Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Με φόβο (γιαουρτώματος) και πάθος (εξουσίας)

Του Θανάση Νικολαΐδη 
ΟΤΑΝ  «έκτιζαν» τα προνόμιά τους, ούτε που το φαντάστηκαν. Μέρες  «δόξας» κι όλοι να τρέχουν ξοπίσω τους. Αυτοί χαμογελούσαν, οι πολλοί χειροκροτούσαν και το χέρι τους «άναβε» απ’ τις (προεκλογικές) χειραψίες.. Ύστερα χάνονταν, για να πέσουν με τα μούτρα στη «δουλειά». Κοινοβουλευτική (γενικώς), νομοθετική (ειδικώς) και ρουσφετολογική (ειδικότερα). Με τη ματιά λοξά στον ψηφοφόρο. Μην άλλαξε κόμμα και «ιδεολογία», μη τον σαγήνευσε ο «εχθρός» με άλλα κόλπα και υποσχέσεις.
ΚΙ  ήρθε καιρός που πλάκωσε  κρίση, έπεσε φτώχια και γκρίνια, το κλίμα  άλλαξε και ο καιρός δεν άλλαξε. Τέλος  η «δόξα» και τα χαμόγελα, χαμήλωσε το κεφάλι ο πολιτικός, τρόμαξε ο βουλευτής, κατσούφιασε ο  υπουργός κι όπου φύγει-φύγει. Και, βέβαια, είναι ανεπίτρεπτο να φοβάται ο πολιτικός στις εξόδους του, ο βουλευτής το…γιαούρτωμα και ο υπουργός να εισπράττει «βίαια» τα επίχειρα των πρωτοβουλιών του. Είναι φυσικό να «τρομάζει» η εξουσία στη θέα της πλατείας, αλλά αφύσικο να την τρομάζουν θλιβερές μειοψηφίες φωνασκούντων. Δεν το σκέφθηκαν έγκαιρα, δεν το φαντάστηκαν, δεν πρόλαβαν το «κακό» κι όμως, ακόμα νομοθετούν. Για καινούρια αυτοκίνητα(!) και το ίδιο πλεονέκτες, χαϊδεύοντας ηδονικά την καρέκλα των προνομίων. 
ΩΣΤΟΣΟ, κρατούν μαχαίρι  και πεπόνι και  το ξέρουν. Θίχτηκαν απ’ τις αφίσες που τους πρόσβαλαν, μέτρησαν οι κάποιες  ανούσιες απειλές  για την ασφάλειά τους και βάρεσαν  συναγερμό. Κινδυνεύουν(;) οι ίδιοι-κινδυνεύει η Ελλάδα! Προστάτευσέ  τους-προστατεύεις την  Ελλάδα!!  Κι έγινε η αγωνία τους και δικιά μας αγωνία. Τριακόσιοι νομοθέτες με τη  προστασία τους κι απέναντι δέκα εκατομμύρια αφύλαχτων Ελλήνων. Ασφαλείς οι φυλασσόμενοι «πατρίκιοι» κι ας τρυπώνουν κλέφτες και φονιάδες στα σπίτια των «πληβείων».
ΕΙΔΑΜΕ  τρομαγμένους πολιτικούς «δια τον φόβον» των τραμπούκων, αλλά δεν είδαμε το πρόσωπό τους να…συσπάται απ’ τα χτυπήματα ένστολων τραμπούκων σε κεφάλια πολιτών. Καταγράψαμε την…ευαισθησία τους για την «συντεχνία»-δεν τους είδαμε συγκινημένους για την πρόσφατη κρατική βία. Κι ούτε μια κραυγή για εντοπισμό δραστών με το κλομπ και υπευθύνων με τις εντολές για το γιουρούσι.
ΞΕΡΕΙΣ…φίλε πολιτικέ, δεν έχει διαβαθμίσεις η ανθρώπινη  ζωή. Κι αν δεν το ‘νιωσες πως η  προστασία του  βουλευτή και η  ασφάλεια του υπουργού μετράει όσο και του τελευταίου πολίτη, κακό του κεφαλιού σου. Σύντομα θα το σκέφτεσαι να ξεμυτίσεις απ’ το σπίτι σου (και δεν το θέλουμε) κι ας την κρατάς σφιχτά της εξουσίας την καρέκλα.

Βρεθηκε η λυση για τους προπηλακισμους των πολιτικων!

ΤΟ ΧΕΡΙ !...

Προανακριτική - εξπρές για τo σκάνδαλο της Siemens !!!!

Προανακριτική - εξπρές για τo σκάνδαλο της Siemens  Από χθες άρχισε η συλλογή των υπογραφών από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Σε προανακριτική επιτροπή "εξπρές" για τέσσερις πρώην υπουργούς ?δύο του ΠΑΣΟΚ, τους Τ. Μαντέλη και Α. Τσοχατζόπουλο και δύο της ΝΔ, του Γ. Αλογοσκούφη και Χρ. Μαρκογιαννάκη? οδηγείται μέσα στο καλοκαίρι το σκάνδαλο της SIEMENS, προκειμένου να μην υπάρξει παραγραφή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 12 πρόσωπα που περιλαμβάνονταν στο πόρισμα της πλειοψηφίας της εξεταστικής επιτροπής, τελικά μετά από αξιολόγηση των στοιχείων αποφασίστηκε σε χθεσινή σύσκεψη με τη συμμετοχή κυβερνητικών και κοινοβουλευτικών στελεχών να συνταχθεί το παραπεμπτικό για τους τέσσερις πρώην υπουργούς.
Ηδη από χθες άρχισε η συλλογή των υπογραφών από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και δεν αποκλείεται ακόμη και σήμερα να κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η σχετική πρόταση για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει την παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή του Τ. Μαντέλη για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος χρήματος με αφορμή την προεκλογική "χορηγία" των 200.000 μάρκων, του Α. Τσοχατζόπουλου για αδικήματα που αφορούν τα εξοπλιστικά προγράμματα PATRIOT, του Γ. Αλογοσκούφη για το αδίκημα της απιστίας ως εποπτεύων του ΟΤΕ και του Χρ. Μαρκογιαννάκη για το ίδιο αδίκημα σχετικά με την παραλαβή του C4I.
Οι διαδικασίες για τη συγκρότηση της επιτροπής αναμένεται να τρέξουν ταχύτατα προκειμένου μέχρι το τέλος Αυγούστου να κατατεθεί το πόρισμα της προανακριτικής και να ακολουθήσει η μυστική ψηφοφορία για την παραπομπή ή όχι της υπόθεσης στο δικαστικό συμβούλιο. Σημειώνεται ότι η αποσβεστική προθεσμία για την παραγραφή των τυχόν αδικημάτων είναι το τέλος της τρέχουσας Συνόδου, δηλαδή μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.
?Με διαδικασίες-εξπρές και με την πρόθεση να κατατεθεί το πόρισμά της μέχρι τις 5 Αυγούστου -που αναμένεται να κλείσει η Βουλή για τις διακοπές- αποφασίστηκε χθες να λειτουργήσει η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, η οποία θα διερευνήσει την υπόθεση των υποβρυχίων για την περίοδο 2002-2009 (επί υπουργίας Γ. Παπαντωνίου, Σπ. Σπηλιωτόπουλου και Ευ. Μεϊμαράκη).
ethnos.gr

«Αυτό δεν είναι δημοκρατία, είναι βαρβαρότητα»

Αυστηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα γίνουν αποδεκτά στο εξής τα φαινόμενα βίας κατά πολιτικών, αλλά και οι απόπειρες να παρεμποδιστεί ο δημοκρατικός διάλογος απηύθυνε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου. «Αυτό δεν είναι δημοκρατία, είναι βαρβαρότητα», τόνισε.
Λίγα μόνο 24ωρα μετά τις νέες επιθέσεις κατά στελεχών του πολιτικού κόσμου, ο κ. Παπανδρέου, σε παρέμβασή του στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους πολίτες να περιφρουρήσουν τη δημοκρατική ομαλότητα και την ανεμπόδιστη λειτουργία της δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι αυτό είναι καθήκον όλων.
Η Πολιτεία, συνέχισε, δεν μπορεί να αποδεχθεί τα φαινόμενα βίας, είτε οργανωμένα είναι αυτά είτε αυθόρμητα, και υπενθύμισε ότι κάθε αντιδημοκρατικής εκτροπής στη χώρα είχε προηγηθεί ένα αντικοινοβουλευτικό κίνημα με τυφλή στόχευση. «Τα φαινόμενα αυτά (της βίας) ακρωτηριάζουν τη δημοκρατία», σημείωσε.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ. Η κυβέρνηση, η οποία απασχολείται έντονα με τη γενίκευση του αντικοινοβουλευτικού κλίματος, εξετάζει μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης και στο πλαίσιο αυτό ο κ. Παπανδρέου προτίθεται να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Θα προτείνει τη σύσταση άμεσα, μάλιστα, διακομματικής επιτροπής, η οποία θα εξετάσει πολιτικές και μέτρα για τη διασφάλιση των θεσμών, τη συντεταγμένη λειτουργία του κράτους και την αποτροπή φαινομένων βίας με στόχο την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών. Στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «η προσπάθεια ιδεολογικής τρομοκρατίας δεν έχει θέση πουθενά, ούτε στα πανεπιστήμια ούτε στις πλατείες» και σημείωσε ότι οφείλουν όλα τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τον περιορισμό του επικίνδυνου για τη δημοκρατία φαινομένου. Οπως είπε, «δεν είναι απλά η κρίση που γεννάει τα φαινόμενα της βίας κατά των πολιτικών ή ακόμη και κατά απλών πολιτών. Παροτρύνονται και υποκινούνται από ακραίες πολιτικές ομάδες, από εκείνους που αναζητούν πολιτικό ρόλο και στηρίζονται από μέσα ενημέρωσης. Πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους (...) περισσότερο από κάθε άλλη φορά, με συντεταγμένο πολιτικό τρόπο πρέπει να πάμε τη χώρα μπροστά. Εχοντας συνείδηση των θυσιών των πολιτών. Την ευθύνη αυτή έχει αναλάβει η κυβέρνηση, αλλά χρειάζεται τη συνδρομή και των υπόλοιπων κομμάτων (...) βασικό καθήκον όλων είναι να περιφρουρήσουν τη δημοκρατική ομαλότητα, την ανεμπόδιστη λειτουργία της δημοκρατίας, τον λόγο, τον διάλογο και την ελευθερία της κοινωνίας».

ΑΙΧΜΕΣ. Ο κ. Παπανδρέου άφησε αιχμές ότι ορισμένοι εξ εκείνων που υποκινούν τις αντιδημοκρατικές εκδηλώσεις βίας κατά πολιτικών στελεχών έχουν προσωπικό συμφέρον, ενώ αιχμές άφησε και για ορισμένα μέσα ενημέρωσης, τα οποία παίζουν το παιχνίδι της όξυνσης της κατάστασης και της υποκίνησης των επιθέσεων.
Εχει τη σημασία του το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε πως οι αντιδράσεις δεν πρόκειται να αναστείλουν τις μεταρρυθμίσεις και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις κινητοποιήσεις κατά του ανοίγματος του επαγγέλματος των ιδιοκτητών φορτηγών, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οπως είπε, «δεν θα βοηθούσε την ανάπτυξη αν κάναμε πίσω μπροστά στις κινητοποιήσεις» και πρόσθεσε ότι «μπορεί κάποιοι να έκλειναν για λίγο τους δρόμους, αλλά η πλειοψηφία ήταν στο πλευρό μας».
Προέβλεψε ότι ανάλογες αντιδράσεις θα υπάρξουν και για τον νόμο - πλαίσιο για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, σημειώνοντας ότι προωθούνται «θεμελιώδεις αλλαγές και ιστορικές τομές». Κατά τον κ. Παπανδρέου, οι αντιδράσεις θα υπάρξουν «από τους βολεμένους, αλλά και πάλι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα είναι μαζί μας. Γιατί όλοι ξέρουν τι συμβαίνει στα πανεπιστήμια της χώρας και τι συμβαίνει στα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Η Ελλάδα μπορεί να έχει καλύτερη εκπαίδευση».
τα νεα

ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ !!!

http://www.tanea.gr/files/1/Media/2011/07/06/110706a.jpg

«Οι επιθέσεις δεν είναι αυθόρμητες»

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη, είπε αναφερομένη στις επιθέσεις και
«Οι επιθέσεις δεν είναι αυθόρμητες»
στους προπηλακισμούς βουλευτών και υπουργών πως δεν πιστεύει ότι οι ενέργειες αυτές είναι αυθόρμητες.
Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, πρόκειται για μερικώς οργανωμένες επιθέσεις, διότι δεν εξηγείται διαφορετικά να γίνονται ταυτόχρονα, σε 80 διαφορετικά σημεία επιθέσεις σε βάρος βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και σε πολλές από αυτές να έχουν τυπώσει κάποιοι και αφίσες με τα πρόσωπα που δέχονται επίθεση.
Μάλιστα κάλεσε όλα τα κόμματα όταν διαπιστώνεται συμμετοχή στελεχών τους σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις βίας, είτε να τα αποκηρύσσουν, είτε να αποδέχονται τις ευθύνες τους.
newstoday.gr

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ...

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS7czuOBoWmpQRDWm85yjTIOkfcxvlQTeaXaaXLI7c4Di-y_R87Kw
...αυτές οι διαπιστώσεις...
Είναι στο facebook κάποιοι Πασόκοι που είναι πολύ δημοκράτες και κάνουν συχνά αναφορές στην ελευθερία της έκφρασης και στην ανάγκη του διαλόγου.
Είναι στο facebook κάποιοι Πασόκοι που αποδεικνύουν καθημερινά τον τελευταίο καιρό πως τοποθετούνται πολιτικά σε σχέση με την τροχιά της καριέρας τους και όχι με την πορεία της χώρας. Γιατί  στα όργανα παριστάνουν τους ευπρεπείς διαφωνούντες, στο τέλος είναι πάντα ομοφώνως συμφωνούντες, και έξω στο διαδίκτυο παριστάνουν τους Τουπαμάρος.  Βρε εμετικοί τύποι, οι Τουπαμάρος δεν φιλούσαν κατουρημένες ποδιές  στα κομματικά συνέδρια για μια θέση στα όργανα και δεν έγλυφαν το γκουβέρνο για ψιλορουσφετάκια.

Γιατί είναι στο facebook, αλλά και αλλού, κάποιοι Πασόκοι σε υπεύθυνες κομματικές θέσεις που βλέπουν να καταλύεται καθημερινά ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ το δικαίωμα των συντρόφων τους στην άσκηση του στοιχειώδους δικαιώματός τους της συζήτησης και ΣΙΩΠΟΥΝ.

Δεν υπερασπίζονται το κόμμα τους, τους συντρόφους τους,  δεν υπερασπίζονται τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Γιατί είναι της μόδας η βία κατά των πολιτικών, και κατά των πολιτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Και θέλουν να είναι με τη μόδα, με το ρεύμα. Με τη μόδα και το ρεύμα που υποδαυλίζουν  οι  παπαρογιάννηδες και τσιπρομπαχαλάκηδες σε αγαστή συνεργασία...

Ας κάνουν ότι θέλουν εκτός από ένα τους παρακαλώ. Να μην ξαναχρησιμοποιήσουν το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου. Να σταματήσουν να το λερώνουν.

Γιατί έχουν την ίδια στόφα ακριβώς  με εκείνους τους Πασόκους του 89 που έβριζαν τον Ανδρέα και φώναζαν «να φύγουν οι κλέφτες…», "να φύγει ο μοιχός"... Γιατί και τότε αυτά ήταν η "μόδα" και το "ρεύμα" και το έφτιαχναν και τότε οι παπαρογιάννηδες και οι τσιπρομπαχαλάκηδες της εποχής σε αγαστή συνεργασία...

ΥΓ. Και στο "αριστερό" καθοδηγητικό στέλεχος που μου έστειλε μήνυμα για να αναρωτηθεί για το τι πρέπει να κάνουμε για τον αποκλεισμό στη Γάζα στέλνω το δικό μου μήνυμα. Μήπως, πριν φύγεις για τη Γάζα, μεγάλε  πρέπει να κάνεις κάτι για την φασιστική επίθεση που δέχεται το κόμμα σου και η δημοκρατία στη χώρα σου; Επειδή είσαι και στέλεχος "αριστερό" δηλαδή...
alekos