Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΠΑΙΔΙΚΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ???

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhD-VAi_R3R_Wy7pA6QO35j-OBFjKwHU_IvLHvDDVYNMD_07yV745ox73rw4ERagjj2h4ICw0NKhHxTJg2aizKvSQ3SGm6x4gXeeXcE_B2nEqJMZkg6uGY9IaeB1ntT_ZmpaA5qanrNIFw/s1600/%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%259D%25CE%2594%25CE%25A1%25CE%2595%25CE%259F%25CE%25A5-%25CE%2592%25CE%2595%25CE%259D%25CE%2599%25CE%2596%25CE%2595%25CE%259B%25CE%259F%25CE%25A3.jpg

Π ... ΠΑΓΙΔΑ !! ...

Ο,τι δεν μπόρεσε εδώ 
μια χώρα να του κάνει ,
μια καμαριέρα το'κανε
και τρέχει και δε φτάνει !
.
Σ'αυτόν στηρίζονταν πολλοί ,
στη φήμη τη δική του ,
όμως αυτός νοιαζότανε
μόνο για το ... πουλί του !
.
Φάνης Ξημεράκης

Χαιρετίζουν την έκκληση Ομπάμα

http://www.newsbeast.gr/files/temp/DADC572933527B38F67410B72A1A5281.jpg

Θετική αποδοχή είχε στη Γερμανία και την Ιορδανία η έκκληση που απηύθυνε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα για ίδρυση παλαιστινιακού κράτους βασισμένου στα σύνορα του 1967.
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε χαιρέτισε το σαφές και αποφασιστικό μήνυμα. «Χαιρετίζω το γεγονός ότι ο πρόεδρος Ομπάμα τάχθηκε κατά τόσο σαφή και αποφασιστικό τρόπο υπέρ της συνολικής και δίκαιης λύσης των δυο κρατών», τόνισε.
Ο Βεστερβέλε υπογράμμισε το μήνυμα ισχυρής υποστήριξης του προέδρου Ομπάμα στις κινήσεις εκδημοκρατισμού στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. «Η ομιλία του προέδρου Ομπάμα είναι ένα μήνυμα ισχυρής υποστήριξης του εκδημοκρατισμού στη βόρεια Αφρική και στον αραβικό κόσμο στο σύνολό του», τόνισε.
«Είμαστε ενωμένοι με τους Αμερικανούς φίλους μας: η συμμετοχή των λαών στην πολιτική και οικονομική ζωή στον αραβικό κόσμο είναι μια ιστορική ευκαιρία. Είναι προς το συμφέρον των Ευρωπαίων και των Αμερικανών να επωφεληθούν από αυτό», υπογράμμισε.
Την έκκληση του Μπαράκ Ομπάμα για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους βασισμένου στα σύνορα του 1967 χαιρέτισε και η Ιορδανία και εξέφρασε την ελπίδα η ομιλία του Αμερικανού προέδρου να οδηγήσει στην απευθείας επανάληψη των ισραηλινο-παλαιστινιακών διαπραγματεύσεων.
«Η Ιορδανία χαιρετίζει την ομιλία του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος αναφέρεται για πρώτη φορά και τόσο σαφώς σε πολιτική ομιλία του, στο όραμά του για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους βασισμένου στα σύνορα του Ιουνίου του 1967», δήλωσε ο Ιορδανός υπουργός Εξωτερικών Νάσερ Ζαουαντέχ, σύμφωνα με το ιορδανικό πρακτορείο ειδήσεων Petra.
Ο Ζαουαντέχ εξέφρασε την ελπίδα ν' ακολουθήσουν αμέσως πρακτικά μέτρα ώστε να επιτευχθεί συμφωνία όσον αφορά τα σύνορα και την ασφάλεια, ανάμεσα σε Παλαιστινίους και Ισραηλινούς.
newsbeast.gr

#spanishrevolution


Παρακολουθώ, κυρίως μέσω του Twitter, αυτό που λίγο επιπόλαια έχει ονομαστεί "Ισπανική Επανάσταση". Σε ένα πρώτο επίπεδο, σίγουρα ζηλεύω τον ειρηνικό χαρακτήρα αυτών των τόσο μαζικών διαδηλώσεων.

Νομίζω όμως ότι κάτι μου λείπει. Διαβάζω ένα μανιφέστο τους (εδώ) και δεν ενθουσιάζομαι. Μένει να δούμε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα μιας μάζας που ενοποιητικό της στοιχείο είναι μόνο μια δίκαιη οργή.
parapolitiki 

Νέο ρεκόρ ταχύτητας στα 100 terabits...

ΚΑΠΟΙΟΙ θεωρούσαμε ότι ήταν πολύ τυχεροί που είχαν 1Gbit ανάμεσα στους υπολογιστές και το δικτυό τους κυρίως σε Παεπιστήμια αλλά και μεγάλες εταιρείες θεωρώντας ότι ήταν στο απώγει οτης Τεχνολογίας, Ωστόσο τα πράγματα διαφοροποιήθηκαν καθώς παρελθόν είναι οι ταπεινές γρήγορες γραμμές DSL, που πλησιάζει τα 20Mbit καθώς 2 ερευνητικά εργαστήρια πλέον μιλουν για Terabit....Μάλιστα όλα αυτά είναι εφικτά πέρα απο εργαστηριακές μετρήσεις....
Δύο ανεξάρτητες ερευνητικές ομάδες ανακοίνωσαν ότι έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ μεταδίδοντας...
100 Terabit δεδομένων ανά δευτερόλεπτο μέσω μίας οπτικής ίνας. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαζόταν μόνο ένα δευτερόλεπτο για να κατέβει ένα βίντεο HD συνολικής διάρκειας τριών μηνών.
Οι ταχύτητες αυτές βρίσκονται πολύ πέρα από τις σημερινές ανάγκες, σχολιάζει το περιοδικό New Scientist. Όπως αναφέρει ο Τιμ Στρονγκ της αμερικανικής εταιρείας Telegeography Research, η συνολική χωρητικότητα των οπτικών ινών που συνδέουν τη Νέα Υόρκη με την Ουάσινγκτον είναι σήμερα μόλις μερικά Terabit/sec.
Οι πάροχοι, όμως, καλά θα κάνουν να προετοιμάζονται, δεδομένου ότι «η διαδικτυακή κίνηση αυξάνεται κατά περίπου 50% ανά έτος εδώ και μερικά χρόνια», όπως επισημαίνει ο ίδιος.
Τα νέα ρεκόρ ανακοινώθηκαν στο Συνέδριο Επικοινωνιών Οπτικών Ινών που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα στο Λος Άντζελες. H oμάδα του Ντάγιου Κιαν, ερευνητή της ιαπωνικής NEC, ανέφερε ότι πέτυχε ρυθμούς διαμεταγωγής έως και 101,7 Terabit/sec σε οπτική ίνα μήκους 165 χιλιομέτρων.
Προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η χωρητικότητα των οπτικών ινών στα σημερινά δίκτυα, οι παλμοί λέιζερ που ταξιδεύουν μέσα τους εκπέμπονται σε πολλά μήκη κύματος και σε πολλές διαφορετικές πολικότητες ταυτόχρονα.
Για να αυξήσει περαιτέρω την ταχύτητα, η ομάδα του Ντάγιου Κιαν ένωσε τους παλμούς 370 επιμέρους λέιζερ που λειτουργούσαν το καθένα σε διαφορετικό μήκος κύματος. Οι επιμέρους αυτοί παλμοί ενώθηκαν σε έναν τελικό παλμό που κινήθηκε στην οπτική ίνα και έφτασε στον δέκτη στην άλλη άκρη.
Διαφορετική ήταν η τεχνική που χρησιμοποίησε ο Γιουν Σακαγκούτσι του ιαπωνικού Εθνικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Αντί να χρησιμοποιήσει μια συμβατική οπτική ίνα με έναν πυρήνα, ο Σακαγκούκι ανέπτυξε μια πειραματική ίνα με επτά πυρήνες.
Κάθε πυρήνας επέτρεψε ταχύτητα 15,6 Terabit/sec, οπότε ο συνολικός ρυθμός διαμεταγωγής εκτινάχθηκε στα 109 Terabit/sec.
Το πρόβλημα και με τις δύο νέες τεχνικές θα ήταν η αποτελεσματική ενίσχυση του σήματος σε μεγάλες αποστάσεις. Επιπλέον, οι ίνες πολλαπλών πυρήνων που απαιτεί η δεύτερη τεχνική είναι δύσκολο να κατασκευαστούν.
Αυτό σημαίνει ότι οι νέες προσεγγίσεις είναι απίθανο να εφαρμοστούν άμεσα από τους παρόχους διαδικτυακών συνδέσεων, θα μπορούσαν όμως πρώτα να αξιοποιηθούν στα κέντρα δεδομένων εταιρειών όπως η Google.
http://www.freegr.gr/

Υποστήριξη στην νέα αποστολή διεθνούς Στόλου για τη Γάζα

Από την νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα 31 Μαΐου 2010, όταν οι ισραηλινές ειδικές ναυτικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε διεθνή ύδατα (80 μίλια από τις ακτές του Ισραήλ) στον πολυεθνικό στολίσκο «Freedom Flotilla», σκοτώνοντας 9 συνανθρώπους μας, τραυματίζοντας βαριά δεκάδες άλλους, οδηγώντας στην συνέχεια το σύνολο των συλληφθέντων σε ισραηλινές φυλακές, πέρασε σχεδόν ένας χρόνος.Οι 38 Έλληνες της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα» που συμμετείχαν στην διεθνή αυτή αποστολή - την δεύτερη σε αριθμό επιβαινόντων αντιπροσωπεία - συνελήφθησαν, κάποιοι υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς, τα προσωπικά τους αντικείμενα κλάπηκαν, ενώ τα 2 ελληνικά πλοία της αποστολής, σε αντίθεση με τα τουρκικά πλοία που αποδεσμεύθηκαν τρεις μόλις μήνες μετά το πειρατικό συμβάν, βρίσκονται ακόμα, υπό ισραηλινή κατοχή στο λιμάνι της Χάιφας. ....


Σε όλο τον κόσμο ξέσπασαν τότε ισχυρές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις που οδήγησαν το Ισραήλ σε σχετική απομόνωση και –πρόσκαιρη έστω- διπλωματική αναδίπλωση. Η απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρώπινων δικαιωμάτων του ΟΗΕ, που ορίσθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας, υπήρξε αποκαλυπτική σε ότι αφορά την χρήση άμετρης και αναίτιας βίας.
Οι περισσότερες αποφάσεις των διεθνών οργανισμών ζητούσαν τότε και την άρση του αποκλεισμού της Γάζας ενώ παράλληλα, ορισμένοι από αυτούς, εκπονούσαν σχέδια για την υλοποίησή του. Όμως, και σε αυτή την περίπτωση, δεν έγινε δυνατό να διασφαλιστεί η εφαρμογή των ευνοϊκών για τα στοιχειώδη δικαιώματα και τις βιοτικές ανάγκες του παλαιστινιακού λαού αποφάσεων.

Όμως η Μέση Ανατολή σήμερα αλλάζει. Όποια κι’ αν είναι η εξέλιξη, όποια κι’ αν είναι η νέα γεωπολιτική μορφολογία η πορεία των ανθρώπων της περιοχής προς την χειραφέτησή τους είναι βέβαιο ότι συντελείται. Τα ολιγαρχικά αυταρχικά καθεστώτα που μακροημέρευσαν, στηριζόμενα στην πολύτροπη συνεργασία και συνενοχή των καθ’ ημάς επαιρόμενων για την πολιτική και κοινωνική τους δημοκρατία κρατών, καταρρέουν..

Περί τα τέλη Ιουνίου 2011, νέα, ριζικά αναβαθμισμένη διεθνής πρωτοβουλία, η «Freedom Flotilla - Stay Human», με περισσότερα από 10 σκάφη και πάνω από 1.000 υποστηρικτές του εγχειρήματος, ανάμεσά τους, όπως και στο παρελθόν, ευρωβουλευτές, βουλευτές, εκπρόσωπους θρησκευτικών δογμάτων, ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού, δημοσιογράφους από όλα τα διεθνή ΜΜΕ, θα πλεύσει για μια ακόμα φορά προς τη Λωρίδα της Γάζας. Η αποστολή θα μεταφέρει και πάλι φορτίο χιλιάδων τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας. Η Ελληνική Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα», γενεσιουργός συνιστώσα του κινήματος για το σπάσιμο της 43χρονης πολιορκίας, συμμετέχει και πάλι με τρόπο καθοριστικό στην νέα διεθνή πρωτοβουλία «Freedom Flotilla - Stay Human» στο πλαίσιο μιας νέας, ευρύτερης, ριζικά αναβαθμισμένης, διεθνούς αποστολής.

Το κράτος του Ισραήλ, προσηλωμένο στην επιθετική του στρατηγική, αγνοώντας τα διδάγματα της ιστορίας αδυνατεί να συλλάβει τα μηνύματα των καιρών στην ευρύτερη περιοχή, επενδύει στο μίσος και συνάμα επιδίδεται σε πολιτική ισχύος και σε μικροπολιτικούς εκβιαστικούς χειρισμούς σπίλωσης και ακύρωσης της αποστολής. Με διπλωματικές πιέσεις που ασκεί προς όλες τις «Δυτικές» κυβερνήσεις και προς τους διεθνείς οργανισμούς, εστιάζοντας ιδιαίτερα, για ευνόητους λόγους, στην ελληνική κυβέρνηση, την οποία «πολιορκεί» με μεθοδεύσεις ανίερης «φιλίας», απαιτεί να εμποδιστεί με κάθε τρόπο ο απόπλους των σκαφών, προβάλλοντας έωλες εικασίες περί μεταφοράς «όπλων» και συμμετοχής «τρομοκρατών».

Εμείς, που υπογράφουμε το πιο πάνω κείμενο, απορρίπτουμε τα φαιδρά αυτά επιχειρήματα, που επιχειρούν να καλύψουν τα πραγματικά αίτια της επικυρίαρχης και έκνομης συμπεριφοράς του Ισραήλ, και τους επιθετικούς-απειλητικούς του σχεδιασμούς:

Απαιτώντας την άρση του αποκλεισμού της Γάζας από στεριά, θάλασσα και αέρα, ώστε να αποδοθούν στον παλαιστινιακό λαό τα ζωτικά και κυριαρχικά του δικαιώματα

Απαιτώντας, από τις κυβερνήσεις των χωρών από λιμάνια των οποίων θα αποπλεύσουν πλοία του «Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ», μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η ελληνική Κυβέρνηση, να τηρήσουν την νομιμότητα, να μην υποκύψουν στην πίεση και να μη δεχθούν τους εκβιασμούς, μεταβαλλόμενες σε εργαλεία της ισραηλινής πολιτικής.

Αντιτείνοντας την επιλογή του πολύ απλού, πολύ αποτελεσματικού μέτρου του ελέγχου των πλοίων μας, εκτός από τις εθνικές λιμενικές αρχές, από τον ίδιο τον ΟΗΕ ή άλλο διεθνή οργανισμό. 
      ΚΟΙΤΑ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ      

Στηρίξτε την αποστολή με την υπογραφή σας!

ΠΕΣΤΕ ΤΗΣ, ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ, ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ !...


Η Angela επανήλθε στο ανθελληνικό κρεσέντο της και τάβαλε, αυτή τη φορά, με τις διακοπές μας και το όριο συνταξιοδότησής μας. Μπουρδουκλωμένη στο βάσανό της και στη σίγουρη προοπτική της χασούρας της, η frau Merkel, προσπαθεί να εξευμενίσει τους ψηφοφόρους της, παίζοντάς το σκληρή και άτεγκτη προς τους νότιους "καλοπερασάκηδες".

Το "αγγούρι" που έχει στον απαυτό της, συνισταμένη των καταστάσεων και των αδιέξοδων της ίδιας της πολιτικής της, όπως κι εκείνης, όλων των δεξιόμουτρων ηγετίσκων της Ε.Ε. προσπαθεί να το εξωραΐσει και να το μεταβαπτίσει σε, τάχατες, ευθύνη των ελλήνων και των λοιπών νοτίων και να το αποκρύψει, ως αποτέλεσμα και συνέπεια των δικών τους επιλογών και λειτουργιών.

Κάποιος, επί τέλους, ας σπεύσει κι ας της πει, (ειδικά σ΄ αυτήν), την όλη αλήθεια : για τα προβλήματα, τα ελλείμματα και τα χρέη δεν φταίνε, ούτε οι διακοπές, ούτε οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, ούτε η φοροδιαφυγή και οι άλλες κλεψιές. Η κύρια αιτία όλων των κακών είναι η έφεση και η επίδοση εμάς των νοτίων, στο ...sex, (ναι... ναι, στο πήδημα !...).
Ταυτόχρονα, ας της εξηγήσει, πως αυτό δεν οφείλεται σε δική μας προβληματικότητα, αλλά στο θερμό ταμπεραμέντο μας, σε πλήρη αντίθεση με τη δική τους ψυχρή και κρυόκωλη νοοτροπία και συμπεριφορά, που επιτείνουν τις sexιστική δυσλειτουργία, κοινώς την ανοργασμικότητα.

Οι ειδικοί ψυχολόγοι και ψυχαναλητές, έχουν να το λένε για το πόσο αυτή η κατάσταση επηρεάζει τη συμπεριφορά σε κάθε περίπτωση, ειδικά, δε, στην πολιτική λειτουργία. Οι ίδιοι επιστήμονες, επίσης, θ΄ απαντήσουν με κατηγορηματικότητα, πως το φυσιολογικό, το σύνηθες και το πιο εύκολο, δεν είναι να περιορίσεις το θερμό ταμπεραμέντο των μεν, αλλά να γιατρέψεις την ασθένεια των δε !...

Εδώ μέσα κατοικώ...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgk-UYNi-TYSh1zNYT-lUV5iA3he_A9qQCoRZFOL7tlQM8mwdTXRFralcUxCh0kv3K_rI1XEuH9o121eKKWdCJa-3s4KzVIQil0xYAbYNJ9EyPQ8QBw54fxoAUFt8vCuNEng0X365ZCLv7G/s1600/%25CE%259A%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%2591%25CE%2592%25CE%2599.jpgΕδώ σ’ αυτό το μικρό χώρο της στήλης κατοικώ. Εδώ ζω χωρίς τις προσωπίδες, που αναγκάζομαι κάθε μέρα να φοράω. Εδώ αναπνέω τον καθαρό αέρα, απαραίτητη προϋπόθεση, για να αντέξω τη μπόχα εκεί στον έξω κόσμο. Κάθε φορά, που με επισκέπτονται καινούργιοι φίλοι, νοιώθω την ανάγκη να μοιραστώ μαζί τους, κάποιες από τις στάσεις αυτής της υπέροχης διαδρομής. Ένα παλαιότερο κείμενο, διαπιστευτήριο αυτής της στήλης, που γράφτηκε εδώ και πολλά χρόνια, για σήμερα.
Μόνιμα αμυνόμενος σε μια κοινωνία, που με θέλει μετρημένο. Κομμένο και ραμμένο σε μέτρα πυγμαίου για ν’ αναλάβει εκείνη ως γίγαντας να με προστατεύσει.
Μια κοινωνία που προσπαθεί να μου προσάψει ενοχές και αμαρτίες.
Αλήθεια, τι θα πει αμαρτία; Ερώτηση, με κάθε δικαίωμα πονηριάς, που μου έδινε η παρορμητική ηλικία.

Μαζί της έφτιαχνα παραμύθια. Στο τέλος της διήγησης είχε καταλήξει στο συμπέρασμα. Σημασία έχει η πρόθεση...
«Βάλε στη ζυγαριά μια ληστεία που παραπέμπει στου Ρομπέν των Δασών το καιρό. Μια ελεημοσύνη που ζωντανεύει Φαρισαίο. Ντοστογιεφσκικούς φόνους που οδηγούν στο Θεό. Μοιχείες που ξεφυτρώνουν απ’ την λαχτάρα του έρωτα. Συζυγικές σταθερότητες που θυμίζουν εβραϊκές συναλλαγές. Αμαρτίες που οδηγούν στη λύτρωση. Αρετές που οδεύουν για εξαργύρωση στα κοινωνικά και δημόσια ταμεία. Ψέματα που αναζητούν την ψυχική θαλπωρή. Ειλικρίνειες που οδηγούν στην ταπείνωση. Πάθη που ευλογούνται. Και απάθειες που θυμίζουν ψυχική τεμπελιά».
Έτσι πέρναγε η νύχτα. Διώχναμε τα κακά πνεύματα ξορκίζαμε το καλό και το κακό.
Στη συνέχεια του απολογισμού της... «Ξημερώναμε γεμάτοι από άγιους φονιάδες, όσιες πόρνες και μαρξιστές ληστές».
«Ξημερώσαμε σ’ έναν κόσμο γεμάτο ψευδοπροφήτες και μεσσίες. Δειλούς και υπολογιστές συζύγους. Εμπόρους δασκάλους και παπάδες. Υποκριτές πιστούς. Φυτά - πολίτες και νεκρωζώντανους υπηκόους. Τα αργύρια της προδοσίας δεν οδηγούσαν τελικά στην συκιά αλλά στην καταξίωση».
Σημασία έχει η πρόθεση.
………………………………………………………………………………………
Ή πόλη είχε γεμίσει παράξενα υβρίδια. Ψιλοεκβιαστές, απατεωνίσκοι, αριβίστες, πολιτικοί φαφλατάνοι, ρουφιάνοι, γλείφτες, τοκογλύφοι, πολλοί μαλάκες, πουτάνες ψυχή τε και σώματι. Άχρωμοι και άοσμοι ζώντες οργανισμοί
Βυθίστηκα ξανά, σε μια κατάσταση γνώριμη. Μόνος μου, λες και δεν χωράω πουθενά. Σε κανέναν σύλλογο, σε καμία ομάδα, σε κανένα κόμμα.