Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Δεν σ' αφήνουν να αγιάσεις.

-«Πρέπει να βοηθήσουμε αυτή την κυβέρνηση να πετύχει- είτε την ψηφίσαμε είτε όχι. Δεν τολμώ να φανταστώ τι θα επακολουθήσει αν δεν τα καταφέρει». Το έλεγε πρόσφατα σε παρέα μάνατζερ από το χώρο της πληροφορικής. Αλλά μπορεί να το ακούσει κανείς και αλλού και μάλιστα με εντυπωσιακή συχνότητα. Συμπέρασμα: οι πολίτες επιθυμούν να πετύχει η κυβέρνηση στην αποστολή της – που είναι βασικά η ανόρθωση της οικονομίας. Και θα την στηρίξουν γι αυτό. Εκείνοι που δεν τη στηρίζουν πάντα είναι σε κάποιες περιπτώσεις οι υπουργοί της. Και να θέλεις να αγιάσεις δεν σ αφήσουν. Παράδειγμα η τροπολογία για τις γονικές παροχές. Η πράξη της γονικής παροχής , δωρεάς κλπ υπόκειται στους ισχύοντες νόμους της χώρας. Αν η κυβέρνηση κρίνει ότι ο νόμος είναι εσφαλμένος δεν έχει παρά να καταφύγει στη Βουλή και να εισηγηθεί έναν καινούργιο και αν ψηφιστεί θα ισχύσει κατά τα προβλεπόμενα. Αυτός είναι ο τρόπος και δεν υπάρχει άλλος. Μέχρι τότε οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να επικαλούνται τον ισχύοντα νόμο για να κάνουν η δουλειά τους . Απλά πράγματα. Σε ποια νομική και πολιτική τάξη μπορεί να γίνει δεκτή η …απαγόρευση εφαρμογής νόμου που ισχύει; Πως νοείται η αφαίρεση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων που απορρέουν από έναν νόμο που ισχύει κατά τα προβλεπόμενα, εν όψει ενός άλλου νόμου που ενδεχομένως θα προκύψει στο μέλλον; Η πολιτεία δεν μπορεί να εντέλλεται τη …μη εφαρμογή νόμου, για να προλάβει- λέει- την αξιοποίησή του από τους πολίτες. Δεν υπάρχουν νόμοι που προβλέπουν …τιμές ευκαιρίας και άλλοι που διατιμούν υψηλότερα τη νομιμότητα. Είναι δικαίωμα του πολίτη να επισπεύσει μια πράξη πριν αλλάξει το νομοθετικό καθεστώς που τη διέπει. Όπως είναι δικαίωμα της κυβέρνησης να μεταβάλει αυτό το καθεστώς. Μέχρι τότε όμως πρέπει να σεβαστεί το υφιστάμενο. Αν θέλει αν έχει στο πλευρό της τους καλοπροαίρετους πολίτες.
http://www.protagon.gr

Synthesia Game: Μάθετε πιάνο παίζοντας ...ένα παιχνίδι



Το Synthesia Game είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε και να παίζετε πιάνο στον υπολογιστή σας. Το παιχνίδι είναι δωρεάν (για να αποκτήσετε όμως το πακέτο εκμάθησης που το συνοδεύει θα πρέπει να πληρώσετε $18) και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ. Δε θα σας πούμε λεπτομέρειες. Απλώς δείτε το παρακάτω βίντεο...

Νέο πολιτικό γραφείο στήνει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής

Από το http://tvxs.gr
Νέο πολιτικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας στήνει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σε μια προσπάθεια να σημάνει την επιστροφή του στην πολιτική ζωή, μετά την αποστασιοποίησή του που ακολούθησε την ήττα της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης. Το νέο γραφείο, έκτασης 200 τ.μ. αναμένεται να είναι έτοιμο σε 1 εβδομάδα, βρίσκεται δίπλα από την κατοικία του Αμερικανού πρέσβη στην οδό Παναγή Κυριακού. Μιλώντας στα «Νέα», οι φίλοι του Κ. Καραμανλή σημειώνουν ότι η κίνηση αυτή αποτελεί την «πρώτη απάντηση προς όλους όσους έσπευσαν να τον συνταξιοδοτήσουν πρόωρα». Παλιός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού δηλώνει ότι ο Καραμανλής «είναι εδώ και θα παραμείνει για πολλά χρόνια στην πολιτική σκηνή. Δεν θα ακολουθήσει την πεπατημένη οδό. Δηλαδή δεν θα συμπεριφέρεται ως πικραμένος πρώην ηγέτης που θα υπονομεύει ή θα παγιδεύει τον διάδοχό του. Κάθε άλλο. Δεν θα μπλεχτεί στα πόδια του Αντώνη Σαμαρά και δεν θα κάνει κινήσεις που θα δυσκολέψουν το έργο του νέου προέδρου. Αντίθετα θα βοηθήσει με όλες τις δυνάμεις του τη διατήρηση της συνοχής του κόμματος, ενώ θα παρεμβαίνει να σβήνει φωτιές, να γεφυρώνει διαφορές και να καταλαγιάζει εσωκομματικές εντάσεις». Τα σενάρια σχετικά με τις πολιτικές κινήσεις του Κ. Καρμανλή μετά τη μεγάλη ήττα της ΝΔ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου περιστρέφονταν γύρω από την εξαφάνισή του από την πολιτική σκηνή. Υπήρχαν εκδοχές παραίτησής του από βουλευτής πριν τη λήξη της θητείας του, απομόνωσης στη Ραφήνα, ακόμη και «φυγή» στο εξωτερικό με την οικογένειά του με σκοπό να διδάξει σε κάποιο πανεπιστήμιο. «Το ότι οργανώνει γραφείο με επιτελείο ενώ διαθέτει ήδη γραφείο στη Βουλή είναι ένδειξη ότι έχει σχέδια για το πολιτικό του μέλλον. Σίγουρα στα σχέδιά του δεν είναι να επιστρέψει κάποια μέρα στην ηγεσία της Ν.Δ. Αυτό το κεφάλαιο έχει κλείσει για τον ίδιο. Επιθυμεί όμως μια δικαίωση. Δεν θέλει να περάσει στην ιστορία ως πρωθυπουργός που επί των ημερών του η χώρα πήγε πίσω. Έτσι σταδιακά θα αρχίσει να μιλάει εντός και εκτός Βουλής και να υπερασπίζεται τις επιλογές του για τις μεταρρυθμίσεις που επιχείρησε να κάνει η κυβέρνησή του και δεν κατάφερε να τις ολοκληρώσει, ενώ με κάθε ευκαιρία θα κάνει αυτοκριτική για λάθη, παραλείψεις και αβλεψίες του ώστε να αποκτήσει ξανά τη συμπάθεια των ψηφοφόρων της Ν.Δ.», σημειώνει στα «Νέα» παλιός βουλευτής. «Αν και ο ίδιος δεν θα το παραδεχθεί ποτέ, στο πίσω μέρος του μυαλού του υπάρχει πάντα η φιλοδοξία να βρεθεί κάποια στιγμή στην Προεδρία της Δημοκρατίας ή να του ανατεθεί ένας τιμητικός ρόλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τονίζουν παλιοί συνεργάτες του. Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να δήλωσε πρόσφατα σε συνομιλητή του ότι «πικράθηκε και απογοητεύτηκε πολύ και με πολλούς» υπουργούς και συνεργάτες του.

Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ !...

http://logoplokies.blogspot.com

Η ελληνική κοινότητα του Σαν Αντρές

Μια ελληνική σημαία έσωσε πριν από 130 χρόνια επτά Έλληνες και τις οικογένειές τους, στον Πόλεμο του Ειρηνικού, μεταξύ Περού και Χιλής. Ήταν το 1880, όταν Χιλιανοί στρατιώτες εισέβαλαν στο χωριό Σαν Αντρές, ένα ψαροχώρι του Περού. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι στρατιώτες σκότωναν τους κατοίκους. Ανάμεσα στους ντόπιους ήταν και επτά Έλληνες ναυτικοί που βρέθηκαν τυχαία στο Σαν Αντρές, κοντά στο Πίσκο, το 1870 και αποφάσισαν να ζήσουν εκεί. Για να σωθούν οι Έλληνες από τη σφαγή, ύψωσαν σε ένα σπίτι την ελληνική σημαία και κλείστηκαν εκεί με τις οικογένειές τους και με αρκετούς περουβιανούς. Οι Χιλιανοί στρατιώτες δεν τους πείραξαν. Οι Έλληνες και οι οικογένειές τους γλίτωσαν την καταστροφή. Σήμερα οι απόγονοί τους είναι κάπου 600. Τα επίθετα Κομνηνός, Γκίκας, Παπαφάβας, Φαλκόνης, Κωσταντίνου, είναι από τα πιο συνηθισμένα στο ψαροχώρι. Εκατόν τριάντα χρόνια μετά η ελληνική σημαία υψώθηκε και πάλι. Η ελληνική κοινότητα της Λίμα μαζί με την ελληνική κοινότητα του Σαν Αντρές αποφάσισαν να γιορτάσουν για πρώτη φορά τα Φώτα στο χωριό. Ο δήμαρχος έδωσε εντολή να υψωθούν στην πλατεία η περουβιανή και η ελληνική σημαία. Πολλοί από τους απόγονους των πρώτων Ελλήνων ήταν συγκινημένοι. "Οι Έλληνες για μας είναι αδέλφια μας, σας οφείλουμε πολλά. Η ανάπτυξη στην περιοχή οφείλεται στο όραμα και στη δουλειά των πρώτων Ελλήνων που έφεραν νέες ιδέες στον τόπο μας".
http://astrofegia.blogspot.com

VETO...Περικοπές...

ΕΚΤΑΚΤΗ συνέλευση εργαζομένων πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στο «Veto», με αφορμή τις απολύσεις των δημοσιογράφων Γ. Μανουσακάκη και Τένης Κούτρα. Εκ μέρους της διευθύνσεως μίλησε ο Π. Ζαγοριανίτης, κάνοντας λόγο για περικοπές και αφήνοντας ανοιχτό το ζήτημα περαιτέρω απομακρύνσεων. Ο λόγος; Τα μισθολόγια και το προσωπικό θα έρχονταν ίσα βάρκα ίσα πανί, αν το φύλλο πούλαγε γύρω στα 100.000 φύλλα ενώ τώρα παίζει κάτι παραπάνω απ' την «πενηντάρα». Ειπώθηκε επίσης ότι οι προσαρμογές και οι μειώσεις δεν θα αφορούν μόνο τα χαμηλά κλιμάκια, καθώς και τα στελέχη υπόσχονται να περικόψουν σε σημαντικό ποσοστό τους μισθούς τους. Την κρίση θα πληρώσουν, ως συνήθως, και τα μπλοκάκια, που βλέπουν σιγά-σιγά την πόρτα της εξόδου. Αφού ολοκληρώθηκε η ενημέρωση, το συζήτησαν το θέμα οι εργαζόμενοι και αποφάσισαν αφενός να ζητήσουν τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης για να ελέγξουν από μόνοι τους τι ακριβώς συμβαίνει και αφετέρου να απευθυνθούν στην ΕΣΗΕΑ με το ερώτημα: Αν κάποιος δεν θέλει να μειωθεί ο μισθός του, πώς αντιδρά; Κατά τ' άλλα ακούστηκαν φράσεις όπως «πρέπει να δούμε τι εφημερίδα θέλουμε να φτιάξουμε», «να κόψουμε απ' τις προσφορές και όχι απ' τους εργαζόμενους» και «εμείς είμαστε όλη τη μέρα εδώ, κάποιοι άλλοι δεν ξέρει κανείς πού βρίσκονται».

http://nonews-news.blogspot.com

Συλλήψεις για εικονικούς γάμους στη Λεμεσό

Διάταγμα κράτησης έξι ημερών εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον τριών προσώπων, τα οποία συνελήφθηκαν σε σχέση με υπόθεση εικονικού γάμου, ενώ τέταρτο πρόσωπο καταζητείται από την Αστυνομία. Οπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Γιαννάκης Γεωργίου, μετά από πληροφορίες ότι σε Δημαρχείο της Λεμεσού γίνονταν κατ’ επανάληψη εικονικοί γάμοι, μέλη της ΥΑΜ Λεμεσού μετέβησαν χθες στο χώρο, μόλις ενημερώθηκαν ότι θα γινόταν εικονικός γάμος μεταξύ αλλοδαπών. Η Αστυνομία συνέλαβε γαμπρό και νύφη καθώς και το μεσολαβητή τους και από τις καταθέσεις που ακολούθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, η κοπέλα, που κατάγεται από ευρωπαϊκή χώρα, παραδέχθηκε ότι της είχαν υποσχεθεί κάποια ανταλλάγματα για να συνάψει εικονικό γάμο με Πακιστανό.
http://filoksenos.blogspot.com

ΠΑΣΟΚ: Θέλει τρίποντο στις δημοτικές

Φουλ του άσου στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας θέλει να επιτύχει το ΠΑΣΟΚ το 2010, εκλέγοντας πράσινους δημάρχους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά. Στην Ιπποκράτους θεωρούν ότι η φετινή χρονιά είναι ιδανική για να γίνουν ανατροπές και στον χώρο της αυτοδιοίκησης και ήδη ανεπισήμως έχουν αρχίσει τις διερευνητικές συζητήσεις σε σχέση με τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν με αξιώσεις τους δημαρχιακούς θώκους στις μεγάλες πόλεις. Με βάση τις πληροφορίες που θέλουν τον «Καποδίστρια 2» να μην επηρεάζει διοικητικά και ως προς τα όρια τους τρεις μεγάλους δήμους, στο ΠΑΣΟΚ αλλά και την κυβέρνηση θεωρούν ότι η προεργασία για την επιλογή των «καταλληλότερων» μπορεί να αρχίσει ήδη από τις αρχές του χρόνου. Η ανάδειξη στους μεγάλους δήμους στελεχών του ΠΑΣΟΚ αποτελεί βεβαίως πολιτικό στοίχημα για το Μαξίμου που θέλει συγχρόνως με την αλλαγή της διακυβέρνησης αλλά και τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις που θα προκαλέσει ο «Καποδίστριας 2» να αναδείξει σε σημαντικά πόστα αυτοδιοικητικούς που προέρχονται από τον χώρο του και θα είναι σε θέση να μεταφέρουν και στον α΄ βαθμό της αυτοδιοίκησης το πνεύμα και την αντίληψη του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τη λειτουργία του κράτους και των θεσμών. «Για μας η αναμέτρηση του ερχόμενου Νοεμβρίου έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και πολιτική αξία» αναφέρουν κομματικοί παράγοντες θεωρώντας ότι η φθορά που έχει υποστεί η Νέα Δημοκρατία μπορεί να λειτουργήσει «ευνοϊκά» για τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ.
ΤΑ ΝΕΑ

Η απίστευτη ιστορία αυτοκινήτου της Ασφάλειας Ιωαννίνων!

Υπεύθυνη γραφείου ενοικίασης αυτοκινήτων καταγ­­γέλλει ότι ΙΧ που είχε κατασχεθεί, αλλά με δικαστική απόφαση έπρεπε να της επιστραφεί, «παραχωρή­θηκε» στην Ασφάλεια Ιωαννίνων!!!

Μια «φάμπρικα» αυθαιρεσίας και... ιδιόμορφης διαχείρισης του δημόσιου χρήματος επινόησαν κάποιοι δημόσιοι λειτουργοί, με φόντο ακριβά κατασχεμένα αυτοκίνητα.Η Ασφάλεια Ιωαννίνων ζητεί για τις ανάγκες της ένα αυτοκίνητο από τα κατασχεμένα στο τελωνείο της πόλης. Για το συγκεκριμένο, όμως, που της δόθηκε υπήρχε ήδη δικαστική απόφαση να επιστραφεί στον ιδιοκτήτη του. Και αντί να γίνει το αυτονόητο, να επιστραφεί δηλαδή το ΙΧ και να αναζητηθεί άλλο, ο ιδιοκτήτης του παραπέμπεται στον ΟΔΔΥ για να... αποζημιωθεί.Η συγκεκριμένη ιστορία, που ερεύνησε το «Εθνος της Κυριακής», ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, ωστόσο προκύπτει ότι πρόκειται για συνήθη πρακτική, που ταλαιπωρεί και συνθλίβει οικονομικά τους πολίτες.Στις 18 Ιανουαρίου 2008, από γραφείο ενοικιάσεων στην Ανω Γλυφάδα, ο Αλβανός υπήκοος Φουγκί Αντρέα νοίκιασε για έναν μήνα έναντι 1.300 ευρώ ένα τζιπ «ΚΙΑ Σορέντο».Στις 11 Φεβρουαρίου η Συνοριοφυλακή, από το τμήμα Δελβινακίου στα ελληνοαλβανικά σύνορα, εντόπισε τον Φουγκί να μεταφέρει λαθρομετανάστες.Ο ίδιος και ο συνεργάτης του κατάφεραν να διαφύγουν με τα πόδια, ενώ το όχημα, όπως προβλέπεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, κατασχέθηκε.

Η κατάσχεση
«Η Συνοριοφυλακή ενημέρωσε αμέσως το γραφείο μας για την κατάσχεση του αυτοκινήτου κι εμείς με τη σειρά μας κάναμε, μέσω δικηγόρων, σειρά ενεργειών για να μας επιστραφεί», λέει η υπεύθυνη του γραφείου ενοικίασης, Χρυσάνθη Μιχαλαρέα.«Πράγματι έναν χρόνο μετά, στις 14 Ιανουαρίου 2009, έγινε η δίκη των δύο δραστών και καταδικάστηκαν ερήμην, ενώ συγχρόνως διατάχθηκε η απόδοση του οχήματος σε μένα.Και ενώ θα έπρεπε το αυτοκίνητο, που στο μεταξύ είχε μεταφερθεί στο Τελωνείο Ιωαννίνων, να μας επιστραφεί με βάση τη δικαστική απόφαση, δεν γίνεται καμία ενέργεια.Στις συνεχείς οχλήσεις μας προς τις υπηρεσίες, θυμίζοντάς τους τη υποχρέωσή τους να μας επιστρέψουν το όχημα, επικαλούμενοι μάλιστα την τεράστια οικονομική ζημιά που έχουμε ήδη υποστεί επί 22 μήνες, απλά κωλυσιεργούσαν.Και το πιο σοβαρό, μας απέκρυψαν το γεγονός ότι δεν έχουν πλέον το αυτοκίνητο στην κατοχή τους, αλλά το έχουν παραχωρήσει στην... Ασφάλεια Ιωαννίνων! Στη συνέχεια μας ανακοίνωσαν ότι δεν μπορούσαν να το ζητήσουν πίσω, επειδή λέει, παραχωρήθηκε με «κοινή υπουργική απόφαση’’. Τι τους εμποδίζει μια νέα υπουργική απόφαση να αποκαταστήσει την παράνομη παραχώρηση;», αναρωτιέται η κ. Μιχαλαρέα.Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι μοναδικό. Οπως τονίζει η ιδιοκτήτρια του γραφείου ενοικίασης: «είναι ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί και άλλους συναδέλφους, καθώς έχουμε 2 και 3 τέτοιες περιπτώσεις ο καθένας. Το δικαστήριο με δικαίωσε, αλλά το κράτος με ταλαιπωρεί».Κωλυσιεργούν. «Ακόμα και η αποζημίωση που λένε ότι δικαιούμαι δεν μου έχει δοθεί, αφού οι δημόσιες υπηρεσίες κωλυσιεργούν, δεν έχει καν καθαρογραφεί έως σήμερα η δικαστική απόφαση (!) και δεν τους νοιάζει αν έχω τη δυνατότητα να συνεχίσω να πληρώνω τις υποχρεώσεις μου (ΙΚΑ, ΦΠΑ, ΤΕΒΕ) αλλά και τις τράπεζες. Από τα 100 αυτοκίνητα που έχουμε είναι αρκετά αυτά για τα οποία ακόμη πληρώνουμε τις δόσεις αγοράς τους», λέει η κ. Χρυσάνθη Μιχαλαρέα.«Από το γραφείο μας ζουν 7 οικογένειες. Μόνο από το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, που ήταν καινούργιο, έχω έως τώρα ζημιωθεί από τη μη ενοικίασή του για 22 μήνες, συν την ασφάλισή του, τα τέλη κ.λπ., περίπου 36.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζω τα έξοδα δικηγόρων.Παράνομα χάρισαν αυτοκίνητο αξίας περίπου 20.000 ευρώ που δεν τους ανήκει. Προτιμώ αντί της αποζημίωσης να πάρω το αυτοκίνητο και όσα επιπλέον δικαστικά θα μπορούσα να διεκδικήσω ως διαφυγόντα κέρδη, αν και δεν γνωρίζω πότε θα τα δώσουν», καταλήγει η κ. Μιχαλαρέα.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ
«Το κράτος να μειώσει την ταλαιπωρία μας»
«Αμφιβάλλω αν υπάρχει έστω και μία επιχείρηση από τις περίπου 2.500 που λειτουργούν στον κλάδο που να μην έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» ο Δ. Μαγγιώρος, πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων (ΣΤΕΕΑ). «Κατάσχονται αυτοκίνητα που ανήκουν σε εταιρείες "Rent a Car", γιατί ένας-δύο οδηγοί, από τους χιλιάδες που ενοικιάζουν, τα χρησιμοποίησαν για παράνομες ενέργειες, και μέχρι να μας επιστραφούν περνούν δεκάδες μήνες, με ζημιά χιλιάδων ευρώ για εμάς. Εμείς νοικιάζουμε καλόπιστα και δεν ξέρουμε ο κάθε οδηγός τι θα κάνει. Το κράτος μπορεί και πρέπει να μειώσει κατά πολύ την ταλαιπωρία μας, επισπεύδοντας τον χρόνο απόδοσης του αυτοκινήτου, που είναι το "εργαλείο" της δουλειάς μας».

ΠΑΡΑΔΟΧΗ
«Πρόκειται για συνήθη πρακτική»
Ούτε ο ΟΔΔΥ, στον οποίο απευθυνθήκαμε, γνωρίζει, έστω κατά προσέγγιση, πόσα έχει πληρώσει έως τώρα για περιπτώσεις στις οποίες κατασχεμένα -αρχικά- αυτοκίνητα, για τα οποία βγαίνουν δικαστικές αποφάσεις να δοθούν πίσω στους ιδιοκτήτες τους, δεν επιστρέφονται, αλλά επιλέγεται η λύση να αποζημιωθεί ο ιδιοκτήτης. Κρατικοί λειτουργοί μάς διαβεβαιώνουν ότι πρόκειται για «συνήθη πρακτική». Το «Εθνος της Κυριακής» επικοινώνησε με τον αρμόδιο προϊστάμενο στο Τελωνείο Ιωαννίνων, ο οποίος παραδέχθηκε ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν το έχουν πλέον, αλλά έχει παραχωρηθεί στην Αστυνομία με κοινή υπουργική απόφαση. Και όπως μας εξήγησε, για τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει πρόβλεψη, αφού συμβαίνει συχνά. Ο ιδιοκτήτης πηγαίνει στον ΟΔΔΥ με τα χαρτιά του, κάνει αίτηση και πληρώνεται την αξία του ΙΧ!
epirusgate

Εκρηξη στην Βουλη…….


http://asimonis.wordpress.com/

Μέτρα 3,5 δισ. ευρώ ζητούν οι Βρυξέλλες

Πρόσθετα μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, ύψους 3,5 δισ. ευρώ ή 1,5% του ΑΕΠ, ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση του ελλείμματος στο 8,7% του ΑΕΠ φέτος. Σύμφωνα με τα Νέα Σαββατοκύριακου, η κοινοτική αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε την Αθήνα υπολόγισε ότι με βάση τα μέτρα που έχει ώς τώρα ανακοινώσει η κυβέρνηση για το 2010, το έλλειμμα δεν προβλέπεται να μειωθεί κάτω από 10% του ΑΕΠ, από 12,7% του ΑΕΠ το 2009. Επίσης, οι κοινοτικοί ζητούν εξειδίκευση των μέτρων του 2011 και 2012, γιατί δεν προκύπτει πώς θα επιτευχθεί η περαιτέρω μείωση του ελλείμματος κατά 6% συνολικά τα δύο αυτά χρόνια. Οπως αναφέρεται, συνιστούν αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, αύξηση συντελεστών ΦΠΑ, μείωση μισθών στο Δημόσιο, περικοπές στις συντάξεις και αλλαγές το συντομότερο στο Ασφαλιστικό.
http://www.nooz.gr

Τριόλι: το... Βιάγκρα που δίνει η ελληνική φύση

http://www.seleo.gr/img/news/top/09-01-10-a3_Top.jpg

Γνωρίζουν Ελληνες και Κύπριοι ότι το φυτικό συστατικό για την παραγωγή των σχετικών σκευασμάτων (Βιάγκρα), που υποβοηθούν τη σεξουαλικότητα ανδρών και γυναικών, είναι διάσπαρτο στην ελληνική και κυπριακή φύση; Ασχέτως αν στις δύο χώρες οι πώλησεις του Βιάγκρα έχουν εκτοξευτεί στη δεύτερη θέση μεταξύ των 27 χωρών-μελών της Ε.Ε.

Τρία φλιτζανάκια την ημέρα, τα προβλήματα κάνουν πέρα

Το βοτάνι μαζεύεται χωρίς τις ρίζες του, σε πλήρη άνθιση, μαζί με τους σπόρους του, οι οποίοι έχουν πιο έντονες ιδιότητες.

Στη συνέχεια καθαρίζεται από τις σκόνες, τοποθετείται σε μια κατσαρόλα και καλύπτεται με νερό. Πρέπει να βράσει καλά, μέχρις ότου μείνει πιο λίγο από το μισό το αρχικό νερό. Το εκχύλισμα σουρώνεται και φυλάσσεται στο ψυγείο μέχρι μία εβδομάδα. Η δοσολογία είναι τρία φλιτζανάκια του καφέ την ημέρα, το τελευταίο το βράδυ πριν από τον ύπνο.

Το ρόφημα επιδρά στους άνδρες αυξάνοντας την ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη, βοηθά στη σπερματογένεση αυξάνοντας τον αριθμό και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων, αυξάνει τη σεξουαλική διάθεση.

Στις γυναίκες τονώνει την σεξουαλική διάθεση και βοηθά να ξεπεραστούν τα διάφορα ψυχοσωματικά προβλήματα, που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση όπως: αϋπνία, υπερένταση, απάθεια, υπερευαισθησία και υπεραιμία. Το ίδιο βοηθά, σε περιπτώσεις που παρουσιάζονται τα προβλήματα αυτά σε πρόωρη αφαίρεση των μητρικών.

Το μαγιοβότανο μπορεί να παίρνεται για απεριόριστο χρόνο χωρίς παρενέργειες. Ομως συστήνεται να γίνονται μικρά διαλείμματα μετά την πρώτη δίμηνη ή τρίμηνη συνεχή λήψη του, που κανονικά αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών και διορθώνει τη σεξουαλική διάθεση.
http://freskoprama.blogspot.com/

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΤΡΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ !...

Υπάρχουν μερικοί δημοσιολόγοι, που από τις 5 του περασμένου Οκτώβρη, μετρούν μία – μία τις μέρες, μέχρι τις εκατό ! Περιμένουν, απεγνωσμένα, να βρουν την αφορμή για να εκτονώσουν το προϋπάρχον και συνεχώς αυξανόμενο αντιΠΑΣΟΚ μένος τους…
Με το που θα χτυπήσει το σήμαντρο θα ξεχυθούν και θα γνωματεύσουν εν χορώ : «…δεν έκαναν τίποτα !...».
Στο συρφετό ανταμωμένοι, ακροδεξιοί, νεοδεξιοί, νεόπλουτοι, φοροφυγάδες, αεριτζήδες, μπατιρισμένοι εκσυγχρονιστές, μαζί, δε, και το καινούργιο φρούτο : κάποιοι αυτόκλητοι …θεματοφύλακες του γνήσιου ΠΑΣΟΚ, αυτοχρισμένοι original συνεχιστές, τάχα, του πνεύματος και των ιδεών του μεγάλου Ανδρέα, που εκτίμησαν, κιόλας,, πως η πολιτική, που ακολουθείται δεν είναι σωστή ! (Μεταξύ μας, δεν είναι τωρινό το σχιζοφρενικό φαινόμενο των διαφόρων, πλην ελαχίστων, γραφικών, που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και πέρασαν στη δεξιά, ακόμα και στην ακροδεξιά, εξελισσόμενοι σε πολέμιούς του, επικαλούμενοι την πίστη και την προσήλωσή τους στον …ιδρυτή του ! Κι ο Καραμανλής, θαυμαστής του Ανδρέα δήλωνε !...).

΄Ολοι αυτοί, λοιπόν, μπορεί κι άλλοι, που διαφεύγουν του προσκλητηρίου, (δεν συμπεριλαμβάνω τους αριστερούς και τους «αριστερούς» : αυτοί δεν κρίνουν το ΠΑΣΟΚ, ούτε από τις 100 μέρες, ούτε από την 4ετία, τόχουν κρίνει, ήδη, πριν κάνει την κυβέρνηση και, φυσικά, τόχουν απορρίψει !...), θα βγουν και θα μιλήσουν ή θα γράψουν για την «…απογοήτευση, που προκάλεσε στους πολίτες η διακυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, για τη μη υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών, για καθυστερήσεις, παλινωδίες και αποτυχίες…».
Θα τονίσουν, μεταξύ άλλων, «…τη λήψη σκληρών οικονομικών μέτρων, την υπονόμευση του έθνους και του γένους με την πολιτική στο μεταναστευτικό, το …χτύπημα του θεσμού της οικογένειας με την επαναφορά της φορολογίας στις γονικές παροχές και τις κληρονομιές, (ανεξάρτητα αν αυτό αφορά ολίγους προύχοντες…), την διάρρηξη της παραδοσιακής σχέσης ανάμεσα στον ψηφοφόρο και τον βουλευτή του με τον προωθούμενο νέο εκλογικό νόμο…».
Αυτά όλα θα τα ξεράσουν την ημέρα, που η κυβέρνηση θα συμπληρώνει 100 μέρες στη εξουσία, το ίδιο βράδυ, όμως, θα περιπέσουν, πάλι στην μελαγχολία τους και στην τυραννία των αδιεξόδων τους, καθώς θα συνειδητοποιούν, πως το ΠΑΣΟΚ έχει να κυβερνήσει πολλές ημέρες, πολλούς μήνες, πολλά χρόνια, ακόμα, προκειμένου να υλοποιήσει το Πρόγραμμά του, για την ανόρθωση της Οικονομίας και της χώρας.
Η κατάστασή τους, δε, θα φτάνει στα όρια της απελπισίας, μιας και θάχουν βγει οι σφυγμομετρήσεις τη κοινής γνώμης και θα δείχνουν την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στην κυβέρνηση, το Γ. Παπανδρέου και το έργο τους !
http://logoplokies.blogspot.com

Τρεις και εξήντα! by mojo-49

http://www.epikairo.gr/images/stories/_1009/pasok_kamel.jpg
http://www.epikairo.gr/

Πάγκαλος vs Παπαρήγα


http://griniarogatos.blogspot.com/