Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Ο cabinet man και ο μπινές


Πώς γίνεται ένας "μαραγκός", ένας μπατζανάκης, ένας ανιψιός, ένας ξάδελφος, μια γυναίκα υπουργού, ένα σωρό κουμπάροι και άπειροι κολλητοί, να είναι όλοι λαμόγια και να εμπλέκονται με τη Νέα Δημοκρατία;


Γίνεται, αλλιώς το κόμμα θα λεγόταν σκέτο "Δημοκρατία".

Ή έστω "Ωραία Δημοκρατία".

Το "Νέα" δεν δηλώνει τίποτε άλλο από το νέα, δηλαδή "πάνε αυτά που ξέρατε για τη Δημοκρατία, τώρα θα τη μάθετε αλλιώς".

Και "αλλιώς" σημαίνει "θα βουτήξουμε και τις πέτρες παλιοκαριόλια, να μην έχετε ούτε μια να κλωτσήσετε τη στιγμή της απόγνωσης σας".


Και το πέτυχαν.
Ελλείψει πετρών κοπανάμε ο ένας τον άλλον.
Όλους, εκτός από αυτούς που τις έχουν στις τσέπες, μας κοιτάνε και γελάνε.

Γιατί γελάνε οι μπινέδες της Νέας Δημοκρατίας, που φάγανε, φάγανε, φάγανε, και τώρα μας δουλεύουνε ψιλό γαζί.


Το ΠΑΣΟΚ αντίθετα, προσπαθεί να καθαρίσει τις πληγές του μοναχό του.
Ίσως έχει τσίπα.
Κι αν όχι τσίπα, έχει συνειδητοποιήσει ότι ο Έλληνας απαιτεί κάθαρση.
Κι αν όχι αυτό, έχει την αξιοπρέπεια να μην τον κοροϊδεύει.

Προς το παρόν, έτσι συμβαίνει.
Αδέξια, σωστά, συμβαίνει.



Οι μπινέδες της Δεξιάς δεν διαθέτουν ίχνος από τα παραπάνω.Συνεχίζουν να μας φτύνουν στα μούτρα, ενώ σε μας δεν άφησαν σάλιο να τους ανταποδώσουμε το φτύσιμο.

Με τις γνωστές τους τακτικές να θολώνουν τα νερά, να ροκανίζουν το χρόνο και να σκεπάζουν τις πομπές τους όπως η γάτα τα σκατά της.

Πρώτος και καλύτερος ο Σαμαράς.
Ο μπινές που έφτυσε και το κόμμα του πριν μερικά χρόνια για να κάνει σόλο καριέρα, και επέστρεψε πιο αποτυχημένος από οποιοδήποτε.
Ο αρχηγομπινές.

Θα ήθελα να έχει η Νέα Δημοκρατία έναν διαφορετικό αρχηγό.Έναν έντιμο άνθρωπο, ένα σύγχρονο άνθρωπο.
Γιατί θα ωφελούσε την κάθαρση, άρα την πορεία, το μέλλον της χώρας.
Την κάθαρση και τον άμεσο αποκεφαλισμό κάθε μπινέ, που θα έβαζε το δάχτυλο στο μέλι, όπως λέγεται με τακτ.
Ή, που έβαλε το δάχτυλο στο μέλι.

Αντίθετα, αυτό το δάχτυλο ο Σαμαράς δείχνει να το παίρνει και να το χώνει όλο και πιο βαθιά στον κώλο μας.
Επειδή για τέτοιους μας έχει.
Για ανθρωπίσκους, ιταμούς, ανύπαρκτους, μαλάκες, σκουλήκια, υποτακτικούς.


Και είμαστε, αφού το τρώμε.Σε όποια ιδεολογία και αν στεγαζόμαστε.
Γιατί ο απατεώνας είναι πάντα, και για όλους απατεώνας.
Και εχθρός μας αυτός που τον καλύπτει.


Το ΠΑΣΟΚ το ψήφισα γιατί εκτός των άλλων, απαιτώ την κάθαρση.
Μέσα κι έξω του.
Την περιμένω, όπως την περιμένουν όλοι όσοι το ψήφισαν.
Περισσότερο δε, αυτοί που το ψηφίζουν χρόνια.


Οι πολιτικές ερμηνεύονται πολλαπλώς, οι πολιτικές εφαρμόζονται πολλαπλώς, οι πολιτικοί όμως αναγιγνώσκονται μόνο με ένα αλφάβητο.

Και είναι άλλο ο cabinet man, και άλλο ο μπινές, κ. Σαμαρά...
itsaousa 

Θα μπορούσαν να λένε...

-Κάτσικας είπατε; Όχι δεν μας θυμίζει τίποτα πια το όνομα αυτό...

Δια την αντιγραφήν
Ο Ταχυδρόμος

Νέες βόμβες Πάγκαλου – Νέα κόντρα με ΚΚΕ

Για “αποτυχία του μεγάλου εκσυγχρονιστικού εγχειρήματος του ελληνικού λαού από το 2000 ως το 2004” μιλά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής.

Όπως λέει αυτό οφείλεται “στο ότι βαθμιαία η αλληλεγγύη που υπήρχε μεταξύ των ηγετικών στελεχών του μεταβλήθηκε σε συνενοχή”. “Όταν μεταβάλλεται σε συνενοχή, τότε υπάρχει η βασική ανάγκη για τη μετατροπή του συστήματος σε κλειστό κύκλωμα, της δημοκρατίας σε ολοκληρωτισμό, της εξουσίας που προέρχεται από το λαό και ασκείται εν ονόματί του, σε σε κάποια μορφή τυρρανίας” λέει ο κ. Πάγκαλος.

Ο ίδιος αναφέρει ότι μιλούσε επί κυβερνήσεων Σημίτη για τη διαφθορά – όχι “κατ' ανάγκην για διαφθορά κομματικών στελεχών”. “Έβλεπα τη διαφθορά, την ακουμπούσα, Έρχόταν και με έβρισκε, με την έννοια ότι τα θύματά της διαμαρτύρονταν” λέει, προσθέτοντας ότι: “Ήμουν σε συνεχή επαφή με αυτού του είδους τη σιωπηρή λαϊκή εξέγερση, η οποία είχε αρχίσει πολύ καιρό πριν”.

Επικρίνει επίσης τον τέως πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή ότι κυβέρνησε "από καθ’ έδρας" και χαρακτηρίζει απαράδεκτο να μην προσέλθει να καταθέσει στην εξεταστική της Βουλής όταν το "Βατοπέίδι δείχνει προς την κατεύθυνση του Μαξίμου" και ο κ. Αγγέλου ήταν το "alter ego" του κ. Καραμανλή.

Σκληρή κόντρα Πάγκαλου – ΚΚΕ

Ο κ. Πάγκαλος επιτίθεται στο ΚΚΕ και πάλι, λέγοντας ότι “μπορούν να κάνουν τεράστια ζημιά” , αναφερόμενος στην υπόθεση των κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ κάτα των κρουαζιεροπλοίων. “ Εγώ πιστεύω ότι έχουν λειτουργήσει για μία πτώση του ελληνικού τουρισμ0ύ που είναι τουλάχιστον 10% από το 20% που φαίνεται ότι ειναι η μείωση".

Ο ίδιος εξαπολύει “βολές” και για τους θανάτους στη Marfin κατά του ΚΚΕ, λέγοντας ότι επαγγέλονται τη βια, ενώ καταφέρεται ξανά κατά του κόμματος για τις αναφορές περί ανατροπής του αστικού συστήματος. “Όταν κανείς σκέφτεται τον υποκειμενικό παράγοντα αυτής της εξέλιξης με το σημερινό ΚΚΕ και τους γραφειοκράτες υπαλληλίσκους του Περισσού και την κυρία Παπαρήγα σε ρόλο επαναστατικού ηγέτη, είναι γελοία πράγματα”, λέει.

Απάντηση ΚΚΕ

"Ακόμη φορά η ηγεσία του  ΠΑΣΟΚ αξιοποιεί τον Θ. Πάγκαλο  και αυτός το αισχρό ψέμα και τη συκοφαντία για να επιτεθεί στο ΚΚΕ. Τους ενημερώνουμε ότι το ΚΚΕ δεν τρομάζει από προβοκάτσιες και απειλές. Όταν από τις εκλογές του 2007, μαζί ο Θ. Πάγκαλος και ο Γ. Καρατζαφέρης οργάνωναν τις προβοκάτσιες κατά του ΚΚΕ ήταν πολλοί εκείνοι που δεν καταλάβαιναν το λόγο, σήμερα είναι ελάχιστοι. Συκοφαντούν και απειλούν το ΚΚΕ γιατί έχουν στο στόχαστρο τα δικαιώματα, της δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες του λαού" λέει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

"Επιτίθενται βρώμικα και ύπουλα στο ΚΚΕ γιατί επιδιώκουν να υποτάξουν το εργατικό λαϊκό κίνημα που αντιπαλεύει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ευθύνη για το προβοκατόρικο ρόλο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Τα  μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ  ανεξάρτητα της συμφωνίας τους με τις θέσεις και τη δράση του  ΚΚΕ έχουν χρέος και ευθύνη να διαχωριστούν από τις αντιΚΚΕ μεθοδεύσεις και σχεδιασμούς της ηγεσίας τους και να πάρουν θέση κατά της καταστολής του εργατικού λαϊκού κινήματος" καταλήγει η ανακοίνωση.
http://www.newsit.gr

Συνελήφθη η Βίβιαν Ιωακείμ, η συμπρωταγωνίστρια της Ντούβλη!

Ποια έχει σειρά να συλληφθεί;


Συνελήφθη το μοντέλο και πρόσφατα ηθοποιός- έπαιξε στην τσόντα της Ντούβλη, συνελήφθη από την αστυνομία. Η Βίβιαν Ιωακείμ, είχε δηλώσει πως έπαιξε στην τσόντα επειδή είχε ανάγκη τα χρήματα για τον αδερφό της. Έρχεται η ώρα των συλλήψεων και για άλλες πεταλουδίτσες....
troktiko
100greekblogs 

Ερχεται ο υπολογιστής - ταμπλέτα των 100 δολαρίων


Ο υπολογιστής-ταμπλέτα θα τεθεί πολύ σύντομα στην υπηρεσία των... φτωχών, καθώς η οργάνωση OLPC του Ελληνοαμερικανού ερευνητή του MIT, Νίκολας Νεγκρεπόντε, ετοιμάζεται να προωθήσει στην αγορά μία συσκευή σε μέγεθος Α4 της οποίας η τιμή δεν θα ξεπερνάει τα 100 δολάρια!
Μετά τη δημιουργία του φορητού υπολογιστή των 100 δολαρίων -ο οποίος δεν διαδόθηκε όσο ήλπιζαν οι κατασκευαστές του-, η OLPC (Ενας Φορητός Ανά Παιδί) ανακοίνωσε χθες πως η νέα συσκευή θα βασιστεί στον υπολογιστή-ταμπλέτα «Moby», που παρουσίασε φέτος ως πρωτότυπο η αμερικανική Marvell Technology, με την προοπτική να τον διαθέσει σε σχολεία και νοσοκομεία.
Κόστος  :
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της οργάνωσης, το κόστος της επερχόμενης ταμπλέτας είναι πιθανό να κρατηθεί κάτω από τα 100 δολάρια και να είναι φτηνότερη από τα netbook που διατίθενται σήμερα στην αγορά χάρη στην απουσία πληκτρολογίου και κινητών εξαρτημάτων.
Υπενθυμίζεται ότι, παρά τις προσπάθειες των δημιουργών του, ο πλαστικός, πράσινος φορητός υπολογιστής XO που διανέμεται από την OLPC σε χώρες όπως το Αφγανιστάν και η Ουρουγουάη, συνεχίζει να κοστίζει σχεδόν 200 δολάρια, και αυτό επειδή η ζήτηση ήταν πολύ μικρότερη από αυτήν που αναμενόταν.
Οπως επισημαίνεται, παρά τις αρχικές προβλέψεις του Νεγκρεπόντε που ήθελαν να έχουν πουληθεί μέχρι το 2005 τουλάχιστον 100 εκατομμύρια τέτοιοι φορητοί υπολογιστές, έχουν διατεθεί μόλις 2 εκατομμύρια ανά τον κόσμο.
Ωστόσο, πολλοί αναλυτές σπεύδουν να επισημάνουν ότι ο φορητός XO διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη διάδοση, λίγο αργότερα, των φθηνών υπολογιστών netbook. 
i-diadromi 

Έρχεται η “μητέρα όλων των εξεταστικών”


Στα τέλη Ιουνίου αναμένεται να συσταθεί η Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία και ήδη ετοιμάζονται οι καταστάσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που θα την απαρτίζουν.
Στόχος της κυβέρνησης ήταν να συσταθεί η επιτροπή αυτή όσο το δυνατόν γρηγορότερα, στα μέσα Ιουνίου, με την ολοκλήρωση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για το Βατοπέδι, αλλά η παράταση που πήραν για άλλη μία φορά οι εργασίες της συγκεκριμένης επιτροπής αναγκάζουν την κυβέρνηση να μεταθέσει τη σύσταση της επιτροπής για το τέλος Ιουνίου.
Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, όταν συσταθεί η Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία, να κληθούν να καταθέσουν σε αυτήν και υψηλόβαθμα κοινοτικά στελέχη, τα οποία ελάμβαναν και επεξεργάζονταν τα ψευδή στοιχεία, τα οποία απέστελλε η ελληνική κυβέρνηση μέσω της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.
Έτσι δεν αποκλείεται να κληθούν να καταθέσουν στελέχη της Εurostat, καθώς και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Siemens: Θύελλα στην Επιτροπή για το e-mail προς Σαμαρά

ΤΟ Ε-ΜΑΙL του Ευάγγελου Σέκερη προς τον Αντώνη Σαμαρά με το οποίο του ζητά να μεσολαβήσει στον Μιχάλη Χριστοφοράκο ώστε να αποφευχθεί μια δυσμενής για τον ίδιο μετάθεση στη Siemens, που παρουσίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου, φόρτισε την ατμόσφαιρα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο της γερμανικής εταιρείας. Στο επίμαχο e-mail, που φέρει την ημερομηνία 31 Ιουλίου 2006, όταν ο Α. Σαμαράς ήταν ευρωβουλευτής, φαίνεται να υπενθυμίζει ο Ευ. Σέκερης στον νυν πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι «του άνοιγε πόρτες» προκειμένου ο ίδιος παράλληλα και με τις δικές του γνωριμίες «να βοηθά την εταιρεία είτε αυτό αφορούσε στις τηλεπικοινωνίες, είτε στα ιατρικά, είτε στην ενέργεια κλπ». Ακόμη, ο κ. Σέκερης- ο οποίος κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή στις 16 Μαρτίου 2010 απευθύνει συστάσεις στον πρόεδρο της Ν.Δ. πώς θα μεταχειριστεί τον Μ. Χριστοφοράκο: «Γενικά δεν χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα ευγενής μαζί του. Τους έχω προσφέρει πάρα πολλά και το γνωρίζει πολύ καλά. Ξέρει ότι γνωρίζω πολλά για τις βρωμιές τους και ότι έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό. Θα ήθελα να του δώσεις να καταλάβει ότι μιλάμε συχνά και πως γνωρίζεις πάρα πολλά. Σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσει να σε τουμπάρει», καταλήγει το e-mail. Υστερα απ΄ αυτά, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου ζήτησε να κληθεί ο Αντώνης Σαμαράς καθώς και να καταθέσει ξανά στην Επιτροπή ο Ευάγγελος Σέκερης. 
TA NEA

Siemens: Ο μαραγκός έκρυβε μαύρα ταμεία


Ντουλάπι να κρυφτούν έψαχναν χθες οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καθώς ο επιχειρηματίας Μάριος Κάτσικας, σύμφωνα με τα μέλη της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, αποδείχθηκε ότι σχετίζεται με τα μαύρα ταμεία της Siemens.
Ενταση όμως επικράτησε και λόγω της ανταλλαγής κατηγοριών μεταξύ του πρόεδρου της Επιτροπής Σήφη Βαλυράκη και του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Ν.Δ. Κώστα Τζαβάρα εξαιτίας του προχθεσινού e-mail που δόθηκε στη δημοσιότητα και το οποίο κατά το ΠΑΣΟΚ- σύμφωνα με την επίσημη μετάφραση του υπουργείου Εξωτερικών- έδινε εντολή στον επιχειρηματία Μ. Κάτσικα να «δώσει το 50% των συμφωνηθέντων σε άνθρωπο του υπουργικού συμβουλίου το 2008», ενώ η Ν.Δ. υποστηρίζει ότι αφορά το υπόλοιπο της πληρωμής του κ. Μ. Κάτσικα για την κατασκευή ντουλαπιών σε διαμέρισμα που αγόρασε στις ΗΠΑ.

Ο κ. Μ. Κάτσικας, ενώ μέχρι προχθές υποστήριζε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη γερμανική εταιρεία, στην πολύωρη κατάθεσή του παραδέχθηκε ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ανέφερε ότι ήταν εν γνώσει του το μπλοκάρισμα του λογαριασμού του από τις δικαστικές αρχές της Ελβετίας εξαιτίας των εμβασμάτων (200.000 ευρώ σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία») που έλαβε από την εταιρεία Ρlacid Βlue Corporation, την οποία διαχειριζόταν ο κ. Γ. Καλδής για λογαριασμό του Μ. Χριστοφοράκου. Γι΄ αυτό και οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος μιλούσαν χτες για δικαίωση, γιατί ο κ. Κάτσικας ουσιαστικά επιβεβαίωσε τη σχέση του με εισροή χρημάτων από τα μαύρα ταμεία της γερμανικής εταιρείας. Ο κ. Μ. Κάτσικας υποστήριξε ότι το 2003 θέλησε να αγοράσει ένα σπίτι στην Αγία Μαρίνα στο Λαγονήσι από τον Μανώλη Παπαδογιαννάκη έναντι 350.000

ευρώ. Γι΄ αυτήν την πράξη τού έδωσε προκαταβολή σε μετρητά και χωρίς παραστατικά 200.000 ευρώ αλλά στη συνέχεια- φέρεται να είπε- ότι χάλασε η συμφωνία και ο Μ. Παπαδογιαννάκης του επέστρεψε τον Οκτώβριο του 2003 το συγκεκριμένο ποσό σε λογαριασμό στην Ελβετία μέσω της Ρlacid Βlue, ιδιοκτησίας του κ. Γ. Καλδή, μέσω της οποίας σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές διακινήθηκε μαύρο χρήμα για τις πολιτικές πληρωμές με εντολή του Μ. Χριστοφοράκου.

Σύμφωνα με τον κ. Μ. Κάτσικα, ο Μ. Παπαδογιαννάκης ήταν φίλος και γείτονας του Γ. Καλδή και πως ο ίδιος δεν γνώριζε ούτε την ύπαρξη αλλά ούτε και τον ρόλο της Ρlacid Βlue. Ωστόσο, σύμφωνα με τα έγγραφα, φαίνεται ότι από το 2003 μέχρι το 2008 ο κ. Μ. Κάτσικας δεν κίνησε κεφάλαια από τον συγκεκριμένο λογαριασμό, ενώ την ίδια χρονιά απορρίφθηκε το αίτημά του να ξεμπλοκαριστεί ο λογαριασμός του, με το συνολικό ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Κι όταν ρωτήθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη γιατί δεν κίνησε τα χρήματα από τον συγκεκριμένο λογαριασμό αυτήν την πενταετία, ο μάρτυς απάντησε πως έχει πολλά λεφτά και δεν ενδιαφέρθηκε για την κίνηση του λογαριασμού, ενώ πρόσθεσε ότι ο ετήσιος τζίρος των επιχειρήσεών του ανέρχεται σε 350 εκατ. ευρώ και πως του χρωστά 75 εκατ. ευρώ το Δημόσιο.

Εντύπωση, ωστόσο, προκάλεσε στα μέλη της Εξεταστικής το γεγονός ότι στις 18 Δεκεμβρίου του 2009- δηλαδή δύο περίπου μήνες πριν αρχίσει τις εργασίες της η Επιτροπή- οι κ.κ. Μ. Κάτσικας και Μ. Παπαδογιαννάκης υπέγραψαν νέο συμφωνητικό ενώπιον συμβολαιογράφου με την επισήμανση ότι ακυρώθηκε η αγοραπωλησία του σπιτιού στην Αγία Μαρίνα «λόγω δυσμενούς οικονομικής κατάστασης».

Οι γνωριμίες
Ακόμη, ο Μ. Κάτσικας φέρεται να κατέθεσε ότι έχει περίπου 20 εταιρείες ανάμεσα στις οποίες κάποιες που δραστηριοποιούνται στο real estate με μεσιτείες ακινήτων και εξαιτίας των τελευταίων κάποια στιγμή είχε συνεργαστεί με τη σύζυγο του Γιώργου Αλογοσκούφη. Επίσης- κατά τους βουλευτές της Επιτροπής- ο ίδιος είπε ότι γνώριζε από μικρό παιδί τον Κώστα Καραμανλή, πως έπαιζε μπάλα με τον Μιχάλη Λιάπη και ότι γνώριζε τον Γιώργο Παπανδρέου πριν γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι πούλησε ένα διαμέρισμα στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης σε πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας ότι αυτό δόθηκε σ΄ έναν Ιταλό. 
ΤΑ ΝΕΑ