Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ανανέωσε μέχρι το 2013 ο Γκαλέτι

Στην αναμενόμενη επέκταση του συμβολαίου του Λουτσιάνο Γκαλέτι προχώρησε την ο Ολυμπιακός. Ο Αργεντινός υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας με τους πρωταθλητές μέχρι το 2013 βάζοντας τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να αποτελεί στόχο ευρωπαϊκών ομάδων και δη της Γιουβέντους. Μάλιστα, στο νέο συμβόλαιο του Γκαλέτι γνωστοποιήθηκε πως υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ.
"Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Λουτσιάνο Γκαλέτι για τέσσερα συνολικά χρόνια (ο ποδοσφαιριστής είχε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι τις 30/6/2011), μέχρι τον Ιούνιο του 2013, με οψιόν για ακόμα έναν χρόνο. Στο νέο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ", αναφέρει η ανακοίνωση.

Πτώση 10% στις αφίξεις αλλοδαπών τουριστών

Τα αρνητικά συμπτώματα της οικονομικής κρίσης απεικονίζονται ήδη στην εγχώρια τουριστική βιομηχανία, καθώς κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους καταγράφηκε μείωση κατά 10% στις αφίξεις αλλοδαπών τουριστών στα βασικά αεροδρόμια της χώρας. Αυτό μεταφράζεται σε απώλεια τουλάχιστον 19.000 θέσεων απασχόλησης στον κλάδο. Η παγκόσμια οικονομική κρίση που έχει πλήξει σοβαρά τον ελληνικό τουρισμό, υποχρεώνει τους ειδικούς σε πρόβλεψη για μείωση της τουριστικής κίνησης κατά 7%-11. Ο τουρισμός αντιστοιχεί στο 18% του ΑΕΠ και στην εν λόγω βιομηχανία απασχολούνται ένας στους πέντε εργαζομένους της χώρας. Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων σε ανακοίνωση σημειώνει ότι "η μείωση αυτή σε απόλυτους αριθμούς σημαίνει απώλεια περισσοτέρων από 560.000 τουρίστες, το οποίο με τη σειρά του μεταφράζεται σε απώλεια περισσοτέρων των 19.000 θέσεων απασχόλησης". Προσθέτει ότι "σε επίπεδο εσόδων, είναι σίγουρο ότι η ποσοστιαία μεταβολή είναι μεγαλύτερη, δεδομένων των προσφορών που όχι μόνο συνεχίστηκαν, αλλά και διευρύνθηκαν κατά τον μήνα Ιούνιο και θα συνεχιστούν και για τους υπόλοιπους μήνες του καλοκαιριού". Σημειώνεται ότι τη χώρα μας επισκέπτονται ετησίως τουλάχιστον 15 εκατομμύρια τουρίστες.
Οι αφίξεις στα αεροδρόμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Ρόδου, της Κω, της Κέρκυρας, του Ηρακλείου, των Χανίων, της Ζακύνθου, της Κεφαλλονιάς, της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Χίου και της Σαντορίνης αντιπροσωπεύουν το 74% των συνολικών αφίξεων τουριστών στη χώρα. Μεγαλύτερες απώλειες, πάνω απο 26%, καταγράφει η Χίος ακολουθεί με 22% η Κεφαλλονιά με 14% η Σαντορίνη ενώ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου οι απώλειες φτάνουν στο 11,5%.
Ρόδος-Σε 220.035 ανήλθαν οι αλλοδαποί επισκέπτες της Ρόδου τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που ανακοινώθηκαν από τη Διοίκηση του αερολιμένα του νησιού. Σε σχέση, ωστόσο, με τον Ιούνιο του 2008, η κίνηση παρουσιάζεται μειωμένη κατά 9,73%, γεγονός που θεωρείται αναμενόμενο από τους τοπικούς τουριστικούς επιχειρηματίες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι «ανάλογη μείωση θα καταγραφεί και τους επόμενους μήνες της τουριστικής περιόδου». Η πτώση οφείλεται στο σημαντική μείωση επισκεπτών από τη Βρετανία (κατά 17,08%) και από τη Γερμανία (κατά 3,94%), χώρες στις οποίες στηρίζεται ο ροδιακός τουρισμός. Ανάλογη πτώση σημειώθηκε στην κίνηση και από τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
Επτάνησα-Αισιόδοξος ότι, η φετινή τουριστική κίνηση στα Επτάνησα θα διαμορφωθεί, κλείνοντας η σεζόν σε επίπεδα όχι πολύ διαφορετικά από εκείνα του περυσινού καλοκαιριού, εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Σωτήρης Βόσδου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το ότι «μέχρι στιγμής όλες οι προβλέψεις που έκαναν λόγο για κατάρρευση του ελληνικού τουρισμού εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, διαψεύδονται».
http://www.nooz.gr

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ... ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ !...


Συνάντηση Μπακογιάννη με το δημοσιογράφο Ιάσονα Αθανασιάδη

Ο δημοσιογράφος Ιάσονας Αθανασιάδης, που απελευθερώθηκε μετά τρεις εβδομάδες κράτησης στις ιρανικές φυλακές, έγινε δεκτός το πρωί από την υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, στην οποία εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών και προσωπικά της ίδιας της υπουργού, προκειμένου η περιπέτειά του να λάβει αίσιο τέλος.Τρία άτομα αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει ο κ. Αθανασιάδης μιλώντας στον Τύπο, μετά τη συνάντησή του με την υπουργό: Τον Οικουμενικό Πατριάρχη, του οποίου η μεσολάβηση "ήταν πολύ σημαντική", την υπουργό Εξωτερικών, η οποία βοήθησε "θεσμικά, αλλά και ανθρώπινα" και τον "εξαίρετο" Έλληνα πρέσβη στην Τεχεράνη, Νικόλαο Γαριλίδη.
http://www.nooz.gr/

Usain Bolt: Σαΐτα στη βροχή

O Γιουσέιν Μπολτ έτρεξε σε 19.59 στα 200 μ. στο χθεσινό Σούπερ Γκραν Πρι της Λωζάννης, μια σπουδαία επίδοση και μάλιστα με καταρρακτώδη βροχή. Είναι η δεύτερη καλύτερη εφετινή επίδοση μετά το 19.58 που πέτυχε τον Μάιο, ο Αμερικανός Τάισον Γκέι. Στο ίδιο μίτινγκ, ο Περικλής Ιακωβάκης ήταν 6ος στα 400 μ. εμπόδια με 50.38, ενώ ο Λούης Τσάτουμας 9ος στο μήκος, με 7μ69.

Πάρε Γκονζάλεθ... Φέρε Γκονζάλες ! ! !

Δίνει Γκονζάλεθ για να φέρει... Γκονζάλες! Η εμμονή της Λυών στην απαίτηση των επτά εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του Κιμ Κάλστρομ υποχρεώνει τον Ολυμπιακό να αλλάξει πορεία και να στραφεί προς την απόκτηση του αριστερού ενδιάμεσου, για την οποία εδώ και αρκετό καιρό ο πιο βασικός στόχος είναι ο Χιλιανός Μαρκ Γκονζάλες της Μπέτις. Τα δημοσιεύματα του Τύπου από την Ισπανία αναφέρουν ότι η Μπέτις, η οποία υποβιβάστηκε στη Β΄ Κατηγορία, εμφανίζεται διατεθειμένη να αδειάσει από το ρόστερ της τα ακριβά συμβόλαια και για τον Γκονζάλες φέρεται να συζητά και με ποσό κάτω των έξι εκατ. ευρώ. Σε αυτό το πλαίσιο προβλέπεται να κινηθεί και η πρόταση του Ολυμπιακού, που είναι διατεθειμένος να προσφέρει γύρω στα τρία εκατ. ευρώ και τον δικό του Γκονζάλεθ, τον Όσκαρ που ήρθε πέρυσι στο Λιμάνι επί Ερνέστο Βαλβέρδε αλλά παρόντος του Μπελούτσι δεν βρήκε την ευκαιρία για να καθιερωθεί στην εντεκάδα.

Ερχεται και υπογράφει ο Φλάβιο

Οι τυπικές διαδικασίες απομένουν για να απόκτηση του βραζιλιάνου Φλάβιο. Ο 29χρονος δεξιός οπισθοφύλακας αναμένεται το απόγευμα της Τετάρτης (8/7) στη Θεσσαλονίκη με απώτερο σκοπό την υπογραφή διετούς συμβολαίου συνεργασίας με τον Αρη και αφού υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις θα μεταβεί στο Καρπενήσι για να ενσωματωθεί στην αποστολή. Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνει γνωστό και το όνομα του ποδοσφαιριστή που θα καλύψει το κενό του Μάριο Ρεγκέιρο και σύμφωνα με πληροφορίες θα προκαλέσει αίσθηση στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό.

Chrome OS: Νέο λειτουργικό σύστημα ετοιμάζει η Google

Ένα νέο λειτουργικό σύστημα ετοιμάζει η Google, ανοίγοντας το μεγαλύτερο ως τώρα μέτωπο στον πόλεμο κατά της Microsoft.Το Chrome OS θα είναι έτοιμο πριν το τέλος του χρόνου και αρχικά θα προορίζεται για χρήση στα δημοφιλέστατα netbook, τους μίνι φορητούς υπολογιστές που έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις τα desktop PC. Το Chrome OS θα είναι ανοιχτού κώδικα, κάτι που σημαίνει πως οι προγραμματιστές θα μπορούν να επέμβουν σε αυτό, να το βελτιώσουν και να βγάλουν τις δικές τους εφαρμογές, όπως ακριβώς γίνεται με το λογισμικό του iPhone και τα apps για τη συσκευή της Apple.

Νίμιτς: Πιο κοντά στη λύση

Περισσότερο αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης στο Σκοπιανό εμφανίστηκε ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, μετά τη συνάντησή του με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου. «Έγινε μια καλή συζήτηση», δήλωσε ο Μ.Νίμιτς, ενώ παράλληλα εξέφρασε την αντίθεσή του με την επιβολή χρονοδιαγραμμάτων στις διαπραγματεύσεις. Ερωτηθείς κατά πόσον είναι αισιόδοξος και αν θα υπάρξει πρόοδος ως το τέλος του χρόνου, αφού τόνισε πως δεν πιστεύει σε προθεσμίες πρόσθεσε πως «υπάρχει ισχυρή βούληση και από τις δύο πλευρές για εξεύρεση λύσης, πιστεύω στις συνομιλίες για μια λύση προς αμοιβαίο όφελος, πιστεύω ότι είμαστε πολύ πιο κοντά στην εξεύρεση λύσης, γι' αυτό και είμαι πιο αισιόδοξος από πριν».

G8 - L'Aquila: Η οικονομική κρίση στο επίκεντρο της Συνόδου

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με χιλιάδες άνδρες του στρατού και της αστυνομίας να είναι επί ποδός και τουλάχιστον 10 πολεμικά αεροσκάφη να είναι έτοιμα προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα, διεξάγεται η σύνοδος κορυφής της G8 στη Λ' Άκουιλα, την πόλη της κεντρικής Ιταλίας, που χτυπήθηκε πρόσφατα από τον Εγκέλαδο. Στην κορυφή της ατζέντας βρίσκονται η οικονομική κρίση, η φιλελευθεροποίηση του εμπορίου και οι κλιματικές αλλαγές.

Στη φυλακή οδηγούνται δύο άτομα της συμμορίας απαγωγέων Παναγόπουλου

Στις φυλακές οδηγήθηκαν τα δύο πρώτα μέλη της συμμορίας των απαγωγέων του εφοπλιστή Παναγόπουλου, οι οποίοι μετά από σύσταση των συνηγόρων τους, αρνήθηκαν να απολογηθούν. Αύριο αναμένεται να απολογηθούν οι πέντε εκ των 10 συλληφθέντων. Σύμφωνα με την αστυνομία στη συμμορία συμμετείχαν 16 άτομα, εκ των οποίων ορισμένοι βρίσκονται ήδη στη φυλακή, ενώ ένας ακόμη αναζητείται. Εις βάρος των «15» έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγή από κοινού και ηθική αυτουργία σε αυτήν, προμήθεια και κατασκευή εκρηκτικών υλών και ηθική αυτουργία σε αυτήν, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατ' επάγγελμα και συνήθεια και ηθική αυτουργία σε αυτές. Κατηγορούνται επίσης για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για τις εκρήξεις που αφορούν την έως τώρα εκκρεμούσα δικογραφία για τη δολοφονία του Γιώργου Γούσιου. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για το κρησφύγετο της συμμορίας, καθώς και για τα λύτρα. Στο πλαίσιο αυτό, επανεξετάζεται η λεπτομερέστατη κατάθεση που είχε δώσει στην αστυνομία ο εφοπλιστής Π.Παναγόπουλος για τις συνθήκες κράτησής του κατά τη διάρκεια της απαγωγής του.
http://www.tanea.gr

Το ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Κο. Δ. Πουλιέζο

Κατά την άποψη του Πρόεδρου του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ για την δυσχερή οικονομική κατάσταση της Επιχείρησης φταίνε όλοι και όλα, εκτός του ίδιου.Ενώ προσπαθεί μαζί με τον συνεργάτη του τον κ. Παπαντωνάτο να αντιμετωπίσει την “καυτή πατάτα”, δυστυχώς η ΔΕΥΑΚ παρουσιάζει πτωτική πορεία. Η αδυναμία της απόσβεσης του κόστους των έργων ( ξέχασε ότι αυτό είναι θέμα δεκαετιών ), ο κ. Πουλιέζος ισχυρίστηκε ότι φταίνε οι βόθροι και οι παράνομες συνδέσεις. Κατά συνέπεια λόγω των βόθρων και των παράνομων συνδέσεων δεν μπορεί να καταβάλει στους εργαζόμενους τα καθυστερούμενα από το 2007 και λόγω των βόθρων και παράνομων συνδέσεων ακόμη δεν ξεκίνησε η διαδικασία υπογραφής της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης 2009. Και για να βάλει τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση ενημέρωσε τους Κερκυραίους ότι οι εργαζόμενοι με τους ψηλούς τους μισθούς είναι το μεγαλύτερο βαρίδι της μισό-βουλιαγμένης ΔΕΥΑΚ. Στην συνέχεια υπογράμμισε, ότι πιστός στα πολιτικά του ιδεώδη και συνεπής στις προκηρύξεις του θα συνεχίσει το έργο του.Κατά την άποψη του ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ ο κ. Πουλιέζος αποκρύπτει από τους κερκυραίους πολίτες ( καταναλωτές ) τις πραγματικές αιτίες που οδήγησαν και οδηγούν την ΔΕΥΑΚ και όχι μόνο αυτήν με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομικό μαρασμό και εργασιακό χάος. Με τις δηλώσεις του περί της απόσβεσης των νέων έργων και δυσκολιών στην σύνδεση των ακινήτων με τα νέα δίκτυα στις περιαστικές περιοχές, παραπλανεί και αποπροσανατολίζει τους Κερκυραίους και τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ. Η οικονομική δυσπραγία των τελευταίων ετών και η επιχειρησιακή καθημερινότητα της ΔΕΥΑΚ αποδεικνύουν περίτρανα στους εργαζόμενους το τι σημαίνουν, κάτω από την καθοδήγηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις. Και δεν φτάνει μόνο αυτό, στις 8 και 9 Ιούνη αποφάσισαν στο Λουξεμβούργο οι Υπουργοί Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης νέα μέτρα με στόχο να φορτώσουν την καπιταλιστική κρίση ( δηλαδή το αποτέλεσμα της καπιταλιστικής παραγωγής και καπιταλιστικής διαχείρισης του παραγόμενου πλούτου ) στην πλάτη των εργαζομένων. Αυτά είναι ζητήματα που μας απασχολούν. Έχουν σχέση με την απασχόληση μας, με το χρόνο της εργασίας μας, με την μισθοδοσία μας, με την συνταξιοδότηση μας, με την υγεία μας και την ασφάλειά μας. Είμαστε βέβαιοι ότι με όλα τα ακίνητα του Δήμου Κερκυραίων νόμιμα συνδεδεμένα με τα δίκτυα της ΔΕΥΑΚ η αντεργατική πολιτική δεν θα αλλάξει όπως και θα συνεχίζουν τα οικονομικά προβλήματα της ΔΕΥΑΚ.Για τους παραπάνω λόγους η απόρριψη αυτής της πολιτικής είναι για μας μονόδρομος. Απορρίπτουμε την διαχειριστική λογική που χρησιμοποιεί ως εύχρηστο οικονομικό αμορτισέρ την εργασία και την μισθοδοσία των εργαζομένων για την κάλυψη των αναγκών της άναρχης και απρόβλεπτης καπιταλιστικής οικονομίας. Το ποίος είναι πρωτοπόρος, όσον αφορά την ΔΕΥΑΚ σε αυτήν την διαδικασία, εσείς ή οι προκάτοχοί σας δεν έχει τόση σημασία. Για μας σημασία έχει το γεγονός ότι σήμερα εσείς συνεχίζετε την πεπατημένη. Θα μας βρείτε μπροστά σας !!!
ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ