Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Πίσω απο τις λέξεις κρύβεται ο Πρετεντέρης...

OPEL: ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Σε θρίλερ μετατρέπονται οι προσπάθειες διάσωσης της Opel–αλλά και της Vauxhall- στην Ευρώπη, ενώ την ίδια στιγμή εκπνέει το τελεσίγραφο για την μητρική General Motorsστις ΗΠΑ. Σήμερα τα ξημερώματα διακόπηκαν χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα οι ολονύχτιες συνομιλίες στη Γερμανία για την τύχη της αυτοκινητοβιομηχανίας Opel, αλλά και της Vauxhall, χωρίς να υπάρξει απόφαση για τον πιθανό αγοραστή. Η κυβέρνηση της Γερμανίας ανέφερε ότι αναμένει να λάβει τις επιπλέον πληροφορίες που χρειάζεται έως αύριο, Παρασκευή. Ωστόσο, ο διαθέσιμος χρόνος μειώνεται, καθώς η πώληση της GM Ευρώπης είναι κρίσιμης σημασίας για τα σχέδια αναδιοργάνωσης της αμερικανικής μητρικής της.

Στις 8 μ.μ. ξεκινά το debate των πολιτικών αρχηγών


Στο αποψινό ντιμπέιτ θα συμμετάσχουν πέντε πολιτικοί αρχηγοί και επτά δημοσιογράφοι, δηλαδή θα υποβληθούν 35 ερωτήσεις. Ωστόσο, κανένας αρχηγός δεν θα έχει δικαίωμα να σχολιάσει απάντηση του άλλου και κανένας δημοσιογράφος δεν θα έχει δικαίωμα να επανέλθει αν ο ερωτώμενος δεν του απαντήσει. Για την ιστορία, την πρώτη τηλεοπτική αντιπαράθεση πέντε πολιτικών αρχηγών το 2004 είχαν παρακολουθήσει οκτώ στους δέκα Έλληνες, καθώς η τηλεθέαση είχε φθάσει το 86,3% στην έναρξη της συζήτησης.

Δεύτερο κρούσμα νέας γρίπης στην Ελλάδα

Δεύτερο κρούσμα της νέας γρίπης επιβεβαιώθηκε χτες στη χώρα μας, μόλις εννιά ημέρες από το πρώτο. Ωστόσο, οι ειδικοί εμφανίζονται καθησυχαστικοί, αφού διαπιστώνουν ότι ο νέος ιός Α Η1Ν1 δεν φαίνεται να έχει διασπαρεί εντός των συνόρων. Αντίθετα, οι επιδημιολόγοι κάνουν λόγο για ακίνδυνη- μέχρι στιγμής- «εισαγωγή κρουσμάτων».

Γ.Παπανδρέου: "Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε"

Η φράση «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» είναι το νέο δίλημμα για τις εκλογές της 7ης Ιουνίου που θέτει από χθες το ΠΑΣΟΚ σε μια προσπάθεια να πιέσει ακόμη περισσότερο όσους από τους εκλογείς φλερτάρουν με την αποχή ή με τα μικρότερα κόμματα.