Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Στην πατρίδα του θείου του ...Τριανταφυλλίδη

Την πατρίδα του θείου του Κωνσταντίνου...Τριανταφυλλίδη, του επονομαζόμενου και...εθνάρχη επισκέφτηκε χθες ο προσωρινός «καταλληλότερος» στο πλαίσιο της περιοδείας του όπου και μίλησε σε μεγαλειώδη συγκέντρωση. Το στιγμιότυπο από την θερμή υποδοχή. http://anarxokommouni.blogspot.com/

ΜΑΓΚΕΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ ! ! !

Όσοι θεωρούσαν τον Ολυμπιακό ξεγραμμένο από την υπόθεση πρωτάθλημα, τότε καλά θα κάνουν να το ξανασκεφτούν! Τις τελευταίες εβδομάδες, ο νταμπλούχος έμοιαζε ανήμπορος να απαντήσει με πράξεις στους ψιθύρους οι οποίοι χάριζαν πρόωρα τα σκήπτρα στο νέο αφεντικό. Οι σαρωτικές αλλαγές του Κόκκαλη άλλαξαν άρδην το μουντό σκηνικό και την ψυχολογία στα αποδυτήρια. Η νίκη με αντίπαλο την Αλκμάαρ απέδειξε πως ο ασθενής έχει σφυγμό! Το διπλό με τον ΠΑΟΚ ξεκαθάρισε σε όλους πως το θηρίο, είναι πάντα πιο επικίνδυνο όταν είναι πληγωμένο. Στην Τούμπα, ο Ολυμπιακός δεν ήταν θεαματικός. Δεν έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο με εντυπωσιακές ενέργειες, ούτε έθελξε με τον τρόπο ανάπτυξής του και την ολοκληρωτική υπεροχή του. Ας μην κρυβόμαστε, δεν ήταν ικανός να το πράξει και -φυσικά- δεν το αναζήτησε. Αντίθετα, ήταν εντυπωσιακά κυνικός, ορθολογιστής και ψυχρός όταν η νίκη κρεμόταν από ένα τεντωμένο σχοινί. Το γκολ στο 90, για κάποιους είναι τύχη. Για κάποιους άλλους, μαγκιά!
http://www.sport24.gr

ΟΙ ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΗΣ ΗΤΤΑΣ…

Τόσους μήνες έβλεπαν το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις και δεν χρώσταγαν καλό λόγο, ούτε για το κίνημα, ούτε για τον Πρόεδρό του.«…Δεν υπάρχει δυναμι-κή… Λείπει το ρεύμα που θα οδηγούσε στη νίκη…», η βασική επωδός των περισπούδαστων αναλύ-σεών τους…Ο υποχθόνιος στόχος τους, το υποσυνείδητο του έλληνα ψηφοφόρου, με τις βολές τους να φέρουν, κάθε φορά, το μήνυμα «… ο Γιώργος είναι λίγος… δεν τραβάει…».Η εντολή των αφεντικών σαφέστατη : «…θέλουμε εξελίξεις που θα υπόκεινται σε έλεγχο… πάση θυσία αποτροπή, ισχυρών καταστάσεων…».Κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, το κίνημα δούλεψε, ο Πρόεδρος έδωσε τον καλύτερο εαυτό του, η νεοδημοκρατία ξεγυμνώθηκε, ο «καταλληλότερος» κατέρρευσε !Ο ελληνικός λαός, αποτινάζοντας αφεντικά, αναλυτές, ινστρούχτορες, μηδενιστές, γραφικότητες κλπ, κάνει το «μπραφ !...» και αποκαλύπτεται αποφασισμένος για τη Νέα Αλλαγή : Ναι !... Το 2009 ένα νέο 1981 ; Γιατί, όχι !...Οι νταβάδες της πολιτικής, δεχόμενοι, κατακέφαλα, τη δυναμική, που …έλλειπε και πουντιασμένοι από το …ρεύμα. που έψαχναν, σαστίζουν, πέφτουν σε περισυλλογή κι αποφασίζουν τη μάχη της οπισθοφυλακής : η θεωρία της διαχειρίσιμης ήττας, στο προσκήνιο !…«…Προς Θεού ! Δεν πρέπει το ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ κι ο ανεξέλεγκτος Παπανδρέου να σαρώσουν και να πετύχουν ισχυρή αυτοδυναμία !...».Και οι θεωρίες για την ανάγκη ύπαρξης ισχυρών αυτοδύναμων κυβερνήσεων ;«… Αυτά τα λέμε για τον κόσμο… Η περίπτωση, η τωρινή, είναι διαφορετική…».Τι θα πει διαχειρίσιμη ήττα ;«… Να, ένα 4%, διαφορά και μια οριακή πλειοψηφία, είναι ό, τι πρέπει !...».Οι έτοιμες, από καιρό, διάδοχες καταστάσεις, οι άνθρωποί τους στο πολιτικό σύστημα, πρέπει να βρουν διέξοδο ανέλιξης… Μια μεγάλη νίκη του Παπανδρέου και μια ισχυρή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θα ταράξει το «τέλμα», θα δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις, θ΄ ακυρώσει ένα πολύχρονο και καλομελετημένο σχέδιό τους και θα τους πάει, πολύ πίσω, με ό, τι αυτό συνεπάγεται…Είναι, βλέπεις κι αυτό το Πρόγραμμα για την Οικονομία και την αντιμετώπιση της κρίσης, που βγαίνει από τα «πλαίσια»… Που φέρνει και σπέρνει «καινά δαιμόνια» : άκου, εκεί, ενίσχυση εισοδημάτων και δημόσιες επενδύσεις ! Κι εκείνο το σχέδιο για τον «ισχυρό κρατικό πυλώνα στον τραπεζικό τομέα», πως μπορεί να χωνευτεί ;Είναι σαφείς, λοιπόν, η λειτουργία και οι παρεμβάσεις των θιασωτών της διαχειρίσιμης ήττας και απόλυτα κατανοητές, οι αγωνίες των τηλεοπτικών εκπροσώπων τους, που αποτυπώνονται στις οθόνες… Όπως, σαφέστατο, πια έχει γίνει στον ελληνικό λαό, το ύψος, που τοποθετείται ο πήχης…
Το άλμα του αναμένεται, στις 4 Οκτωβρίου !...

Δημοσκόπηση της VPRC: Με προβάδισμα 7,5% κερδίζει την αυτοδυναμία το ΠΑΣΟΚ


Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ κατά 7,5% έναντι της ΝΔ δείχνει το τελευταίο κύμα του Προεκλογικού Βαρόμετρου της VPRC για το tvxs. Η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ενώ οι έδρες της Νέας Δημοκρατίας εκτιμάται ότι θα είναι κάτω από 100.
http://www.tvxs.gr

Ηρθε η ωρα του Καραμανλη!


Κύριε Καραμανλή, αυτή είναι η ζωή σας!

Κύριε Πρωθυπουργέ, Σας ψήφισα το 2004, και με βαρειά καρδιά σας ξανάδωσα μια ευκαιρία ψηφίζοντάς σας και το 2007. Με προδώσατε βάναυσα, όπως προδώσατε και ολόκληρο τον Ελληνικό λαό, πλην των εκλεκτών σας. Δυστυχώς, είχατε βάλει τον πήχυ πολύ χαμηλά, τόσο για σας και το κόμμα σας, όσο και για την Ελλάδα, όπως άλλωστε δείχνετε και με το χέρι σας στη φωτογραφία.
Τόσο δα!
Στις Ευρωεκλογές του περασμένου Ιουνίου δεν προσήλθα στις κάλπες, διότι έκρινα ότι και η αποχή ήταν ένα πολιτικό μήνυμα που έπρεπε να λάβουν όλα τα κόμματα. Με απογοήτευση όμως διαπίστωσα ότι "αγρόν ηγόρασαν"... Σαν αποχαιρετιστήριο μήνυμα, με θλίψη ομολογώ, σας αφιερώνω το κάτωθι βίντεο που άλλοι ετοίμασαν για σας, διότι ούτε εσείς ούτε εμείς πρέπει να ξεχνάμε. Ομολογουμένως έχουν κάνει επαγγελματική δουλειά. Καλή ξεκούραση Κύριε Καραμανλή! Είχατε δύο ευκαιρίες για να φανείτε χρήσιμος στον τόπο, αλλά τις κάψατε. Τώρα πλέον είναι αργά για άλλες υποσχέσεις. Κανείς πια δε σας πιστεύει, ακόμη κι αν κάνετε χαρακίρι στην Ακρόπολη για να μας πείσετε ότι την τρίτη φορά θα είστε αποφασισμένος... Και μην ξεχάσετε να γράψετε κι εσείς βιβλίο που να μας λέτε τι χρειάζεται η Ελλάδα για να ορθοποδήσει. Αν μη τι άλλο, θα έχει πλάκα!
Είμαι σκληρή, ε; Ναι, είμαι, και σας εξομολογούμαι ότι δε χαίρομαι να πληγώνω συνανθρώπους μου. Απεναντίας, λυπάμαι όταν είμαι αναγκασμένη να το κάνω. Κι εσείς με αναγκάσατε, κύριε Καραμανλή, να προφέρω σκληρά λόγια, ενάντια στη φύση μου. Συγνώμη!
Σας ευχαριστώ, πάντως, για τα 5,5 χρόνια που μας υπηρετήσατε όπως-όπως ως πρωθυπουργός. Δεν είπα βέβαια ποτέ ότι είναι εύκολο να κυβερνήσει κανείς ένα σκληροτράχηλο λαό σαν τον Ελληνικό με τόσες ριζωμένες παθογένειες. Απεναντίας, είναι πολύ δύσκολο, έως και αδύνατο... Ας το λάβουν αυτό σοβαρά υπόψη τους οι επόμενοι, για να μην έχουμε παρόμοιο βίντεο αναρτημένο στο τέλος της θητείας τους.

http://seferou.blogspot.com

ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ !...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟΠΛΟΚΟ...

http://logoplokies.blogspot.com

ΠΑΕ ΑΡΗΣ: "Στο ίδιο έργο θεατές. Ήμαρτον" (ΠΑΟ - ΑΡΗΣ:1 - 0)

Την 600 νίκη του σημείωσε ο Παναθηναϊκός στην Α' Εθνική με αυτή επί του Αρη στο ΟΑΚΑ, με τον Κώστα Κατσουράνη να χαρίζει στο 83' τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του. Οι παίκτες του Τεν Κάτε με ανατροπή παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας με την 4η νίκη τους σε ισάριθμα ματς. Οι "κιτρινόμαυροι" φωνάζουν για πέναλτι που δεν τους δόθηκε στο 90'.
Ανακοίνωση εξέδωσε ο Άρης μετά το παινχίδι με τον Παναθηναϊκό και την ήττα με 2-1 στο ΟΑΚΑ. Η ΠΑΕ ζητάει συγνώμη για τον μη σχολιασμό του αγώνα στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Η ανακοίνωση:

"ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ. ΗΜΑΡΤΟΝ...

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ζητά συγνώμη από το τεχνικό τιμ της ομάδας και τους ποδοσφαιριστές (αλλά και τον κόσμο που παρέδωσε μαθήματα οπαδικής συμπεριφοράς) για τον μη σχολιασμό του αγώνα ΠΑΟ-ΑΡΗΣ, όπου ΟΛΟΙ είδανε τι συνέβη..."
http://sport24.gr

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ: ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΕΚ 1 - 1

Ματς -θρίλερ διεξήχθη στην πόλη των Ιωαννίνων. Η ΑΕΚ κυνήγησε να πάρει τους βαθμούς , αλλά στο τέλος έδειξε μικρό βαθμό συγκέντρωσης και ο ΠΑΣ ισοφάρισε το σκορ και εξασφάλισε την ισοπαλία.

Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Θα πούμε όλη την αλήθεια για την Οικονομία»

Μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα, αποκεντρωμένη διοίκηση και διαφάνεια παντού εξαγγέλλει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και υπογραμμίζει ότι σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ βρεθεί στην κυβέρνηση «δεν θα κρύψει την αλήθεια για το πού βρίσκεται η χώρα, για να αξιολογήσει και ο ελληνικός λαός τα περιθώρια στα οποία θα κινηθούμε». Μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξηγεί ότι στην οικονομία θα κινηθεί ταυτόχρονα σε δύο κατευθύνσεις: του «νοικοκυρέματος» των δημόσιων οικονομικών και της τόνωσης της αγοράς, προκειμένου η χώρα να βγει από την ύφεση. « Εάν μόνο τονώσουμε την αγορά και δεν κάνουμε το νοικοκύρεμα, θα έχουμε έκρηξη η οποία θα δημιουργήσει προβλήματα στο χρέος μας, στο έλλειμμά μας και στην αξιοπιστία μας διεθνώς. Αν μόνο μειώσουμε τις δαπάνες και δεν τονωθεί η αγορά, δεν θα έχουμε έσοδα, δεν θα κινηθεί η οικονομία, θα μπούμε σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης που πάλι θα εκτινάξει τα ελλείμματα και το χρέος», εξηγεί ο κ. Παπανδρέου.Παράλληλα, επισημαίνει την ανάγκη για μια «νέα αρχιτεκτονική του διοικητικού συστήματος» με δημιουργία ισχυρών δήμων, έπειτα από νέες συνενώσεις, αποκεντρωμένες υπηρεσίες και τρίτο βαθμό αιρετής αυτοδιοίκησης σε επίπεδο περιφέρειας.

Συμφωνία για τα ντιμπέιτ

Περισσότερο χρόνο για να διατυπώσουν τις ερωτήσεις τους καθώς και δικαίωμα να υποβάλουν διευκρινιστικές ερωτήσεις θα έχουν τελικώς οι δημοσιογράφοι στο αυριανό ντιμπέιτ μεταξύ των έξι πολιτικών αρχηγών, μετά τη συμβιβαστική λύση που βρέθηκε με τους εκπροσώπους των κομμάτων.Η τηλεμαχία θα μεταδοθεί αύριο στις οκτώ, ενώ μεθαύριο Τρίτη, την ίδια ώρα, θα πραγματοποιηθεί και η τηλεοπτική αντιπαράθεση Καραμανλή - Παπανδρέου. Η μονομαχία Καραμανλή - Παπανδρέου θα έχει έναν συντονιστή και πέντε θεματικές ενότητες. Τα δύο μεγάλα κόμματα κατέληξαν σε ένα «μνημόνιο» που περιγράφει με λεπτομέρεια τους όρους, βάσει των οποίων θα γίνει η συζήτηση.

EUROBASKET 2009: ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ... (Ελλάδα-Σλοβενία: 57-56)

Η εθνική ομάδα μπάσκετ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαικό πρωτάθλημα της Πολωνίας! Η ελληνική ομάδα, νίκησε στον μικρό τελικό την Σλοβενία με 57-56. Μιά απουδαία επιτυχία για την ελληνική ομάδα η οποία πήγε στη διοργάνωση χωρίς τέσσερα βασικά στελέχη (Παπαλουκάς, Διαμαντίδης, Τσαρτσαρής, Βασιλόπουλος). «Είναι σαν να πήραμε το χρυσό. Είναι θρίαμβος. Ηταν το καλύτερο που μπορούσαμε να πάρουμε στη διοργάνωση από τη στιγμή που αντιμετωπίσαμε την Ισπανία στον ημιτελικό» είπε ο Βασίλης Σπανούλης. Είναι το πέμπτο συνολικά μετάλλιο σε ευρωπαικό πρωτάθλημα, μετά τα χρυσά του 1987 και του 2005, το αργυρό του 1989 και το χάλκινο του 1949. Παράλληλα, αποτελούσε και ένα απωθημένο για την εθνική, αφού πάντα γνωριζε την ήττα σε μικρούς τελικούς!

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ !!! - Επικρατείας: Ψηφοδέλτιο ανανέωσης από το ΠΑΣΟΚ

Με ισχυρές δόσεις ανανέωσης ανακοινώθηκε ο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Ο Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος κ. Γιάννης Ραγκούσης είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Αναλυτικά, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:
Πρώτος, στο ψηφοδέλτιο ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Δεύτερη, η καθηγήτρια Έλενα Παναρίτη, με σπουδές στα Πανεπιστήμια Johns Hopkins και Harvard, πολυετή εργασία στην Παγκόσμια Τράπεζα ως οικονομολόγος και σήμερα με επαγγελματική ενασχόληση σε θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας και δημόσιας πολιτικής για υποβαθμισμένες περιοχές. Τρίτος, ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής της πολιτικής της Υγείας και σε θέματα κοινωνικού κράτους και Διευθυντής του Κέντρου οικονομικών της Υγείας στο LSE στην Μεγάλη Βρετανία. Επίτιμος καθηγητής σε Πανεπιστήμια διαφόρων χωρών σε ζητήματα δημόσιας υγείας, σύμβουλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Τέταρτη, η Μάγια Τσόκλη, κοινωνιολόγος, δημοσιογράφος. Έχει εδώ και χρόνια ταυτιστεί με την ταξιδιωτική δημοσιογραφία στην Ελλάδα. Προβάλλει με το έργο της μια διαφορετική αντίληψη για τη χώρα μας. Πέμπτος, ο Παύλος Γερουλάνος, με μεταπτυχιακές σπουδές απότα Πανεπιστήμια Harvard και MIT, σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα, με εμπειρία και από Δημόσια Διοίκηση έχοντας διατελέσει Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και σήμερα Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ. Έκτη, η Σταυρούλα Σαλουφάκου, ιδιωτική υπάλληλος, με διαδρομή στο συνδικαλιστικό Κίνημα και σήμερα πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Έβδομη, η Τατιάνα Καραπαναγιώτη, από τον χώρο του Πολιτισμού και της τηλεόρασης, παραγωγός τηλεοπτικών ταινιών και ντοκιμαντέρ, με έμφαση σε θέματα εκπαίδευσης, αρχαιολογίας, πολιτισμού αλλά και πολιτικής. Όγδοος, ο Δημήτρης Λάλας, με διδακτορικό από το πανεπιστήμιο Cornell των ΗΠΑ, με πλούσιο ερευνητικό έργο στα θέματα Περιβάλλοντος και Κλιματικών Αλλαγών. Έχει διατελέσει καθηγητής Μετεωρολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου. Ένατος, ο Κώστας Θέος, πολιτικός μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό από τη Γαλλία. Ειδικός σε θέματα αναπτυξιακής πολιτικής, έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, με αρμοδιότητες στις Δημόσιες Επενδύσεις και τα προγράμματα της ΕΕ Δέκατος, ο Αλί Μοχάμετ Χαγκ, γεννημένος στο Σουδάν, γιατρός καρδιολόγος στο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου. Με αγώνες στον αντιστασιακό αγώνα κατά της δικτατορίας του Σουδάν. Απελευθερώθηκε μετά από ειδική παρέμβαση του Ανδρέα Παπανδρέου. Ενδέκατη, η Άννα Καφέτση, από το χώρο του πολιτισμού με πτυχίο Φιλοσοφικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό στην Ιστορία της Τέχνης από τη Σορβόννη. Έφορος της Εθνικής Πινακοθήκης. Επιμελήτρια και συγγραφέας πολλών εκδόσεων στο χώρο του πολιτισμού. Τέλος, στη δωδέκατη θέση του ψηφοδελτίου, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το ΠΑΣΟΚ, η συμμετοχή μιας εμβληματικής φυσιογνωμίας του ελληνισμού: ο Εμμανουήλ Κριαράς, φιλόλογος, νεοελληνιστής καθηγητής φιλοσοφικής Σχολής, έχει συνδέσει το όνομά του με τη σύγχρονη πορεία τον Γραμμάτων και των Τεχνών της χώρας μας.
http://www.tanea.gr