των προϋποθέσεων, για την χορήγηση της σύνταξης στο συνταξιούχο, μέσα σε τρεις μήνες, το πολύ, από την αίτησή του ; Ξέρεις, εσύ, καλύτερα από τον κ. …Μεντρέκα ; 
Και τέλος – ρε Λοβέρδε ! – τι είναι αυτά περί καταπολέμησης της εισφοροδιαφυγής, που φτάνει, λέτε, τα 8 δις.€ το χρόνο, καθώς και των αυστηρών ελέγχων σε κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, φαρμακεία και νοσοκομεία, για τον περιορισμό της σπατάλης στις δαπάνες υγείας, (κόστος 3,5,δις. €) ;
Κι εκείνο για την διεκδίκηση από τις φαρμακευτικές εταιρίες των οφειλομένων ποσών προς τα ταμεία, με βάση την υποχρέωση επιστροφών, τι το θέλεις ;
Επιδιώκεις να βγουν απ΄ τα ρούχα τους, οι κοινωνικοί εισαγγελείς των δελτίων των 8 ; Το πας φιρί – φιρί να φουρκίσεις τον Πρετεντέρη και να προβεί σε μια νέα βαθυστόχαστη προσέγγιση των …καθυστερήσεων, των ολιγωριών και των λαθών, της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου ;

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ


Διαμαρτύρομαι για τους αγρότες που κλείνουν τους δρόμους, δεν με νοιάζει τι ζητάνε τι θέλουν και γενικά κανένα από τα προβλήματα τους δεν μ αγγίζει.
Διαμαρτύρομαι για τους απεργούς της ΔΕΗ που κάθε φορά που απεργούν έχουμε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, δεν με νοιάζει τι ζητάνε τι θέλουν και γενικά κανένα από τα προβλήματα τους δεν μ αγγίζει.
Διαμαρτύρομαι για τους δημοσίους υπαλλήλους που κάθε φορά που απεργούν έχουμε προβλήματα στην λειτουργία του δημοσίου, δεν με νοιάζει τι ζητάνε τι θέλουν και γενικά κανένα από τα προβλήματα τους δεν μ αγγίζει.
Διαμαρτύρομαι για τους ανέργους της που κάθε φορά που διαδηλώνουν έχουμε προβλήματα στην κυκλοφορία, δεν με νοιάζει τι ζητάνε τι θέλουν και γενικά κανένα από τα προβλήματα τους δεν μ αγγίζει.
Διαμαρτύρομαι για τους αντιδραστικούς μαθητές και τους καθηγητές τους , δεν με νοιάζει τι ζητάνε τι θέλουν και γενικά κανένα από τα προβλήματα τους δεν μ αγγίζει.
Διαμαρτύρομαι για την κυβέρνηση που αφήνει να κλείνουν τα κέντρα των ελληνικών πόλεων κάθε φορά που κάποιοι οι διαδηλώνουν αντιδρούν και όλο ζητάνε και ζητάνε και ζητάνε, δεν με νοιάζει τι ζητάνε τι θέλουν και γενικά κανένα από τα προβλήματα τους δεν μ αγγίζει.
Διαμαρτύρομαι γιατί κάθε λογής άνθρωποι νέοι, μεσήλικες και ηλικιωμένοι μην έχοντας τι να κάνουν κάθε μέρα κλείνουν εδώ κι εκεί τους δρόμους, έτσι για πλάκα, χωρίς λόγο, τάχαμου και καλά για να αλλάξουν κάποια πράγματα προς το καλύτερο, δεν με νοιάζει τι ζητάνε τι θέλουν και γενικά κανένα από τα προβλήματα τους δεν μ αγγίζει.
Διαμαρτύρομαι για όλες τις γενικές απεργίες και κινητοποιήσεις που έγιναν κι ακόμα και γι αυτές που θα γίνουν γιατί κάνεις δεν έχει το δικαίωμα να χαλάσει την ησυχία μου φωνάζοντας και κλείνοντας τους δρόμους, δεν με νοιάζει τι ζητάνε τι θέλουν και γενικά κανένα από τα προβλήματα τους δεν μ αγγίζει.
Μόνο εγώ έχω το δικαίωμα να κλείνω δρόμους όταν απαιτώ κάτι.
Μόνο εγώ πρέπει να απεργώ όταν ζητώ αυξήσεις και παροχές.
Μόνο εγώ έχω ανάγκες και δικαιώματα σε αυτό το κράτος.
Μόνο εγώ έχω όνειρα οράματα και διεκδικήσεις για ένα καλύτερο αύριο, από ένα κράτος που αυτοί που επιλέγω κάθε φορά να με ¨σώσουν¨ με πνίγουν ολοένα περισσότερο στην άβυσσο της απελπισίας της αγωνιάς και της απόγνωσης.
Ποιος είμαι εγώ άραγε θα αναρωτιούνται κάποιοι…
Εγώ είμαι απλά ένας απ όλους μας και σίγουρα είναι το μόνο για το οποίο δεν διαμαρτύρομαι τελικά….

Εξι μηνες μετα…….


Άκαρπη και η χθεσινή συνάντηση υπουργών - αγροτών

Συναντήσεις με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων από τη βόρεια Ελλάδα είχαν σήμερα το μεσημέρι η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή και ο υφυπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης. Στη συνέχεια, η κ. Μπατζελή μετέβη σε κεντρικό ξενοδοχείο, όπου συνεδρίαζαν οι νέοι αγρότες. Σύμφωνα με δηλώσεις που έγιναν μετά τις πολύωρες συναντήσεις, ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών δεν απέδωσε. Εκπρόσωπος των κτηνοτρόφων δήλωσε ότι υπήρξε συμφωνία στο πρόγραμμα του υπουργείου για τις θεσμικές παρεμβάσεις στην αγορά, αλλά δεν υπήρξε συμφωνία στην αντιμετώπιση των άμεσων οικονομικών προβλημάτων των κτηνοτρόφων. Όσον αφορά τους νέους αγρότες, η κ. Μπατζελή ανακοίνωσε ότι οι δύο τελευταίες εντάξεις των νέων αγροτών στο σχετικό πρόγραμμα θα ενοποιηθούν και θα χρηματοδοτηθούν όσοι είναι δικαιούχοι και μέχρι το ύψος των 2 εκατομμυρίων ευρώ. Η κ. Μπατζελή και ο κ. Καρχιμάκης κάλεσαν για άλλη μια φορά τους αγρότες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν την κοινωνική τους ευθύνη. Ξεκαθάρισαν δε, ότι άμεσες εθνικές ενισχύσεις, όπως γινόταν στο παρελθόν, δεν μπορούν να επαναληφθούν. Οι κτηνοτρόφοι ανέφεραν ότι σε γενικές συνελεύσεις θα πάρουν απόφαση εάν θα κατέβουν με δικά τους μπλόκα στους δρόμους.

Κατάληψη Ελαίας - Μαθήματα σε ερειπωμένο κτήριο


altΣτην «πολιτισμένη» Κέρκυρα, μια ομάδα νέων ανθρώπων, μας έβαλε τα γυαλιά: Μετέτρεψαν ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο, σε χώρο δημιουργίας, παραδίδοντας μάλιστα μαθήματα Ελληνικών σε μετανάστες!!

Την 21η Νοεμβρίου του 2009, στη Γαρίτσα της Κέρκυρας, ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο, μετατράπηκε σε έναν νέο δημιουργικό κοινωνικό χώρο, την Κατάληψη «Ελαία».
Σύμφωνα με την σχετική ανάρτηση στο διαδίκτυο (όπου υπάρχουν κείμενα, διάλογος και πολλές φωτογραφίες) «από τότε, πολλοί άνθρωποι, διαφορετικών ηλικιών και εθνικοτήτων, δρούν και συνυπάρχουν ελεύθερα σε έναν χώρο, όπου δε χωρούν οποιουδήποτε είδους διακρίσεις και ρατσισμοί. Σε έναν κόσμο, που πολλοί άνθρωποι, προερχόμενοι από άλλες χώρες, στερούνται δικαιώματα και ευκαιρίες, η άγνοια της γλώσσας είναι ένα επιπλέον πρόβλημα στη δύσκολη καθημερινότητά τους»
Γι’ αυτό το λόγο αποφάσισαν να ξεκινήσουν δωρεάν μαθήματα ελληνικών σε ξένους, δείχνοντας, όπως λένε, την ειλικρινή αλληλεγγύη τους σε αυτούς.

Η κατάληψη

Το Σάββατο της 21ης Νοεμβρίου 2009 κάτι πρωτόγνωρο για τα κερκυραϊκά δεδομένα συνέβη: ένα χτίσμα (παλαιό ελαιοτριβείο) του Ινστιτούτου Ελαίας καταλήφθηκε από ένα ευρύ σύνολο ανθρώπων. Από τότε, και σε καθημερινή βάση, το εγχείρημα έχει αγκαλιαστεί από πολλές δεκάδες συνανθρώπων μας. Ο απελευθερωμένος αυτός χώρος έχει, επί της ουσίας, δώσει, από το ξεκίνημα της λειτουργίας του, μία άλλη πνοή στην περιοχή. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, γυναίκες, άντρες, φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι έχουν, ήδη, ενώσει τις φωνές τους σε αυτόν το νέο κοινωνικό χώρο. Τι ένωσε, όμως, τις φωνές όλων αυτών των ανθρώπων; Μα, φυσικά, η παντελής έλλειψη ελεύθερου χρόνου και χώρου.
Το παλιό  Ελαιοτριβείο ήταν εγκαταλελειμμένο, ρημαγμένο, παρατημένο εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Καθαρίστηκε και ξεκίνησε να γίνει ένας ελεύθερος, κοινωνικός χώρος, ανοικτός για όλους, ώστε να μοιραστούν ανησυχίες και προβληματισμοί. Μάλιστα η ομάδα των ανθρώπων που βρίσκεται στον χώρο αυτό, διευκρινίζει ότι δεν διεκδικεί την κυριότητα του χώρου (όπως κάποιοι βιάστηκαν να υποθέσουν) αλλά απλά θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν δημιουργικά, με βάση την αλληλευγγύη και την αλληλοβοήθεια.
Η αρχή έγινε με τα μαθήματα ελληνικών. Το corfupress.com εύχεται αντίστοιχη, καλή συνέχεια…
http://www.corfupress.com

Ημερομηνίες υποβολής φορολογικής δήλωσης 2010



Η ώρα της Εφορίας πλησιάζει και φέτος όπως κάθε χρόνο. Αρχίζει η αποστολή των γνωστών φακέλων με τις φορολογικές δηλώσεις και το βιβλιαράκι οδηγιών. Για τελευταία χρονιά φέτος, καθώς από το 2011 θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά. Πρώτοι θα καταθέσουν φορολογικές δηλώσεις οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες (από την 1η ως τις 15 Μαρτίου), ανάλογα με το το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ και ακολουθούν οι αγρότες από την 1η ως τις 19 Απριλίου. Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση από τις 4 Μαΐου ως τις 2 Ιουνίου, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ. Το αφορολόγητο όριο για μισθωτούς και συνταξιούχους είναι 12.000 ευρώ και από τις 12.000 ως τις 30.000 ευρώ ο συντελεστής είναι 25%. Για εισοδήματα από 30.000 ευρώ ως 75.000 ευρώ ο συντελεστής είναι 35% και για τα υψηλότερα εισοδήματα 40%.

Στις φετινές δηλώσεις, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να αναγράψουν και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τους.

Κατεβάστε ολόκληρο τον Φορολογικό οδηγό του 2010 στον υπολογιστή σας, κάνοντας κλικ εδώ.
http://clopyandpaste.blogspot.com

Σκάνδαλο! Διέγραψαν πρόστιμο 5,5 δισ για τα δομημένα ομολόγα



Ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινδίης κατήγγειλε ότι διέγραψαν χρέος 5,5 δισεκατομμυρίων από πρόστιμο για το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων στην Ακρόπολη Χρηματιστηριακή. Για το σκάνδαλο ήταν κατηγορούμενος και ο γιος πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας επί Κ. Μητσοτάκη, ο Αγάπιος Σημαιοφορίδης. Ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής αποκάλυψε ότι το 2008 με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, η ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών διέγραψε πρόστιμο ύψους 5.5 δισεκατομμυρίων ευρώ της Ακρόπολης Χρηματιστηριακή. Όπως είπε ο κ. Σαχινίδης βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη εισαγγελική παρέμβαση για την διαγραφή του υπέρογκου αυτού χρηματικού ποσού, για να ερευνηθεί ποιοί και με ποιού εντολή προχώρησαν σε αυτή τη διαγραφή. Το πρόστιμο αυτό είχε επιβληθεί ένα χρόνο νωρίτερα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στη συγκεκριμένη χρηματιστηριακή εταιρεία για την υπόθεση της πώλησης των δομημένων ομολόγων στο ΤΕΑΔΥ. Το πρόστιμο είχε επιβληθεί τότε στη σκιά του σκανδάλου των δομημένων ομολόγων, το οποίο είχε προκαλέσει τριγμούς στο τότε κυβερνητικό σχήμα, αλλά και απομακρύνσεις γαλάζιων στελεχών. Το σκάνδαλο αφορούσε το δομημένο ομόλογο των 280 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αγοράστηκε υπερτιμολογημένο το 2007 από το ΤΕΑΔΥ και άλλα τρία ασφαλιστικά ταμεία. Υπενθυμίζεται ότι το ομόλογο εκδόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών με ανάδοχο την JP Morgan και εν συνεχεία πουλήθηκε στην ΝΑΜ, την HVB, την Ακρόπολις και κατέληξε στο επικουρικό ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων. Κατά το κατηγορητήριο, ο κ. Σημαιοφορίδης από τον Σεπτέμβριο του 2006 μέχρι τις αρχές Μαρτίου του 2007 εντάχθηκε «ομάδα», η οποία είχε συγκροτηθεί με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων εις βάρος ασφαλιστικών Ταμείων. Την ομάδα αυτή είχαν συγκροτήσει οι συγκατηγορούμενοι του πρώην προέδρου του ΤΕΑΔΥ κ. Παπαμαρκάκης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων North Asset Management, κ. Αποστολίδης, Σ. και Θ. Πρινιωτάκης. Ο Αγάπιος Σημαιοφορίδης δεν ήταν ένα τυχαίο πρόσωπο στην υπόθεση εκτός από πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ. Ο πατέρας του είναι όμως ο πρώην βουλευτής, πρώην υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και μέχρι πρότινος γενικού διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Σημαιοφορίδης. Ο πατέρας του Αγάπιου Σημαιοφορίδη είχε αναλάβει το ρόλο του εξ απορρήτων του κ. Μητσοτάκη. Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, ο τότε υπουργός Απασχόλησης είχε αρνηθεί ότι γνώριζε τον κ. Σημαιοφορίδη, επιχείρημα που έχασε στη συνέχεια κάθε έρισμα.
http://www.newsit.gr/

ΛΙΓΕΣ ΜΟΝΟ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΩΤΗ ΒΟΜΒΑ. ΔΙΑΓΡΑΦΗ 5,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΑ!!! ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ;;; ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ;;;

ΤΟ SHOW-BITCHVIP ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ ...www.showbitch.wordpress.com


www.showbitch.wordpress.com


Πήγαν να το φημώσουν δεύτερη φορά οι παρακρατικοί και παραθρησκευτικοί μηχανισμοί των bloggo-διωκτών...Αλλά υπάρχουν και αλλού blogs κύριοι της Google. Επειδή για δεύτερη φορά και χωρίς καμιά αιτία-ποιος ξέρει τι παιχνιδάκια παίζονται μιας και είμαστε σε ανοδική πορεία και τις δυο φορές με καθημερινούς επισκέπτες πάνω από 5.000- μάς κλείδωσε η γούγλε (έτσι για να μάθει) το blog show-bitchvip (πρώτη ήταν με το show-bitch) μετακομίσαμε γιατί χωρίσαμε από αυτήν οριστικά. Η νέα μας διεύθυνση όπου περιμένουμε παλιούς και νέους φίλους είναι η www.showbitch.wordpress.com.

Ποιοι μετέχουν στην Εξεταστική για το Βατοπέδι...

Με απόφαση του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου συστάθηκε η Εξεταστική Επιτροπή «για την ολοκλήρωση της διερεύνησης του συνόλου του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου». Η Εξεταστική Επιτροπή αποτελείται από τους εξής βουλευτές:
Από το ΠΑΣΟΚ
1. Αράπογλου Χρύσα
2. Δημητρουλόπουλος Παναγιώτης
3. Ζωΐδης Νικόλαος
4. Λαφαζάνης Αργύριος
5. Μοσχόπουλος Σπυρίδωνας
6. Μπεντενιώτης Εμμανουήλ
7. Παπουτσής Δημήτριος
8. Περλεπέ – Σηφουνάκη Αικατερίνη
9. Σιδηρόπουλος Αναστάσιος
10. Τσιρώνης Δημήτριος
Από τη ΝΔ

11. Αναστασιάδης Σάββας
12. Αυγενάκης Ελευθέριος
13. Βόζεμπεργκ Ελισσάβετ
14. Δένδιας Νικόλαος - Γεώργιος
15. Πλακιωτάκης Ιωάννης
16. Στυλιανίδης Ευριπίδης
Από το ΚΚΚΕ
17. Σκυλλάκος Αντώνιος
Από τον ΛΑΟΣ
18. Πλεύρης Αθανάσιος
Από τον ΣΥΡΙΖΑ
19. Τσούκαλης Νικόλαος
Η Επιτροπή αυτή, η οποία θα συνέλθει για πρώτη φορά τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, θα έχει τις εξουσίες και τις υποχρεώσεις των άρθρων 144 έως και 148 του Κανονισμού της Βουλής και το σχετικό πόρισμά της θα πρέπει να το υποβάλει μέχρι την 15η Μαρτίου.

press-gr

Αιτωλοακαρνανία: Κλειδώνει ο χάρτης..


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Πολιτειας Αιτωλών και Ακαρνανων» παρά το γεγονός η κυβέρνηση περιμένει τις κατά τόπους διαβουλεύσεις, εντούτοις οι διαδικασίες εντός του υπουργείου για την κατάρτιση του χάρτη σχεδόν ολοκληρώνονται και όλα τελικά δείχνουν ότι ο αριθμός των δήμων θα είναι 7 (συν-πλην 1 ), αριθμός που προέβλεπε το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά με διαφορές στην κατανομή των δήμων. Προκρίνεται το σενάριο για ένα δήμο στα όρια της παλαιάς επαρχίας Ναυπάκτου (και όχι δύο με ξεχωριστό δήμο Ορεινής Ναυπακτίας) .Βεβαιότητα αποτελεί πως το Θέρμο θα είναι η έδρα διευρυμένου δήμου που θα έχει και τη Μακρυνεία, όντας ο δεύτερος δήμος της Τριχωνίδας με το διευρυμένο δήμο Αγρινίου που οριστικά αφομοιώνει τους δήμους Θεστιέων και Παραβόλας. Ο δήμος Βάλτου θα περιλαμβάνει τους σημερινούς δήμους Αμφιλοχίας , Ινάχου και Μενιδίου αλλά όχι και των Φυτειών. Οι Φυτείες θα αποτελέσουν τμήμα ενός εκ των δύο δήμων του Ξηρομέρου Έντονα συζητήθηκε και το ενδεχόμενο να γίνει τελικά μόνο ένας δήμος Ξηρομέρου αλλά συγκεντρώνει ελάχιστες πλέον πιθανότητες. Να σημειωθεί εξάλλου πως οι διεργασίες στην Αχαΐα δείχνουν το δρόμο. Στον όμορο νομό οι διαβουλεύσεις (των πολιτικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων) σχεδόν ολοκληρώνονται και όλα συγκλίνουν πως ο αριθμός των 21 δήμων θα συμπυκνωθεί σε λιγότερους από έξι. ενδεικτικό όσων αναμένονται και για την Αιτωλοακαρνανία. 

Παρουσιάστηκε το iPad της Apple

Το iPad της AppleiPad ονομάζεται τελικά η πολυαναμενόμενη συσκευή της Apple, η οποία παρουσιάστηκε στις 8 μ.μ. ώρα Ελλάδος. Έχει πάχος 1,25 εκατοστά (0.5 ίντσες), ζυγίζει 700 γραμμάρια, η οθόνη του έχει διαγώνιο 9,7 ιντσών, η μπαταρία του με μία φόρτιση μπορεί να παίζει 10 ώρες συνεχόμενα βίντεο και μπορεί να μείνει σε κατάσταση αναμονής για ένα μήνα. Ενσωματώνει επεξεργαστή 1GHz Apple A4 και διατίθεται σε εκδόσεις με εσωτερική μνήμη Flash από 16GB έως 64GB.  Η τιμή του στις ΗΠΑ ξεκινά από 499$ δολάρια και το ακριβότερο μοντέλο θα φτάνει στα 829$. Συγκεκριμένα, οι τιμές στις ΗΠΑ θα είναι 499$ για τα 16GB χωρίς 3G (απλό WiFi). Στα 32GB το ίδιο θα κοστίζει 599$. Η συσκευή 3G θα κοστίζει επιπλέον 130$, ενώ το πιο ακριβό μοντέλο θα φτάνει τα 829$. Τα WiFi μοντέλα θα ανέβουν στα ράφια των καταστημάτων στις ΗΠΑ σε 60 μέρες, ενώ τα 3G σε περίπου 90 μέρες. Στην Ευρώπη αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούλιο. Όλα τα 3G μοντέλα παίρνουν κάρτα νέου τύπου «GSM micro SIMs», είναι ξεκλείδωτα και θα λειτουργεί σε όλα τα δίκτυα συμβεβλημένης τηλεφωνίας τα οποία θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο. Η συσκευή φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί τόσο τα netbook όσο και τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση στο διαδίκτυο, αναπαραραγωγή ψηφιακού περιεχομένου, πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μουσική, βίντεο και ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων.


Νταβός: σκληρή κόντρα τραπεζιτών-πολιτικών

Nταβός 2010. Περίπου 2.500 τραπεζίτες, εκπρόσωποι μεγάλων εταιριών αλλά και πολιτικοί καταφτάνουν στο χιονισμένο θέρετρο της Ελβετίας για να συμμετάσχουν στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, που πραγματοποιείται στη σκιά της βαθιάς οικονομικής κρίσης. Τα πράγματα φέτος έχουν αλλάξει. Πέρυσι, πολλοί τραπεζίτες προτίμησαν να μείνουν στις έδρες τους, επισημαίνει το BBC, ώστε να αντιμετωπίζουν από εκεί τα προβλήματα που προέκυπταν, την ώρα που η κρίση βρισκόταν στην κορύφωσή της. Δεν πήγαν στο Νταβός. Φέτος, όμως, επέστρεψαν. Και, όπως φαίνεται, είναι έτοιμοι για μάχη. Εκπρόσωποι των μεγάλων επιχειρήσεων προειδοποίησαν τις δυτικές κυβερνήσεις ότι ενδεχόμενη... καταστολή στην οικονομική βιομηχανία, θα αναχαίτιζε την ανάκαμψη από τη χειρότερη ύφεση από τη δεκαετία του 1930. «Χρειαζόμαστε καλές ρυθμίσεις, καλύτερες ρυθμίσεις αλλά μέχρι εδώ, όχι άλλες», επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Lloyd's του Λονδίνου, λόρδος Λεβίν. Από την πλευρά της Barclays, ο επικεφαλής της Μπομπ Ντάιαμοντ, πρόσθεσε πως αν εφαρμοστούν περισσότεροι ρυθμιστικοί κανόνες, αυτό θα οδηγούσε τις τράπεζες εκτός Λονδίνου και Νέας Υόρκης :«Χρειαζόμαστε ένα ισχυρό οικονομικό κέντρο στη Νέα Υόρκη και ένα ισχυρό οικονομικό κέντρο στο Λονδίνο. Αν αναληφθεί δράση χωριστά στο Ην.Βασίλειο ή στη Νέα Υόρκη, αυτό δεν θα βοηθήσει». «Ο πραγματικός κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία είναι η αδύναμη και ασταθής ανάπτυξη», επισήμανε από την πλευρά του ο Ζου Μιν, υποδιοικητής της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας. Την ίδια ώρα, όμως, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος ζητούσε μεταρρυθμίσεις και ... διάσπαση των μεγάλων τραπεζών, ώστε να υπάρξει διαχωρισμός δύο βασικών τομέων τους: του εμπορικού και του επενδυτικού. Ο ίδιος εξέφρασε την υποστήριξή του στο σχέδιο του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, για τον περιορισμό του μεγέθους των τραπεζών. Σύμφωνος δείχνει να είναι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο οποίος σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal εμμένει στην ανάγκη διεθνούς συντονισμού για τέτοιου είδους προτάσεις, όπως αυτή για τις τράπεζες. 
TA NEA