Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Η ΟΜΑΔΑ ΠΕΤΑΕΙ !...


Αντώναρος (κατά λέξη) : " Η κυβέρνηση δουλεύει με ορίζοντα τετραετίας !...".

Τα blogs βελτιώνουν τη Δημοκρατία

Αυτό που δεν αντιλαμβάνεται το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, κυβερνητικό και μη, είναι ότι σήμερα, οι ουσιαστικές – στο μυαλό των πολιτών – δημοκρατικές διαδικασίες ασκούνται εκτός των επίσημων χώρων της πολιτικής, όπως η Βουλή, τα υπουργεία, τα πολιτικά γραφεία, ή τα τηλεπαράθυρα. Εκεί, δηλαδή όπου κυριαρχούν τα συνθήματα, ο ξύλινος πολιτικός λόγος και τα επιχειρήματα που εξυπηρετούν τη συγκυρία. Σε περιόδους κρίσης, και σε ατελή πολιτικά συστήματα όπως το ελληνικό, στους χώρους των κατεστημένων δομών, η δημοκρατία υπολειτουργεί, γίνεται θύμα των εκάστοτε συμφερόντων και επιδιώξεων. Εκτός και πέρα από αυτές, η δημοκρατία εκφράζεται ως καθημερινότητα του πολίτη, αφορά το σύνολο της ζωής μας και συζητείται στα καφενεία, στις ουρές, στον δρόμο και στις διακοπές, χειμώνα-καλοκαίρι. Απλά πράγματα.
Το τελευταίο διάστημα, η συζήτηση των πολιτών γίνεται και στο διαδίκτυο, στα πολιτικά ιστολόγια ή blogs, όπου ενίοτε γίνονται και αποκαλύψεις για υποθέσεις που αφορούν δημόσια πρόσωπα, αξιωματούχους της κυβέρνησης, υπουργούς, κ.λπ. Άλλες φορές δημοσιοποιούνται και λεπτομέρειες της προσωπικής ζωής πολιτικών και προσωπικοτήτων, γεγονός που ταράζει τα νερά και ενεργοποιεί δυνάμεις αντίδρασης από τους θιγόμενους, και γενικότερα τους υπερασπιστές του status quo. Το ζήτημα της συκοφαντικής δυσφήμισης είναι σύνθετο στη δημοσιογραφία, την κλασική, αλλά και την – φαινομενικά, τουλάχιστον – ελεύθερη που απαντά κανείς στα χιλιάδες blogs που ασχολούνται με τη δημόσια ζωή. Το ελληνικό σύστημα ευνοεί την άσκηση αγωγών, άρα και τον εκφοβισμό των δημοσιολόγων, όταν βέβαια, υπάρχει πραγματική βάση για κάτι τέτοιο. Στη συνέχεια, όλα πρέπει να αποδειχθούν εκεί που πρέπει.
Πέραν αυτών, η ελεύθερη διατύπωση ιδεών, απόψεων, η σκληρή κριτική προς το πολιτικό σύστημα (η οποία επιβάλλεται στις μέρες μας), η αποκάλυψη κακώς κειμένων και η δημοσιοποίηση παραπόνων πολιτών, οι οποίοι, λόγω γραφειοκρατίας και αναποτελεσματικότητας του Κράτους δεν βρίσκουν το δίκιο τους, αποτελούν στοιχεία κοινωνικής προσφοράς. Ενισχύεται έτσι ο δημοκρατικός διάλογος, μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους, αποκαλύπτονται στους πολίτες οι κρυφές ατζέντες και επιδιώξεις του ενός και του άλλου και απογυμνώνονται οι ελίτ, που έχουν συνηθίσει να «καταναλώνουν τη χώρα» χωρίς να βρίσκουν αντιδράσεις. Λέγεται ότι η δημοσιογραφία θριαμβεύει όταν οι ελίτ είναι διχασμένες. Όταν οι επιδιώξεις τους είναι αντικρουόμενες και οι στόχοι πολύτιμοι για κάθε πλευρά. Αυτό είναι αληθές, σε ορισμένες περιπτώσεις. Όμως, κατά κανόνα και στα περισσότερα ζητήματα, οι ελίτ, σε γενικές γραμμές συμφωνούν και συμπορεύονται. Έτσι, στη μάχη για τη δημόσια διατύπωση του αυτονόητου, τα blogs, η αδόμητη, σχεδόν αναρχική πλευρά του δημόσιου διαλόγου, παρά τις υπερβολές, εξελίσσεται σε όαση ελευθερίας και ανεξαρτησίας. Και είναι προσβάσιμη απ’ όλους. Μόλις ένα κλικ μακριά…

ΡΕΤΡΟ : Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ...

Υπεγράφη η σύμβαση για το Γ'Κύτταρο στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου

Αισιοδοξία ότι η υπογραφή της σύμβασης για το Γ’ κύτταρο στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου θα καλύψει τις ανάγκες διάθεσης των απορριμμάτων στο νησί της Κέρκυρας για τουλάχιστον 3 έτη, εκφράστηκε σήμερα από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Καθαριότητας Σ. Μικάλεφ και τα υπόλοιπα παρόντα μέλη του Συνδέσμου.Ο προυπολογισμός του έργου που υπεγράφη με τον εκπρόσωπο της εργοληπτικής επιχείρησης “BILFINGER BERGER BAUGESELLSCHAFT m.b.H.”ανέρχεται στα 1.065.806,91 ευρώ, ενώ αναμένεται να παραδοθεί σε τέσσερις μήνες και να βελτιώσει τη σημερινή κατάσταση, επιτρέποντας ταυτόχρονα την αποκατάσταση του πρώτου κυττάρου.
http://kerkreports.blogspot.com

INTER MILAN - ETO: ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΣΤΑ 10 ΕΚ.ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ! ! !


Οι όποιες αντιστάσεις, τις οποίες προέβαλε ο Σαμουέλ Ετό, προκειμένου να συμφωνήσει με την Ίντερ για να διευκολύνει έτσι τη μεταγραφή του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς στην Μπαρτσελόνα, εκάμφθησαν και έτσι ο Καμερουνέζος άσος θα συνεχίσει την καριέρα του στους πρωταθλητές Ιταλίας, αφού πρώτα κατάφερε να αποσπάσει θετική απάντηση στις οικονομικές απολαβές του. Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές διήρκεσαν αρκετές ημέρες και τελικά ο 27χρονος επιθετικός πέτυχε αυτό που ήθελε, δηλαδή την καλύτερη δυνατή οικονομική συμφωνία. Πιό συγκεκριμένα, ο Ετό θα εισπράττει ετησίως για τα επόμενα πέντε χρόνια περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ «καθαρά», δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στην Μπαρτσελόνα να αποκτήσει τον Ιμπραϊμοβιτς -με τον οποίο έχει επέλθει συμφωνία στα 7,5 εκατ. ευρώ ετησίως- και στην Ιντερ να εισπράξει 45 εκατομμύρια ευρώ από τους Ισπανούς για την παραχώρηση του Σουηδού άσου.

GERARD - LIVERPOOL: Βίντεο-σοκ από τον ξυλοδαρμό

Παρουσιάστηκε στο δικαστήριο ο αρχηγός της Λίβερπουλ Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τον 34χρονο Μάρκους ΜακΓκι στις 29 Δεκεμβρίου του 2008, αφού λογομάχησαν για ένα CD player. Ο Τζέραρντ είπε στην αστυνομία ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα, γι'αυτό και σήκωσε το χέρι του. Στο δικαστήριο προβλήθηκε και το οπτικό υλικό από κάμερα κλειστού κυκλώματος που δείχνει τον ΜακΓκι να γρονθοκοπείται. Ο Τζέραρντ γιόρταζε στην παμπ την νίκη της Λίβερπουλ επί της Νιούκασλ με 5-1.

http://www.tanea.gr

Η πρώτη μεγάλη απάτη στον ελληνικό κυβερνοχώρο...



...Το διαδικτυακό κατάστημα Μegamarket.gr ! ! !



Το διαδικτυακό κατάστημα Μegamarket.gr, το οποίο πωλούσε κυρίως ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη αλλά και διάφορα άλλα προϊόντα, αφού συγκέντρωσε τις προκαταβολές των πελατών του «εξαφανίστηκε» από την ηλεκτρονική του διεύθυνση. Σύμφωνα με πηγές της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπάρχει σωρεία καταγγελιών, οι οποίες μαζί με τις μηνύσεις ξεπερνούν τις 1.000. Οι ίδιες πηγές μάλιστα αναφέρουν ότι το Μegamarket. gr πριν καταργήσει την ηλεκτρονική του διεύθυνση είχε συγκεντρώσει γύρω στα 500.000 ευρώ και θύματα της απάτης δεν είναι μόνο οι πελάτες αλλά και οι προμηθευτές του.

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ PUB ΣΤΗΝ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Ήταν ένα από τα σύμβολα του βρετανικού τρόπου ζωής. Τώρα όμως οι παμπ κλείνουν η μία με την άλλη. Η οικονομική κρίση, η αύξηση των φόρων στην μπίρα και η απαγόρευση του καπνίσματος θέτουν σε κίνδυνο μια παράδοση αιώνων. Και οι θαμώνες των παμπ ανησυχούν. Επτά παμπ κάθε μέρα στη Βρετανία δέχονται τις τελευταίες τους παραγγελίες από τους πελάτες τους, σύμφωνα με τη βρετανική Ένωση Μπίρας και Παμπ (ΒΒΡΑ). Ειδικότερα στα χωριά και τις κωμοπόλεις οι παμπ εξαφανίζονται μέσα σε μια μέρα από τον χάρτη.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑ

Η αναμονή στην ουρά του γκισέ της τράπεζας συνήθως φτάνει τα είκοσι λεπτά. Η επίσκεψη στην Εφορία μπορεί να ξεπεράσει τα τρία τέταρτα. Έτσι, ολοένα και περισσότεροι Έλληνες φαίνεται πως προτιμούν να κερδίσουν χρόνο κάνοντας συναλλαγές και αγορές σε λίγα λεπτά με ένα κλικ στο ποντίκι του υπολογιστή τους. Οι ηλεκτρονικοί καταναλωτές το 2006 στην Ελλάδα υπολογίζονταν γύρω στους 185.000, ενώ στους 6 πρώτους μήνες του 2009 έφτασαν τους 620.000, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Focus Βari για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το σερφάρισμα δεν γίνεται πια μόνο για διασκέδαση αλλά και για τη διεκπεραίωση καθημερινών συναλλαγών. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2008 αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των πολιτών που υπέβαλαν ηλεκτρονικά συμπληρωμένα έντυπα και φόρμες σε δημόσιες υπηρεσίες και πλέον 1 στους 5 Έλληνες προτιμά να συναλλάσσεται με το κράτος μέσα από την οθόνη του υπολογιστή, ενώ 7 από τις 20 βασικές δημόσιες υπηρεσίες είναι διαθέσιμες πλέον on-line. Να σημειωθεί εδώ ότι δεν επωφελούνται μόνο οι πολίτες αλλά και το Δημόσιο από τις ψηφιακές συναλλαγές. Για παράδειγμα, με την ηλεκτρονική υποβολή των εντύπων Ε1 και ΦΠΑ σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων εξοικονομήθηκε το 26% του χρόνου των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομίας το 2007, χρόνος που αντιστοιχεί, όπως επισημαίνεται, σε 250.000 παραγωγικές ώρες ή εργασία 120 ατόμων και ο χρόνος αναμονής των πολιτών για την παραλαβή του εκκαθαριστικού μειώθηκε κατά 92%.

B.OBAMA: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Η μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας είναι η άμεση προτεραιότητα του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Αυτό τόνισε σε χθεσινοβραδυνή συνέντευξη Τύπου απ’ το Λευκό Οίκο, με την οποία απευθύνθηκε στον αμερικανικό λαό. Η συνέντευξη ήταν αφιερωμένη σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στο θέμα της προώθησης μεταρρυθμίσεων στο σύστημα υγείας των ΗΠΑ, ένα θέμα που εξετάζεται πυρετωδώς τις τελευταίες εβδομάδες από το Αμερικανικό Κογκρέσο και προκαλεί μεγάλες κόντρες ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα. Η μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας, που είναι από τα πιο ακριβά στον κόσμο, είναι ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της προεδρίας Ομπάμα. Το ίδιο επιχείρησε να κάνει η Χίλαρι Κλίντον επί προεδρίας του συζύγου της, αλλά τα τεράστια πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, που διακυβεύονται στο θέμα της υγείας, δεν την άφησαν να ξεκινήσει τις μεταρρυθμίσεις.

Η1Ν1: 520 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ακόμη 208 κρούσματα της νέας γρίπης καταγράφηκαν στη χώρα μας τις τελευταίες 6 ημέρες, εκτινάσσοντας τον αριθμό των επιβεβαιωμένων ασθενών στους 520. Εν τω μεταξύ, πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στους ειδικούς η αναζήτηση της «χρυσής ισορροπίας» προκειμένου να μην υπερφορτώνονται τα νοσοκομεία, αλλά και να γίνεται σωστά η διάγνωση της νόσου και οι ιδιαίτερες επιπλοκές της. Περίπου 35 κρούσματα καταγράφονται καθημερινά σε όλη την Ελλάδα, αριθμός καθόλου ανησυχητικός για τους ειδικούς. «Τα επιδημιολογικά δίκτυα που καταγράφουν γενικά τη γρίπη, είτε είναι εποχική είτε η νέα γρίπη, δεν έχουν δείξει αύξηση της νόσου στην Ελλάδα. Μπορεί να γίνεται λόγος επειδή έχουμε ένα άγνωστο στέλεχος του ιού, αλλά έχουμε ίσο αριθμό ασθενών που είχαμε και πέρυσι την ίδια εποχή» ξεκαθαρίζει ο λοιμωξιολόγος και σύμβουλος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Σωτήρης Τσιόδρας. Διευκρινίζεται ότι ο αριθμός των κρουσμάτων της τελευταίας εβδομάδας είναι δειγματοληπτικός σε περίπου 30% των ασθενών που παρουσιάζουν συμπτώματα της νέας γρίπης και δεν εξετάζονται και δεν καταμετρώνται πλέον όλα τα περιστατικά που προσέρχονται στα νοσοκομεία με συμπτώματα. «Μπορούμε να υπολογίσουμε ότι το 13% των κρουσμάτων και στη χώρα μας δεν είναι γνωστά. Η νόσος θα συνεχίσει να επιτηρείται για τις συνέπειές της και όχι για τον απόλυτο αριθμό των κρουσμάτων», λέει ο κ. Τσιόδρας. Ο ίδιος εκτιμά πως μπορεί μέχρι στιγμής να μην έχουμε ευρεία διασπορά σε κάποια περιοχή της Ελλάδας, «αλλά μέχρι το φθινόπωρο θα γίνει σίγουρα και είναι αναμενόμενο να έχουμε και θανάτους».
http://www.tanea.gr

«Κόκκινος συναγερμός» για πυρκαγιές

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται η πυροσβεστική υπηρεσία και το υπουργείο Εσωτερικών καθώς για το Σαββατοκύριακο προβλέπεται εφιαλτικό κοκτέιλ καύσωνα και ανέμων. Με βάση τις εκτιμήσεις, η θερμοκρασία δεν αποκλείεται να ξεπεράσει ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ παράλληλα η ένταση των ανέμων θα φτάσει ακόμα και τα οκτώ μποφόρ, πολλαπλασιάζοντας τον κίνδυνο πυρκαγιών. Ήδη από σήμερα, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Κυκλάδες, Λέσβο, Χίο , Σάμο, Ικαρία και Κρήτη Όπως εκτιμούν αρμόδια στελέχη, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων η αντιπυρική περίοδος εισέρχεται πλέον στη δυσκολότερη φάση της. Σημειώνεται ότι ήδη από το πρωί σήμερα, αστυνομικοί και πυροσβέστες περιπολούν σε Υμηττό και Πάρνηθα, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται εναέριες περιπολίες ανά την επικράτεια και περιπολίες σε χωματερές. Επίσης, απαγορεύεται η είσοδος των πολιτών σε περιαστικά δάση μετά τη δύση του ηλίου.