Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Δώστε κάτι !!!

Προχωρούν τα έργα για την Παράκαμψη Αεροδρομίου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα για την Παράκαμψη Αεροδρομίου. Μετά το Πάσχα οι εργασίες θα ενταθούν καθώς θα προστεθούν και νέα μηχανήματα, ενώ τόσο ο Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτ. Μικάλεφ όσο και ο αντιδήμαρχος Γ. Μάμαλος που επισκέφθηκαν σήμερα το εργοτάξιο, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για ολοκλήρωση του έργου μέσα στον προσεχή Ιούνιο.“Είναι έργο ζωτικής σημασίας. Όχι ότι θα σώσει την κυκλοφοριακή φόρτιση, αλλά θα δώσει μια πνοή στο να αποσυμπιεστεί η κυκλοφορία από και προς την πόλη”, δήλωσε ο Δήμαρχος.Πρόσθεσε ότι ο Δήμος πάλεψε το όλο θέμα παρά το γεγονός ότι υπήρχαν, αντιδράσεις και προβληματισμοί. “Επιβεβαιώθηκε η άποψη που είχαμε για το θέμα. Είναι κομμάτι του γενικού σχεδιασμού για τη λειτουργία της πόλης”.Το έργο, χρηματοδοτείται από το Γ’ΚΠΣ, εξελίσσεται σε 28μ. πλάτος και 500 μήκος και θα συνδέσει τη Δονάτου Δημουλίτσα με την Επτανήσου. Προβλέπονται νησίδες στη μέση του δρόμου, δεξιά και αριστερά πεζοδρόμια. Επίσης, ηλεκτροφωτισμός, αποχετευτικό δίκτυο και παράδρομος προς τα Παγκρατέικα.

7.500 οι άστεγοι στην Ελλάδα

Περισσότεροι από 7.500 άνθρωποι κάθε ηλικίας είναι άστεγοι στη χώρα μας, με τους μισούς περίπου να περιφέρονται στην Αττική. Παρ΄ όλα αυτά, ελάχιστοι από αυτούς βρίσκουν καταφύγιο, αφού οι ξενώνες δεν επαρκούν. Το αποτέλεσμα είναι να μένουν στον δρόμο 1.800 άνθρωποι- κάποιοι από αυτούς όταν στέκονται τυχεροί βρίσκουν κατάλυμα για μόνο μία νύχτα. Ακόμη, 2.700 άνθρωποι χωρούν ολόκληρο το σπιτικό τους σε κοντέινερ και τροχόσπιτα, ενώ ένας στους τρεις άστεγους Έλληνες φιλοξενείται προσωρινά σε φιλικά ή συγγενικά σπίτια ή διαμένει σε χώρους εγκαταλελειμμένους από τους ιδιοκτήτες τους.

Παραιτήσου ή σε παραπέμπουμε!

Με την ανοικτή απειλή προς τον κ. Αρ. Παυλίδη να παραιτηθεί ή να αναλάβει το ρίσκο παραπομπής στο Ειδικό Δικαστήριο κλιμακώνουν τις πιέσεις Μαξίμου και Ρηγίλλης στον πρώην υπουργό, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να απεγκλωβίσουν την κυβέρνηση και τη Ν.Δ. Κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος διαμηνύουν με κατηγορηματικό τρόπο ότι η Ν.Δ. δεν θα κινηθεί στα βήματα του Βατοπεδίου και δεν πρόκειται να απόσχει από την ψηφοφορία για την παραπομπή ή όχι του κ. Παυλίδη. Είναι προφανές ότι αποδέκτης του μηνύματος είναι κυρίως ο πρώην υπουργός, ο οποίος έχει ήδη δεχθεί την πρώτη ψυχρολουσία της παραπομπής του στην Προανακριτική Επιτροπή από τουλάχιστον 66 γαλάζιους βουλευτές. Και όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα βγάλει η κάλπη στη νέα ψηφοφορία που θα γίνει στη Βουλή μετά την Κυριακή του Θωμά για την ποινική δίωξη ή όχι, πλέον, του κ. Παυλίδη. Ενδεικτική του ασφυκτικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί είναι η χθεσινή παρέμβαση του γραμματέα της Ν.Δ. κ. Ελ. Ζαγορίτη, ο οποίος- σε πλήρη συνεννόηση με το Μαξίμου, όπως τόνιζαν κυβερνητικές πηγές- έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι οι γαλάζιοι βουλευτές θα παραμείνουν στη Βουλή και «θα ψηφίζουν κατά συνείδηση».

Ψηλότερος άνθρωπος του κόσμου...2,46 μέτρα

Ένας 27χρονος Κινέζος με ύψος 2,46 μέτρα θα μπορούσε να αποδειχθεί ο ψηλότερος εν ζωή άνθρωπος του κόσμου, καθώς «ρίχνει» ένα ολόκληρο κεφάλι στο σημερινό κάτοχο του Ρεκόρ Guiness.Το μεγαλοπρεπές ανάστημα του Ζάο Λιάνγκ μετρήθηκε από τους γιατρούς που κλήθηκαν να τον εγχειρήσουν σε νοσοκομείο της πόλης Τιανζίν. Ο γίγαντας υπέφερε μέχρι σήμερα από τραυματισμό που τερμάτισε άδοξα την σταδιοδρομία του στο μπάσκετ πριν από μια δεκαετία.

«8» του Champions League

Η Μάντσεστερ Γ. κατάφερε με ένα γκολ του Κ. Ρονάλντο να πάρει τη νίκη με 1-0 επί της Πόρτο στο Ντραγκάο και μαζί την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League. Στο άλλο ματς, η Αρσεναλ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Βιγιαρεάλ, πήρε τη νίκη 3-0 και στην 4άδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τους «μπέμπηδες» σε έναν ακόμα «αγγλικό εμφύλιο».

Πόρτο - Μάντσεστερ Γ. 0-1

Αρσεναλ - Βιγιαρεάλ 3-0

Jean – Claude Juncker (eurogroup): "Δεν ξέρω πως θα βγούμε από την κρίση"

Ίσως χρειαστεί να ξανασκεφτούμε τα μέτρα που έλαβε η Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αν δεν φέρουν αποτελέσματα μέχρι το 2010. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας σε διάσκεψη που διοργανώθηκε από ευρωπαϊκές εμπορικές ενώσεις στις Βρυξέλλες, ενισχύοντας τις αμφιβολίες για το αν επαρκούν τα μέτρα που έλαβε η Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της χειρότερης κρίσης των τελευταίων δεκαετιών. Ο Γιούνκερ προέβλεψε μεγάλο αριθμό απολύσεων φέτος στην Ε.Ε. και ζήτησε από τους ηγέτες να εφαρμόσουν γρήγορα τις αποφάσεις που έλαβε η Ομάδα των 20. Απαραίτητη χαρακτήρισε την επίλυση του προβλήματος με τα "τοξικά" στοιχεία των τραπεζών για να αποκατασταθεί η διάθεση πιστώσεων γιατί αλλιώς, όπως είπε, δεν θα ξεπεραστεί η κρίση.

ΒΟΛΕΥ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΕΑΠ 3 - 1 ΣΕΤ

Με όπλο σερβίς και επίθεση, αλλά και «κρυφό άσο» τον Νίκο Ρουμελιώτη, που κέρδισε σημαντικούς άσους, ο Ολυμπιακός νίκησε στην Πάτρα την ΕΑΠ με 3-1. Οι «ερυθρόλευκοι» διπλασίασαν τις επιτυχίες τους και βρίσκονται μόλις μία νίκη πριν από την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος.

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ Ο Α.ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Αλλαγή πλεύσης έκανε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην Προανακριτική Επιτροπή ο κ. Αριστοτέλης Παυλίδης, καθώ -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- φαίνεται ότι παραδέχθηκε πως το τίμημα για το επίμαχο διαμέρισμα της κόρης του στο Νέο Ψυχικό ήταν 235.000 ευρώ και όχι 155.000 ευρώ, επικαλούμενος δωρεά προς την κόρη του το 2007. Ωστόσο αρνήθηκε να καταθέσει το παραστατικό ανάληψης των χρημάτων για τη συγκεκριμένη δωρεά, λέγοντας πως δεν έχει καμία σχέση με τα 100.000 ευρώ για τα οποία μιλά ο εφοπλιστής Φώτης Μανούσης.Όταν ο ανακριτής τον ρώτησε γιατί στην πρώτη του κατάθεση είπε 156.000€, απάντησε πως αναφερόταν στην αντικειμενική αξία του ακινήτου. «Δεν είχα πρόθεση να παραπλανήσω κανένα», φέρεται να είπε ο πρώην υπουργός κατά την κατάθεσή του στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή.Ο κ. Παυλίδης τόνισε πως δεν έχει καμία αντίρρηση να ανοίξουν οι δικοί του τραπεζικοί λογαριασμοί, καθώς και της κόρης του.

Φρένο στην ανάπτυξη - εκτίναξη της "μαύρης τρύπας"

Ηχηρό «καμπανάκι» για το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας χτύπησε σήμερα ο διοικοιτής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος, ζητώντας παράλληλα σειρά νέων μέτρων. Ο κ. Προβόπουλος τόνισε την «επείγουσα ανάγκη εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου και μακρόπνοου σχεδίου οικονομικής πολιτικής, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει και μέτρα άμεσης εφαρμογής», ενώ όπως σημείωσε, κεντρική επιδίωξη του σχεδίου οφείλει να είναι «η θεραπεία των μακρο-ανισορροπιών και των χρόνιων διαρθρωτικών αδυναμιών, που συνεχώς τροφοδοτούν και διογκώνουν τα εσωτερικά και εξωτερικά μας ελλείμματα».Σύμφωνα με τον κ. Προβόπουλο, μεγάλο βάρος πέφτει στη δημοσιονομική πολιτική, η οποία καλείται να θεραπεύσει χρόνιες αγκυλώσεις και υστερήσεις. «Η συνολική εγχώρια αποταμίευση πρέπει να είναι επαρκής για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων», είπε χαρακτηριστικά.