Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ...






Δεν υπήρξε συμφωνία


Ερημώνουν τα γραφεία του Μεγάρου Μαξίμου

Εικόνα διάλυσης εμφανίζει μετά την προκήρυξη των εκλογών το Μέγαρο Μαξίμου, με τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού να μειώνονται καθημερινά και τα προβλήματα καθημερινής διαχείρισης να πολλαπλασιάζονται. Από τις 2 Σεπτεμβρίου, οπότε ο κ. Κ. Καραμανλής ανακοίνωσε την πρόθεσή του να καταφύγει στις κάλπες, έπαψαν να λειτουργούν βασικά τμήματα της καθημερινής επικοινωνιακής λειτουργίας του πρωθυπουργικού γραφείου, ενώ διακόπηκαν όλες οι επικοινωνίες με τα ΜΜΕ, με εξαίρεση μόνο τα τηλεφωνήματα που κάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευ. Αντώναρος. Οι χώροι του Μεγάρου Μαξίμου που κάποτε έσφυζαν από ζωή, μοιάζουν τώρα με έρημο τοπίο, ενώ και οι εναπομείναντες στα γραφεία τους εργάζονται σε ένα μόνιμο κλίμα κατήφειας και ανασφάλειας, που καθημερινά επιδεινώνεται. Χθες το πρωί υπέβαλε και τυπικά την παραίτησή του ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού κ. Ι. Ανδριανός για να πολιτευτεί στην Αργολίδα. Τη θέση του κατέλαβε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης κ. Π. Λειβαδάς, ο οποίος θα συνεχίσει να ασκεί και τα καθήκοντά του στη γενική γραμματεία Τύπου και Πληροφοριών, εποπτεύοντας τη λειτουργία των γραφείων Τύπου στο Εξωτερικό. Με την αποχώρηση του κ. Ανδριανού διακόπηκε οριστικά ένας δοκιμασμένος δίαυλος επικοινωνίας με τα ΜΜΕ, που οικοδομήθηκε από το 2004 ως σήμερα. Ο δίαυλος αυτός άρχισε να υπολειτουργεί μετά την αποχώρηση του κ. Θ. Ρουσόπουλου, έγινε ακόμη πιο προβληματικός μετά την ήττα των ευρωεκλογών και κατέρρευσε ολοκληρωτικά μετά την προκήρυξη των εκλογών. Α νάλογα φαινόμενα διάλυσης εμφανίζουν και όλες οι άλλες λειτουργίες υποστήριξης του πρωθυπουργικού γραφείου, καθώς οι συνεργάτες του αρχίζουν να κρατούν αποστάσεις, ο ένας μετά τον άλλον. Από την πολυπληθή ομάδα της πρωινής σύσκεψης, που είχε συγκροτήσει ως ομάδα κρούσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο κ. Ρουσόπουλος, έχουν αποχωρήσει διαδοχικά ή συμμετέχουν σπάνια οι κκ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ, Δ. Ζακυνθινός, Π. Λειβαδάς, Τ. Χατζής , Χρ. Βαλταδώρος και αρκετοί άλλοι. Στην πραγματικότητα η επικοινωνιακή διαχείριση της καθημερινότητας ασκείται πλέον μόνο από τον κ. Αντώναρο, ενώ στα πολιτικά ζητήματα παρεμβαίνει- εμφανώς απογοητευμένος όμως κι εκείνος την τελευταία περίοδο- ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Ι. Αγγέλου. Η πρωινή επικοινωνία με εκπροσώπους των υπουργών που είχαν οριστεί ειδικά γι΄ αυτό τον λόγο, για την άμεση διευκρίνιση ζητημάτων που ανακύπτουν έπαψε να υπάρχει, ενώ έπαψαν να ενδιαφέρονται και οι ίδιοι οι υπουργοί για το πώς θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την κριτική από το ΠαΣοΚ και τον ΛΑΟΣ. Ημέρα με την ημέρα αδειάζουν ένα ένα και τα γραφεία που βρίσκονται γύρω από το γραφείο του κ. Καραμανλή, καθώς οι συνεργάτες του εμφανίζονται όλο και λιγότερο στη δουλειά τους, αφού πέραν της προεκλογικής εκστρατείας δεν υπάρχει άλλο αντικείμενο εργασίας. Σε ρυθμούς αργίας βρίσκεται ήδη το νομικό και το διπλωματικό γραφείο του κ. Καραμανλή, ενώ και η γενική γραμματεία του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά τη διάλυση της Βουλής, ασχολείται μόνο με την ταξινόμηση εγγράφων.
http://www.tovima.gr

Και η Ιστορία θα γράψει ...

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ... ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΩ !...

"...Εδώ, από τη Βόρεια Ελλάδα, από τη Μακεδονία, από τη Θεσσαλονίκη, λέμε κάτι πολύ απλό. Είναι η ώρα των αποφάσεων.
Η χώρα χρειάζεται αποφάσεις. Η οικονομία χρειάζεται αποφάσεις. Οι πολίτες χρειάζονται αποφάσεις. Αποφάσεις - όχι προφάσεις που επιχειρούν να δικαιολογήσουν τα σημερινά αδιέξοδα της χώρας. Αποφάσεις για το συνολικό συμφέρον της πατρίδας. Για ένα κράτος ευνομίας, ισχύος του δικαίου, ασφάλειας και δικαιοσύνης. Για μια δυναμική παρουσία της χώρας μας στα Βαλκάνια και την Ευρώπη.Είμαι έτοιμος να πάρω αυτές τις αποφάσεις. Να αλλάξουμε την πορεία αυτής της χώρας. Να αλλάξουμε την πορεία μαζί.
Απευθύνομαι σήμερα, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, σε κάθε πολίτη της χώρας. Στον μικρομεσαίο επιχειρηματία που αγωνιά για τις πληρωμές του. Στην εργαζόμενη γυναίκα που αναρωτιέται αν θα έχει εργασία αύριο. Στο νέο που βλέπει τα χρόνια να περνάνε, χωρίς να του δίνεται η δυνατότητα να φτιάξει τη ζωή του. Στον μισθωτό που ακούει έντρομος ότι η λύση για όλα τα προβλήματα της χώρας είναι να παγώσει ο μισθός του. Στον ελεύθερο επαγγελματία που ζητάει να είναι πραγματικά ελεύθερος να ασκήσει το επάγγελμά του. Στον αγρότη που βλέπει το εισόδημά του να χάνεται κάθε χρόνο. Στον συνταξιούχο που ταλαιπωρείται από μια πολιτεία που έπρεπε να τον σέβεται.Απευθύνομαι σε κάθε πολίτη, που βλέπει να έχουμε Υπουργεία, να έχουμε υποδομές, να έχουμε υπαλλήλους, αλλά να μην έχουμε κράτος. Που πιστεύει πολλές φορές ότι και οι πολιτικοί δεν έχουν πια κάτι να προσφέρουν. Και τους λέω: Είμαι εδώ σήμερα για να σας μιλήσω για τις ευθύνες που αναλαμβάνουμε αύριο. Είμαι εδώ σήμερα για να σας πω ότι υπάρχει ελπίδα. Ότι στις 4 του Οκτώβρη αρχίζει μια νέα εποχή.
Ξεκινάει μια νέα πορεία για τη χώρα με αποφάσεις για ένα Σχέδιο Εθνικής Ανάτασης. Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε τα μανίκια, να δουλέψουμε όλοι μαζί, για να βγάλουμε τον τόπο από το τέλμα και να τον βάλουμε σε πορεία δημιουργίας. Και η σημερινή βαθιά κρίση είναι και ευκαιρία. Ευκαιρία να δούμε κατάματα τα προβλήματα του τόπου και να τα διορθώσουμε...".

Ετοιμες οι πρωτες αφισσες της Ν.Δ.


ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ, ΕΤΟΙΜΟΣ, ΣΙΓΟΥΡΟΣ!

Παρουσιάζοντας ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ, παρακαλώ!!!!

Ο Γιώργος έθεσε το πολιτικό διακύβευμα αυτής της εκλογικής μάχης, υπογραμμίζοντας ότι σήμερα συγκρούονται δύο διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις για τη χώρα μας και την πολιτική. Μία αντίληψη που μιλά για περικοπές - και μία που μιλά για επενδύσεις. Μία που μιλά για συρρίκνωση, και μία για επενδύσεις. Το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα αστείρευτων δυνατοτήτων, και έχει αποδείξει ότι ξέρει να τις αξιοποιεί για το καλό της χώρας.

Η χώρα χρειάζεται ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

Η Οικονομία χρειάζεται ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ χρειάζονται ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

Αποφάσεις - όχι προφάσεις που επιχειρούν να δικαιολογήσουν τα σημερινά αδιέξοδα της χώρας".


Σας το έχω πει εδώ και πολύ καιρό ότι ο Γιώργος είναι έτοιμος.Ήξερα ότι δεν θα πήγαιναν χαμένες τόσες ώρες διαβούλευσης, διαλόγου και προτάσεων από όλες τις κοινωνικές ομάδες, εδώ και 6 χρόνια!

"We Can't Afford to Wait"

"We can`t Afford to Wait" το σύνθημα της καμπάνιας με τίτλο: MoveOn.org.Political Action, που έχει ξεκινήσει στην Αμερική για καλύτερη και οπωσδήποτε δημόσια υγεία.Πάνω απο 5.000.000 αμερικανοί έχουν υπογράψει on line κείμενο με το οποίο ζητούν να εφαρμοστεί αμεσα η μεταρρύθμιση Ομπάμα για την Υγεία.

Δείτε το βίντεο.

http://manosbee.blogspot.com/

Κρίσιμες ώρες για τον κιθαρίστα των Texas, Ally McErlaine

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ

Οι ώρες που περνούν ειναι πολύ κρίσιμες για τη ζωή του κιθαρίστα του συγκροτήματος Texas, Ally McErlaine. Ο μουσικός έπαθε αιμορραγία στον εγκέφαλο και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Στο πλευρό του όλη την ώρα ειναι η σύζυγός του αλλά και οι φίλοι του.
troktiko

Βίντεο απο τον αγώνα Ολυμπιακός - Καβάλα

Χαος απο τις βροχοπτωσεις…..


Ο ΑΝΙΨΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΙΟΙ !...


Εεεεε, Οοοοο, αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό ! ! !

Λίγες ημέρες πριν από το ματς με την Αλκμααρ για το τσάμπιονς λιγκ, ο Ολυμπιακός απογοήτευσε κόντρα στην Καβάλα, το 0-0 είναι απόλυτα δίκαιο και οι αποδοκιμασίες στο «Γ. Καραισκάκης» ήταν έντονες. Οι οπαδοί των «ερυθρολεύκων» φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ερνέστο Βαλβέρδε, ενώ υπενθύμιζαν πως αλλιώς ονειρευονται την ομάδα! Ο Ολυμπιακός ήταν ακίνδυνος, αφού χωρίς ουσιαστική ανάπτυξη στο παιχνίδι του το έργο των παικτών της Καβάλας στην άμυνα ήταν ευκολο.

Γ.Παπανδρέου: 5 νομοσχέδια για την έξοδο από την κρίση

Ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση, με την ψήφιση πέντε βασικών νομοσχεδίων στις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης παρουσίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου. Η φορολογική δικαιοσύνη, η ενίσχυση των μικρομεσαίων και των μισθωτών, η δημιουργία ενός σταθερού και ευνομούμενου επιχειρηματικού περιβάλλοντος και η προστασία των δανειοληπτών περιλαμβάνονται στις εξαγγελίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, προανήγγειλε αλλαγές στις Πανελλήνιες εξετάσεις, κατάργηση του ΕΤΑΚ, ενιαία φορολόγηση όλων των εισοδημάτων και επαναφορά του φόρου κληρονομίας. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι θα «ανοίξει» το ασφαλιστικό τον πρώτο χρόνο ανάληψης της εξουσίας και ότι θα δώσει έμφαση στην «πράσινη» ανάπτυξη και στην ευρυζωνικότητα. Αναφερόμενος στο κόστος των σχεδίων αυτών, ο κ. Παπανδρέου τόνισε χαρακτηριστικά ότι «το ερώτημα πού θα βρούμε τα λεφτά απαντιέται με το ερώτημα πού πάνε τα λεφτά». Μιλώντας από το βήμα της ΔΕΘ, ο κ. Παπανδρέου ανέλυσε τα σχέδιά του για την οικονομία, ξεδιπλώνοντας τους βασικούς άξονες της πολιτικής που θα εφαρμόσει με την ανάληψη της εξουσίας.