Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Τζούλια πρέπει να φυσάς, όχι να… ρουφάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν της το είπαν όμως και αν και η Τζούλια για άλλη μια φορά αποδείχθηκε φιλομαθής για… άλλα κόλπα και συγκεκριμένα για το κλαρίνο, δεν τα κατάφερε. Τι ερωτήσεις έκανε στον κλαρινιτζή δεν λέγεται. Πόσες τρύπες έχει το όργανο, πόσο μακρύ είναι κλπ κλπ. Και όταν πήγε να το παίξει… βουβαμάρα πλήρης. Και γυρνάει και λέει με απορία η, πάντα, Τζούλια ότι δεν καταλαβαίνει γιατί δεν βγάζει κανέναν ήχο. Μα βρε… κορίτσι μου (κάπως, κάπου, κάποτε δηλαδή αφού έχεις διανύσει πολλά χιλιόμετρα από τότε) κανείς δεν σου είπε ότι το συγκεκριμένο όργανο το φυσάνε, δεν το ρουφάνε; Μη μπερδεύεσαι…


Όλα αυτά τα χαριτωμένα έγιναν στην εκπομπή της, όπου φιλοξένησε στον… Παρθενώνα την Έφη Θώδη, εν αγνοία απ’ ότι φαίνεται των υπευθύνων, οι οποίοι φέρονται να λένε ότι θα υποβληθούν μηνύσεις γιατί δεν πήρε άδεια για γύρισμα. Γιατί όταν είχε μπει μέσα στα μαύρα ξημερώματα στο Πολεμικό Μουσείο και της έβαζε χέρι ο Ζαγορίτης (δείτε ΕΔΩ) μετά τα μπουζούκια μαζί του (ξαναδείτε ΕΔΩ) είχε πάρει άδεια; Έτσι κι αλλιώς ένα απέραντο μπουρδ… γίναμε στους… τύπους θα κολλήσουμε;

ΟΔΟΣ ΡΗΓΙΛΛΗΣ...

http://news.kathimerini.gr/kathnews/photos/28-11-10/28-11-10_424165_1.gif
kathimerini.gr

ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΕΙΣ !...

Βαριές ευθύνες σε «γαλάζιους» υπουργούς για τα ομόλογα

Ευθύνες σε «γαλάζιους» υπουργούς, γενικούς γραμματείς υπουργείων και ανώτατα στελέχη κρατικών οργανισμών επιρρίπτει το πόρισμα της Βουλής για το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων.
Οι βαρύτερες ευθύνες καταλογίζονται από την αρμόδια επιτροπή στους τότε γενικούς γραμματείς των υπουργείων Οικονομικών, Γιώργο Κουρή, και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημοσθένη Μαμμωνά, αλλά και στους προϊσταμένους τους, υφυπουργό Οικονομικών Πέτρο Δούκα, και υπουργό Εργασίας, Σάββα Τσιτουρίδη, οι οποίοι είχαν υπογράψει συγκεκριμένες αποφάσεις.
Πολιτικές ευθύνες καταλογίζονται στον τότε υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Αλογοσκούφη, και στον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
Το πόρισμα, που αποκαλύπτει Το Βήμα online, καταλογίζει ευθύνες και σε διοικητές ασφαλιστικών ταμείων, χρηματιστές, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Τράπεζα της Ελλάδος.
Ειδικότερα, στον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Αλέξη Πιλάβιο, αλλά και στην διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, με ιδιαίτερη αναφορά στον τότε υποδιοικητή της, ο οποίος είχε την ευθύνη παρακολούθησης των τοποθετήσεων των ασφαλιστικών ταμείων και των τίτλων του δημοσίου.
Στο κείμενο του πορίσματος γίνεται πλήρης εξιστόρηση των γεγονότων, περιγράφεται πώς στήθηκε το «κόλπο» σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων και αποκαλύπτονται οι διαδρομές των χρημάτων που διακινήθηκαν ακόμη και με βαλίτσες. Η υπόθεση, οδήγησε σε φυλάκιση των χρηματιστών της εταιρείας «Ακρόπολις». Το πόρισμα είναι έτοιμο να καθαρογραφεί και να ανακοινωθεί.
ΤΑ ΝΕΑ

Πλακώθηκαν Λέτο - Καραγκούνης στην προπόνηση

Πιάστηκαν στα χέρια 

Από ότι διαβάζουμε στα διάφορα αθλητικά site μπουνιές έπεξαν Λέτο και Καραγκούνης στην σημερινή προπόνηση με αφορμή κάποια μαρκαρίσματα εκατέρωθεν. Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν και έπεσαν οι σχετικές ψιλές πριν τους χωρίσουν οι υπόλοιποι.
kosmosnews

Επίθεση απο χάκερς δέχτηκε το Ελληνικό Πεντάγωνο!!!

Η
επίθεση εκδηλώθηκε χθες το πρωί στους υπολογιστές του υπουργείου Άμυνας κι όχι στα Γενικά Επιτελεία.
Οι χάκερς ...επιχείρησαν να στείλουν ηλεκτρονικό ιό προκαλώντας χάος και σοβαρά λειτουργικά προβλήματα . Παρόλα αυτά από το υπουργείο Άμυνας διαβεβαιώνουν ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με απόρρητες πληροφορίες γιατί αυτές δεν είναι αποθηκευμένες σε υπολογιστές που βρίσκονται σε δίκτυο. 
dete.gr 
pelekis 

Διεθνής διάκριση


Στη λίστα με τους 100 κορυφαίους στοχαστές για το 2010, την οποία συνέταξε το περιοδικό “Foreign Policy”, περιλαμβάνεται ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου (και συγκεκριμένα στην 79η θέση).

Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν αυτός που διεκδίκησε κι εξασφάλισε για την Ελλάδα ένα μηχανισμό σωτηρίας με τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή της Ευρώπης και την ελάχιστη δυνατή συμμετοχή του ΔΝΤ.

Με τον ίδιο μηχανισμό σώζεται σήμερα η Ιρλανδία, ίσως να ακολουθεί και η Πορτογαλία. Τα μικροπολιτικά φίλτρα κριτικής που χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα μπορεί να στρεβλώνουν τη γνώμη κάποιων γι' αυτόν αλλά αυτό δεν παύει να κατατάσσει τον Γιώργο Παπανδρέου στους πλέον σημαντικούς ηγέτες της Κεντροαριστεράς ανά τον κόσμο.
 
parapolitiki

Wikileaks: ο αμερικανός βασιλιάς είναι γυμνός

του Στέλιου Κουλογλου

Η δημοσιοποιηση 250.000 εγγράφων του Στέητ Ντιπάρτμεντ από την ιστοσελίδα Wikileaks, είναι χωρίς αμφιβολία κάτι περισσότερο από την 11η Σεπτέμβρη της αμερικανικής διπλωματίας: στην πραγματικότητα ισοδυναμεί με έκρηξη μιας βόμβας μεγατόνων που αλλάζει τις διπλωματικές πρακτικές αιώνων, καταστρέφει την εξωτερική πολιτική και την αξιοπιστία της Αμερικής και βάζει σε μεγάλη δοκιμασία αρκετούς από τους συμμάχους της.
Όπως τα έγγραφα δημοσιοποιούνται σταδιακά, προς μεγάλη ευχαρίστηση των 5 διεθνών μέσων ενημέρωσης που συνεργάστηκαν στην επεξεργασία και έχουν αναλάβει την αναδημοσίευση τους (El Pais, Le Monde, Spiegel, Guardian και New York Times) δεν ξέρουμε ακόμη τι ακριβώς θα δουν τα μάτια μας αλλά το βέβαιο είναι ότι θα δουν πολλά. Το ίδιο ισχύει για τα 1200 και βάλε τηλεγραφήματα των αμερικανών διπλωματών από την πρεσβεία της Αθήνας, τα οποία στάλθηκαν μάλιστα στην διάρκεια της κρίσιμης τριετίας 2006-9.
Ήδη όμως, τα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί θα μπορούσαν να γεμίσουν μια μικρή εγκυκλοπαίδεια ανήκουστων ειδήσεων και σκανδάλων. Δεν ξέρει από που να ξεκινήσει κανείς. Το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών διατάσσει τους Αμερικανοί διπλωμάτες να κατασκοπεύουν τον γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν αλλά και συναδέλφους τους από άλλες χώρες, για τους οποίους καλούνται να μαζέψουν πληροφορίες και πολύ προσωπικά δεδομένα, από κωδικούς που χρησιμοποιούν στους ηλεκτρονικούς τους υπολογιστές μέχρι το DNA τους! Καταλαβαίνει κανείς γιατί κάποιος ξένος διπλωμάτης ή πολιτικός τρίτης χώρας δύσκολα θα ξαναπιεί καφέ σε αμερικανική πρεσβεία, αφού ο αμερικανος συνάδελφος του θα μπορεί να μαζέψει το σάλιο με το DNA του!.
Ούτε ψύλλος στο κόρφο των Αράβων ηγετών, που συνήθως λένε δημοσίως τελείως διαφορετικά πράγματα απ ότι στις διπλωματικές τους συνομιλίες. Η Σαουδική Αραβία προτρέπει τις ΗΠΑ να επιτεθούν κατά του Ιράν την ίδια μάλιστα στιγμή που το Ισραήλ, ο προαιώνιος εχθρός των Αράβων, προετοιμάζεται να κάνει το ίδιο πράγμα. Την ώρα που τα αμερικανικά στρατεύματα βομβαρδίζουν την Υεμένη, για να καταστρέψουν βάσεις τρομοκρατών, ο πρόεδρος της χώρας λέει στους Αμερικανούς συνομιλητές του: “θα συνεχίσουμε να λέμε δημοσίως ότι εμείς βομβαρδίζουμε, όχι εσείς”!
Πέρα από τις άμεσες πολιτικές επιπτώσεις που ίσως προκαλέσουν οι αποκαλύψεις σε χώρες-ασθενείς κρίκους(δες Ελλάδα) για τους αμερικανούς διπλωμάτες θα είναι απο εδώ και στο εξής δύσκολο να κάνουν τη δουλειά τους Οι διπλωμάτες, δημοσιογράφοι, πολίτες κλπ άλλων χωρών θα το σκέπτονται δυο φορές να τους μιλήσουν ή να τους αποκαλύψουν μυστικά. Από την πλευρά του, το διπλωματικό προσωπικό των ΗΠΑ θα αποφεύγει να αναφέρει στα τηλεγραφήματα τα πιο ευαίσθητα θέματα και τις πιο σημαντικές πληροφορίες που διαθέτει. Στη περίπτωση που ληφθούν μέτρα και περιορισθεί ο αριθμός των αποδεκτών ώστε να αποφευχθούν μελλοντικές διαρροές, θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στην επιχειρησιακή ικανότητα της αμερικάνικης κυβέρνησης.
Περιμένοντας τη συνέχεια, αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι η εμφανής αδυναμία του άλλοτε παντοδύναμου Λευκού Οίκου να αποτρέψει τη δημοσιοποίηση των εγγράφων του από μια ιστοσελίδα, Αυτή η επικράτηση του Δαυίδ επί του Γολιάθ δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της ανεξαρτησίας και των δυνατοτήτων που προσφέρει το ίντερνετ, αφού σε άλλες εποχές θα ήταν αδύνατη η ταυτόχρονη δημοσιοποίηση χιλιάδων εγγράφων σε όλο το πλανήτη, κάτι που ξεπερνά τις δυνατότητες ελέγχου της ροής των πληροφοριών από την κυβέρνηση μιας χώρας, όσο δυνατή και αν είναι αυτή.
Η μεγαλύτερη διπλωματική ήττα που με την πρόσφατη δημοσιοποίηση γνωρίζουν οι ΗΠΑ τις τελευταίες δεκαετίες, συμβολίζει την καθοδική πορεία της αμερικανικής υπερδύναμης. Στα ζουμερά τηλεγραφήματα των Αμερικανών διπλωματών για τους διεθνείς ηγέτες, τη σέξι Ουκρανή νοσοκόμα του Λίβυου προέδρου Μουαμάρ Καντάφι ή τη ροπή του Μπερλουσκόνι για αμαρτωλά πάρτι, ο Γάλλος προέδρος Νικολά Σαρκοζί περιγράφεται “ως βασιλιάς που είναι γυμνός.”. Μετά και την δημοσιοποίηση των εγγράφων, το ίδιο ισχύει, χωρίς αμφιβολία, και για τις ΗΠΑ.