Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ



Σιωπηρή και ειρηνική συγκέντρωση διοργάνωσε το ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας την Τρίτη το βράδυ στην πλατεία Γεωργάκη. Περίπου 150 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ έλαβαν μέρος σε μια ειρηνική συμβολική πρωτοβουλία ενάντια στην βία, κρατώντας κεριά στη μνήμη του αδικοσκοτωμένου Αλέξη.

Μοναδική δήλωση απο τους παρευρισκόμενους ήταν αυτή του Γραμματέα Χ.ΜΠΟΥΚΑ της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας:

Σε τούτο τον τόπο, τον συμβολικό χώρο θυσίας της νιότης, λέμε το τελευταίο αντίο σε ένα αθώο θύμα μιας τυφλής βίας, το μικρό Αλέξη. Μεγάλη η οδύνη! Αλλά μεγάλη και η οργή γιατί το παρακράτος των κουκουλοφόρων προσπάθησε να οικειοποιηθεί τον τραγικό θάνατο ενός αθώου παιδιού, για να βγει στους δρόμους να κάψει και να λεηλατήσει ολόκληρες πόλεις, με μοναδικό σκοπό να τρομοκρατήσει τον Έλληνα πολίτη. Να του αφαιρέσει δημοκρατικά δικαιώματα,να του αφαιρέσει δημοκρατικούς τρόπους έκφρασης διαμαρτυρίας,να τον κλείσει σπίτι του ανυπεράσπιστο.
Το έργο της πυρπόλησης και λεηλασίας της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών, ήταν εύκολο μπροστά σε μια παράλυτη κρατική διοίκηση. Το ΠΑΣΟΚ, πολιτική δύναμη ευθύνης, βρίσκεται απόψε απέναντι στους κουκουλοφόρους για να υποσχεθεί την ασφάλεια των πολιτών. Δεν είναι σήμερα η συγκέντρωσή μας αυτή αντικυβερνητική. Είναι πράξη εθνική, πατριωτική μπροστά σε έναν κίνδυνο εθνικό. Με τη σημερινή μας εκδήλωση προστατεύουμε ύψιστα αγαθά: • την ανθρώπινη ζωή, • τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, • το μόχθο και την περιουσία των Ελλήνων. Σήμερα και πάντα δηλώνουμε ότι με το αίμα ενός αθώου θύματος, του μικρού Αλέξη, θα υπογράφουμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.
Ο βωβός πόνος και η μεγάλη θλίψη όλων των Ελλήνων ας γίνει αγώνας για να αλλάξουμε την σημερινή ζοφερή κατάσταση. Μια ζωή φτώχειας και μιζέριας που πυρπολεί τα όνειρά μας. Η νεολαία μας ας σχεδιάσει και ας αγωνιστεί να κατακτήσει τη ζωή που της ανήκει.Είναι δικό της το μέλλον.Αυτή ίσως πρέπει να είναι και η υπόσχεση που πρέπει απόψε να δοθεί στον αδικοχαμένο Αλέξη. Η σφαίρα μπορεί να σταμάτησε τη ζωή του μικρού Αλέξη,Αλλά άναψε τη φλόγα του αγώνα για μια καλύτερη ζωή στη νεολαία μας.
Αντίο μικρέ Αλέξη!