Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Υπάρχει θέμα και με τη νέα Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων...

Μπορεί να ακυρωθεί ο διορισμός της;
Aπό το http://kefaloniapress.gr

Από εγκυρότατες πηγές μαθαίνουμε ότι στις επόμενες ώρες θα υπάρξουν εξελίξεις στον διορισμό της νέας περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Βάσως Αλεξανδρίδου, τέτοιες που πιθανόν να τον ακυρώσουν.
Εάν συμβεί αυτό, τότε θα έχουμε μια δεύτερη γκάφα κόμα μεγαλύτερου βεληνεκούς της πρώτης, με τον διορισμό Νεοδημοκράτη ειδικού γραμματέα ΔΕΚΟ. Μόνο που στην περίπτωση της κας Αλεξανδρίδου το θέμα φαίνεται να είναι εξαιρετικά πολύπλοκο και νομικά δυσάρεστο.
-Δημοσίευμα στο Blog www.tsipiraskostas.blogspot.com/ αφορά το ξενοδοχείο της κυρίας Αλεξανδρίδου:
Η καθόλα συμπαθής κα Αλεξανδρίδου, μοίραζε στην εκδήλωση που έγινε απο τους "φίλους του Ολύμπου" στις 30-8-2009 -γιατί σου λέει το τερπνόν μετά του ωφελίμου!- και ένα διαφημιστικό φυλλάδιο του ξενοδοχείου που διαθέτει στην Καρίτσα του νομού Λάρισας, όπου περαν του αθλίου, αρχιτεκτονικά (δεν μιλάμε για βιοκλιματική αρχιτεκτονική αλλά για στοιχειώδη αισθητική, καλαισθησίακαι ποιοτητα), της κατασκευής, στην φωτογραφία εμφανίζονται μερικές πιθανές και σημαντικές παρανομίες,που καλό θα ήταν να διερευνηθούν,πρίν η εν λόγω υποψηφία απο την θέση της επιχειρήσει να σώσει και αυτή την Ελλάδα,το "περιβάλλον,την χωροταξία και τον τουρισμό" της χώρας μας.
Δυστυχώς αυτή είναι η σημερινή Ελλάδα. Ανάξιοι πολίτες (όλοι μας),αξίων προγόνων. Καημένε Όλυμπε...

Δίκαιες ανατροπές παντού

Εθνική προσπάθεια, από όλους, για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας ζήτησε ο πρωθυπουργός από το Ζάππειο Μέγαρο, εγκαινιάζοντας τον εθνικό διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς. "Μέσα σε τρεις μήνες θα πάρουμε τις αποφάσεις εκείνες που δεν ελήφθησαν για δεκαετίες ολόκληρες", τόνισε ο κ. Παπανδρέου. Έκανε λόγο για κίνδυνο να βουλιάξει η χώρα από το χρέος τονίζοντας: «Το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο, αφορά κυριαρχικά μας δικαιώματα». Ο πρωθυπουργός παρουσιάστηκε αποφασισμένος να προχωρήσει σε τομές και όχι ημίμετρα όπως είπε, και κάλεσε τους πολίτες «να αποδείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε» και μάλιστα αλλάζοντας την Ελλάδα. "Δεν μιλάμε για μερεμέτια, αλλά για δίκαιες ανατροπές παντού. Πολλές επιλογές μας θα είναι επώδυνες και όλοι πρέπει να ξεβολευτούμε", τόνισε ο πρωθυπουργός. προσθέτοντας ότι οι χαμηλόμισθοι και η μεσαία τάξη θα στηριχθούν. Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για ένα κράτος με αρχές όπως η διαφάνεια, η αξιοκρατία, η διαβούλευση, η κοινωνική λογοδοσία, η ποιότητα, η δημοκρατικότητα, η αλληλεγγύη και η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Εξαπέλυσε επίθεση στην Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την -ως προηγούμενη κυβέρνηση- ότι "φυγομάχησε" λέγοντας ότι το μεγαλύτερο έλλειμμα της Ελλάδας, αυτή τη στιγμή, είναι το έλλειμμα αξιοπιστίας.

Οι αλλαγές

Μείωση του ελλείμματος κατά 4% το 2010, δηλαδή κάτω από το 9%, αντί αρχικού στόχου 9,1%
Μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% έως το τέλος της τετραετίας.
Αποκλιμάκωση του χρέους από το 2012
Τα εξοπλιστικά προγράμματα μειώνονται το 2011 και 2012
Οι προσλήψεις αναστέλλονται για το 2010, με εξαίρεση την παιδεία, την Υγεία και την ασφάλεια
Από το 2011 θα ισχύσει ο κανόνας μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις
Έως τα μέσα του 2010 θα υπάρξει ενιαία αρχή πληρωμών στο Δημόσιο
Ενιαία θα είναι και η διαχείριση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων
Θα ισχύσει ενιαία φορολογική κλίμακα για όλα τα εισοδήματα
Τα μπόνους των στελεχών θα φορολογούνται με συντελεστή 90%
Καταργείται ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων
«Πόθεν έσχες» για τους εφοριακούς και απόλυση για όσους παρατυπούν
Χρονοδιάγραμμα για ασφαλιστικό το τέλος του α' εξαμήνου του 2010
Ταμείο αναχρηματοδότησης της οικονομίας
Με ν/σ θα καταργηθούν αντικίνητρα για επιχειρηματικότητα με στόχο να αυξηθούν επενδύσεις. Στόχος να ιδρύεται επιχείρηση σε 15 μέρες, όπως στην Ευρώπη (one stop shop)
Τα υπουργεία υιοθετούν τριετείς προϋπολογισμούς
Συστήνεται σώμα ελεγκτών εκτέλεσης του προϋπολογισμού
Νομοσχέδιο για υπερχρεωμένα νοικοκυριά
Αύξηση προϋπολογισμού ΤΕΜΠΜΕ
Εξόφληση μέρους χρεών Δημοσίου
Απλοποίηση διαδικασιών για ΕΣΠΑ
Αναπροσαρμογή ΕΣΠΑ με κατεύθυνση την πράσινη ανάπτυξη
Αλλαγή αναπτυξιακού νόμου για προσέγγιση παραγωγικών κεφαλαίων
Αστικές αναπλάσεις
Αξιοποίηση λιμανιών
Διάλογος για κλειστά επαγγέλματα
Καταπολέμηση αδήλωτης εργασίας
Επιθεώρηση εργασίας θα ελέγχει και τις καταγγελίες από παράνομους μετανάστες
Υιοθέτηση κοινοτικής οδηγίας για απασχόληση παράνομων μεταναστών
Ανεξάρτητη στατιστική υπηρεσία
Αλλαγή του εκλογικού νόμου
Όλες οι αποφάσεις του δημοσίου θα δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο
Καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος. Το συντονισμό αναλαμβάνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Πρώτο στόχος, στο παραπάνω πλαίσιο, η καταπολέμηση της λαθρεμπορίας καυσίμων και έπειτα η καταπολέμηση της διαφθοράς και της σπατάλης στο Δημόσιο
Η αγορά καυσίμων, ειδικότερα, θα ελέγχεται ηλεκτρονικά
Ξεκινά διάλογος για την ριζική αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος
Αντιδράσεις κομμάτων

Ομιλία Παπανδρέου στο άτυπο υπ. Συμβούλιο

"Είμαστε κυβέρνηση ανατροπών, όχι διαχείρισης. Πρέπει να πάρουμε σκληρές και δύσκολες αποφάσεις: θα συγκρουσθούμε, αλλά θα φέρουμε αξιοπιστία" τόνισε ο Πρωθυπουργός, κατά την συνεδρίαση του άτυπου Υπουργικού συμβουλίου. "Είναι ευκαιρία να θεραπεύσουμε στην πολιτική και την δημόσια ζωή, να προστατεύσουμε το μέσο εισόδημα και τον αδύναμο πολίτη" συνέχισε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε "Προχωράμε στο διάλογο που είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά. Η εφαρμογή πολλών και σημαντικών αποφάσεων απαιτεί συμμετοχή. Η συντεταγμένη πορεία δίνει αξιοπιστία διεθνώς". Με την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης συναρτάται και η έτερη πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού για σύγκληση την Τρίτη του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με αντικείμενο την πάταξη της διαφθοράς. Εν τω μεταξύ, συναντήσεις με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδος έχει σήμερα, Δευτέρα, το κλιμάκιο αναλυτών του οίκου αξιολόγησης Moody's, που θα ελέγξει τα στοιχεία μας, και θα συντάξει έκθεση για την πιστοληπτική μας ικανότητα.
http://www.athina984.gr/

Χιλιάδες αστερίες ξεβράστηκαν σε ακτή

Ένα παράξενο και ανεξήγητο γεγονός έλαβε χώρα στην ακτή Holkham του Norfolk της Μ. Βρετανίας, όπου πάνω από 10.000 αστερίες ξεβράστηκαν στην παραλία. Όπως δήλωσαν οι ειδικοί το φαινόμενο αυτό δεν μπορεί να εξηγηθεί. Το άσχημο βέβαια όλου αυτού του συμβάντος ήταν πως κανένας αστερίας δεν επέζησε και το χρυσαφί της άμμου μετατράπηκε σε ένα απέραντο πορτοκαλο-κόκκινο νεκροταφείο αστερίων, το οποίο εκτεινόταν σε μήκος 400 μέτρων.
allday-news

Ομόφωνο «όχι» των πρυτάνεων στην κατάργηση του ασύλου

Με ομόφωνη απόφαση ανακοίνωσε η 62η Σύνοδος των πρυτάνεων – που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο παρουσία της υπουργού παιδείας, κας.Διαμαντοπούλου – ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο για το πανεπιστημιακό άσυλο είναι επαρκές και δεν οφείλει να αλλάξει. Ωστόσο, τονίσθηκε η ανάγκη να εφαρμοσθεί η υπάρχουσα νομοθεσία πιο αυστηρά, με τη συνδρομή της δικαστικής και της πολιτικής εξουσίας. Δεν έλειψαν, ωστόσο, οι φωνές εκ μέρους της ακαδημαϊκής κοινότητας, οι οποίες ζήτησαν την τροποποίηση του υφιστάμενου καθεστώτος και την άρση του ασύλου, ως απαρχαιωμένου θεσμού, ο οποίος δεν επιτελεί πλέον τον ιστορικό ρόλο για τον οποίο θεσπίσθηκε. Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία – με την υποστήριξη και της υπουργού παιδείας – τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του θεσμού ως έχει, με αυστηρότερη όμως εφαρμογή του υπάρχοντος νομικού πλαισίου, πάντα υπό το πρίσμα της επίρρωσης του ουσιαστικού ρόλου του ασύλου και της προστασίας του από έξωθεν καταχρήσεις.
Μάλιστα, πριν την ανακοίνωση της απόφασης των πρυτάνεων, η υπουργός Παιδείας, κα.Διαμαντοπούλου, είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής του νόμου και τόνισε ότι «το θεσμικό πλαίσιο του ασύλου είναι επαρκές και δεν χρειάζεται να αλλάξει, χρειάζεται να εφαρμοστεί». Παράλληλα, ζήτησε από τους πρυτάνεις να υπάρξει η καταγραφή των χώρων του ασύλου, σημειώνοντας ότι τα πεζοδρόμια και οι δρόμοι δεν είναι άσυλο, ενώ προσέθεσε ότι είναι αναγκαία και μια πλήρης καταγραφή των χώρων που σήμερα είναι υπό κατάληψη για ιδία χρήση. Οι πρυτάνεις, από την πλευρά τους, μέσω του ψηφίσματος που υιοθέτησαν συμφώνησαν ότι το ακαδημαϊκό άσυλο που θεσπίστηκε σε ιστορικές εποχές και σηματοδοτεί σημαντική δημοκρατική κατάκτηση, σήμερα έχει στρεβλωθεί. Κατά συνέπεια σε πολλές περιπτώσεις δεν εξυπηρετεί την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, αλλά αντιθέτως προσφέρει πεδίο παραβατικής συμπεριφοράς, και ως εκ τούτου ο εν λόγω θεσμός είναι ανάγκη να ανακτήσει την αρχική του σημασία.
Παράλληλα, μέσω του εν λόγω ψηφίσματος καλούνται όλες οι συνιστώσες της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και οι πολιτικές νεολαίες και τα κόμματα, να αναζητήσουν από κοινού πλαίσιο συναίνεσης για ευρύτερη συμφωνία στη διαχείριση του θεσμού. Αντίστοιχα, οι περιπτώσεις εκτροπής του ασύλου σε παραβατικές συμπεριφορές απαιτούν, σύμφωνα με τους πρυτάνεις, ειδική αντιμετώπιση, με αυστηρή χρήση όλων των «νομικών εργαλείων» που επιτρέπει το υφιστάμενο σύστημα. Κατά συνέπεια, για τις πρυτανικές αρχές των Ιδρυμάτων θεωρείται πλέον μονόδρομος η συνδρομή της εισαγγελικής αρχής και της αστυνομίας, όπως εκ νόμου προβλέπεται να ζητείται στις περιπτώσεις κρίσης.
http://www.tvxs.gr/

ΚΡΑΖΟΝΤΕΣ ΜΕΤ΄ ΕΥΤΕΛΕΙΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ…

Η δρομολόγηση των διαδικασιών για την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και η επιμονή του Γ. Παπανδρέου στην εφαρμογή του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, που ενέκρινε ο ελληνικός λαός στις 4 του περασμένου Οκτώβρη, έχει οδηγήσει τα ρετάλια τύπου Τσίπρα και Λαφαζάνη, στο ξεσάλωμα και σε μια άνευ προηγουμένου επιθετικότητα κατά της κυβέρνησης.
Με εξυπνακισμούς και γελοίους αφορισμούς, οι «συμβασιούχοι» κομπάρσοι της πολιτικής σκηνής, βαπτίζουν κατά την αρρωστημένη φαντασία τους, υποχωρητική την πολιτική του Παπανδρέου απέναντι στον ΕΕ και αλυχτάνε όπου βρεθούν κι όπου σταθούν, τις βλακείες τους. Είναι τόσο το θράσος τους, ώστε μιλάνε για «υπηρεσιακή κυβέρνηση» ! Ποιοι ; Αυτοί που μπήκαν στο τσακ, στη βουλή, λόγω των αισθημάτων συμπόνιας και οίκτου, που τρέφει ένα κομμάτι του λαού προς τους αναξιοπαθούντες.


Οι χρεοκοπημένοι και περιθωριοποιημένοι γυρολόγοι των σχημάτων της Αριστεράς, χωρίς καμιά, ουσιαστική συνεισφορά στο λαϊκό κίνημα και τους αγώνες του, έβαλαν στη μόστρα έναν εκπρόσωπο με χαρακτηριστικά life style και νόμισαν, πως θα καταφέρουν να πουλήσουν την ληγμένη πραμάτεια τους, εύκολα και μαζικά. Αφού κατάφεραν να κρατήσουν έξω από το βούρκο το κεφάλι τους, έπαιξαν τα ρέστα τους στο ό, τι το ΠΑΣΟΚ κι ο Γ. Παπανδρέου, δεν θα μπορέσουν ν΄ ανταπεξέλθουν στην πίεση του συστήματος και θα φαλκιδεύσουν το πρόγραμμά τους.
Η πολιτική του καιροφυλακτούντος κορακιού δεν τους βγαίνει και νάτοι κράζοντες μετ΄ ευτελείας και μετά μαλακίας, συνάμα…

http://logoplokies.blogspot.com

Περιστρεφόμενο...σπίτι!!

Μια οικογένεια στην Αυστραλία μπορεί να απολαύσει τη θέα από όλες τις πλευρές του σπιτιού τους, απλά περιστρέφοντάς το. Πιο συγκεκριμένα, όταν πρωτοπήγαν στην περιοχή, τα μέλη της οικογένειας Everinghams άκουσαν τους γείτονες να παραπονούνται ότι θα ήθελαν να έχουν χτίσει το σπιτικό τους κάπως πιο ψηλά, για να απολαμβάνουν περισσότερο ήλιο. Εκείνοι, λοιπόν, το μελέτησαν και κατασκεύασαν ένα οκτάγωνο σπίτι, τοποθετημένο πάνω σ’ ένα περιστρεφόμενο τραπέζι, το οποίο μπορεί εύκολα να μετακινείται προς την επιθυμητή κατεύθυνση με τη βοήθεια ενός υπολογιστή. Το σπίτι πραγματοποιεί μια πλήρη περιστροφή μέσα σε μόλις μισή ώρα, σύμφωνα με τους ίδιους.
Δείτε το σπίτι στο video...


http://thenewsbus.blogspot.com

ΟΡΙΣΤΙΚΟ : ΜΕ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Πολύ ενδιαφέρουσα η συνέντευξη του Γιάννη Ραγκούση σήμερα το πρωί στο Mega. Ο υπουργός είπε πολλά. Τα πιο ενδιαφέροντα όμως αφορούσαν τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές του 2010.
Ο Ραγκούσης ήταν κατηγορηματικός. Οι επόμενες εκλογές για την αυτοδιοίκηση θα γίνουν χωρίς Νομάρχες. Θα τους αντικαταστήσουν οι περιφερειάρχες που θα είναι αιρετοί. Θα εκλέγονται δηλαδή.
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η κυβέρνηση το σκεφτόταν. Τελικά από αυτά που είπε ο Ραγκούσης η απόφαση έχει παρθεί. Αλλάζουν σχεδόν όλα τον προσεχή Οκτώβριο που θα έχουμε εκλογές.
http://fimotro.blogspot.com

Σήμερα στις 7 στο Ζάππειο οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για την Οικονομία


«Τα μάτια των αγορών» είναι σήμερα το απόγευμα στραμμένα στο Ζάππειο Μέγαρο, όπου ο πρωθυπουργός θα κάνει παρέμβαση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του, παρουσιάζοντας το περίγραμμα των θέσεων της κυβέρνησης, αναφορικά με την πολιτική που θα ακολουθήσει στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα για την επίτευξη του στόχου, που δεν είναι άλλος από την μείωση του ελλείμματος στο 3% σε βάθος τετραετίας. Η ομιλία του πρωθυπουργού είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Ζάππειο, με την οποία θα κηρύξει την έναρξη του εθνικού κοινωνικού διαλόγου. Το στίγμα πάντως των προθέσεών του δόθηκε την περασμένη Παρασκευή από τις Βρυξέλλες, με την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής. Σύμφωνα με το περιβάλλον του πρωθυπουργού, δεν τίθεται κανένα θέμα για κατάργηση του 14ου μισθού αλλά και για τριετές πάγωμα μισθών και συντάξεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα ο πρωθυπουργός θα δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3%, παρουσιάζοντας παράλληλα την κατ΄ έτος εκτιμώμενη μείωση του ελλείμματος. Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες η μείωση αυτή θα κινείται στα επίπεδα των τριών μονάδων ετησίως, με στόχο το 2013 να βρεθεί κάτω από το επιθυμητό όριο του 3%. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει μεγάλο βάρος στο τρίπτυχο που θα κινηθεί η κυβερνητική πολιτική την προσεχή τριετία, η οποία θα συνδυάζει την δημοσιονομική εξυγίανση με ταυτόχρονη ανάπτυξη της οικονομίας. Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να τονίσει πως είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξει εκ βάθρων το φορολογικό σύστημα της χώρας, με στόχο όχι να αυξηθούν τα βάρη των φορολογουμένων, αλλά προκειμένου να γίνει περισσότερο δίκαιο και παράλληλα να διευρυνθεί η φορολογική βάση. Άλλωστε και προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ είχε αναφερθεί στην ανάγκη για άμεση σύλληψη της φοροδιαφυγής. Η φοροδιαφυγή αλλά και η εξάλειψη της διαφθοράς θα είναι το αντικείμενο του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Στο Ζάππειο ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί και στο ασφαλιστικό και θα τονίσει ότι το σύστημα έχει φτάσει στα όριά του και απαιτείται άμεση παρέμβαση, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ωστόσο θα δεσμευθεί πως πρόκειται να θιγούν τα γενικά όρια συνταξιοδότησης, όπως επίσης και το ύψος των συντάξεων ως προς το γενικό τους περίγραμμα. Μεγάλη έμφαση θα δοθεί από τον πρωθυπουργό στην προσπάθεια που ξεκινά για τη μείωση των δαπανών στο Δημόσιο με την καταπολέμηση της σπατάλης. Συγκεκριμένα θα αναφερθεί στο νέο τρόπο με τον οποίο θα συντάσσονται στο εξής οι προϋπολογισμοί, αφού πρώτα κριθεί εκ του μηδενός κάθε κωδικός σε κάθε υπουργείο και οργανισμό. Ο Γ. Παπανδρέου θα δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3%, παρουσιάζοντας παράλληλα την κατ' έτος εκτιμώμενη μείωση του ελλείμματος. Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, η μείωση αυτή θα κινείται στα επίπεδα των τριών μονάδων ετησίως, με στόχο το 2013 να βρεθεί κάτω από το επιθυμητό όριο του 3%.
http://citypress-gr.blogspot.com

Το μέλλον της εκδοτικής βιομηχανίας Sports Illustrated Tablet

Ένα συγκλονιστικό video και ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο ανοίγουν τους ορίζοντες σε όποιον ενδιαφέρεται για το μέλλον της βιομηχανίας των κάθε είδους εκδόσεων – βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες. Το παρακάτω video είναι το demo μιας νέας ψηφιακής συσκευής ανάγνωσης (τη δημιούργησε η wonderfactory) που πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2010 από τον οργανισμό TIME, στην οποία οι καταναλωτές θα μπορούν να διαβάζουν το περιοδικό Sports Illustrated. Δείτε το πρώτα:




Τέτοιου είδους συσκευές, σε συνδυασμό με το tablet που αναμένεται να κυκλοφορήσει η Apple, θα αλλάξουν εξ ολοκλήρου τον τρόπο που διαβάζουμε. Είναι σίγουρο ότι αρκετοί θα μείνουν πιστοί στο παραδοσιακό χαρτί αλλά, πολύ σωστά, ο Michael Hyatt παραλληλίζει την έλευση τέτοιων συσκευών με την έλευση της έγχρωμης τηλεόρασης: από τη στιγμή που έγινε διαθέσιμη, σχεδόν όλοι εγκατέλειψαν την ασπρόμαυρη.
nylon

Στη λακούβα


http://greki-gr.blogspot.com/

“Ain al-Hilweh” (eye of beauty)

Βρισκόμαστε σε φάση ολοκλήρωσης του ντοκιμαντέρ “Ain al-Hilweh” (eye of beauty).
Το θέμα μας αυτή τη φορά οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες του Λιβάνου. Είναι 300.000, 400.000 χιλιάδες ή περισσότεροι;
Κανείς δεν γνωρίζει...
Ζουν σε άθλιες συνθήκες εδώ και 61 χρόνια σε προσφυγικούς καταυλισμούς υπό την «προστασία του ΟΗΕ στις αραβικές χώρες, αλλά στο Λίβανο σε «ιδιαίτερες» συνθήκες εγκλεισμού και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Οι προσφυγικοί καταυλισμοί, σωστότερα «στρατόπεδα συγκέντρωσης», είναι άλλοι παράνομοι, άλλοι νόμιμοι και έχουν το “άρωμα” από τις φαβέλες τις Νοτίου Αμερικής, αλλά σε ένα ιδιόμορφο αραβικό στιλ.
Σε αρκετούς από αυτούς τους «καταυλισμούς» η είσοδος και η έξοδος επιτρέπεται μόνο για τους Παλαιστίνιους που ζουν μέσα σ’ αυτούς.
Για τους Παλαιστίνιους του Λιβάνου η καθημερινότητα είναι μια τραγωδία, τους απαγορεύεται να ασκήσουν 70 διαφορετικά επαγγέλματα, απαγορεύεται το δικαίωμα της ιδιοκτησίας ή της ενοικίασης διαμερίσματος, απαγορεύεται ακόμα και η αγορά οικοδομικών υλικών, ενώ δεν έχουν πρόσβαση σε καμία κοινωνική υπηρεσία του Λιβάνου.
Το 60% είναι άνεργοι και το 70% ζει με 1 δολάριο την μέρα που ισοδυναμεί με 1 κιλό μπανάνες.
Εκπαίδευση και υγεία τούς παρέχεται από τα ειδικά γραφεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
- 30 «κέντρα υγείας» (περίπου 1 γιατρός για 10.000 ανθρώπους) ενώ υπολογίζεται ότι ο ΟΗΕ ξοδεύει κάθε χρόνο για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη το απίστευτο ποσό των 35$ για κάθε Παλαιστίνιο πρόσφυγα στο Λίβανο.
Σε μια εποχή που γίνεται πολύς λόγος για τους λαθρομετανάστες αν δούμε πως επιβιώνουν οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες στο Λίβανο, αν συναισθανθούμε σε κοινό χρόνο θα συνειδητοποιήσουμε την αναγκαιότητα της προσπάθειάς τους για επιβίωση.
Το θέμα δεν είναι να κλείνουμε πόρτες μα να ανοίγουμε τα μάτια μας σε όλα αυτά που τρέχουν γύρω μας!

Υ.Γ. “Ain al-Hilweh” (Μάτι της όμορφης), είναι ο μεγαλύτερος καταυλισμός Παλαιστινίων προσφύγων στον Λίβανο (περίπου 50.000).
Έχει χαρακτηριστεί από τα λιβανέζικα Μ.Μ.Ε. "unlaw zone".
http://eyeofbeauty.blogspot.com/

Ζίκο: «Περιμένω Λούα-Λούα, έχω προτείνει Μπραντάο»

Με διευκρινιστικές δηλώσεις, για τα όσα ειπώθηκαν την Τετάρτη μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Άρσεναλ, ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Πανθρακικό από την πλευρά του Ολυμπιακού. Ο διερμηνέας του Βραζιλιάνου τεχνικού υποστήριξε πως έκανε ένα λάθος κατά τη διάρκεια της μετάφρασης: πως ο Ζίκο μίλησε για τρεις θέσεις -άρα και παίκτες- και αυτός έκανε λόγο για τέσσερις κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιοδου του Ιανουαρίου. Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα ο προπονητής του Ολυπιακού επανέλαβε πως η ομάδα χρειάζεται έναν παίκτη αριστερά, έναν επιθετικό και έναν επιτελικό μέσο. Για την περίπτωση του Λούα-Λούα τόνισε: ''Περιμένω να δω τον Λούα-Λούα. Δεν τον ξέρω τόσο καλά όσο και εσείς που είχατε την ευκαιρία να τον βλέπετε στο γήπεδο για μία αγωνιστική σεζόν. Πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται, αφού αγωνιζόταν στο Κατάρ. Εάν κρίνω ότι μπορεί να βοηθήσει τότε θα πω το "ΟΚ" στη διοίκηση".

Για τον Έλτον Μπραντάο:

"Έχουμε δώσει κάποια ονόματα παικτών στη διοίκηση. Είναι ένας καλός παίκτης. Από την στιγμή που έχουμε δώσει και αυτό, περιμένουμε τις εξελίξεις». Για τα αγωνιστικά θέματα που προέκυψαν από τον αγώνα, ο τεχνικός των Πειραιωτών, υπογράμμισε: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη, ύστερα μάλιστα από ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι όπως με την Άρσεναλ. Πετύχαμε τρία τέρματα -τα δύο στο πρώτο ημίχρονο- ενώ είχαμε ευκαιρίες και για περισσότερα. Το μόνο που φοβόμουν ήταν μήπως παρουσιαστούμε χαλαροί στο συγκεκριμένο αγώνα. Δεν κάναμε αλλαγές στην ενδεκάδα επειδή θεώρησα πως οι παίκτες μου δεν ήταν τόσο πολύ καταπονημένοι». Ολοκληρώνοντας, ο Ζίκο έκανε και μία αναφορά στους τραυματίες των "ερυθρολεύκων", λέγοντας πως «είναι καλό που επανέρχονται στην ομάδα οι παίκτες. Οι Ζαϊρί και Τοροσίδης πήραν σήμερα χρόνο συμμετοχής. Ο Ζεβλάκοφ θα είναι καλύτερα μετά από μία εβδομάδα".
http://www.sport-fm.gr

ΓΡΟΝΘΟΚΟΠΗΣΑΝ ΤΟΝ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO!


Πρωτοφανές περιστατικό στην Ιταλία. 42χρονος γρονθοκόπησε το Σύλβιο Μπερλουσκόνι!!

Στο ΚΚΕ ο Μισέλ

Ο Άρης θέλει να είναι υποψήφιος δήμαρχος. Ο Κυριάκος της οικογένειας θέλει να είναι υποψήφιος δήμαρχος. Ο Νικήτας θέλει να είναι υποψήφιος δήμαρχος. Ξέρουμε ήδη ποιοι θέλουν να είναι μονίμως δεύτερα βιολιά. Σαν τον καγκελάριο Αβραμό και την κόρη του Μητσοτάκη. Στης Αθήνας την ποδιά σφάζονται παλικάρια. Ο ξάδερφος Μισέλ δήλωσε ότι η ΝΔ πρέπει να ψηφίσει υπέρ στον προϋπολογισμό του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορούμε να πούμε όχι στο ΠΑΣΟΚ, είπε, όταν αυτό θα εφαρμόσει την πολιτική που είχαμε προτείνει προεκλογικά. Επιτέλους δικαιώνεται το ΚΚΕ, που λέει ότι «πέντε κόμματα, δύο πολιτικές». Λέτε μετά την Κανέλλη να είναι ο επόμενος που από την δεξιά θα μεταπηδήσει στο ΚΚΕ; Ο Μισέλ στο ΚΚΕ. Να αποκτήσει και λίγη αριστοκρατικότητα το κόμμα ρε παιδάκι μου. Για να είμαστε δίκαιοι και ο ΣΥΡΙΖΑ, κάποιες συνιστώσες του έστω, λένε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ακολουθούν την ίδια πολιτική.

Αλλά δεν μπορώ να φανταστώ τον Μισέλ να αποτελεί άλλη μια συνιστώσα. Θα μας τα πάρουν τα μέτρα, δεν θα μας τα πάρουν τα μέτρα, θα μας τα πάρουν λίγο τα μέτρα, θα μας τα πάρουν πολύ τα μέτρα, θα έχουμε ήπια προσαρμογή (α, ρε Αλογοπετυχημένε τώρα δικαιώνεσαι), θα είναι άνευ βαζελίνης….Μας έχουν τρελάνει. Θέλουν να εξαντληθούμε και να πράξουν μετά κατά τις ορέξεις τους….Δεν ήθελε η κόρη του Μητσοτάκη να γίνει σκιώδης υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού. Και το πρόβλημα δεν ήταν το «σκιώδης»….

Δεν έχει διευκρινιστεί αν το πρόβλημα ήταν με την παιδεία ή τον πολιτισμό. Είπαμε σφουγγάρι, σφουγγάρι αλλά όλα έχουν και κάποια όρια. Σιγά μην την έκανε Αβραμόπουλο στην θέση του Αβραμόπουλου. Στο εξωτερικών δηλαδή. Πρόθυμος να στηρίξει τον Κακλαμάνη δήλωσε ο πονηρός Γιώργος Καρατζαφέρης. Αν είναι να κάνει ζημιά στον διαχειριστή της πολυκατοικίας και τον σατανά θα υποστήριζε. Αλλά δεν βλέπω να έχει και μεγάλη επιτυχία ο Νικήτας. Από την μια τον στηρίζει ο πονηρός Γιώργος από την άλλη θα τον υποστηρίξει ο Πρετεντέρης…
Μικρός Φωκίων
http://www.mediasoup.gr

Αμαν κι αυτος ο Αλμουνια! Ολο ζηταει, ζηταει……….. »


Smorting. Η νέα μόδα που κυριαρχεί στην Ευρώπη


Smorting λέγεται η νέα μόδα που κυριαρχεί σε ολόκληρη την Ευρώπη. Προέρχεται από το SMOking και το fliRTING και έχει να κάνει με τις γνωριμίες που γίνονται κατά το κάπνισμα.
Όπως είναι γνωστό, στην Ευρώπη τα μέτρα κατά του καπνίσματος εφαρμόζονται αντίθετα από ότι συμβαίνει στην Ελλάδα. Έτσι, πολλοί βρίσκουν την ευκαιρία να κάνουν flirting στους περιορισμένους χώρους που επιτρέπεται το smoking.
Λέτε να δούμε το smorting κάποτε και στην Ελλάδα;
http://politikiprotasi.blogspot.com

Σας παρουσιάζουμε το πρώτο iphone που μεταμορφώνεται!! Δείτε...


http://mantatanews.blogspot.com