Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Θα μας θαψει ολους!!!!

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ !!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJkeR90YVc7JdKH13oDTeKjWdCrEECWbPnJd_v6SbTiC9kDUlJLgpYVjMpKX3A1K9IbZo9F9aOB9C-WU4TmnJ_Z7ERGOKDvQJGiaIp8xs6hZ6NrrPOU7CHQF4N_wF31ZeDOfC6UK2o-vKF/s1600/2011-02-23T130321Z_259165745_GM1E72N1LXP02_RTRMADP_3_GREECE-STRIKE.JPG

ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ...ΝΤΡΟΠΗ !

«Σφίγγα» η Μέρκελ για το ελληνικό χρέος

Κλειστά κράτησε τα χαρτιά της η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, όσον αφορά στη στάση που θα κρατήσει απέναντι στην Ελλάδα, ενόψει της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. για την κρίση χρέους. Διευκρίνισε ότι το Βερολίνο δεν ζητά επιπλέον μέτρα από την Αθήνα, αλλά την τήρηση όσων έχουν συμφωνηθεί.
Μετά τη συνάντησή της με το Γιώργο Παπανδρέου απέφυγε να τοποθετηθεί ακόμη και για το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ, απόφαση που θεωρείται ουσιαστικά ειλημμένη. Δήλωσε ότι γίνονται συζητήσεις και το ζήτημα έχει τεθεί επί τάπητος, στο πλαίσιο μίας συνολικής λύσης. 
Πάντως πηγές της Μέρκελ, δήλωναν πως είναι ένα θέμα το οποίο εξετάζει σοβαρά η Γερμανίδα Καγκελάριος. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως η γερμανική κυβέρνηση εξέφρασε αντιρρήσεις για το ζήτημα της επαναγοράς ομολόγων αλλά και για την έκδοση ευρωομολόγων.
Όπως ανέφεραν νωρίτερα και στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης, με αφορμή τη συνάντηση Παπακωνσταντίνου-Σόιμπλε, θέση του Βερολίνου είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει ειδική μέριμνα για την Ελλάδα, αλλά ένα πανευρωπαϊκό "πακέτο" αντιμετώπισης της κρίσης. Εκτιμάται ότι πρόκειται και για πολιτικό ελιγμό, προκειμένου ό,τι συμφωνηθεί στις Βρυξέλλες να «περάσει» με λιγότερες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Γερμανίας. Εξάλλου, είναι νωπή η εκλογική ήττα των Χριστιανοδημοκρατών στο Αμβούργο, την οποία αναλυτές χρεώνουν στην ευρωπαϊκή κρίση.
Η Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε την Ελλάδα να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο που πορεύεται μετά την υιοθέτηση του Μνημονίου. Εκτίμησε ότι η χώρα αρχίσει να φέρνει σε τάξη τα του οίκου της, γεγονός που ο γερμανικός λαός παρακολουθεί με "ικανοποίηση". Πρόσθεσε ότι όσο αποφασιστικότερα κινηθεί σε αυτό το δρόμο, τόσο περισσότερο θα πείθονται ότι η Ελλάδα είναι αξιόπιστη και πρέπει να βοηθηθεί.
Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι είναι ένας δρόμος δύσκολος και υπάρχουν αντιδράσεις.
Από τη μεριά του, ο Γιώργος Παπανδρέου εγγυήθηκε ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει το δάνειο που πήρε ενώ απέκλεισε και ο ίδιος τη λήψη νέων μέτρων. Όπως τόνισε «Ο ελληνικός λαός πρέπει να έχει την αίσθηση ότι θα υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη. Τα μέτρα είναι δύσκολα, αλλά δεν θα υπάρξουν νέα». 
enet.gr

Σ΄ αυτή τη βουλή τρώνε και πίνουν οι τροϊκανοί !

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjb33UDSjF6C0POugs8vICuTDZPoXWQ3-O9_27tVS3aYg6hCENboJVBmQvlES6rzRqkoh41wpB3Ga3kCCKZlfXKCwbJrfejn1jNIpzBN6GKrP5pnx4qx4OmuyrKLRv-xk6_yOFsiRPQ9y0/s1600/vouli+imf+1.jpg

Εσβησαν πρόστιµα 1 δισ. ευρώ

Σε εισαγγελικό κλοιό βρίσκονται οικονοµικοί επιθεωρητές του υπουργείου Οικονοµικών, οι οποίοι φέρονται ότι µε τεχνάσµατα µηδένιζαν οφειλές επιχειρήσεων ζηµιώνοντας – σύµφωνα µε τις πρώτες εκτιµήσεις – ώς και ένα δισ. ευρώ το Ταµείο του ∆ηµοσίου.

Η αξιόποινη δράση των εµπλεκοµένων, η οποία αρχίζει από το 2006, αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελίες που έφτασαν στη ∆ικαιοσύνη και οδηγούν στην τέλεση σοβαρών κακουργηµατικών πράξεων σε συνδυασµό µε τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόµου 1608/1950 περί καταχραστών του ∆ηµοσίου – προβλέπει ακόµα και ποινή ισόβιας κάθειρξης. Είναι θέµα χρόνου, όπως εκτιµάται, οι περίπου 20 οικονοµικοί επιθεωρητές για τους οποίους διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από το Τµήµα Οικονοµικού Εγκλήµατος της Εισαγγελίας να βρεθούν από τη θέση του ελεγκτή στη θέση του ποινικά ελεγχόµενου και µάλιστα µε την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης κακουργηµάτων, όπως αυτό της απιστίας, εις βάρος του ∆ηµοσίου.

Σύµφωνα µε τις καταγγελίες, τα τελευταία χρόνια οι υποψίες του τµήµατος των Αδιάφθορων του υπουργείου Οικονοµικών είχαν στραφεί σε µια συγκεκριµένη οµάδα ελεγκτών, τα µέλη της οποίας όταν αναλάµβαναν να διενεργήσουν επανελέγχους σε διάφορες επιχειρήσεις κατέληγαν να µηδενίζουν τις οφειλές τους προς το ∆ηµόσιο.

Οι επανέλεγχοι αυτοί µάλιστα – κατά τα καταγγελλόµενα από τους Αδιάφθορους – φέρεται ότι κινούνταν σε µια «γκρίζα ζώνη» µεταξύ των ορίων της παρατυπίας και της παρανοµίας. Παρ’ όλα αυτά κατάφερναν όχι µόνο να ξεπερνούν τους σκοπέλους και να κάνουν δεκτές τις σχετικές αιτήσεις των ενδιαφεροµένων αλλά ουσιαστικά να διαγράφουν τα χρέη των επιχειρήσεων που είχαν βεβαιώσει σε προγενέστερο χρονικό διάστηµα κλιµάκια άλλων συναδέλφων τους, ακυρώνοντας τα προηγούµενα πορίσµατα.

Το εντυπωσιακό στοιχείο που έφερε την υπόθεση στη ∆ικαιοσύνη είναι το γεγονός ότι συγκεκριµένα πρόσωπα εµφανίζονται να διενεργούν τις ύποπτες επιθεωρήσεις βγάζοντας... λάδι τους ελεγχόµενους. Από τη δραστηριότητα των οικονοµικών επιθεωρητών – κάποιοι εξακολουθούν να κατέχουν υψηλόβαθµα πόστα και να ασκούν κανονικά τα καθήκοντά τους – το ελληνικό ∆ηµόσιο έχει υποστεί τεράστια οικονοµική ζηµία, η οποία δεν έχει ακόµα αποτιµηθεί αλλά εκτιµάται από στελέχη των Αδιάφθορων ότι µπορεί να ανέρχεται ακόµα και σε ύψος ενός δισ. ευρώ.

Η πρακτική που ακολουθούσαν τα υψηλόβαθµα στελέχη του υπουργείου Οικονοµικών ήταν η εξής: αρχικά έκανε αίτηση ο οφειλέτης που ζητούσε τον επανέλεγχο, στη συνέχεια η Γενική ∆ιεύθυνση της Οικονοµικής Επιθεώρησης την προωθούσε σε συγκεκριµένη οµάδα ελεγκτών – ορίζοντας συγχρόνως και τον οικονοµικό επιθεωρητή που θα είχε την εποπτεία των επανελέγχων.

Οπωςπαρατηρούνστελέχητου υπουργείου Οικονοµικών, οι επίµαχοι επανέλεγχοι αφενός δεν ήταν νόµιµοι και αφετέρου ακόµα και όταν γίνονταν δεν έµπαιναν τελικά στην ουσία. Μάλιστα – κατά τις ίδιες πληροφορίες – οι ελεγκτές υιοθετούσαν σε µεγάλο βαθµό τα επιχειρήµατα των αιτούντων για τη διαγραφή των οφειλών τους, µε αποτέλεσµα να εκδίδονται τελικά εκ διαµέτρου αντίθετα από τα αρχικά πορίσµατα των ελεγκτών του Σ∆ΟΕ.


Παράνοµοι οι έλεγχοι

Πολλοί από τους οφειλέτες που ζητούσαν επανέλεγχο επικαλούνταν το γεγονός ότι για τις αποφάσεις των προστίµων είχαν ασκήσει εµπρόθεσµα προσφυγές. Ειδικά γι’ αυτές τις περιπτώσεις, όπως λένε νοµικοί που χειρίζονται τέτοιες υποθέσεις, δεν χωρεί καµία παρέµβαση επανελέγχου όσο διαρκεί η δικαστική εκκρεµότητα.

Και όταν πια οι βεβαιωµένες παραβάσεις επιστρέφουν στις ∆ΟΥ, εκτελούνται – εκ του νόµου – κανονικά τα µέτρα είσπραξης. 
ΤΑ ΝΕΑ

Ξένες φίρµες αναζητούν συνεταίρους στην Ελλάδα

http://map-indonesia.com/images/TAF06(1).jpgΣυνεργάτες για να επεκταθούν στην Ελλάδα αναζητούν 17 ξένες αλυσίδες από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Τουρκία. Επιχειρήσεις από τους κλάδους της εστίασης, της ένδυσης και υπόδησης αλλά και της παροχής υπηρεσιών βλέπουν µε ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ελληνική αγορά και παρά την οικονοµική κρίση επιχειρούν να επεκταθούν στη χώρα µαςστήνοντας δίκτυα καταστηµάτων.

ΣΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ. Ενδιαφέρον για ανάπτυξη στην Ελλάδα έχει εκδηλώσει η αµερικανική αλυσίδα αθλητικών παπουτσιών The Athlete’s Foot. Η TAF είναι η πρώτη εταιρεία franchaisor στον κλάδο της διεθνώς µε παρουσία σε περισσότερες από 30 χώρες, όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η ∆ανία, η Σουηδία, χώρες του αραβικού κόσµου, η Ρωσία κ.λπ.
Οµως αµερικανικό ενδιαφέρον υπάρχει και στον χώροτων πολυτελών γυναικείων παπουτσιών και αξεσουάρ, µε τη Shoebox New York να αναζητά συνεργάτες για να επεκτείνει το δίκτυό της και στην Ελλάδα.
Επίσης και η βελγική αλυσίδαΙΧΙΝΑ, που ειδικεύεται στις ολοκληρωµένες λύσειςεξοπλισµού κουζινών µε περισσότερα από 140 σηµεία πώλησης στην Ευρώπη, ψάχνει συνεργάτες.
ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ. Το µεγαλύτερο ενδιαφέρον για επέκταση στην Ελλάδα έχει πάντως ο κλάδος της εστίασης, µε 10 αλυσίδες να διερευνούν τις δυνατότητες εισόδου τους στην ελληνική αγορά. Από αυτές οι 7 είναι αµερικανικές, ενώ 3 είναι τουρκικές. Οι αµερικανικές εταιρείες που ενδιαφέρονται είναι από τον κλάδο του παγωτού, οι Marble Slab Creamery, MaggieMoo’s και Yovana, δυο αλυσίδες, η Great American Cookies (300 καταστήµατα διεθνώς) και Mrs Fields Cookies, είναι καταστήµατα φρεσκοψηµένων µπισκότων - µπράουνις και µάφις, ενώ δύο ακόµα αλυσίδες, η Pizza Vito και η Pretzelmaker (350 καταστήµατα διεθνώς), ειδικεύ ονται στην πίτσα η πρώτηκαι στα σνακ (προϊόντα πρέντελ και σαλάτες) η δεύτερη. Ενδιαφέρον υπάρχει και από τις τουρκικές αλυσίδες Pita Sampi και Koftexpress που ανήκουν στη Metro Tourism, αλλά και η αλυσίδα Pita Doner...
eurocapital.gr

Εγκλημα κατά της ανθρωπότητας οι επιθέσεις σε διαδηλωτές

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Αστον, ανακοίνωσε ότι η ΕΕ διακόπτει τις συμφωνίες - πλαίσιο με τη Λιβύη
Με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας μπορεί να ισοδυναμούν οι εκτεταμένες και συστηματικές επιθέσεις κατά πολιτών στη Λιβύη, διεμήνυσε χθες ο ΟΗΕ, ζητώντας να σταματήσουν άμεσα οι βιαιότητες εναντίον των διαδηλωτών. Σε δηλώσεις της, η επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, Νάβι Πιλάι, καταδίκασε τη χρήση πολυβόλων, ελεύθερων σκοπευτών και μαχητικών αεροσκαφών κατά των πολιτών. 
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Αστον, ανακοίνωσε ότι η ΕΕ διακόπτει τις συμφωνίες - πλαίσιο με τη Λιβύη
Κι ενώ η διεθνής κοινότητα καταδικάζει τη σφαγή των Λίβυων, Κίνα και Ρωσία αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν σκληρή γλώσσα για το καθεστώς του Καντάφι εκφράζοντας απλά την ανησυχία τους γα τις δραματικές εξελίξεις. O Ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ προβλέπει αποσταθεροποίηση για δεκαετίες στον αραβικό κόσμο, κρατώντας σαφείς αποστάσεις από την επίσημη θέση της ΕΕ, η οποία έσπευσε να καταδικάσει τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων στη Λιβύη. Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών απέφυγε να αναφερθεί στον Καντάφι, τόνισε, ωστόσο, όπως η Κίνα ελπίζει πως η Λιβύη θα αποκαταστήσει γρήγορα την κοινωνική σταθερότητα.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες ότι οι λιβυκές Αρχές δεν πρέπει να διαπράξουν το λάθος να αγνοήσουν τις προσδοκίες του λαού για δημοκρατία και ελευθερία
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες ότι οι λιβυκές Αρχές δεν πρέπει να διαπράξουν το λάθος να αγνοήσουν τις προσδοκίες του λαού για δημοκρατία και ελευθερία
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Αστον, ανακοίνωσε ότι η ΕΕ διακόπτει τις συμφωνίες - πλαίσιο με τη Λιβύη.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδρίασε χθες εκτάκτως, κεκλεισμένων των θυρών, για την κρίση στη Λιβύη, ενώ ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Κέρι δήλωσε ότι η κυβέρνηση Ομπάμα προσανατολίζεται στην εκ νέου επιβολή κυρώσεων κατά της Λιβύης. Η σύγκληση της συνεδρίασης ζητήθηκε από τον Λίβυο πρεσβευτή στα Ηνωμένα Εθνη.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε χθες ότι «οι λιβυκές Αρχές δεν πρέπει να διαπράξουν το λάθος να αγνοήσουν τις προσδοκίες του λαού για δημοκρατία και ελευθερία. Η λιβυκή κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει ένα τέτοιο λάθος», τόνισε ο Ερντογάν στο κοινοβούλιο ενώπιον των βουλευτών του κόμματός του.
Από την πλευρά του, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούντογλου, παρατηρεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στον αραβικό κόσμο. Στο μεταξύ, χιλιάδες Τούρκοι εργάτες που βρίσκονται παγιδευμένοι στη Βεγγάζη άρχισαν να επιβιβάζονται σε λεωφορεία για να μεταφερθούν στο λιμάνι όπου χθες το απόγευμα έφθασαν τα δύο από τα πέντε πλοία που η Τουρκία στέλνει για να τους παραλάβει.
Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Φρανσουά Φιγιό, εξέφρασε τη φρίκη του για την αιματοχυσία στη Λιβύη.
Η πρεσβεία της Λιβύης στη Μαλαισία εξέδωσε, χθες, ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων από το καθεστώς του Καντάφι.
Η Τυνησία έκανε έκκληση στη διεθνή κοινότητα για το άνοιγμα ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου για την εκκένωση των τραυματισμένων Λίβυων εκφράζοντας τον αποτροπιασμό της για την ωμή βία κατά των διαδηλωτών.

Εκκληση για περίθαλψη των Λίβυων προσφύγων
Εκκληση προς τις γειτονικές με τη Λιβύη χώρες, ευρωπαϊκές και αφρικανικές, να δεχτούν και να κρατήσουν τους μετανάστες από τη Λιβύη που αφήνουν τη χώρα εξαιτίας της αιματοβαμμένης εξέγερσης που έχει ξεσπάσει εκεί, απηύθυνε η εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNCHR), Μελίσα Φλέμινγκ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, περίπου 8.000 μετανάστες που βρίσκονται στη Λιβύη έχουν έρθει σε επαφή με τη UNCHR και άλλοι 3.000 από το Σουδάν, την Ερυθραία, το Ιράκ, τη Σομαλία, το Τσαντ και την Παλαιστίνη ζητώντας άσυλο, με τις υποθέσεις τους να είναι σε εκκρεμότητα.
Ο ΟΗΕ μεταξύ άλλων ζήτησε από τις χώρες που πιθανώς θα αποτελέσουν προορισμό για τους πρόσφυγες από τη Λιβύη να φερθούν με ανθρωπιστικό τρόπο προς όλους τους Λίβυους που «φεύγουν από τη βία, τη στοχοποίηση και τις διώξεις».
Η Φλέμινγκ τόνισε ότι η Ιταλία είναι μεταξύ των χωρών που πιθανότατα θα δεχτούν τους περισσότερους από τους πρόσφυγες.
Μπόσι
Την πρόθεσή του πάντως να μην ακολουθήσει τις οδηγίες του ΟΗΕ εκδήλωσε ο ηγέτης του ξενοφοβικού ακροδεξιού κόμματος Λίγκα του Βορρά που συμμετέχει στην κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, Ουμπέρτο Μπόσι. Συγκεκριμένα ο Μπόσι δήλωσε: «Προς το παρόν δεν έχουν φτάσει και ελπίζουμε να μην έρθουν (σ.σ. πρόσφυγες από τη Λιβύη). Εάν έρθουν, θα τους στείλουμε στη Γερμανία και τη Γαλλία». Αξίζει να σημειωθεί ότι για το θέμα των προσφύγων από τις χώρες του Μαγκρέμπ έχει κανονιστεί για σήμερα έκτακτη συνάντηση στη Ρώμη υπουργών από χώρες της νότιας Ευρώπης. Στη συνάντηση θα συμμετέχει και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.
ethnos.gr