Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

ΜΗΝΥΜΑΤΑ S.O.S/ΚΑΠΝΟΥ ΑΠΟ ΑΛΑΒΑΝΟ ! ! !

Τα Ελληνικά Πετρέλαια εξαγόρασαν το δίκτυο της BP

Την εξαγορά του δικτύου πρατηρίων της ΒΡ στην Ελλάδα ανακοίνωσαν την Παρασκευή τα Ελληνικά Πετρέλαια. Η συμφωνία αφορά 1200 πρατήρια καυσίμων, αποθηκευτικές εγκαταστάσεις 170.000 κυβικών μέτρων ανά την Ελλάδα, καθώς και τον τομέα εμπορικών και βιομηχανικών πελατών. Δεν περιλαμβάνονται οι δραστηριότητες που αφορούν τα καύσιμα αεροπορίας, τα λιπαντικά και τον τομέα ηλιακής ενέργειας οι οποίες παραμένουν υπό τον έλεγχο της ΒΡ. Η αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε 359 εκατ. ευρώ, ποσό που περιλαμβάνει και την ανάληψη υποχρεώσεων ύψους 40 εκ. ευρώ. Με βάση τη συμφωνία, περίπου 240 εργαζόμενοι της BP θα εξακολουθήσουν να απασχολούνται στις δραστηριότητες που έχουν μεταβιβασθεί. Το υπόλοιπο προσωπικό θα εξακολουθήσει να απασχολείται στις άλλες δραστηριότητες της BP στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι η συμφωνία προβλέπει εύλογη μεταβατική περίοδο για την διαχείριση του δικτύου και των σημάτων της BP. Τόσο η Διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων όσο και της BP έκαναν λόγο για ιστορική συμφωνία στο χώρο των πετρελαιοειδών, που ανοίγει νέες προοπτικές στην αγορά.
ΑΝΤ1 NEWS

Ενδιαφέρουσες διεργασίες, στα πλαίσια των διασκέψεων του OSCE στην Κέρκυρα

Φωτογραφία των ΥπΕξ που συμμετέχουν στο συνέδριο του OSCE - ΑΧΙΛΛΕΙΟ 27-6-09)
Την αντίδραση των κομμάτων τής Αντιπολίτευσης προκάλεσε η άφιξη στο Αεροδρόμιο τής Κέρκυρας ‘‘Ι. Καποδίστριας’’ αεροσκάφους των Σκοπίων, που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών τής FYROM Αντόνιο Μιλόσοσκι στο νησί για να συμμετάσχει στις δύο Συνόδους, το οποίο έφερε τα διακριτικά ‘‘Δημοκρατία τής Μακεδονίας’’. Είκοσι λεπτά μετά την άφιξή του, πάντως, το αεροσκάφος αναχώρησε ξανά με προορισμό τα Σκόπια.
Η Αθήνα επέτρεψε κατ’ εξαίρεση την προσγείωση του σκοπιανού τζετ, που φέρει τα διακριτικά MKD, όμως το αεροσκάφος ήταν αμφίβολο αν τελικά θα έκανε το ταξίδι αυτό καθώς είχε παρουσιάσει μηχανική βλάβη η οποία, όμως, αποκαταστάθηκε εγκαίρως.Στα πλαίσια των κατ’ ιδίαν επαφών της στην Κέρκυρα, η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών έχει ήδη συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό της Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ, με τον Βρετανό ομόλογό της Ντέιβιντ Μίλιμπαντ και με τον Γενικό Γραμματέα τού ΝΑΤΟ Γιαπ ντε Χόπ Σέφερ.Αμέσως μετά τη συνάντησή της με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, η κα. Ντ. Μπακογιάννη εξέφρασε ικανοποίηα\ση για την ανταπόκριση των περισσότερων μελών τού ΟΑΣΕ στην πρόσκληση για συμμετοχή στις διασκέψεις τής Κέρκυρας και υπογράμμισε την πρόθεσή της να διεξαχθεί «ανοιχτή και ειλικρινής συζήτηση για τα θέματα τής ασφάλειας».Κατά τη λήξη των εργασιών της Διάσκεψης των ΥΠ.ΕΞ. τού ΝΑΤΟ με τη Ρωσία, αργά σήμερα το απόγευμα, έγιναν (χωριστές) συνεντεύξεις Τύπου τού Γ.Γ. τού ΝΑΤΟ, του υπουργού Εξωτερικών τής Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζέιμς Στάινμπεργκ, ενώ συνέντευξη Τύπου δεν έδωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος έφτασε στην Κέρκυρα λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι. Όπως είναι ήδη από προχθές γνωστό, από τη Σύνοδο απουσιάζει η Χίλαρι Κλίντον, εξαιτίας τού πρόσφατου τραυματισμού της στον αγκώνα.Συνέντευξη Τύπου έδωσε στις 6.30 το απόγευμα ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος κάλεσε την Ελληνίδα ομόλογο του στην ΠΓΔΜ προκειμένου να συζητήσουν επί θεμάτων ευρωπαϊκής ασφάλειας, αλλά και για το ‘‘όνομα’’.Στις 8 το βράδυ έγινε το καλωσόρισμα των υψηλών πολιτικών προσκεκλημένων από την προεδρεύουσα Ντόρα Μπακογιάννη, στο Ανάκτορο τού Αχιλλείου, ενώ αύριο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα χαιρετίσει κατά την έναρξη των εργασιών τής άτυπης Συνόδου των ΥΠ.ΕΞ. τού ΟΑΣΕ.Στο περιθώριο της Συνόδου, η Ντόρα Μπακογιάννη αναμένεται να υπογράψει συμφωνίες με την αμερικανική πλευρά, ικανές να επιτρέψουν την... απελευθέρωση από το γραφειοκρατικό καθεστώς τής βίζας των Ελλήνων ταξιδιωτών στις ΗΠΑ. Επιπλέον, στην αναμενόμενη συνάντησή της με τον Τούρκο ομόλογό της κ. Νταβούτογλου, η υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να θέσει και το θέμα των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο. Με μεγάλη καθυστέρηση εφθασαν στο δείπνο οι ΥπΕξ των USA της Τουρκίας της Αεμενίας της Κύπρου και της Ρωσίας.
http://www.corfunews.eu/

Απεβίωσε ο Σπύρος Καλογήρου

Σε ηλικία 87 ετών ο αγαπημένος «κακός» του ελληνικού σινεμά άφησε την τελευταία του πνοή στο Τζάνειο νοσοκομείο έπειτα από περίπου δίμηνη νοσηλεία λόγω εγκεφαλικής λοίμωξης. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί τη Δευτέρα στις 11 το πρωί στον Άγιο Μελέτιο στα Σεπόλια, ενώ η ταφή θα γίνει στο νεκροταφείο Ωρωπού. Η οικογένειά του ζητάει αντί στεφάνων, όσοι επιθυμούν, να καταθέσουν χρήματα για το «Σπίτι του Ηθοποιού», πράγμα που ήταν τελευταία επιθυμία του ηθοποιού.

«Ναι» στο πράσινο σχέδιο του Barrack Obama

Ψηφίστηκε από την αμερικανική Βουλή το νομοσχέδιο για τον έλεγχο των ρύπων και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, παρά το γεγονός ότι 44 Δημοκρατικοί βουλευτές το καταψήφισαν. Με το νομοθέτημα, που αποτελεί μία από τις στρατηγικές επιλογές του προέδρου Ομπάμα, η κυβερνηση φιλοδοξει να οδηγήσει σε «πράσινη στροφή» πολλούς τομείς της οικονομίας, όπως η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, η γεωργία και οι κατασκευές. Στις βασικές ρυθμίσεις περιλαμβάνεται η θέσπιση ενός εσωτερικού «χρηματιστηρίου» ρύπων που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και δίνει τη δυνατότητα στις βιομηχανίες και τους άλλους ρυπαντές να ανταλλάσουν δικαιώματα εκπομπής ρύπων μεταξύ τους. Προβλέπεται επίσης κλιμάκωση των τιμών των δικαιωμάτων εκπομπής, ούτως ώστε η βιομηχανία να στραφεί προς σταδιακά προς καθαρότερες μορφές ενέργειας. Ο πρόεδρος Ομπάμα χαιρέτισε την υπερψήφιση του νομοσχεδίου ως «γενναίο και αναγκαίο βήμα». Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι το σχέδιο θα τύχει και της έγκρισης της Γερουσίας «ώστε να μπορούμε να πούμε, επιτέλους, ότι αυτή ήταν η στιγμή που αποφασίσαμε να αντιμετωπίσουμε τις ενεργειακές προκλήσεις της Αμερικής».

ΚΚΕ: «Δεν ψηφιζουμε κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

Να βάλει τέλος στα σενάρια που το ήθελαν να συμπράττει με τη ΝΔ στην εκλογή προέδρου Δημοκρατίας επιχειρεί το ΚΚΕ, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να στηρίξει καμία υποψηφιότητα. Επιτέθεται ταυτόχρονα στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, που είχε δηλώσει ότι η ΝΔ σκέπτεται να προτείνει κομμουνιστή πρόεδρο, προκειμένου να αποσπάσει τις ψήφους του ΚΚΕ και να αποφύγει τις εκλογές. Σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΚΕ, Μ. Μαΐλης, χαρακτηρίζει «άθλιο προβοκάτορα» τον Γιώργο Καρατζαφέρη και δηλώνει κατηγορηματικά ότι ο Περισσός «δεν πρόκειται να ψηφίσει κανέναν για πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως έκανε και στο παρελθόν. «Δεν θα έθετε υποψηφιότητα στέλεχος του ΚΚΕ, όταν είναι γνωστό ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράφει αντιλαϊκούς νόμους», καταλήγει ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ.
http://www.tanea.gr

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ

Την Παρασκευή, 3 Ιουλίου θα ξεκινήσουν και τα φιλικά παιχνίδια. Πρώτος αντίπαλος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ θα είναι η Αυστριακή Schwaz που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία. Ο αγώνας θα γίνει στην ομώνυμη πόλη και θα αρχίσει στις τοπική ώρα.
Το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας μας που θα διεξαχθεί στο Έρμελο της Ολλανδίας από 10 έως 17 παιχνίδια περιλαμβάνει τέσσερις φιλικούς αγώνες.Η αρχή θα γίνει στις 11 Ιουλίου με αντίπαλο την Κυπελλούχο Ολλανδίας SC Heerenveen. Ο αγώνας θα γίνει στο Buitenpost Friesland και θα αρχίσει στις 18:00 (τοπική ώρα).
Επόμενος αντίπαλος δύο ημέρες αργότερα, στις 13 Ιουλίου, η επίσης Ολλανδική FC Zwolle. Ο αγώνας θα γίνει στο WHC Stadion, στην πόλη Wezep και θα αρχίσει στις 19:00 (τοπική ώρα). Στις 15 Ιουλίου η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει την τουρκική Sivvasspor, σε έναν αγώνα ο οποίος θα γίνει στο SG Cronau Stadium που βρίσκεται στην ομώνυμη πόλη της Γερμανίας και θα αρχίσει στις 19:00 (τοπική ώρα).
Το τελευταίο φιλικό, πριν από την επιστροφή στην Ελλάδα θα διεξαχθεί στις 18 Ιουλίου, με αντίπαλο την Γερμανική VFL Bochum. Ο αγώνας θα γίνει στη Γερμανία και πιο συγκεκριμένα στο Rewirpower Stadion του Μπόχουμ.
Στην Ελλάδα ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα δώσει ένα φιλικό παιχνίδι, πριν από την έναρξη των υποχρεώσεων του για το Τσάμπιονς Λιγκ. Στο παιχνίδι αυτό η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει στο στάδιο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' την Ολλανδική FC Groningen, ενώ στις 9 Αυγούστου θα αντιμετωπίσει στο White Hart Lane του Λονδίου, την Tottenham.

ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΕΘΕΛ

Νέα εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής με στόχο αυτή τη φορά το αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στον Άγιο Δημήτριο. Είκοσι άτομα εισέβαλαν στον χώρο απωθώντας τον φύλακα και πυρπόλησαν με βόμβες μολότοφ και γκαζάκια 5 λεωφορεία, ενώ άλλα 3 υπέστησαν σοβαρές ζημιές.Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και η φωτιά σβήστηκε λίγο αργότερα από δυνάμεις της πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο.

Απειλεί με αποκαλύψεις ο Χριστοφοράκος

Στοιχεία για πληρωμές σε πολιτικούς και κόμματα ισχυρίζεται ότι διαθέτει ο πρώην γενικός διευθυντής της Siemens, Μιχάλης Χριστοφοράκος, και απειλεί -δια των συνηγόρων του- να τα φέρει στο φως, σε περίπτωση που εκδοθεί στην Ελλάδα.Ο κ. Χριστοφοράκος, που κρατείται στο Μόναχο, επιθυμεί να δικαστεί στη Γερμανία, καθώς εκεί τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται έχουν πλημμεληματικό χαρακτήρα και έχουν ήδη παραγραφεί. Ως μέσο πίεσης για την αποφυγή της έκδοσής του, οι συνήγοροί του επιστράτευσαν και τους φακέλους με στοιχεία για πληρωμές από τα μαύρα ταμεία της Siemens που ισχυρίζεται ότι είναι έτοιμος να ανασύρει ο πελάτης τους.
http://www.tanea.gr

Δεύτερο πακέτο φόρων 3 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο

Νέα εισπρακτικά μέτρα με επίκεντρο τα ακίνητα και τα εισοδήματα που σήμερα φορολογούνται με αυτοτελείς χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές επιφυλάσσει στους φορολογουμένους για τον Οκτώβριο το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Πρόκειται για τα μέτρα με τα οποία η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει επιπλέον φορολογικά έσοδα 3 δισ. ευρώ για το 2010. Με το δεύτερο αυτό πακέτο το οποίο θα συμπληρώνει τους νέους φόρους, ύψους 1,9 δισ. ευρώ, που ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να πείσει τις Βρυξέλλες για την πρόθεσή της να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού κάτω του 3% του ΑΕΠ το 2010, όπως απαιτείται για να αρθεί το καθεστώς κοινοτικής επιτήρησης στο οποίο βρίσκεται για δεύτερη φορά η ελληνική οικονομία. Τη λήψη των νέων μέτρων προανήγγειλε ουσιαστικά και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου κατά την παρουσίαση της πρόσφατης φοροεπιδρομής, λέγοντας ότι τα λεγόμενα «διαρθρωτικά» μέτρα μόνιμης μείωσης του ελλείμματος θα ληφθούν τον Οκτώβριο. Είπε ότι μαζί με τον προϋπολογισμό θα κατατεθεί και φορολογικό νομοσχέδιο, φωτογραφίζοντας έτσι τις κυβερνητικές προθέσεις για την επιβολή νέων φόρων.

Αλαβάνος: «Έστειλα σήμα SOS στο κόμμα μου»

Να «στείλει ένα σήμα SOS» στα στελέχη και τη βάση του ΣΥΝ ήταν ο στόχος του Αλέκου Αλαβάνου, που εξηγεί σε συνέντευξή του στο «Βημα της Κυριακης» τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση αλλά και την ανάκλησή της. Ο κ. Αλαβάνος εκτιμά ότι η κίνησή του πέτυχε τον στόχο της αφού «το SOS ελήφθη και από τα πάνω και από τα κάτω», ενώ λέει ότι στην απόφασή του να παραμείνει τελικώς στο κόμμα και τη βουλή έπαιξε ρόλο και το συναίσθημα. Αψηφώντας τις σφοδρές αντιδράσεις της Κουμουνδούρου, ο κ. Αλαβάνος επανέρχεται στο ζήτημα των σχέσεων ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι το κέντρο λήψης αποφάσεων πρέπει να μετατοπιστεί προς τον δεύτερο, ενώ καλεί τους συντρόφους του να μην αντιμετωπίζουν τη σχέση μεταξύ των δύο ως «ανταγωνιστική».