Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

ΑΛΒΑΝΙΑ-ΕΚΛΟΓΕΣ: Το Σοσιαλιστικό κόμμα του Έντι Ράμα νικητής των εκλογών

Ισοπαλία με 70-70 στις έδρες!
Το Σοσιαλιστικό κόμμα του Έντι Ράμα, είναι τελικά ο νικητής των εκλογών στην Αλβανία, μιας και λαμβάνει-σύμφωνα με πληροφορίες- 14000 περισσότερες ψήφους από το Δημοκρατικό κόμμα του Σαλί Μπερίσα. Τόσο ο συνασπισμός του Δημοκρατικού κόμματος, όσο και αυτός του Σοσιαλιστικού, λαμβάνουν από 70 έδρες.!!!Οι δύο μεγάλοι πολιτικοί συνασπισμοί κατέβηκαν στις εκλογές της περασμένης Κυριακής με σχεδόν πανομοιότυπα πολιτικά προγράμματα, υποστηρίζοντας την υποψηφιότητα της Αλβανίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα. Μάλιστα, οι Σοσιαλιστές υπερθεμάτιζαν υπέρ της αίτησης βοήθειας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ η κεντροδεξιά του Μπερίσα εμφανιζόταν επιφυλακτικότερη.Η Αλβανία δέχθηκε έντονες πιέσεις να εξασφαλίσει αδιάβλητες εκλογές. Η διεξαγωγή έντιμων εκλογών θεωρήθηκε διεθνώς κρίσιμη δοκιμασία εν όψει της υποβολής αίτησης να χαρακτηριστεί η Αλβανία υποψήφια προς ένταξη στην Ε. Ε. Ωστόσο, ο αρμόδιος επίτροπος για τη διεύρυνση, Ολι Ρεν, δήλωσε ότι τα Τίρανα έχουν ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουν…

Εάν το δηλώσεις, τότε θα το σώσεις...


Deivson Bobo: «Αφήστε με να πάω στον Ολυμπιακό, έχω συμφωνήσει»

Έκκληση στη διοίκηση της Μπεσίκτας να τον αφήσει να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, με τον οποίο υποστηρίζει ότι έχει ήδη συμφωνήσει, απηύθυνε ο Μπομπό. Τουρκική ιστοσελίδα μάλιστα δημοσιεύει το διάλογο που φέρεται πως είχε ο Βραζιλιάνος φορ με τον πρόεδρο του συλλόγου, Γιλντιρίμ Ντεμιρορέν, ο οποίος θεωρεί μικρή την προσφορά των «ερυθρολεύκων». «Έχω συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό. Οι γονείς μου θέλουν πολύ να συνεχίσω στην Ελλάδα, ζητώ την κατανόησή σας. Αγαπώ τον σύλλογο, όμως η πρόταση του Ολυμπιακού είναι σοβαρή και με ευνοϊκούς όρους για μένα. Δεν θα ήταν καλό να χάσω τα κίνητρά μου», είπε ο παίκτης, ενώ η σύζυγός του τόνισε: «Η οικογένεια μας μεγαλώνει. Ο Μπομπό και εγώ θέλουμε μία αλλαγή στη ζωή μας. Θα επιθυμούσαμε να πάμε στην Ελλάδα». Ο ισχυρός άνδρας των πρωταθλητών Τουρκίας όμως ήταν ανένδοτος. «Είσαι πολύτιμος για την ομάδα μας. Δεν νομίζω πως μπορούμε να σε παραχωρήσουμε. Ο Ολυμπιακός προσφέρει 5 εκατ. ευρώ. Με αυτή την προσφορά δεν μπορούμε να κάνουμε διαπραγματεύσεις. Σε σεβόμαστε, όμως και τα συμφέροντα της ομάδας είναι σημαντικά».

Βόμβα σε εφορία στους Αμπελόκηπους

Βόμβα εξερράγη έξω από εφορία στους Αμπελόκηπους τα ξημερώματα της Παρασκευής, προκαλώντας ζημιές σε κοντινά κτίρια αλλά χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί, είπε η αστυνομία. "Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 04:35, καταστρέφοντας τις τζαμαρίες γειτονικών κτιρίων. Υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην αστυνομία λίγα λεπτά πριν την έκρηξη, αλλά όχι ανάληψη ευθύνης", είπε αξιωματούχος της αστυνομίας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία που ερευνά την έκρηξη βρήκε κομμάτια επιτραπέζιου ωρολογιακού μηχανισμού και πιστεύει ότι η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε είναι απλός δυναμίτης, αλλά περισσότερα θα γίνουν γνωστά μετά τις εργαστηριακές εξετάσεις, είπε ο αξιωματούχος. Σε ξεχωριστό περιστατικό αργότερα την Παρασκευή, άγνωστοι πέταξαν γκαζάκια στην είσοδο του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Κολωνάκι, προκαλώντας υλικές ζημιές, αλλά χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Χ.ΜΠΟΥΚΑΣ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΝ ΒΑΛΚΑΝΙΟΙ...

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Χ.ΜΠΟΥΚΑ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΝ ΒΑΛΚΑΝΙΟΙ.ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΟΠΗΣ ΓΙΝΑΜΕ!

Οι κυβερνήσεις διαχρονικά έκαναν “τα στραβά μάτια” σε παρανομίες και αυθαιρεσίες των πολιτών και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων εισοδηματικά στρωμάτων όσον αφορά σε πολεοδομικές κατασκευές.
Έτσι δημιουργήθηκαν οι “γενεές αυθαιρέτων” που κάθε κυβέρνηση για ψηφοθηρικούς λόγους και ιδιαίτερα λίγους μήνες προ των εκλογών νομιμοποιούσε, υποσχόμενη στον Ελληνικό Λαό ότι στο μέλλον καμία αυθαιρεσία δεν θα γίνονταν αποδεκτή από το κράτος.
Για να διαψευστούν την επομένη και όλοι μαζί να προσπαθούν να αναλύσουν το φαινόμενο της κρατικής αναξιοπιστίας των ελληνικών κυβερνήσεων!
Τελικά καταλήγαμε στο δισυπόστατο:
Η κάθε αυθαίρετη κατασκευή κόστιζε ίσως περισσότερο από τη νόμιμη (εκμετάλλευση από εργολάβους, οικοδόμους, μίζες κ.λ.π.)
Επεκράτησε από τα γεγονότα η αντίληψη στην Ελληνική κοινωνία ότι “όποιος πηγαίνει με το σταυρό στο χέρι…”
Σήμερα το ελληνικό κράτος διά του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κάνει ένα βήμα παραπάνω:
“Τακτοποιεί” τους ημιϋπαίθριους χώρους!
Αφού λοιπόν πέρασε την αντίληψη της νομιμοποίησης κατά καιρούς των αυθαιρέτων κτισμάτων, σήμερα χωρίς να νομιμοποιεί απολύτως τίποτα, εκβιάζει και χαρατσώνει τους Έλληνες!
Ντροπή! Δύο φορές ντροπή!
Παρακολουθείστε το παράδειγμα:
Κατοικώ σε πολυκατοικία και έχω κάνει αυθαιρεσία στο μπαλκόνι μου.
Ο διπλανός ιδιοκτήτης, στην ίδια πολυκατοικία, στο διπλανό μπαλκόνι, έκανε την ίδια αυθαιρεσία.
Εκείνος υποκύπτει στον εκβιασμό και πληρώνει όσα ο κ. Σουφλιάς εν τέλλει.
Εγώ όχι.
Με ποιο συνταγματικό, νομικό, ηθικό δικαίωμα ο Υπουργός απειλεί στην κατεδάφιση του δικού μου αυθαιρέτου και όχι και του διπλανού;
Δεν εξακολουθεί σύμφωνα με τους Νόμους του κράτους να παραμένει αυθαίρετο και το διπλανό;
Είναι λοιπόν ένας ωμός εκβιασμός εισπρακτικού χαρακτήρα.
Αλλά, κυρίαρχα, οι εκάστοτε κυβερνώντες έχουν το καθήκον με Νόμους και την πιστή εφαρμογή τους να διαπαιδαγωγούν ηθικά και πολιτικά το Λαό.
Έχω την εντύπωση ότι με την σημερινή κυβέρνηση έχουμε απωλέσει τον χαρακτηρισμό του βαλκάνιου.
Οθωμανοί και μάλιστα παλαιάς κοπής έχουμε γίνει ως κράτος!
Εκβιασμοί και χαράτσια! Ντροπή!

14ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στο Πάρκο Ειρήνης στο Ρέντη, στις 3, 4 και 5 Ιουλίου 2009

Για 14η χρονιά τo Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του. Έλληνες και ξένοι, ελληνίδες και ξένες μαζί θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας και την αξιοπρέπειά μας. Γιατί ο ρατσισμός δεν πλήττει μόνο όσους τον υφίστανται, θίγει εξίσου και όσους τον ανέχονται. Το κυνήγι των μεταναστών και των προσφύγων δεν βελτιώνει τη ζωή των ντόπιων, αντίθετα προετοιμάζει την αφαίρεση των δικαιωμάτων όλων μας, αποκτηνώνει τις κοινωνίες και οπλίζει τη ρατσιστική Ακροδεξιά. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν είναι πρόβλημα, έχουν προβλήματα. Πάνω τους οι κυρίαρχοι μεταθέτουν τα βάρη της δικής τους κρίσης, όπως κάνουν με τους εργαζόμενους και τους φτωχούς, εξαπολύοντας αστυνομίες και στρατούς ενάντια στα θύματα της δικής τους πολιτικής. Μαζί, λοιπόν, στο δρόμο που άνοιξε η Κωνσταντίνα Κούνεβα, στο δρόμο της ενότητας ελλήνων και αλλοδαπών εργαζομένων και ανέργων, στο δρόμο της αλληλεγγύης, της ζωής και της αξιοπρέπειας.

Michael Jackson: Τελευταία πρόβα...

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΒΑ ΤΟΥ MICHAEL JACKSON ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ.

Inspired Bicycles - Danny MacAskill - ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ!!!

ΜΗΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ! @ !

ΕΚΛΟΓΕΣ-ΑΛΒΑΝΙΑ: Ο Μπερίσα υποστηρίζει πως κέρδισε στις εκλογές, όμως οι Σοσιαλιστές καταγγέλλουν νοθεία

Το Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα ισχυρίζεται ότι κέρδισε την πλειοψηφία στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, όμως οι Σοσιαλιστές κάνουν καταγγελίες για νοθεία, με αποτέλεσμα το πολιτικό θερμόμετρο να ανεβαίνει επικίνδυνα στην Αλβανία. Η καταμέτρηση των ψήφων διακόπηκε χθες προσωρινά λόγω καταγγελιών και από τις δύο πλευρές αλλά και για να ξεκουραστούν οι υπεύθυνοι- τρεις ημέρες αφότου έκλεισαν οι κάλπες. Η καταμέτρηση πάντως αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, ενώ το θρίλερ για την κατανομή των εδρών συνεχίζεται. Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, ο συνασπισμός «Συμμαχία της Αλλαγής» με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα εξασφάλισε το 46,39% των ψήφων. Η «Ένωση για Αλλαγή» με επικεφαλής τον δήμαρχο Τιράνων και πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα συγκεντρώνει το 45,87% ενώ ο συνασπισμός «Σοσιαλιστική Συμμαχία Ολοκλήρωσης» του πρώην πρωθυπουργού Ιλίρ Μέτα το 5,55%.

Οι εκτιμήσεις
Οι αναλυτές εκτιμούν πως με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση, η οποία για να εγκριθεί από τη Βουλή χρειάζεται 71 ψήφους στο σύνολο των 140 βουλευτών. Ο συνασπισμός με επικεφαλής τον Μπερίσα έχει εξασφαλίσει μέχρι στιγμής 70 έδρες, ενώ ο συνασπισμός του Έντι Ράμα 66 έδρες και εκείνος του Ιλίρ Μέτα 4 έδρες. Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, το κυβερνών Δημοκρατικό του Μπερίσα και το Σοσιαλιστικό του Ράμα αλληλοκατηγορούνται για τον ρυθμό καταμέτρησης των ψήφων και για προσπάθεια επηρεασμού του τελικού αποτελέσματος. Το αρμόδιο Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΑΣΕ (ΟDΙΗR) ανέφερε πάντως στην πρώτη έκθεσή του για τις αλβανικές εκλογές πως διεξήχθησαν ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, όμως η μετεκλογική διαδικασία δεν εκπλήρωσε μερικώς τα διεθνή κριτήρια. Η εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος Ματζλίντα Μπρέγκου ισχυρίσθηκε ότι ο Μπερίσα έχει εξασφαλίσει τις 71 έδρες που είναι απαραίτητες για την πλειοψηφία και θα κυβερνήσει χωρίς να σχηματίσει συνασπισμό. Όμως οι Σοσιαλιστές θεωρούν ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν τέτοια συμπεράσματα και κατηγόρησαν τους Δημοκρατικούς για σχεδιασμό ενός «μαύρου σχεδίου ώστε να υφαρπάξουν τη νίκη».

http://www.tanea.gr/

Yemenia Air: «Όλα σκοτείνιασαν και αρχίσαμε να πέφτουμε»

«Όλα σκοτείνιασαν και αρχίσαμε να πέφτουμε». Αυτό είπε στον πατέρα της η μοναδική, μέχρι τώρα, επιζήσασα του αεροπορικού δυστυχήματος με το αεροσκάφος της Yemenia Air. Την τραγική εμπειρία της 14χρονης Μπαχία Μπακάρι μετέφερε ο πατέρας της, μιλώντας στο γαλλικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο France 24. Στη συνέχεια, η νεαρή βρέθηκε στο νερό μαζί με άλλους επιζώντες. «Άκουγα ανθρώπους να μιλούν γύρω μου στο σκοτάδι. Και έπειτα από λίγο δεν άκουγα κανέναν. Απλώς κρατιόμουνα». Το κορίτσι βρέθηκε να επιπλέει γαντζωμένο από συντρίμμια του αεροπλάνου και είναι ο μοναδικός επιζών από τους 153 ανθρώπους που επέβαιναν στο αεροπλάνο που συνετρίβη στα ανοικτά των νησιών Κομόρος. Η μητέρα του, η οποία ταξίδευε μαζί του, είναι αγνοούμενη και πιστεύεται πως είναι νεκρή.

http://www.tanea.gr

Air France: Δεν έσπασε στον αέρα το Airbus

Το αεροσκάφος Airbus A330 που κατέπεσε στον Ατλαντικό την 1η Ιουνίου με 228 επιβαίνοντες δεν διαλύθηκε στον αέρα αλλά έπεσε στο νερό ανέπαφο και ενώ είχε μεγάλη ταχύτητα, επισήμαναν σήμερα Γάλλοι ερευνητές. Αν επίσης λέει κάτι αυτό, κάποια σωσίβια που βρέθηκαν στα συντρίμμια του αεροσκάφους δεν ήταν φουσκωμένα. Όσον αφορά πάντως τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, αυτά δεν μπορούν να προσδιοριστούν ένα μήνα μετά την τραγωδία. Όπως επίσης έγινε γνωστό, οι έρευνες για τον εντοπισμό των μαύρων κουτιών του μοιραίου Airbus Α330 θα συνεχιστούν μέχρι τις 10 Ιουλίου.

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: ΕΝΑΡΞΗ ΜΕ ΝΤΟΥΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ

Ήταν καλοκαίρι του 1994 όταν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, κόντρα στο ρεύμα της εποχής και την αμφισβήτηση για το πώς είναι δυνατόν να ασχολείται η (τρις σερί) πρωταθλήτρια τότε ΑΕΚ με την αγορά της (υποτίθεται) υποδεέστερης ποδοσφαιρικά Κύπρου, αποφάσισε την απόκτηση του Τιμούρ Κετσπάγια από την Ανόρθωση. Ποιος φανταζόταν ότι 15 χρονιά μετά θα έπρεπε να τον αντιμετωπίσει ως προπονητή του Ολυμπιακού και μάλιστα στο ντεμπούτο του Γεωργιανού στη Σούπερ Λίγκα; Το Σάββατο 22 ή την Κυριακή 23 Αυγούστου (δεν έχει οριστεί ακόμα η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής του ντέρμπι), ο Τιμούρ Κετσπάγια, περπατώντας στους χώρους του ΟΑΚΑ, είναι βέβαιο ότι θα αισθανθεί περίεργα. Την ΑΕΚ την αγάπησε και ουδέποτε το έκρυψε, άλλωστε αποτέλεσε το εφαλτήριο για τη μεταπήδησή του στην αγγλική Νιούκαστλ, με τη φανέλα της δεν έγινε απλώς δημοφιλής στους οπαδούς των "Καρακαξών", αλλά αναγνωρίστηκε διεθνώς για την ποδοσφαιρική αξία του.

Από Αγγλία - Ουγγαρία το -7,8% του Ιουνίου

Με μείωση της τάξης του 7,8%, έκλεισε η κίνηση των αφίξεων τουριστών με πτήσεις charter, τον Ιούνιο στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας.
Αντίθετα, αυξημένη κατά 3,7% ήταν η κίνηση των αφίξεων με πτήσεις εσωτερικού. Από τα αναλυτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα χθες η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, προκύπτει ότι η μείωση των αφίξεων του Ιουνίου, οφείλεται κυρίως στις τουριστικές αγορές της Μεγάλης Βρετανίας, της Ουγγαρίας, της Ολλανδίας και της Σλοβακίας, που καταγράφουν σημαντικές απώλειες, όχι μόνο σε ποσοστά αλλά και σε απόλυτους αριθμούς. Αντίθετα, με θετικό πρόσημο έκλεισαν τον Ιούνιο οι αφίξεις από τις τουριστικές αγορές της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Πολωνίας και της Σουηδίας. Σημειώνεται, ότι ο δείκτης των αφίξεων δεν αποδίδει απόλυτα την πορεία του τουρισμού στο νησί μας, καθώς, καταγράφεται διαφοροποίηση στην κατά κεφαλήν δαπάνη των επισκεπτών μας. Φέτος, ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό από πέρσι συμμετέχει σε προγράμματα all inclusive, ενώ, δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα στοιχεία για τις διανυκτερεύσεις και το εισρέον, από τον τουρισμό, εισόδημα. Επίσης, δεν έχουν διατεθεί αναλυτικά στοιχεία για την κίνηση των κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι της Κέρκυρας και γενικότερα για το θαλάσσιο τουρισμό, που αφήνει ένα σημαντικό, αλλά, απροσδιόριστο εισόδημα στον τόπο.
http://kerkreports.blogspot.com

«Έφυγε» σε ηλικία 87 ετών η ηθοποιός Αννα Παϊτατζή

Σε ηλικία 87 ετών πέθανε την Πέμπτη η Αννα Παϊτατζή, η Ελληνίδα ηθοποιός που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη το 1950, ενώ έμεινε ενεργή μέχρι και το 2004. Γεννημένη στην Κωνσταντινούπολη το 1923, ξεκίνησε την καρίερα της εκτός θεάτρου τη δεκαετία του 1950, με τη Θύελλα στο Φάρο του Γρηγόρη Γρηγορίου, ενώ έγινε ευρέως γνωστή με τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά Λούνα Παρκ τη δεκαετία του 1970. Συμμετείχε, μεταξύ άλλων, στις ταινίες Γαμήλιες περιπέτειες, Ένας Ιππότης για τη Βασούλα, Για ποιον χτυπά η Κουδούνα και Ο Γίγας της Κυψέλης. Ανάμεσα στις τελευταίες της δουλειές συγκαταλέγεται η συνεργασία της με το Γιάννη Μπέζο στο σίριαλ Εκείνες κι Εγώ, ενώ παρέμεινε ενεργή μέχρι και το 2004, με την τελευταία της τηλεοπτική εμφάνιση στο σίριαλ Επτά Θανάσιμες Πεθερές. Η κηδεία της θα γίνει την Παρασκευή στις 14:30 από το Β' Νεκροταφείο Αθηνών.