Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

«Βόμβα» στο λιμάνι: Απαγόρευση δρομολογίων για τέσσερα πλοία της γραμμής!

Εντολή απαγόρευσης απόπλου για τέσσερα πλοία, (δύο από τα οποία εκτελούν δρομολόγια στη γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα) εξέδωσε το βράδυ του Σαββάτου το αρμόδιο Υπουργείο, λόγο προβλημάτων που εντοπίστηκαν στα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας τους.
Πρόκειται για τα πλοία ανοιχτού τύπου Ελένη και Αγία Ειρήνη τα οποία εκτελούν το δρομολόγιο Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα, το πλοίο Αλέξανδρος Κ2 το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο των διαποντίων νήσων καθώς και το πλοίο Αγία Τριάδα το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο Λευκίμμη – Ηγουμενίτσα.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τις οποίες επιβεβαιώνει και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας (μάλιστα σύμφωνα με το Λιμεναρχείο, το αρμόδιο Υπουργείο πρόκειται αύριο Δευτέρα να εκδώσει και σχετικό δελτίο τύπου), τα τέσσερα συγκεκριμένα πλοία, λάμβαναν πιστοποιητικά αξιοπλοΐας από νηογνώμονα Ρωσικών συμφερόντων και σύμφωνα με το Λιμεναρχείο, στο τελευταίο πιστοποιητικό που έλαβαν, το Υπουργείο εντόπισε «παρατυπίες» με αποτέλεσμα να θέσει τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά ως μη ισχύοντα και να δώσει εντολή στο Λιμεναρχείο της Κέρκυρας προκειμένου να σταματήσουν άμεσα τα δρομολόγια που εκτελούσαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το «πρόβλημα» δημιουργήθηκε όταν πριν από καιρό, έκλεισε η Ελληνική εταιρία έκδοσης πιστοποιητικών αξιοπλοΐας με αποτέλεσμα τα πλοία των εταιριών που δραστηριοποιούνται στη γραμμή, να στραφούν σε άλλες εταιρίες εκτός συνόρων.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που επιβεβαιώνονται από το Λιμεναρχείο, τα τέσσερα συγκεκριμένα πλοία είχαν στραφεί σε Ρώσικο νηογνώμονα ενώ τα υπόλοιπα πλοία λαμβάνουν πιστοποιητικά από Ιταλική εταιρία.
Αξίζει να αναφερθεί πως η διαδικασία έκδοσης νέου πιστοποιητικού χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα δύσκολη, χρονοβόρα και οικονομικά «ασύμφορη».
corfupress.com

Καρφιά Προβόπουλου για την ύφεση, σιωπή για την Proton



Συνέντευξη στην Καθημερινή παραχώρησε χθες ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ.Προβόπουλος κι εκτός των άλλων σχολίασε:

Οι εξελίξεις στην πραγματική οικονομία είναι πράγματι δυσμενείς, καθώς η ύφεση συνεχίζεται και μάλιστα με ρυθμό ταχύτερο από τον αναμενόμενο. Εκτιμώ ότι η ύφεση θα ήταν ηπιότερη, αν είχαν προχωρήσει ταχύτερα οι μεταρρυθμίσεις, αν είχαν περιορισθεί δραστικότερα τα δημοσιονομικά ελλείμματα και αν είχε βελτιωθεί ουσιαστικά η ανταγωνιστικότητα.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Πλέον όλοι διαπιστώνουν στις ευθύνες της κυβέρνησης για δημοσιονομικό αδιέξοδο που προκύπτει από την εμμονή στην αύξηση των εσόδων κι όχι στη μείωση των δαπανών. Κατά τα λοιπά, ο κ.Προβόπουλος δεν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο για το θέμα της Proton Bank το οποίο όσο περνάει ο καιρός "εξαφανίζεται" από την ύλη των ΜΜΕ. 
parapolitiki.com

Εκ του ορθίως...!!!!!!!!!!!!


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEikkhHdeKDpbzKTCon3AGsjxYbAaZwEEq-GIzJ3TjooovHcIO22CyrK5-1FpiBWguoe2Eq3A2DZmilFDEbEqUoQ0fpayfJPAXzyXAYKzTFgX356SzQJ-69Q-M2ntp3CO92su05kT3Dxezkh/s1600/skitso_fpa.jpg

Στη Gapland το ελικόπτερο είναι σε αναμονή!

Πρόεδρος Ισλανδίας: «Μας εκβίασαν για να πληρώσουμε τα χρέη της τράπεζας Icesave»

Πρόεδρος Ισλανδίας: «Μας εκβίασαν για να πληρώσουμε τα χρέη της τράπεζας Icesave»
Ο πρόεδρος της Ισλανδίας,Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον, κατηγόρησε χθες τις χώρες της Ευρώπης ότι εκβίασαν τη χώρα του για να συμφωνήσει να εγγυηθεί την αποπληρωμή των χρεών μιας τράπεζας που πτώχευσε, δίνοντας συνέχεια στην διένεξη με τη Βρετανία και την Ολλανδία, σε πολίτες των οποίων οφείλονται δισεκατομμύρια που έχουν καταθέσει στην πτωχευμένη τράπεζα.
Όταν ο τραπεζικός τομέας της Ισλανδίας κατέρρευσε στην διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008, οι λογαριασμοί στην τράπεζα Landsbanki 'πάγωσαν', περιλαμβανομένων καταθέσεων και επενδύσεων Βρετανών και Ολλανδών διαμέσου κεφαλαίων που προσφέρονταν online, μέσω της φίρμας Icesave.
Η Ισλανδία λέει ότι η περιουσία της πτωχευμένης τράπεζας θα αρκέσει για να αποπληρωθούν περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια τα οποία οφείλονται στους Βρετανούς και στους Ολλανδούς. Οι δύο χώρες απαιτούσαν από την κυβέρνηση στο Ρέικιαβικ να εγγυηθεί την αποπληρωμή.
Όμως σε δημοψήφισμα που διεξήχθη νωρίτερα εφέτος οι Ισλανδοί απέρριψαν για δεύτερη φορά την παροχή εγγυήσεων.
«Οι άνθρωποι (της κυβέρνησης) υπέκυψαν στον εκβιασμό των Ευρωπαίων. . .», δήλωσε ο κ. Γκρίμσον στο δημόσιο ραδιόφωνο RUV. Πρόσθεσε ότι οι βρετανικές και ολλανδικές αξιώσεις η κυβέρνηση να εγγυηθεί το χρέος της τράπεζας είναι «παράλογες».
«Αυτό που συμβαίνει τώρα αποδεικνύει ότι εάν το θέμα είχε τύχει ενός σωστού χειρισμού εδώ εξ αρχής, θα ήταν εντελώς αχρείαστο να μπει ο λαός της Ισλανδίας και η συνεργασία μας με την Ευρώπη σ' αυτόν το ζουρλομανδύα», πρόσθεσε.
«Η ΕΕ πρέπει να ερευνήσει και να αντιμετωπίσει το πώς κατέστη δυνατόν χώρες-μέλη της να συμφώνησαν να υποστηρίξουν αυτή την παράλογη απαίτηση έναντι της Ισλανδίας», συνέχισε.
Βρετανοί και Ολλανδοί, με τη στήριξη άλλων κρατών-μελών της ΕΕ, ώθησαν ταυτόχρονα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να πιέσει την Ισλανδία, σημείωσε ο Γκρίμσον, υπογραμμίζοντας πως ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν του εξομολογήθηκε τον Ιανουάριο του 2010 ότι ήταν δυσαρεστημένος με τον τρόπο που το Ταμείο χρησιμοποιήθηκε σαν μια «γροθιά» σε βάρος της Ισλανδίας.
Μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 η Ισλανδία αναγκάστηκε να αποδεχθεί ένα πακέτο σταθεροποίησης υπό το ΔΝΤ, που συνοδευόταν από ένα πακέτο οικονομικών μεταρρυθμίσεων που μόλις ολοκληρώθηκαν.
Οι διαχειριστές της Landsbanki έχουν δηλώσει πως τα περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας επαρκούν για να αποζημιωθούν οι Βρετανοί και οι Ολλανδοί και ότι οι πληρωμές μπορούν να αρχίσουν αργότερα εφέτος, αφού ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες εντός της Ισλανδίας.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερς)

Στου κουφού την πόρτα...

Ακόμη και η σκληρά Nεοφιλελεύθερη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Έλενα Παναρίτη βλέπει ότι «έχουμε δώσει πολύ μεγαλύτερη έμφαση στη λιτότητα και στην παραγωγή εσόδων από τη λιτότητα» και επισημαίνει ότι «με τις πολιτικές των μειωμένων μισθών, που γίνονται συνεχώς, δεν γίνεται να αυξήσουμε την παραγωγική μας δύναμη. Γιατί, τελικά, αυτή η πολιτική που ακολουθείται και που πιέζεται να ακολουθηθεί, είναι μια πολιτική που προσπαθεί να μας κάνει να μπούμε σε μια λογική ανταγωνισμού με την Κίνα, την Ινδία. Δεν πρόκειται ο Έλληνας εργάτης, ο εργαζόμενος, να ανταγωνιστεί, ούτε ο Γερμανός, ο Γάλλος, ο Ισπανός, με το ωρομίσθιο ενός Κινέζου»

Ακούει κανείς;

Στο «φως» στοιχεία για τις σχέσεις CIA και M16 με το καθεστώς Καντάφι…


Αίσθηση προκαλούν δημοσιεύματα αμερικανικών και βρετανικών εφημερίδων, που ρίχνουν «φως» τους δεσμούς συνεργασίας που είχαν συχνά στο παρελθόν υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ και της Βρετανίας με το καθεστώς του Λίβυου συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι.
Η… βρετανική εφημερίδα The Independent και η αμερικανική Wall Street Journal απέκτησαν πρόσβαση στα αρχεία που ανακαλύφθηκαν σε ένα κτίριο των λιβυκών μυστικών υπηρεσιών στην Τρίπολη από την οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Human Rights Watch (ΗΡW).
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η οποία επικαλείται έγγραφα που βρέθηκαν στην έδρα της λιβυκής υπηρεσίας εξωτερικής ασφάλειας, επί προεδρίας Τζορτζ Μπους του νεότερου στις Ηνωμένες Πολιτείες, η CIA παρέδωσε φερόμενους ως τρομοκράτες στο καθεστώς του συνταγματάρχη Καντάφι προτείνοντας μάλιστα τις ερωτήσεις που οι Λίβυοι έπρεπε να τους θέσουν.
Όπως προκύπτει επίσης από σημείωμα ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, του Στίβεν Καπς, το 2004, που απευθυνόταν στον τότε επικεφαλής των λιβυκών μυστικών υπηρεσιών Μούσα Κούσα,
η CIA εγκατέστησε μάλιστα «μια μόνιμη παρουσία» στη Λιβύη. Το σημείωμα ξεκινά με την προσφώνηση «Αγαπητέ Μούσα» και υπογράφεται από τον «Στιβ», γεγονός που, όπως γράφει η εφημερίδα, υποδηλώνει τις στενές σχέσεις ανάμεσα στις δύο υπηρεσίες.
Η εφημερίδα The Independent δημοσιεύει παρόμοιες πληροφορίες και δείχνει τις σχέσεις ανάμεσα στις λιβυκές και τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών την ίδια εποχή.
Επικαλείται ένα αμερικανικό έγγραφο διαβαθμισμένο ως «απόρρητο» που ανακοινώνει ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες ήταν «σε θέση» να παραδώσουν «σωματικά» στους Λίβυους έναν άνδρα, τον Σεΐχ Μούσα, ο οποίος παρουσιαζόταν ως μέλος μιας οργάνωσης που συνδεόταν με την Αλ Κάιντα
Μυστικές αμερικανικές πτήσεις μετέφεραν δεκάδες υπόπτους για τρομοκρατία σε ολόκληρο τον κόσμο έπειτα από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2011, προκειμένου να ανακριθούν σε τρίτες χώρες.
Σύμφωνα με την Independent, η βρετανική κυβέρνηση κοινοποίησε εκείνη την εποχή πληροφορίες για εξόριστους αντιφρονούντες στο καθεστώς Καντάφι. Σε μια επιστολή με ημερομηνία 16 Απριλίου 2004, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες ενημερώνουν τους λίβυους ομολόγους τους ότι ένας λίβυος μαχητής έχει αφεθεί ελεύθερος στη Βρετανία.
Πολλά έγγραφα αφορούν την επίσκεψη, στην οποία είχε δοθεί μεγάλη δημοσιότητα, του βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ στην Τρίπολη το 2004, δείχνοντας πως είναι ο Μπλερ ο οποίος επέμεινε για να τον δεχθεί ο Καντάφι στο αντίσκηνό του, καθώς ένα σημείωμα αναφέρει ότι ακόμη και «οι δημοσιογράφοι θα το λατρέψουν».
Ωστόσο, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ αρνήθηκε σήμερα να σχολιάσει τις πληροφορίες, που «ανάγονται στην εποχή της προηγούμενης κυβέρνησης» (του Τόνι Μπλερ). «Δεν μπορώ να κάνω κανένα σχόλιο για τα θέματα που αφορούν μυστικές υπηρεσίες», ανέφερε μιλώντας στο Sky News.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα αρχεία περιλαμβάνουν τις επιστολές και τα φαξ που απευθύνονται στον Μούσα Κούσα, που φέρουν τις υπομνήσεις «Χαιρετίσματα στη M16» (οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες) ή ακόμη και μια ευχετήρια κάρτα για τα Χριστούγεννα ενός βρετανού πράκτορα που υπογράφει «ο φίλος σας».
naftemporiki.gr
koutipandoras.gr

ΠΑΝΙ ΜΕ ΠΑΝΙ !

http://www.tanea.gr/files/1/Media/2011/09/04/C6F1SKITSOD.jpg

Βουτιά σε χρηματιστήρια και ευρώ

Με σημαντικές απώλειες άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ σε αρνητικό έδαφος κινείται και το ευρώ, μετά την εκλογική ήττα της γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ. Αντίστοιχα, το ελληνικό χρηματιστήριο καταγράφει απώλειες της τάξης του 1,8% περίπου, με το γενικό δείκτη να διαμορφώνεται κοντά στις 875 μονάδες.

Η πολιτική αποδυνάμωση, σε συνδυασμό με το γενικότερα αρνητικό κλίμα οδήγησαν το ευρώ στις μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων τριών εβδομάδων, ενώ στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια οι απώλειες είναι της τάξης του 2% ή και παραπάνω.
 
Η ανησυχία των επενδυτών ότι η πανηγυρική νίκη των Σοσιαλδημοκρατών στις τοπικές εκλογές στο κρατίδιο του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας εκλαμβάνεται ως «τιμωρία» της γερμανίδας καγκελαρίου για την πολιτική της -στον τόπο μάλιστα καταγωγής της.
Η εξέλιξη αυτή οδήγησε σήμερα στις ασιατικές αγορές την ισοτιμία ευρώ δολαρίου στο 1,4165. Το ευρώ υποχώρησε και στα χαμηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων έναντι του γεν, στα 108,93 γεν.
Παράλληλα, κρίσιμη χαρακτηρίζουν αναλυτές και την απόφαση που θα εκδώσει το συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας στις 7 Σεπτεμβρίου αναφορικά με τη συμμετοχή της χώρας στους μηχανισμούς στήριξης της Ελλάδας και των υπολοίπων κρατών της ζώνη του ευρώ.
tanea.gr