Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΤΟ ΜΠΛΕΞΙΜΟ ΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ !

KiLLerR... No2


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υπόθεση χρηματισμού υπαλλήλου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Σε συνέχεια καταγγελίας ιδιώτη, την επ’ αυτοφώρω σύλληψη της κτηνιάτρου Ανθής Χαρτερού του Σταύρου, υπαλλήλου Σταθμού Υγειονομικού Κτηνιατρικού Ελέγχου Πέπλου, από τις Αστυνομικές Αρχές και την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αλεξανδρούπολης που καταδίκασε την εν λόγω υπάλληλο σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή για παθητική δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση, η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, με απόφασή της παρέπεμψε την υπάλληλο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου για να δικαστεί για τα ακόλουθα πειθαρχικά παραπτώματα:
1. Της αποδοχής χρηματικού ανταλλάγματος για το χειρισμό υπόθεσης κατά την άσκηση των καθηκόντων της, κατ’ εξακολούθηση
2. Της παράβασης καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους ειδικούς ποινικούς νόμους
3. Της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς και ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής εντός και εκτός της Υπηρεσίας

Τα ανωτέρω παραπτώματα μπορούν να επισύρουν την ποινή της οριστικής παύσης σε βάρος της υπαλλήλου.

Επιπλέον, με απόφαση της Υπουργού επεβλήθη στην υπάλληλο το μέτρο της αναστολής άσκησης των καθηκόντων της, μέτρο ιδιαίτερα επιβαρυντικό που επιβάλλεται για πρώτη φορά σε υπάλληλο του Υπ.Α.Α.Τ και προβλέπεται από τον Υπαλληλικό Κώδικα στις εξαιρετικές περιπτώσεις όπου διακυβεύεται το συμφέρον της Υπηρεσίας.
antikrogias

Ότι λέει το εννοεί ο Γιώργος:Παραίτησε τον Ρόβλια

Παραίτηση υπέβαλε ο υφυπουργός Εσωτερικών Ντίνος Ρόβλιας, λίγο προτού ξεκινήσει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για θέματα διαφάνειας. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, υπήρξε διαρροή εγγράφων σύμφωνα με τα οποία είχαν γίνει διευκολύνσεις (μετακινήσεις, παραμονές) αξιωματικών των Σωμάτων Ασφαλείας από τον υφυπουργό. Ο κ. Ρόβλιας είχε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, ώστε να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις. Ο υπουργός Επικρατείας βρήκε ανεπαρκείς τις εξηγήσεις του υφυπουργού, με αποτέλεσμα ο κ. Ρόβλιας να βρεθεί εκτός κυβέρνησης. Δεν μας χαροποιεί το γεγονός…..μας δίνει όμως πολλές ελπίδες .Μάλλον από εδώ και πέρα ..θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να είσαι υπουργός ή βουλευτής.
http://pasokgalatsi.wordpress.com

Ο άλλος δρόμος


Η σημερινή ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο Ζάππειο ήταν έτσι κι αλλιώς ιστορική καθώς είναι η πρώτη φορά που ένας πρωθυπουργός καλείται να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο σωτηρίας της χώρας.
Ο Παπανδρέου επέλεξε και πάλι να ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο από αυτόν που οι Βρυξέλλες επιχειρούν να επιβάλουν. Αρνείται πεισματικά να δεχθεί δραματικές περικοπές μισθών . Αρνείται να μεταβιβάσει στους πολίτες το κόστος της κρίσης.
Ο Παπανδρέου παίρνει ένα τεράστιο ρίσκο . Στην προσπάθεια του αυτή θα βρει αρκετούς απέναντι και κυρίως τις αγορές που διψούν για "αίμα" .
Ανακοίνωσε ότι το έλλειμμα θα αγγίξει το 3% στο τέλος της τετραετίας . Αυτό είναι κάτι που δεν ηχεί ευχάριστα στα αυτιά των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Ο Παπανδρέου όμως μοιάζει σίγουρος...
Επενδύει πολλά στον περιορισμό του σπάταλου κράτους . Επενδύει στην επαναφορά της ηθικής στην Πολιτική , στην Πολιτεία , στη Διοίκηση . Πιστεύει στους Έλληνες , πιστεύει στην Ελλάδα .
Μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει . Μένει να δούμε αν η χώρα θα μπορέσει να βγει από την κρίση ακολουθώντας τον άλλο δρόμο , τον δρόμο που χαράζει ο Παπανδρέου ο οποίος σήμερα έδωσε μια απάντηση που χρωστούσε στους πολίτες.
Στο δίλημμα "Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα" που ο ίδιος έθεσε , απάντησε "Ορθολογισμός".


Αν είναι έτσι , Πάμε...
http://www.parapolitiki.com

Υποψηφιότητα Χρυσοχοϊδη στην Αθήνα;...

Υποψηφιότητα για τον Δήμο της Αθήνας πρόκειται να βάλει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μ. Χρυσοχοίδης, με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ. Το συγκεκριμένο όνομα είχε ακουστεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Ωστόσο αυτή την φορά υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες απο ποτέ για την συγκεκριμένη υποψηφιότητα.
http://dparatiritirio.blogspot.com

Κουράγιο και πείσμα... φτάνει;

Aπό τον Χρήστο Λουτράδη
.
Η ομιλία του Πρωθυπουργού μου θύμισε τον John Kennedy, που στο"Profiles of Courage", γράφει ότι: "τα πιο καυτά σημεία της κόλασης, ο διάβολος τα έχει φυλάξει για εκείνους που σε περιόδους μεγάλης ηθικής και κοινωνικής κρίσης, προτίμησαν να κρυφτούν διατηρώντας την ουδετερότητά τους".
Δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς ούτε για ουδετερότητα , ούτε για ατολμία. Για απουσία τολμηρών μεταρρυθμίσεων ίσως. Φάνηκε ότι δεν έχει καταλάβει ή δεν θέλει να μιλήσει για αυτό την συγκεκριμένη στιγμή. Ότι η απουσία ευσυνειδητων πολιτών όπως πολύ σώστα διέγνωσε ο Πρωθυπουργός δεν επιλύεται με νομοθετήματα που λειτουργούν κατεναυστικά στην οργή του μέσου πολίτη , όπως το νομοσχέδιο για το "πόθεν έσχες" των εφοριακών αλλά με τομές που φτάνουν στον πυρήνα του προβλήματος. Με την γνώση που γίνεται πεποίθηση στον εφοριακό ότι αν ζητήσει φακελάκι θα βρεθεί στο σκαμνί και οχι σε κάποια ΕΔΕ της συμφοράς. Να γνωρίζει ο υπάλληλος που καθυστερεί την αδειοδότηση των επιχειρησεων ότι θα δει την πόρτα της εξόδου και όχι δήλωση στήριξης σε κάποιον πίνακα ανακοινώσεων... Ελπίζω σήμερα να ήταν μόνο η αρχή..
yγ- Είναι κωμικοτραγική η εικόνα της Νέας Δημοκρατίας να διαμαρτύρεται και αν αντιπολίτευται τον Παπανδρέου για την κατάσταση στην οποία έχουν αυτοί οι ίδιοι φέρει την πατρίδα μας. Τελικά υπάρχει χειρότερο πράγμα απο την ανικανότητα: το μικρονοικό θράσσος των α-δέξιων.
http://press-gr.blogspot.com

Το τέταρτης γενιάς δίκτυο κινητής (4G) είναι εδώ.

Οι χρήστες κινητών τηλεφώνων σε Σουηδία και Σκανδιναβία θα είναι οι πρώτοι που θα απολαύσουν τις υπηρεσίες τηλεφωνικού δικτύου τέταρτης γενιάς χάρη στην TeliaSonera. Ο εν λόγω πάροχος ολοκλήρωσε τις εργασίες στην εγκατάσταση δικτύου τέταρτης γενιάς (4G) στο Όσλο και τη Στοκχόλμη και ανακοίνωσε πως οι καταναλωτές θα μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν στις αρχές του 2010. Μέχρι στιγμής καμία συσκευή δεν μπορεί να συνδεθεί σε αυτά τα δίκτυα (οι πρώτες θα κυκλοφορήσουν στα μέσα της επόμενης χρονιάς) και αυτά θα αξιοποιηθούν μόνο μέσω ενός ειδικού USB dongle για χρήση με laptop. Τα δίκτυα της τέταρτης γενιάς είναι βασισμένα στην τεχνολογία Long Term Evolution (LTE) και η ταχύτητα κατεβάσματος μπορεί να φτάσει τα 100 megabits το δευτερόλεπτο (περίπου δέκα φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη στα σημερινά 3G δίκτυα). Η νέα αυτή τεχνολογία θα αξιοποιηθεί και από τα υπάρχοντα 3G δίκτυα και οι περισσότεροι πάροχοι έχουν δεσμευτεί να προχωρήσουν σε αναβαθμίσεις.
http://manosbee.blogspot.com/

Όργια σε σουίτα με μπασκετμπολίστες και μοντέλα

Πραγματικά μεγάλο σοκ προκαλεί η είδηση ότι μπασκετμπολίστες μεγάλων ομάδων (αλλοδαποί) πήγαν σε σουίτα ξενοδοχεία και έκαναν πάρτι με ούζα έχοντας βέβαια και γυναικείες συντροφιές! Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο και να τονίσουμε ότι οι ξένοι είχαν φέρει μοντέλα μαζί τους που τα πλήρωσαν αδρά. Για να μην λέμε μόνο για τους γιατρούς.
http://xenixtis1.blogspot.com

Θύμα λογοκρισίας (;) το «Βαρόμετρο» της Public Issue Δεκεμβρίου από την «Καθημερινή της Κυριακής»

Μεγάλη διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και υψηλή δημοφιλία για Γιώργο Παπανδρέου τα κυριότερα χαρακτηριστικά του «βαρόμετρου»

Με θρησκευτική (σχεδόν) ευλάβεια, παρακολουθούμε μέσα από την ιστορική και διαχρονικά αξιόπιστη «Καθημερινή της Κυριακής», την δημοσίευση κάθε μήνα, ενός σοβαρού εργαλείου πολιτικής έρευνας και ανάλυσης, του «βαρόμετρου» της Public issue. Συνήθως, παράλληλα με την «Καθημερινή» το «βαρόμετρο» παρουσιάζεται και από το ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό «ΣΚΑΪ» καθώς και από την ιστοσελίδα της P.Ι.όπου μπορεί κανείς να το βρει αναρτημένο αναλυτικά μία ημέρα μετά την παρουσίαση του στα παραπάνω ΜΜΕ. Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στην ευστοχία και τις συνεχείς επιτυχείς προβλέψεις της συγκεκριμένης έρευνας εδώ και αρκετά χρόνια, ούτε στα χρήσιμα πολιτικά και κοινωνικά συμπεράσματα, που μπορεί κανείς να αντλεί και κυρίως να συγκρίνει, με τα αμέσως προηγούμενα ή τα παρελθόντα αποτελέσματα (αφού η έρευνα πραγματοποιείται σταθερά και σε βάθος χρόνου). Μας έκανε όμως πολύ μεγάλη εντύπωση, όταν αγοράζοντας την «Καθημερινή» αυτής της Κυριακής, δεν βρήκαμε μέσα το πρόσφατο βαρόμετρο. Τουλάχιστον όχι τα επίμαχα πολιτικά ευρήματά του. Αντίθετα παρακολουθήσαμε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ την παρουσίαση της έρευνας, όπως και σε πρωινή εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού. Εύκολα δημιουργείται το ερώτημα, ποια είναι η αιτία της απουσίας της έρευνας από την εφημερίδα και αν αυτή η αιτία συνδέεται με τα ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία που παρουσίαζε… Για την ιστορία και ποιότητα της συγκεκριμένης εφημερίδας, ελπίζουμε να μην συμβαίνει κάτι τέτοιο…
Ολόκληρη η έρευνα και τα ενδιαφέροντα στοιχεία της εδώ
http://gpapoul.wordpress.com/

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών Ντίνος Ρόβλιας

Την παραίτησή του από την κυβέρνηση υπέβαλε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Ντίνος Ρόβλιας, μετά από τη δημοσιοποίηση αιτημάτων που φέρεται να είχε διατυπώσει το γραφείο του για μεταθέσεις αξιωματικών των Σωμάτων Ασφαλείας. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τα έγγραφα αιτήματα δε διακινήθηκαν από το γραφείο του κ. Ρόβλια -δεν έφτασαν δηλαδή ποτέ στο αρμόδιο υπουργείο- ωστόσο, προκειμένου «να μην υπάρχει καμία σκιά για την κυβέρνηση», ο υφυπουργός αποφάσισε να παραιτηθεί του αξιώματός του. Της απόφασής του αυτής προηγήθηκε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη. Μετά από αυτό το περιστατικό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, ανέλαβε να καταρτίσει κώδικα δεοντολογίας και συμπεριφοράς για τα στελέχη της κυβέρνησης.

Κλίμα συναίνεσης για τη διαφθορά

Σε συναινετικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών για τη διαφάνεια στην πολιτική ζωή, με τον πρωθυπουργό να δηλώνει ικανοποιημένος από το γεγονός ότι πολλές από τις εισηγήσεις του έγιναν αποδεκτές από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της ΝΔ, που δήλωσε ότι τον βρήκαν σύμφωνο πολλές από τις προτάσεις του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος με τη σειρά του έκανε δεκτές κάποιες από τις ιδέες του Αντώνη Σαμαρά για την ενίσχυση της διαφάνειας. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι πρότεινε να ισχύουν για τους πολιτικούς οι χρόνοι παραγραφής που προβλέπονται και για τους πολίτες. Προτάσεις σε πέντε άξονες κατέθεσε και ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας. Ο ίδιος εξήγησε ότι έβαλε στην ατζέντα το θέμα του νέου εκλογικού νόμου, των κανόνων για το πολιτικό χρήμα, του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των ΜΜΕ και τον έλεγχο των δημοσίων δαπανών. Ο Γ. Καρατζαφέρης παρατήρησε ότι βρέθηκε κοινος τόπος μεταξύ των αρχηγών, οι οποίοι -όπως σχολίασε- «ήταν πιο υπεύθυνοι απ' ό,τι εμφανίζονται στη Βουλή». Η γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, δίνει αυτή την ώρα συνέντευξη Τύπου στη Βουλή.
ta nea

Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ !...

Όταν τον Σεπτέμβρη του 2008, στη ΔΕΘ, πρωτοπαρουσίασε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την Ελλάδα και την Οικονομία του 21ου αιώνα, ο λαός διείδε την έξοδο από την περιπέτειά του κι έδειξε την εμπιστοσύνη του. ‘ Ηταν τότε που το κίνημα πέρασε μπροστά στις δημοσκοπήσεις…
Η αναλυτικότερη αναφορά στα ζητήματα της ανάπτυξης και στον «άλλο» δρόμο για το ξεπέρασμα της κρίσης, πάλι από το βήμα της ΔΕΘ το 2009, κλείδωσε τις διεργασίες στο εκλογικό σώμα κι οδήγησε στην περιφανή νίκη, με 10 μονάδες διαφορά. ΄Ηταν τότε που κατέρρευσε η νεοδεξιά κι ο άχρηστος εκφραστής της…
Οι χρόνιοι εκμεταλλευτές του ελληνικού λαού και τα παπαγαλάκια τους στην πολιτική και τα ΜΜΕ, μίλησαν για προεκλογικές υποσχέσεις, παραπλάνησης των ψηφοφόρων, ανέφικτες, οι οποίες θα εγκαταλειφθούν μετεκλογικά. Δυο μήνες τώρα το παραμύθι των «σκληρών μέτρων», με πάγωμα των μισθών, με μείωση συντάξεων και με αύξηση ορίων ηλικίας, βομβάρδιζε την κοινή γνώμη κι εμφανίζονταν ως σίγουρο…

Η Διεθνής του νεοφιλελευθερισμού και του, ασύστολα, κερδοσκοπικού Κεφαλαίου, έπεσε με πρωτοφανή αγριότητα πάνω στη χώρα και την κυβέρνηση για να την οδηγήσει στη χρεοκοπία, εκβιάζοντας ωμά και απροκάλυπτα, προκειμένου να επιβάλλουν τις ντιρεκτίβες τους και τις αντιλαϊκές συνταγές οικονομικής πολιτικής.
Ο ανεκδιήγητος Προβόπουλος έδωσε το πάτημα, για τη μεγάλη προβοκάτσια : «ο Γ. Παπανδρέου ήξερε για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας κι όμως προχώρησε σε απλόχερες υποσχέσεις, για να κερδίσει τις εκλογές !...».
Σε μια επίδειξη θάρρους, συνέπειας και οραματικού σχεδιασμού, ο πρωθυπουργός κονιορτοποίησε χθες το βράδυ στο Ζάππειο τους παπαγάλους, τους εκβιαστές και τους προβοκάτορες, παραμένοντας αμετακίνητος στις θέσεις του, τις απόψεις του, το σχέδιό του, δίνοντας ξανά ελπίδα στον ελληνικό λαό και σηματοδοτώντας την πορεία προς μιαν άλλη Ελλάδα, την Ελλάδα του 21ου αιώνα.
Ο αγώνας είναι δύσκολος, αλλά, επιτέλους, άρχισε !...
http://logoplokies.blogspot.com

Πορεία Διάσπασης για την ΝΔ;

Άτομα στην Λάρισα που γνωρίζουν τα πράγματα από μέσα θεωρούν ότι η ΝΔ έχει μπει σε πορεία που ίσως στο βάθος οδηγεί στην διάσπαση. Το πρόβλημα στην ΝΔ είναι βαθύτερο από τα πρόσωπα λένε. Το κόμμα με τον Σαμαρά κινείται προς την Λαϊκή δεξία ενώ η φιλελεύθερη τάση ασφυκτία. Και αυτό δεν ταιριάζει σε μια φιλελεύθερη τάση που στην Ευρώπη είναι πολύ δυνατή. Η κίνηση λοιπον προς το κέντρο για να καλυφθεί το κένο που αφήνει η ΝΔ όριζεται περίπου ως φυσιολογική. Κοντολογίς αν η Ντόρα δεν αφεθεί να παίξει αυτό το παιχνίδι εντός ΝΔ ίσως το παίξει με τους φίλους της. Και είναι πολλοί.
http://papaioannou.wordpress.com/

Δύο νέα οικολογικά τηλέφωνα από την Sony Ericsson

Η Sony Ericsson παρουσίασε δύο νέα μοντέλα από την οικολογική σειρά της GreenHeart. Τα Sony Ericsson Elm και Sony Ericsson Hazel, τα οποία διαφέρουν μεταξύ τους μόνο ως προς τον κατασκευαστικό τους τύπο, διαθέτοντας κατά τα άλλα τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά. Εκτός από του ότι είναι αδιάβροχα και τα δύο νέα GreenHeart κινητά διαθέτουν μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή των 5MPixels με autofocus και αναγνώριση προσώπων, ένα προεγκατεστημένο widget manager, GPS , γρήγορη μεταφορά δεδομένων (μέσω των HSDPA και HSUPA) όπως και μια WLAN θύρα. Και τα δύο νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν το δεύτερο τρίμηνο του 2010 στην ευρωπαϊκή αγορά. Το Sony Ericsson Elm υλοποιείται με το κλασικό μονοκόμματο format του κατασκευαστή και θα κοστίζει περίπου 240 ευρώ. Το Hazel είναι τύπου slider (με συρόμενο πληκτρολόγιο δηλαδή) και θα κοστίζει περίπου 280 ευρώ, προσφέροντας μια μεγαλύτερη και καλύτερη οθόνη. Και τα δύο κινητά αποτελούνται από ανακυκλώσιμα υλικά και είναι ελεύθερα χημικών.

http://pcnea.blogspot.com

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας για ζευγάρι που σκοτώθηκε με 4,5 ώρες διαφορα



ΑΠΟ ΤΡΕΝΟ, ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ

Μερικές φορές η μοίρα παίζει τέτοια παιχνίδια που βάζει κάτω ακόμα και τον πιο διεστραμμένο σεναριογράφο. Η 14χρονη Bernadette K. γύριζε προχθές το απόγευμα απο ένα κλαμπ στο σπίτι της, στην Αυστρια. Προσπαθώντας να διασχίσει τις γραμμές δεν πρόλαβε και το διερχόμενο τρένο τη σκότωσε. 4 ώρες και 30 λεπτά αργότερα, ο 19χρονος Kevin , ο φίλος της, έκανε το ίδιο. Γύρισε απο το κλαμπ και πήγε να περάσει απο το ίδιο σημείο. Τότε ένα άλλο τρένο πέρασε και τον σκότωσε και αυτόν.
troktiko

Πληροφορίες 34 GB "φορτώνουν" καθημερινά τον εγκέφαλο

Ο καταιγισμός πληροφοριών στη σύγχρονη εποχή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και άλλες πηγές έχουν οδηγήσει στον καθημερινό "βομβαρδισμό" του μέσου ανθρώπινου εγκεφάλου με τόσο μεγάλο όγκο πληροφοριών που θα προκαλούσε ανησυχητική υπερφόρτωση ακόμα και σε ένα φορητό υπολογιστή, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη, που έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Σαν Ντιέγκο, υπό τον Ρότζερ Μπον, σύμφωνα με τις βρετανικές "Τάιμς του Λονδίνου" και "Τέλεγκραφ", εκτιμά ότι κάθε μέρα οι άνθρωποι κατακλύζονται με το ισοδύναμο όγκου πληροφοριών 34 Gb (gigabytes), αρκετή ποσότητα για να υπερφορτώσει ένα φορητό υπολογιστή μέσα σε μια εβδομάδα. Μέσα από τα κινητά τηλέφωνα, το διαδίκτυο, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τις εφημερίδες, τα βιβλία κ.α. οι άνθρωποι δέχονται καθημερινά περίπου 100.500 λέξεις ή 23 λέξεις ανά δευτερόλεπτο κατά τη μισή μέρα (12 ώρες) που είναι ξύπνιοι και "καταναλώνουν" πληροφορίες (δηλαδή όταν δεν κοιμούνται, τρώνε ή ασχολούνται με άλλες ανάγκες τους). Αν και οι άνθρωποι μπορεί να μην διαβάζουν πραγματικά αυτές τις 105.000 λέξεις κάθε μέρα, τόσος υπολογίζεται ότι είναι ο αριθμός που φθάνει στα μάτια και τα αυτιά τους καθημερινά. Αν προσθέσει κανείς τις εικόνες, από βίντεο, games κλπ., φθάνουμε στον όγκο των 34 gigabytes κάθε μέρα κατά μέσο όρο. Η συνολική κατανάλωση πληροφοριών από τηλεοράσεις, υπολογιστές και άλλα μέσα πληροφόρησης το 2008 εκτιμήθηκε (για τις ΗΠΑ) σε 3,6 εκατομμύρια gigabytes. Τα παραδοσιακά μέσα (τηλεόραση και ραδιόφωνο) εξακολουθούν να κυριαρχούν στην καθημερινή ροή των πληροφοριών με περίπου 60% των ωρών "κατανάλωσης". Η μελέτη θεωρεί μεν ότι ο εγκέφαλος μας δεν απειλείται άμεσα, αλλά πάντως δεν αποκλείει να υπάρχει επιζήμια επίδραση ή η πληροφοριακή "πλημμύρα" να οδηγήσει σε διαφορετική οδό εξέλιξης του ανθρώπινου εγκεφάλου, μέσα από τη δημιουργία νέων νευρωνικών συνδέσεων, με δεδομένο ότι ο εγκέφαλός μας έχει αποδειχτεί πια ότι είναι "εύπλαστος" και μπορεί να "καλωδιωθεί" κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο, ανάλογα με την ποσότητα και την ποιότητα των ερεθισμάτων που δέχεται. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η κύρια συνέπεια της υπερφόρτωσης με πληροφορίες είναι ότι η προσοχή του ανθρώπου συνεχώς εμποδίζεται να εστιαστεί και διακόπτεται όλο και πιο συχνά, πράγμα που δεν βοηθά στη διαδικασία του συλλογισμού και της βαθύτερης σκέψης.
http://www.skai.gr

Ο Καποδίστριας 2 καθ` οδόν...

Το σχέδιο προβλέπει 10-13 περιφέρειες (στις οποίες θα ενσωματωθούν οι σημερινές Νομαρχίες ως αυτόνομες διοικητικές μονάδες) και τη συγκέντρωση των 1034 δήμων που υπάρχουν σήμερα σε περίπου 500. Το Περιφερειακό Συμβούλιο θα έχει αρμοδιότητες “τοπικής κυβέρνησης”, ενώ θα στήνονται δύο κάλπες: μία για τον Περιφερειάρχη και μία για τα μέλη του Συμβουλίου. Η εκλογή θα γίνεται με ποσοστό 50%+1, καταργώντας το όριο του 42% για εκλογή από τον πρώτο γύρο. Οι αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμβουλίου θα είναι αυξημένες, αφού-σύμφωνα με μελέτες- το 65% των υποθέσεων των πολιτών διεκπεραιώνεται σήμερα σε νομαρχιακό επίπεδο.
Δείτε τις δηλώσεις του υπουργού:


http://manosbee.blogspot.com

Μπερλου - σκόνη !!!


http://www.epikairo.gr/

Κυβέρνηση ανατροπών και όχι διαχείρισης

Ριζικές τομές και όχι μερεμέτια και ημίμετρα, εξήγγειλε σήμερα ο κ. Πρωθυπουργός και ζήτησε συνεργασία και συμμάχους ώστε για να γίνουν πράξη οι αλλαγές, όπου ο καθένας θα σηκώσει το βάρος ανάλογα των δυνατοτήτων του. Είμαστε κυβέρνηση ανατροπών και όχι διαχείρισης δήλωσε στη σημερινή ομιλία του στους κοινωνικούς εταίρους.


Αναφέρθηκε στο νέο μοντέλο ανάπτυξης που θα περιλαμβάνει την ενίσχυση των ασθενέστερων, την τόνωση των επενδύσεων και αλλαγή του πλαισίου που διέπει την επιχειρηματικότητα. Η ανασύσταση του κοινωνικού κράτους θα περιλαμβάνει αλλαγές στο ασφαλιστικό και τη βιωσιμότητα του νέου συστήματος, την εγγύηση συντάξεων, την καταπολέμηση αδήλωτης εργασίας, και καταπολέμηση σπάταλης στην υγεία. Στόχος η μείωση το ελλείμματος κατά 4% το 2010 με ισόποση μείωση δαπανών (4 δις ευρώ) και αύξηση εσόδων (4 δις ευρώ), αποκλιμάκωση του δημόσιου χρέους από το 2012 και η μείωση το ελλείμματος κάτω από 3% το 2013.

Επίσης ο κ. Πρωθυπουργός εξήγγειλε και αναφέρθηκε στα παρακάτω:

∞ Αλλαγή του αναχρονιστικού συστήματος της παιδείας, υιοθέτηση του ηλεκτρονικού σχολείου και βιβλίου.
∞ Ανεξαρτητοποίηση της στατιστική υπηρεσίας:
∞ Όλες οι προσλήψεις θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ, τέλος οι πελατειακές προσλήψεις, πάγωμα προσλήψεων εκτός από την παιδεία και υγεία.
∞ Δημόσιος έλεγχος με ανάρτηση όλων στο διαδίκτυο ακόμα και η εκτέλεση του προϋπολογισμού
∞ Νέος Εκλογικός νόμος, αναβάθμιση τοπικής αυτοδιοίκησης και εξοικονόμηση πόρων
∞ Ανασύνταξη της πολιτείας με επίκεντρο ο πολίτης
∞ Καταπολέμηση οικονομικού εγκλήματος και διαφθοράς με ειδική υπηρεσία του Υπουργείου προστασίας του Πολίτη.
∞ Καταπολέμηση λαθρεμπορίας καύσιμων
∞ Ενιαία προοδευτική κλίμακα για όλα τα εισοδήματα
∞ Λογιστικός προσδιορισμός όλων εισοδημάτων
∞ Κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης και των χαριστικών φοροαπαλλαγών
∞ Τέλος αυτοτελούς φορολόγησης υπεραξίας χρηματιστηριακών συναλλαγών
∞ Κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων
∞ Επιβολή φόρου διανεμόμενων κερδών
∞ Ο φόρος κληρονομίας επανέρχεται και ο φόρος γονικής παροχής θα έχει υψηλό αφορολόγητο
∞ Σύνδεση τραπεζικών συναλλαγών
∞ Δημοσιοποίηση στοιχείων και κερδών στο διαδίκτυο
∞ Εφαρμογή πόθεν έσχες εφοριακών
∞ Ιδιωτικοποιήσεις - μετοχοποιήσεις ΔΕΚΟ και αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίων
∞ Φορολόγηση 90% μπόνους ιδιωτικών τραπεζών
∞ Κατάργηση μπόνους τραπεζών που ελέγχονται από το δημόσιο
∞ Φορολόγηση οι συναλλαγών με offshore εταιρείες
∞ Περικοπή των επιδομάτων κατά 10% στο Δημόσιο
∞ Λουκέτο στα γραφεία τύπου και τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό
∞ Ψαλίδι στα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας
∞ Μείωση στους μισθούς των επικεφαλής των ΔΕΚΟ κατά 10%.
http://greki-gr.blogspot.com