Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Μείωση ΦΠΑ προανήγγειλε ο Π. Οικονόμου



Από την Καθημερινή:

Μεγάλες αλλαγές στη φορολογία προγραμματίζει να κάνει η κυβέρνηση με τη φορολογική μεταρρύθμιση του φθινοπώρου. Μεταξύ αυτών είναι και ο επαναπροσδιορισμός και η μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ όπως αποκάλυψε με δηλώσεις του σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου.
Από τις δηλώσεις του κ. Οικονόμου προκύπτει ότι στο τραπέζι βρίσκεται η καθιέρωση δύο συντελεστών ΦΠΑ οι οποίοι θα είναι 10% και 20% αντίστοιχα, μειωμένοι δηλαδή κατά 3 μονάδες από τα σημερινά επίπεδα του κανονικού συντελεστή 23% και του χαμηλού 13%. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα υπάρχει και ο πολύ χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ 6,5% ο οποίος επιβάλλεται για μια μικρή κατηγορία προϊόντων.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Δυο πράγματα μένει να δούμε α) αν όντως θα μειωθεί ο ΦΠΑ β) αν η μείωση του ΦΠΑ αυξήσει τα έσοδα. Εκτιμώ ότι τα έσοδα δεν θα αυξηθούν εντυπωσιακά, ίσως και να μειωθούν. Ως πότε όμως θα ασχολούμαστε τόσο πολύ με το σκέλος των εσόδων; Το τεράστιο λίπος των κρατικών δαπανών δεν θα πειραχθεί; Οι αποκρατικοποιήσεις πάλι δεν θα γίνουν;
parapolitiki 

Το βίντεο για την Ελλάδα που κάνει το γύρο του κόσμου !!



«That’s Greece vs That’s Not Greece» είναι ο τίτλος του βίντεο που παρουσιάζει την πραγματική εικόνα της Ελλάδας σήμερα, σε σχέση με αυτήν που κάποιοι θέλουν σκόπιμα να «σερβίρουν» στα διεθνή ΜΜΕ.
Προβλήθηκε κατά τη διάρκεια του 9ου Ετήσιου Συνεδρίου του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (BHCC) »REFORMINGHELLASACHALLENGE» στο Λονδίνο στις 28 Ιουνίου 201

Δεν ξεχνώ ...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6rT63ZbGICaV5uNDKHpPOEEj4ssFT2-YNqsjp0FvheFt8hHNVNWnepvMFmO5L9UV5HpMZq2jr0JjkquGn2DxIbdEzyzyflNMynmt_r1GLbt2xQ6it8HXHQfrAlYvAFRaqrysqLDNpixc/s1600/190711_denxechno.jpg

Παπανδρέου: Ορόσημο επιτυχίας ή αποτυχίας η Σύνοδος Κορυφής

Ισχυρό μήνυμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ξεκαθαρίζοντας ότι η αυριανή Σύνοδος Κορυφής θα αποτελέσει ορόσημο είτε επιτυχίας είτε αποτυχίας για την πορεία της Ευρωζώνης, μία ημέρα μετά τη δήλωση της γερμανίδας καγκελαρίου ότι από τη Σύνοδο δεν θα προκύψει οριστική λύση.

Σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις στους κόλπους της ΕΕ, ο πρωθυπουργός συνεχίζει τις επαφές με ευρωπαίους ομολόγους του.

Ο κ. Παπανδρέου θα έχει στις 17:00 το απόγευμα συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στις Βρυξέλλες, ενώ την Πέμπτη θα εμφανιστεί στη Σύνοδο Κορυφής με συγκεκριμένες «κόκκινες γραμμές».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο διεθνές πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg, o κ. Παπανδρέου υπογράμμισε την ανάγκη αποστολής ισχυρού μηνύματος στις αγορές και λήψη αποφάσεων που θα αποδείξουν ότι η Ευρώπη είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους.

Η Ελλάδα κάνει ότι μπορεί, αλλά δεν θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος ολόκληρης της Ευρώπης και των προβλημάτων που αυτή αντιμετωπίζει, επισήμανε ο κ. Παπανδρέου, και τόνισε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να εργαστεί ώστε να επιλύσει τα συστημικά της προβλήματα.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η μετάδοσή της κρίσης και σε άλλες οικονομίες, όπως η ιταλική και η ισπανική και παρατήρησε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα των spread της Ιταλίας ή της Ισπανίας, για παράδειγμα.

«Η αυριανή Σύνοδος Κορυφής θα αποτελέσει ορόσημο επιτυχίας ή αποτυχίας για την πορεία της Ευρωζώνης» επισήμανε ο Γ.Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός τάχθηκε για άλλη μια φορά υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου, σημειώνοντας ότι αυτό θα δημιουργούσε αίσθηση ασφάλειας στις αγορές. 
tanea.gr