Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Σαν φιλμ...

http://drseeng.blogspot.com

«Θετικός» σε απαγορευμένη ουσία παίκτης του ΟΦΗ

«Σοκ» στο ελληνικό ποδόσφαιρο προκάλεσε η είδηση ότι το πρώτο δείγμα ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ, βρέθηκε θετικό σε απαγορευμένη ουσία. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές, πρόκειται για νεαρό Έλληνα αμυντικό της κρητικής ομάδας ο οποίος "πιάστηκε" σε έλεγχο ντόπινγκ αγώνα της Super League (το όνομά του δεν μπορεί να γραφτεί μέχρι να επιβεβαιωθεί ως θετικό και το δεύτερο δείγμα). Το αν θα του επιβληθεί ποινή αποκλεισμού από τα γήπεδα, καθώς και το αν η λήψη της απαγορευμένης ουσίας έγινε εν γνώση του ή χωρίς να το γνωρίζει (θυμίζουμε την υπόθεση του τερματοφύλακα του Πανθρακικού, Χοσέ Ρόκα), θα φανεί μετά και το αποτέλεσμα του δεύτερου δείγματος. Ο παίκτης σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται τώρα στο Ηράκλειο, όπου θα περιμένει τα αποτελέσματα από το ΕΣΚΑΝ. Η ΠΑΕ ΟΦΗ και δη ο πρόεδρος του συλλόγου, Φανούρης Βατσινάς, δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο από την πλευρά του, καθώς θα περιμένει και ο ίδιος τα αποτελέσματα του εργαστηρίου, για το δεύτερο δείγμα.

"Το ταγκό της διαδοχής"

Νά πώς βλέπουν οι κινέζοι...

Εάν δεν μπορείς να διαβάσεις τι γράφει, ξαναδοκίμασε όμως αυτή την φορά
τράβα τις άκρες των ματιών σου σαν να είσαι κινέζος…

Οι πιο παράξενες στάσεις λεωφορείων στον κόσμο.


Νanogenerator - Φορτίστε το κινητό σας με τις κινήσεις του σώματός σας!

Φανταστείτε ότι το μόνο που θα χρειαζόταν για να φορτίσετε το κινητό ή το ipod σας θα ήταν μια απλή κίνηση του χεριού σας, ή μια βόλτα με τα πόδια μέχρι το περίπτερο. Όχι πια μπαταρίες, ούτε αναζήτηση για φορτιστή και πηγή ρεύματος. Και φυσικά λιγότερη ρύπανση για το περιβάλλον
Ακούγεται λίγο σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, κι όμως σε μια πρόσφατη έρευνα, που παρουσιάσθηκε στο 237ο εθνικό συνέδριο της American Chemical Society στο Salt Lake City της Utah στις 26 Μαρτίου, επιστήμονες ανακοίνωσαν την ανακάλυψη μιας ειδικής τεχνολογίας που μετατρέπει τη μηχανική ενέργεια από κινήσεις του σώματος ή ακόμα και από τη ροή του αίματος σε ηλεκτρική ενέργεια, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τροφοδοτήσει ένα μεγάλο εύρος ηλεκτρικών συσκευών.
Η ιδέα δεν είναι ιδιαίτερα καινούρια (από το 1980 κυκλοφορούν ρολόγια που το κάνουν αυτό), αλλά η χρήση νανοτεχνολογίας και άλλων νέων επιστημονικών καινοτομιών της έχουν δώσει για πρώτη φορά δυνατότητες που μπορούν να κάνουν τα παραπάνω σενάρια πραγματικότητα. Η συσκευή ονομάστηκε nanogenerator και υλοποιήθηκε στο πολύ γνωστό Georgia Institute of Technology από μια ομάδα ερευνητών υπό την καθοδήγηση του Zhong Lin Wang. Είναι προφανές ότι οι πιθανές εφαρμογές μιας τέτοιας συσκευής είναι αναρίθμητες.
Η συσκευή μετατρέπει τις δονήσεις (χαμηλής συχνότητας) που προέρχονται όπως είπαμε από απλές κινήσεις του σώματος, από τους χρύπους της καρδιάς, από την κίνηση του ανέμου και από χίλιες δύο άλλες πηγές, σε ηλεκτρισμό χρησιμοποιώντας νανοίνες από οξείδιο του ψευδαργύρου (ZnO nanowires). Αυτές οι ίνες έχουν πιεζοηλεκτρικές ιδιότητες, δηλαδή δημιουργούν ηλεκτρική τάση στα άκρα τους αν τους ασκηθεί μηχανική δύναμη. Η διάμετρος και το μήκος μιας τέτοιας ίνας είναι περίπου το 1/5000 και 1/25 από τα αντίστοιχα μιας ανθρώπινης τρίχας.

Τα αποτελέσματα των εκλογών στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας

Για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου των εργαζομένων στους ΟΤΑ της Κέρκυρας έγιναν σήμερα εκλογές. Τα αποτελέσματα βγήκαν πριν από λίγο. Αναλυτικά: Ταμειακώς εντάξει βρέθηκαν 711.
Ψήφισαν 553.
Ακυρα 5.
Λευκά 9.
Ελαβαν:

ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 374 ψήφους ή ποσοστό 67,63% και 6 έδρες.
ο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ 104 ψήφους ή ποσοστό 18,8% και 2 έδρες.
ο ΔΑΣ- ΟΤΑ 61 ψήφους ή ποσοστό 11,3% και 1 έδρα.

2010 FIFA World Cup (South Africa) @ ΙΣΡΑΗΛ-ΕΛΛΑΔΑ: 1-1

1 - 1



Στην πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου παραμένει η Εθνική μετά το 1-1 στο Τελ Αβίβ με αντίπαλο το Ισραήλ. Ωστόσο, οι παίκτες του Οτο Ρεχάγκελ θα μπορούσαν να φύγουν με τους βαθμούς της νίκης από το Ισραήλ και να...ρεφάρουν έτσι την εντός έδρας ήττα από την Ελβετία.

ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΡΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ...

Τελεσίγραφο έως την Τρίτη δίνει η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στους καταληψίες της Πρυτανείας να αποχωρήσουν από το κτίριο, διαφορετικά αυτό θα γίνει «με κάθε πρόσφορο και νόμιμο μέσο που διαθέτει η ακαδημαϊκή κοινότητα και η Πολιτεία» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη χθεσινή ανακοίνωση της Συγκλήτου. Περίπου δύο εβδομάδες μετά την κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ από τα μέλη της Πρωτοβουλίας Ενάντια στις Εργολαβίες, μένει ανοικτό το ενδεχόμενο άρσης του πανεπιστημιακού ασύλου.

Ελλάδα: Πρώτη στην Ώρα της Γης αλλά και στην ενεργειακή σπατάλη

Η μεγαλύτερη ελληνική συμμετοχή σε παγκόσμια οικολογική πρωτοβουλία είναι γεγονός: από τις 20.30 απόψε και για μία ώρα η Ελλάδα αναμένεται να «σκοτεινιάσει» διαμαρτυρόμενη για την αδιαλλαξία των ηγετών να λάβουν άμεσα και δραστικά μέτρα κατά του φαινομένου του θερμοκηπίου. Περισσότεροι από 436 δήμοι και κοινότητες, 463 σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα, 1.107 επιχειρήσεις, 315 φορείς και δεκάδες χιλιάδες πολίτες θα κατεβάσουν σήμερα το βράδυ τους διακόπτες, συμμετέχοντας ενεργά στη μεγαλύτερη συμβολική ενέργεια που διοργανώθηκε ποτέ παγκοσμίως. Όσον αφορά τον αριθμό των συμμετοχών, η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση, αφήνοντας στη δεύτερη τον Καναδά και στην τρίτη τη διοργανώτρια Αυστραλία.
Από την άλλη, στην έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος με τον τίτλο «Ενέργεια και Περιβάλλον 2008», προκύπτει ότι η Ελλάδα καταλαμβάνει την τρίτη θέση στην αύξηση κατανάλωσης ρεύματος ανά νοικοκυριό στην Ευρώπη των «15». Σε σχέση με το 1990, το 2005 καταναλώσαμε 70% περισσότερο ρεύμα, γεγονός που μας τοποθετεί στην τρίτη θέση της ευρωπαϊκής λίστας για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ...


...είναι και ατάλαντος.
Ρωτήστε τον σκηνοθέτη.Επειδή δεν καταλαβαίνει τη διαφορά των λέξεων και των νοημάτων, είναι αναγκασμένοι να του λένε τί είναι σημαντικό και τί όχι...
Εξαιρετική η παρατήρηση αλλά και η αποκάλυψη του Γ.ΚΡΟΓΙΑ με αφορμή την φωτογραφία του ΑΤΣΑΡΑΝΤΟΥ.
http://alekos.blogspot.com/

Αλλαγή ώρας

Η θερινή ώρα θα ισχύει από τα ξημερώματα της Κυριακής. Στις 3 το πρωί οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να γυρίσουν μια ώρα μπροστά και να δείξουν 4.Η θερινή ώρα θα είναι σε ισχύ έως τις 26 Οκτωβρίου.