Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ !...

logoplokies

Η γραμμή του αίματος

Η γραμμή του αίματος Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης
Όσοι με αποτροπιασμό γράφουν για το αίμα των αθώων  ή το αίμα της θυσίας, δεν έχουν  δει ποτέ αίμα. Ούτε διαμελισμένο πτώμα. Ευτυχώς. Το αίμα λοιπόν, αυτό το συστατικό της ζωής, έχει μια χαρακτηριστική μεταλλική οσμή, που φέρνει αναγούλα. Περνά απ τη μύτη και φτάνει ως τον εγκέφαλο. Μπορείς να την αναγνωρίσεις ανάμεσα σε χιλιάδες μυρωδιές. Είτε προέρχεται από Αφγανό, είτε από αστυνομικό, είτε από αθώο , είτε από ένοχο. Όσοι μιλούν για αίμα: τρομοκράτες που θέλουν να σώσουν, υπερπατριώτες που θέλουν να σωθούν, υπουργοί που θέλουν να διασωθούν,δεν έχουν μυρίσει αίμα . Δεν έχουν ξεράσει λίγα μέτρα πιο πέρα. Είναι προστατευμένοι απ την αόριστη, μεταφυσική επίκλησή του.
Μια χώρα λοιπόν κινδυνεύει, όχι όταν φτάνει στη χρεωκοπία, αλλά όταν οι γωνιές της αποκτούν τη μυρωδιά του αίματος και οι άνθρωποί της, της συνήθειας. Μετά ο υπουργός κάνει μια δήλωση. Δεν κινδυνεύουμε από την αύξηση της εγκληματικότητας. Κινδυνεύουμε από την εξοικείωση με το αίμα. Όταν οι ειδικές δυνάμεις της χώρας τραγουδάνε στις παρελάσεις ανθρωποφαγικά τραγουδάκια, οι βομβιστές εκδικούνται ίσως την κοινωνία, ίσως τον εαυτό τους, σπάνια πάντως το σύστημα και όταν το κράτος μοιράζει χιλιάδες όπλα σε δημοσιογράφους, δημάρχους, πολίτες κάνοντας την παραδοχή πως κινδυνεύουν.
Αυτά που γράφονται  για τον κύκλο του αίματος  είναι λογοτεχνικές μπούρδες. Το αίμα δεν κλείνει ποτέ κύκλο. Όταν αρχίζει  να ρέει κάνει τη δικιά του ακατάστατη γραμμή που δεν ξέρεις ποιόν θα αγγίξει και ποιόν θα συμπεριλάβει. Όταν προετοιμάζεις την κοινωνία να το μυρίσει, τότε θα το μυρίσει.Έχουμε αρχίσει να συνηθίζουμε το αίμα. Και πίσω απ τα πιστόλια και τις βόμβες υπάρχουν οπλισμένες κοινωνικές αντιλήψεις.
http://www.koutipandoras.gr

Ν.ΔΕΝΔΙΑΣ: ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ Ή ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ;

Ακούς τον τομεάρχη Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της ΝΔ Νίκο Δένδια να επικρίνει με τέτοια σφοδρότητα τον Χρυσοχοΐδη και λές "δεν μπορεί, τώρα ήρθε στην Ελλάδα, μετά από απουσία πολλών ετών"! Οταν ξανασκέφτεσαι, όμως, το θέμα συνειδητοποιείς ότι ο ίδιος ήταν υπουργός Διακαιοσύνης του Καραμανλή, μέχρι πριν από 5 μήνες! Επί των ημερών του δραπέτευσε ο Παλαιοκώστας με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό! Τον θυμηθήκατε τώρα; Εχει...
μεγάλες "επιτυχίες" στο ενεργητικό του ο άνθρωπος! Γι' αυτό και διακαιολογημένα εξανίσταται γιατί ο Χρυσοχοΐδης δεν έχει καταφέρει να λύσει όλα τα προβλήματα της τρομακρατίας και του κοινού εγκλήματος σε 5 μήνες...Εγώ τώρα απλώς ρωτώ: είναι δυνατόν να δει άσπρη μέρα η ΝΔ, όταν τα στελέχη της συμπεριφέρονται σαν αρειανοί, που μόλις πάτησαν το πόδι τους στη γη;

ΘλιβεΡέ, ΗλίΘιε ΒομβισΤή




σκάει η βόμβα της ματαιοδοξίας σου
και σκοτώνει παιδιά 


σκουπίδι
.
.
.

ΑΛΟΓΑ και ΠΙΟΝΙΑ

Όσο για το Γιώργο Παπανδρέου που (πιστεύω ειλικρινά) προσπαθεί να κάνει την κρίση ευκαιρία , μπορώ να ομολογήσω πως η Ελλάδα είναι τυχερή που, αυτή την κρίσιμη στιγμή, που "τα όρνεα κρώζουν" πάνω από το ταλαιπωρημένο κορμί της, που τον έχει πρωθυπουργό, γιατί κατάφερε (;) να μην την κατασπαράξουν τώρα.
Όσο όμως το χτικιό της Ελλάδας, τα κυκλώματα της λαμογιάς, η διψασμένη για εξουσία και πλούτο κομματική νομενκλατούρα, οι αχυράνθρωποι πολιτικοί και οικονομικοί αντζέντηδες των εμπόρων όπλων, φαρμάκων, ναυπηγείων, ενέργειας, τηλεπικοινωνιών, νησιών και της πατρίδας της ίδιας ασκούν άμεσα ή έμμεσα πολιτική ως υπουργοί, κομισάριοι και σύμβουλοι και όσο η συμμορία των κρατικοδίαιτων "βιομηχάνων" και εμπόρων θα "στηρίζουν" την πολιτική του για την έμμεση φορολογία και για την άμεση εξαθλίωση των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, αλλά και όσο το μουλατείο της λεγόμενης ορθόδοξης αγυρτείας θα διατηρεί αλώβητη την τεράστια περιουσία του έθνους και θα φοροαπαλλάσσεται για να προσφέρει τάχα συσσίτια στους φτωχούς, σάπια κοτόπουλα στους πάσχοντες συνανθρώπους μας και ελπίδα για παραδεισένια «μετά θάνατο ζωή», στους απελπισμένους, τόσο το όραμά του για "καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο" θα ξεφτίζει και θα αποκαλύπτει την αφέλειά του ή τη σκόπιμη παραποίηση της πραγματικότητας και σε τελική ανάλυση την εξαπάτηση του Ελληνικού Λαού.
Τώρα όσον αφορά το «πιστόλι πάνω στο τραπέζι» θα πρέπει να προσέξεις αγαπητέ φίλε Γιώργο, γιατί σε λίγες εβδομάδες, σε λίγους μήνες, σε ένα-δυό χρόνια τα όρνεα της παγκόσμιας καπιταλιστικής κερδοσκοπίας, τα όρνεα του αμερικανισμού που σε περιμένουν και πάλι στη γωνία θα σε στριμώξουν αν είσαι χωρίς τους Λαούς.
Και κάτι τελευταίο. Ως δανειζόμενος θα πρέπει να γνωρίζεις πως οι τοκογλύφοι προσφέρουν συχνά στους απελπισμένους και εγκαταλειμένους από "φίλους" χρεώστες οπισθοβόλα πιστόλια για να τους ξεφορτωθούν πριν τους δημιουργήσουν μπελάδες και τους αποκαλύψουν.
Κ. ΛΑΜΠΟΣ

Ένοχη Κοινωνία

http://blogs.sch.gr/eylignou/files/2008/11/justice.gifΤο πιο εύκολο πράγμα θα είναι να κρυφτούμε πίσω από την εθνικότητα του νεαρού παιδιού και να αναζητήσουμε ρατσιστικές χίμαιρες και δεξιές προβοκάτσιες, άλλωστε αυτό προσπάθησε να κάνει και η « Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Όμως, η βόμβα δεν τοποθετήθηκε στην είσοδο μίας πολυκατοικίας που στοιβάζονται ανά δεκάδες οι μετανάστες. Tη βόμβα μπορούσα να την είχα ενεργοποιήσει Δυστυχώς στην χώρα μας δεν πάσχουμε μόνο από πολιτικό αριστερισμό, πάσχουμε και από αριστερίστικη τρομοκρατία του δρόμου. Από μία τρομοκρατία που στοχοποιεί πλέον τον καθένα μας. Είμαστε όλοι στόχοι…
Αυτή η τρομοκρατία όμως εμφανίστηκε σε κενό χρόνου και συνθηκών; Όχι φυσικά, ήρθε ως θλιβερή μετεξέλιξη της «πολιτικοποιημένης» τρομοκρατίας της δεκαετίας του ’70. Μίας τρομοκρατίας που πολλοί, μέσα και έξω από την πολιτική, της είχαν κλείσει το μάτι.
Θα θυμάστε οι μεγαλύτεροι, και έχουμε ακούσει οι μικρότεροι ένα σύνθημα που έλεγε «τιμή- τιμή στο Χρήστο Τσουτσουβή», τιμή απέδωσαν και χθες το βράδυ στα Πατήσια.
Τι μπορεί να περιμένει κανείς από μία χώρα που οι λέξεις έχουν χάσει τη σημασία τους. Λαϊκά κινήματα, επαναστάσεις, ανατροπές του καπιταλισμού και της φιλελεύθερης δημοκρατίας, γροθιές στο κεφάλαιο, κρεμάλα στους έχοντες, μπάτσοι- γουρούνια- δολοφόνοι, αλήτες- ρουφιάνοι δημοσιογράφοι, κλέφτες- λέρες- εργατοπατέρες, τέτοιες εκφράσεις θα βρείτε σε πολλές από τις προκηρύξεις των τρομοκρατών, είμαι σίγουρος όμως ότι θα τις έχετε ακούσει και από το στόμα ακόμη και αρχηγών πολιτικών κομμάτων.
Η απώλεια της σημασίας δεν σταματά όμως μόνο στις λέξεις, περνά και στις πράξεις, και τότε μετράμε θύματα μίας πάσχουσας δημοκρατίας και μίας ένοχης κοινωνίας. 

Γ.ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: "ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ"

Στον σωστό στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης και στις επαφές του Γ. Παπανδρέου απέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη σημαντική απόφαση της Ευρωζώνης για τη στήριξη της Ελλάδας, ενώ διέψευσε τα σενάρια περί έλλειψης συντονισμού των μελών της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, ο Γ. Πεταλωτής εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τη φονική βομβιστική ενέργεια στα Πατήσια και άσκησε κριτική στα όσα λέει ο Αλέξης Τσίπρας για τη «συμμαχία» ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ...  
Ο μηχανισμός που αποφασίστηκε από τους "27" είναι μια αξιόπιστη απειλή σε όσους επιχειρούν να κερδοσκοπήσουν, σημείωσε ο κ. Πεταλωτής και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση συνεχίζει πιο αποφασιστικά, προχωρά στις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει προαναγγείλει και στην υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στα σενάρια και φήμες για φαινόμενα ασυνεννοησίας στο οικονομικό επιτελείο ανέφερε ότι όλα τα στελέχη λειτουργούν με τον καλύτερο και συμφερότερο τρόπο για τη χώρα. Απαντώντας σε ερώτηση, τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από τη δουλειά του επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, Π. Χριστοδούλου.

"Δεν υπάρχει έλλειψη συντονισμού, αλλά χρόνια παθογένεια" 
Στα χρόνια προβλήματα και την παθογένεια του δημόσιου τομέα, καθώς και στην "εγκληματική πολιτική" της Ν.Δ απέδωσε ο Γ. Πεταλωτής τη μη σωστή και αναποτελεσματική λειτουργία της κρατικής μηχανής. "Οι υπουργοί λειτουργούν με τη δέουσα προσπάθεια και υπό τις χειρότερες συνθήκες που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν", τόνισε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά το φερόμενο ως "άδειο" χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Εσωτερικών κ.Μπόλαρη διευκρίνισε πως απομένει να συσταθεί ο Οργανισμός Ανάπτυξης Βορείου Ελλάδος, κάτι που βρίσκεται στο τελικό του στάδιο.
"Οι ρυθμοί της κυβέρνησης είναι ικανοποιητικοί, πόσο μάλλον αν σκεφτεί κανείς τί έργο έχει γίνει σε έξι μήνες, μετά τα έξι χρόνια απραξίας της ΝΔ.
Σκληρή κριτική άσκησε ο κ. Πεταλωτής και στις αιχμές του Αλέξη Τσίπρα, περί ιδιότυπης "συγκυβέρνησης" ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ.
"Δεν μπορεί να μας κατηγορεί ο κ.Τσίπρας και το κόμμα του που συγκυβέρνησε το '89 με τον κ.Μητσοτάκη ότι το ΠΑΣΟΚ συγκυβερνά με τον κ.Καρατζαφέρη", σημείωσε. 
http://fimotro.blogspot.com

Οι υπουργοί στα θρανία


Από «φροντιστήριο» για τη διαχείριση κρίσεων περνούν σήμερα οι υπουργοί της κυβέρνησης και ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει σ΄ αυτό ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είναι το γεγονός ότι σε κάποια φάση των εντατικών μαθημάτων θα παραστεί και ο ίδιος!
Το πρωτότυπο, δίχως άλλο, «φροντιστήριο» πραγματοποιείται σήμερα μετά το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ και με εντολή του Πρωθυπουργού θα το παρακολουθήσουν τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης, κορυφαία κομματικά στελέχη και οι περιφερειάρχες. Στόχος είναι η επιμόρφωση των μελών της κυβέρνησης και των κομματικών στελεχών στο πώς πρέπει να αντιδρούν στην περίπτωση που έχουν να αντιμετωπίσουν μια κρίση είτε στο υπουργείο είτε σε ένα κοινωνικό ζήτημα. Βασικός «φροντιστής» των υπουργών (και όσων άλλων μετάσχουν) στο «φροντιστήριο» είναι ο ειδικός σε θέματα διαχείρισης κρίσεων, καθηγητής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ στην έδρα Τζ. Κέννεντυ, Ρόναλντ Χάιφετζ, ο οποίος μετακλήθηκε ειδικά από τον Γιώργο Παπανδρέου προκειμένου να μεταδώσει τις γνώσεις του στα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης. Δύο ενότητες
Οι πληροφορίες φέρουν τον κ. Χάιφετζ να «διδάσκει» τους σημερινούς «μαθητές» του το πώς πρέπει να αντιδρούν σε περιόδους κρίσης, τι συγκεκριμένες κινήσεις πρέπει να κάνουν και με ποιο τρόπο να χειρίζονται ανθρώπους και καταστάσεις. Τα «μαθήματα» θα γίνουν σε δυο ενότητες, τις ακόλουθες:

α.Η ηγεσία (σ.σ.: τα πρόσωπα που την αποτελούν) σε περιόδους κρίσης β.Η στρατηγική για την αντιμετώπιση μιας κρίσης Κυβερνητική πηγή που ρωτήθηκε σχετικά, και συγκεκριμένα αν η διαχείριση κρίσεων θα αφορά και οικονομικά ζητήματα ή θα περιοριστεί μόνο σε θέματα πολιτικής προστασίας (φυσικές καταστροφές από σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες κ.λπ.), απάντησε ότι χωρίς να αποκλείονται και τα συγκεκριμένα ζητήματα η διαχείριση αφορά τη συμπεριφορά των υπουργών και των στελεχών κατά την εμφάνιση μιας κρίσης.

Υπουργικό Συμβούλιο
Στο μεταξύ ο Γιώργος Παπανδρέου, που χθες είχε σειρά τηλεφωνικών επαφών με στελέχη της κυβέρνησης, προτίθεται να συγκαλέσει μάλλον αύριο την κυβέρνηση σε άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου να ζητήσει από τους υπουργούς να επιταχύνουν το κυβερνητικό έργο, το οποίο φάνηκε να παρακολουθεί- και αυτό- τις προσπάθειες του Πρωθυπουργού στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με σύνθημα «ούτε μια μέρα χαμένη», ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να καθορίσει και πάλι τις προτεραιότητες που θα κληθεί να υλοποιήσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, ώστε να κερδηθεί ο όποιος χαμένος χρόνος. Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει στους υπουργούς του ότι είναι αποφασισμένος να παρακολουθεί προσωπικά και συνεχώς την υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης και για τον λόγο αυτό ανά μήνα θα συγκαλεί τα αρμόδια όργανα προκειμένου να ελέγχει την πορεία εφαρμογής των μέτρων που ελήφθησαν στις 3 Μαρτίου, αλλά και προγενέστερα με την ανακοίνωση του Προγράμματος. 
ta nea

Kαι πάλι το βάρος στον Πρωθυπουργεύοντα! Εμείς θάμαστε κοντά του σε ότι θετικό! Και απέναντί του σε ΟΤΙ αρνητικό!

«Στόχος της Ελλάδας είναι να μην κάνει χρήση του μηχανισμού στήριξης»!Αυτό κρατήσαμε από την συνέντευξη Τύπου του Γιώργου στις Βρυξέλλες, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής. Και αυτό είναι ένα στρατηγικό στοιχείο της Νέας παρτίδας που ξεκινά να παίξει ο Γιώργος στο εσωτερικό της πατρίδας! Για μας οι «Θυσίες...» πρέπει να συνεχιστούν! Το αραλίκι,η κοπάνα,η απαταιωνιά,η ευνοιοκρατία,ο κομματισμός,η αναξιοκρατία θα πρέπει να τελειώνουν και αυτό θα πρέπει είναι το άλλο στοιχείο στην παρτίδα αυτή! Έχει δεν έχει συμμάχους τα δυό κόμματα Ν.Δ και ΛΑΟΣ (τα αριστερά τα αφήνουμε στο δρόμο της αυτοκαταστροφής που έχουν διαλέξει εδώ και χρόνια) ο Γιώργος και η κυβέρνηση του ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ! Η ανακοίνωση πρωτοβουλίας του για τη σύγκληση διάσκεψης επενδυτών στην Ελλάδα είναι το ποιό σοβαρό στοιχείο της παρτίδας του!. Αναφερόμενος μάλιστα στο φορολογικό σημείωσε ότι δημιουργείται στέρεο έδαφος "και αυτό είναι κίνητρο και μήνυμα για τον ξένο επενδυτή, γιατί θα λειτουργούμε με κανόνες". Δείχνει να θέλει! Δείχνει να μπορεί! Εμείς από αυτό το μετερίζι θάμαστε κοντά του και απεναντί του! Για την ΕΛΛΑΔΑ!

Η Μέρκελ απορρίπτει πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

Χαμογελώντας μπροστά στις κάμερες Ανγκελα Μέρκελ και Ταγίπ Ερντογάν προσπάθησαν -μάταια- να κρύψουν τα προβλήματα. Η Γερμανίδα καγκελάριος προσέκρουσε σε... τοίχο ζητώντας συναίνεση για κυρώσεις κατά του Ιράν. Στο ευρωπαϊκό πεδίο, άσκησε πίεση για το Κυπριακό αρνούμενη στην Τουρκία πλήρη ένταξη...
Η Ανγκελα Μέρκελ ζήτησε να συμπαραταχθεί η Τουρκία με την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης εξαιτίας του αμφιλεγόμενου πυρηνικού της προγράμματος, για να λάβει την απάντηση του Ταγίπ Ερντογάν ότι «οι κυρώσεις δεν είναι υγιής πορεία και ο καλύτερος δρόμος είναι η διπλωματία».
«Ελπίζουμε ότι η Τουρκία θα ψηφίσει μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη» είπε η Γερμανίδα καγκελάριος στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο πρωθυπουργό, αναφερόμενη στο ψήφισμα για την επιβολή κυρώσεων που προωθούν οι ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ (η Τουρκία είναι μη μόνιμος μέλος του ΣΑ).
Ο Ταγίπ Ερντογάν απάντησε «δείχνοντας» για πολλοστή φορά το πυρηνικό οπλοστάσιο «μιας άλλης χώρας», σε μία σαφή αναφορά στο Ισραήλ.
«Για εμάς η κατάσταση με το Ιράν είναι εντελώς διαφορετική. Έχουμε μία μεθόριο μήκους 380 χιλιομέτρων, φιλία αιώνων και πρόκειται για τον δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό μας εταίρο μετά τη Ρωσία. Δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε αυτό» είπε ο Ερντογάν μιλώντας δίπλα στην καγκελάριο της Γερμανίας.
«Ανοιχτή έκβαση» στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ
Σχετικά με το ζήτημα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας -το οποίο κλυδωνίζει σταθερά τις σχέσεις της Αγκυρας με το Βερολίνο- η Μέρκελ τόνισε ότι σχετικές διαπραγματεύσεις έχουν «ανοιχτή έκβαση», αποφεύγοντας προφανώς λόγω... διπλωματικής αβροφροσύνης να επαναλάβει ενώπιον του Ερντογάν την πάγια θέση της για «προνομιακή σχέση» Τουρκίας-ΕΕ.
Εν όψει της επίσκεψής της στην Τουρκία η Μέρκελ είχε επαναλάβει σε γερμανικά και τουρκικά μέσα ενημέρωσης ότι αντιτίθεται στην πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ και προκρίνει τη λύση της «ειδικής σχέσης». Η τουρκική αντίδραση ήταν έντονη, με την κυβέρνηση Ερντογάν να κατηγορεί τη Γερμανία ότι παραβιάζει την αρχή της ισότητας των υποψήφιων προς ένταξη χωρών.
Ζητά συμμόρφωση στο Κυπριακό
Κατά την επίσκεψή της στην Αγκυρα η Γερμανίδα καγκελάριος κάλεσε εκ νέου την Τουρκία να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο της Τελωνειακής Ένωσης, ανοίγοντας τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της στην Κυπριακή Δημοκρατία.
«Το σημαντικότερο ζήτημα είναι η εφαρμογή του Πρωτοκόλλου. Πρέπει να ρυθμίσουμε το ζήτημα της Κύπρου. Από αυτό θα επωφεληθούμε όλοι» σημείωσε.
Εξαιτίας της άρνησης της Τουρκίας να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το Πρωτόκολλο παραμένει από το 2005 «παγωμένος» αριθμός κεφαλαίων στις ενταξιακές δαπραγματεύσεις της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ιδρύονται τουρκικά σχολεία στη Γερμανία

Στο μόνο θέμα στο οποίο συμφώνησαν Ερντογάν και Μέρκελ ήταν η ίδρυση τουρκικών σχολείων για τα 2,5 εκατομμύρια Τούρκους μετανάστες στη Γερμανία. Η Μέρκελ είπε ότι θα μπορούσαν να ανοίξουν στη Γερμανία τουρκικά σχολεία, όμως τόνισε ότι αυτό δεν πρέπει να αποτελέσει πρόσχημα για να μην μάθουν οι μετανάστες γερμανικά ή να μην ενσωματωθούν στη γερμανική κοινωνία.

Διακόπτεται η χρηματοδότηση των ΠΑΕ μέσω του ΟΠΑΠ

Την απόφαση να αναστείλει κάθε χρηματοδότηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου μέσω ΟΠΑΠ, ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής. Αφορμή για τη λήψη αυτής της απόφασης, στάθηκε η έντονη εμφάνιση κρουσμάτων βίας το τελευταίο διάστημα στα γήπεδα. 


«Ο ΟΠΑΠ δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσει αυτήν την αθλιότητα», δήλωσε ο γ.γ.Α. και τόνισε ότι περιμένει από την ΕΠΟ και τους φορείς του ποδοσφαίρου να αναλάβουν της ευθύνες τους.
Η αντίδραση της Πολιτείας είναι η πρώτη μετά τα κρούσματα βίας που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Η εφαρμογή αυτού του μέτρου θα πλήξει σε μεγάλο βαθμό τους συλλόγους, καθώς θα χάσουν ένα μεγάλο μέρος των εσόδων τους που προέρχεται από τις χορηγίες του ΟΠΑΠ. Τη φετινή σεζόν οι ΠΑΕ εισέπραξαν από τον ΟΠΑΠ μέσω χορηγιών 17 εκατομμύρια ευρώ, ενώ την επόμενη χρονιά επρόκειτο να βάλουν στα ταμεία τους 19 εκατ. ευρώ. Η συνολική χρηματοδότηση από το ταμείο του ΟΠΑΠ όλων των επαγγελματικών ομάδων (Σούπερ Λίγκα, Β' και Γ' Εθνική) με τη μορφή επιχορηγήσεων αλλά χορηγιών μέσω ειδικών συμβάσεων έφτανε τα 40 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Ο κ. Μπιτσαξής είχε συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος το βράδυ της Κυριακής είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο και τον ενημέρωσε για τη λήψη της απόφασης. Ο κ. Πιλάβιος δεσμεύτηκε ότι θα αλλάξει το καταστατικό, το οποίο θα προβλέπει σαφώς βαρύτερες ποινές συγκριτικά με αυτές που ισχύουν σήμερα. Οι ποινές αυτές θα προβλέπουν ακόμα και το κλείσιμο της όποιας ΠΑΕ, σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων κρουσμάτων βίας.
Επίσης θα υπάρξει και κώδικαςωδιοικητικών ποινών, όπως δηλαδή ισχύουν και στις υπόλοιπες ανώνυμες εταιρείες σχετικά με διάφορες παραβάσεις. Ο εν λόγω κώδικας θα καταρτιστεί από τρεις γενικούς γραμματείς τριών Υπουργείων και συγκεκριμένα από τον γενικό γραμματέα αθλητισμού, τον γενικό γραμματέα προστασίας του πολίτη και τον γενικό γραμματέα ανάπτυξης. 
http://www.enet.gr