Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Γερνάω μαμά

Ο τίτλος κλεμμένος από το γνωστό τραγούδι. Ακόμα κάτι κλεμμένο σε μια κλεμμένη χώρα...

Ακούω πάλι τους στίχους.

Τα ρούχα που δεν έμαθα να πλένω
τα βάζω στη σακούλα και σ' τα φέρνω.
Ρωτάς για την καριέρα μου
τη νύχτα και τη μέρα μου
κι εγώ να σου μιλάω καταφέρνω.

Ηθικοί αυτουργοί της μελαγχολίας εκείνοι οι δυο. Η Λίνα Νικολακοπούλου και ο Σταμάτης Κραουνάκης. Έλληνες κι αυτοί, κάτοικοι της ίδιας χώρας που σήμερα διασύρεται παγκοσμίως...

Και σκέφτομαι που πίνω κόκα-κόλα
για να 'ναι πάντα ίδια αλλάζουν όλα.
Κι ανοίγω το ψυγείο σου,
το "έλα" και το "αντίο" σου
ζητούσα στη ζωή μου πάνω απ' όλα

Όσο το ακούω, μου θυμίζει τόσο την Ελλάδα. Δυσκολεύομαι να καταλάβω ποια Ελλάδα. Αυτή που φεύγει, αυτή που έφυγε ή αυτή που έρχεται;

Μαμά, πεινάω
μαμά, φοβάμαι
μαμά, γερνάω, μαμά.
Και τρέμω να 'μαι αυτό που χρόνια ανησυχείς:
ωραία, νέα κι ατυχής.

Ελάτε τώρα. Συμφωνείτε κι εσείς μαζί μου. Για...

... εμάς μιλάει το τραγούδι. Ωραίοι, νέοι κι ατυχείς...

Τα χρόνια που μεγάλωνες για μένα
να ξέρεις πως σου τα 'χω φυλαγμένα.
Και τέλειωσα με άριστα
αλλά δεν έχω ευχάριστα,
όλα στον κόσμο είναι γραμμένα.

Παράξενο να έχεις μια γενιά που τελειώνει με άριστα κι αυτό να μην της φτάνει για να ζήσει όπως ονειρεύτηκε...

Τριάντα καλοκαίρια και χειμώνες
τις άγριες σού φέρνω ανεμώνες.
Και κοίτα, ένα μυστήριο
του κόσμου το κριτήριο
πως μοιάζουμε μου λέει σαν δυο σταγόνες.

Μοιάζουμε. Με την Ελλάδα που τόσο προσπαθήσαμε να αφήσουμε πίσω...

Μαμά, πεινάω
μαμά, φοβάμαι
μαμά, γερνάω, μαμά.
Και τρέμω να 'μαι αυτό που χρόνια ανησυχείς:
ωραία, νέα κι ατυχής.

Δεν μας έφταιξε η τελευταία κρίση. Μαζέψαμε φθορά σε περιόδους που βαφτίζαμε ψευδώς "καιρούς ευημερίας". Στην άκρη του γκρεμού μας πέτυχαν οι νέες συνθήκες. Ας μην δαιμονοποιούμε λοιπόν τις άμεσες συνέπειες των δικών μας λαθών. Δεν θα είναι πάντα εδώ στραμμένα όλου του πλανήτη τα βλέμματα. Και τότε θα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Τότε θα πρέπει εμείς να παράγουμε το νέο, το διαφορετικό, το σταθερό, το αξιόπιστο.

Ας μετρήσουμε λοιπόν τώρα τις δυνάμεις μας. Και μετά σχεδιάζουμε από την αρχή την Ελλάδα που θέλουμε...

Μην αγοράζετε τις εφημερίδες τους


Με το πολιτικό σύστημα –όπως τουλάχιστον το γνωρίζαμε- ξεμπερδέψαμε. Με την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο –ούτε το όνομά του δεν τόλμησε να αναφέρει ο Παπανδρέου στο διάγγελμα που έκανε- μια ολόκληρη γενιά πολιτικών μας αποχαιρετά. Το σημαντικό τώρα είναι να συντριβούν τα ΜΜΕ.
Οι ευθύνες των εκδοτών είναι εξίσου μεγάλες με αυτές των πολιτικών που κυβέρνησαν τη χώρα. Είναι γελοίο το ότι τώρα θέλουν να μας πουλήσουν και την ανάλυση της κατάστασης, ενώ θέλουν να μας ανυψώσουν και το ηθικό.
Ποιοι; Ο εθνικός εργολάβος; Το ψυχοπαίδι του Λαμπράκη; Ο εκδότης με τα πλαστά τιμολόγια; Ο χοντρούλης που έκοβε βόλτες με τα εκατομμύρια στην Ευρώπη και έκανε εκβιασμούς; Ο εθνικός ρουφιάνος;
Είναι στο χέρι μας να τους στείλουμε στον αγύριστο. Ας ξεκινήσουμε από τις εφημερίδες τους. Μην αγοράζετε τις εφημερίδες τους. Βυθίστε τους.
pitsirikos 

Πάγκαλος: Αλλαξαν οι εποχές

Πάγκαλος: Αλλαξαν οι εποχές

«Όποιος διαπραγματεύεται από θέση ισχύος βάζει 'κόκκινες γραμμές', εμείς αιτούμεθα βοήθεια» δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος αναφερόμενος στην ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης. Μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επανέλαβε ότι η Ελλάδα κάνει χρήση ενός συνδυασμένου πλαισίου βοήθειας και δεν προσφεύγει στο ΔΝΤ, όπως συνέβη με άλλες χώρες. Παράλληλα, σημειώσε με έμφαση ότι οι εποχές άλλαξαν και ότι στην Ελλάδα πρέπει να βλέπουμε «πρώτα τι έσοδα έχουμε και μετά τι μπορούμε να κάνουμε». Σχετικά με τους όρους που θα θέσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο αντιπρόεδρος τόνισε ότι η χώρα προσέρχεται στις συζητήσεις για όλα τα θέμα με λογικό περιεχόμενο. Έσπευσε πάντως να επαναλάβει ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα στα οποία η Ελλάδα πρέπει να λάβει αποφάσεις και χωρίς να το ζητήσει κανένας διεθνής ή ευρωπαϊκός οργανισμός. Χρησιμοποίησε μάλιστα το παράδειγμα δημόσιου οργανισμού, στον οποίο ο τζίρος δεν ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ και οι δαπάνες για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων φτάνει τα 400 εκατ. ευρώ. Σε ερώτηση για το αν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, επανέλαβε τη θέση που έχει ήδη διατυπώσει ότι βάσει Συντάγματος όταν μια υπηρεσία στο Δημόσιο καταργείται, αυτόματα παύει να υφίσταται και η αντίστοιχη θέση.  

ethnos 

Προσκλητήριο Παπανδρέου στους πολίτες για έξοδο από την κρίση


Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν «για μην πληρώσει αυτός που δεν φταίει» έδωσε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης.
Μιλώντας στην Κρεμαστή της Ρόδου ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι με μεγάλη προσπάθεια, η κυβέρνηση κατάφερε να υπάρχει ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης και πρόσθεσε ότι πιθανόν να υπήρχαν και καλύτεροι μηχανισμοί, «αλλά εμείς αυτόν είχαμε».
«Λόγω των ελλειμμάτων μας, ήρθε η ΕΕ και είναι και σήμερα και το ΔΝΤ και επιτηρούν. Είναι μια μορφή κηδεμονίας» συνέχισε ο κ. Παπανδρέου, αναγνωρίζοντας ότι δεν είναι καθόλου ευχάριστο.
Αναφερόμενος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα κατά του ΔΝΤ, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Θα μπορούσα να συνυπογράψω το σλόγκαν και να βάλω από κάτω Έξω και η ΕΕ. Απλώς δεν θα φύγουν με πέτρες, και δεν θα φύγουν με βία. Θα φύγουν όταν εμείς έχουμε βάλει τάξη στην οικονομία μας, όταν εμείς έχουμε δείξει αξιοπιστία».
Ο κ. Παπανδρέου άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ λέγοντας ότι οδήγησε τη χώρα σε υπερχρέωση με τεράστια ελλείμματα.
«Για αυτά δεν έφταιγε ο απλός πολίτης, ο εργαζόμενος, ο υπάλληλος, έφταιγε μια κυβέρνηση που εξυπηρετούσε πελατειακά συμφέροντα και άφηνε την αδιαφάνεια και τη διαφθορά να γιγαντώνονται. Φτάσαμε εδώ υπερχρεωμένοι σε τέτοιο βαθμό που φοβήθηκαν ακόμη και οι καλοί πιστωτές μας»
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα τα καταφέρουμε όχι μόνο να ορθοποδήσουμε τη χώρα, αλλά και να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις που αυτή έχει.
Οι κάτοκοι στην Κρεμαστή Ρόδου παρέδωσαν στον πρωθυπουργό εικόνα του Αγίου Γεωργίου και εκείνος τους απάντησε λέγοντας: «Πάμε για να σκοτώσουμε τους δράκους για να ξεφύγουμε μπροστά».
Τα σχόλια της Αντιπολίτευσης
Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος τόνισε: «Ας μην υποκρίνεται ο κ. Παπανδρέου ότι δεν έχει καταλάβει που οδήγησε τη χώρα. Το 'κατόρθωμά του' με το ΔΝΤ δεν αντιμετωπίζεται με εύκολους αφορισμούς κατά των πολιτικών του αντιπάλων.
» Αντιμετωπίζεται με υπεύθυνη συλλογική προσπάθεια για δομικές αλλαγές στην Ελληνική οικονομία, που θα επιτρέψουν να υπερασπιστούμε την κοινωνική συνοχή και να βγούμε το ταχύτερο δυνατόν από τους όρους του ΔΝΤ.

»  Εμείς εστιάζουμε την προσοχή μας σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια.»
Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα εκτίμησε ότι η απάντηση των πολιτών στις εξελίξεις θα έρθει πιο γρήγορα από όσο νομίζει η ίδια η κυβέρνηση.
«Για άλλη μια φορά η πλουτοκρατία του τόπου ζητά από την κυβέρνηση την κρατική στήριξη, για άλλη μια φορά όμως η κυβέρνηση, προκειμένου να πετύχει αυτή τη στήριξη, κατέθεσε ευχαρίστως την υπόσχεσή της ότι θα σφαγιάσει και τα τελευταία δικαιώματα των εργαζομένων» σημείωσε. 
Ο εκπροσώπος Τύπου του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να πείσει ότι η επιλογή του ΔΝΤ ήταν μονόδρομος, αφού όμως προηγουμένως είχε αποκλείσει όλες τις άλλες επιλογές.
«Το αίτημα για δημοψήφισμα εδώ και τώρα από πρόταση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς γίνεται απαίτηση ενός ευρύτερου μπλοκ κοινωνικών δυνάμεων. Η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να το αποφύγει» σημείωσε. 

Pirates of Greece !!!

www.amea.gov.gr

Πολύ καλή κίνηση και αξιόλογη προσπάθεια.
Χρειάζεται λίγο προσεκτικότερη σχεδίαση για να εξυπηρετούνται καλύτερα τα άτομα με αναπηρία.
Μπράβο.
www.amea.gov.gr
antikrogias

Αυτοί είναι η Αριστερά;


Μόνον 120 υπάλληλοι απήργησαν προχθές στην Εθνική Τράπεζα. Οι άλλοι εργάστηκαν επιδεικνύοντας αίσθηση ευθύνης τις δύσκολες αυτές ώρες. Την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι απαγόρευαν τον απόπλου των πλοίων, ακυρώνοντας τις πενταήμερες των σχολείων και αφήνοντας τους μικροκαταστηματάρχες των νησιών χωρίς φράγκο. Τώρα πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Και η πρώτη που πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της είναι η κυρία Αλέκα Παπαρήγα, η οποία διατάζει τους ψηφοφόρους της να μη σέβονται τις αποφάσεις των δικαστηρίων για τις απεργίες τους. Από κοντά και διάφοροι άλλοι που κραυγάζουν- όπως ο κ. Π. Λαφαζάνης- να διώξουμε με τις κλωτσιές τους υπαλλήλους του ΔΝΤ από τη χώρα και διάφορες άλλες τέτοιες ψευτοεπαναστατικές παραινέσεις προς τους νεότερους από τους δεινόσαυρους της αριστερής ιδεολογίας.
Τι παριστάνουν αυτοί οι κύριοι και οι κυρίες που βρίσκονται στη Βουλή; Ως πότε θα επιδιώκουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα εις βάρος του λαού; Δεν αντιλαμβάνονται ότι η χώρα χρεοκόπησε; Δεν αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να υπάρξει συσπείρωση και κοινωνική συνοχή;
Αναρωτιέμαι ειλικρινά: Πιστεύουν οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι απόψεις που εκφράζουν οι ηγέτες τους και τα ισχυρά στελέχη των κομμάτων τους είναι σήμερα η ενδεδειγμένη στάση έναντι της κρίσης; Δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι η απέχθεια προς τη ΝΔ, το ΠαΣοΚ και τον δικομματισμό είναι δικαιολογημένη. Δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, οργισμένοι με όλους εμάς τους υπόλοιπους.
Αμφισβητώ όμως το ότι οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ, που είναι κατά κανόνα άνθρωποι της εργασίας και του μόχθου, συμφωνούν με την αγνόηση της Δικαιοσύνης, με την κατάληψη όλων των δημοσίων υπηρεσιών και των επιχειρήσεων. Αμφισβητώ επίσης το ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονταικαι βρίσκονταν πάντα ανεξαρτήτως κυβερνήσεων- μέσα στα κρατικά θεσμικά όργανα, αλλά και οι υπόλοιποι οι οποίοι είναι σε μεγάλο ποσοστό οραματιστές, ιδεολόγοι και άνθρωποι του πνεύματος και των τεχνών, συμφωνούν με τις κραυγές του κ. Λαφαζάνη και τις προτροπές του περί κλωτσηδόν αποπομπής των τεχνοκρατών του ΔΝΤ.
Η ώρα είναι δύσκολη, η απογοήτευση όλων μας πολύ μεγάλη, ο φόβος για το μέλλον ισχυρός. Η ανατροπή που πρέπει να γίνει είναι ανατροπή αξιών και όχι ανατροπή θεσμών. Οι απόψεις αυτές, που διατυπώνονται από μέρος της Αριστεράς, αποσκοπούν αποκλειστικά και μόνο στην εκμετάλλευση της απελπισίας του κόσμου για ίδιον όφελος. 
Γ. Νικολόπουλος-ΤΟ ΒΗΜΑ
pelasgia 

Μάχη για να μπούμε σε κρίσιμο φινάλε! Εξαιρετικά δύσκολη η θέση της Ελλάδας! Ας το καταλάβει επιτέλους ο Έλληνας!!

Τίποτα δεν έμοιαζε ικανό να το αποτρέψει! Ήταν γνωστό! Το άνοιγμα πήγε καλά! Το μέσον - το σοβαρότερο- πήγε χάλια ! Μια παρτίδα χάνεται χωρίς να παιχτεί φινάλε!! Αν θα κατορθώσει ο Γιώργος να μπει σε φινάλε αυτό θάναι εξαιρετικά δύσκολο, πρέπει να παιχτεί με αυταπάρνηση μπορώ να πω και με με ΙΘΑΚΗ! Το σκάκι λένε είναι η αποτύπωμα της ζωής δεν έχουν άδικο! Το 2002 κάπου εκεί μπήκαμε καλά! Το 2004 εξακολουθούσαμε νάχουμε ....το 2005 υπήρχε η ένδειξη...το 2007 μπήκαμε στο μέσον της παρτίδας! Κάπου εκεί άρχήσαμε να παραβιάζουμε συστηματικά τις αρχές και τα αξιώματα της σύγχρονης διοίκησης, του μάνατζμεντ που λέμε. Το χρέος από τα 160 δις είχε φτάσει τα 200 τόσα δις...300 δις!!!Ενα ασύλληπτο ΧΡΕΟΣ!! Βασικό αξίωμα του μάνατζμεντ λέει ότι όταν μια επιχείρηση δεν πάει καλά φταίει κατ΄ αρχήν το μάνατζμεντ! Ο κ. Καραμανλής δεν έλαβε καμία πρόνοια αντιμετώπισης του επερχόμενου τυφώνα. Φρόντισε μόνο τη διαφυγή του και τίποτε άλλο. Ο κ. Παπανδρέου προσφέρθηκε να παίξει το εξαιρετικά δύσκολο φινάλε. Οι μεγάλοι Μποτβίνικ, Μπόμπυ Φίσερ, και Κασπάροβ όταν μπένανε σε χαμένο φινάλε κάνανε ηρωϊκά πράγματα και ονομάστηκαν μάγοι του! Το αν ο Γιώργος κατορθώσει να μπει και στην συνέχεια αν κατορθώσει να το σώσει σε τρία τέρμιναλ το άμεσο μέλλον θα το δείξει! Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία! ΑΣ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ! Άκουσες Αντώνη - Αλέξη - Αλέκα .........  

Τα πρώτα μέτρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

Μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού μας, τέθηκε αμέσως σε εφαρμογή το σχέδιο του ΔΝΤ.
…… Χαρές γι όλους, μία φορά την εβδομάδα, γιατί τα προφυλακτικά κοστίζουν. Εκτός και αν χρησιμοποιείτε αμερικάνικα που είναι φθηνότερα.
Θα το…… κάνετε το βράδι πριν κοιμηθείτε, για να μη πεινάτε μετά από αυτό, και ξανά τρώτε.
Ξεχάστε το Παρίσι ,το Λονδίνο τη Ρόδο και την Κέρκυρα.
Διακοπές κάμπινγκ, στο πάρκο ή το δασάκι της γειτονιά σας. Ευκαιρία είναι να φύγουν από εκεί και οι ανεπιθύμητοι.
Είχε προβλέψει το μέτρο η Μπιρμπίλη και σας.....
νομιμοποίησε τη βεράντα του σπιτιού σας. Έχει γίνει τώρα νόμιμο θερμοκήπιο. Εκεί να βάλετε κανένα κρεμμυδάκι και κανένα μαρουλάκι, για να εξασφαλίσετε το σαλατικό σας.
Στα παράνομα της ταράτσας, βάλετε κοτούλες να τρώτε και αβγά.
Ο κόκορας θα αναλάβει να σας ξυπνά κάθε πρωί.
Προμηθευτείτε κεράκια για το βράδι, θα βοηθήσετε έτσι και την εκκλησία που έχει ανάγκη, για να βλέπει ο ένας τον άλλον. Το ηλεκτρικό ρεύμα θα είναι ασύμφορο.
Πάρετε και κανένα ραδιοφωνάκι για να μαθαίνετε τι γίνεται γύρω σας.
Τα βράδια να κυκλοφορείτε ελευθέρα στην γειτονιά σας. Ευκαιρία είναι να γνωρίσετε τους γείτονες, γιατί μέχρι τώρα δεν γνωρίζετε ούτε αυτούς που μένουν στην απέναντι πόρτα του ορόφου σας.
Κυκλοφορείτε ελεύθερα με τα πόδια. Δε θα υπάρχουν κλέφτες και ληστές, αφού δε θα υπάρχουν χρήματα. Δεν πρόκειται να σας πάρουν το παντελόνι σας , γιατί θα είναι σφιγμένο το ζωνάρι.
Περαστικά μας!
xrisostomos

Οι ζαβοί της τιβί


Σκηνικό: Γραφείο διευθυντή προγράμματος καναλιού.Η πόρτα του για την ακρίβεια, γιατί για να μπεις σ΄αυτό το γραφείο πρέπει να έχεις τρία αρχίδια αν είσαι άντρας, και δυο μουνιά αν είσαι γυναίκα. Και να τα δίνεις όλα. 
Έξω από το γραφείο, απόλυτη ησυχία.
Αναρωτιέσαι αν ο πούστης είναι μέσα και δουλεύει, ή λείπει διακοπές.
Συνήθως λείπει διακοπές, γαμάει, ή σκέφτεται τη γελοιωδέστερη μαλακία που μπορεί να εντάξει στο πρόγραμμα του καναλιού. 
Έξω από την πόρτα του γραφείου, υπάρχει άλλο γραφείο.Οι τοίχοι άδειοι, τζάμι από τη μια μεριά και στη γωνία ένα μίνιμαλ έπιπλο με λαπ τοπ, τηλέφωνο και τίποτε άλλο.
Αν κάθεται κάποιος στην καρέκλα του, συνήθως ατενίζει τη λεωφόρο από το τζάμι, ή μιλάει χαμηλόφωνα στο τηλέφωνο με τη Σμαράγδα Καρύδη.
Όσο πιο χαμηλά, τόσο πιο καλά.
Η Καρύδη δεν τον ακούει, καλύτερα όμως γιατί ξέρει πως της λέει μαλακίες.
Κυρίες και κύριοι, ο σύμβουλος του διευθυντή προγράμματος.Απόφοιτος της ΣΒΙΕ, ή αποτυχημένος σκηνοθέτης, ή απλώς ένα παπάρι.
Πέρα από την πόρτα αυτού του γραφείου, άπειρες άλλες πόρτες που οδηγούν στον χώρο του β΄συμβούλου, δηλαδή του συμβούλου του συμβούλου διευθυντή προγράμματος, στα γραφεία των readers, δηλαδή αυτών που διαβάζουν τις προτάσεις δημιουργών που έρχονται στο κανάλι -συνήθως σενάρια- και είτε τις απορρίπτουν, είτε τις εισηγούνται στον σύμβουλο του συμβούλου που τις εισηγείται στον σύμβουλο του διευθυντή προγράμματος, που τις παίρνει και δεν τις διαβάζει, γιατί και να το κάνει, δεν θα καταλάβει μια.
Εδώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή: τις διαβάσει δεν τις διαβάσει, δεν έχει σημασία.Ας δούμε τη σκηνή backword για να γίνει κατανοητό αυτό.Γραφεία readers.Η Πένη η reader που είναι ανιψιά του Ρήγα (ας πούμε) με σπουδές μόδας, και ονειρεύεται να γίνει σεναριογράφος, ο Κώστας ο reader βαφτισιμιός παρουσιαστή δελτίου ειδήσεων με σπουδές στην ΑΣΟΕ, η Τέα η reader πρώην γκόμενα του σύμβουλου του συμβούλου, και με πτυχίο Δραματικής σχολής, πρέπει να μελετήσουν τα σενάρια που φτάνουν σχεδόν καθημερινά στο γραφείο τους, και να τα αξιολογήσουν.
Συνήθως διαβάζουν τον τίτλο, μιλάνε μετά στο τηλέφωνο, κάνουν όνειρα για το μέλλον τους και στις 6 σχολάνε.
Επειδή όμως πρέπει να προτείνουν κάτι στον σύμβουλο του συμβούλου, φτερνίζονται, λένε έναν αριθμό, βρίσκουν σε ποιο γράμμα αντιστοιχεί, και διαλέγουν το σενάριο που έχει υπογραφή κάποιο όνομα που αρχίζει από αυτό το γράμμα.
Γραφείο συμβούλου του συμβούλου.Ο σύμβουλος του συμβούλου θα πάρει τα σενάρια που θα του προτείνουν και θα τα κάνει σαίτες.
Όχι λόγω του τρόπου που επιλέχτηκαν, αλλά γιατί τα "καλά" τα έχει πάρει ήδη με email κατευθείαν από τους σεναριογράφους που τα πίνουν/γαμιούνται/μαστουριάζουν μαζί του το βράδυ, ή έχουν βύσμα τον διευθυντή προγράμματος, ή έχουν τον κώλο μπροστά.
Καμιά φορά, για τα στραβά τα μάτια ο σύμβουλος του συμβούλου, επιλέγει έναν άσχετο στον χώρο σεναριογράφο, και τον πιλαλάει κανά δυο χρόνια, μέχρι λέει να τον μάθει να γράφει καλά.
Μόλις τον κάνει να ξεχάσει κι αυτά που ξέρει, αρχίζουν τα γυρίσματα, προβάλλεται η σειρά, πάει άπατη, οπότε ο σύμβουλος συνεχίζει να παίρνει δουλειές από τα κολλητάρια, που ναι μεν κι εκείνων οι δουλειές πηγαίνουν άπατες, αλλά να' ναι καλά οι μέτοχοι του καναλιού, που κατά έναν περίεργο τρόπο, ενώ είναι καρχαρίες στις άλλες επιχειρήσεις τους, στη συγκεκριμένη δουλειά γίνονται σπάροι με φουρό.
Από τις ελάχιστες φορές που ένας άσχετος σεναριογράφος αντί να ξεπλύνει το όνομα των τσιμπουκοπαρέων, κατάφερε να το αμαυρώσει με το ταλέντο του, είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης.
Τρία χρόνια τον "μάθαιναν" να γράφει, κι όταν τελικά γύρισαν τις "Σαββατογεννημένες" τους γάμησε τα ράμματα με την επιτυχία που έκανε. 
Αλλά αυτές είναι εξαιρέσεις στον ωκεανό της μαλακίας των ζαβών στελεχών της τηλεόρασης.Γραφείο συμβούλου του διευθυντή προγράμματος.Κλείνει το τηλέφωνο με την Καρύδη και ρίχνει μια ματιά στις προτάσεις του συμβούλου του.
Τις εγκρίνει όλες.
Υπάρχει η περίπτωση να απορρίψει μια από αυτές, αν η πρώην γκόμενα του, διευθύντρια παραγωγής ας πούμε, τσακώθηκε με κάποιον από τους σεναριογράφους γιατί κλάνει το γατί, και του στείλει σήμα να τον κόψει.
Σ΄ αυτή τη φάση χρησιμοποιείται ο κακομοίρης μπαλαντέρ-σεναριογράφος που τον σπουδάζανε δυο χρόνια να γράφει, και παγιώνεται ο τρόπος των επιλογών, πάλι ξεκούραστα, πάλι ωραία.
Γραφείο διευθυντή προγράμματος.Έφυγε για τις Κάννες, στο ετήσιο ψωνιστήρι τηλεοπτικών προγραμμάτων.
Επειδή για όλα τα παραπάνω βγήκε βρώμα, τα τελευταία τρία χρόνια οι ζαβοί της τιβί για να θολώσουν τα νερά, κόψανε τα Ελληνικά σενάρια.
"Θα παίρνουμε ξένα" λένε στους μετόχους, "δοκιμασμένα, πετυχημένα, σίγουρα".Και ψωνίζουν σαβούρες Βραζιλιάνικες, Κολομβιανές και Αργεντίνικες, πουλώντας μούρη στους μετόχους πως ανανεώνουν διαρκώς τον τρόπο που δουλεύουν.
Αρχίδια, και είναι να απορείς με κάτι Μπομπολαίους (ας πούμε) και Κυριακούδες (ας πούμε) που στήνουν κώλο σε πούστη.
Γιατί τα ζαβά, πάλι τους δικούς τους βάζουν στα σενάρια.
Τα κολλητάρια τους θα κάνουν τις προσαρμογές των ξένων σειρών στα Ελληνικά.
Κι έρχεσαι εσύ τώρα κουρασμένος από τη δουλειά σου, τρως και βάζεις τηλεόραση να χαλαρώσεις, να ξεχαστείς, να ξεραθείς μετά, σαν τη μπετόβεργα στο γιαπί.Αδύνατον.
Το μόνο που βλέπεται είναι οι διαφημίσεις.
Λιώνεις το τηλεκοντρόλ στο ζάπινγκ και τελικά πάει δώδεκα η ώρα χωρίς να έχεις δει κάτι καλό.
Σε κάποιες σειρές, αν σου κόβει λίγο, το βλέπεις στο μάτι του ηθοποιού:
"Τράβα για ύπνο και συγγνώμη, για τις δόσεις του δανείου μου το κάνω" σου φωνάζει , ενώ υποκρίνεται τον γιατρό που σεναριακά δεν ξέρει πώς ανοίγουν οι ασπιρίνες.
Αν είσαι μαλάκας, την άλλη μέρα ξαναβλέπεις τηλεόραση.
Αν όχι, την πετάς, ή την κάνεις δώρο στην κατάκοιτη, κουφή γιαγιά σου, μέχρι να πέσει η δικτατορία των ζαβών που πουλάνε ακριβά στους διαφημιστές τον υποβιβασμό της νοημοσύνης και της ψυχαγωγίας σου, εξαργυρώνοντας της ψωλής τους τον χαβά.
Υστερόγραφο:Για τις μεσημεριανές εκπομπές, τις Τατιάνες και τις Τζούλιες, πάλι οι ίδιοι ευθύνονται.

Για ότι τις γνωρίζουμε, φταίμε εμείς.

Αποφυλακίστηκε ο Μάριος Ζ.

Αποφυλακίστηκε, με δικαστικό βούλευμα, ο Μάριος Ζ., ο συλληφθέντας με τα ράστα, που κρατούνταν για περισσότερες από 40 ημέρες στον Κορυδαλλό, βάσει των επιβαρυντικών διατάξεων του «κουκουλονόμου» .
Βάσει του βουλεύματος, η κράτησή του αντικαταστάθηκε από περιοριστικούς όρους.
Ο 28χρονος, που εργάζεται ως εκπαιδευτής νηπίων σε κολυμβητήριο είχε συλληφθεί την Πέμπτη 11 Μαρτίου, κατά την πορεία που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την ημέρα της γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα.
Οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι τον είδαν να ρίχνει μολότοφ με καλυμμένο το πρόσωπό του, κατηγορίες που καταρρίπτονται από μια σειρά φωτογραφίες που τραβήχτηκαν τη στιγμή της σύλληψής του και στις οποίες φαίνεται ότι το πρόσωπό του είναι ακάλυπτο και βρισκόταν ανάμεσα σε ήρεμους διαδηλωτές.
Στο σακ-βουαγιάζ που κουβαλούσε μαζί του περιείχε μια φόρμα γυμναστικής, ένας ζευγάρι αθλητικά παπούτσια κι ένα σαμπουάν.  Ωστόσο, ανακριτής και εισαγγελέας  είχαν αποφασίσει την κράτησή του, βάσει των επιβαρυντικών διατάξεων του "κουκουλονόμου". 
http://www.enet.gr

Τρεις δήμοι τελικά στην Κέρκυρα;

altΕνδεχομένως σήμερα το βράδυ να υπάρξουν νεώτερα για τα σχέδια της κυβέρνησης για τον Καλλικράτη, όσον αφορά το χωροταξικό, αφού Παπανδρέου και Ξυνίδης αναμένεται να προβούν σε σχετικές συζητήσεις στη Ρόδο, που σε αυτήν την περίπτωση συνδέεται άμεσα με την τύχη της Κέρκυρας.
Από τις 6.30 σήμερα το απόγευμα ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης προεδρεύει, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, συνεδρίασης του άτυπου νομαρχιακού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Θέμα η πρόκληση του σχεδίου Καλλικράτης για τα Δωδεκάνησα, ουσιαστικά όμως οι γνωρίζοντες κάνουν λόγο για σκληρά «παζάρια» των αυτοδιοικητικών και του γραμματέα για τον αριθμό των δήμων στο νησί.
Κέρκυρας, όπως Ρόδος!!!
Ως γνωστό η «κόκκινη γραμμή» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο σχέδιο Καλλικράτης αφορά και τη δημιουργία δήμων μαμούθ, γεγονός στο οποίο αντιτίθεται το σύνολο των αιρετών. Ζητούν δε να εξαιρεθούν από τη δημιουργία ενός δήμου σε κάθε νησί τα νησιά της Ρόδου, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς και Μυτιλήνης, πλην της Κρήτης και Εύβοιας.
Σύμφωνα με διαρροές, από ασφαλείς πηγές του corfupress.com, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σ. Ξυνίδης είναι έτοιμος να κάνει ένα βήμα πίσω, δίνοντας στη Ρόδο τρεις δήμους, αντί του ενός που ανάμεναν σύμφωνα με τις αρχικές διαρροές. Οι ίδιοι κύκλοι μιλούν για «νερό στο κρασί του υπουργού Εσωτερικών και της κυβέρνησης συνολικά». Μετά την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης ο πρωθυπουργός επιζητά την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση και στήριξη και φαίνεται ότι δεν έχει την πολυτέλεια να έχει απέναντί του και τους αιρετούς, πολύ περισσότερο εκείνους που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ.
Τι είπε ο Παπανδρέου
Μάλιστα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμη και σήμερα στον Καλλικράτη, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τη σημασία που δίνει στην επιτυχία του εγχειρήματος.
Τη χρησιμότητα του ‘Καλλικράτη’, προκειμένου να βρεθεί λύση σε μια σειρά από προβλήματα που έχει η περιφέρεια ανέπτυξε, με αφορμή τις δυσλειτουργίες που παρατηρούνται στο ακριτικό Καστελόριζο, ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του σε κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο νησί. Ξεκινώντας δε από αυτό, προανήγγειλε και επισήμως την περιοδεία τόσο του ίδιου όσο και των άλλων μελών της κυβέρνησης σε όλη την επικράτεια, για την προώθηση των μεγάλων αλλαγών που επιχειρούνται με σκοπό την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη στη χώρα.