Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Π. Σκληρός: Θα διεκδικήσω το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ για τις περιφερειακές εκλογές

altΤην πρόθεσή του να συμμετάσχει στις διαδικασίες επιλογής υποψηφίου για το χρίσμα του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων επιβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΑ Κέρκυρας ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Σκληρός. Ο κ. Σκληρός υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ζήτημα ασυμβίβαστου με την κομματική του ιδιότητα, κάνοντας λόγο για διάθεση προσφοράς από πλευράς του και εμπειρίας σε ζητήματα που έχουν σχέση με την περιφέρεια.
Ας σημειωθεί ότι την πρόθεσή του να διεκδικήσει το χρίσμα έχει εκδηλώσει και ο Κεφαλλονίτης Μάκης Φόρτες, πρώην δήμαρχος Αργοστολίου, ενώ δημοσιέυμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής» έφερε ως διεκδικητές του χρίσματος από πλευράς Κέρκυρας τους Ανδρέα Παγκράτη και Γιώργο Καλούδη.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν γίνει επαφές από την ηγεσία της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ με τον πρώην δήμαρχο Κερκυραίων Χρύσανθο Σαρλή για το ενδεχόμενο διεκδίκησης του χρίσματος για το νέο θεσμό.
http://www.corfupress.com

Και βελτιώνεται το έλλειμμα! Και όμως ο ΔΕΞΙΟΣ και Αριστερός ΤΥΠΟΣ τουμπεκί σήμερα!!

Στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού παρουσιάζει σημαντική μείωση σε σχέση με το 2009, παρουσίασε στη Βουλή ο Γ.Παπακωνσταντίνου. Όπως είπε το πρώτο τρίμηνο του 2010, ο κρατικός προϋπολογισμός παρουσιάζει έλλειμμα ύψους 4,3 δισ., ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2009, το έλλειμμα ανερχόταν στο 7,1 δισ. ευρώ. «Πρόκειται για μείωση 40%,που δείχνει πως η κυβέρνηση βρίσκεται τελείως επάνω στο στόχο, πως υλοποιείται απαρέγκλιτα ο στόχος για μείωση του ελλείμματος στο 8,7% στο τέλος του χρόνου. Ο προϋπολογισμός προχωρά και το έλλειμμα μειώνεται σταθερά», ανέφερε ο υπουργός. 
diaporon-bl

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ !

Το σχέδιο είναι καλά στημένο. Οι απατεώνες κερδοσκόποι το εξυφαίνουν χρόνια τώρα, αναμένοντας την κατάλληλη στιγμή για την επίθεση. Όλα αυτά τα κοράκια με τα κοστούμια, τα υψηλότατα μπόνους και τις λιμουζίνες (τραπεζίτες τους λένε κάποιοι) αδυνατούν να δανείσουν την Ελλάδα, το 10ο μέλος της πρώην Ε.Ο.Κ, την χώρα που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη, την χώρα με τη μεγαλύτερη και αρχαιότερη ιστορία της «Γηραιάς Ηπείρου». Αδυνατούν να την δανείσουν με τα επιτόκια που την δάνειζαν μέχρι χτες, τα επιτόκια που δανείζουν σήμερα άλλες χώρες επίσης της Ε.Ε. που έχουν μεγαλύτερο εξωτερικό χρέος, μεγαλύτερες δανειακές ανάγκες, μεγαλύτερα δημοσιονομικά ελλείμματα, περισσότερη ανεργία, μεγαλύτερο πρόβλημα.
Δεν μπορούν να μας δανείσουν με επιτόκιο 1,5 - 2%, αλλά με 6 – 7% και ποιος ξέρει πόσο παραπάνω. Θεωρούν επισφαλή το δανεισμό της Ελλάδας με λογικό επιτόκιο. Πιστεύουν ότι μπορεί να χάσουν τα χρήματά τους, διότι η Ελλάδα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει. Είναι λοιπόν υψηλό το ρίσκο και δεν το παίρνουν εύκολα.
Γιατί όμως δεν ισχύει αυτή η επισφάλεια με τα υψηλότατα επιτόκια; Όταν δανείζουν με υψηλότατα επιτόκια, κινδυνεύει λιγότερο η «επένδυσή» τους; Ή μήπως ισχύει το ακριβώς αντίθετο; Όταν δανείζουν πανάκριβο χρήμα με λογική αιμοσταγή τοκογλύφου, «καταφέρνουν» να γίνει δυσκολότερη έως αδύνατη η αποπληρωμή του δανείου. Άρα ποιο το όφελος; Η αισχροκέρδεια φυσικά! Η εκμετάλλευση της δύσκολης ώρας. Παριστάνουν το λύκο στην αναμπουμπούλα. Βλέπουν ότι «τους παίρνει» και κινούνται αναλόγως. Διαπιστώνουν ότι οι εταίρες (συγνώμη, οι εταίροι ήθελα να πω) της Ελλάδας δεν την στηρίζουν καθόλου, πουθενά και σε τίποτα και ορμούν ακάθεκτοι.
Ποιος να τους σταματήσει δηλαδή; Οι διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης; Τα απίστευτα μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας που πάρθηκαν; Τα πλέον δυσβάσταχτα που έρχονται; Οι θυσίες που καλείται να κάνει ο ελληνικός λαός;
Όλα αυτά και ότι άλλο προκύψει παρακάτω δεν τους αρκούν. Και ο προφανής λόγος είναι ότι δεν την γουστάρουν καθόλου αυτή την κυβέρνηση κι αυτόν τον Πρωθυπουργό. Ουρανοκατέβατος προέκυψε και πρέπει να ξεκουμπιστεί για να επανέλθει η χώρα «εις την τάξιν».
Να γυρίσουμε αισίως λοιπόν στη δεξιά συμμορία και τις παραφυάδες της. Τους γνωστούς αρλουμπολόγους, αμπελοφιλόσοφους, απατεώνες, μιζαδόρους. Όταν ξαναρχίσει η μίζα να ρέει, να δεις για πότε Γερμανοί, Άγγλοι και Γάλλοι θα μας ξανααγαπήσουν.
Διότι από αυτούς οι ντόπιοι, αλλά κυρίως και οι ξένοι, κερδοσκόποι έχουν τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις. Με αυτούς στην εξουσία είναι απολύτως βέβαιο ότι θα επιτύχουμε μείωση των spreads. Είναι απολύτως σίγουρο ότι θα έρθει η ευρωστήριξη άμεσα, την επομένη των εκλογών. Δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ που βγήκαν τους τελευταίους μήνες από τις ελληνικές τράπεζες και κατέληξαν σε τράπεζες της Κύπρου και αλλού, θα επαναπατρισθούν. Η δεξιά συμμορία έχει τον τρόπο και τα φιλαράκια της που θα το πράξουν, φυσικά όχι χωρίς αντάλλαγμα. Και επενδύσεις σε χαρτοφυλάκια θα δούμε και χρήμα από ξένους επενδυτές και άνοδο της τουριστικής κίνησης και χαμόγελα και και και...... Ότι τραβάει η ψυχή σου.
Η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι η μία, η ορατή, όψη του νομίσματος. Η άλλη όψη διαθέτει πολύ χειρότερο σενάριο. Από υφαρπαγή του ορυκτού πλούτου της χώρας έως πολλαπλασιασμό των γκρίζων ζωνών και την απώλεια εδαφικής ακεραιότητας και εθνικής κυριαρχίας. Σενάρια που πριν από λίγα χρόνια προκαλούσαν μόνο γέλιο, τώρα δυστυχώς προκαλούν σκεπτικισμό.
Το δίλλημα είναι μεγάλο. Και το διακύβευμα μεγαλύτερο.
logoplokies

Starxidiamol: Θεραπεύει τα πάντα ! ! !

Η μέρα ήταν δύσκολη.
Τα τηλέφωνα δεν σταμάτησαν να χτυπάνε.
Έπεσαν όλοι επάνω σας να σας ζητήσουν δουλειές, χάρες τα πάντα!
Ακόμη και τώρα που η μέρα βαδίζει προς το τέλος της αυτοί συνεχίζουν να σας κουράζουν!
Ο καθένας σας ζητάει «κάνε μου εκείνο κάνε μου το άλλο»
Δεν πάει άλλο...
Αυτή τη δύσκολη ώρα μόνο κάτι μπορεί να σας σώσει.. Δύο ταμπλέτες την ημέρα σε ένα ποτήρι νερό είναι αρκετές τέτοιες ώρες....
Δοκιμάστε το θα με θυμηθείτεwww.geladeros.gr 

Στο χλιδάτο Χίλτον θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ...

Πρόκληση σε εποχές τέτοιας οικονομικής κρίσης!

Από τον Αριστερό Είρωνα

Σε ένα από τα πιο ακριβά ξενοδοχεία της Αθήνας, το Χίλτον, θα γίνει την Κυριακή η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ. Δεν είναι ολίγον τι πρόκληση σε εποχές τέτοιας οικονομικής κρίσης να συνεδριάζει εκεί ένα κόμμα όπως η ΝΔ; Κι από τις χλιδάτες αίθουσες του πανάκριβου ξενοδοχείου θα εξαπολύσουν τα πυρά τους για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης; Δεν θα είναι ολίγον τι οξύμωρον και υποκριτικό κι αυτό;
Χάθηκαν άραγε πιο οικονομικοί και πιο "σεμνοί" χώροι, που να ταιριάζουν και στις περιστάσεις, για τις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων; Αλλωστε, η Ρηγίλλης λέει ότι το κομματικό ταμείο που παρέλαβε η νέα ηγεσία ήταν μείον. Προς τι λοιπόν τα περιττά -και προκλητικά- έξοδα;
Αλήθεια, πόσο θα στοιχίσει όλο αυτό; Θα μας πουν; 

H εξέλιξη της ληστείας‏...


Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ηλιακή ηλιοτρόπια
Σχεδιαστές και αρχιτέκτονες από όλο τον κόσμο έχουν δείξει σε εμάς τις όμορφες πράσινες δημιουργίες τους.Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει μορφή δέντρου


• Solar Sunflowers: ηλιακή sunflowers1
Αυτά τα δέντρα βρίσκονται στο Τέξας. Τα 15 λουλούδια είναι ηλιακά φωτοβολταϊκά πάνελ τα οποία απορροφούν την ενέργεια του ήλιου για να παράγουν ενέργεια, παρέχοντας παράλληλα τη σκιά σε περαστικούς και σε ποδηλάτες.Υπάρχει συγκέντρωση της ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας και η παροχή τους τη νύχτα σε μπλε LED αλλα και στο δίκτυο για να αντισταθμίσουν τα έξοδα συντήρησης της εγκατάστασης.
• Solar Mallee Trees, Adelaide :
ηλιακή Adelaide δέντρα
Η Solar trees Mallee εγκατασταθεί στην Adelaide αυτούς τους ηλιακούς συλλέκτες.Όπου συνδιάζεται η αρχιτεκτονική με την ενέργεια.Κάθε δέντρο είναι ικανό να παράγει 864 KWh ανά έτος.Το πλεόνασμα της παραγόμενης ενέργειας πηγαίνει στο δίκτυο.
• SonUmbra:
sonumbra

• Solar Tree by Ross Lovegrove:
ηλιακή δέντρο από τον Ross Lovegrove


• Solar Tree Sculpture, Taos, NM:
ηλιακή γλυπτική ΓΤΒ nm δέντρο


• Photosynthesis Solar Tree Concept:
φωτοσύνθεσης ηλιακή έννοια δέντρο


• The Helios Power Tree:
Helios δέντρο εξουσία


Τα δέντρα έχουν 20 με 25 μέτρα ύψος
• Solar Forest:
ηλιακή δάσος

Τοποθετούνται εύκολα στον κήπο
• The Solar tree by Gurdeep Sandhu:
ηλιακή δέντρο από Gurdeep SANDHU
news24plus

Nέα ανάσα από Τρισέ

Όπως μεταδίδει το in.gr:
Δεν υπάρχει ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, τόνισε καθησυχάζοντας ο επικεφαλής της ΕΚΤ Ζ.Κ.Τρισέ στη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε της απόφασης της ΕΚΤ για διατήρηση του επιτοκίου στο χαμηλό 1%.
Ο κ. Τρισέ υπεραμύνθηκε της ευρωπαϊκής συμφωνίας για το μηχανισμό στήριξης, τόνισε ότι η Ευρώπη έχει δεσμευτεί απέναντι στην Ελλάδα και ζήτησε απαρέγγλιτη εφαρμογή του ΠΣΑ.
«Το διοικητικό συμβούλιο καλωσορίζει τη δήλωση για την Ελλάδα που έκαναν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των χωρών της ευρωζώνης στις 25 Μαρτίου. Στηρίζουμε πλήρως την πρόθεση να ενισχυθεί η παρακολούθηση των οικονομικών και δημοσιονομικών κινδύνων και τα εργαλεία για την αποτροπή τους» είπε ο κ. Τρισέ.
Ακόμη ανακοίνωσε τις αλλαγές των κανόνων δανεισμού από την ΕΚΤ, που λειτουργούν ευνοϊκά για την Ελλάδα.
Ο Τρισέ σώζει για 2η φορά την παρτίδα για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν θα υπάρξει 3η...
Τα κεφάλια μέσα... 

Μισός χρόνος διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ


Του Νίκου Κοτζιά 
Πέρασαν έξι μήνες από τότε που το ΠΑΣΟΚ υπό τον Γ. Α. Παπανδρέου κατήγαγε μεγάλη και σημαντική εκλογική νίκη. Το εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου του 2010 απάλλαξε τη χώρα από την ακινησία. Η χώρα επανάκαμψε σε έναν δρόμο ενεργητικής πολιτικής. Δεν χρειάζεται μεγάλη σοφία για να καταλάβει κανείς ότι τα δεινά της χώρας θα ήταν πολλαπλά αν συνέχιζε να κυβερνά ο Κ. Καραμανλής.Η ελπίδα του τελευταίου ότι κάπου στο άγνωστο μέλλον θα υπάρξει μια δικαίωση και για αυτόν δεν έχει καμιά βάση, πλέον. Ούτε για τον ίδιο. Υποστηρίζω, μάλιστα, ότι η Ν.Δ. απέκτησε καλύτερο αρχηγό χάρη στην ίδια της την ήττα. Εναν πολιτικό με αντίληψη για το παγκόσμιο γίγνεσθαι. Εναν αρχηγό, όπως τον ονομάζω, συντηρητικό κεϋνσιανό, που συνέβαλε από τη δική του θέση στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες.

Εξι μήνες θετικών
Το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε τη χώρα σε πολύ κακή κατάσταση. Έδειξε κουράγιο και υπομονή. Πήρε πάνω του τα προβλήματα και προσπάθησε να τα αντιμετωπίσει. Το μεγάλο του ατού ήταν και είναι ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Γ.Α.Παπανδρέου. Οταν ερωτώμαι από φίλους για να αξιολογήσω τη σημερινή κυβέρνηση με ειλικρίνεια, απαντώ ότι "πιστεύω ότι ο Παπανδρέου είναι ασύγκριτα καλύτερος από τον Κ. Καραμανλή".Οτι μέσα στην κρίση φάνηκαν τα μεγάλα πλεονεκτήματά του. Είναι ο κατεξοχήν Ελληνας πολιτικός που στην εποχή της παγκοσμιοποίησης μπορεί να κινηθεί στο υπερεθνικό πολιτικό σκηνικό και να παλέψει, σύμφωνα πάντα με τις απόψεις και πεποιθήσεις του, για αυτό που θεωρεί καλό και αναγκαίο για την Ελλάδα. Ο Γ. Παπανδρέου γνωρίζει το διεθνές περιβάλλον και γνωρίζεται με αυτό. Διαθέτει αξιοπιστία μεγαλύτερη εκείνης της κυβέρνησης της Ν.Δ. Ο λαός, με τη σοφία του, του έδωσε μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ώστε να κάνει αυτό που εκείνος γνωρίζει καλύτερα, χωρίς εσωτερικά προσκόμματα. Σε αυτό βοηθήθηκε από την υπεύθυνη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δεν έχει κανένα λόγο να επιθυμεί την αποτυχία του.Ο Παπανδρέου επανέφερε την ελληνική πολιτική σε μια ενεργητική πορεία. Δραστήριος, ακούραστος, ξέρει να μιλά με τη γλώσσα των αναγκών της Ελλάδας στο αυτί των συνομιλητών του. Διότι, όπως έγραφε ο Μπρεχτ, δεν αρκεί κάποιο στόμα να ομιλεί ορθά και λογικά, πρέπει να ακούει αυτή την ορθότητα και το αυτί στο οποίο απευθύνεται ο ομιλητής.Στην απάντηση που με ειλικρίνεια δίνω σε όποιον με ερωτά, υπογραμμίζω ότι η πολιτική σκηνή αυτών των έξι μηνών έδειξε ότι ο Παπανδρέου είναι πολύ καλύτερος από όλους τους δελφίνους και δελφινίσκους που διαθέτει το κυβερνών κόμμα. Ο ίδιος είναι δύο κεφάλια καλύτερος από τον μέσο όρο των υπουργών του. Το πρόβλημα που έχει είναι ότι εκείνος, και όχι κάποιος τρίτος, επέλεξε αυτό ακριβώς το Υπουργικό Συμβούλιο.

Εξι μήνες αδυναμίες

Στην ίδια την εκτελεστική επιτροπή της κυβέρνησης υπάρχουν πετυχημένοι υπουργοί, που κάνουν τη δουλειά τους ως οφείλουν, παραγωγικά και δημιουργικά. Υπάρχουν και εκείνοι που η πολιτική τους είναι προβληματική. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης κυριάρχησαν νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις, που συνοδεύτηκαν με σοβαρές αδυναμίες στη διαχείριση των προβλημάτων της χώρας.Οτι ο φορέας αυτής της πολιτικής δείχνει να δυσκολεύεται να συνεννοηθεί με τους κοινωνικούς φορείς που δεν συγκαταλέγονται στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Στον οικονομικό τομέα έχουμε επανεμφάνιση όλων εκείνων των απόψεων του αποκαλούμενου δεξιόστροφου εκσυγχρονισμού που συνέβαλαν στα σημερινά προβλήματα που έχει η χώρα. Αυτό, μάλιστα, συμβαίνει σε μια εποχή που οι αντοχές της κοινωνίας σε τέτοιες λογικές είναι μικρότερες παρά ποτέ. Ανάλογα, εάν μελετήσει κανείς με προσοχή τους διορισμούς στους δημόσιους φορείς μεγάλης κοινωνικής και οικονομικής σημασίας, θα εντοπίσει διάφορους τύπους οι οποίοι έχουν άμεσες διασυνδέσεις με τη διαπλοκή και συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα.Οι φορείς αυτών των συμφερόντων βρίσκουν από κύκλους της κυβέρνησης, ελπίζω μειοψηφικούς, μεγαλύτερες συμπάθειες από ό,τι άνθρωποι καθαροί και χωρίς κηλίδες ντροπής στο βιογραφικό τους.Πρόκειται για φαινόμενα που όταν θα έρθει "η ώρα της καθόδου", κανείς από εκείνους που τους διόρισε δεν θα έχει το θάρρος και το κουράγιο να εξηγήσει και να δικαιολογήσει αυτές τις επιλογές. Δεν θα μπορέσει να εξηγήσει γιατί παραμένει ως πρόεδρος του ΟΤΕ ο πολλαπλά κατηγορηθείς από το ΠΑΣΟΚ όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Το γιατί μετά από έξι μήνες δεν έχει υπάρξει μια αλλαγή στην κορυφή του ΙΚΑ, ακόμα να διοριστεί ο διοικητής, όταν ο λαός καλείται να αποδεχτεί μείωση των συντάξεων και αύξηση του χρόνου εργασίας.Ολα αυτά η κυβέρνηση δεν θέλει να τα αντιμετωπίσει ή να τα σταματήσει. Αλλά στην πολιτική πάντα φτάνει ο λογαριασμός. Στο βαθμό που ο πρωθυπουργός δεν κάνει ριζικές αλλαγές στην οικονομία, να περάσει όπως επιμένω εδώ και σχεδόν μισό χρόνο σε μια πολιτική ανάπτυξης και ισχυρής θεσμικής εκπροσώπησης ισχυρών συμφερόντων, τότε το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να χάσει την επαφή του με τα λαϊκά στρώματα. Μια τέτοια αποκοπή θα του στοιχίσει τόσο άμεσα εκλογικά, όσο και μακρόχρονα. Εχει να μάθει κανείς πολλά από την περίπτωση της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας και την κάτω βόλτα που πήρε μετά την πρωθυπουργία του Σρέντερ.Στο πρώτο άρθρο μου μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΠΑΣΟΚ είχα επισημάνει σειρά από αδυναμίες της, που δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν. Η πρώτη ήταν ότι στη νέα κυβέρνηση δεν συμμετέχουν πρόσωπα με εμπειρίες από τα λαϊκά κινήματα. Οτι δεν υπήρχαν ούτε άτομα με δυνατότητα διαλόγου με την κοινοβουλευτική Αριστερά. Παρά το γεγονός ότι η Αριστερά με τη στάση της διευκολύνει το ΠΑΣΟΚ, εξαιτίας μιας στάσης που παραπέμπει περισσότερο στη γραμμή του έκτου συνεδρίου της Κομμουνιστικής Διεθνούς το 1927 (θεωρία του σοσιαλφασισμού) και όχι στο έβδομο, το 1935, όπου υπήρξε επεξεργασία της στρατηγικής του λαϊκού μετώπου, οι προοπτικές του ΠΑΣΟΚ δεν είναι οι καλύτερες.Η ίδια η κυβέρνηση δείχνει τάσεις αποξένωσης από μεγάλες λαϊκές δυνάμεις. Δεν έχει σαφήνεια για το ποιοι είναι κατά τη γνώμη της οι σύμμαχοι και ποιοι οι αντίπαλοί της, ουσιαστικά ένα τμήμα της έχει συμπορευτεί μέχρι σήμερα με το χρηματοπιστωτικό σύστημα, ιδιαίτερα τις τράπεζες.Και το χειρότερο, επιδιώκει να πείσει την κοινωνία ότι αυτή η συμπόρευση είναι μονόδρομος. Μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί να οδηγήσει ώστε μια πολιτική που ο ίδιος ο πρωθυπουργός την περιέγραψε ως "αναγκαία παρέκκλιση" να αναχθεί από μερίδα της κυβέρνησης σε μακρόχρονη στρατηγική. Η απειρία, η υιοθέτηση μιας αλαζονείας απέναντι στον λαϊκό παράγοντα θα έχουν μεγάλο κόστος για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και την ύπαρξή του.

Μεγάλα προβλήματα και μιζέρια
Είναι γεγονός ότι η συσσώρευση των προβλημάτων βρήκε την ελληνική κοινωνία απροετοίμαστη ψυχολογικά και πολιτικά. Το αγώι, όμως, κάνει τον αγωγιάτη. Οι χαρακτήρες και οι ικανότητες των ανθρώπων μετράνε σε ώρα κρίσης, στα δύσκολα.Εκείνοι που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δυσκολίες δεν έχουν το σθένος να αντισταθούν στη "φυσική ροπή" προς τη μιζέρια, προς την παραγωγή μιας εικόνας μουντής.
Συχνά η προσωπική απογοήτευση αναπαράγεται ως ατμόσφαιρα στην ίδια την κοινωνία. Γνωρίζουμε, πλέον, στις κοινωνικές επιστήμες, ότι τυχόν κακό κλίμα στην κοινωνία υπονομεύει και τις όποιες προσπάθειες αναζωογόνηση της οικονομίας.Οι κυβερνώντες έχουν ένα τετραπλό άμεσο χρέος.
- Πρώτον, να σταματήσουν να παράγουν απαισιοδοξία και μιζέρια. Η χώρα κατάλαβε το πρόβλημα. Αυτό που δεν καταλαβαίνει είναι γιατί δεν το πληρώνουν όλοι και πριν από όλα εκείνοι που το δημιούργησαν.
- Δεύτερον, η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τον μονόπλευρο προσανατολισμό της ως προς την οικονομία. Ακόμα και στο νομοσχέδιο για τα φορολογικά δεν θέλησε να οδηγήσει τα μεγάλα εισοδήματα και περιουσίες στο ταμείο. Αν υπολογίσει κανείς ότι οι μισθωτοί χάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις περισσότερο από το 20% του εισοδήματός τους, η "προσεκτική" χρέωση των εχόντων και κατεχόντων δεν μπορεί να γίνει κατανοητή.
- Τρίτον, όπως είχε προτρέψει ακόμα από τον Οκτώβριο, ας σταματήσει η κυβέρνηση να μιλά πολύ, να διαχειρίζεται λίγο και να υποαπασχολείται με την ανάπτυξη. Αυτό πια το έχουν καταλάβει και της το επισημαίνουν σχεδόν όλοι. Η πολιτική δεν είναι επικοινωνία. Είναι επιλογή και πράξη.
- Τέλος, τέταρτον, η κυβέρνηση οφείλει να ασχοληθεί με καυτά εθνικά προβλήματα στο Αιγαίο και στο Κυπριακό. Να βγει από τον "ύπνο του δικαίου", ιδιαίτερα ως προς τις τουρκικές προκλήσεις. Να θέσει δε προς Τουρκία και συμμάχους σαφείς κόκκινες γραμμές. Ο νοών νοείτω.  
epirusgate

Ερχεται το κεντροδεξιό κόμμα της Ντόρας!

Παθιασμένη με τη δημιουργία του κόμματός της η Ντόρα Μπακογιάννη. Η ανυπαρξία της Νέας Δημοκρατίας και ο σπαραγμός στο επικοινωνιακό επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, που έχει γίνει το αγαπημένο θέμα των ΜΜΕ, δημιουργούν την ανάγκη της δημιουργίας νέου κόμματος στο χώρο της κεντροδεξιάς.Οι πολίτες δεν μπορούν να περιμένουν πότε θα τα βρουν μεταξύ τους οι φίτσουλες του Αντώνη και πότε θα εξαφανισθούν απο το πλάνο της Ρηγίλλης τ ανίκανα όσο και διεφθαρμένα στελέχη της προηγούμενης διακυβέρνησης.Θα μου πεις, είναι η Ντόρα κανα αγγελούδι; Οχι βέβαια! Αλλά η ανόητη δεξιά δεν διαθέτει άλλες επιλογές... 
kourdistopocali