Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Οι κραυγές που ακύρωσαν τον ανθρωπισμό

Αντιγράφω από το Βήμα,

«Σε ναυάγιο οδηγήθηκε η κατασκευή του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ) στο Μαρκόπουλο μετά τη δυναμική αντίδραση πιστών και περιβαλλοντολόγων, που είχε ως αποτέλεσμα τη μαζική υπαναχώρηση των δημοτικών συμβούλων από την πρόσφατη ομόφωνη έγκριση τους (28/11/2011).
[…]
Παρόλο που ο στόχος του χθεσινού συμβουλίου ήταν να αναπτυχθεί τεκμηριωμένος και ουσιαστικός επιστημονικός διάλογος, προκειμένου να αποσαφηνιστεί η βασιμότητα, ή μη, των αντιρρήσεων, αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω της άρνησης της πλειοψηφίας των παρισταμένων να ακούσουν κάτι διαφορετικό από αυτό που ήθελαν. Τα γιουχαΐσματα και οι λεκτικές επιθέσεις εις βάρος επιστημόνων που θα υπεράσπιζαν το έργο οδήγησε τους τελευταίους να αποχωρήσουν στο πρώτο μισάωρο της συνεδρίασης.»

Ο ενεργός ρόλος του πολίτη για τη διαφύλαξη της δημοκρατίας.

Γράφει η Ελένη Δεδούση
Είναι ιστορικά καταδεδειγμένο ότι όλοι , ανεξάρτητα αν τοποθετούνται ιδεολογικά στο χώρο της αριστεράς, στο κέντρο ή στη δεξιά αυτοπροσδιορίζονται δημοκράτες. Όλα τα πολιτικά συστήματα σε όλες τις γωνιές της Γης αυτοχαρακτηρίζονται δημοκρατίες. Η χρησιμοποίηση του όρου προσδίδει μια αίγλη νομιμότητας στο σύγχρονο πολιτικό γίγνεσθαι, με αποτέλεσμα νόμοι, κανόνες και αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή μας να εμφανίζονται ως ‘’δημοκρατικά’’ νομιμοποιημένα.
Έχουμε αναλογιστεί όμως κατά πόσο και τι ποιότητα δημοκρατίας έχουμε;

ΦΩΤΟ: Ποιοι γνωστοί Έλληνες τραγουδιστές ΦΙΛΗΘΗΚΑΝ στο στόμα;

ΦΩΤΟ: Ποιοι γνωστοί Έλληνες τραγουδιστές ΦΙΛΗΘΗΚΑΝ στο στόμα;Δυο από τα πιο γνωστά ονόματα του Ελληνικού σύγχρονου πενταγράμμου …φιλήθηκαν στο στόμα και μπροστά στον φωτογραφικό φακό!
Ποιοι είναι;
Ο Γιώργος Μαζωνάκης και ο Σταμάτης Γονίδης! Ο Σταμάτης Γονίδης και η Νατάσα Θεοδωρίδου βρέθηκαν και διασκέδασαν με τα τραγούδια του καλού τους φίλου στο μαγαζί όπου εμφανίζεται και προς… επιβεβαίωση της φιλίας τους έδωσαν και το …φιλί!
Δείτε τη φωτογραφία:

Ο Ρόι Κάρολ συμφωνεί με το κούρεμα της Ιρλανδίας !!!

http://www.epikairo.gr/images/stories/mojo/roi_caroll.jpg
epikairo.gr

Ανοιχτή διακυβέρνηση...

                                                                                                         
του Χρυσόστομου Μπούκα

Στην Ελλάδα η πολιτική παράταξη που πλειοψηφεί και σχηματίζει κυβέρνηση, χρησιμοποιεί την δημόσια διοίκηση σαν λάφυρο.
Βουλευτές, γενικοί γραμματείς, υφυπουργοί, υπουργοί, αλλά και ένα ολόκληρο παρασιτικό σύστημα -παράγοντες τους ονομάζουμε- γύρω από την εξουσία, μπαίνουν σε έναν αγώνα δρόμου “εξυπηρέτησης ημετέρων” ώστε να αυξήσουν την εκλογική τους πελατεία.
Οι “άλλοι” από την απέξω. Περιμένουν το πολιτικό εκκρεμές να αρχίσει να κινείται αντίθετα ώστε να στριμωχθούν στην πρώτη σειρά και να πάρουν κουπόνι προτεραιότητας για την δική τους εξυπηρέτηση.
Το ΠΑΣΟΚ θεσμοθέτησε για πρώτη φορά το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) που παρά τις αδυναμίες του, ανάσχεσε τριτοκοσμικές αντιλήψεις, εκμαυλισμό ψυχών και καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Κάθε πολίτης έχει το ιερό δικαίωμα να πιστεύει και να υπερασπίζεται τις πολιτικές του απόψεις, να ψηφίζει αβίαστα το κόμμα της επιλογής του, αλλά και την υποχρέωση να μην χρησιμοποιεί την θέση του για κομματικούς ή ιδιοτελείς σκοπούς. Το κράτος οφείλει να κάνει τις επιλογές  στην διοίκηση, παρέχοντας ίσες ευκαιρίες στους πολίτες του και να αξιολογεί τα προσόντα του καθενός αντικειμενικά και δίκαια. ...
Το ΠΑΣΟΚ θέσπισε την “ανοιχτή διακυβέρνηση” για την επιλογή συνελλήνων σε θέσεις στρατηγικού χαρακτήρα. Επέδραμαν εκ νέου βουλευτές, γενικοί γραμματείς, υφυπουργοί, υπουργοί και όλο το παρασιτικό κύκλωμα της εξουσίας για να πάρουν το μερίδιο της εκλογικής τους πελατείας μέσω των “παραγόντων”.
Ήρθε η ώρα να υπερασπιστούμε την πρόοδο στην κατεύθυνση της πραγματικής αξίας και των αληθινών ικανοτήτων. Βουλευτές δυναμιτίζουν την αξιοκρατία που έχει ευθεία αντανάκλαση στο καλό και την πρόοδο του τόπου. Αντί να σημειώνουν τα μειονεκτήματα ενός νέου υγιούς θεσμού και να απαιτούν με νομοθετήματα την διασφάλιση και την θωράκισή του, τον ναρκοθετούν με τις ενέργειές τους χάριν των “ημετέρων”.
Πρέπει να δικάζονται από τα ποινικά δικαστήρια και να καταδικάζονται πολιτικά όλοι εκείνοι  που παραβιάζουν νομοθετημένους θεσμούς.
Διαφορετικά υπονομεύεται η πρόοδος και οδηγούμαστε στη στασιμότητα που μας επιβάλλουν οι μετριότητες και την φεουδαρχία ως παράγωγο της βουλευτικής αυθαιρεσίας.
Συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι, ξιφουλκούντες και σιωπηλοί πολιτικοί, ας τοποθετηθούν στο κύριο ερώτημα: εάν και εφόσον διαχειριστούν την πολιτική από μελλοντική θέση εκλεγμένου αντιπροσώπου του Λαού, θα εκμεταλλευτούν προηγούμενες πρακτικές ή θα απαιτήσουν και θα αγωνιστούν για να διασφαλίσουν νομοθετικά την αντικειμενική αξιολόγηση των υποψηφίων. 
Κανένας πολιτικός δεν πρέπει να κρυφτεί στη σκόνη που σηκώνουν ανίκανοι και καιροσκόποι

Ο ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ !...

FAZ: «Φώτης Κουβέλης: Ένας φέρελπις χωρίς σχέδιο»...

«Ένας φέρελπις χωρίς σχέδιο» είναι ο τίτλος ανταπόκρισης του Michael Martens από την Αθήνα για την εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, με θέμα το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς και τον επικεφαλής του, Φώτη Κουβέλη. «Ο πιο δημοφιλής αυτή τη στιγμή πολιτικός της Ελλάδας ονομάζεται Φώτης Κουβέλης. Ωστόσο...
ακόμα και ο αρχηγός της “Δημοκρατικής Αριστεράς” δεν έχει καμία πειστική απάντηση για την κρίση» είναι ο υπότιτλος που συνοδεύει το άρθρο.
Η ανταπόκριση αναφέρεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που διενεργούνται στην Ελλάδα και στα υψηλά ποσοστά δημοτικότητας που απολαμβάνει το κόμμα της «Δημοκρατικής Αριστεράς» και o αρχηγός της, ο οποίος δηλώνει ότι «οι δημοσκοπικές μετρήσεις είναι ενθαρρυντικές, αλλά αυτή τη στιγμή όλα είναι ρευστά».