Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Ανήσυχες οι χώρες της Ευρώπης παρακολουθούν τη διαμάχη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για το φυσικό αέριο. Η ροή ρωσικού αερίου προς Βουλγαρία, Ελλάδα, Τουρκία και ΦΥΡΟΜ διακόπηκε την Τρίτη όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας της Βουλγαρίας. Καθησυχαστική σε ό,τι αφορά την ελληνική αγορά εμφανίζεται η ΔΕΠΑ. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τα ελληνικά νοικοκυριά δεν προβλέπεται να διατρέξουν κίνδυνο θέρμανσης από τη διακοπή καθώς οι αποθήκες της Ρεβυθούσας , διαθέτουν απόθεμα αερίου, που κρίνεται επαρκές για την ελληνική αγορά έως και την Κυριακή. Παράλληλα, η Τουρκία εκδήλωσε την πρόθεσή της, σε περίπτωση που η Ελλάδα αντιμετωπίσει έλλειμμα φυσικού αερίου, να ανεβάσει την ποσότητα τροφοδοσίας.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ

Με απόφαση του Νικολά Σαρκοζί, από σήμερα στις 20.00 απαγορεύεται η προβολή διαφημίσεων σε όλα τα κρατικά κανάλια της Γαλλίας στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης (prime-time).
Με το μέτρο αυτό ο Γάλλος πρόεδρος επιχειρεί να δημιουργήσει μια δημόσια τηλεόραση αντάξιας του βρετανικού BBC.

ΠΕΝΤΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 60 ΣΠΙΤΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΕΞΑΓΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ.
ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ 7 ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΝΩ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΧΕΙ ΑΣΚΗΣΕΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΕΙΔΗ ΣΕ 5 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ.

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ

Πριν από ένα μήνα ακριβώς ο Αλέξης δολοφονείται άνανδρα στα 16 χρόνια του από Αστυνομικό. Χθες ο Διαμαντής στα 21 του, εξίσου άνανδρα τραυματίζεται βαριά από άγνωστους. Εμείς όπως από την πρώτοι στιγμή από αυτό εδώ το blog φωνάζαμε, το ίδιο θα κάνουμε και τώρα.
ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ
Ολα είναι παιδιά μας, φοράν ή δεν φοράν στολή.....
Στη φωτό ο Αλέξης και ο Διαμαντής.

ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ

Μετά το καλοκαιρινό ρεζιλίκη, όπου δεκάδες γκρουπ δεν μπορούσαν να επισκεφτούν αρχαία μνημεία και μουσεία της Ελλάδας, λόγω κολλήματος με το θερινό ωράριο και έλλειψη προσωπικού όπου τα έβρισκαν κλειστά, φτάνουμε σήμερα στο κλείσιμο του Λευκού Πύργου.
Οι συμβάσεις των ωρομίσθιων φυλάκων του μνημείου έληξαν στις 2/1 και δεν ανανεώθηκαν απ΄το Υπουργείο πολιτισμού "λόγω περικοπών". Αποτέλεσμα είναι για μια ακόμη φορά το σύμβολο της Θεσσαλονίκης να παραμένει κλειστό, άγνωστο για πόσο...
ΡΙΜΑΞΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΡΕΕΕ!

ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΤΥΧΕΡΟΣ ΤΟΥ ΤΖΟΚΕΡ...

ΚΑΙ ΜΑΝΤΕΨΤΕ....ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΑΠ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ 3 ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΠΕΡΙ ΤΑ 3 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΚΑΣΤΩΣ.

Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ, ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ, ΘΑ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΣΠΑΝΙΟΥ ΚΟΥΝΑΒΙΟΥ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΜΕΡΙΑ ΠΟΥΛΗΤΑΡΙ!!!!

(ts ts ts just joking - Ελπίζω να μην το δούμε και αυτό ως είδηση σε κανένα τηλεοπτικό παράθυρο...)

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΤΟΥOYOYΣ.....

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΤΟΥΟΥΟΥΣ ....

Μέσα στα μάτια τους
έχουν μια θλίψη ανείπωτη.
Τα πρόσωπά τους σκίζει
ο παγερός γρανίτης του θανάτου
και τα παραμορφώνει
η πιο φρικτή αγωνία.
Στα χείλη τους που τα
παγώνει η πίκρα
μαντεύεις κάτι χαμόγελα
πικρά του παρελθόντος.
Και στην σφιγμένη αγκαλιά
έχουν καλά κρυμμένη την κραυγή.
Σφιγμένη αγκαλιά
που μόνο ο θάνατος
μπορεί να χαλαρώσει
και να λευτερωθεί η κραυγή
που όλοι περιμένουμε:

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΤΟΟΥΟΥΟΥΟΥΣ ...
(Καστρινός)


Γιατί Άραγε? Γιατί?

Το ένα ήταν 16 το άλλο 21 και τα δύο παιδιά και τα δύο πυροβολήθηκαν κρίμα και άδικο και καταδικασταίο! Ένας λαός επιτίθεται στον άλλο! Γιατί ; Διότι είχε προκληθεί εχθρικά απο τον άλλο! Απόψεις πολλές! Αναρχικός ο ένας ! Ανεκπέδευτος ο άλλος! Εγκληματίας ο επιτηθέμενος η ο αμυνόμενος!Ειδήσεις σοβαρές η λιγότερο σοβαρές που γίνονται πρώτο θέμα στα MEGA λοκάναλα! Γιατί άραγέ; Την ίδια στιγμή η αισχροκέρδια ! η φτώχεια ! τα σκάνδαλα ! το Βατοπέδι ! Οι 280 ανταλλαγές ! Ο Εφραιμούλης ! Η φορομπηχτική πολιτική ! Ο Συνταξιούχος ! Ο μικρομεσαίος ! Η Υγεία ! Ο άνεργος ! Η παδεία ! Η ανεργία ! Η ανασφάλεια ! Η λαθρομετανάστευση ! Η ανυπαρξία γενικά της κυβέρνησης ! Ξεχάστηκαν? Τίποτα ! Όλα θάβονται κάτω απο την υπερβολή και το ψέμμα! όμως "Το ψέμα είναι μόνο μία από τις εκατοντάδες παραλλαγές της αλήθειας". (Ρίτσαρντ Μπρακς)




http://www.diaporon-bl.blogspot.com/

Δεύτερη είδηση μετά την Γάζα , ο τραυματισμός του Αστυνομικού στο ΒΒC!

Δεύτερη σε ιεραρχία είδηση της ημέρας στο BBC http://www.bbc.co.uk/ και στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου ,είναι το θέμα με τους πυροβολισμούς στα Εξάρχεια και τον τραυματισμό του αστυνομικού.




http://bollywood-greece.blogspot.com/

ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Δ.ΜΑΝΤΖΟΥΝΗ

Άγνωστοι επιτέθηκαν με Καλάσνικοφ σε περίπολο των ΜΑΤ στα Εξάρχεια στην οδό Νοταρά και Κουντουριώτη κοντά στο Υπουργείο Πολιτισμού, στις 03:05 τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Έπεσαν αρκετοί πυροβολισμοί και δυο σφαίρες τραυμάτισαν ειδικό φρουρό στον θώρακα και στα πόδια. Ο 20χρονος αστυνομικός που εκτελούσε χρέη σκοπού, είδε δύο αγνώστους να τους σημαδεύουν με όπλα, ο ένας όρθιος και ο άλλος γονατιστός. Φώναξε στους συναδέλφους του να πέσουν κάτω για να προφυλαχθούν, ο ίδιος όμως δεν πρόλαβε.


Στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» ανήκει το υποπολυβόλο MP-5 των 9 mm με το οποίο οι άγνωστοι οπλοφόροι πυροβόλησαν σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από το Αρχηγείο της Αστυνομίας. Το συγκεκριμένο όπλο είχε χρησιμοποιηθεί κατά τους αστυνομικούς , στην επίθεση εναντίον του αστυνομικού Τμήματος Νέας Ιωνίας τον Απρίλιο του 2007.


Αμέσως μετά την επίθεση, ο Διαμαντής Μαντζούνης διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό και εισήχθη στο χειρουργείο. Η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία περίπου στις 9 το πρωί, καθώς οι γιατροί κατάφεραν να ελέγξουν την αιμορραγία. Ο 20χρονος νοσηλεύεται σε καταστολή, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η κατάστασή του είναι κρίσιμη, αλλά σταθερή.

ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 3-2

Ποδαρικό για το νέο έτος έκανε ο ΑΟ Κέρκυρα κερδίζοντας τον Εθνικό Αστέρα με 3-2.

Με την νίκη αυτή η ομάδα του νησιού μας παραμένει ζωντανή στο κυνήγι της ανόδου.


(60', 82' Γιαννιτσανάκης, 63' Φλάβιο - 47' Διαμάντης, 76' Αραβίδης)

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Α.ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΣΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ

Το Καθολικό Γηροκομείο Κέρκυρας επισκέφθηκε χθές η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου. Η κα Γκερέκου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με τις ηλικιωμένες που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο αλλά και με τις μοναχές, τις οποίες ευχαρίστησε για την υποδοχή της στο γηροκομείο. Επιπλέον, εξέφρασε την μεγάλη της ικανοποίηση, ενώ συνεχάρη τις μοναχές, οι οποίες αγόγγυστα, με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, διασφαλίζοντας ένα αξιοπρεπές περιβάλλον φιλοξενίας.