Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Το συνέδριο της απορίας!


ΑΠΟΡΙΑ 1: Για τους βατοπεδινούς και λοιπούς μουστερήδες της καραμανλικής διακυβέρνησης ξέραμε ότι δεν θα πάνε στο συνέδριο της Ν.Δ.- ούτε τους ήθελαν. Για τον Γ.
Σουφλιά και τον Γ.Αλογοσκούφη ήταν λογικό- αφού παράτησαν την πολιτική-, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης όμως γιατί είναι άφαντος και είναι ζήτημα αν πέρασε δέκα λεπτά;

ΑΠΟΡΙΑ 2: Αποτελεί υποχώρηση του Αντώνη Σαμαρά η θέσπιση δύο θέσεων αντιπροέδρων στη Ν.Δ. ή ντρίπλα για να αποδυναμώσει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο;
ΑΠΟΡΙΑ 3: Εχει μετρήσει κανείς πόσα παλαιά στελέχη της παλαιάς Πολιτικής Ανοιξης και πόσα μέλη του γνωστού εθνικοπατριωτικού «Δικτύου 21» έχουν εκλεγεί στην «ανανεωμένη» Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ.;

ΑΠΟΡΙΑ 4: Τι εννοούσαν ορισμένοι σύνεδροι της Ν.Δ. όταν έλεγαν σε άλλους συνέδρους: «Αυτό είναι το τελευταίο μου συνέδριο»... 
ΤΑ ΝΕΑ

Κουίζ: Δε μιλάει, δε λαλάει και όλη μέρα κολυμπάει...

Image and video hosting by TinyPic

Νέα πρόσωπα παντού...


Η ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε από το συνέδριο...
pelasgia 

Anyone for tennis?



Άλλο ένα παγκόσμιο κύπελλο για τα "Λιοντάρια" ολοκληρώθηκε και πάλι με απογοητευτική επίδοση για την εθνική ομάδα της χώρας που καυχιέται ότι εφηύρε το ποδόσφαιρο.

Οι Gerrand, Lampard και Rooney απλά απογοητευτικοί... Για ακόμη μια φορά η ομάδα έμοιαζε θεοκούραστη, ανίκανη να αντισταθεί στα "Πάντσερ", ανήμπορη να τρέξει...

Φταίει λένε το 66... Ήρθε και η διαιτησία και έδεσε το γλυκό... Ευτυχώς, ξεκινά το Ουίμπλετον. Anyone for tennis??

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝ ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΕΣΗΣ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwZ46KylH6bMlSsv2l44GvrPCKRz3y_SSF-HKPi52Bv5BinF1IDvUhABVxs_AHwDEtiD90zry_fzco6Ovk1wmUm1u1B5nR4v9xbE-ULFb5ZlBU5Bq-NEM97jZ0NqnW-Za8_4qWkLJqqEeI/s1600/SAMARAS.jpg

Τουρισμός... ώρα μηδέν!


Μήνα Μάιο θυμίζει η τουριστική κίνηση στην Κρήτη και ενώ οδεύουμε ολοταχώς στην περίοδο αιχμής της θερινής περιόδου.
Η πτώση στην κίνηση, αλλά κυρίως στους τζίρους αναμένεται να είναι διψήφια, σε σχέση με πέρυσι, ενώ μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα προχωρούν σε μεγάλες εκπτώσεις για να προσελκύσουν πελάτες από μονάδες μικρότερης κατηγορίας, οι οποίες έτσι και αλλιώς είναι κλειστές.
Σε τοπικό επίπεδο η Χερσόνησος, η "αγελάδα" όπου "αρμέγουν" και άλλες περιοχές, άμεσα αλλά και έμμεσα, έχει αρχίσει και "στερεύει".
Σε τίποτα δεν θυμίζει high season.
Χαρακτηριστικό είναι ότι και οι ίδιοι οι επισκέπτες ρωτάνε πότε ξεκινάει η σαιζόν, αφού δεν βλέπουν την αναμενόμενη κίνηση στην αγορά, αλλά και στους δρόμους ακόμα. 

ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ Ν.Δ. !...

Έκρηξη στο σπίτι του Δ. Γουσίδη

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, αποτελούμενος από γκαζάκια, εξερράγη στις 11:15 το πρωί της Δευτέρας έξω από το σπίτι του πρώην προέδρου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), Δημήτρη Γουσίδη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Αντίστοιχες επιθέσεις είχαν σημειωθεί τον περασμένο Νοέμβριο στις οικίες του νυν προέδρου της ΕΣΗΕΜΘ πρόεδρο αντίστοιχο Μόρφου Βοϊτσίδη και του αντιπροέδρου του ΕΔΟΕΑΠ Παναγιώτη Νεστορίδη.
Για κίνδυνο επαναφοράς του τόπου σε εποχές αφωνίας και αυταρχισμού κάνει λόγο σε σχετική ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο μικρές υλικές ζημιές 
eglimatikotita 

Επιδείνωση πριν την ανάκαμψη βλέπει για την ελληνική οικονομία ο Π.Τόμσεν του ΔΝΤ Διαβάστε περισσότερα: http://mantatanews.blogspot.com/2010/06/blog-post_2108.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+MantataNews+%28Mantata+News%29#ixzz0s9uBVIMf

Συρρίκνωση κατά 4% της ελληνικής οικονομίας πριν την επιστροφή στην ανάπτυξη το 2012 προβλέπει το ΔΝΤ, εκτίμηση που είναι «νωρίς ακόμη για να αναθεωρηθεί» σύμφωνα με τον επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στην Ελλάδα Πόουλ Τόμσεν.
Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο αξιωματούχος του ΔΝΤ αρνείται ότι το Ταμείο ζήτησε από το υπουργείο Εργασίας την περικοπή κατά 50% στις αποζημιώσεις των απολύσεων, στηρίζοντας τη μείωση του εργατικού κόστους με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
Η ενδιάμεση αξιολόγηση της τρόικας την περασμένη εβδομάδα δείχνουν ότι το πρόγραμμα εξελίσσεται ομαλά και το έλλειμμα μειώνεται, ενώ ο Π.Τόμσεν αναφέρει ότι οι προβλέψεις του Ταμείου για συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ πριν την επιστροφή στην ανάπτυξη το 2012 είναι ακόμη νωρίς για να αναθεωρηθούν.Το ελληνικό πρόγραμμα «είναι ένα αξιόπιστο πρόγραμμα, και με την εφαρμογή του η Ελλάδα θα βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε τρία χρόνια» ανέφερε ο αξιωματούχος του ΔΝΤ, λέγοντας επίσης ότι τα μέτρα είναι δύσκολα αλλά «δεν μπορούμε να τα αποκαλέσουμε άδικα».
Ο Π.Τόμσεν αποκλείει επίσης λόγω του «τεράστιου κόστους» την επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους, υποστηρίζοντας ότι η εφαρμογή του προγράμματος της Αθήνας θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της, δίνοντάς της τη δυνατότητα να μακρύνει τη διάρκεια λήξης του χρέους με ομόλογα μακράς ωριμότητας.Ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ για την Ελλάδα αναφέρει τέλος, ερωτηθείς για πιθανή κοινωνική αναταραχή, ότι ο ελληνικός λαός «είναι ευπροσάρμοστος και γνωρίζει ότι η εναλλακτική λύση θα είναι ακόμη χειρότερη με χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Ζήλεψε κι ο Αντώνης

Σ

Όπως ήταν λογικό, τα συγκεκριμένα σκηνοθετικά τρικ χρησιμοποιούνται σήμερα από δεκάδες πολιτικούς ανά τον κόσμο. Στην Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ αξιοποίησε την εν λόγω τεχνογνωσία στις εκλογές του Οκτώβρη εισπράττοντας διάφορα ειρωνικά σχόλια περί αντιγραφής του Ομπάμα κτλ.

Να όμως που και ο Αντώνης Σαμαράς χρησιμοποίησε ακριβώς την ίδια συνταγή:

Η νέα Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά αντιγράφει μέχρι στιγμής κάθε επιλογή του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, υιοθετώντας μάλιστα μέχρι και πρακτικές που κάποτε κορόιδευε ή απαξίωνε. Καλά κάνει πάντως ο Σαμαράς κι αξιοποιεί τα νέα "προϊόντα" της σκηνοθεσίας και της εικόνας. Κακώς τα κορόιδευε κάποτε...
parapolitiki