Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Φτάνει πια κ.Σαμαρά !

Έχει και η υπομονή τα όρια της!

Πείτε μας Ταλιμπάν της Ιπποκράτους , νόθα παιδιά του Λαλιώτη , πράκτορες του Soros , Ανθέλληνες ή ό,τι άλλο θέλετε.

Αλλά δεν μπορούμε να διαβάζουμε άλλες δηλώσεις σαν αυτή του Αντώνη Σαμαρά για την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στις Βρυξέλλες .

Δεν μπορούμε να ακούμε το 2010 και μετά από 5,5 χρόνια γαλάζιας διακυβέρνησης ότι :

Ως προς την ανάγκη επιτήρησης της οικονομίας μας καλά θα κάνει ο κ. Παπανδρέου να μη βγάζει εκτός ευθυνών, τόσο το κυβερνητικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, όσο και τη δική του πρωτοφανή αναβλητικότητα επί τέσσερις μήνες.

Δεν μπορούμε ! Μέχρι εκεί φτάνει η αντοχή μας !

Εξεταστική για την οικονομία συζητά το ΠΑΣΟΚ

Το ενδεχόμενο να προτείνει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την καταστροφική οικονομική πολιτική και την παραποίηση των οικονομικών μεθεγών, που καταρράκωσαν την αξιοπιστία της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος, μετά τα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σχεδόν εξοργισμένος με όσα αντιμετωπίζει κάθε φορά, που επιχειρεί να πείσει για την αξιοπιστία των λεγομένων του.

«Σε κάθε μάχη που δίνω, τα βρίσκω μπροστά μου» τόνισε ο κ. Παπανδρέου, κατηγορώντας τους γαλάζιους κυβερνώντες ότι «λεηλατούσαν μέχρι και το παρά πέντε. Χωρίς καμία ντροπή απέναντι στον Ελληνικό λαό, που σήμερα άναυδος παρακολουθεί τη χώρα να διασύρεται διεθνώς λόγω των επιλογών τους».

Need money for …party!

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ Η ΓΑΛΑΝΤΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ

Οι νεοδεξιοί της σύγχρονης Ελλάδας, επίγονοι του πλέον ανεπαρκή και ακατάλληλου πρωθυπουργού, που πέρασε, στην προσπάθειά τους να βγάλουν το κεφάλι τους από το βόθρο των ανομημάτων τους, καταφεύγουν σε ευτελείς μεθόδους αντιπολιτευτικής δράσης.
Ο «σκιώδης» υπουργός της σαμαρικής Ν.Δ. κ. Σαλμάς, έγινε γνωστός, πέρσι, στο πανελλήνιο, από την υπόθεση «Τρομπούκη» και φέτος, πριν δυο μέρες, βάλθηκε ν΄ αποδείξει την ασυνέπεια της κυβέρνησης, σ΄ ό, τι αφορά τον τρόπο διορισμού των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών.

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ...‏

Του ΝΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΥ
Δεν ξέρω πώς θα βοηθήσει την Ελλάδα ο γαλλογερμανικός άξονας. Ποιά μέθοδο, δηλαδή, θα προκρίνει τον Απρίλιο, όταν θα βγούμε να δανειστούμε και πιθανόν δεν θα βρίσκουμε παρά μόνον τοκογλυφικά επιτόκια. Εκείνο που ξέρω είναι ότι δεν θα ανελάμβανε καν αυτή την πολιτική δέσμευση αν πρωθυπουργός παρέμενε ο "αόρατος" Καραμανλής -ο "εραστής" της διπλωματικής ακινησίας στο εξωτερικό και δεσμώτης του πολιτικού κόστους στο εσωτερικό. Ο παρεμβατικός Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός που διαβουλεύεται συνεχώς μαζί τους και παίρνει -έστω με καθυστέρηση- θαραλλέες αποφάσεις χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος, είναι ο άνθρωπος που τους κάνει να πιστεύουν ότι μπορεί και να εννοούμε αυτά που λέμε! Ας σκεφτούμε για... μια στιγμή τί θα συνέβαινε τώρα αν πρωθυπουργός παρέμενε ο Καραμανλής! Αδύναμος πολιτικά δεν θα μπορούσε να πάρει σκληρά μέτρα, ενώ με την τεράστια αναξιοπιστία της κυβέρνησής του στο εξωτερικό δεν θα μπορούσε να εξασφαλίσει ευρωπαϊκή βοήθεια για να καλύψει τον αναγκαίο δανεισμό. Αρα, η χώρα θα οδηγείτο στη χρεοκοπία με μαθηματική ακρίβεια. Υπ' αυτήν την έννοια προσέφερε εθνική υπηρεσία εγκαταλείποντας την εξουσία και προκηρύσσοντας εκλογές για την 4η Οκτωβρίου...
http://veto300.blogspot.com

Αναδάσωση-μαμούθ


Πρόγραμμα αναδάσωσης μαμούθ εξήγγειλε χθες ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Θάνος Μωραΐτης. Σύμφωνα με δηλώσεις του, θα αναδασωθούν στα επόμενα 4 χρόνια, μόνο στην Αττική 100.000 στρέμματα που έχουν καεί στο Λεκανοπέδιο- θα δοθεί άμεση προτεραιότητα στις περιοχές από όπου η φωτιά πέρασε 2 και 3 φορές.

Η εκτίμηση είναι ότι το πρόγραμμα της αναδάσωσης θα κοστίσει γύρω στα 45 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα έχει ορίζοντα τετραετίας και για τον σκοπό αυτό στο επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν και οι σχετικοί διαγωνισμοί. Ήδη, οι μελέτες αναδάσωσης έχουν ολοκληρωθεί κατά 80%. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, μέχρι τις 21 Μαρτίου- από εκεί και πέρα δεν μπορούν να γίνουν αναδασώσεις εξαιτίας της αύξησης της θερμοκρασίας- θα διεξαχθούν πρόχειροι διαγωνισμοί προκειμένου σε 14 σημεία στην Πεντέλη και συγκεκριμένα κοντά στο ΠΙΚΠΑ, να φυτευτούν σε 500 στρέμματα 40.000
φυτά (πεύκα κι άλλα κωνοφόρα αλλά και θάμνοι).

«Ανομία, αδράνεια, ανοχή, τέλος», τόνισε ο κ. Μωραΐτης. «Έχουμε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για το πρόγραμμα αναδάσωσης. Στο υπό σύσταση Πράσινο Ταμείο υπάρχουν ήδη 260 εκατ. ευρώ. Τα τελευταία 5 χρόνια κατά μέσον όρο αναδασώνονταν 10.000 στρέμματα σε όλη την Ελλάδα. Εμείς βάζουμε στόχο να τριπλασιαστούν τα έργα αναδάσωσης σε όλη τη χώρα». 
ΤΑ ΝΕΑ

Η Ευρώπη είναι εδώ στα δύσκολα.


mfbq_6790891_merkel_sarkozy_templateid_rnderscaled_property_bild_width_320_jpgΗ πλήρης στήριξη που παρέσχε η Ευρωπαϊκή Ένωση -μετά από απαίτηση του περίφημου γαλλογερμανικού άξονα και προσωπικά των Μέρκελ- Σαρκοζί- αποδεικνύει ότι το φυσικό περιβάλλον της δημοκρατικής Ελλάδας είναι η ανεπτυγμένη Ευρώπη, η οποία με ξεκάθαρο τρόπο στηρίζει την επιχείρηση εξυγίανσης της οικονομίας μας. Το “βέτο” των Μέρκελ- Σαρκοζί υπέρ της Ελλάδας ξεκαθάρισε το τοπίο και έβαλε τη χώρα μας σε ένα ασφαλές περιβάλλον προκειμένου να επιχειρήσει την πραγματική οικονομική της ανάπτυξη.
Αυτή η στήριξη, βέβαια, δεν έγινε χωρίς προϋποθέσεις, όπως γινόταν στο παρελθόν. Kαι η Ευρώπη μαθαίνει από τα λάθη της. Ζήτησε και πήρε εγγυήσεις -ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ- από τον ποωθυπουργό για πλήρη εφαρμογή του προγράμματος Σταθετότητας και ανάπτυξης. Μάλιστα ορθώς ο κ. Παπανδρέου δεσεύτηκε για νέα μέτρα, αν επαναλάβουμε τα “κόλπα” του παρελθόντος με χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων.
Η Ευρώπη αποδεικνύει με έργα, όχι με λόγια, ότι είναι δίπλα μας στην πανεθνική προσπάθεια εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας. Όσοι την αρνούνται, παλεύουν με νύχια και με δόντια για να μείνει η Ελλάδα, απλώς ψωροκώσταινα…
http://tapragmata.gr/

Και τώρα "με τα μούτρα" στην Ανάπτυξη


Δίνοντας την πιο κρίσιμη μάχη της χώρας μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο μόνος του ο Πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου αναμένεται "να ζητήσει κεφάλια" (αν όχι άμεσα, σύντομα). Ετσι στον απολογισμό που θα γίνει στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, αλλά και στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ (που ξεκινά στις 3) δεν θα υπάρξουν "μισόλογα". Γιατί αν κατάφερε το ένα μόνος του - να μην χρεωκοπήσουμε - ο Γ.Παπανδρέου δεν μπορεί να δώσει ανάπτυξη πάλι μόνος του. Και τώρα το στοίχημα είναι το συμμάζεμα και η ανάπτυξη. Όπως σημειώνει η εφημερίδα Το Βήμα, ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, σε μια προσπάθεια να μετριάσει την εντύπωση ότι η κυβέρνηση τελεί υπό επιτροπεία και εκκρεμεί η λήψη ακόμη πιο αυστηρών οικονομικών μέτρων, θα δώσει έμφαση από σήμερα και στο εξής στο αναπτυξιακό σκέλος του κυβερνητικού έργου.

Η προσπάθεια αυτή έχει και χαρακτήρα μετριασμού εσωκομματικών και ενδοκυβερνητικών αντιδράσεων, καθώς είναι ήδη αισθητή η διαμόρφωση ενός μετώπου κατά των μέτρων και της τακτικής που έχει ως σήμερα επιλεγεί. Στην ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου πρώτη θέση καταλαμβάνει ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομίας για την αναμόρφωση του ΕΣΠΑ, ενώ περιλαμβάνονται ακόμη νομοσχέδια του υπουργείου Οικονομικών (μεταξύ αυτών και οι ρυθμίσεις για την επαναφορά των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών) και του υπουργείου Δικαιοσύνης (αυτοδιοίκητο και ορισμός ανωτάτων δικαστικών λειτουργών). Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συσκέψεις υπό την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη στο υπουργείο Οικονομίας με θέμα την τελική επεξεργασία των σχεδίων για την απλοποίηση των διαδικασιών αξιοποίησης του ΕΣΠΑ, το νομοσχέδιο για τον νέο αναπτυξιακό νόμο, την ενεργοποίηση του ΤΕΜΠΜΕ και την απλούστευση των μηχανισμών προσέλκυσης επενδύσεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, έπειτα από μια περίοδο κατά την οποία κυριάρχησαν οι παρεμβάσεις στο σκέλος της φορολογίας, των εισοδημάτων και του Ασφαλιστικού, ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του έχουν ήδη στείλει το μήνυμα προς την κ. Κατσέλη ότι το βάρος πέφτει πλέον και στον δικό της τομέα ευθύνης και ειδικότερα στην αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και τη μέγιστη δυνατή επιτυχία στους φιλόδοξους στόχους που έχουν τεθεί: επενδύσεις 10 δισ. ευρώ για το 2010 και εκτόξευση του ρυθμού απορρόφησης, από τα σχεδόν μηδενικά επίπεδα στο 15%. Μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου -και με ένα διάλειμμα για την κοπή της πίτας του ΠΑΣΟΚ- ο κ. Παπανδρέου θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια μερίδα μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, που έχουν ήδη λάβει σαφείς αποστάσεις από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Το Πολιτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει στις 15:00 στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους.

Να κάνουμε θυσίες όλοι. Αλλά όλοι…

altΕίναι κοινώς αποδεκτό πλέον ότι η ασκούμενη πολιτική πελατειακών διευθετήσεων η οποία διαχρονικά ασκήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες έχει οδηγήσει τη χώρα μας σε ένα φαύλο κύκλο ελλειμμάτων, χρεών, υπέρογκων και ληστρικών δανεισμών και ως εκ τούτου την ελληνική οικονομία σε αδιέξοδους δρόμους.
Δε χρειάζεται να έχει κάποιος σπουδάσει οικονομικά για να κατανοήσει ότι όταν δανείζεσαι για να κλείσεις μαύρες τρύπες και όχι για να επενδύσεις τα κεφάλαια για αναπτυξιακούς σκοπούς οι οποίοι θα σου αποφέρουν μεσομακροπρόθεσμα παραγόμενα κέρδη, τα ελλείμματα αυξάνονται. Και όταν μάλιστα οι δανεισμοί είναι με όρους τοκογλυφικούς, το πρόβλημα διογκώνεται με γεωμετρική πρόοδο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πείτε κάτι επιτέλους υπέρ της ΠΙΝ!

Επείγουσα και δραματική επιστολή προς τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Σ. Ξυνίδη, έστειλε ο επικεφαλής της Περιφερειακής Επιτροπής του κόμματος, Π. Σκληρός, ζητώντας του να παρέμβει στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στα κομματικά στελέχη σχετικά με την τύχη της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών. Στην πρωτοβουλία του αυτή κατέληξε μετά τα όσα έγιναν πριν, κατά, και κυρίως μετά τη συνεδρίαση της ΠΕΙΝ, στη Λευκάδα πριν από δυο εβδομάδες, αφού στις διαλυτικές πρωτοβουλίες πρωτοστατούν τα πλέον προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ενώ αντιθέτως ούτε ένας από την ηγεσία του κόμματος ή και την κυβέρνηση ακόμα, δεν δείχνει τη διάθεση να παρεμβεί πυροσβεστικά, αν μη τι άλλο προβάλλοντας την επίσημη θέση κυβέρνησης και κόμματος.
Σε όλα αυτά προστίθεται και η επιχειρηματολογία που εκπορεύεται από την έδρα του τομεάρχη Αυτοδιοίκησης στο Εθνικό συμβούλιο και νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θ. Σώκου κι έτσι συντηρείται το θέμα της αλλαγής του περιφερειακού χάρτη, πρόθεση που βρήκε χώρο να «τρυπώσει» και στο ντοκουμέντο της απόφασης του 14ου έκτακτου συνεδρίου της ΕΝΑΕ.
http://www.enimerosi.com

Hack 4 Fame Επεισόδιο 3 : Η προκύρηξη

Tα κατάφερε ! «Και οι 27 προσυπέγραψαν τη συμφωνία στήριξης της Ελλάδας»!! Εμείς μπορούμε?

Η πρώτη δύσκολη αποστολή 4μηνης διάρκειας έληξε χθές ! Ο Γιώργος κατώρθωσε μέσα σε τέσσερεις μήνες να ανατρέψει την ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ μετά το 1930 άποψη για την χώρα μας που είχε σχηματίσει η Ευρωπαϊκή και ΟΧΙ μόνον κοινότητα! Αυτό επιβεβαίωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, και ο κ. Σαρκοζί πρόσθεσε ότι «αυτή η κρίση καταδεικνύει ότι υπάρχει ανάγκη για καλύτερη οικονομική διακυβέρνηση στην ΕΕ», ενώ ανέφερε ότι «Γαλλία και Γερμανία συμφωνούν απόλυτα στο ζήτημα της παροχής στήριξης στην Ελλάδα».
Από την πλευρά της, η κ. Μέρκελ επισήμανε ότι «η πρόταση που φέρνουν στο τραπέζι η Γαλλία και η Γερμανία για την Ελλάδα είναι σημαντική για τις αγορές», ενώ την «προσυπέγραψαν και τα 27 κράτη-μέλη». Τώρα ας βοηθήσουν όσοι μπορούν με μια ΔΙΚΑΙΗ ΚΡΙΤΙΚΗ στην ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ την ΕΛΛΑΔΑ!! Μπορούμε ή ΟΧΙ θα το δείξει το άμεσο μέλλον!!
http://diaporon-bl.blogspot.com

Helping Haiti - Everybody Hurts


Ο Παπούλιας ζήτησε να μην εξαιρεθεί από τις περικοπές

Να μην εξαιρεθεί από τις δημοσιονομικές περικοπές ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, σε επικοινωνία του με το υπουργείο Οικονομικών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Μπράβο στον κ. Παπούλια... Δίνει το παράδειγμα! Τέτοιες κινήσεις να τις βλέπουν οι βουλευτές που δεν λένε κουβέντα για μείωση των μισθών τους.
http://korfiatis.blogspot.com

Η Siemens τους λάδωνε όλους! Βερελής, Λιάπης, Χατζηδάκης και Στυλιανίδης μπλεγμένοι σε αμαρτωλή σύμβαση 160 εκατομμυρίων ευρώ


Την ύπαρξη δικογραφίας με τρανταχτά ονόματα υπουργών της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ που αφορά στην «αμαρτωλή» σύμβαση των 160 εκατομμυρίων ευρώ της Siemens με τον Προαστιακό και δεν έφτασε ποτέ στη Βουλή αναφέρθηκε σήμερα η δημοσιογράφος, Αριστέα Μπουγάτσου, καταθέτοντας για δεύτερη συνεχή ημέρα ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή. Μάλιστα, υποστήριξε ότι όταν ο ανακριτής, Δημήτρης Οικονόμου, αποφάσισε να στείλει την υπόθεση στο κοινοβούλιο, το Μάιο του 2009, η τότε κυβέρνηση της ΝΔ έκλεισε τη Βουλή, με πρόφαση τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοσιογράφος κατέθεσε ότι στη δικογραφία αναφέρονται τα ονόματα των Χρήστου Βερελή, Μιχάλη Λιάπη, Κωστή Χατζηδάκη και Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παράλληλα, ανέφερε ότι ο ανακριτής είχε στην διάθεση του μαρτυρικές καταθέσεις που καταλόγιζαν ευθύνες στα πολιτικά αυτά στελέχη αρκετούς μήνες πριν κλείσει η Βουλή. Ο ίδιος πρωτοανέλαβε την υπόθεση τον Νοέμβριο του 2006. Ένα χρόνο μετά (Νοέμβριος 2007) την έθεσε στο αρχείο. Ωστόσο, μετά από σχετική παραγγελία της εισαγγελέως Ξένια Δημητρίου (Οκτώβριος 2008) την επανενεργοποίησε.
Διαβάστε για την δεύτερη ημέρα της εξεταστικής επιτροπής για την Siemens, στο ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, εδώ…
http://piazzadelpopolo.blogspot.com

ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ...

0 Καρδιακό πρόβλημα για τον Μπιλ Κλίντον

Στο νοσοκομείο Κολόμπιαν Πρεσμπιτέριαν της Νέας Υόρκης μεταφέρθηκε με πόνους στο στήθος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον. Σύμφωνα με το κανάλι NBC, ο 63χρονος υποβλήθηκε σε επέμβαση για την τοποθέτηση δύο στεντ στη στεφανιαία αρτηρία.
Ο Μπιλ Κλίντον, πρόεδρος των ΗΠΑ από το το 1993 έως το 2001 και σύζυγος της νυν υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, είναι επικεφαλής του προγράμματος του ΟΗΕ για την παροχή βοήθειας στην Αϊτή μετά το σεισμό που έπληξε τη χώρα στις 12 Ιανουαρίου. Ο στενός συνεργάτης του, Ντάγκλας Μπαντ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο πρώην πρόεδρος διατηρεί "υψηλό ηθικό" και θα συνεχίσει το έργο του για την ανοικοδόμηση της σεισμόπληκτης Αϊτής.
Το 2004 είχε υποβληθεί σε επέμβαση τετραπλού μπαϊπάς.
http://www.foreignpress-gr.com

METΡΙΟΣ BLOGGER...


Έδωσε εντολή στους ανθρώπους του να δημιουργήσουν ένα blog που θα κάνει παρέμβαση. Το διαχειρίζονται δυο άνθρωποι του Βήματος τους οποίους έχει χρόνια κοντά του. Η δουλειά έχει ξεκινήσει περίπου δύο μήνες. Αναλαμβάνει να αντικρούσει τις επιθέσεις που δέχεται ο ίδιος. Τελευταία η... συχνότητα των αναρτήσεων δεν είναι η ίδια. Λογικό είναι. Το ιστολόγιο δεν περπάτησε σε αναγνωσιμότητα. Πως να περπατήσει άλλωστε; Με εντολές στον διαχειριστή μπορεί να στηθεί παρεμβατικό blog; 
http://fimotro.blogspot.com

Monopoly Revolution: Στρογγυλή και High-tech


Monopoly Revolution
Με μία έκδοση προσαρμοσμένη στον 21ο αιώνα γιορτάζει φέτος η Μονόπολη τα 75 χρόνια της. Το πιο εμπορικό επιτραπέζιο παιχνίδι όλων των εποχών αποκτά φουτουριστικό ταμπλό, ηλεκτρονική τράπεζα, ηλεκτρονικά ζάρια και πιστωτικές κάρτες με τετραψήφιο αριθμό pin.
Από το 1935 το μεγάλο παιχνίδι του καπιταλισμού έχει διδάξει τρεις γενιές παικτών και πάνω από 1 δισ. παίκτες όλων των ηλικιών πώς να γίνουν πλούσιοι ή να μείνουν ξαφνικά στον άσο αγοράζοντας και πουλώντας κατά
περίπτωση πόλεις, πλατείες, σπίτια και ξενοδοχεία. Η νέα έκδοση Μonopoly Revolution δεν διαφέρει φυσικά σε τίποτε από τις πολλές εκδόσεις που έχει γνωρίσει το φημισμένο επιτραπέζιο ως προς τη φιλοσοφία του. Αυτό που αλλάζει είναι ότι προστίθεται μια διάσταση χάι τεκ με ηχητικά εφέ και μουσική, ηλεκτρονική τράπεζα από την οποία είναι αδύνατο να κλέψει κανείς στα κρυφά κανένα χαρτονόμισμα αφού οι συναλλαγές γίνονται με πιστωτική κάρτα, ηλεκτρονικό ζάρι και τιμές προσαρμοσμένες στη σημερινή πραγματικότητα. Στην αγγλική έκδοση, για παράδειγμα, η πανάκριβη περιοχή Μέιφερ του Λονδίνου δεν κοστίζει πλέον 400 στερλίνες- ποσό το οποίο δεν φτάνει για να αγοράσεις σήμερα στη βρετανική πρωτεύουσα ούτε την πόρτα ενός γκαράζ – αλλά 4 εκατομμύρια. Επιπλέον οι μάχες για την ιδιοκτησία δεν γίνονται πάνω στο κλασικό τετράγωνο ταμπλό αλλά σε ένα φουτουριστικό στρογγυλό με μίνιμαλ ντιζάιν.
Η πατέντα του επιτραπέζιου που μετέτρεψε σε παιχνίδι την αλφαβήτα του καπιταλισμού κατοχυρώθηκε το 1935 από τον Αμερικανό Τσαρλς Ντάροου. Δη μιουργός του παιχνιδιού όμως είναι η κουάκερος Ελίζαμπεθ Μάτζι Φίλιπς, που 30 χρόνια νωρίτερα ήλπιζε να εξηγήσει με αυτό τον τρόπο τη θεωρία των φόρων του οικονομολόγου Χένρι Τζορτζ. Σύμφωνα με τη θεωρία του Τζορτζ, εάν όλοι οι άνθρωποι έχουν κέρδη από την περιουσία τους τότε αυτή θα καταλήξει νομοτελειακά στα χέρια ενός ανθρώπου. Κάπως έτσι γεννήθηκε το «Παιχνίδι του νοικοκύρη» και από εκεί προέκυψε η παραλλαγή της Μονόπολης που έμελλε να γίνει πιο διάσημη από το πρωτότυπο. Από τότε έχουν κυκλοφορήσει πάμπολλες εκδόσεις – από την κλασική έως τη Σπάιντερμαν στην Ελλάδα έχουν κυκλοφορήσει περισσότερες από δεκαπέντε-, ενώ το 2008 παρουσιάστηκε ως βιντεοπαιχνίδι και έναν χρόνο αργότερα η ονλάιν έκδοση σε συνεργασία με την Google. 

Φουτουριστικό καταμαράν κλέβει τις εντυπώσεις

Πολλά κεφάλια γύρισαν στο λιμάνι του Μανχάταν όταν έκανε την εμφάνισή του ο «Πρωτέας», ένα καταμαράν που μοιάζει με αράχνη και αξιοποιεί «προσαρμοστική» τεχνολογία για να δαμάζει οποιαδήποτε θάλασσα.
Το σκάφος, ελαφρύ και χαμηλού κόστους, συναρμολογείται από επιμέρους δομικά στοιχεία και διαθέτει αρθρωτούς πλωτήρες από μέταλλο και ύφασμα, οι οποίοι αποσβαίνουν τους κραδασμούς και κάμπτονται ανάλογα με την κίνηση των κυμάτων. Η καμπίνα των επιβατών κρέμεται από την κατασκευή σαν γόνδολα αερόστατου.
Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός WAMV (Wave Adaptive Modular Vessel) επιτρέπει στον Πρωτέα να κινείται με ταχύτητα έως και 30 κόμβων (56 χλμ/ώρα), ενώ η εμβέλειά του υπερβαίνει τα 8.000 χλμ, περισσότερο απ' ό,τι χρειάζεται για το διάπλου του Ατλαντικού.
Το σκάφος προορίζεται για μια πληθώρα χρήσεων, από στρατιωτικές εφαρμογές έως ωκεανογραφικές έρευνες και επιχειρήσεις διάσωσης, δήλωσε αξιωματούχος της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA).
Ο Πρωτέας, κόστους 1,5 εκατ. δολάρια, σχεδιάστηκε από την εταιρεία Marine Advanced Research, με έδρα τη Σίλικον Βάλεϊ.