Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Χθες εγω,σημερα το τρωκτικο, αυριο ποιος;;;


Ασημώνης

Έκλεισε το troktiko ! ! !

Προς το παρόν οι λόγοι για τον οποίο δεν επιτρέπεται πλέον η πρόσβαση δεν έχουν γίνει γνωστοί. Η σελίδα που εμφανίζεται, εάν κάποιος πληκτρολογήσει την διεύθυνση troktiko.blogspot.com είναι αυτή εδώ:


Η ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ ΟΛΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ...

LET THE GAMES BEGIN !!!

Εμεινε ο Τεν Κάτε


Χιροσίμα 64 χρόνια μετά...

Η ρίψη ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότηταςπου με τον τρόμο που προκάλεσε αναδείχτηκε σύμβολο υπέρ της παγκόσμιας ειρήνης και του πυρηνικού αφοπλισμού. Οδήγησε στο τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου με την παράδοση της Ιαπωνίας λίγες μέρες αργότερα.Η πόλη Χιροσίμα της Ιαπωνίας τίμησε την Πέμπτη την 64η επέτειο από την πρώτη πυρηνική επίθεση στην Ιστορία, κι ο δήμαρχός της κάλεσε για άλλη μια φορά να καταργηθούν τα πυρηνικά όπλα, ζητώντας αυτό να προωθηθεί μέσα στην ερχόμενη δεκαετία.Περίπου 50.000 άνθρωποι, περιλαμβανομένων επιζώντων της επίθεσης, του Ιάπωνα πρωθυπουργού Τάρο Άσο και εκπροσώπων 50 και πλέον χωρών, συγκεντρώθηκαν για την επιμνημόσυνη δέηση.Ο δήμαρχος Ταντατόσι Ακίμπα εξήρε τη στάση του νέου προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα όσον αφορά τα πυρηνικά όπλα κατά την ομιλία του στην τελετή, κοντά στο θόλο της ατομικής βόμβας--πρώην εκθεσιακό κέντρο από το οποίο απέμεινε μόνο ο σκελετός μετά την έκρηξη.Ο δήμαρχος σημείωσε πως ο Ομπάμα είπε σε ομιλία του ότι ως η μόνη πυρηνική δύναμη που χρησιμοποίησε ποτέ ατομικό όπλο, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν "ηθική ευθύνη να δράσουν" για να επιτευχθεί ο στόχος να απελευθερωθεί ο κόσμος από την απειλή των πυρηνικών όπλων."Η απεμπόληση των πυρηνικών όπλων είναι κάτι που θέλουν όχι μόνο οι hibakusha [οι επιζώντες της πυρηνικής επίθεσης] αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων και των εθνών σ' αυτόν τον πλανήτη", είπε."Αναφερόμαστε σε εμάς, στην μεγάλη παγκόσμια πλειοψηφία και καλούμε τον υπόλοιπο κόσμο να ενώσει τις δυνάμεις του μαζί μας για να εξαλείψουμε όλα τα πυρηνικά όπλα έως το 2020", πρόσθεσε ο Ακίμπα.Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες στην τελετή σηκώθηκαν και προσευχήθηκαν σιωπηλά στις 08:15, την ακριβή στιγμή της ρίψης της ατομικής βόμβας το 1945.Η βόμβα στοίχισε τη ζωή 140.000 ανθρώπων μόνο εντός του 1945. Σκοτώθηκαν ακαριαία ή τις επόμενες ημέρες κι εβδομάδες, από τη ραδιενέργεια και τα φοβερά εγκαύματα που τους προκάλεσε η ατομική βόμβα.Τρεις ημέρες αργότερα, οι ΗΠΑ έριξαν μια δεύτερη ατομική βόμβα στην πόλη Ναγκασάκι, η οποία στοίχισε τη ζωή άλλων 70.000 ανθρώπων.Η Ιαπωνία συνθηκολόγησε την 15η Αυγούστου. Έκτοτε, η χώρα κατάρτισε ειρηνιστικό Σύνταγμα κι έγινε μια από τις στενότερες συμμάχους των ΗΠΑ παγκοσμίως.

ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...


Νέοι περιορισμοί για τη φετινή κυνηγετική περίοδο

Περισσότερους αγριόχοιρους και φασιανούς, αλλά λιγότερες πέρδικες θα έχουν τη δυνατότητα να χτυπήσουν οι κυνηγοί σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με την οποία καθορίζονται οι προδιαγραφές και οι νέοι περιορισμοί για τη φετινή κυνηγετική περίοδο που αρχίζει σε λίγες μέρες. Η απόφαση ελήφθη έπειτα από πολλές διαβουλεύσεις με αρμόδιους φορείς και περιβαλλοντικές οργανώσεις. Βασικοί άξονές της, όπως αναφέρουν οι αρμόδιοι, είναι η προστασία του περιβάλλοντος και των βιοτόπων από τις πυρκαγιές, αλλά και ο περιορισμός της λαθροθηρίας. Η κυνηγετική περίοδος 2009-2010 θα διαρκέσει από τις 20 Αυγούστου έως τις 28 Φεβρουαρίου 2010, ενώ κατ΄ εξαίρεση θα επιτραπεί το κυνήγι του αγριοκούνελου μέχρι τις 10 Μαρτίου 2009. Ταυτόχρονα, για κάθε θηρεύσιμο είδος έχουν οριστεί συγκεκριμένες ημερομηνίες και επιτρεπόμενος αριθμός θηραμάτων για κάθε κυνηγό, ενώ σε όλη την επικράτεια διατηρούνται όλες οι απαγορεύσεις θήρας λόγω πυρκαγιών σε δάση και δασώδεις περιοχές που έχουν ήδη εκδοθεί ή πρόκειται να εκδοθούν. Και φέτος υπάρχουν μικρές αλλαγές σε σχέση με την περσινή περίοδο, με σημαντικότερη πως στο κυνήγι του αγριόχοιρου, το οποίο ξεκινά από τις 15 Σεπτεμβρίου, ο επιτρεπόμενος αριθμός θηραμάτων ανά ομάδα δέκα κυνηγών αυξήθηκε στα τέσσερα από τρία που ήταν πέρσι. Παράλληλα, υπάρχουν πολλοί περιορισμοί στο κυνήγι της ορεινής πέρδικας, ιδιαίτερα στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όπου επιτρέπεται από τις 16 Σεπτεμβρίου μόνο κάθε Κυριακή. Σημαντικό είναι επίσης πως φέτος επιτρέπεται το κυνήγι του φασιανού, που μέχρι πέρσι δεν επιτρεπόταν.

F1: Εξιτήριο πήρε ο F.Massa

Εξιτήριο από το στρατιωτικό νοσοκομείο της Βουδαπέστης πήρε την Δευτέρα ο Φελίπε Μάσα, μετά από 9 μέρες νοσηλείας, με εμφανή τα σημάδια στο αριστερό μέρος του προσώπου του από το σοβαρό ατύχημα που είχε στο ουγγρικό γκραν πρι. Με ιδιωτικό τζετ, ο Βραζιλιάνος πιλότος της Φεράρι, ταξίδεψε στην πατρίδα του καθώς θα χρειαστεί ακόμα αρκετό χρονικό διάστημα μέχρι να αναρρώσει πλήρως. Το Σάββατο, 25 Ιουλίου, στα δοκιμαστικά του γκραν πρι της Βουδαπέστης, ένα σιδερένιο ελατήριο που αποκολλήθηκε από το μονοθέσιο του Μπαρικέλο, χτύπησε τον Μάσα στο κεφάλι. Ο πιλότος της Φεράρι έχασε τις αισθήσεις του και χτύπησε με ταχύτητα 190 χιλιομέτρων τα προστατευτικά κιγκλιδώματα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και παρότι η κατάστασή του ήταν αρκετά σοβαρή ξεπέρασε γρήγορα τον κίνδυνο και πλέον ονειρεύεται την επιστροφή του στη δράση. Η Φεράρι διέψευσε επίσημα ότι ο Φελίπε Μάσα έδωσε συνέντευξη στο βρετανικό ταμπλόιντ "News of the World", τονίζοντας ότι η συνέντευξη που έδωσε στο νοσοκομείο, μπροστά στον τηλεοπτικό φακό λίγο πριν πάρει εξιτήριο, είναι η μοναδική που έχει παραχωρήσει ο Βραζιλιάνος. Σ' αυτή ο Μάσα αναφέρθηκε και στην επιστροφή στη δράση μετά από τρία χρόνια, του θρύλου της φόρμουλα1 Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος τον επισκέφθηκε στον νοσοκομείο και θα τον αντικαταστήσει στην ομάδα της Φεράρι. Ο 40χρονος Σουμάχερ, θα επιστρέψει στους αγώνες με το κόκκινο μονοθέσιο, στο γκραν πρι της Βαλένθια, στις 23 Αυγούστου.

UEFA Champions League: Olympiacos - Slovan Bratislava 2 - 0

Ο Ολυμπιακός νίκησε ξανά τη Σλόβαν και μάλιστα με το ίδιο σκορ (2-0) που «σημάδεψε» το ματς στη Μπρατισλάβα.Ετσι, η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια πέρασε στην επόμενη φάση και αναμένει τον αντίπαλό της από την κλήρωση της Παρασκευής στη Νιόν. Ο στόχος για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι όλο και πιο κοντά.Η Σλόβαν ήταν αδύνατο να σταματήσει τον Ολυμπιακό. Ο Κετσπάγια χρησιμοποίησε τον Μαρέσκα, έριξε στο ματς ως αλλαγή τον Ντιόγκο και δικαιώθηκε ξανά για τις επιλογές του. Τόσο ο Ιταλός, όσο και ο Βραζιλιάνος, πέτυχαν υπέροχα γκολ με κεφαλιές και «υπέγραψαν» την επιτυχία του Ολυμπιακού. Είναι σαφές ότι ο κόουτς από τη Γεωργία διαθέτει αρκετές λύσεις και έτσι μπορεί σε κάθε παιχνίδι να αιφνιδιάζει τον αντίπαλο προπονητή, ή να διαφοροποιεί το σύστημα ανάλογα με τις ανάγκες των αγώνων.

Όχι σε πρόωρες εκλογές από Άρη - Σαμαρά

«Δεν μας αφορούν τα σενάρια πρόωρων εκλογών. Προχωράμε στη δουλειά μας». Με τον κατηγορηματικό αυτό τρόπο σχολίασαν την εκλογολογία των τελευταίων ημερών και τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες τόσο ο υπουργός Πολιτισμού, Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο υπουργός Παιδείας, Αρης Σπηλιωτόπουλος εξερχόμενοι του Μεγάρου Μαξίμου. Η σύνδεση Παιδείας - Πολιτισμού βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. «Εμείς προχωράμε καλά. Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε», είπε ο κ. Σαμαράς. Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος σημείωσε πως «η κυβέρνηση δεν βρίσκεται σε καμιά εκλογική ετοιμότητα, αλλά είναι διαρκώς έτοιμη για δράσεις που αφορούν στην επίλυση προβλημάτων. Η κυβέρνηση -είπε- έχει σαφή λαϊκή εντολή να λύσει προβλήματα».
http://www.tanea.gr

Liverpool: Ανακοίνωσε Alberto Aquilani από Roma

Αμεσα κινήθηκε η Λίβερπουλ για τον αντικαταστάτη του Τσάμπι Αλόνσο. Μία ημέρα μετά τη συμφωνία των «κόκκινων» με τη Ρεάλ για την παραχώρηση του διεθνούς Ισπανού μέσου, ο αγγλικός σύλλογος ανακοίνωσε την ευτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων με τη Ρόμα για την απόκτηση του Αλμπέρτο Ακουιλάνι. Ο 25χρονος Ιταλός άσος θα μεταβεί στην Αγγλία για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιό του με τη νέα του ομάδα.

Europa League: ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΠΑΟΚ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ VALERENGA

Όλα έτοιμα είναι για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Βαλερένγκα την Πέμπτη (21:45, Novasports1) στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Ο «Δικέφαλος» ολοκλήρωσε την προετοιμασία του και όπως ήταν αναμενόμενο εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Μουσλίμοβιτς, Αραμπατζής, Κοντρέρας. Η αποστολή της Βαλερένγκα έφτασε με σημαντικές απουσίες, ενώ οι Νορβηγοί θα έχουν στο πλευρό τους περίπου 400 οπαδούς. Στην αποστολή που ανακοίνωσε ο Φερνάντο Σάντος βρίσκονται οι: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Αναστασάκος, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Φωτάκης, Αμπουμπακάρι, Μπιζέρα, Τσιρίλο, Κονσεϊσάο, Φιλομένο, Ίβιτς, Γκαρσία, Λίνο, Σορλέν, Σνάουτσνερ και Βερόν.

Ξεπέρασαν τα 1.000 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Τα 1.002 έφτασαν τα καταγεγραμένα τα κρούσματα της νέας γρίπης στην Ελλάδα, ενώ ρεκόρ θανάτων σημείωσε τις τελευταίες έξι ημέρες το στέλεχος της νέας γρίπης Η1Ν1, καθώς ο αριθμός των νεκρών που άφησε πίσω του έφτασε τους 167. Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δελτία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων από τους 1.154 θανάτους στις 31 Ιουλίου, σήμερα έχουμε φτάσει στους 1.321. Από αυτούς, οι 41 θάνατοι καταγράφηκαν στην Ευρώπη, με πιο πρόσφατο ένα 17χρονο, χθες, στην Ολλανδία. Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν καταγραφεί επίσημα 165.682 άτομα στον κόσμο, εξ αυτών 27.892 στην Ευρώπη, να έχουν προσβληθεί από τη νέα γρίπη, ενώ το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι ο αριθμός είναι αρκετά μεγαλύτερος. Η περιοχή με τους περισσότερους θανάτους είναι η Αμερικανική ήπειρος, ενώ η δεύτερη περιοχή που καταγράφονται οι περισσότεροι θάνατοι είναι η νοτιοανατολική Ασία.
http://www.tanea.gr