Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

«Καμία νέα επιβάρυνση παρά το υψηλότερο έλλειμμα»

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, παρά την προαναγγελθείσα αναθεώρηση του ελλείμματος από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία έδωσε μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ  ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
«Θα είμαστε η πιο διαφανής χώρα σε ό,τι αφορά τις στατιστικές», συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας: 
«Ασχολούμαστε αναγκαστικά με το έλλειμμα και το χρέος που μας άφησε η Νέα Δημοκρατία».
Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια για να ορθοποδήσει η χώρα, η οποία - όπως είπε - πληρώνει τις εγκληματικές πράξεις της προηγούμενης κυβέρνησης.
Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επεσήμανε πως κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ «είχε κυριαρχήσει το ψέμα, η αδιαφάνεια, η απόκρυψη της αλήθειας, οι ελληνικές στατιστικές που σφράγισαν εκείνη περίοδο».
«Αυτά τα χαρακτηριστικά σφράγισαν την διακυβέρνηση της ΝΔ, το ελλειμμα και το χρεος ήταν τελικά η επισφράγιση, η απόδειξη, η επιβεβαίωση της εικόνας που είχαν σχηματίσει διεθνώς οι εταίροι», συμπλήρωσε.
«Εσείς τα φουσκώσατε», συνέχισε, «φουσκώσατε το έλλειμμα στο 15% από 3% που είχατε πει, και απλώς τα αποκρύψατε. Ακόμα και σήμερα ανακαλύπτει η Eurostat τις αμαρτίες σας και σήμερα ακόμα η κληρονομιά σας μας κυνηγά διεθνώς».
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ακόμα ότι όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τα ηνία του τόπου «είχε έρθει η ώρα για ανατροπή, ήταν ώρα μόνο για πράξη». 
«Σπάμε κατεστημένες νοοτροπίες, συμφέροντα, ανοίγουμε νέο δρόμο αξιοπιστίας», είπε.
Ακόμη, ο Πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι πολλαπλασιάζονται τα θετικά σημάδια και πως σήμερα «ολόκληρος ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθειά μας». 
«Κατακτούμε βήμα βήμα το σεβασμό, ο συναγερμός όμως δεν έχει λήξει, η σωτηρία μάς δίνει το χρόνο αναμόρφωσης της Ελλάδας».
Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός εκανε λόγο για την επανάσταση του αυτονόητου με τον «Καλλικράτη», τις παρεμβάσεις στην παιδεία, την ασφάλεια του πολίτη τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και αναφέρθηκε επίσης και σε άλλες μεταρρυθμίσεις.
Τέλος, ο κ. Παπανδρέου δεσμεύθηκε ότι θα έρθει «πραγματική και όχι αεριτζίδικη ανάπτυξη».
«Ό,τι κάνουμε το κάνουμε για να αποκτήσουμε υγιή ανάπτυξη στην οικονομία», είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τη νεολαία «να πει "όχι" στη φυγή, αλλα να πει "ναι" στη συμμετοχή». 
tanea

ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ...