Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

ΤΟ ΔΩΡΑΚΙ ΤΟΥ ΘΕΜΟΥ...

Βραβεία: Τα λαμόγια του 2009 by drSeenG (video) - ΔΕΙΤΕ!!

http://mediasoup.gr

"Αναστήθηκε" στο νεκροτομείο!!

Ένας άνδρας στη Βενεζουέλα, που είχε ανακηρυχθεί επισήμως νεκρός, ξύπνησε την ώρα που οι γιατροί άρχισαν τη νεκροτομή. Ο 33χρονος, Carlos Camejo, σύμφωνα με την ιατρική διάγνωση ήταν νεκρός, μετά από τροχαίο και έπρεπε να μεταφερθεί στο νεκροτομείο. Έκεί, όταν οι γιατροί ξεκίνησαν την αυτοψία, παρατήρησαν ότι ανάβλυζε αίμα και άρχισαν να παρατηρούν συσπάσεις στο πρόσωπο του... νεκρού. "Ξύπνησα γιατί ο πόνος από το νυστέρι ήταν αφόρητος" δήλωσε ο Camejo. Η γυναίκα του, συντετριμμένη, έφτασε στο νεκροτομείο για να αναγνωρίσει το πτώμα του συζύγου της και τον βρήκε να περπατάει στο διάδρομο.
πηγή
thenewsbus

Στη «φυλακή» ο Γονίδης!



Όχι, δεν έκανε καμία παράβαση…
Αντιθέτως, θα ψυχαγωγήσει τους τροφίμους των φυλακών του Αυλώνα. Ο λόγος για τον τραγουδιστή Σταμάτη Γονίδη, ο οποίος σε λίγη ώρα θα δώσει μια συναυλία μέσα στις φυλακές, σαν δώρο εορτών στους τροφίμους. Είναι κάτι που δεν το έχει κάνει άλλος καλλιτέχνης και νιώθει ιδιαίτερα συγκινημένος που, λίγο πριν από την αλλαγή του χρόνου, θα χαρίσει στιγμές γαλήνης και ευτυχίας.
ksipnistere

ΖΙΚΟ: Γκολ για την ανθρωπιά

Χατ-τρικ ο Ζίκο για λογαριασμό της ανθρωπιάς. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, πέτυχε τρία από τα πέντε γκολ της ομάδας των επίλεκτων που συμμετείχε, στο ματς με αντίπαλο τη Φλαμένγκο στο Μαρακανά παρουσία 72.000 θεατών. Στο πλευρό του «λευκού Πελέ» και ο Ρομάριο που πέτυχε τα άλλα δύο γκολ της ομάδας των επιλέκτων. Από τις εισπράξεις του αγώνα συγκεντρώθηκε το ποσό των 176.000 ευρώ. Με την ομάδα του Ζίκο αγωνίστηκαν: Γκιλμάρ Ρινάλντι, Αντίλιο, Αντράντε, Τζούνιορ, Ρενάτο Γκαούτσο, Ίμπσον, Λεονάρντο Μούρα, Αντριάνο, Φαλκάο, Εντμούντο, Κλαούντιο Αντάο, Γκονσάλβες, Κάρλος Γκερμάνο, Ντζαλμίνια, Βάγκνερ Λοβ.
http://www.nooz.gr

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:Διευρύνεται το χάσμα μεταξύ των στελεχών

Στον «πάγο» εξακολουθούν να παραμένουν οι σχέσεις «σαμαρικών» και «μητσοτακικών».Η μελλοντική συνύπαρξη του κ. Αντώνη Σαμαρά με την κυρία Μπακογιάννη καθώς και ο βαθμός συνεργασίας τους το επόμενο διάστημα είναι ένα κρίσιμο ερωτηματικό, μιας καιμε την άρνηση της πρώην υπουργού εξωτερικών, πολλά στελέχη θεωρούν ότι είναι πλέον παγιώνεται μια ψυχροπολεμική ατμόσφαιρα.Σύμφωνα με πληροφορίες του epirusgate,χθες το πρωί,σε κεντρική καφετέρια των Ιωαννίνων,βρίσκονταν ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό κ. Νίκος Γερασιμίδης ,παρέα με αρκετά στελέχη που υποστήριξαν την κα Μπακογιάννη.Στο μαγαζί έφτασε μετά από λίγη ώρα ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ και βουλευτής Ιωαννίνων κ. Κώστας Τασούλας.Ο κ. Τασούλας δεν αντάλλαξε ούτε βλέμα με τα "γαλάζια" στελέχη!Αντίθετως,έφυγε άρον άρον από το μαγαζί!"Έχουμε πολλά ράμματα για την γούνα του",τόνιζε με νόημα κάποιος από την παρέα...Το βασικό ερώτημα πλέον στη Νέα Δημοκρατία είναι τι θα πράξει στην πορεία η κυρία Μπακογιάννη και εάν θα κάνει «αντάρτικο» και με ποια στελέχη στο νέο πρόεδρο.

Μέχρι την Πέμπτη 31/12 η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Μέχρι την Πέμπτη 31/12 πρέπει να πραγματοποιηθεί η πληρωμή των νέων και αυξημένων τελών κυκλοφορίας από τους ιδιοκτήτες των οχημάτων. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί εάν θα δοθεί παράταση για την πληρωμή τους, αν και ολοένα και περισσότεροι ιδικοτήτες Ι.Χνσπεύδουν στις ΔΟΥ για να καταθέσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους.

«Ψηφίζουν» αποδείξεις, πόθεν έσχες και ΦΜΑΠ για έχοντες

«Ναι» στη διεύρυνση των εκπτώσεων από το φορολογητέο εισόδημα με αποδείξεις, την καθολική εφαρμογή του πόθεν έσχες και τον λογιστικό προσδιορισμό των εισοδημάτων των ελεύθερων επαγγελματιών, λέει η πλειονότητα όσων κατακλύζουν το Διαδίκτυο στο πλαίσιο της κοινωνικής διαβούλευσης για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος. Παράλληλα, καταγράφονται αντιδράσεις για τα νέα αυξημένα πράσινα τέλη στα Ι.Χ., ανησυχία για ενδεχόμενη φορολόγηση των καταθέσεων, οργή για τα παραθυράκια του συστήματος που διευκολύνουν τη φοροδιαφυγή και προβληματισμός κατά πόσο θα φέρει αποτελέσματα ενδεχόμενη δημοσιοποίηση των εισοδημάτων των ελεύθερων επαγγελματιών στο Διαδίκτυο όπως μελετά η κυβέρνηση. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η ενότητα που αφορά τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, όπου πολλοί φορολογούμενοι εισηγούνται την κατάργηση ειδικών καθεστώτων φορολόγησης των ενοικίων ιερών μονών, ναών και κοινωφελών ιδρυμάτων.

Πάνω από 6.000 φορολογούμενοι
Οι προτάσεις της κυβέρνησης για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος αναρτήθηκαν την περασμένη Τετάρτη στο Διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα www.opengov.gr και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των φορολογουμένων. Ήδη μέχρι χθες πάνω από 6.000 φορολογούμενοι ανταποκρίθηκαν με σχόλια και προτάσεις που υπέβαλαν στην ιστοσελίδα, ενώ ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος είναι το γεγονός ότι ακόμα και ανήμερα των Χριστουγέννων δεν έλειψαν οι δημοσιεύσεις. «Είμαστε ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή των πολιτών, πρόκειται για σοβαρές προτάσεις οι οποίες θα ληφθούν υπ΄ όψιν στον διάλογο για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος» λένε στο υπουργείο Οικονομικών, όπου προετοιμάζεται η συγκρότηση των ομάδων εργασίας των κοινωνικών φορέων εντός της εβδομάδας, ίσως και σήμερα.

Κερδίζουν έδαφος οι αποδείξεις
Θετική υποδοχή βρίσκουν οι προθέσεις της κυβέρνησης να διευρυνθούν οι εκπτώσεις από το φορολογητέο εισόδημα με τη συλλογή αποδείξεων, παρότι δεν λείπουν οι ενστάσεις σχετικά με το ενδεχόμενο να συνδεθούν με το αφορολόγητο όριο, το οποίο είναι ένα από τα σενάρια που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο. Η πλειονότητα των φορολογουμένων θεωρεί ότι η παροχή φοροκινήτρων για τη συλλογή αποδείξεων θα προκαλέσει μείωση της φοροδιαφυγής. Θετικά άλλωστε βλέπει το μέτρο και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, που εκτιμά ότι θα συμβάλει στην τόνωση της «επίσημης» αγοράς εις βάρος του παρεμπορίου. Αρκετοί είναι πάντως οι φορολογούμενοι που επισημαίνουν ότι για τα χαμηλά εισοδήματα ενδεχόμενη σύνδεση του αφορολογήτου με το ύψος ποσού των αποδείξεων δαπανών θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, αφού οι δαπάνες ίσα ίσα που εξυπηρετούν τις βασικές ανάγκες διαβίωσης και κυρίως τις αγορές από σούπερ μάρκετ».

e-δηλώσεις αλλά με απλές φόρμες
Θετικά αντιμετωπίζουν οι φορολογούμενοι και την κατάργηση των «χάρτινων» δηλώσεων με αποκλειστική χρήση της ηλεκτρονικής οδού για την υποβολή τους, επισημαίνεται όμως ότι οι νέες φόρμες δηλώσεων πρέπει να είναι απλές ώστε να μπορεί να τις συμπληρώσει κάθε φορολογούμενος χωρίς να χρειάζεται να προστρέξει σε λογιστές. Αντίθετα, μοιρασμένη φαίνεται η κοινή γνώμη για το ενδεχόμενο να δημοσιοποιούνται τα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών στο Διαδίκτυο, όπως και για το ενδεχόμενο να γίνονται υποχρεωτικά μέσω τραπεζικών λογαριασμών οι εμπορικές συναλλαγές πάνω από ένα όριο ποσού. Τα προσωπικά δεδομένα και η καχυποψία για τη χρήση των στοιχείων από τις τράπεζες αποτελούν βασικό παράγοντα προβληματισμού, ενώ οι φορολίστες των ελεύθερων επαγγελματιών στο Διαδίκτυο θεωρείται ότι δεν θα αποφέρουν τίποτα περισσότερο από εντυπώσεις. Όσον αφορά την ενιαία τιμαριθμοποιημένη φορολογική κλίμακα, το οικονομικό επιτελείο δέχεται πληθώρα προτάσεων ακόμα και για καθιέρωση συντελεστών που θα αρχίζουν από 5% και θα φτάνουν έως και 45%. Επισημάνσεις όμως και η αναγκαιότητα δικαιότερης κατανομής των φορολογικών βαρών.

ΦΜΑΠ μόνο για τους μεγάλους
Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η ενότητα που αφορά τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας. Η επικρατούσα άποψη των φορολογουμένων που μετέχουν στη διαβούλευση είναι πως ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας πρέπει να επιβληθεί σε όσους έχουν ακίνητα αξίας άνω των 500.000 ευρώ και να κλιμακώνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση. Άδικο θεωρείται από πολλούς το ισχύον καθεστώς της απαλλαγής πρώτης κατοικίας με κριτήριο μόνο τα τετραγωνικά μέτρα (έως 200 τ.μ.).
ΤΑ ΝΕΑ

Νεκροί οι τρεις Έλληνες ναυτικοί του Aegean Wind

Νεκροί εντοπίστηκαν οι τρεις Έλληνες ναυτικοί μέλη του Aegean Wind, που αγνοούνταν από χθες το μεσημέρι, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο φορτηγό πλοίο ανοιχτά της Βενεζουέλας. Πρόκειται για τον 23χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 52χρονο γ' μηχανικό και τον 55χρονο ηλεκτρολόγο. Καλά στην υγεία τους είναι οι υπόλοιποι έξι Έλληνες ναυτικοί. Νεκροί εντοπίστηκαν και δύο εκ των έξι Φιλιππινέζων που αγνοούνταν, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τους άλλους τέσσερις,. Το 24μελές πλήρωμα του πλοίου που αποτελείτο από 15 Φιλιππινέζους και εννέα Ελληνες ναυτικούς, ήταν φορτωμένο σιδηρομετάλλευμα και κατευθυνόταν στο Χιούστον των ΗΠΑ. Οι συνθήκες υπό τις οποίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά -στους κοιτώνες του πληρώματος- δεν είναι ακόμα σαφείς. Η φωτιά στο ελληνικό πλοίο έχει πλέον σβήσει και αναμένεται ρυμουλκό, προκειμένου να το οδηγήσει στο πλησιέστερο λιμάνι. Στη Βενεζουέλα αναμένεται να μεταβεί αξιωματικός του Λιμενικού, προκειμένου να διευκολυνθεί ο επαναπατρισμός των υπολοίπων Ελλήνων ναυτικών. Το «Aegean Wind», που είχε ναυπηγηθεί το 1983 και φέρει την ελληνική σημαία, εκτελούσε ταξίδι από λιμάνι της Βραζιλίας προς το Χιούστον των ΗΠΑ, έμφορτο με 37,733 τόνους σιδηρομετάλλευμα.
ΤΑ ΝΕΑ

Ο ΠΑΠΑΤΖΗΣ - ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ !...

΄Ηταν ο πρώτος που άνοιξε το χορό, σχετικά με το ξεσάλωμα του δημοσιονομικού ελλείμματος, αμέσως μετά τις εκλογές. Θυμόμαστε, όλοι, τον εμβρόντητο Παπακωνσταντίνου, να τον κοιτάζει με απορία, μπροστά στις κάμερες, ακούγοντας τις δηλώσεις του. Ο κ. Προβόπουλος ήταν σαφής και κατηγορηματικός : το έλλειμμα πάνω απ΄ το 12% !...
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στα νούμερα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, πάτησε, μ΄ αυτά πήγε στην Ε.Ε., βάσει αυτών καθόρισε την παραπέρα πολιτική για τη χώρα και την Οικονομία.
Ο …ανεξάρτητος κεντρικός τραπεζίτης, βγήκε, μάλιστα, σε μια ασυνήθιστα πολιτική παρέμβασή του και «κάρφωσε» τον Παπανδρέου, πως ήξερε (απ΄ αυτόν…) για τον εκτροχιασμό του ελλείμματος, από τον Σεπτέμβριο, την ίδια ώρα, βέβαια, που Παπαθανασίου και Καραμανλής, μιλούσαν για 6% !...

Στη βουλή και στην συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2010, ο εισηγητής της Ν.Δ. κ. Κεφαλογιάννης, κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ, πως φούσκωσε, επίτηδες τα νούμερα, πηγαίνοντάς τα στο 12,7%, ενώ «…στην πραγματικότητα το έλλειμμα είναι στο 8,3%...».
Στο ίδιο μήκος κι ο αρχηγός της Ν.Δ., μίλησε για έναν «…ανειλικρινή Προϋπολογισμό…», στη Βουλή, αλλά και σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, τονίζοντας πως «…η κυβέρνηση, με λογιστικές αλχημείες, φούσκωσε το έλλειμμα, κατά 3 μονάδες…».
Κι όμως, πριν πάει στη Βουλή, ο κ. Σαμαράς, επισκέφτηκε τον κ. Προβόπουλο !...
Τι να υποθέσει κανείς ; Τι άλλο από το αυτονόητο : ο επικεφαλής της Τ.Ε. παίζει έναν ρόλο, κάθε άλλο ταιριαστό στη σοβαρότητα, την αξιοπιστία και την αμεροληψία, του λειτουργήματός του… Παίζει το ρόλο του …παπατζή, λέγοντας – από τα φαινόμενα – άλλα εδώ κι άλλα εκεί, αλλού μιλώντας κι αλλού σωπαίνοντας !
Πρόκειται για μια ακόμα θλιβερή κληρονομιά, που έλαχε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το Γ. Παπανδρέου, αυτή ενός αναξιόπιστου και πολιτικά εγκάθετου, διοικητή, της κεντρικής Τράπεζας…
http://logoplokies.blogspot.com

ΕοΡΤαστική ατμόσφαιρα...

@@ Θέμα της ημέρας είναι οι παχυλές (έως «υπέρβαρες») αμοιβές στην κρατική τηλεόραση μετά την σχετική ανάρτηση του μπλογκ Fimotro.
@@ Προφανώς τα ποσά που αναφέρονται είναι μικτά και έτσι όπως έχει παρουσιαστεί το θέμα είναι μισθοί ανά κεφάλι και όχι για ολόκληρη την παραγωγή εκπομπών.
@@ Όπως και να έχει τα χρήματα φαίνονται εξωπραγματικά την στιγμή που το κράτος κλαίγεται και για τρύπες στο δημόσιο και ανακοινώνει φοροεισπρακτικά μέτρα που θυμίζουν αφαίμαξη…
@@ Οι δημοσιογράφοι και γενικότερα όσοι τα παντελονιάζουν πολύ καλά κάνουν και τα παίρνουν. Δεν είναι κορόιδα. Το κορόιδο είναι η κυβέρνηση. Sorry, λάθος. Δεν είναι η κυβέρνηση αλλά ο λαός το κορόιδο που πληρώνει κάθε μήνα μέσω της ΔΕΗ κρατικά κανάλια που δεν βλέπει κανείς.
@@ Ειδικά κάποιες περιπτώσεις φέρνουν πολύ γέλιο (για να μην πούμε οργή). Πάμε να τις δούμε για να χαχανίζουμε με τα χάλια μας.
@@ Λυριτζής και Οικονόμου φέρονται να τσεπώνουν από 324.000 ευρώ το χρόνο. Ο πρώτος μπορεί να νιώθει και ριγμένος καθώς παίρνει τα ίδια χρήματα με τον δεύτερο αν και έχει και την διεύθυνση ειδήσεων. Κώτσο τον πιάσανε…
@@ 176.000 και κάτι ψιλά πάνε στην Μπηλιώ Τσουκαλά! Αυτή κανονικά θα έπρεπε να πληρωνόταν από τον Θέμο και τον Λάκη αφού κάνει το «Έχει γούστο» για να έχουν βίντεο οι σατιρικές εκπομπές…
@@ Ο Αντώνης Κατσαρός που όπως βλέπουμε δεν είναι πια διευθυντής του αθλητικού τμήματος αλλά… ειδικών θέσεων (τι εννοεί ο ποιητής;) παίρνει 153.000 (και κάτι ψιλα φυσικά).
@@ Ο Κώστας Βερνίκος που πήρε και την διεύθυνση αθλητικών προγραμμάτων τσιμπάει 65 χιλιαρικάκια. Και παίζει να νιώθει κι αυτός ριγμένος σε σχέση με τον Κατσαρό κι ας είναι μέσα στα σαρδάμ οι περιγραφές του ενώ όταν παρουσιάζει είναι ένα υπέροχο υπνωτικό…
@@ Ίσως ο πιο ευνοημένος είναι ο άλλος… αθλητικός εκγέφαλος (λόγο μεγέθους κεφαλιού) Παύλος Παπαδημητρίου. Φέρεται να έχει απλά την θέση του δημοσθογράφου και παίρνει 113.000 ευρώ! Ο άνθρωπος που κατακρεουργεί κάθε μετάδοση λέγοντας την μία μπαρούφα πίσω από την άλλη και μας αναγκάζει να βλέπουμε ένα ματς από την tv αλλά να ακούμε την μετάδοση από το ράδιο. Έλεος…
@@ Η Ειρήνη Νικολοπούλου κάθε εξάμηνο παίρνει 63 χιλιάρικα. Και τι είπαμε ότι κάνει;
@@ Δεν θα ασχοληθούμε άλλο με την λίστα. Είναι τεράστια. Βέβαια κάποιοι μπορεί πραγματικά να αξίζουν τα λεφτά τους. Κάποιοι όμως (σαν αυτούς που αναφέραμε) είναι… απορίας άξιον…
@@ Στην λίστα που δημοσιεύθηκε δεν είδαμε πόσο κοστολογεί η ΕΡΤ τον Γιώργο Αυγερόπουλο και τον Εξάντα που έχει πάει την ελληνική δημοσιογραφία και ντοκιμαντέρ πέντε σκάλες πιο ψηλά κι έχει διεθνή αναγνώριση. Κάτι μου λέει ότι αυτός θα είναι και ο πιο ριγμένος. Τουλάχιστον συγκριτικά με τους συναδέλφους του που κάθονται σε ένα γραφείο και βλέπουν μπάλα…
@@Και ρωτάω τώρα εγώ ο αφελής: Αν γίνουν περικοπές και απομακρύνσεις τω υψηλόμισθων συμβασιούχων, θα αντικατασταθούν με… οικονομικότερους; Ή μήπως την θέση τους θα πάρουν κάποιοι που θα τους δούμε σε ανάλογη λίστα όταν ξανάρθει η ΝΔ στην κυβέρνηση;
panic-gr

LAPTOP ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Προς την εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»

Χρειάζομαι επειγόντως ένα Laptop. Δεν με ενοχλεί αν μου το χαρίσετε για να με καταγγείλετε μετά ότι με εξαγοράσετε. Σαν αντάλλαγμα θα πω δυό καλές κουβέντες για την εφημερίδα σας και πόσο ανεξάρτητη και ανιδιοτελής είναι.
Τα Rolex δεν τα θέλω, μπορείτε να χαρίσετε σε ΟΝΕΔίτες.

Υ.Γ. Το κόστος των Laptop θα το αναλάβει ο Θέμος από τα χρήματα που ξέπλυνε πηγαίνοντάς τα βόλτα στην Γαλλία;
http://stelios-kolopaido.blogspot.com

Για σκι στην Αυστρία ο Καραμανλής...

Το ρίχνει έξω τώρα που δεν είναι πρωθυπουργός. Έντονη ενόχληση στη ΝΔ...
.
Στην Αυστρία και συγκεκριμένα στο χωριό Τούλν, ένα από τα πολυτελή θέρετρα 45χλμ έξω από τη Βιέννη όπου πηγαίνουν όσοι αγαπούν το σκι, βρίσκεται για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του ο Κώστας Καραμανλής με την οικογένειά του. Ο τέως πρωθυπουργός αναχώρησε την περασμένη Πέμπτη αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η ψήφιση του προυπολογισμού στη Βουλή όπου πάντως δεν πήρε τον λόγο. Κι αυτή η ενέργειά του προκάλεσε ποικίλα σχόλια αφού έτσι δεν υπερασπίστηκε την σκληρή πολιτική που είχε εισηγηθεί πριν από τις εκλογές ούτε το έργο των κυβερνήσεων του. Ίσως γιατί θα ήταν εκτός των άλλων δύσκολο να εξηγήσει και πώς θα έφευγε ο ίδιος στη συνέχεια για διακοπές σε ένα πολυτελές αυτριακό θέρετρο. Κατά τις πληροφορίες ο κ. Καραμανλής σχεδιάζει ταξίδια αναψυχής τους προσεχείς μήνες και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες... Στελέχη της ΝΔ που το πληροφορήθηκαν πάντως εξέφραζαν την έντονη ενόχλησή τους γιατί δημιουργούνται αρνητικές εντυπώσεις συνολικά για το κόμμα τους.

http://press-gr.blogspot.com

Ένα χρόνο μετά την Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα, η κατοχή συνεχίζεται…Το ίδιο και η αντίσταση!

Αυτές τις μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα. Όσα λέγονταν εκείνες τις μέρες από το Παλαιστινιακό κίνημα και τους ανά τον κόσμο αλληλέγγυους επιβεβαιώθηκαν πλήρως από την έκθεση του ΟΗΕ Goldstone: Κατά τη διάρκεια του πολέμου το Ισραήλ διέπραξε βαρύτατα εγκλήματα πολέμου. Η ηθελημένη στοχοποίηση αμάχων, η συστηματική καταστροφή πολιτικών υποδομών, καθώς και η χρήση βομβών φωσφόρου, δεν είναι πράξεις ενός συμβατικού πολέμου. Στην πραγματικότητα πρόκειται για πρακτικές κρατικής τρομοκρατίας που στοχεύουν στην εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων.


Ο πόλεμος όμως δεν σταμάτησε με την τυπική λήξη των εχθροπραξιών. Όλο αυτόν τον χρόνο συνεχίζονται οι Ισραηλινές επιδρομές, οι στοχευμένες δολοφονίες Παλαιστίνιων αγωνιστών, ο στραγγαλισμός της Γάζας, ο εποικισμός της Δυτικής Όχθης, η αρπαγή της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Παρά την κεντρικά κατευθυνόμενη προπαγάνδα περί του αντιθέτου, το Ισραήλ συνεχίζει το σχέδιο που υπηρετεί από το 1948, δηλαδή το διωγμό των Παλαιστινίων από την ιστορική Παλαιστίνη... Ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα η Παλαιστινιακή αντίσταση συνεχίζεται. Παρά τις ασφυκτικές διεθνείς πιέσεις, οι Παλαιστίνιοι επιμένουν να αγωνίζονται για ελευθερία και δικαιοσύνη. Σε αυτόν το σπουδαίο αγώνα, που απειλεί επίσης και τα αυταρχικά αραβικά καθεστώτα σε ολοκληρη την περιοχή, έχουν σταθερά στο πλάι τους το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης που θεωρεί τον αγώνα τους μέρος της ευρύτερης πάλης για να ηττηθεί το ιμπεριαλιστικό σύστημα. Πρωτοβουλίες όπως η Πορεία Ελευθερίας της Γάζας (Gaza Freedom March), που επιχειρεί να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας, δείχνουν τη δύναμη που μπορεί να έχει η διεθνής αλληλεγγύη.

Οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, της Ελληνικής συμπεριλαμβανομένης, δεν υπερψήφισαν την έκθεση Γκόλντστοουν όταν αυτή συζητήθηκε στο ΟΗΕ. Την ίδια στιγμή, Ελληνικές φρεγάτες συνεχίζουν να περιπολούν στα πλαίσια ευρω-νατοϊκών επιχειρήσεων στη Μεσόγειο βοηθώντας ουσιαστικά τα ισραηλινά πολεμικά που απειλούν το Λίβανο και πολιορκούν την Γάζα. Σε σύγκρουση με τις δεδηλωμένες πεποιθήσεις της Ελληνικής κοινωνίας, η κυβέρνηση στηρίζει το Ισραήλ.

Την Τρίτη 29 Δεκέμβρη συγκεντρωνόμαστε στις 6:00 μμ μπροστά στην Ισραηλινή πρεσβεία (Κατεχάκη και Κηφισίας) για να καταγγείλουμε τα Ισραηλινά εγκλήματα και να φωνάξουμε

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Κάτω τα χέρια από τη Γάζα!

Καμία σχέση με το ρατσιστικο κράτος του Ισραήλ!

Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, Gaza Freedom March, Free Gaza Movement, «Ιντιφάντα» Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, Σωματείο Ελληνοπαλαιστινιακής Φιλίας
http://manosbee.blogspot.com

Tata Nano: Το ποιο φθηνό αυτοκίνητο έρχεται και στην Ευρώπη σε super τιμή!!!


To ινδικό μοντέλο έγινε παγκοσμίως γνωστό για την ιδιαιτέρως χαμηλή τιμή του, που στην Ινδία δεν ξεπερνά τα 1.500€. Για να μπορέσει όμως να κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη από το 2011 θα πρέπει να πραγματοποιήσει μερικές αλλαγές. Οι διαφοροποιήσεις στο ευρωπαϊκό Tata Nano ξεκινούν από το αμάξωμα, με το μήκος του να αυξάνεται στα 3300mm. Παράλληλα, υπάρχουν αλλαγές στον εξωτερικό τομέα με νέους προφυλακτήρες, ζάντες 14 ιντσών αλλά και ισχυρότερα φώτα. Σημαντικές θα είναι οι επεμβάσεις στο ευρωπαϊκό Tata Nano και στο μηχανολογικό τομέα. Ο κινητήρας του θα είναι 3κύλινδρος με την ιπποδύναμή του να αγγίζει τους 60ps. Επιπλέον, το κιβώτιο, που στην Ινδία είναι 4τάχυτο, θα αντικατασταθεί με ένα 5τάχυτο προκειμένου να περιορισθούν κατανάλωση, ρύποι και επίπεδα θορύβου. Τέλος, θα ενισχυθεί ο τομέας της ασφάλειας με αμάξωμα κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ατσάλι, ABS, Traction Control, υδραυλικό τιμόνι και 2 αερόσακους. Οι συγκεκριμένες επεμβάσεις αναμένεται να αυξήσουν την τιμή του Tata Nano, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα κυμαίνεται κοντά στα 5.000€.
tv-greek-sansimera

Σεξ, το πιο «καυτό» θέμα αναζήτησης για τα παιδιά στο διαδίκτυο

To σεξ αποτέλεσε ένα από τα πιο «καυτά» θέματα αναζήτησης για τα παιδιά φέτος, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρία Symantec που διαθέτει το λογισμικό Norton κατά των ιών.

Οι τρεις κορυφαίες αναζητήσεις του 2009 για νέους κάτω των 18 ετών ήσαν κατά σειρά το YouTube, το Google και το Facebook, όμως στις αμέσως δύο επόμενες θέσεις ήσαν το «πορνό» και το «σεξ». Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Symantec, το ζήτημα θα πρέπει να σημάνει συναγερμό στους γονείς σε όλο τον κόσμο, καθώς τα παιδιά αποδεικνύεται ότι βλέπουν περιεχόμενο που είναι ακατάλληλο για την ηλικία τους. Στο Top25 των αναζητήσεων των αγοριών βρέθηκαν το 2009 τα κοινωνικά δίκτυα, τα παιγνίδια (games), τα ψώνια και «η ορολογία των ενηλίκων». Για τα κορίτσια δημοφιλή ήσαν επίσης τα κοινωνικά δίκτυα, αλλά στο Top25 ήταν πιο έντονη η προτίμηση, σε σχέση με τα αγόρια, για την μουσική, τις κινηματογραφικές ταινίες, τις διασημότητες και τα τηλεοπτικά σόου.
http://www.enet.gr

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΤΙΝΑΣ...

Μετά την καθυστέρηση ορισμού αρμοδιοτήτων των Υφυπουργών και του ορισμού Γενικού Γραμματέα Περιβάλλοντος, το Fimotro σήμερα αποκαλύπτει ένα άλλο ζήτημα ηθικής τάξεως : Έπειτα από τις τρεις διαδοχικές παραιτήσεις (το τελευταίο δίμηνο) των δημοσιογράφων Γιάννη Χρυσοβέργη, Σακελλάρη Σκουμπουρδή, και πρόσφατα του Γιώργου Δουατζή, από το Γραφείο Τύπου της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και μετά την άρνηση γνωστού δημοσιογράφου, να αναλάβει τη θέση, το νέο πρόσωπο που προαλείφεται για τη θέση της Υπεύθυνης Γραφείου Τύπου είναι η Γεωργία Ζαβιτσάνου (δημοσιογράφος της Καθημερινής). Δεν θα υπήρχε κανένα ζήτημα εάν η συγκεκριμένη δημοσιογράφος δεν είχε... συνυπογράψει τη «Διακήρυξη Ώρα Ευθύνης για τους Έλληνες Πολίτες για τη ριζική ανατροπή του πολιτικού συστήματος» στις 24 Ιουλίου 2008 που λίγους μήνες μετά αποτέλεσε την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος «οι Δημοκρατικοί» το οποίο έλαβε στις τελευταίες εκλογές 0,1 %. Διαβάστε ορισμένες από τις απόψεις που συνυπέγραψε η Γεωργία Ζαβιτσάνου : «...Το κάθε ένα από τα υπάρχοντα κόμματα, (άρα ΚΑΙ το ΠΑ.ΣΟ.Κ.) έχει παύσει να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις αξίες του ελληνικού λαού, βρίσκεται σε κατάσταση ηθικής και πολιτικής σήψης, έχει εξελιχθεί σε πελατειακή ολιγαρχία τριτοκοσμικού τύπου, με κύρια χαρακτηριστικά την οικογενειοκρατία, την αναξιοκρατία, την ημετεροκρατία, την συναλλαγή και την ιδιοτέλεια, έχει αποκοπεί από τα δυναμικά και προοδευτικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας και δεν εκφράζει παρά μόνον τον εαυτό του και τα συμφέροντά του, έχει απαξιωθεί στην συνείδηση της κοινής γνώμης, όπως αποδεικνύεται από τα πρωτοφανή ποσοστά απόρριψης του κομματικού συστήματος σε όλες ανεξαιρέτως τις δημοσκοπήσεις, επίσης, εκφράζει λογικές του παρελθόντος και αδυνατεί να συλλάβει τις ανάγκες και τα προβλήματα του σήμερα και τα περισσότερα ηγετικά στελέχη του είναι κατά κανόνα προϊόντα κομματικών φυτωρίων και μηχανισμών και δεν έχουν προκύψει από την σκληρή πραγματικότητα της εργασίας και της βιοπάλης ούτε μέσα από την κοινωνική προσφορά...» Άραγε τα πιστεύει και τώρα η συγκεκριμένη κυρία ή άλλαξε γνώμη μέσα σε εξήντα μέρες;.... Άντε να δούμε τι θα γίνει με την Επικοινωνία της Τίνας... και Χρόνια Πολλά της !
fimotro

Η διαφήμιση που απαγορεύτηκε!!!

Advertisement GR
http://tolimeri.blogspot.com

Βομβιστική επίθεση στην Εθνική Ασφαλιστική

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής σε παράδρομο της Συγγρού, έξω από τα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Ασφαλιστικής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για βομβιστική επίθεση με ωρολογιακό μηχανισμό, καθώς είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε απογευματινή εφημερίδα. Ο άγνωστος που τηλεφώνησε στις 10:46 ειδοποίησε ότι επίκειτο έκρηξης βόμβας στις 11:00, όπως και έγινε. Δεν ανέλαβε ωστόσο την ευθύνη της επίθεσης για λογαριασμό κάποιας οργάνωσης. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές στο ισόγειο του κτιρίου όπου στεγάζεται και υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.
ΤΑ ΝΕΑ

Tρίγωνα κάλαντα...στα Ινδικά!!!


Τρισέ: Μειώστε τα ελλείμματα έως το 2011

Ασφυκτική πίεση σε κυβερνήσεις και τραπεζίτες ασκεί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ ζητώντας αύξηση των χορηγήσεων και δημοσιονομική πειθαρχία, προκειμένου να ανακάμψει η οικονομία της Ευρωζώνης. Σε σχόλια του που δημοσιεύονται στη γερμανική εφημερίδας Bild της Κυριακής, ο κ. Τρισέ αναφέρει ότι η ανάκαμψη από τη χρηματοπιστωτική κρίση απαιτεί μια συνολική προσπάθεια, για να αποτραπούν απώλειες στις θέσεις εργασίας.Οι τράπεζες πρέπει να χορηγήσουν ικανοποιητικές πιστώσεις και οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης πρέπει να κυριαρχήσουν επί της δημόσιας οικονομίας, για να στηρίξουν μια παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη εντός του 2010, εξηγεί. «Οι τράπεζες πρέπει να παίξουν τον κεντρικό τους ρόλο τροφοδοτώντας με πιστώσεις την οικονομία. Διαχειριζόμενοι τις συνέπειες της κρίσης για την αγορά εργασίας και τα δημοσιονομικά αντιμετωπίζουμε μια επιπλέον πρόκληση». «Τα ελλείμματα στον προϋπολογισμό στην περιοχή του ευρώ πρέπει να μειωθούν μέχρι το 2011 το αργότερο, και σε ορισμένες χώρες το αργότερο εντός το 2010, για να μπορέσει να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη στη δημόσια οικονομία» κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

Συνελλήφθη ο πιστολέρο με το μαύρο τζιπ

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ο πιστολέρο με το μαύρο τζιπ, που είχε τρομοκρατήσει τις προηγούμενες ημέρες την Αθήνα πυροβολώντας και τραυματίζοντας ανυποψίαστους πολίτες. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο φερόμενος ως δράστης είναι Έλληνας 31 ετών, οδηγός ταξί, και συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας ενώ οδηγούσε ένα μαύρο αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο βρέθηκε και το όπλο των επιθέσεων. Περισσότερες λεπτομέρειες για το δράστη και τη σύλληψη αναμένεται να δοθούν αύριο από το διοικητή της Ασφάλειας Αττικής. Η Αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό τις προηγούμενες ημέρες, ερευνώντας όλα τα μαύρα οχήματα τύπου «τζιπ» με φιμέ τζάμια, σύμφωνα με τις περιγραφές των θυμάτων. Ο «πιστολέρο» είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον πέντε επιθέσεις στις οποίες τραυμάτισε τέσσερις πολίτες. Επιθέσεις είχαν σημειωθεί σε Βοτανικό, Μοσχάτο, Κολωνό και Ανω Λιόσια, συνήθως νωρίς το βράδυ. Δύο από τα θύματα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή τους.