Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΔΕΝ κλείνει η Βουλή για Καλοκαίρι!

http://theamapati.files.wordpress.com/2009/05/vouli.jpg

Σημαντική η είδηση που έδωσε ο Δελατόλας:


Κρύος ιδρώτας για κάποιους, που θα κάνουν "μαύρες" διακοπές φέτος...

Το ναυάγιο ενός κράτους

Του Πέτρου Παπακωνσταντίνου
Παγκόσμια κατακραυγή προκαλεί η φονική επιδρομή του Ισραήλ εναντίον των έξι σκαφών που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη λωρίδα της Γάζας – επιδρομή που εκδηλώθηκε στα διεθνή ύδατα και αποτελεί ενέργεια διεθνούς πειρατείας στον ακρότατο βαθμό ωμότητας.

Πριν από ενάμιση χρόνο, η κυβέρνηση Ολμερτ - Μπάρακ προκάλεσε πολιτικό Βατερλώ του Ισραήλ με τον ανηλεή βομβαρδισμό της Γάζας, ο οποίος χαρακτηρίστηκε έγκλημα πολέμου από την εξεταστική επιτροπή του ΟΗΕ, της οποίας προήδρευε ένας Νοτιοαφρικανός... Εβραίος και μάλιστα σιωνιστής, ο διεθνούς φήμης δικαστής Γκόλντστοουν. Χθες, η κυβέρνηση Νετανιάχου με υπουργό Αμυνας και πάλι τον αμετακίνητο Μπάρακ (ο οποίος παραμένει και αντιπρόεδρος της... Σοσιαλιστικής Διεθνούς!) οδήγησε το κράτος του Ισραήλ σε πολιτικό «Τιτανικό», επιστρατεύοντας φονική βία εναντίον ειρηνικών ακτιβιστών. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονταν ευρωβουλευτές, μια κάτοχος του Νομπέλ Ειρήνης, ένας πρώην αρχιεπίσκοπος των Καθολικών και μια ηλικιωμένη Ισραηλινή, που επιβίωσε του ναζιστικού Ολοκαυτώματος για να κινδυνεύσει από το πολεμικό ναυτικό του δικού της κράτος.

Το τίμημα που θα εισπράξει το Ισραήλ θα υπερβεί κατά πολύ τις πρόσκαιρες εντυπώσεις. Το ρήγμα που είχε ήδη ανοίξει με...

...την παραδοσιακή του σύμμαχο, την Τουρκία, έγινε τάφρος γεμάτη αίμα. Το κύρος του Ερντογάν εκτοξεύθηκε κατακόρυφα στα μάτια των Αράβων, κάτι που συνέβη και με τις μετοχές των πιο αδιάλλακτων αντιπάλων του Ισραήλ, όπως το Ιράν, η Συρία, η Χαμάς και η Χεζμπολάχ. Αντίθετα, σε δεινή θέση βρίσκονται τα συνεργάσιμα καθεστώτα της Αιγύπτου και της Ιορδανίας, τα οποία θα πιεστούν να αλλάξουν πολιτική έναντι του Ισραήλ, όπως υποδηλώνουν και οι χθεσινές δηλώσεις του Αιγύπτιου γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Αμρ Μούσα.

Ισχυρή θα είναι η πίεση στον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς να διακόψει κάθε διαπραγμάτευση με το Ισραήλ και να γεφυρώσει το ρήγμα με τη Χαμάς. Αμεση διαγράφεται η απειλή να ξεσπάσει τρίτη Ιντιφάντα, αυτή τη φορά μέσα στο ίδιο το Ισραήλ, με γενικευμένη εξέγερση των Αράβων Ισραηλινών, όπως έδειξε ο χθεσινός ξεσηκωμός στη Χάιφα-ιδίως αν επιβεβαιωθούν οι φήμες ότι μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγεται ο μεγάλου κύρος Αραβας Ισραηλινός διανοούμενος, Ραέντ Σάλαχ.

Τα τραγικά γεγονότα που σημάδεψαν τη χθεσινή ημέρα θέτουν σε δεινή δοκιμασία τις σχέσεις του Ισραήλ με τη Δύση. Για τις Ηνωμένες Πολιτείες, το κράτος που λειτουργούσε επί δεκαετίες ως χωροφύλακας των αμερικανικών συμφερόντων εξελίσσεται σε μεγάλο μπελά, που ανατινάζει τις γέφυρες τις οποίες μοχθεί να οικοδομήσει ο Μπαράκ Ομπάμα με τον αραβικό κόσμο. Στα μάτια της Ευρώπης, η πολιτική του Ισραήλ δηλητηριάζει τις σχέσεις με τις πολυπληθείς μεταναστευτικές, μουσουλμανικές κοινότητες. Υπό αυτές τις συνθήκες, θα ενταθεί η πίεση για μέτρα ουσιαστικής πίεσης προς το Ισραήλ, όπως θα ήταν ο διπλωματικός οστρακισμός του και η διακοπή κάθε οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας μέχρις ότου αρθεί ο φονικός αποκλεισμός της Γάζας, παγώσουν οι εποικισμοί στη Δυτική Οχθη και αρχίσουν διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967.

Την προπερασμένη Κυριακή, η «Καθημερινή» δημοσίευσε συνέντευξη που μου παραχώρησε ο διακεκριμένος Αμερικανός πανεπιστημιακός Τζον Μιρσχάιμερ, ο οποίος δήλωσε: «Το Ισραήλ βαδίζει στον δρόμο της εθνικής αυτοκτονίας με την επιλογή να μη δεχθεί τη λύση των δύο κρατών... Θα βαδίσει στα χνάρια της ρατσιστικής Νότιας Αφρικής κι αυτό θα είναι το τέλος του εβραϊκού κράτους». Ολα δείχνουν ότι, δυστυχώς, είχε δίκιο. 
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή.

Το έγκλημα


Μία μόνο μπορεί να είναι η αντίδραση κάθε πολιτισμένης χώρας στο νέο έγκλημα της ισραηλινής ακροδεξιάς κυβέρνησης στα ανοιχτά της Γάζας: η πιο σαφής καταδίκη της. Όχι μόνο λεκτική αλλά και έμπρακτη· με μέτρα και κυρώσεις. Το Ισραήλ δολοφόνησε (ξανά) στα διεθνή ύδατα άοπλους πολίτες. Αντίπαλους; Ασφαλώς. Αλλά που με τα καραβάκια τους και με τη βοήθεια που μετέφεραν εκεί δεν οργάνωναν κάποια απόβαση, δεν πήγαιναν να πατήσουν τα (αμφισβητούμενα) χώματα του Ισραήλ. Αλλά να ανοίξουν ένα παράθυρο ελπίδας σε ένα απαράδεκτο στρατόπεδο συγκέντρωσης απελπισμένων ανθρώπων. Σε ένα σύγχρονο γκέτο. Είναι σίγουρα απεχθής σε πολλούς ο φανατισμός της Χαμάς που κυριαρχεί στη Γάζα. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι η Χαμάς. Είναι η τύχη της Παλαιστίνης και των κατοίκων της. Η παρατεταμένη τραγωδία τους εξηγεί τη Χαμάς. Και αυτή οφείλεται στους κυβερνήτες του Ισραήλ και στην επεκτατική πολιτική τους σε όλη τη Δυτική Οχθη. Μακροπρόθεσμα το Ισραήλ, παρά τους συμμάχους του, δεν θα επιζήσει χωρίς να συνυπάρξει με τον Αραβικό Κόσμο. Ισχυρίζεται ότι το επιδιώκει. Το χθεσινό διεθνές έγκλημα αποδείχνει ότι λέει ψέματα. 
ΤΟ ΒΗΜΑ 

ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΙΣΡΑΗΛ !...

Την άμεση απελευθέρωση των ελλήνων ακτιβιστών, που συνελήφθησαν μετά από την πειρατική επίθεση, σε διεθνή ύδατα και κρατούνται παράνομα στο Ισραήλ, απαίτησε η ελληνική κυβέρνηση, με διάβημα του Υπουργείου Εξωτερικών.
Με εντολή του πρωθυπουργού, η Ελλάδα σκλήρυνε τη στάση της, απέναντι στους ισραηλινούς και μετά τη σαφή και κατηγορηματική καταδίκη της εγκληματικής τους ενέργειας, τους εγκαλεί και για παράνομη σύλληψη και κράτηση ελλήνων υπηκόων.
Ο Γ. Παπανδρέου βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον ηγέτη των παλαιστινίων Αμπάς, τον τούρκο ομόλογό του Ερντογάν και τον επί κεφαλής του αραβικού συνδέσμου Μουσά.
Όπως λέγεται από κύκλους του Υπουργείου Εξωτερικών, πιθανή καθυστέρηση στην απελευθέρωση των ελλήνων ακτιβιστών, μπορεί να οδηγήσει σε παραπέρα όξυνση τις σχέσεις των δύο χωρών, χωρίς ν΄ αποκλείεται ακόμα και η ανάκληση του έλληνα πρεσβευτή στο Τελ Αβίβ !

Η Τζούλια κι η Ντούβλη άλλαξαν ρόλους!




Προ ημερών η Τζούλια κι η Μαριάννα Ντούβλη βρέθηκαν στην ίδια παρέα στο Posidonio αφήνοντας πίσω τα μίση(2η φωτό)...Πρόσφατα ξαναπήγαν στο ίδιο κέντρο με την ίδια παρέα (1η φωτό) διασκέδασαν με τον Κιάμο κι άλλαξαν ρόλους....Στην πρώτη τους κοινή έξοδο πούρο κάπνιζε η Μαριάννα στην δεύτερη το πούρο το είχε η Τζούλια....Κοινά γούστα; 'Η ....Αλλαξο...πουριές;
http://katse-kala.blogspot.com 

Απολαμβάνοντας ένα τσιγαράκι …

στις επιτρεπόμενες περιοχές καπνίσματος !!!

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010: Οι 23 του Ρεχάγκελ


Ο Οτο Ρεχάγκελ ανακοίνωσε την ομάδα που θα ταξιδέψει στη Νότια Αφρική για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Μετά από δύο εβδομάδες προετοιμασίας, ο Γερμανός τεχνικός αποφάσισε να αποκλείσει τον Γρηγόρη Μάκο της ΑΕΚ και τον Γιώργο Τζαβέλλα του Πανιωνίου. Ο Ρεχάγκελ, προτίμησε τελικά να συμπεριλάβει στην 23άδα τον Σάκη Πρίττα.
Αναλυτικά λοιπόν η 23άδα που θα ταξιδέψει στη Νότια Αφρική.

Τερματοφύλακες: Μιχάλης Σηφάκης(Άρης), Αλέξανδρος Τζόρβας(Παναθηναϊκός),Κώστας Χαλκιάς(ΠΑΟΚ). Αμυντικοί: Γιώργος Σεϊταρίδης(Παναθηναϊκός),Λουκάς Βύντρα(Παναθηναϊκός), Βαγγέλης Μόρας(Μπολόνια),Σωκράτης Παπασταθόπουλος(Τζένοα),Σωτήρης Κυργιάκος(Λίβερπουλ), Αβραάμ Παπαδόπουλος(Ολυμπιακός), Βασίλης Τοροσίδης(Ολυμπιακός),Νίκος Σπυρόπουλος(Παναθηναϊκός), Στέλιος Μαλεζάς(ΠΑΟΚ)
Μέσοι: Κώστας Κατσουράνης(Παναθηναϊκός), Αλέξανδρος Τζιόλης(Σιένα), Γιώργος Καραγκούνης(Παναθηναϊκός),Σωτήρης Νίνης(Παναθηναικός), Χρήστος Πατσατζόγλου(Ομόνοια)
Σάκης Πρίττας(Άρης).
Επιθετικοί: Αγγελος Χαριστέας(Νυρεμβέργη), Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Παντελής Καπετάνος(Στεάουα), Φάνης Γκέκας(Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Γιώργος Σαμαράς(Σέλτικ).

Για τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ...

Του Κώστα Ζωγράφου

Ο λαός λέει ότι «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια»...

Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε γενικά και αόριστα, χωρίς να δώσει αναλυτικά στοιχεία, ότι ψήφισαν 352.748 ψηφοφόροι στις εσωκομματικές εκλογές. Η αλήθεια είναι ότι αν αθροίσει κανείς τα αποτελέσματα που δίνουν νομαρχιακή-νομαρχιακή οι οργανώσεις της ΝΔ, θα διαπιστώσει ότι η αλήθεια απέχει πολλές δεκάδες χιλιάδες ψήφους από τις επιθυμίες της Ρηγίλλης.
Η πραγματικότητα είναι ότι προχθες σύμφωνα με τις επί τόπου ανακοινώσεις των οργανώσεων της ΝΔ ψήφισαν 194.769 ψηφοφόροι. Και αυτό αποδεχόμενοι όλες τις...
 μεγάλες ή μικρές λαθροχειρίες που έγιναν προχθες από τις εντεταλμένες εφορευτικές επιτροπές. Τα στοιχεία που παρατίθενται στο αρχείο είναι αποκαλυπτικά και αναλυτικά κατά νομαρχιακή οργάνωση και μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει από τον επαρχιακό τύπο, τους δημοσιογράφους των επαρχιακών μέσων, αλλά και τα στελέχη των τοπικών οργανώσεων την ακρίβεια του αποτελέσματος.
Αυτή η νοθεία δεν είχε κανένα νόημα. Γιατί και με τους 194.769 που είναι ο αληθής αριθμός ψηφοφόρων και με τους 352.748 που θέλει να επιβάλλει η Ρηγίλλης, το πολιτικό συμπέρασμα είναι ότι οι νεοδημοκράτες αγανακτισμένοι, απογοητευμένοι και θυμωμένοι γύρισαν την πλάτη τους στη Νέα Δημοκρατία που θέλει να φτιάξει ο Α.Σαμαράς και η κλειστή ομάδα που τον περιβάλλει.
Απέρριψαν τη συμμετοχή τους σ΄ ένα κόμμα μικρό και συρρικνωμένο, του οποίου η ηγεσία αναλώνεται σε σκιαμαχίες με το παρελθόν.
Τα πραγματικά αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας  
periothiko
press-gr 
 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:  Συμφωνία με τους αδελφούς Αγγελόπουλους για συμμετοχή τους στην ΠΑΕ!!!!!

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/1023239_b.jpg

Πως ο Κόκκαλης οδηγήθηκε στους Αγγελοπουλέους
Ο Σωκράτης Κόκκαλης έκανε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του balla.gr, την κίνηση ματ που έψαχνε και πλέον βάζει τον Ολυμπιακό σε τροχιά κορυφής απέναντι στον....πολυμετωπικό Παναθηναϊκό που ψάχνει τον "next top" πρόεδρο. Ο "ισχυρός" άνδρας των "ερυθρολεύκων" ήρθε σε συμφωνία με τους αδελφούς Αγγελόπουλους για συμμετοχή τους στην ΠΑΕ!
Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ θα βάλουν στο ποδοσφαιρικό τμήμα το ποσό των 10 με 15 εκατομμυρίων ευρώ αρχικά. Ήδη οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έχουν αρχίσει τις επαφές με υποψήφιους τεχνικούς με τον Χουάντε Ράμος να αποτελεί τον "διακαή πόθο" τους. Ο Ισπανός πρώην προπονητής της Σεβίλλης και των Τότεναμ και Ρεάλ έχει δεχθεί μία άκρως δελεαστική πρόταση από τους Πειραιώτες!
Η συμφωνία Κόκκαλη-Αγγελοπουλέων θα ανακοινωθεί αμέσως μετά τη λήξη των τελικών των πλέι οφ του μπάσκετ, εκεί που η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη θέλει να κάνει το "μπρέικ" στην έδρα του του Παναθηναϊκού και να κατακτήσει το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 1997!
http://www.balla.gr

Επέστρεψαν οι πρώτοι Έλληνες από το Ισραήλ

Επέστρεψαν στην Αθήνα έξι από τους Έλληνες, οι οποίοι συμμετείχαν στη νηοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας κι επέβαιναν στα πλοία «Σφενδόνη» και «Ελεύθερη Μεσόγειος».
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα» οι πρώτοι έξι Έλληνες απελαθέντες είναι οι εξής:
Στυλιανάκης Ζαχαρίας, Χρυσοχοΐδης Νεκτάριος, Γρηγορόπουλος Μιχαήλ, Παπαδοκωστόπουλος Αριστείδης, Γελάλης Δημήτριος, Πετρογιάννης Θανάσης.
Στο μεταξύ, την απέλαση των 663 ακτιβιστών εντός των επόμενων 48 ωρών ανακοίνωσε το Ισραήλ. Μεταξύ τους είναι και 31 Έλληνες.
Όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, μεταξύ των ακτιβιστών υπάρχουν και 16 άτομα, τα οποία αρνούνται να δώσουν τα στοιχεία τους στις ισραηλινές Αρχές.
Τους 31 Έλληνες επισκέφθηκε ο πρέσβης της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ κ. Λουκάκης.
«Η προστασία και ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών είναι ευθύνη του Ισραήλ», διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, σε δηλώσεις του με αφορμή την επιστροφή των πρώτων έξι απελαθέντων Ελλήνων.
Όπως είπε ο κ. Δελαβέκουρας, ο οποίος τους υποδέχθηκε εκ μέρους του υπουργείου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το υπουργείο Εξωτερικών καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τον άμεσο επαναπατρισμό όλων των Ελλήνων πολιτών, αίτημα που διατύπωσε από χθες ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.
Υπενθυμίζεται πάντως, πως οι ισραηλινές αρχές έχουν ενημερώσει επισήμως την Ελλάδα, ότι μεταξύ των θυμάτων δεν συγκαταλέγονται Ελληνες.
Την «παράνομη» κράτηση Ελλήνων στο Ασντόντ του Ισραήλ κατήγγειλε ο ακτιβιστής Άρης Παπαδοκωστόπουλος, που επέβαινε στο πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος».
Τουλάχιστον 45 επιβάτες των πλοίων, οι περισσότεροι Τούρκοι, νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία.
Στο Ισραήλ θα μεταβούν σήμερα αντιπρόσωποι της τουρκικής κυβέρνησης. Θα επιδιώξουν τον επαναπατρισμό των σορών και των τραυματιών ακτιβιστών. 
ΤΑ ΝΕΑ

Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις...