Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

And the winner is ....


Ενημέρωση μέσω βίντεο από το ΠΑΣΟΚ για το νέο ιό της γρίπης

Το ΠΑΣΟΚ είναι ο πρώτος πολιτικός σχηματισμός, μέσω των τομέων Υγείας, Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης, που ενημερώνει μέσω βίντεο σποτ στο ίντερνετ, τους πολίτες για τον ιό της νέας γρίπης Α(Η1Ν1)v. Τους τρόπους μετάδοσης, καθώς και συχνές ερωτήσεις για το νέο ιό μπορείτε να δείτε μέσω της ιστοσελίδας του κόμματος, εδώ και εδώ



http://piazzadelpopolo.blogspot.com/

Papagalo MFront Page About Ποιός έχει σήμερα το πολιτικό πλεονέκτημα;

Η αυτογνωσία είναι πολύτιμο εργαλείο για πολιτικούς και πολιτικά κόμματα. Αποτελεί μέσο αξιολόγησης και διόρθωσης της πορείας τους, αλλά και οδό ανασύνθεσης στρατηγικών στόχων και δημιουργίας νέων ιδεών. Ενίοτε δε, σε ό,τι αφορά το κυβερνητικό έργο, επιτυγχάνεται με απλό, τεχνικό τρόπο, ακόμη και με μία απλή swot ανάλυση (καθορισμός ισχυρών σημείων, αδυναμιών, ευκαιριών και απειλών). Είναι απορίας άξιο γιατί η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή «κατάφερε» να απωλέσει το πολιτικό πλεονέκτημα που είχε έναντι του ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος. Η απάντηση είναι μάλλον απλή: δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν τις «αλλαγές και μεταρρυθμίσεις» σε δυνάμεις βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών. Δεν μπόρεσαν (ή δεν ήθελαν;) να εφαρμόσουν απλά πράγματα στην καθημερινότητα των Ελλήνων, τα οποία θα έφερναν θεαματικά αποτελέσματα. Κι ας υπάρχει διεθνής κρίση (by the way, προσοχή, μπορεί η κρίση να τελειώσει ξαφνικά και να μην το πάρουμε είδηση), κι ας διατηρούνται ρωμαλέες οι στρεβλώσεις της ελληνικής οικονομίας, με τη διατήρηση του προστατευτισμού και τις αλλοιώσεις του ελεύθερου ανταγωνισμού. Με την παραοικονομία στο 25% του ΑΕΠ (περί τα 65 δισ. ευρώ = περίπου τρία ΕΣΠΑ), τα περιθώρια του νεοέλληνα είναι πολλά.
Η σύγχρονη ζωή είναι ένα άθροισμα παραμέτρων που συνθέτει την εντύπωσή μας για τα πράγματα. Η εργασία, η καθημερινότητα, η ασφάλεια, η οικογένεια, οι διακοπές, ακόμη και τα ωφελήματα από το ελληνικό περιβάλλον, όλα αποτελούν στοιχεία που ο Έλληνας έχει μάθει να θεωρεί χρήσιμα για τη διαβίωσή του. Αν όλα πηγαίνουν στραβά, τότε η απαισιοδοξία πλήττει την ψυχολογία του και αν δεν βλέπει προοπτική βελτίωσης, τότε ριζώνει για τα καλά μέσα του. Στην Κυβέρνηση στρέφεται για να λυθούν ορισμένα από αυτά που θεωρεί το πάνε προς τη λάθος κατεύθυνση. Αν τίποτα δεν βελτιώνεται, τότε αποζητά την αλλαγή. Η ιδεολογία αποτελεί δευτερεύοντα στόχο. Άλλωστε θεωρεί ότι όλοι τα ίδια είναι. Και έχει, σχεδόν, απόλυτο δίκιο.
Σήμερα, όλα πάνε στραβά. Για πολλούς λόγους, που πλέον, αφορούν τον ιστορικό του μέλλοντος. Της κοινωνικής και οικονομικής ιστορίας, γιατί η πολιτική δεν εξελίχθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια. Η πραγματική πολιτική, διότι ο τακτικισμός και ο επικοινωνισμός περίσσεψαν.
Φέτος, ο Δεκαπενταύγουστος βρίσκει τους πολιτικούς μαγκωμένους. Η κεντροδεξιά παρακολουθεί την αποσύνθεσή της, η κεντροαριστερά δυσκολεύεται να ανασυστήσει τις δυνάμεις της, τα άκρα κάνουν πάρτυ, ως χώροι εκτόνωσης του πολιτικού αδιεξόδου.
Κάποτε είχα διαβάσει ένα ενδιαφέρον κομμάτι στο antinews.gr με τίτλο “Ο κουρασμένος και ο αναπόφευκτος“. Αντιλαμβάνεστε το περιεχόμενο. Κάπως έτσι είναι τα πράγματα, ενώ βαδίζουμε προς το τέλος του καλοκαιριού, και της παρούσας μορφής διακυβέρνησης. Γιατί η ουσιαστική διέξοδος στην πολιτική, απ’ ότι φαίνεται είναι για λίγους. Ίσως για όσους κάνουν πράξη την αυτογνωσία και αυτο-διδάσκονται. Αυτοί ίσως έχουν και το πολιτικό πλεονέκτημα…

ΦΑΛΙΡΙΣΜΑ !...


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: COLPO GROSSO ME MANCHINI

Ο Αρμάντο Μαντσίνι της Ίντερ είναι ο μεγάλος στόχος και ο παίκτης που θέλουν να φέρουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού στο λιμάνι. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» προσπαθεί να αποσπασει την θετική απάντηση των «νερατζούρι» για τον δανεισμό του Βραζιλιάνου, ο οποίος σε περίπτωση που φορέσει τα «ερυθρόλευκα» θα καλύψει το κενό των Τζόρτζεβιτς και Λέτο στην αριστερή πτέρυγα της ομάδας.Το μοναδικό εμπόδιο δεν είναι η Ίντερ, αλλά και ο ίδιος ο παίκτης, ο οποίος θέλει να συνεχίσει την καριέρα του σε ένα πιο ανταγωνιστικό από το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει στα γραφεία της ιταλικής ομάδας κάποια πρόταση.

Η βροχή των Περσείδων...

Μια βροχή από ουράνια πυροτεχνήματα θα προετοιμάσει τον ερχομό του φετινού Δεκαπενταύγουστου. Χιλιάδες μικρά πεφταστέρια που θα ξεχυθούν από τον αστερισμό του Περσέα θα διασχίσουν με μεγάλη ταχύτητα τον ουρανό στις 12, 13 και 14 Αυγούστου προσφέροντας ένα θέαμα που θα μπορούν να απολαύσουν όλοι με γυμνό μάτι. Η βροχή των Περσείδων διεκδικεί τον τίτλο της πιο εντυπωσιακής παράστασης την οποία παρακολουθούν κάθε χρόνο εκατομμύρια άνθρωποι. Πιστή στο ραντεβού της, ανοίγει την αυλαία κάθε καλοκαίρι όταν η Γη διαπερνά την «ουρά» που άφησε πίσω του ο κομήτης Σουίφτ-Τατλ. Ο κομήτης αυτός ανακαλύφθηκε το 1862 και όταν πέρασε από τη διαστημική γειτονιά μας άφησε πίσω του ένα νέφος σωματιδίων μήκους χιλιάδων χιλιομέτρων. Μέσα από αυτά τα μικροσκοπικά σωματίδια, που έχουν βάρος όσο ένα γραμμάριο ή και λιγότερο, διέρχεται η Γη που περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο με ταχύτητα 110.000 χιλιομέτρων την ώρα. Καθώς λοιπόν ο πλανήτης μας εφορμά στα απομεινάρια της ουράς του κομήτη, τα μικροσωματίδια έλκονται από τη Γη και εισβάλλουν στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, σε ύψος περίπου 100 χιλιομέτρων, όπου αναφλέγονται εξαιτίας της τριβής.

Έχουμε στοιχεία για πληρωμές από τη Siemens

«Αν η Νέα Δημοκρατία θέλει στοιχεία για πληρωμές στα ταμεία της από τη Siemens, τότε ας μας στείλει σχετικό αίτημα. Θα το διαβιβάσω αμέσως στον πελάτη μου. Είμαι σίγουρος ότι αυτός θα της απαντήσει επακριβώς» δήλωσε ένας εκ των συνηγόρων του κ. Χριστοφοράκου, ο κ. Στέφαν Κουρσάβε. Η δήλωση βόμβα, που έκανε ο κ. Κουρσάβε στην εφημερίδα Το Βήμα θεωρείται απάντηση στις διαψεύσεις της ΝΔ πως δεν έχει δεχθεί ποτέ χρήματα από τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens Ηellas και προκάλεσε έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης. Όπως αναφέρει Το Βήμα, η δήλωση αυτή σχετίζεται άμεσα με την απόφαση της εισαγγελέως Χίλντεγκαρντ Μπόιμλερ-Χεσλ να ζητήσει από δικαστήριο του Μονάχου την καταδίκη του φυγόδικου στην Ελλάδα σε ένα έτος φυλάκιση με αναστολή και σε πρόστιμο ύψους 750.000 ευρώ. Οι εξελίξεις αυτές προκάλεσας μπαράζ αντιπαθαρέσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Σε γραπτή δήλωσή του, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ κ. Ντίνος Ρόβλιας επισημαίνει πως «αφού πρώτα δεν ελήφθη κανένα προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της απόδρασης των υπόπτων στο εξωτερικό, τώρα αποδεικνύεται ότι ουδείς ασχολήθηκε στην Ελλάδα με τη διερεύνηση της υπόθεσης Siemens της περιόδου 2004-2007. Ο συνδυασμός αυτών των δύο φαίνεται να οδηγεί σε δικαστικές εμπλοκές επί γερμανικού εδάφους, που απομακρύνουν τη δυνατότητα διαλεύκανσης της υπόθεσης στην Ελλάδα, για την περίοδο 2004-2007». Στη δήλωσή του, ο κ. Ντίνος Ρόβλιας θέτει τέσσερα ερωτήματα προς την κυβέρνηση. Πρώτον, εάν οι πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις στη Γερμανία σε σχέση με τον κ. Χριστοφοράκο αποτελούν εμπόδιο για την έκδοσή του στην Ελλάδα και σε ποιο βαθμό. Δεύτερον, εάν αυτές οι δικαστικές εξελίξεις στη Γερμανία μέχρι ποιο σημείο εμποδίζουν τη διεύρυνση από την ελληνική Δικαιοσύνη της περιόδου 2004-2007 σε σχέση με τη Siemens και τον κ. Χριστοφοράκο. Τρίτον, «ποιος ευθύνεται για τη νομική 'τρύπα' της χρονικής περιόδου 2004-2007, εξαιτίας της οποίας προκλήθηκαν οι δικαστικές εμπλοκές στη Γερμανία και ποιος «ωφελείται» απ' αυτή την εξέλιξη» και, τέταρτον, «εάν αναζητήθηκαν ευθύνες για τη δυνατότητα που παρασχέθηκε στους υπόπτους να αποδράσουν από την Ελλάδα».
http://www.tanea.gr

Αβραμόπουλος: «Απρόβλεπτη η εξέλιξη της νέας γρίπης»

Μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να είναι έτοιμα προς εφαρμογή όλα τα έκτακτα μέτρα του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης πανδημίας της νέας γρίπης, αφού όπως είπε ο υπουργός Δ.Αβραμόπουλος «η εξέλιξη της γρίπης είναι απρόβλεπτη ακόμη και για τους επιστήμονες». Ο ίδιος ανακοίνωσε πως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά. Κανονικά αναμένεται να ανοίξουν τις πόρτες τους οι ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί στις 17 Αυγούστου και οι δημόσιοι την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ οι αποφάσεις για τα σχολεία θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες και μετά τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων που θα κατατεθούν αύριο στα αρμόδια υπουργεία.

Ismael Blanco και ΑΕΚ μια ζωή μαζί !

Ο δημοφιλής Αργεντινός άσος συμφώνησε με την Ένωση να παρατείνει το συμβόλαιό του μέχρι το 2013 με αυξημένες απολαβές. Η διοίκηση της ΑΕΚ, αναγνωρίζοντας την προσφορά αλλά και την αξία του παίκτη, καθώς επίσης και το ενδιαφέρον διαφόρων μνηστήρων, οι οποίοι περίμεναν τη λήξη του συμβολαίου του (το 2011) για να τον αρπάξουν, ήρθε σε συμφωνία αρχικά με τον μάνατζερ και ακολούθως με τον πρώτο σκόρερ της, αυξάνοντας τις απολαβές του κατά 100.000 ευρώ ετησίως. Ο Μπλάνκο θα εισπράττει στο εξής 500.000 ευρώ τον χρόνο (έναντι 400.000 που έπαιρνε έως τώρα), ενώ θα πάρει και διάφορα μπόνους. Το γεγονός γέμισε ενθουσιασμό τους φιλάθλους της ΑΕΚ, αφού ο Μπλάνκο είναι εξαιρετικά αγαπητός και επιπλέον έχει αποδείξει πόσο αγαπάει την ομάδα του.

«Η Ν.Δ. ψάχνει ηρωική έξοδο»

Ανοιχτό θεωρεί το ΠΑΣΟΚ το ενδεχόμενο να αναζητήσει το Μέγαρο Μαξίμου «σανίδα σωτηρίας» στο εσωτερικό της Ν.Δ. και να προσφύγει η κυβέρνηση σε πρόωρες εκλογές με πρόσχημα ότι την «έριξαν» ή την απειλούν με ανατροπή βουλευτές της. Στην Ιπποκράτους οι αναλύσεις των επιτελών της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκλίνουν ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής βρίσκεται σε αδιέξοδο και θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει οποιαδήποτε τακτική κίνηση για να διαχειριστεί την ήττα της Ν.Δ. που απ΄ όλους- και μεγάλη μερίδα των στελεχών της- προεξοφλείται. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Μαρία Καρακλιούμη έθεσε και πάλι θέμα πρόωρων εκλογών τονίζοντας ότι αυτό είναι αναμενόμενο «ακριβώς γιατί οι συσχετισμοί που υπάρχουν σήμερα στη Βουλή δεν ικανοποιούν και τους συσχετισμούς στην κοινωνία. Η Ν.Δ. έχει χάσει την πλειοψηφία του λαού», είπε. Στο οπλοστάσιο της Ν.Δ. οι «οδοί διαφυγής» είναι, σύμφωνα με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, λίγες και η πίεση που έχει αρχίσει να ασκείται στην πραγματική οικονομία από τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ιδίως τα δύο τελευταία χρόνια, ενισχύει, λένε, όσους στη Ν.Δ. εισηγούνται στήσιμο καλπών μέσα στο φθινόπωρο. Οι κινήσεις μάλιστα που κάνει τις τελευταίες εβδομάδες η κυβέρνηση (παροχολογία, ρουσφετολογικές τακτοποιήσεις, κ.λπ.), αλλά και η συντήρηση της εκλογολογίας μέσω συζητήσεων για αλλαγές στην κυβέρνηση, το κόμμα ή και τα ψηφοδέλτια (απομάκρυνση Βατοπεδινών), ερμηνεύονται από το ΠΑΣΟΚ ως ενδείξεις πρόωρης προσφυγής ενώ το πρόσχημα επίκλησής τους είναι, λένε, ενδεχομένως δευτερεύον στοιχείο. Στην ίδια λογική επίκλησης προσχημάτων δεν αποκλείεται, προσθέτουν, η πρόωρη εκκίνηση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, το θέμα της γρίπης ή ακόμα και η αξιοποίηση κάποιου «στημένου» επεισοδίου στα ελληνοτουρκικά. Η «υπόθεση Μανώλη» επανέφερε πάντως στο τραπέζι των συζητήσεων στην Ιπποκράτους την εκδοχή της αναζήτησης «σανίδας σωτηρίας» τύπου Συμπιλίδη το 1993, κάτι που στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Ρηγίλλης έχει εξετασθεί ως «οδός διαφυγής» ακόμη και πριν από τις ευρωεκλογές. «Η ηρωική έξοδος ήταν πάντα μια προσφιλής μέθοδος κυβερνήσεων σε δυσκολία», είπε μιλώντας στο Κανάλι 1 του Πειραιά ο εκπρόσωπος Τύπου και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. «Ποιο πρόσχημα ακριβώς θα χρησιμοποιήσουν και πώς θα επιχειρήσουν να ρίξουν αλλού τις ευθύνες για την προσφυγή στις κάλπες, αυτό θα το δούμε τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Ίσως και αυτό- το να τη “ρίξει” ένας βουλευτής- να είναι τελικά ένας τρόπος με τον οποίο θα πάνε σε εκλογές», πρόσθεσε χωρίς να αναφερθεί ειδικά στον κ. Μανώλη, για τον οποίο άλλωστε προέβλεψε ότι η Ν.Δ. δεν σκοπεύει να τον διαγράψει για όσα είπε. «Δεν υπάρχει πλέον καμία απολύτως ευαισθησία σε τέτοια στη Ν.Δ.», σχολίασε.
http://www.tanea.gr

Πέθανε η «ψυχή» των Special Olympics και αδελφή του Τζον Φ.Κένεντι, Eunice Kennedy Shriver

Την τελευταία της πνοή άφησε την Τρίτη σε ηλικία 88 ετών η Γιούνις Κένεντι-Σράιβερ, αδελφή του δολοφονηθέντος προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Φ.Κένεντι και «ψυχή» των Special Olympics. Η Γιούνις Κένεντι-Σράιερ είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο της Μασαχουσέτης το Σάββατο. Κοντά της τις τελευταίες στιγμές βρίσκονταν ο σύζυγός της Σάρτζεντ Σράιβερ, τα παιδιά και τα εγγόνια της. Το 1968, η Σράιβερ ίδρυσε τους Special Olympics, δίνοντας επί χρόνια αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με διανοητική αναπηρία. Στη δράση της συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό το γεγονός ότι η μεγαλύτερη αδελφή της, Ρόζμαρι Κένεντι, ήταν διανοητικά ανάπηρη.

F1: Δεν επιστρέφει τελικά ο M. Schumacher

Η επιστροφή του 40χρονου Μίκαελ Σουμάχερ στα μονοθέσια της Ferrari αποτελεί όνειρο που δεν θα επαληθευτεί.«Ενημέρωσα τον πρόεδρο της Ferrari και τον αρχηγό της ομάδας ότι δυστυχώς δεν θα μπορέσω να αντικαταστήσω τον Φελίπε» αναφέρει ο 7 φορές πρωταθλητής σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο Web site του. Οπως προσθέτει, αιτία για την ακύρωση της επιστροφής του, αποτελούν τα προβλήματα που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μετά τον τραυματισμό του τον περασμένο Φεβρουάριο.

58χρονος σκότωσε με τσαπί τη γυναίκα του στα Τρίκαλα

Την 41χρονη σύζυγό του τραυμάτισε θανάσιμα το πρωί της Τρίτης ένας 58χρονος κάτοικος Τρικάλων, για λόγους ζηλοτυπίας. Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Τρικάλων, ο 58χρονος κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα στο πρόσωπο και στη μετωπιαία χώρα της γυναίκας χρησιμοποιώντας σκαπτικό εργαλείο (τσαπί) με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της. Ο δράστης παραδόθηκε στο τμήμα ασφαλείας Τρικάλων και με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

ΝΔ - ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΦΟΒΟΙ ΜΗΠΩΣ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ

Δέσμιος των ισορροπιών που έχουν διαμορφωθεί μεταξύ των κορυφαίων υπουργών εμφανίζεται ο Κ. Καραμανλής και απορρίπτει κάθε εισήγηση για σαρωτικό ανασχηματισμό. Ωστόσο, μπροστά στις έντονες πιέσεις που ασκούνται στο Μαξίμου για πολιτικές πρωτοβουλίες πριν από τη ΔΕΘ, φέρεται να επεξεργάζεται «λάιτ» αλλαγές που θα μπορούσαν να δώσουν μια αίσθηση ανανέωσης στο κυβερνητικό σχήμα. Το σχέδιο των αλλαγών στην κυβέρνηση, ενδεχομένως και στον κομματικό μηχανισμό, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τους εκλογικούς σχεδιασμούς του Πρωθυπουργού. Υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη τόνιζαν χθες ότι όσο πιο κοντά βρίσκονται οι πρόωρες κάλπες τόσο απομακρύνεται το ενδεχόμενο ανασχηματισμού. Αντιθέτως, το σενάριο των αλλαγών ισχυροποιείται εφόσον ο κ. Καραμανλής αποφασίσει να παρατείνει τον εκλογικό χρόνο έως την άνοιξη του 2010. Σύμφωνα με κομματικές πηγές, πάντως, είναι πιθανό ο Πρωθυπουργός να προβεί σε ορισμένες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ακόμη και αν στηθούν κάλπες τον Οκτώβριο, ενώ δεν απέκλειαν η κίνηση να γίνει αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής θα επιδιώξει οι όποιες αλλαγές να μη δεσμεύουν τις εκλογικές κινήσεις του και να μη δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στη συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. «Αν ανακατέψει τώρα την κυβέρνηση, μετακινώντας κορυφαίους υπουργούς και απομακρύνοντας μεγάλο αριθμό υπουργών και υφυπουργών, τα προβλήματα θα είναι περισσότερα, ακόμη και αν οι εκλογές γίνουν τον Μάρτιο», έλεγε χθες τακτικός συνομιλητής του Πρωθυπουργού και προσέθετε: «Όσοι βουλευτές χάσουν και τώρα την ευκαιρία για μια κυβερνητική θέση θα φωνάζουν ακόμη πιο πολύ, ενώ το Μαξίμου θα πρέπει να διαχειριστεί και την πίκρα των κομμένων που θα βρεθούν εκτός κυβέρνησης, ενώ ουσιαστικά έχει ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος».

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ...

Οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε τη Δευτέρα στην Ελευσίνα, όταν 35χρονη μητέρα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας, στραγγάλισε τα δύο ανήλικα παιδιά της στην μπανιέρα και στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, πέφτοντας στις ρόδες διερχόμενου αυτοκινήτου, σε μικρή απόσταση από το σπίτι της. Τα άψυχα κορμάκια των δύο άτυχων παιδιών, ενός δεκάχρονου αγοριού και ενός οκτάχρονου κοριτσιού, βρήκε μια γειτόνισσα, στο κρεβάτι, σκεπασμένα με σεντόνια. Μετά την απόπειρα αυτοκτονίας, η 35χρονη αλβανίδα διακομίστηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο, στον Πειραιά όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

5 - 0 η Serif Tiraspol την Iskra-Stal Ribnita ! ! !

Η Σερίφ Τιρασπόλ, αντίπαλος του Ολυμπιακού στα πλέι - οφ του Champions League συνέτριψε 5-0 την Ίσκρα Στάλ Ριμπνίτα, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Η Σερίφ είναι τώρα ισόβαθμη με την Ίσκρα (9β.), αλλά έχει δώσει μόνο τρία παιχνίδια (η πρωτοπόρος Ραπίντ έχει 6 ματς και 10 βαθμούς), όπερ σημαίνει ότι έχει το απόλυτο «3 στα 3» και 13-0 τέρματα!

Tamiflu: «Όχι στα παιδιά»

Φάρμακα για τη γρίπη, όπως το Tamiflu και το Relenza, δεν πρέπει να χορηγούνται σε τακτική βάση σε παιδιά, αφού δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι προλαμβάνουν τις επιπλοκές, ενώ οι εν δυνάμει παρενέργειές τους μπορεί να υπερβαίνουν τα όποια οφέλη, ανακοίνωσαν σήμερα Βρετανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Το Tamiflu σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες έρευνες συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμετού, που στα παιδιά μπορεί να είναι σοβαρή ως παρενέργεια, αφού οδηγεί σε αφυδάτωση και τελικά κρίνεται απαραίτητη η νοσηλεία σε νοσοκομείο. Κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν δημιουργήσει αποθέματα των φαρμάκων Tamiflu της Roche και Relenza της GlaxoSmithKline για να αντιμετωπίσουν την πανδημία της νέας γρίπης Α (H1N1), της αποκαλούμενης και γρίπης των χοίρων.