Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Το βαρέλι δεν έχει πάτο

Μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν κοινή η διαπίστωση ότι ο Πρωθυπουργός δεν τόλμησε να προβεί στις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές, προκειμένου να αντιστρέψει το κλίμα που δημιουργήθηκε. Δεν βρήκε το κουράγιο να προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων και νοοτροπιών τόσο στο κόμμα όσο και στην κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό.Ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι με το πέρασμα του χρόνου η αντίδραση θα εκδηλώνονταν βίαια. Η επιστολή των 16, που κατά τον γιο που γελοιογράφου Αρχέλαου κ. Αντώναρο ήταν επιστολή μεμονωμένων πολιτών, είναι μόνο η αρχή. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ παρακολουθούν με έκπληξη την αδράνεια που οδηγεί στη συντριβή.Η κατάσταση φαίνεται ότι δεν είναι αναστρέψιμη αλλά το μόνο που μένει να δούμε είναι πόσο βαθύς είναι ο πάτος του βαρελιού.Η κυβέρνηση της ΝΔ, οι βουλευτές και τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, κάνουν ότι μπορούν για να φτάσουν στον πάτο το συντομότερο δυνατό.

"Αγαπώ τα blogs..."

Μας το παίζει κινέζος...
http://trelokouneli.blogspot.com/

Η Ντ. Μπακογιάννη πάει για υπουργός Εξωτερικών της Ευρ. Ένωσης;;;

Economist: Η Ντ. Μπακογιάννη υποψήφια υπ. Εξωτερικών της ΕΕ
Μεταξύ των ονομάτων Μπιλντ, Ρεν, Πλάσνικ, και αυτό της Ελληνίδας υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών της ΕΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Economist. Το εν λόγω άρθρο αναφέρεται στην προβλεπόμενη από τη νέα Μεταρρυθμιστική Συνθήκη της Ε.Ε. θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οποία ως υποψήφιοι φέρονται ο τέως πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, καθώς και οι τέως επικεφαλής των κυβερνήσεων της Ισπανίας, της Φινλανδίας και της Αυστρίας Φελίπε Γκονθάλεθ, Πάο Λιπόνεν, και Βοφγκανγκ Σιούσελ. Η Ντόρα Μπακογιάννη, είναι μεταξύ των υποψηφίων για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως προβλέπεται από τη Συνθήκη της Λισαβόνας.
Συνυποψήφιοι της είναι ο Σουηδός τέως υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλντ, ο τέως επίτροπος της Ε.Ε. αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Ολι Ρεν, και η Ούρσουλα Πλάσνικ, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας. Η Συνθήκη της Λισαβόνας πρέπει να εγκριθεί με δημοψήφισμα από τους Ιρλανδούς πολίτες προκειμένου να τεθεί σε ισχύ. Το δημοψήφισμα αναμένεται να διεξαχθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου. Τον Ιούνιο του 2008 ο ιρλανδικός λαός είχε απορρίψει τη Μεταρρυθμιστική Συνθήκη στο μοναδικό δημοψήφισμα που διενεργήθηκε στην Ε.Ε.
http://www.imerisia.gr

Ο Ν.Σ ΑΜΕΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΙΣ 7/8 ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΄΄ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ΄΄

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Κέρκυρας σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τη συναυλία του συγκροτήματος ''Ανευ ορων'' που θα γίνει την Παρασκευή 7 Αυγούστου και ώρα 21.00 στο Περιστύλιο των Ανακτόρων. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για το Νομαρχικό Σύλλογο ΑμεΑ Κέρκυρας.
Τιμή πρόσκλησης 5€
Σας περιμένουμε!

ΤΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ…

Είναι μια χρεοκοπημένη κυβέρνηση, λοιπόν, η οποία στηρίζεται «…στον Παυλίδη και σε άλλους, που εμπλέκονται σε σκάνδαλα…».
Στην περίπτωση του Παυλίδη ειδικά ο οποίος «…κούναγε το χέρι κι έλεγε να τον απαλλάξουν από το να δικαστεί από εισαγγελέα, όλη η κοινοβουλευτική ομάδα (της Ν.Δ.), ουσιαστικά εκβιάστηκε και υπέκυψε σ΄ αυτή την πίεση…».
Δεν πρόκειται για το αντικυβερνητικό παραλήρημα κάποιου ΠΑΣΟΚου, αλλά για δημόσιες, χθεσινές, δηλώσεις, του 151ου βουλευτή του Καραμανλή, του Γιάννη Μανώλη, σε ραδιόφωνο της Αργολίδας.΄Εχοντας προαναγγείλει την παραίτησή του, ο επονομασθείς και light αντάρτης, έχει ανοίξει το στοματάκι του και ρίχνει τα βέλη του δεξιά και …δεξιά !
«…Ο κ. Αντώναρος βγαίνει και λέει ή ρίξε μας ή φύγε… Γνωρίζοντας, βέβαια πως φεύγω ! Δεν είπε, όμως κάτι τέτοιο, ούτε στον Παυλίδη, ούτε στους άλλους που εμπλέκονται στα σκάνδαλα !...».Η προειδοποίηση σαφέστατη και εφιαλτική για το Μαξίμου :
«…Δεν μπορεί να μου απαγορεύσει κανένας, δεν μπορεί να μου στερήσει το δικαίωμα, να βγω στο βήμα της Βουλής και με δήλωσή μου, που θα καταγραφεί στα Πρακτικά, να πω τους λόγους που με υποχρεώνουν αν παραιτηθώ !...».Κι όμως, η κυβέρνηση Καραμανλή, σήμερα, στηρίζεται ΚΑΙ σ΄ αυτόν !...
http://logoplokies.blogspot.com/

Σπύρος Μπουνιάς: ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ!!!

Αν το περιβάλλον στο οποίο ζούμε χαρακτηρίζει και το επίπεδο του πολιτισμού μας , είναι βέβαιο πως μια επίσκεψη στο ποτάμι της Κέρκυρας που βρίσκεται, για όποιον δεν γνωρίζει, στα όρια της ομώνυμης συνοικίας του Δήμου Κερκυραίων και καταλήγει στη θάλασσα στην περιοχή «Αλυκές», μερικά χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης μας, θα συνοδευτεί τουλάχιστον από θλίψη και οργή για την υπάρχουσα κατάσταση και κάθε άλλο παρά υπερήφανους θα μας κάνει να νοιώσουμε.Μια κατάσταση που επιγραμματικά περιγράφεται αν αναφέρουμε :· Την ολοφάνερη μόλυνση της υδάτινης μάζας που γίνεται εύκολα αντιληπτή από το χρώμα του νερού, το κάθε λογής επιπλέον αντικείμενο άψυχο ή έμψυχο (αρουραίοι) και τη δυσοσμία που επικρατεί. Πρόσφατα κάποιος ασυνείδητος πέταξε μέσα στο νερό ένα ψόφιο αρνί που έμεινε σε ένα αβαθές μέρος της κοίτης και αποσυντέθηκε εκεί πλήρως, ένα φαινόμενο που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά.· Τη μόλυνση που προκαλείται από την έλλειψη των απαραίτητων υποδομών για τη σύνδεση των εσχάτως ανεγειρομένων στην περιοχή κατοικιών (η περιοχή είναι πλέον πυκνοδομημένη) με τον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό της ΔΕΥΑΚ.· Την παντελή έλλειψη συντήρησης και καθαρισμού της κοίτης και των όχθεων που ,εκτός του υπάρχοντος «δάσους» από καλάμια και κάθε είδους σκουπιδιού , σε πολλά σημεία έχουν καταρρεύσει ή αρχίζουν να καταρρέουν.· Την ανεξέλεγκτη καταπάτηση από τους ιδιώτες-ιδιοκτήτες της περιοχής, που καθιστά το ποτάμι από ένα σημείο και μετά απροσπέλαστο για τον επισκέπτη.· Την απαράδεκτη κατάσταση -και από στατικής άποψης- στην οποία βρίσκεται η γέφυρα, την οποία καθημερινά διασχίζουν αρκετές εκατοντάδες οχήματα κάθε είδους.Δεν χρειάζεται να αναφέρω το πόσο μεγάλος «θησαυρός» για το τόπο μας είναι η ύπαρξη του ποταμιού ούτε πόσο σημαντική στις μέρες μας είναι η σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων. Θησαυρός που «τον πετάμε στα σκουπίδια» έχοντας επιλογές χωρίς σχεδιασμό και πρόβλεψη, υποτιμώντας τα προβλήματα και καθυστερώντας έτσι την καθιέρωση του περιβαλλοντικού παράγοντα σαν άξονα ανάπτυξης της ζωής μας. Το θέμα των «υδάτινων πόρων» είναι μεγάλο και πολύπλοκο . Θέλει σχεδιασμό και οργάνωση πολύ πριν να μας προλάβουν τα γεγονότα. Προστατεύοντας τα νερά μας είναι σίγουρο πως βοηθούμε στο να εξασφαλίσουμε το μέλλον του πλανήτη μας.Με την ιδιότητα του «εξοργισμένου» από τη γενικότερη αδιαφορία πολίτη, αλλά και του μέλους της Δημοτικής κίνησης «Δύναμη Παρέμβασης» καλώ τους υπεύθυνους στο Δήμο Κερκυραίων, τη Νομαρχία της Κέρκυρας και την Π.Ι.Ν να παρέμβουν άμεσα και να προχωρήσουν στη διάσωση του ποταμιού μας πριν η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Το μέλλον δεν περιμένει.
http://kanali1.blogspot.com/

Ο 7χρονος Schumacher ! ! !

Είχε αποφασίσει να μην πάει στην εκκλησία ο 7χρονος και το'βαλε στα πόδια, αφού πρώτα έκλεψε το αυτοκίνητο του πατέρα του. Δύο αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν ότι ένας οδηγός δεν σταμάτησε στο «στοπ» και άρχισαν να τον καταδιώκουν, χωρίς να μπορέσουν να τον σταματήσουν. Η κάμερα του περιπολικού κατέγραψε την τρελή καταδίωξη με τον παραβάτη να παίρνει ανοιχτά τις στροφές και να σταματά τελικά στην αυλή ενός σπιτιού.Οι αστυνομικοί είδαν τότε, κατάπληκτοι, να βγαίνει από το αυτοκίνητο ένας πιτσιρικάς και να το σκάει τρέχοντας.

Ο Julio Cruz υπέγραψε στη Lazio

Υπήρξε από τους μεγάλους μεταγραφικούς στόχους του Παναθηναϊκού, τη φετινή μεταγραφική περίοδο, αλλά οι απαιτήσεις του (3,5 εκ. ευρώ ετησίως) αποτέλεσαν τροχοπέδη στην πραγματοποίηση της μεταγραφής. Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο Χούλιο Κρουζ βρήκε ποδοσφαιρική στέγη στην Λάτσιο, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας με τους Ρωμαίους για έναν χρόνο, που θα του αποφέρει μόλις 1,6 εκ. ευρώ.Ο 34χρονος επιθετικός πέρασε με επιτυχία της ιατρικές εξετάσεις, υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο και στη συνέχεια η διοίκηση των «λατσιάλι» ανακοίνωσε την μεταγραφή.

Πέθανε ο Sir Bobby Robson

Την τελευταία πνοή του, σε ηλικία 76 ετών, άφησε ο Σερ Μπόμπι Ρόμπσον, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η οικογένειά του. Ο εκλιπών έδινε για αρκετά χρόνια μάχη με διάφορες μορφές καρκίνου, ενώ πέρυσι διαγνώστηκε η ύπαρξη όγκων και στους δύο πνεύμονές του, στους οποίους δεν μπορούσε να γίνει χειρουργική επέμβαση. Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής καριέρας του, στη διάρκεια της οποίας φόρεσε 20 φορές τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας, ασχολήθηκε με την προπονητική. Ύστερα από μια επιτυχημένη θητεία στον πάγκο της Ίπσουιτς, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της εθνικής Αγγλίας το 1982. Αφού οδήγησε τα «τρία λιοντάρια» στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1990, επέστρεψε στην προπονητική σε συλλογικό επίπεδο και εργάστηκε μεταξύ άλλων στις Αϊντχόφεν, Μπαρτσελόνα, Πόρτο και Νιούκαστλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Κυριακή ο Ρόμπσον έδωσε -καθισμένος σε καροτσάκι- το «παρών» στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» για αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα προς τιμήν του, τον οποίο παρακολούθησαν περισσότεροι από 30.000 φίλαθλοι.

Αντικατάσταση αισθητήρων ζητά η Airbus

Οδηγία προς τις αεροπορικές εταιρίες έστειλε η Airbus σχετικά με την αντικατάσταση των αισθητήρων ταχύτητας. Η Airbus ζητά από τις αεροπορικές εταιρίες να αντικαταστήσουν τα συστήματα μέτρησης της ταχύτητας Pitot-κατασκευάστηκαν από τη γαλλική Thales- με τα αμερικανικά συστήματα Goodrich. Η αντικατάσταση αφορά τουλάχιστον δύο στα τρία συστήματα που διαθέτει κάθε αεροσκάφος και περίπου 200 αεροσκάφη σε ένα στόλο 1.000 A330 και A340, διευκρινίζει ο ίδιος και προσθέτει πως τα υπόλοιπα αεροσκάφη είναι ήδη εξοπλισμένα με συστήματα Goodrich. Μετά το δυστύχημα στον Ατλαντικό στις αρχές Ιουνίου, που στοίχισε τη ζωή σε 228 ανθρώπους, η Airbus ζήτησε από τους πελάτες της να αξιολογήσουν τις επιδόσεις του συγκεκριμένου συστήματος.
http://www.tanea.gr

Συνεργασία Hellas Online - Vodafone Ελλάδας

Σε συμφωνία για στρατηγική συνεργασία της Hellas Online με τη Vodafone Ελλάδας κατέληξαν οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της τελευταίας και της Intracom Holdings. Η Vodafone θα συμμετέχει στη μετοχική σύνθεση της HOL με την απόκτηση ποσοστού 18,5%, με αντάλλαγμα την εισφορά του υφιστάμενου κλάδου σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικών (DSL) υπηρεσιών της Vodafone.Η Vodafone και η HOL θα προσφέρουν στην ελληνική αγορά αποκλειστικά και από κοινού προϊόντα και υπηρεσίες κινητής, σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικών δικτύων.H συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τέταρτου τριμήνου του τρέχοντος έτους, κατόπιν των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες Αρχές.

Μαζικός εμβολιασμός για τη γρίπη

Μαζικός εμβολιασμός: αυτή είναι η εντολή του Πρωθυπουργού σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας. Επιπλέον, όπως έκανε γνωστό πριν από λίγο ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, στη χώρα μας υπάρχει και τέταρτο σοβαρό κρούσμα, το οποίο ωστόσο αργά το μεσημέρι πήρε εξιτήριο! Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα εμβόλια θα αρχίσουν να παραλαμβάνονται μετά τις 15 Σεπτεμβρίου ενώ ο συνολικός τους αριθμός θα φτάσει τα περίπου 10 εκατομμύρια. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο κ. Αβραμόπουλος, ο εμβολιασμός του πληθυσμού θα ξεκινήσει μόνον όταν δοθεί το πράσινο φως από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Πάντως, όπως προβλέπει το Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νέας γρίπης, οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν είναι οι γιατροί (των δημόσιων νοσοκομείων αλλά και οι ιδιώτες) πρώτα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σε δεύτερη φάση στην υπόλοιπη χώρα.
http://www.tanea.gr

Έλλειμμα: Εκτοξεύθηκε στο 7,5% του ΑΕΠ το πρώτο εξάμηνο του 2009

Εκτροχιασμό του ελλείμματος καταγράφουν τα στοιχεία του τακτικού προϋπολογισμού για το πρώτο εξάμηνο του 2009, τα οποία ανακοινώθηκαν επίσημα σήμερα Παρασκευή από το υπουργείο Οικονομικών. Το έλλειμμα αγγίζει τα 18,6 δις ευρώ και ανέρχεται στο 7,5% του ΑΕΠ. Τα νέα δεδομένα δείχνουν ότι η επίτευξη του στόχου για έλλειμμα 3,7% του ΑΕΠ στο τέλος του χρόνου είναι μάλλον ανέφικτη ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ζητήσει για το 2010 να πέσει στο 3%. Το πρώτο εξάμηνο του 2009 τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν κατά 0,7%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση 15%.Τα καθαρά έσοδα έφτασαν τα 22,19 δισ. ευρώ, ενώ οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού έφτασαν για την ίδια περίοδο τα 34,18 δισ. ευρώ.Το έλλειμμα, για τους πρώτους έξι μήνες, διαμορφώθηκε στα 17,5 δισ. ευρώ, ενώ ο αναθεωρημένος στόχος ήταν στα 12,7 δισ. ευρώ. Με τα τωρινά στοιχεία, φαίνεται ότι το έλλειμμα θα φτάσει το 5,1% επί του ΑΕΠ για το 2009.