Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Ναυτεργάτες εμπόδισαν την επιβίβαση τουριστών σε κρουαζιερόπλοιο

Διαβάζουμε στο in.gr:

Σε ξενοδοχεία μεταφέρθηκαν 970 επιβάτες του υπό σημαία Μάλτας κρουαζιερόπλοιου Ζenith που επρόκειτο να αποπλεύσει στις 9:00 το βράδυ από τον Πειραιά για την Κροατία. Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) κατά της άρσης του καμποτάζ, ναυτεργάτες εμπόδισαν την επιβίβαση των τουριστών.
Το κρουαζιερόπλοιο κατέπλευσε το πρωί στην Ακτή Ξαβερίου, όπου και αποβίβασε τους επιβάτες του. Συγκεντρωμένοι, μέλη κυρίως του ΠΑΜΕ, συγκεντρώθηκαν στην πύλη πριν το πλοίο επιβιβάσει τους επιβάτες της νέας του κρουαζιέρας και εμπόδισαν τα πούλμαν με τους τουρίστες.
Σχόλιο Παραπολιτικής: Κάποιοι επενδύουν στη διάλυση της χώρας για να εξασφαλίσουν την πολιτική τους επιβίωση. Το ΚΚΕ δρα με τρόπο τέτοιο που στρέφει τους εργαζόμενους ενάντια στην κοινωνία. Ως πότε;
parapolitiki

Ιδού η λίστα της UEFA με τα ύποπτα ματς !

ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΛΜΗΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ UEFA
Aυτό που δεν έκανε η κυβέρνηση και η ΕΠΟ, το έκανε ένας βουλευτής.
O Θανάσης Πλεύρης (ΛΑ.Ο.Σ.) δημοσιοποίησε στη Βουλή τη λίστα της UEFA με τα ύποπτα ματς και λίγο αργότερα παραβρέθηκε στο στούντιο της "ΔΙΚΗΣ στο BLUE SKY", όπου δήλωσε: "Είμαι πρόθυμος να άρω την ασυλία μου, εφ΄όσον κάποιος νομίζει ότι θίγεται και θελήσει να μου κάνει μήνυση"!
ΙΔΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΠΤΑ ΜΑΤΣ:

ΚΟΥΛΟΥΒΑΧΑΤΑ !...

O Αντώνης Σαμαράς απο το βήμα της συνδιάσκεψης της ΝΔ για την υγεία, που έγινε στην Καλαμάτα, έκανε αυτοκριτική για τα κυβερνητικά πεπραγμένα της Νέας Δημοκρατίας: "Εμείς δεν μασάμε τα λόγια μας, η προηγούμενη διακυβέρνηση έκανε σοβαρά σφάλματα, δεν πολέμησε τον κρατισμό, δεν επανίδρυσε το κράτος, δεν έλεγξε το χρέος, δεν αντέστρεψε τη συσσώρευση χρέους, διόγκωσε το κράτος δεν το συρρίκνωσε, το διατήρησε μη λειτουργικό και αντιπαραγωγικό, δεν το άλλαξε...".
ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΩΡΕ ?...

iPhone HD ή 4G έρχεται στις 22 Ιουνίου...

H Apple έρχεται για άλλη μια φορά στο προσκήνιο. Αυτή τη φορά οι φήμες που έχουν να κάνουν με την επόμενη γενιά του iPhone κυκλοφορούν και θέλουν την παρουσίαση του στις 22 Ιουνίου 2010. Ναι, καλά ακούσατε! Το iPhone 4G ή iPhone HD όπως ακούγεται πως θα είναι το όνομά του, είναι πλέον κοντά, με το testing να ακούγεται πολύ καιρό τώρα, και τον Ιούνιο (κατά παράδοση μήνα ανακοίνωσης των iPhones) να πλησιάζει!
Αναμενόμενη λίγο πολύ λοιπόν η φημολογία που πάει ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας έμφαση στην ανάλυση της οθόνης που πλέον θα είναι 960X480 pixels, διπλάσια από αυτή του... σημερινού iPhone. Τα υπόλοιπα τα έχουμε ακούσει ξανά... Λειτουργικό iPhone OS 4 με όλα τα καλούδια του, δεύτερη κάμερα και δυνατότητα video κλήσεων, multitasking για τα applications, και αρκετές αλλαγές στο User Interface (UI) που αναμένεται να προσφέρει καλύτερη εμπειρία χρήσης. Προς το παρόν, για άλλη μια φορά ακούγονται φήμες, όπως κάθε φορά που αναμένεται ένα μεγάλο event από την Apple. Ο Ιούνιος είναι κοντά και απλά μένει να δούμε αν οι τελευταίες φήμες επαληθευτούν!
clopyandpaste

Καραγκιοζιλίκια...

Αλαβάνος σήμερα στον Αυτιά :"Δεν εννοούσα τον κύριο Παπανδρέου και το κύριο Παπακωσταντίνου να τους σταματήσει η Αστυνομία. Ήθελα να πιέσω για να μην περάσουν τα μέτρα. Και το εξέφρασα με ακραίο τρόπο".
pelasgia 

Βουλευτής σε τσόντα με τη Τζούλια!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Βουλευτής έκανε σεξ με τη Τζούλια και τον τράβαγαν βίντεο χωρίς να το ξέρει. Ο βουλευτής είναι από την επαρχία και ανήκει στην κοινοβουλευτική ομάδα ενός εκ των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων. Γνώρισε τη Τζούλια στην εκλογική του περιφέρεια και σύναψε σχέσεις μαζί της. Κάποια στιγμή η Τζούλια τον παρέσυρε σ' ένα παγιδευμένο με κάμερες δωμάτιο και έκανε έρωτα μαζί του.
Το βίντεο έχει αρχίσει και κυκλοφορεί. Όταν του το 'παν του βουλευτή, πήγε να πέσει ξερός. Κι όταν τον ρώτησαν πως δεν είχε καταλάβει τίποτα, αυτός απάντησε "άκουγα κάτι γρατς, γρουτς, αλλά δεν πήγε το μυαλό μου ότι με τράβαγαν ταινία" .
Και τι ταινία, μεγάλου μήκους! 

Σε νέα πρόσωπα το χρίσμα !

http://img.pathfinder.gr/clubs/images/73/180473/2.jpg

Του Γιώργου Λακόπουλου
Oι πολιτικοί είναι σαν τον σκύλο τους: ποτέ δεν σταματούν να κυνηγάνε την ουρά τους. Το βλέπουμε ακόμη και τώρα που η χώρα τελεί υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο. Παράγοντες του δημόσιου βίου που ευθύνονται για την οικονομική καταβαράθρωση, αποφαίνονται ότι για όλα φταίει το μεταπολιτευτικό μοντέλο. Και αναλαμβάνουν να ηγηθούν της εκστρατείας για τη μετάβαση σ΄ ένα καινούργιο μοντέλο. Με τους ίδιους μέσα, πρώτους και καλύτερους εννοείται. Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε. Δεν είναι και πολύ υγιές να παίρνεις καπετάνιο στο καινούργιο σκάφος, αυτόν που βούλιαξε το παλιό.
Υπερβολή;
Οχι και τόσο.
Και η απόδειξη βρίσκεται στον «Καλλικράτη». Δεκάδες πολιτικά στελέχη αδημονούν να τελειώσει ο Γιάννης Ραγκούσης με τον νόμο, για να διεκδικήσουν μια θέση δημάρχου ή περιφερειάρχη! Καλώς τα δικά μας τα παιδιά. Νυν και πρώην πολιτικοί, βουλευτές, υπουργοί, δήμαρχοι και νομάρχες, προσφέρονται να πάρουν στα χέρια τους και το νέο σύστημα Αυτοδιοίκησης. Δηλώνουν έτοιμοι να «προσφέρουν». Αρχισαν ήδη καμπάνιες για να αναδείξουν τις ικανότητες και τα προσόντα τους.
Διατυμπανίζουν ότι θα εξασφαλίσουν τη νίκη για το κόμμα τους.
Αρκεί να πάρουν το χρίσμα του!
Αυτές οι συμπεριφορές είναι προκλητικές και πολυφορεμένες. Το μόνο που προοιωνίζονται είναι ότι και ο «Καλλικράτης» θα οδηγηθεί στην κατάντια που οδηγήθηκε και ο «Καποδίστριας». Εκτός αν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς αποφασίσουν να σώσουν την παρτίδα στην Αυτοδιοίκηση. Να κάνουν τη μεγάλη κίνηση τώρα και ενόψει των εκλογών του προσεχούς φθινοπώρου στην Αυτοδιοίκηση: να μη δώσουν ούτε ένα χρίσμα σε πρόσωπα που προέρχονται από το σημερινό πολιτικό τοπίο.
Τουλάχιστον στις περιφέρειες.
Κανείς από περιφερόμενους υποψηφίους να μην πάρει χρίσμα από τα δυο κόμματα. Οχι να μην υπάρξουν χρίσματα. Να υπάρξουν. Αλλά να δοθούν σε νέα πρόσωπα.
Με απόλυτο και καθολικό τρόπο, οι δυο αρχηγοί να αλληλοδεσμευτούν ότι δεν διευκολύνουν το παλιό να κρυφτεί μέσα στο καινούργιο. Τώρα που η κοινωνία μπαίνει στην πρέσα του ΔΝΤ εξαιτίας της πολιτικής και των πολιτικών, είναι η μόνη ελπίδα να ζωντανέψουν τις ελπίδες για την πολιτική, οι ίδιοι οι πολιτικοί. Με άλλα λόγια για να υπερβούμε το καταστρεπτικό μεταπολιτευτικό μοντέλο, οι δυο αρχηγοί έχουν την ευκαιρία γι΄ αυτό που έλεγε ο Μαχάτμα Γκάντι: «Να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε». 

Εντολή Ραγκούση: «Κλείστε τα κινητά!»

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/content_image/files/node_images/0/4/5/213045/genovate_sms_success_story.jpgΝα θέσουν φραγή στις τηλεφωνικές κλήσεις των υπαλλήλων των υπουργείων, το κόστος των οποίων υπερβαίνει κάθε χρόνο τα 6 εκατ. ευρώ, καλεί τα μέλη της κυβέρνησης ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης. Σε εγκύκλιό του κάνει λόγο για «λελογισμένη χρήση των τηλεπικοινωνιακών μέσων για την περιστολή των δημοσίων δαπανών» επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των τηλεφωνικών συνδέσεων που λειτουργούν σήμερα στις δημόσιες υπηρεσίες είναι πολύ μεγάλος, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει επιτακτική ανάγκη να λειτουργούν χωρίς φραγή. «Εχει παρατηρηθεί ότι η χρήση κινητών τηλεφώνων σε δημόσιες υπηρεσίες και ΝΠΔΔ γίνεται ανεξέλεγκτη», αναφέρεται την εγκύκλιο, «με αποτέλεσμα τη διόγκωση των τηλεφωνικών τελών». Κατόπιν όλων αυτών, καλούνται οι αρμόδιοι υπουργοί που είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών να προχωρήσουν σε επανέλεγχο των τηλεφωνικών γραμμών (συσκευών) που πραγματοποιούν διεθνείς υπεραστικές συνδιαλέξεις και κλήσεις προς κινητά τηλέφωνα. Επίσης οι αιτήσεις προς το υπουργείο Εσωτερικών για την έγκριση άρσης φραγής τηλεφωνικών συνδέσεων θα πρέπει να είναι απόλυτα τεκμηριωμένες. Επιπλέον η έγκριση για προμήθεια και χρήση τηλεφωνικών συνδέσεων πρέπει να παρέχεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες το επιβάλλουν, με αυστηρά κριτήρια και τεκμηριωμένο δικαιολογητικό λόγο. Ζητείται να καθοριστεί, τέλος, από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες ανώτατο επιτρεπόμενο μηνιαίο ποσό για κάθε κινητό τηλέφωνο που έχει χορηγηθεί.
tovima.gr

Η ύφεση γκρέμισε την κατανάλωση και τις εισαγωγές - εξαγωγές τον Φεβρουάριο

http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=95563&w=400&h=300&q=80Το ψυχολογικό σοκ των τελευταίων μηνών οδηγεί σε κατάρρευση της κατανάλωσης από τα νοικοκυριά και σε διαρκή καθίζηση την οικονομική δραστηριότητα στη χώρα. Η δυσμενής αυτή εικόνα αποτυπώνεται με ευκρίνεια και στα στοιχεία για τις εμπορευματικές συναλλαγές του Φεβρουαρίου. Η ύφεση οδήγησε σε νέα βουτιά των εισαγωγών κατά 24% τον Φεβρουάριο του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα. Η αξία των εισαγωγών περιορίστηκε τον Φεβρουάριο σε 2.823 εκατ. ευρώ έναντι 3.705 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο 2009.
Παράλληλα καταγράφηκε μείωση της συνολικής αξίας των εξαγωγών κατά 14% (1.048 εκατομμύρια ευρώ έναντι 1.219 εκατομμύρια ευρώ τον Φεβρουάριο του 2009). Ως εκ τούτου το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας σημείωσε μείωση 28,6% τον Φεβρουάριο του 2010 και ανήλθε σε 1.775 εκατ. ευρώ, έναντι 2.486 εκατ. ευρώ τον ίδιο μήνα του 2009. 
Το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2010 το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου ανήλθε σε 3.681,8 εκατ. ευρώ και μειώθηκε κατά 26,9% σε σύγκριση με τα 5.039 εκατ. ευρώ το α΄ δίμηνο του 2009. Η συνολική αξία των εισαγωγών-αφίξεων ανήλθε σε 5.690,8 εκατ. ευρώ έναντι 7.209,9 εκατ. ευρώ το α΄ δίμηνο 2009 και μειώθηκε κατά 21,1%, ενώ η συνολική αξία των εξαγωγών-αποστολών ανήλθε το α΄ δίμηνο εφέτος σε 2.009 εκατ. ευρώ έναντι 2.170,9 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2009 και μειώθηκε κατά 7,5%. 
Είναι πλέον εμφανές ότι η κρίση εκτός από την κατανάλωση χτύπησε την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και τις εξαγωγές. Στη διάρκεια του 2009 η ελληνική αγορά έχασε τέσσερα χρόνια εξαγωγικής ανάπτυξης, καθώς πέρυσι η αξία των ελληνικών εξαγωγών έπεσε κάτω από τα επίπεδα του 2005 και η συνολική αξία τους ήταν μικρότερη από το 30% των εισαγωγών. Οι εκτιμήσεις για διψήφια μείωση των εξαγωγών το 2010 επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία του Ιανουαρίου (οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 15%) αλλά και του Φεβρουάρίου (μείωση 14%). Η κρίση της ελληνικής βιομηχανίας αποτυπώθηκε το 2009 στην πορεία των εξαγωγών των βιομηχανικών προϊόντων, η αξία των οποίων έπεσε κάτω από τα 8,5 δισ. ευρώ- η πτώση τους ήταν μεγαλύτερη του 20%! Αν μάλιστα ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγωγική κατηγορία, μπορεί κανείς να αντιληφθεί ότι η μειωμένη ζήτηση της εσωτερικής αγοράς επιτείνει το πρόβλημα της βιομηχανικής δραστηριότητας.