Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Σύλληψη Έλληνα ακτιβιστή στη Ρώμη

Ένας Έλληνας και τέσσερις Γάλλοι συνελήφθησαν χθές από δυνάμεις των Ιταλών καραμπινιέρων, μετά από μια θεαματική διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν στη Ρώμη εναντίον της Συνόδου του G8, που πραγματοποιείται στη Λ' Άκουιλα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας “Corriere Della Sera”, οι πέντε διαδηλωτές κρέμασαν στην Πιάτσα Ντι Σπάνια ένα μεγάλο πανό, το οποίο έγραφε “Σταματήστε το ψυχρό κλίμα. Ο Μπερλουσκόνι μπορεί να το πετύχει βγάζοντας τα ρούχα του”. Στη συνέχεια έβγαλαν τα ρούχα τους και περιφέρονταν στην πλατεία φορώντας μαγιό. Οι καραμπινιέροι τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα του Σαν Λορέντζο Ιν Λουτσίνα, στο κέντρο της Ρώμης, όπου μετά την εξακρίβωση των στοιχείων τους, αφέθηκαν ελεύθεροι.
enet.gr

Οι «αγανακτισμένοι πολίτες» του Αγίου Παντελεήμονα

ΜΙΑ ΚΗΔΕΙΑ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Στη Κέρκυρα σήμερα ο Γ. Παπανδρέου-Θα μιλήσει σε Διεθνές Συνέδριο

Στη Κέρκυρα αναμένεται σήμερα το απόγευμα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, καθώς το πρωί της Παρασκευής θα απευθύνει χαιρετισμό σε διεθνές συνέδριο για τις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση που διοργανώνουν από κοινού το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου και το Πανεπιστήμιο Fraser Valley του Καναδά. Τα δύο τελευταία χρόνια το Συνέδριο διοργανώνεται στην Κέρκυρα σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Στο πλαίσιο του συνεδρίου ο κ. Παπανδρέου θα απευθυνθεί σε ακαδημαϊκούς, ερευνητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι προέρχονται από 27 χώρες, από πέντε ηπείρους και εκπροσωπούν περισσότερα από 150 ιδρύματα και οργανισμούς. Θα ακολουθήσει συνάντηση εργασίας με διακεκριμένους επιστήμονες προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας για την επίτευξη του στόχου του Ανοικτού Σχολείου στη χώρα μας. Αν και το πρόγραμμα του κ. Παπανδρέου δεν έχει μέχρι αυτή τη στιγμή, ανακοινωθεί επίσημα, οι πληροφορίες αναφέρουν οτι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έλθει σήμερα με την απογευματινή πτήση της ΑEGEAN και στις 9.30 περίπου το βράδυ θα έχει ανοιχτή συνάντηση με τα μέλη του Νομ. Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Μετά την ομιλία του στο Συνέδριο, ( οι εργασίες θα φιλοξενηθούν από τις 9 μέχρι τις 11 Ιουλίου, στο ξενοδοχείο Corfu Holiday Palace) θα παραχωρήσει συνέντευξη ενώ πιθανότατα θα έχει συνάντηση και με εκπροσώπους των τουριστικών φορέων του τόπου.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αναχωρήσει από την Κέρκυρα το βράδυ της Παρασκευής.
http://kerkreports.blogspot.com

Κόβουν 250.000 εργαζόμενους από τα Βαρέα

Περίπου 250.000 εργαζόμενοι κινδυνεύουν να κοπούν από τη νέα, αναθεωρημένη λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ), ενώ άλλοι 200.000 διεκδικούν την είσοδό τους σε αυτή. Μετά το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων- πέρυσι το καλοκαίρι- για το ποια επαγγέλματα πρέπει να κοπούν από τη λίστα, έρχεται τώρα η λειτουργία νέας επιτροπής, ώστε να συντάξει πόρισμα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και να προτείνει ποια επαγγέλματα θα προστεθούν στη νέα λίστα. Στόχος του υπουργείου Απασχόλησης είναι η νέα λίστα να ισχύσει από το 2010 και να αφορά τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας. Το θέμα συζητήθηκε κατά τη χτεσινή συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Απασχόλησης με το προεδρείο της ΓΣΕΕ. Όπως έγινε γνωστό, συστήνεται νέα επιτροπή για την αναθεώρηση της λίστας των ΒΑΕ, η οποία θα υποβάλει το πόρισμά της μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Η ΓΣΕΕ θα συμμετάσχει στην επιτροπή με τον εκπρόσωπό της, αποκλειστικά και μόνο για την άμεση και τεκμηριωμένη ένταξη των νέων επαγγελμάτων και κατηγοριών στα ΒΑΕ.
http://www.tanea.gr

196 ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!!

31 νέα κρούσματα γρίπης σε 24 ώρες!

Ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων νέας γρίπης μέσα σε 24 ώρες καταγράφηκε από χθες το απόγευμα έως σήμερα στις 6 μ.μ. στη χώρα μας. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, 31 άνθρωποι διαγνώστηκαν με τη νόσο, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων να εκτιναχθεί στα 196!Ειδικότερα, το πρωί ανακοινώθηκαν 22 νέοι ασθενείς, εκ των οποίων οι δέκα έχουν έρθει από τη Βρετανία, οι έξι είναι προς το παρόν άγνωστο πως μολύνθηκαν, δύο ήρθαν στην χώρας μας από την Αργεντινή και τρεις ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα. Όσον αφορά την ηλικιακή κατανομή των νέων κρουσμάτων, η συντριπτική πλειονότητα είναι κάτω των 30 ετών (ο νεώτερος είναι ένα κορίτσι 2,5 ετών), τέσσερις έχουν ηλικία 30 έως 51 ετών, ενώ σε ένα περιστατικό δεν έχει αναφερθεί ηλικία. Από τους 196 ασθενείς, οι 86 έχουν αποθεραπευτεί. Στην ίδια ανακοίνωση το υπουργείο τονίζει για μία ακόμα φορά πως μολονότι η νέα γρίπη έχει λάβει χαρακτήρα πανδημίας και είναι αναμενόμενο να αυξάνονται τα κρούσματα, η συμπτωματολογία της εξακολουθεί να είναι ήπια - συνεπώς συνεχίζεται η εγρήγορση αλλά και η ψυχραιμία.

Σοβαρά επεισόδια στον Άγιο Παντελεήμονα και την Πατησίων

Σε πεδίο μάχης από συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών των ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών μετατράπηκαν χθες οι δρόμοι της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα και η λεωφόρος Πατησίων, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους μετανάστες. Έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν έξω από την ΑΣΟΕΕ ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε καταστήματα και αυτοκίνητα. Το συλλαλητηριο που οργανωσαν ομάδες αναρχικών και αντιεξουσιαστων, ξεκινησε απο την πλατεία Ομονοιας. Οι διαδηλωτες στη συνέχεια μεσω της Τρίτης Σεπτεμβριου κατευθυνθηκαν προς την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Κατα την διαρκεια της πορεία προκληθηκαν μικρές ζημιες σε καμερες. Οι σοβαρές συμπλοκές όπου εγινε χρηση δακρυγονων σημειωθηκαν κοντα στην πλατεία. Συμφωνα με καταγγελίες διαδηλωτων, δέχθηκαν προκλησεις απο νεαρούς ακροδεξιους. Επενεβησαν τα ΜΑΤ και ακολουθησαν συμπλοκές, ενω οι αστυνομικοι εκαναν χρήση δακρυγόνων.
http://www.tanea.gr

Rubik's Sphere - Η σφαίρα του Ρούμπικ

Ο κύβος του είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια όλων των εποχών. Τώρα ο καθηγητής Έρνο Ρούμπικ ελπίζει ότι η σφαίρα του θα κρατήσει ξύπνιους πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα προσπαθούν να βρουν εναγωνίως τη λύση του. O δημιουργός του Κύβου του Ρούμπικ επιστρέφει έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια με ένα νέο παζλ, το οποίο φαίνεται ότι θα είναι τόσο προκλητικό όσο και το προηγούμενο. Το 360 του Ρούμπικ, το οποίο θα αρχίσει να πωλείται από την ερχόμενη εβδομάδα, περιέχει έξι μικρές μπάλες οι οποίες βρίσκονται μέσα σε τρεις αλληλεμπλεκόμενες σφαίρες. Ο παίκτης πρέπει να βάλει κάθε μπαλίτσα στη θέση που της αντιστοιχεί στην εξωτερική σφαίρα. Ο καθηγητής Ρούμπικ λέει για τον κύβο του ότι «ήταν εύκολο να κατανοήσει κάποιος αυτό που πρέπει να κάνει αλλά δύσκολο να βρει τη λύση». Το ίδιο δύσκολη είναι και η λύση του 360. Ο καθηγητής Έρνο Ρούμπικ ήταν ένας 30χρονος λέκτορας στην Ακαδημία Εφαρμοσμένων Τεχνών της Βουδαπέστης όταν δημιούργησε τον κύβο το 1974 προκειμένου να διδάξει στους μαθητές του τρισδιάστατο σχέδιο. Χρειάστηκαν 6 χρόνια για να περάσει στη δυτική αγορά όπου αμέσως σημείωσε επιτυχία.

iPhone-3GS: 31 Ιουλίου και στην Ελλάδα !

Στις 31 Ιουλίου πρόκειται να ανέβει στα ράφια των ελληνικών καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας το νέο iPhone 3GS. Το βασικό πλεονέκτημα με το προηγούμενο μοντέλο είναι η ταχύτητα, ενώ το μειονέκτημα ότι παρουσιάζει φαινόμενα υπερθέρμανσης. Τρέχει με διπλάσια ταχύτητα, βιντεοσκοπεί και φωτογραφίζει σε υψηλή ανάλυση, υπακούει σε προφορικές εντολές: Το νέο iPhone 3GS είναι εδώ –και το “S”, όπως εξήγησαν οι επιτελείς της Apple, σημαίνει speed. Το νέο iPhone 3GS θα είναι δυo φορές πιο γρήγορο από το προηγούμενο μοντέλο. Θα έχει ενσωματωμένη κάμερα ανάλυσης 3 megapixel (από δύο που είναι σήμερα) ενώ θα τραβάει και βίντεο με ήχο. Οι χρήστες θα μπορούν να… ρωτούν τη συσκευή π.χ. για τον τίτλο του τραγουδιού που ακούν ή να καλούν μία από τις επαφές τους προφέροντας απλώς το όνομα.

ΑΕΚ: Φουλάρει για Γιούρκα

Στην αναζήτηση ενός αξιόπιστου ακραίου μπακ έχει ριχθεί η ΑΕΚ και το όνομα του Γιούρκα Σεϊταρίδη φαίνεται πως φιγουράρει στην κορυφή της μεταγραφική λίστας του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς εισηγήθηκε στους Νοτιά και Θανόπουλο την απόκτηση του διεθνούς άσου και η διοίκηση ετοιμάζεται να επισημοποιήσει το ενδιαφέρον της. Πρώτα ο Νίκος Νοτιάς και ο Νίκος Θανόπουλος στο ραντεβού με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και στη συνέχεια ο ίδιος ο προπονητής της ΑΕΚ με δηλώσεις του, επιβεβαίωσαν του λόγου το αληθές. Συγκεκριμένα, πρόθεση του «Δικεφάλου» είναι να προτείνει στον Γιούρκα συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές περί τις 600.000 ευρώ και να ανεβάσει την προσφορά της στο 1εκ. συμπεριλαμβανομένων και των μπόνους. Από την άλλη, ο δεξιός οπισθοφύλακας φαίνεται πως δεν θα βιαστεί να πει το «ναι», αφού είναι ελεύθερος και θεωρεί πως μπορεί να υπάρξει και κάποια πρόταση από ομάδα του εξωτερικού.