Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΤΑ ΠΑΝΩ - ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ !...

Υποβιβάζονται Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου


Τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στη Football League, με την επιβολή προστίμων ύψους 300.000 ευρώ στις δύο ΠΑΕ, καθώς και την απαγόρευση εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, εφ' όρου ζωής, στους Αχιλλέα Μπέο και Μάκη Ψωμιάδη, ανακοίνωσε λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League.
Οι δύο ΠΑΕ αναμένεται να ασκήσουν έφεση για να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό και σε περίπτωση που το πράξουν εντός 48ωρου, δεν αποκλείεται να υπάρξει οριστική απόφαση μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.
Μετά την εξέλιξη αυτή προκύπτει θέμα συμμετοχής του Ολυμπιακού Βόλου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο οποίος αγωνίζεται απόψε στο Λουξεμβούργο με αντίπαλο την Ντιφερντάνζ (21:00 NOVA 4) για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.
Ακολουθεί η απόφαση της Πειθαρχικής επιτροπής της Super League για τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Αχιλλέα Μπέο:
Για τις πειθαρχικές παραβάσεις, οι οποίες προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις 21Α και 21Β Π.Κ. της ΕΠΟ και πρέπει να επιβληθούν κατ' αναλογική εφαρμογή των άρθρων 94 παρ. 2 (κατ' ιδέαν συρροή) και 98 (κατ' εξακολούθηση έγκλημα) του Π.Κ. οι ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:
α) στον Αχιλλέα Μπέο
i) Χρηματική ποινή ενενήντα χιλιάδων (90.000) ευρώ.
ii) Ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής.
iii) Ποινή απαγορεύσεως εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ' όρου ζωής.
β) στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ χρηματική ποινή τριακοσίων χιλιάδων 300.000 ευρώ και ποινή αποκλεισμού στην επόμενη κατώτερη κατηγορία δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσεως στον οριστικό βαθμολογικό πίνακα της SUPER LEAGUE της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011.
Και η απόφαση της Πειθαρχικής επιτροπής της Super League για την Καβάλα και το Μάκη Ψωμιάδη:
Η πειθαρχική επιτροπή της Super League δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι Χρυσόστομος (Μάκης) Ψωμιάδης και ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ τέλεσαν κατά τα λοιπά τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις και επιβάλλει τις ακόλουθες ποινές:
α) στον Χρυσόστομο (Μάκη) Ψωμιάδη
i) Χρηματική ποινή ενενήντα χιλιάδων (90.000) ευρώ.
ii) Ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής.
iii). Ποινή απαγορεύσεως εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ' όρου ζωής.
β) στην ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ χρηματική ποινή τριακοσίων χιλιάδων 300.000 ευρώ και ποινή αποκλεισμού στην επόμενη κατώτερη κατηγορία δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσεως στον οριστικό βαθμολογικό πίνακα της SUPER LEAGUE της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011.
Εξάλλου, η Πειθαρχική Επιτροπή απήλλαξε το Γ. Παπακώστα των αποδιδόμενων σ' αυτόν πειθαρχικών κατηγοριών.
naftemporiki.gr

Παραιτήθηκε η κυπριακή κυβέρνηση

Παραιτήθηκαν σήμερα όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης στην Κύπρο μετά την σχετική έκκληση του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα αντιμετωπίσει την τρέχουσα οικονομική κρίση και τις επικρίσεις για το πολύνεκρο δυστύχημα στη ναυτική βάση. 

Εν μέσω επικρίσεων για το πολύνεκρο δυστύχημα στη ναυτική βάση της Κύπρου και την οικονομική κρίση στη χώρα που την οδηγεί σύντομα στο μηχανισμό στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραιτήθηκε σήμερα η κυπριακή κυβέρνηση.

Τις παραιτήσεις όλων των μελών της κυβέρνησης είχε ζητήσει στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.

Σήμερα και 11 υπουργοί της κυβέρνησης υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους για να σχηματιστεί σε λίγες ημέρες κυβέρνηση εθνικής ενότητας από προσωπικότητες όλων των πολιτικών χώρων, ικανή να αντιμετωπίσει τη σοβούσα οικονομική και πολιτική κρίση στην Κύπρο. 

Με 15 δισ. ευρώ στηρίζουν την Ελλάδα οι γαλλικές τράπεζες

Την πρόταση των γαλλικών τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών να συμμετέχουν στο νέο σχέδιο στήριξης για την Ελλάδα με κεφάλαια ύψους 15 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουάν, ύστερα από συνάντηση που είχε
με τους διευθύνοντες των μεγαλύτερων τραπεζικών και ασφαλιστικών ιδρυμάτων.


«Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση έδωσαν τη διαβεβαίωση ότι θα προτείνουν στα διοικητικά τους όργανα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας σύμφωνα με τα αποφασισθέντα στις 21 Ιουλίου, και στο ύψος τους συνόλου των
ποσών με τα οποία έχουν εκτεθεί στην Ελλάδα με χρόνο ωρίμανσης έως το 2020, ήτοι περίπου 15 δις ευρώ» εξήγησε ο υπουργός.

Ο κ. Μπαρουάν εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση αυτή, «που επιβεβαιώνει την αποφασιστική θέληση του γαλλικού τραπεζικού συστήματος να συμμετέχει πλήρως στην κινητοποίηση για την εξασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας στην ευρωζώνη» . 
τα Νεα

Συναντώνται αύριο Ραγκούσης - ιδιοκτήτες ταξί

Συνάντηση του υπουργού Μεταφορών Γ. Ραγκούση με τους ιδιοκτήτες ταξί θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11 το πρωί ενώ συμπληρώθηκαν, ήδη, δύο εβδομάδες από την έναρξη των κινητοποιήσεων των αυτοκινητιστών για να σταματήσει η απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Νωρίτερα σήμερα, επεισόδια σημειώθηκαν στον Πειραιά, όταν οι ιδιοκτήτες ταξί εμπόδισαν τα λεωφορεία έξω από την ακτή Ξαβερίου.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, θα συναντηθεί αύριο, στις 10.00 με το Προεδρείο του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και στις 11.00 με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων (Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α.) και στις 12:00 με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) και το Σωματείο των Οδηγών Ταξί.

Σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί συγκεντρώθηκαν αρχικά στο λιμάνι και μετά πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας με τα πόδια στο κέντρο του Πειραιά.

Νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί χωρίς τα αυτοκίνητά τους έξω από την ακτή Ξαβερίου εμποδίζοντας τα λεωφορεία με αποτέλεσμα να σημειωθούν μικροεπεισόδια μεταξύ ιδιοκτητών ταξί και ΜΑΤ στην πύλη 12.

Μετά την αποχώρηση των αυτοκινητιστών από το λιμάνι του Πειραιά τα τουριστικά λεωφορεία κατάφεραν να απεγκλωβιστούν από τις προβλήτες και να φύγουν.

Το Λιμενικό Σώμα ανακοίνωσε ότι στο λιμάνι του Πειραιά έχουν προσεγγίσει από το πρωί πέντε κρουαζιερόπλοια με περίπου 5.000 επιβάτες.

Στη Θεσσαλονίκη, οι αυτοκινητιστές συγκεντρώνονται έξω από τα γραφεία των βουλευτών της συμπρωτεύουσας, ενώ στο Ηράκλειο της Κρήτης έχουν αποκλείσει δύο εφορίες.

Οι ιδιοκτήτες ταξί, με επιστολή τους προς τον υπουργό Υποδομών, ζητούσαν να συναντηθούν άμεσα μαζί του για να συζητήσουν το θέμα του ανοίγματος του επαγγέλματός τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αναλυτικό σχέδιο του Ραγκούση για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί θα παρουσιαστεί αρχές Σεπτεμβρίου.
tanea.gr

Στο Αγρίνιο ο Χαριστέας για να υπογράψει στον Παναιτωλικό


Επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα, για χάρη του Παναιτωλικού, ο Άγγελος Χαριστέας. Ο 31χρονος επιθετικός, σκόρερ του “χρυσού” γκολ που χάρισε στην Εθνική Ελλάδος το Πρωτάθλημα Ευρώπης. Μετά από μία μακρά θητεία στα γήπεδα της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Γαλλίας, ο “Χάρι” γύρισε στα πάτρια εδάφη. Ήδη βρίσκεται στο Αγρίνιο και από ώρα σε ώρα αναμένεται να υπογράψει διετές συμβόλαιο.
 Ο Έλληνας επιθετικός έχει συμφωνήσει προφορικά με τη διοίκηση του Παναιτωλικού όπου θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις σήμερα και μόνο τα τυπικά απομένουν για να μετακομίσει στο Αγρίνιο.
Ο Παναιτωλικός κινήθηκε με άκρα μυστικότητα και κατάφερε να κάνει το μεγάλο «deal», κλείνοντας τον έμπειρο στράικερ και με τον τρόπο αυτό προσθέτει ένα πολύ δυνατό όπλο στην επιθετική… φαρέτρα του Μπάμπη Τεννέ!
Παράλληλα, ο Παναιτωλικός βρίσκεται κόντα στην απόκτηση και του Στέφανου Σιόντη που θέμα ..λεπτών ...είναι η υπογραφή του συμβολαίου του.