Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΝΑΙ ή ΟΧΙ ;

ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΟΨΙΝ


Στο προαύλιο του ναού της  Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, λένε  πως υπήρχε μία  κρήνη, την οποία κοσμούσε  η φράση "ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΟΨΙΝ",  (δηλαδή:  ‘’ξέπλυνε  τις αμαρτίες σου και όχι μόνο το πρόσωπό σου’’).
Η φράση αυτή, αν αναγνωσθεί ανάποδα (από δεξιά προς τα αριστερά) αποδίδει τις ίδιες λέξεις και επομένως και το αυτό νόημα.
Αυτά  μου έρχονται στο νου, κάθε φορά που ακούω για την περίφημη ‘’αμφίπλευρη διεύρυνση’’ του ΣΥΡΙΖΑ. Η φράση έγινε της μόδας με αφορμή την ανακοίνωση της πρότασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, για τους επικεφαλής υποψήφιους Περιφερειάρχες της (υπό αναμονή) κυβερνώσας αριστεράς.

Το Πάτερ Ημών του Αντώνη Σαμαρά

Μετά από χρόνια διαμονής στο εξωτερικό (συγκεκριμένα στο Βέλγιο, μην ξεχνιόμαστε) και αποκτώντας έναν ευρωπαϊκό αέρα ποτισμένο με Φλαμανδική κουλτούρα, οι παραξενιές της μικρής αυτής μεσογειακής και πρωτόγονης χώρας, μού προκαλούν αισθήματα όχι και τόσο ευχάριστα. Πως ζείτε εσείς οι Έλληνες ρε γαμώτο;

Πως ψηφίσατε αυτόν τον πανίβλακα ατάλαντο υποκριτή και τον αναδείξατε σε πρωθυπουργό του προτεκτοράτου σας; Είναι στο DNA σας; Σας αρέσει; Είστε μαζόχες; Σας αρέσει να έχετε για αρχηγό κράτους έναν τύπο που υποδύεται τον συνομιλητή του Θεού; Έναν τύπο που αντί να σηκωθεί να κάνει καμιά δουλειά, κάθεται και λέει το Πάτερ Ημών (με ύφος που προκαλεί άλμα από τον πέμπτο όροφο για να σκάσεις στο μούτρο του με γονατιά), μήπως κι έρθει η ανάπτυξη;

Οι «μεγάλοι» και η διχασμένη Κεντροαριστερά


Διαμορφωμένες είναι, λίγο ή πολύ, οι αυτοδιοικητικές επιλογές των δύο κατ΄ ευφημισμό «μεγάλων». Και είναι βάσιμη η εκτίμηση ότι και οι δύο έχουν αποφασίσει να επιδοθούν σε επίδειξη ισχύος, αν και το συγκεκριμένο είδος είναι κάτι το οποίο δεν διαθέτουν. Ερμηνεύουν εσφαλμένα και τα αποτελέσματα των εκλογών του 2012 αλλά και τα έκτοτε δημοσκοπικά ευρήματα. Κι αυτό γιατί πιστεύουν ότι είναι σε θέση να κατευθύνουν σε συγκεκριμένες επιλογές τους εκλογείς που δείχνουν να τους ακολουθούν.
Και φυσικά αυτό ισχύει περισσότερο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι λογικό. Και το κόμμα δεν έχει διαμορφώσει νοοτροπία «μεγάλου κόμματος» -εξακολουθεί και λειτουργεί ως συνασπισμός ομάδων διαμαρτυρίας- αλλά και οι εν δυνάμει ψηφοφόροι του δεν νιώθουν το ίδιο δεμένοι μαζί του, μια και ο δεσμός τους είναι ακόμη φρέσκος.

Χρυσή Ζύμη ...


Αυταπάτες και Ιδεοληψίες...


''Η Ελλάδα υποφέρει από λίγους φόρους.
Το πρόβλημα του κράτους είναι οι χαμηλοί φόροι σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, αλλά κυρίως στα φυσικά πρόσωπα"...
Τάδε έφη ο wannabe νέος τσάρος της ελληνικής οικονομίας σε περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκης.
Φυσικά και δεν πρόκειται περί φραστικού λάθους. Ο κ. Σταθάκης προ ημερών άλλωστε είχε επίσης καταρρίψει τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί μονομερούς διαγραφής του ελληνικού χρέους, δηλώνοντας ότι το χρέος που μπορεί νομίμως να διαγραφεί είναι το πολύ 5%...
Ωμά, ψυχρά, κυνικά ο κ. Σταθάκης επανέλαβε επί της ουσίας την δήλωση του κ. Στουρνάρα ότι "οι Έλληνες φορολογούνται λίγο"...

Τα δίδυμα του Αντωνάκη !


Και πριν προλάβουμε καλά-καλά να ξεχάσουμε τα δίδυμα του Κωστάκη, μας προέκυψαν τα δίδυμα του Αντωνάκη!
Μόνο που αυτά, τα καινούρια, είναι απότοκα πολιτικού σπέρματος εκσφενδονισμένου σε μιντιακά χωράφια, ελπίζοντας στη γονιμοποίησή του από τα λαϊκά ωάρια.
Τα δίδυμα επωάζουν στην κοιλιά της Συγγρού και βγαίνουν με πολύ μικρή διφορά χρόνου, ως είθισται άλλωστε. 

Επανεμφάνιση Λαλιώτη...

Εμφάνιση έκπληξη έκανε ο πρώην υπουργός, Κώστας Λαλιώτης, ο οποίος βρέθηκε σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την Υγεία… 
Οπως αναφέρει το Pontiki, ο κ. Λαλιώτης βρέθηκε στο ξενοδοχείο Κάραβελ στην ημερίδα του ΠΑΣΟΚ, όπου μεταξύ άλλων, μίλησε και ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος. Τη στιγμή που κορυφώνεται η προεκλογική κούρσα και συνεχίζονται οι διεργασίες για τη συνεργασία με τους «58» η εμφάνιση του Κώστα Λαλιώτη, ο οποίος απέχει περίπου μια δεκαετία από τα πολιτικά πράγματα, προκαλεί αν μη τι άλλο ερωτήματα. 
Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ συνομίλησε με πολλούς συντρόφους του, και είχαν ενδιαφέρον οι θέσεις του, αφού είναι γνωστό ότι επιθυμεί ο χώρος της Κεντροαριστεράς να διαμορφώσει τους όρους για μια μελλοντική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. 
press-gr